Lisztmentes tortácskák málnával és lágy tejszínhabbal


Mekkora öröm mikor megtalálsz egy doboz málnát amit Anyukád tett a fagyasztóba?Nekem nagy :-).
Mekkora öröm mikor megtalálsz egy doboz málnát, amit Anyukád tett a fagyasztóba? Nekem nagy :-).Főleg ilyenkor, mikor nincs. Vagyis biztosan van, mert mindig mindent lehet kapni, csak nálunk az nem tartozik a megfizethető kategóriába. A panna cotta mellett elkészült 6 db kosárka. A sütőformát nemrég kaptam, nem használtam még, hát itt az alkalom, hogy felavassam. Lisztmentes piskóta kosárkák készültek elsőként.
Hozzávalók 6 kosárkához:
Tészta: 1 tojás, 1/2 dl tej vagy víz, 1 ek. olaj, 1,5 ek. dw porcukor, 2 ek. kakaópor, 1 ek. darált dió, 1 kávéskanál sütőpor. Cukrot tojással kikeverjük és hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd homogén masszát keverünk. A sütőformát kivajazzuk és a tésztát elosztjuk .Forró sütőben 10 perc alatt megsült.
Hab: 2 dl tejszín, 1/4 rúd vanília kikapart magja, 1 zöld citrom reszelt héja, kevés édesítő. Tejszínt habbá verjük a cukorral, vaníliával, citrom reszelt héjával. A kisült mini tortácskákra habzsákkal rányomjuk a tejszínt és gyümölccsel díszítjük. Málnát és mangót használtam.
Béres Andrea
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.