Kínok között hagyták szenvedni az egészségügyi dolgozót

2016.01.22. 09:03

eredetilead14035.jpgAz ügyelet nem vette fel a telefont, közel 1 órás folyamatos hívás ellenére, majd hívtam az Uzsoki kórházat, amely mindössze 5 percnyire vagyunk tőlük, értetlenkedve elutasították, hogy fogadjanak bennünket...

Tisztelt Praxis!

 

Sajnos nekem is nagyon kellemetlen tapasztalatom volt a zuglói ügyeleti rendszerről néhány napja. Éjszakai ügyeletet szerettem volna kihívni (rendkívül heves rosszullét, epigasztriális fájdalom, görcs, csillapíthatatlan hányás, hasmenés - ezek voltak a tünetek). Az ügyelet nem vette fel a telefont, közel 1 órás folyamatos hívás ellenére, majd hívtam az Uzsoki kórházat (mindössze 5 percnyire vagyunk tőlük), értetlenkedve elutasították, hogy fogadjanak bennünket...

 eredetilead14035.jpg

Ezek után mentőt szerettem volna hívni, hogy az éppen ügyeletes sürgősségi osztályra bevigyenek bennünket (kocsink nincs, taxiba nem mertem volna ültetni a hozzátartozómat a heves hányás-hasmenés miatt), a mentők nemes egyszerűséggel közölték a tünetek elmondása alapján, hogy ehhez ez esethez nem jönnek ki, mert nyilván vírus okozta a problémát. Patt helyzet! Slussz poén, hogy kínomban mindenhol elrebegtem, hogy magam is eü-i dolgozó vagyok.

 

Ezzel csak annyit értem el, hogy tegeződve, keresetlen szavakkal kioktattak, hogy mindezt tudhatnám magamtól is. Éjjel 3kor, több órás, szinte az eszméletvesztésig sodródó kínok között, kiszáradva, tehetetlenül.

 

K.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Antalbaba 2016.01.22. 09:57:06

Az egész abszurd, de max. az ügyeletet kéne "rendbetenni", a többinek valószínűleg igaza volt:-(
Mi lett a vége? Nekem sokszor hiányzik a happyend/poszthumusz történet...

apanna 2016.01.22. 11:40:03

Mi lett a történet vége? Calici lehetett arra max. Infúziót adnak, nem sok értelme van a kórházban feküdni.

defné 2016.01.22. 11:56:42

Kriszta Péntek 7 perce írta:(lásd fent)hogy ez egy ő általa írt hozzászólás,meglepődve olvasta,hogy idekerült mint poszt,és nem is ő volt a szenvedő fél hanem a hozzátartozója.

ja,és nem calici hanem attól komolyabb a baj.

she_wolf 2016.01.22. 12:29:05

Kedves Kriszta Péntek!

Amikor az Interneten csatlakozol, regisztrálsz egy oldalon, olvasd el a szabályzatokat, hogy tudd, mihez adod a neved, elérhetőségedet.
Bármi amit közzéteszel akár egy közössgi oldalon, akár csak egy hírhez kommentelve, szabadon felhasználható. Kivételt képeznek a hivatalok, különböző relatíve szigorú keretek között üzemeltetett odalak (pl.: a hatóságok, pénzintézetek, stb.).
Vannak ún. zárt fórumok is, ahol engedélyezés után tartózkodhatsz, írhatsz, azokra egyedileg határozzák meg a belső szabályzatot.

A facebook a fentiek közül egyik kategóriába sem esik bele, teljesen nyilvános, tartalma bárki által felhasználható. Ha ide beírsz valamit, szintúgy. Nagyjából, tehát a teljesség igénye nélkül ez a helyzet. Remélem, segítettem.

she_wolf 2016.01.22. 12:38:14

@mig54:
Kiterjesztés (kivonat a facebook adatkezelési szabályzatából):

"Nyilvános adatok azok az információk, amelyeket nyilvános célközönséggel osztasz meg, a nyilvános adatlapodon szereplő információk, továbbá az akár Facebook-oldalon, akár más nyilvános fórumon általad megosztott tartalmak. A nyilvános adatok szolgáltatásainkban és azokon kívül is bárki számára elérhetőek, láthatóak vagy hozzáférhetőek lehetnek internetes keresőmotorokon, alkalmazásprogramozási felületeken keresztül, sőt az interneten kívüli médiában, például a televízióban is.

Bizonyos esetekben azok az emberek, akikkel kommunikálsz és dolgokat megosztasz, ezt a tartalmat letölthetik vagy másokkal újra megoszthatják szolgáltatásainkban és azokon kívül is. Amikor a Facebookon hozzászólsz valakinek a bejegyzéséhez vagy kedveled az általa megosztott tartalmat, az adott személy dönti el, hogy milyen célközönség láthatja a hozzászólásodat, illetve hogy te kedveled. Ha ő nyilvános célközönséget állított be, a te hozzászólásod is nyilvános lesz."

Muad\\\'Dib 2016.01.22. 13:39:48

Az éjszakai ügyelet hívása arra jó, hogy az ember telefonon kommunikálhasson patkány, embernek aligha nevezhető lényekkel. Más haszna kevés kivételtől eltekintve nem nagyon van.

she_wolf 2016.01.22. 13:52:20

Krisztina!

"...mindenesetre elgondolkodtató, h így ebben a formában mennyire hasznos ez a blog, és mennyire adekvát..."

Ugye, nem baj, ha erre inkább nem válaszolok?:(
Pedig ez a blog lehetne akár jó is:(

(Bizonyos esetekben egyes emberek számára jó boxzsák, de a védelmében elmondanám, hogy az itt kommentelő orvosok, egészségügyi dolgozók jó társadalmi munkát végeznek azzal, hogy reagálnak esetekre, és különösen az egymással való kommunikációjuk lehet tanulságos egy laikus számára.)

yogosan 2016.01.22. 14:04:14

Itt konkrétan látszik,hogy annyira nincs posztolható sztorija a Praxisnak,hogy hsz.-at tesznek fel (próbálnak eladni az itteni tagoknak)mint ha beküldött e-mail lenne.
Azért ez gáz.
Ha a dolog másik oldalát nézzük ez várható volt.10 panaszosból 10 hazudik,hülyeségeket beszél,kitalálta,rosszindulatú,bolond,írástudatlan,nem megy neki a szövegértelmezés,nem tud olvasni,mégis mit képzel magáról,ne akarja csicskáztatni az orvosokat,örüljön,hogy egyáltalán ellátták,haza kellett volna zavarni az ilyet,ingyen veszi igénybe a magyar eü szolgáltatást,a neve:kuss,bezzeg menne ki külföldre ott aztán majd megtudná..,zavaros a fogalmazása,ne ide jöjjön a panaszával,nem az eü.-nek a dolga,hogy neki könnyebb legyen (pl:amikor a munkáltató beint a szabadnap miatt)a bank se nyit ki csak azért mert én akkor akarok menni intézni a dolgaim,alacsony intelligencia szintű,és sorolhatnám még naphosszat milyen kedves jelzőkkel voltak itt illetve a posztolók.

A facebookon a Praxis oldalon egy hozzászóló pl: azt írja,hogy ez az oldal nem más mint a LEGVÉRESSZÁJÚBB TROLLOK GYÜLEKEZETE !!

Akkor szuper lehet a híre ennek az oldalnak ugyebár.

Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2016.01.22. 14:14:51

@mig54: "Az oldalon megjelent levelek mellett különböző hírportálokról származó cikkek, hírek is közlésre kerülnek. Más portálokról vett információk esetén a forrást minden esetben jelöljük."

Akkor most?

lavór 2016.01.22. 14:43:22

A Fekete Nővér meg közmunkán... Pedig a betegek jobb ellátásáért is küzd...
Szégyelljük magunkat, kedves betegek...

she_wolf 2016.01.22. 14:45:30

@Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL):
Korábban írtam (nem tudom, mennyire vagy itt látogató, tehát nem biztos, hogy láthattad): a blogszabályzat úgy kuka ahogy van:(

Csak panaszkodni lehet rá, annyira gazdátlan.

she_wolf 2016.01.22. 14:52:44

@yogosan:
Ilyenné vált az idő múltával. Csodálkozol?
Egyébként egy észrevétel csak neked, rólad, hozzád: rendkívüli módon általánosítasz:(

Ha a Praxison vannak a legvéresszájúbb trollok a hozzászóló szerint, akkor javasolnám valamelyik más blog olvasását, ott sem fog kevesebbet találni. És itt nem a "hogyan porszívózzunk vagy tegyünk el befőttet" típusú oldalakra gondolok.

forge 2016.01.22. 14:55:37

@mig54:

"az itt kommentelő orvosok,egészségügyi dolgozók jó társadalmi munkát végeznek azzal,hogy reagálnak az esetekre,és különösen az egymással való kommunikációjuk lehet tanulságos egy laikus számára"

Reagálnak.Általában a posztoló úgy betyárosan ki van osztva amiben aztán igazán kevés hasznos társadalmi munka van függetlenül attól,hogy igaza van a poszternek vagy tényleg egy követelőző hisztérika.

A különösen egymással való kommunikációjuknak viszont a 90%-a egy laikusnak érthetetlen orvosi latin szövegszerkesztésből áll,amivel aztán sokra nem mennek jómagam is beleértve.

Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2016.01.22. 14:56:54

@mig54: meg ha felretesszuk a szabalyzatot, a smitteles akkor is gaz dolog. Belem legalabbis mar altalanos iskola felso tagozatban belemvertek, hogy forrasmegjeloles nelkul cuccot atemelni nem csak ciki, de etikatlan is. :(

Amugy szokoevben egyszer jarok erre. :)

she_wolf 2016.01.22. 15:00:27

@forge:
Bocs, hogy nem tértem ki azokra, akiknek ez nem sokat jelent, vagy éppen érthetetlen. Orvosa válogatja, hogy mennyire érthetően fogalmaz a szakmaiságban.
Vannak akiket simán megértek, mások szövegének értelmezéséhez segítséget veszek igénybe. Nincs 140-es IQ-m, mégis érthető a számomra is. Többnyire.
De ha valamelyik orvost megkéred hogy magyarítson, meg fogja tenni.

she_wolf 2016.01.22. 15:10:34

@Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL):
Az bizony!:(
Nyugi, a facéról kikerült az Index címlapjára is, éppen most néztem meg.
Úgyhogy a nem poszter poszter legfeljebb rácsodálkozik. Ki tudja? Talán még a The New York Times-ban is megjelenik. Ott nagyobb valószínűség szerint forrással....

A forrásmegjelölést én is szoktam hiányolni, pláne akkor, ha egy hozzászóló más tollával akar villogni, és "véletlenül" nem jelöli meg, hogy honnan olyan nagyon okos. De már nem foglalkozom vele, fárasztó:(

yogosan 2016.01.22. 15:51:07

@mig54:
Én egyáltalán nem érzem,hogy általánosítok.A tények (olvasottak)magukért beszélnek,egyébként visszamenőleg bárkinek le lehet ellenőrizni az én 'rendkívüli általánosításom.

she_wolf 2016.01.22. 16:07:00

@yogosan:
Nem tudom, hogy Te a 10:10-et milyen aránypárnak gondolod. Én egynek. Az általánosításra vonatkoztatva ez azt jelenti, hogy szerinted minden egyes panaszt tévő, minden egyes szakember szerint ugyanabba a kategóriába esik.
Ez nem így van, és le merem írni, hogy nem csak szerintem.
És pontosan erre gondoltam, amikor a szakemberek közti itteni beszélgetéseket említettem meg.

Arról nem is beszélve, hogy különösen a beteg-orvos reláció nem fekete-fehér.

yogosan 2016.01.22. 17:37:21

@mig54:

Nem tudom,hogy Te a 10:10-et milyen aránypárnak gondolod.

Pontosan úgy ahogy leírtam.10-ből 10 panaszos posztoló pillanatok alatt le van építve a panaszával együtt.Vagy kitalálta a sztorit,vagy nem találta ki de örüljön,hogy egyáltalán ellátják hiszen ingyen veszi igénybe a magyar eü.-t.Az csak a világ legtermészetesebb dolga,hogy egy beteggel az orvos úgy beszél ahogy éppen az aznapi hangulata hozza.Ha megmerik írni hárman de minimum ketten ugranak rá,hogy biztosan az nem úgy volt hazudik,örüljön neki,hogy az orvos nem vágta ki a rendelőből és a többi.

Ez alól csak egy orvos a kivétel itt ezen a blogon Braincelle.Őt még nem olvastam durváskodni senkivel sem.Nem úgy mint a többit.

2016.01.22. 17:40:50

Függetlenül a facebook szabályzatától, ami amúgy is elég felhasználó ellenes, egy színvonalas blog nem tesz be hozzászólást máshonnan, forrás megjelölése nélkül és a hozzászóló megkérdezése nélkül még akkor sem ha a blog szabályzatában benne van hogy a hozzászólás betehető posztnak.Ez egy teljesen hibás dolog. A hozzászólás csak fél információ, nem érthető egészében mert más szöveg környezetből lett kivéve. Amúgy meg szemétség a hozzászólóval szemben. Talán nem lehet csodálkozni azon sem, mitől csappant meg a hozzászólók száma. Ha írok ide egy igen, egyetértek, akkor majd abból poszt lesz és le leszek barmolva hogy ilyen hülyeséget mért írok ide részletek nélkül? Attól hogy a szabályzatban benne van, még nem feltétlen etikus, megkockáztatom hogy esetleg nem is törvényes.

she_wolf 2016.01.22. 18:34:45

@yogosan:
Időre lenne szükségem, de egészen biztos, hogy tudnék olyan posztot keresni, ahol az orvosok többsége -akár más orvosnak ellentmondva is- a poszternek adott igazat. Nem a levegőbe beszélek, de kutatnom kellene hozzá.
Ha találok ilyet, megmásítod az arányt?

she_wolf 2016.01.22. 18:38:35

@Turchi:
Több szempontból is aggályos ennek a blognak (illetve az indexes BLOGnak, mind több témát felölelő egységnek) a működ(tet)ése.

zünüke 2016.01.22. 18:48:13

@mig54:

Én 20 perc alatt 2 db novemberi posztot olvastam el végig.
Az egyik " A gyermekorvos bántotta a kislányomat" címűt,amiben az anyuka le lett húzva a sárga földig mert nehezményezte,hogy a lányával az orvos hogyan viselkedik.

A másik poszt a "Az eü egy vágóhíd"címmel,melyben szintén egy édesanya posztolja ki azt,hogy a reggel az iskolába menet "talált"egy vérzőfejű embert akit a saját autójával a kórházba szállított.A felháborodásának az volt ahogy az őket fogadó orvos viselkedett vele szemben.Itt dettó ugyanaz.Kapott itt hideget meg meleget bőven,pedig semmi mást nem tett mint egy vérző fejű embernek segített.

she_wolf 2016.01.22. 18:54:35

@yogosan:
Egyébként szigorúan matematikai alapon, és hogy élét vegyem egy picit:
ha @Braincelle-t kiveszed, az már 10:9 :)

she_wolf 2016.01.22. 19:03:03

@zünüke:
Ez a blog rohadt nagy. Poszt is van, dögivel. Meg hozzászólás is. Olyan biztos nincs, amelyikben az összes létező hozzászóló (a szakember és laikus egyaránt) az orvost vagy a posztban szereplő egészségügyi dolgozót statáriális bíróság elé állítaná.
Nem ez a lényeg.
2 posztból és az ahhoz köthető hozzászólásból pedig messzemenő következtetést nem lehet levonni.
Ha nagyon sok idő van, akkor meg lehet tenni, hogy a blog kezdetétől átnyálazni a posztokat, és az azokra érkezett hozzászólásokat.
Érdekes kép rajzolódik ki, kezdve azzal, hogy milyen volt a hozzászólók akkori összetétele, és milyen irányt vett a blogbéli társalgás.

lombozódó 2016.01.22. 23:10:10

Most akkor nem az a baj, hogy nem jött az egészségügyi segítség :-))) / talán nem is volt baj csak a vaklárma volt nagy ?? /

kitchen 2016.01.22. 23:51:26

@mig54:

Ugye nem azt akarod mondani,hogy általánosságban barátságos válaszokat kapnak a poszterek/poszterinák? Mert ez baromira nem igaz. Tagnak kell lenni egy jó ideje,és rendszeresen olvasni ezt a blogot...van itt minden mint a vidámparkban.

Én-is- gyorsba elolvastam megint a "gyermekorvos bántotta a kislányomat" című panaszt, és semmi olyat nem látok benne,hogy arra az asszonyra ennyi szidalmazást kellett volna zúdítani.Ismétlem semmit.Mi is volt a téma? Egy aggódó édesanya felháborodva írta ide,hogy a gyermekorvos durva, goromba volt a kislányával,de főleg vele.Nem egyedi eset.A gyerekes ismerőseim köreiből hallottam már hasonlót sőt ettől durvábbat.Milyen reakciót váltott ki a kommentelők többségéből a panasz?? Gyorsan és frappánsan ráfogták,hogy hazudik az egészen biztosan nem úgy történt.(sicc)
Ne csodálkozzunk ha ez a blog az utolsókat leheli ki magából,a rossz hír gyorsan terjed.

kitchen 2016.01.22. 23:54:34

@lombozódó:

Te meg olvasd el a fészen a kommentelő értelemszerűen leírt történetét,és akkor talán eljut oda fel.

2016.01.23. 05:09:35

@kitchen: Mindkét oldalról erősen ment a szardobálás és nem volt egy minimális moderálás sem, én is azért nem aktivizálom magam itt többet. Ha az orvos mellett álltam ki akkor azért barmoltak le minősíthetetlen bunkó módon, ha a beteg mellett akkor meg azért. Van aki mindig ugyanazon az oldalon áll, mindegy mi a történet. Magyarul nem is érdekli miről van szó csak lehessen szidni a másikat. Most is van 1-2 páros aki rendszeresen egymást csépeli, kinek van kedve olvasni? Vagy pár mondatos hozzászólásokból posztot tesznek ki, a történetből jóformán semmi nem következtethető ki, a komment írója nem is tud róla és ezt azzal védik ki hogy benne van a blogszabályzatban. Ne legyen. Illetve semmi közöm hozzá, csak akkor ne legyen csodálkozás hogy mi lett ezzel a bloggal. Sőt, ahhoz sincs közöm,a blog olyan amilyen, a tulaj dolga.

tobias2 2016.01.23. 07:57:42

Vannak ennél rosszabb helyek is, pl. Afganisztán, Szomália, úgyhogy nem kell panaszkodni!

she_wolf 2016.01.23. 08:42:42

@kitchen:
Nem, nem azt akarom mondani, de ez a hely nem is barátkozásra való:)
@yogosan vetette fel, hogy itt 100%-ban leoltják a posztert ezzel-azzal. Neki válaszoltam azt, amit Te is írtál most: ez nem igaz!

Ha már utaltatok rá, el is olvastam. Én is. Ma sem írnék mást ott, mint akkor.
200 hozzászólás született (ha legalább a számlálónak hinni lehet), ezek jelentős részét a hozzászólók egymással való cicaharca tette ki. Valóban kevesen helytelenítettük az orvos viselkedését, annál többen az anyáét.
(Akit továbbra sem aggódó édesanyaként aposztrofálnék.)
Valamint azt, ahogy interpretálta az esetet.

Nálam (és szigorúan csak a magam nevében beszélek) úgy néz ki a dolog, hogy én kérek segítséget, tehát ennek megfelelően viselkedem. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bárkitől bármit hajlandó vagyok eltűrni.

És végül: "hazugság". A poszterrel jellemzően egy itteni hozzászóló sincs ott, amikor a posztban foglaltak megtörténnek. Nálam a hazugság főbenjáró bűnnek számít, ezért csak akkor minősítek így valakit, ha logikailag bukik a dolog, vagy ha éppen "tudom, amit tudok", és az nem egyezik az állítással.

Ahogy én látom: ha egy poszter a blogon berúgja az ajtót, rá fogják csapni. És nem a sokat emlegetett "mundér" becsületének védése okán. Ha a poszter szemellenzős, akkor ki-ki vérmérséklete szerint látóteret próbál növelni. Ez viszont óhatatlanul is vitát gerjeszt, és az nem mindig a teadálutánok hangulatában zajlik.
A durvulás megelőzésére nagyon jó lenne egy moderátor:(

Bocs, hogy hosszú voltam, tudom, nem szereted;)

CSATÓ12 2016.01.23. 10:16:04

A lényeg az hogy sajnos igaz amit az egészségügy helyzetéről irnak,irtak. Egy hét
kórházi kezelés után mindenki meggyőződhet a valóságról.
Na azért kivételek vannak csak ahoz megfelelő ""igazolvány"" kell,vagy lóvé!!

Nagypatak 2016.01.23. 10:36:41

Javaslom sos megkeresni a zuglói betegjogi képviselőt.

Amúgy mi már többször hívtuk az ügyeletet az édesanyámhoz éjjel és nappal is, s nekem csak jó tapasztalataim vannak vele. Lehet szerencsénk volt?

Ugyan magamhoz nem hivtam orvost, de többször is nagyon jó ellátást kaptam a Hermina ügyeletén hétvégén.

S az Örs SZTK-ra és a Tüdőgonozóra sem tudok semmilyen negativumot mondani, sőt.

Más: Többször voltam szemészeti ügyeleten hétvégén Pesten és Budán, nagyon jó ellátást kaptam.

Remélem a kedves poszter nem jár igy legközelebb.

zünüke 2016.01.23. 12:29:46

És milyenek a véletlenek??

Tegnap késő este a lányom (jelzem előre) a saját lábán bement az ügyeletre,múlni nem akaró gyomorgörccsel.Se Nos-pa semmi,nem használt.Kezdtem megijedni mert óráról órára rosszabbul nézett ki,gyakorlatilag én zavartam be az orvoshoz akik itt vannak két saroknyira.Két fiatal doki volt ügyeletbe-mondta- és nagyon rendesek voltak.Egy szó nem hangzott el arról,hogy miért oda megy,meg miért most megy,meg egyáltalán mit keres ott,és különben is..Semmi ilyen nem volt.Kapott két injekciót,és elmagyarázták ha 1 órán belül nem múlik el a kínja,inni sem tud,akkor irány a Péterfy kórház mert infúzióra kell kötni.Lehet ezt így is.

Valószínűleg gyomorhurut.

yogosan 2016.01.23. 12:43:46

@zünüke:
Akkor örülhettek,hogy nem kellett kórházba menni infúzióra. Az Indexen kering egy cikk 2 napja,én ma olvastam először bár már a fél ország tud róla.

A Szt.Imre kórház ügyeletére egy fiatalember bement szintén szűnni nem akaró hányással,és hasmenéssel.Az ügyelet szerint nem volt indokolt a beteg felvétele,de az infúzió adása igen.A bajok ott kezdődtek,hogy nem volt üres ágy ahova a szerencsétlen hányós fosós beteg lefeküdhetett volna,így kitették a váróba a zacskóval együtt.A cikk szerint az állapota egyáltalán nem javult szerencsétlen párának okádott reggelig,karjában az infúzióval.Oly annyira rosszul volt,hogy nem bírt ülve maradni,ledőlt ott egy fémpadra a bejárati ajtóhoz nem messze.Az egyik orvos aki éppen arra járt rászólt,hogy ne feküdjön már a bejáratnál,mert igen útban van.Jó mi? Az már csak mellékes,hogy egy nyomorult infúziós állványt sem adtak neki,az apja rögtönzött egyet ruhafogasból,amiről fotó is készült.Természetesen a kórház letagadta,állításuk szerint a beteg kapott állványt.De nem is ez a lényeg.Egy folyamatosan fosó és hányó embernek nem indokolt a kórházi felvétele,mert nincs hely?

Szerintem érdemes lenne átgondolni a sürgősségi ellátás szervezését a Szt.Imrében.

she_wolf 2016.01.23. 13:13:32

@yogosan:
Láttam, olvastam én is. Megdöbbentett. Az, hogy nincs kórházi ágy, egy dolog. De nehezen hiszem el, hogy helyhiányra hivatkozva ne lehessen átirányítani más intézménybe, vagy alátenni egy gurulós hordágyat...:(
Nem indokolt a beteg felvétele, de az infúzió kell neki? Mégis hol? Otthon?

she_wolf 2016.01.23. 13:36:41

@yogosan:
Itt van egyébként az írás (ha valakit érdekel):

index.hu/belfold/2016/01/22/kapott_egy_infuziot_aztan_a_korhazi_padon_toltotte_az_ejszakat/

Úgy gondolom, így korrekt mindenkivel szemben.

Orvossal nem vitatkoznék, de a hányás-hasmenés kombó elég kacifántos tud lenni, de a részletek nem ismeretesek. Felesleges a cécó az infúziós állvány körül, a lényeg, hogy a tasak úgy kerüljön elhelyezésre, hogy a folyadék áramlása megfelelő legyen. Sok bába közt elvész a gyerek. Azon megy a vekengés, hogy nem kapott infúziós állványt, és nem fektették be. Kérdésem: 24 beteget mégis hogyan lehet 10 ágyra befektetni?
És ha nincs hely, miért nem lehet átirányítani oda, ahol van? De ha ezt sem lehet, akkor legalább normális "csövezési" körülményeket biztosítani illenék.

csakmotyogok 2016.01.23. 14:45:39

@mig54: Mindenhol ugyan ez a helyzet:((. Én is kaptam így infúziót 9 hónapja,csak én nem az orvosra haragudtam,aki nem tud teremteni ,hanem azokra akik lerohasztják az eü-t.Amúgy hová raknák? A csillárra?

rikitikitévi 2016.01.23. 15:28:28

@zünüke: "Az eü egy vágóhíd"címmel,melyben szintén egy édesanya posztolja ki azt,hogy a reggel az iskolába menet "talált"egy vérzőfejű embert akit a saját autójával a kórházba szállított.A felháborodásának az volt ahogy az őket fogadó orvos viselkedett vele szemben.Itt dettó ugyanaz.Kapott itt hideget meg meleget bőven..."

Talán nem olvastad elég figyelmesen a hozzászólásokat. Többek között én is a poszterrel értettem egyet és nagyon elítéltem az orvoskolléga viselkedését. Máskor is, ha nem teljesen légből kapott, rosszindulatú, rágalmazó vagy valótlan történetről van szó, igyekszünk objektív módon értékelni.

"rikitikitévi 2015.11.22. 08:06:45
@rest of boys: A poszter valóban szuper, big like!
Az orvos kevésbé, és ez a minősítés nagyon hízelgő ránézve.
1. legalább az angol nyelv ismerete (de alapszinten legalább még egy európai nyelvé) elvárható az orvostól.
2. A vérző sérüléseit akkor is el kell látni, ha történetesen epilepsziás, vagy szívbeteg. Sőt, még akkor is, ha részeg.
3. A beteget (sérültet) meg kell vizsgálni. Egyszerű fizikális módszerekkel (az egyetemen harmadévtől kezdve oktatják) nagy valószínűséggel megállapítható, hogy fennáll-e komoly szívbetegség (frekvencia, ritmuszavar, zörej, pangás) vagy neurológiai kórkép (ínreflexek, Babinski, pupilla, tarkókötöttség), netán hypglycaemia (bőr hőmérséklet, verejték, tremor), stb.

Szóval, az orvos nemcsak etikailag és (kultúr)emberileg, hanem szakmailag is leszerepelt"

yogosan 2016.01.23. 23:33:11

@mig54:

A TV2 riportere is meg volt botránkozva ez egyértelműen látszott az arcán amikor a kérdéseket feltette az orvosnak.

csakmotyogok 2016.01.24. 09:11:05

@yogosan: No az ilyen riporterek sorba állhatnának gerincért. Az a lényeg felmarkolják a milliókat. A hiteles riporterek feltárják miért is nincs elég ágy,műszer,személyzet. Persze akkor oda lenne a nagy lóvé,és a kacsalábon forgó.

she_wolf 2016.01.24. 11:03:24

@csakmotyogok:
Nem árt különbséget tenni az oknyomozói újságírás és a napi újságírás között.

Mert hiteles az az újságíró is, aki leírja, hogy nyáron hogy érdemes romlandó élelmiszert vásárolni (mégsem oknyomozó, tényfeltáró), tárolni, meg az is, aki az ákos-gate-eket írja annak minden mozzanatával.
Előbbiek -mármint az oknyomozók- azok, akiket te emlegetsz, és nem vagyok biztos abban, hogy milliókat markolnak fel (bár ki tudja?). Szerintem hamarabb gazdagszik meg az az újságíró, aki pl. a divattal foglalkozik.

Idézek neked:
"...az oknyomozó újságíró általában falakba ütközik, mert oknyomozó riporternek azt nevezzük, aki utána megy az olyan információknak, amelyeket szándékosan eltitkolnak, mert jogilag vagy etikailag elítélhető dolgokra vonatkoznak. Egyes vélemények szerint az oknyomozó újságírás ott kezdődik, amikor a riporter elkezd gondolkodni, mert nem hiszi el a hivatalos álláspontot, és elkezd utánajárni a dolgoknak."

/Forrás: praxis.blog.hu/2016/01/22/kinok_kozott_hagytak_szenvedni_az_egeszsegugyi_dolgozot#c29216636 /

A @yogosan által említett, és általam linkelt példával nem tudom, mi bajod van..:( Az újságíró csak arról tudósított, hogy ez van, itt tartunk.
Mit kellett volna tennie szerinted? Mert ha leírod, máris megszabod a munkakörét, szerződését, fizetését (amiről nem tudni, hogy mennyi).
Az én véleményem továbbra is az, hogy a média egy szemét kurva, és nagyon meg kell válogatni, melyikkel bújsz ágyba!

yogosan 2016.01.24. 12:14:42

@csakmotyogok:

Nem értelek (én sem),hogy a TV2 riporterének miért kéne gerincért sorba állni,mint ahogy azt sem értem,hogy honnan vetted azt az információt,hogy milliókat keresnek.A riportereknek (újságíróknak)az a dolga,hogy az ilyen "érdekes" eseteknél a helyszínről tudósítson,és ha hajlandóak nyilatkozni az érintett felek,interjút készítsenek amit majd az esti híradóban leadnak.Röviden ennyi.Azzal,hogy szőnyeg alá seperjük az ilyen és ehhez hasonló dolgokat még nagyobb az esély arra,hogy javulás nem lesz a büdös életben.Természetesen(mint írtam is) a Szt.Imre kórházban érdemes lenne átgondolni a sürgősségi ellátás szervezését,mert az mégsem egy állapot,hogy egy ennyire rosszul lévő embernek míg az infúziója lecsepeg csak egy padon ülve jut hely.Azért álljunk meg egy pillanatra,és kezdjünk el gondolkodni ezen.Nem akarom elhinni,hogy egy pótágy vagy egy gurulós hordágy,vagy bármi nem volt a sürgősségin ahova ez a szerencsétlen letudott volna feküdni ilyen állapotban arra a pár órára.

she_wolf 2016.01.24. 13:18:41

@yogosan:
Valóban rengeteg dolog csak a szervezésen csúszik el:(
Ebben az esetben legalábbis biztosan. Meg a nem gondolkodáson.

Ha végre elkezdenének azon gondolkodni, hogy Magyarország a földrajzi fekvését tekintve 4 évszakos, folytatnák azzal, hogy a lakosság %-ra lebontva milyen korú, különböző megyék lélekszáma, háziorvosoknak leadott kártyák száma, a hozzájuk tartozó (ajánlásukra igénybe vehető) szakrendelők száma, speciális vizsgálati eszközök holléte, mennyisége, igénybe vehetősége területenként....és ez csak száraz matek, statisztika:(
A legkevésbé sem az orvos, vagy a ripoter a ludas ebben, hanem....

csakmotyogok 2016.01.24. 15:10:52

@yogosan: Szelektíven olvasol...írtam én is kaptam így infúziót 9 hónapja.Nem volt ágy. Illetve volt ,de mások feküdtek rajta. Nagyon súlyosak. Szerinted az infarktusos beteget, a koponyasérültet vagy kit kellet volna lerugdosni az ágyról,hogy a riportban szereplő fiú ágyat kapjon? Rengetegen kapnak így infúziót,manapság,sőt külföldön is. Ha nem tűnt volna fel az eü épp összeomlik. Nem,nincs elég gurulós ágy nincs semmi elég, van pad,szék és lassan az sem lesz,és hiába emlegeted a hepi-hippo esküt, akkor sem lesz.Ez van akár elhiszed,akár nem.

kitchen 2016.01.24. 21:38:05

@csakmotyogok:

Baromi nagy hülyeséget írsz.
Rengeteg ember kap infúziót csak éppen nem mindegy,hogy a beteg rosszul van (de kurvára)vagy csak a szokásos infúzió adagjáért ugrott be.
Senkit nem kellett volna lerugdalni az ágyról,hanem elővenni egy pótágyat ami minden kórházban van, főleg egy sürgősségin.Legalábbis kell-ene lennie ugyanúgy mint hordágynak.Akármilyen összeomlás közeledik,a kórház erre vonatkozó felszereltségének meg kell lennie az nem tűnhetett el.Ha csak nem vitték haza.
Az esküvel kapcsolatban meg összetévesztesz valakivel,soha nem említettem.

Még mielőtt elfelejtem megkérdezni,szabad megtudni,hogy miért kaptál 9 hónapja infúziót? Ugye nem fosós-hányós tünetek miatt?

she_wolf 2016.01.25. 10:10:43

@kitchen:
"Az esküvel kapcsolatban meg összetévesztesz valakivel,soha nem említettem."

Nem is neked írta @csakmotyogok, hanem @yogosan-nak.
Netán megint nick probléma van?

csakmotyogok 2016.01.25. 11:15:33

@kitchen: Nem neked válaszoltam yogosan-nak.
Nem infúzióra ugrottam be ,nagyon rosszul voltam, hánytam és kiszáradtam+befulladtam az asztmám miatt.
10 ágyra nincs 14 pótágy. Nem rendelkezik egyik kórház sem ennyi pótággyal.

she_wolf 2016.01.25. 12:16:48

@csakmotyogok:
Ehhez kellene a megfelelő koordináció, ami ma -ahogy én látom- nem igazán működik:(

(Tényleg zárójelben: amikor az újságíró kérdésére, hogy hány ilyen-olyan szakorvos van az adott kórhában a diri nem tud válaszolni? És mindezt egy gyűrűző botrány közepén? Mert ha én megállítom az utcán és megkérdezem, hogy tessenmondani, hány urológus van állományban, akkor meghúzhatja a vállát és mondhatja, hogy közöm semmi, meg különben sem létszámellenőr. De amikor egy intézmény vezetőjnek feje fölött Damoklész kardja lebeg, akkor talán illene ezeket tudni. Legalább ezeket! Nemhogy azt, hány férőhely van, és szükség esetén hogyan lehet embereket áthelyezni, átirányítani. Nohát!
Namost ezt a kórházigazgatót tessék megszemélyesítésnek venni, és vonatkoztatni a teljes magyar egészségügyre. És még csak nem is hibáztatható érte a delikvens. Akkora kupleráj van az eü.-ben, hogy a fal adja a másikat, és a gyógyítók ebben a környezetben kell hogy tudásuk, mindenük legjavát adják az istenadta népnek! Ja, bagóért (hogy ma se maradjon ki a zsé).
És mindig Ők, valamint a betegek szívnak. Igen, háborgok!)

csakmotyogok 2016.01.25. 14:31:16

@mig54: A kórházigazgatói állás politikai állás. Ezzel elmondtam mindent.
A létszámról: kozmetikázzák,különben be kellene zárni a kórházat. El lehet dönteni,hogy törvényesen működjenek és akkor a kórházak több,mint fele bezár (az lesz szép világ a betegeknek) vagy törvénytelenül a jelenlegi dolgozókat kizsákmányolva,agyon hajtva. Ha bevallaná az igazat,gyakorlatilag a saját torkát vágná át.
Nézd meg ezt a linket,mi érdekeset látsz?
kmmk.hu/pulmonologia-kaposvar/

Az eü-ben már nincsenek tartalékok,nem megoldható már átszervezéssel semmi,mert ha átviszel valamit egyik helyről a másikra ott lesz űr.

she_wolf 2016.01.25. 15:49:39

@csakmotyogok:
Nem ÁTszervezésről beszéltem, hanem szervezésről. Illetve áthelyezésről, átirányításról. A betegekéről.
A linkre nem tudok mit mondani, nem eléggé részletes (nekem).
Amolyan nesze semmi, fogd meg jól. Igaz, csak kutyafuttában néztem szét, így csak azt láttam, hogy személyzeti létszám nem szerepel rajta, és 30 férőhelye van a betegek számára.
Mit kellett volna látnom?

yogosan 2016.01.25. 18:37:50

@csakmotyogok: @mig54:

A nickem a helyén van.Én sem említettem soha az esküt egy hsz-ban sem.Arra hivatkozni marhaságnak tartom,ezért nem is hoztam fel soha.

csakmotyogok 2016.01.25. 18:40:20

@mig54:Nincs vezetője,mert 1 szakorvossal működik.
Ha megnézed más osztály linkjét,akkor ott van Dr. X.y
Legalább őszinték,van olyan kórház ahol a külföldre távozott orvos is szerepel a honlapon.

A beteget hová lehet küldeni ha minden osztályon hasonló a helyzet?

she_wolf 2016.01.25. 19:42:24

@yogosan:
Az esküt emlegetni többnyire azok szokták, akik nincsenek tisztában azzal, hogy valójában mit is jelent, és hogyan kell értelmezni (ez vonatkozik mind az eredeti hippokratészi esküre, mind a mai kor viszonyaihoz igazítva megfogalmazott orvosi esküre).
Mindenesetre ha elfogynak az észérvek, nagy szomorúságomra úgy rántják elő némelyek, mintha azzal bármilyen szempontból is csatát lehetne nyerni:(
Ha pedig az orvos esküjét szegi, arra ott vannak az Orvosi Kamarában, Orvosetikai Bizottságban a megfelelő emberek, akik ezt megállapítják, és szankcionálják a társhivatalok bevonásával.
Gondolom én. Ha tévedek, javítson ki valaki (lehetőleg ne akárki!), én szívesen veszem, megköszönöm.

