Tejszínes eperkocka


Hozzávalók:
A piskótához:
10 tojás
10 evőkanál cukor
10 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
2 csomag eper ízű pudingpor
7 dl tej
5 evőkanál cukor
5-6 dkg
5 dl habtejszín (ha cukrozott habtejszínből csinálod, akkor már nem kell bele plusz cukor, ha nem, akkor a tejszínen lévő leírás szerint cukrozzuk)
1 csomag habfixáló/zselatinfix
kb. 50 dkg eper
A tetejére:
1 csomag piros tortazselé
víz
cukor
Elkészítés:
Először a pudingot készítjük el, mert annak hűlnie kell. A 2 csomag epres pudingot összekeverjük az 5 evőkanál cukorral, simára keverjük a 7 dl tejjel, és a folytonos keverés mellett sűrűsödésig főzzük. Amikor kész, hideg helyre tesszük.
Majd a 10 tojásból a szokott módon piskótát sütünk. Természetesen ha valaki szeretné, nagyon szívesen leírom ennek a menetét is!!!!! Kb. 20x30cm-es tepsiben sütjük.
Amikor megsült, még melegen 3 felé vágjuk, és 3 külön tálcán hagyjuk hűlni.Amíg a piskóta hűl, robotgéppel, botmixerrel, turmixszal... ami kéznél van pépesítjük a szép epreket. Néhány szemet viszont meghagyunk a díszítéshez!
Ez idő alatt remélhetőleg kihűlt a pudingunk. Ha már hideg vagy majdnem hideg, hozzákeverünk robotgéppel 5-6 dkg margarint és a pépesített epret. Ezután kemény habbá verjük a tejszínt úgy, hogy közben hozzáadjuk az 1 csomag habfixálót vagy zselatin fixet. Én ez utóbbit szoktam használni, mert jó kemény lesz tőle a hab. Az én módszerem így néz ki: kb. 1 percig 2-3-as fokozaton keverem a tejszínt, ekkor beleöntöm - folyamatos keverés közben - a zselatinfixet, majd 3-as fokozaton addig keverem a géppel, amíg a kívánt keménységet el nem éri.
Amikor kész, rövid időre hűtőbe tesszük a habot, hogy még jobban összeálljon. Ez kb. fél óra. Majd a habot és az epres krémet szépen összekeverjük, inkább csak forgatjuk. Ekkora valószínűleg kihűlt teljesen a piskótánk - ha véletlenül mégsem, akkor várjunk, amíg teljesen hideg lesz - és mindkét réteget megkenjük a krémmel, valamint a tetejére is kenünk belőle.
Ha nincs körülötted torkoskodó férjed és kisfiad, talán még az oldalára is jut a krémből!! :)A tetejét félbevágott eperszemekkel díszítjük, és a tasakon lévő leírás szerint elkészített tortazselével bevonjuk.Picit hűtőbe tesszük, majd kockára vágva tálaljuk.
A teljes cikket a mindmegette.hu oldalon olvashatod el
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
SusanneF 2011.06.17. 08:26:01
Azért ez nem Eszterházy torta....én sajnálnék ebbe ennyit tenni,szerintem 6 tojásos is megteszi.
pasinda 2011.06.19. 10:19:05
adamantium 2011.06.19. 21:25:53
pasinda 2011.06.20. 05:02:42
Ugyandehogy (törölt) 2011.07.21. 07:27:28
és a piskótába nem kell sütőpor.