Sütés nélküli édességek

2011.04.13. 10:25

Ennél egy finom süteményt, de nincs kedved órák hosszat nyújtani, dagasztani és sütni? Nem is kell! Gyorsan összeállítható, sütést nem igénylő édességeket ajánlunk. Ahogy egyre jobban megyünk befelé a tavaszba, a napsütéssel együtt a könnyebb édességek szezonjába is belépünk.

 

A tavaszi desszertek egyik remek alapanyaga a joghurt. Használhatjuk kevert piskótákhoz, készíthetünk belőle tölteléket, de gyümölcssalátához is nagyszerű, remek pohárkrémnek, hogy a sütés nélküli joghurtos tortákat már ne is említsük. És ha már a sütés nélküli desszerteknél tartunk… a kekszes remekek mellett akár orosz krémtorta is készíthető a sütő mellőzésével.

 

Joghurtos citromtorta sütés nélkül

 


Hozzávalók:


25 dkg darált keksz, 7,5 dkg sütőmargarin, 2 evőkanál cukor, kevés tej; a töltelékhez: 50 dkg túró, 2 pohár natúr joghurt, 10 dkg cukor, 1 csomag zselatin, 4 citrom; a tetejére: tortabevonó csoki vagy citromos gyümölcszselé


Elkészítés:


A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a cukorral, a keksszel, és annyi tejjel, hogy jól formázható tésztát kapjunk, majd egy tortaformába belenyomkodjuk.


A túrót elkeverjük a joghurttal, a cukorral és a citromok reszelt héjával. A citromok levét kifacsarjuk, hozzáadunk kb. 4 evőkanál vizet, felfőzzük benne a zselatint, majd hozzákeverjük a túrós masszához, ráöntjük a tésztára, és betesszük a hűtőbe. Ha megdermedt, bevonjuk tortabevonóval vagy zselével.


Oroszkrém torta sütés nélkül

 


Hozzávalók:


10 dkg mazsola, 1 dl rum, 15 dkg cukor, 1 tojássárgája, 1 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg vaj, 5 dl tejszín, 1 evőkanál zselatin, fél dl víz, 25 darab babapiskóta, 20 dkg cukrozott gyümölcs, 1 csomag habfix, 1 evőkanál porcukor


Elkészítés:


A mazsolát leöblítjük és a rumba áztatjuk. A cukrot a tojássárgájával alaposan kikeverjük, a tejjel felengedjük, és gőz fölött, kevergetve, sűrű krémmé főzzük. A gőzről levéve vaníliás cukorral ízesítjük, és ha kihűlt, a vajjal habosra keverjük.


A mazsolát leszűrjük, és a rumot is a krémbe dolgozzuk. A zselatint a fél deci hideg vízben simára keverjük, kevergetve fél percig főzzük, majd langyosra hűtve a krémbe szűrjük. A tejszín felét habbá verjük, és ezt is a krémbe forgatjuk.


A cukrozott gyümölcsöt apró kockákra vágjuk. Egy 22 centi átmérőjű, kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, hideg vízzel kiöblítünk. Az aljára egy sor babapiskótát fektetünk, cukrozott gyümölccsel és mazsolával megszórjuk. Erre krémet simítunk, majd rá ismét babapiskóta, cukrozott gyümölcs, mazsola kerül. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart, a tetejére babapiskóta kerüljön.


Két órára hűtőszekrénybe tesszük, majd a tortát tálra borítjuk, a papírt lehúzzuk róla. A maradék tejszínt a habfixszel habbá verjük, a porcukorral ízesítjük, és a tortát bevonjuk vele. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.

 

Kekszes-tejfölös süti

 


Hozzávalók:


50 dkg szögletes háztartási keksz, 2 nagy pohár tejföl, 9 evőkanál kristálycukor, 3 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál keserű kakaópor


Elkészítés:


Az egyik pohár tejfölbe belekeverünk 4 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot, a másikba 5 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és 1 kanál kakaóport.


Egy közepes méretű (20x30 cm) tepsi aljára egy réteg háztartási kekszet teszünk, és elkenjük rajta a vaníliás tejföl kétharmadát. Befedjük egy réteg keksszel, majd elegyengetjük rajta a kakaós tejföl kétharmadát. Újabb réteg keksszel borítjuk be, majd ráöntjük a tetejére a maradék vaníliás és kakaós tejfölt és elegyengetjük. Fogpiszkálóval tetszés szerinti mintákat rajzolhatunk bele. 10-12 órára hűtőbe tesszük, amíg a keksz megpuhul, a tejföl pedig kissé megköt.
 

 

Almatorta sütés nélkül

 


Hozzávalók:


1 kg alma, babapiskóta, 2 csomag vaníliás pudingpor, 4,5 dl víz, cukor, fahéj, citromlé, tejszín, kapcsos sütőforma


Elkészítés:


A lereszelt almát 2 dl vízben puhára pároljuk. A pudingporokat 2,5 dl vízben elkeverjük, az almára öntjük és sűrűsödésig főzzük. Ízlés szerint megédesítjük, majd fahéjjal és egy kevés citromlevével ízesítjük. Jól elkeverjük, és melegen a babapiskóta felére öntjük az almás krém felét. Újabb sor babapiskóta következik (picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele. Elsimítjuk, és beletesszük a hűtőbe szilárdulni.


Amikor kihűlt, felverünk kb. 1,5-2 dl tejszínt, és vastagon az almára simítjuk. A tejszín tetejére csokit reszelünk vagy csokidarát szórunk.


Pár órát pihentetjük, miután kivettük a tortaformából, szépen lehet szeletelni. Nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom sütemény.

 

Csíkos szelet sütés nélkül

 


Hozzávalók:


2 nagy csomag Albert keksz; a krémhez: 1 csomag csokis pudingpor (főzős), 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 15 dkg cukor, 3 evőkanál liszt, 5 dl tej, 20 dkg sütőmargarin, kevés rumaroma vagy rum


Elkészítés:


A krémhez a margarin és a rum vagy rumaroma kivételével az alapanyagokat összefőzünk, hogy sima főzött krémet kapjunk. Hűlés után az aromával és a puha margarinnal kikeverjük.


Megfelelő hosszúságú alufóliát előkészítünk, majd a kekszek közé kenjük a krémet úgy, hogy rudat kapjunk. A megkent rudat vagy rudakat becsomagoljuk a fóliába, és szép egyenesre formázzuk. (Ajánlatos legalább 1 napot a hűtőben tartani, hogy a keksz megszívja magát a krémmel, és megpuhuljon.)


Másnap ferdén, kb. 0,5-1 cm-es szeletekre vágjuk. Lehet még a krémbe (módjával) kevés darált diót is tenni.


Csokigolyók sütés nélkül

 


Hozzávalók:


25 dkg csokoládé, 12 dkg vaj, 2 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 2 evőkanál erős kávé, 3 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál tortadara


Elkészítés:


Az apróra tört csokoládét egy nyeles kislábasba tesszük, hozzáadunk 1 evőkanál vizet és fakanállal kevergetve vízfürdőben felolvasztjuk. A felolvasztott csokoládét a vízfürdőből kivesszük, darabokban hozzáadjuk a vajat és összekeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a porcukrot, a kávét, az egészet sima masszává keverjük. Alufóliába tekerjük, és kb. 12 óra hosszára hűtőszekrénybe tesszük.


A masszát kivesszük a hűtőből, nedves kézzel diónyi golyókat formálunk belőle, majd a felét kakaóba forgatjuk, a másik felét dekorációs csokoládéreszelékbe. A golyókat külön – külön kis minyonnpapírba rakjuk, majd 12 óra hosszára ismét hűtőbe tesszük, és csak a tálalás előtt 30 perccel vesszük ki a hűtőből.

 

Forrás:nana.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása