Panna Cotta joghurtból, citrommal és vanilíával


A történet igen egyszerű,kezdő háziasszonyok is próbálkozzanak nyugodtan, nagyon finom.
A múltkori panna cotta sikerén felbuzdulva szerettem volna kicsit kalóriacsökkentett verziót is készíteni. Csak joghurtból készült, nincs benne tej, tejszín se. Üdítően frissítő a citrommal és vaníliával. A történet igen egyszerű, kezdő háziasszonyok is próbálkozzanak nyugodtan, nagyon finom.
Hozzávalók:
5 dl joghurt (legjobb a házi)
1 ek zselatin
1 nagy citrom reszelt héja és leve
Édesítő ízlés szerint (dw cukor,nyírfacukor,xilit stb)nálam dw cukorhelyettesítő
1 rúd vanília kikapart magjai
Az egészet összekeverjük és felmelegítjük, de nem kell forrnia. Kiöblített formákba tesszük, és a hidegre tesszük dermedni 2-3 órát. Kifordítva tálaljuk. Készülhet hozzá gyümölcsszósz is, mint itt alább a körteszósz a képen.
Béres Andrea
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.