Lisztmentes tortácskák málnával és lágy tejszínhabbal

2012.10.12. 11:00

078.jpgMekkora öröm mikor megtalálsz egy doboz málnát amit Anyukád tett a fagyasztóba?Nekem nagy :-).

Mekkora öröm mikor megtalálsz egy doboz málnát, amit Anyukád tett a fagyasztóba? Nekem nagy :-).Főleg ilyenkor, mikor nincs. Vagyis biztosan van, mert mindig mindent lehet kapni, csak nálunk az nem tartozik a megfizethető kategóriába. A panna cotta mellett elkészült 6 db kosárka. A sütőformát nemrég kaptam, nem használtam még, hát itt az alkalom, hogy felavassam. Lisztmentes piskóta kosárkák készültek elsőként.

 078.jpg

Hozzávalók 6 kosárkához: 

 

Tészta: 1 tojás, 1/2 dl tej vagy víz, 1 ek. olaj, 1,5 ek. dw porcukor, 2 ek. kakaópor, 1 ek. darált dió, 1 kávéskanál sütőpor.  Cukrot tojással kikeverjük és hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd homogén masszát keverünk. A sütőformát kivajazzuk és a tésztát elosztjuk .Forró sütőben 10 perc alatt megsült. 

 

Hab: 2 dl tejszín, 1/4 rúd vanília kikapart magja, 1 zöld citrom reszelt héja, kevés édesítő.  Tejszínt habbá verjük a cukorral, vaníliával, citrom reszelt héjával.  A kisült mini tortácskákra habzsákkal rányomjuk a tejszínt és gyümölccsel díszítjük. Málnát és mangót használtam.

 

Béres Andrea

 

www.edesenegeszegesen.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása