Panna Cotta joghurtból, citrommal és vanilíával

2012.10.14. 12:00

00000.jpgA történet igen egyszerű,kezdő háziasszonyok is próbálkozzanak nyugodtan, nagyon finom.

A múltkori panna cotta sikerén felbuzdulva szerettem volna kicsit kalóriacsökkentett verziót is készíteni. Csak joghurtból készült, nincs benne tej, tejszín se. Üdítően frissítő a citrommal és vaníliával. A történet igen egyszerű, kezdő háziasszonyok is próbálkozzanak nyugodtan, nagyon finom.

 

Hozzávalók:  

5 dl joghurt (legjobb a házi)

1 ek zselatin

1 nagy citrom reszelt héja és leve

 Édesítő ízlés szerint (dw cukor,nyírfacukor,xilit stb)nálam dw cukorhelyettesítő

 1 rúd vanília kikapart magjai

 

Az egészet összekeverjük és felmelegítjük, de nem kell forrnia. Kiöblített formákba tesszük, és a hidegre tesszük dermedni 2-3 órát. Kifordítva tálaljuk. Készülhet hozzá gyümölcsszósz is, mint itt alább a körteszósz a képen.

 u 1229.jpg

Béres Andrea

 

www.edesenegeszsegesen.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása