Kakaós kocka

2011.04.08. 10:14

Hozzávalók 12 szelethez:

 

 

25 dkg liszt, 1 mk szódabikarbóna, 1 tasak sütőpor, 2 ek kakaópor, 2 tojás, 12 dkg cukor, 2,5 dl joghurt, 3 ek olaj, 20 dkg magozott meggy(befőtt), 1 csipet őrölt fahéj, 4 dkg darált dió vagy darált keksz, porcukor a szóráshoz

 

A krémhez: 1 csomag hidegen kikeverhető vaníliás krémpor, 2 dl tej


Kibélelünk sütőpapírral egy 15x20 cm nagyságú tepsit. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a sütőporral, egy csipet sóval és a kakaóporral.


A tojásokat elkeverjük a cukorral, a joghurttal, az olajjal, majd beledolgozzuk a lisztes keveréket, és a tepsibe simítjuk.


A meggyet lecsepegtetjük, elkeverjük a fahéjjal, a dióval, és a tészta tetejére szórjuk. A sütőben kb. 30 percig sütjük. Ha megsült, kivesszük, 5 percig pihentetjük, felszeleteljük, megszórjuk porcukorral.


Közben a krémport a csomagon olvasható utasítás szerint a tejjel kikeverjük, a sütemény mellé kínáljuk.


270 kcal/szelet


Forrás:stop.hu

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása