Epres-túrókrémes szelet

2011.04.15. 11:10

Hozzávalók:

 


* 16 szelethez:
* 20 dkg vaj
* 25 dkg finomított kristálycukor
* 2 csomag vaníliás cukor
* 4 tojás
* 22 dkg liszt
* 1/2 dl tej
* 2 csapott teáskanál sütőpor
* 60 dkg eper
* 10 dkg tejcsokoládé
* 1/2 csomag citrom ízű zselépor (1 zacskó 5 dl vízhez, ha csak natúr zselépor van, akkor dermedő állapotában 2 evőkanál citromlevet tegyünk bele)
* 20 dkg félzsíros tehéntúró
* 2 evőkanál citromlé
* 4,5 dl tejszin
* 1-2 teáskanál porcukor
* A díszítéshez:
* tejszín
* eper
* csokoládélevélke

 

Elkészítés:


A vajat a cukor 2/3 részével és 1 csomag vaníliás cukorral krémesre keverjük, majd beledolgozzuk egyenként a tojásokat, és apránként hozzáadunk 2-3 evőkanál lisztet. Belecsorgatjuk a tejet, és beleforgatjuk a sütőporral elkevert maradék lisztet. Vajjal kikent kb. 33x38 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Rövid pihentetés után keresztben félbevágjuk, a tepsiből kivéve kihűtjük.


Az epreket keresztben félbevágjuk. A tejcsokit gőz felett megolvasztjuk, majd az egyik tésztalapra simítjuk. Az epreket vágott felükkel lefelé fordítva a puha csokoládéba nyomkodjuk, kirakjuk vele a tésztát. A zseléport 2,5 dl hideg vízbe szórva 5 percig áztatjuk, majd kevergetve melegítjük, amíg fel nem oldódik (forrnia nem szabad!). Kb. 1 órára hűvös helyre tesszük.


A túrót a maradék cukorral és citromlével ízesítjük, 3 dl tejszínt kemény habbá verünk. A dermedő zselébe először a túrót, majd a tejszínhabot belevegyítjük. A krémet az eper rétegre simítjuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük, majd a másik tésztalappal befedjük, és kb. 5 órára visszatesszük a hűtőbe dermedni.


A sütire porcukrot szitálunk, vizes, éles késsel szeleteljük. Tálalásnál a maradék tejszint vaníliás cukorral felverve nyomózsákba töltjük, és a sütit habrózsákkal, eperrel és csoki levélkékkel díszítjük.


Forrás:mindmegette.hu

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása