Fogyj le egy hét alatt karfiollal!

2011.10.21. 09:32

Általában az emberek nagy része szereti a karfiolt, mégis csak ritkán kerül étlapra, pedig nagyon változatosan el lehet készíteni. Már nem csak hófehér színben, hanem az antociánnal „színezett” (ez van a lila karalábéban, lila burgonyában is) lila színben, illetve a brokkolival ötvözve már zöld színben is megvásárolhatjuk. A hófehér karfiol gyors feldolgozás után megőrzi a színét, de ha várni kell az elkészítésre, akkor érdemes 1-2 percre citromos vízbe mártani, és utána lecsepegtetve félretenni.

 


100 gramm friss karfiol tápanyagtartalma:


30 kcal, 2,4 g fehérje, 0,4 g zsír, 3,9 g szénhidrát, 0,9 g nyersrost, jelentős a C-, B5-, B6- vitaminok és folsav mennyisége is.

A mintaétrend követésekor a szokásos jó tanácsokra is figyelj:


- az energiabevitel változhat a zsiradék felhasználástól függően,
- az ebéd és a vacsora felcserélhető,
- napi 2 liter vizet kötelező meginni
- mindennap sportolj legalább 30 percet

 

HA kíváncsi vagy a fogyókúra további részleteire, kattints a wellnesscafe.hu oldalra!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

macska69 2012.01.18. 08:57:48

Aki pedig nem szereti a karfiolt, egyen nyersen zellergumót, remekül elveszi az étvágyat, jóllakottság-érzést kelt, tele van hasznos dolgokkal, amik kellenek a szervezetnek és remekül lehet vele fogyókúrázni. Teljesen véletlenül jöttem rá, amikor rákaptam, hogy nassolásként zellergumót egyek. Biztos tipp!

Familynurs 2012.01.20. 14:55:14

...és afrodiziákumnak sem utolsó! :)
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása