Tiramisu – megbolondítva

2011.04.26. 09:41

Bátran mondhatjuk, hogy az egyik legnépszerűbb desszert a tiramisu. Azon kevesek, akik nem rajonganak mondjuk a kávéért - mint jómagam -, variálhatják is ezt a krémes csodát mindenféle más csodás ízekkel. De mindenki más is örülni fog, mert a lényeg megmarad, csak plusz ízekkel gazdagodik a desszert.


A finom piskóta és habkönnyű mascarponekrém együttese évszaktól, ízléstől és hangulattól függően gazdagítható gyümölcsökkel, fűszerekkel, likőrökkel. Mindjárt jön az eper, majd sorban a többi gyümölcs, a málna, a ribizli, az egres, az áfonya és a szeder, és mind-mind tökéletes barátja a tiramisunak. Persze a friss, aromás gyümölcsök szezonja egy kicsit még távol van… De az egész évben kapható gesztenyepürével vagy fagyasztott egész gesztenyével is csodákat művelhetünk.

 

Gesztenyés tiramisu

 

 

Hozzávalók:


80 dkg mascarpone
10 tojássárgája
24 dkg cukor
50 dkg főtt gesztenye vagy 70 dkg nyers gesztenye
1,5 dl gesztenyelikőr
30 dkg babapiskóta


Elkészítés: Ha nyers gesztenyével dolgozunk, akkor megsütjük, megpucoljuk. Ha előfőzöttet használunk, sütőben kicsit megszárítjuk, megpirítjuk. Pár szemet félreteszünk, a többit darabosra pépesítjük.


A tojássárgákat a cukorral keményre verjük, hozzákeverjük a mascarponét, a pépes gesztenyét és fél dl gesztenyelikőrt. A maradék gesztenyelikőrt kevés vízzel felmelegítjük, belemártogatjuk a babapiskótát, és a krémmel rétegezve tálba tesszük. Legalább 2 órát hűtőben pihentetjük, majd az egész gesztenyékkel díszítve, édes tejszínnel tálaljuk.

 

Forrás:mindmegette.hu

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása