Kakaós kocka
Hozzávalók 12 szelethez:
25 dkg liszt, 1 mk szódabikarbóna, 1 tasak sütőpor, 2 ek kakaópor, 2 tojás, 12 dkg cukor, 2,5 dl joghurt, 3 ek olaj, 20 dkg magozott meggy(befőtt), 1 csipet őrölt fahéj, 4 dkg darált dió vagy darált keksz, porcukor a szóráshoz
A krémhez: 1 csomag hidegen kikeverhető vaníliás krémpor, 2 dl tej
Kibélelünk sütőpapírral egy 15x20 cm nagyságú tepsit. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a sütőporral, egy csipet sóval és a kakaóporral.
A tojásokat elkeverjük a cukorral, a joghurttal, az olajjal, majd beledolgozzuk a lisztes keveréket, és a tepsibe simítjuk.
A meggyet lecsepegtetjük, elkeverjük a fahéjjal, a dióval, és a tészta tetejére szórjuk. A sütőben kb. 30 percig sütjük. Ha megsült, kivesszük, 5 percig pihentetjük, felszeleteljük, megszórjuk porcukorral.
Közben a krémport a csomagon olvasható utasítás szerint a tejjel kikeverjük, a sütemény mellé kínáljuk.
270 kcal/szelet
Forrás:stop.hu
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.