Találtam itt a Praxison egy nem éppen mai posztot, ehhez a témához kapcsolva linkelném. Előre szólok, hogy több, mint 3 éve íródott!
(Ha már úgyis uborkaszezon van:
praxis.blog.hu/2012/12/03/kommentar_hippokrateszi_esku

she_wolf 2016.01.25. 19:48:56

@csakmotyogok:
Weblapokat nem frissítenek naponta. Ezzel kezdődik. Aztán azzal folytatódik, hogy az intézmények egymás közti kapcsolattartását is hatékonyabbá lehetne/kellene tenni. Nem tudom, hogy a mentősökkel mi a helyzet, velük is lehetne talán koordináltabban dolgozni....
Ne adj' Isten, hogy akár egy komoly járvány, vagy még rosszabb történjen itthon, mert cseszhetjük a nagy Nemzeti nemzetünket:(

defné 2016.01.26. 00:21:01

Mi lett volna ezzel a sürgősségi osztállyal,ha egy tömegszerencsétlenség történik és oda visznek 10-12 félholt embert? Azoknak se lett volna ágy? Azt hiszem @kitchen: nem mondott hülyeséget azzal,hogy egy sürgősségi o.-on kell lennie pótágyaknak.Lehet csak ki kellett volna nyitni azt a k..... ágyat?

asztalosani 2016.01.26. 06:41:40

@defné:
ámen.

de erre biztos azt fogják írni, hogy nem volt hely a pótágynak, vagy: x embert x ágyon kötelesek ellátni, erre kapnak csak oep támogatást, meg hogy te mit képzelsz: az sbo-n y számú eü. alkalmazott van x számú ágyra, akkor ha beteszel még oda + z számú ágyat, akkor nem tudják ugyanolyan hatékonysággal és kellő szakmai figyelemmel, tudással, idővel ellátni...stb.

zünüke 2016.01.26. 10:50:49

@rikitikitévi:

Talán nem olvastad el figyelmesen a hozzászólásokat.Többek között én is a poszterrel értettem egyet és nagyon elítélem az orvoskolléga viselkedését.

De igen,éppen hogy elolvastam az összes hozzászólást (már ami a poszthoz tartozott)és nem véletlenül írtam le a véleményem.A posztoló mellet 8 hozzászólást tudtam összeszámolni,ebből java része @asztalosani: -től származik.Ezzel szemben 10 hozzászólást szedtem össze akik nem díjazták a hölgy segítségét, és 7-et amik semlegesnek mondhatók.
Nem lehet,hogy egy kicsit túlzol?

she_wolf 2016.01.26. 12:58:06

@defné:
A tömegszerencsétlenség más kategória, osztályidegen itt megemlíteni.
Abban az esetben irányított mentés van egyéb élet-és rendvédelmi szervek bevonásával, van rá forgatókönyv. A koordináció már a bejelentést követően szabályos, előírt keretek között zajlik, a "gépezet beindul". A sérülteket nem az SBO-n fogják packban dekkoltatni, hanem szétszórják. Hogy hova, azt a mentősök meccselik le a fogadókkal.

Én kicsit lájtosabb esetre gondoltam, amikor szépen, folyamatosan csurranva-cseppenve jócskán túlhaladjuk a fogadható létszámot. Elég csak akár a gyönyörű influenzára gondolni, de a traumásoknak, ortopédusoknak ott van az örökös és sokat áldott ónos eső, hó...merthogy mostan tél vanik..:(
Erre írtam én azt, hogy a szervezés nagy hiányosságokat mutat.

asztalosani 2016.01.26. 14:41:44

@mig54:
ohhh...
te kis naiv...

szerinted ha a napi gördülékeny ellátást SEM tudják megoldani, akkor egy katasztrófahelyzetben tudnak majd teljesíteni??? viccelsz????

és hogy szórják szét? meséld már el.
mert az való igaz, hogy ha pesten történik valami gebasz, azt talán meg tudják oldani szétszórással, de tegyük fel sopronban vagy zalaegerszegen? nincs az a mentőautószám, és benzinmennyiség, sőt mentős sem...

csakmotyogok 2016.01.26. 14:58:24

@mig54: Itt speciel több mint fél éve nincs vezető sem:((
A napitól messze áll:))
Egyébként bizots forrásból tudom a 33 éves gyomorrontásos" gyerek" aki az infúziót kapta nem igényelt sürgősségi ellátást,de ha már ott volt akkor kapott egy kis infúziót.

she_wolf 2016.01.26. 17:35:57

@asztalosani:
A napi ellátás, meg az, amikor ancika bevonul, mer' tébét fizet, és akkor mindenkinek kutyakötelessége csillogóan fényesre nyalni a seggét nagy örömködések közepette, nem azonos azzal, mint amikor busz fékezés nélkül belerongyol a megállójában tartózkodó tömegbe. Hülyegyerek! Világosan leírtam, mi a különbség, de ha ez nem ér el hozzád, az az egykori tantóidnak köszönhető, őket hibáztasd!
Beléd fáradtam:(
Tudod mit tegyünk fel? Azt, hogy nem légből kapottan példálózol egyszer!

(Ki a fasz nem ásott el elég mélyre, hogy megint lerugdostad magadról a földet?)

she_wolf 2016.01.26. 17:54:08

@csakmotyogok:
Nem igényel sürgősségi ellátást, az egy dolog. Meg az is, hogy kap egy infúziót. Csak éppen jártányi ereje sincs. Az infúzió csak egy kopasz infúzió volt? Vagy tuningolták is valamivel? Lehet egy rakás kérdést feltenni, a lényegen nem sokat változtat:(

kitchen 2016.01.27. 13:26:39

@csakmotyogok:

Nem igényel sürgősségi ellátást egy olyan beteg akinek alul felül jön valami már fél napja? Meg aki az infúzió bekötése után még reggel fél 8-ig okádott-szart-fosott a váróban? Akkor ezen az alapon senki nem sürgősségi eset csak az, aki a leszakadt lábát a hóna alatt tartja.
Ha semmi különös nem volt akkor miért hasi ultrahangozták meg a zacsi lecsepegése után? Vagy erről a biztos forrásod nem tájékoztatott?

csakmotyogok 2016.01.27. 17:39:38

@kitchen: A hányás hasmenés nem sürgősségi ellátást igényló eset önmagában.Ebben az esetben lehetett volna pótolni másképp a folyadékot,a gyomorrontás már csak ilyen. Kis diéta és óvatos folyadék bevitel. Olvass figyelmesen: ha már ott volt megnézték ...
A megjelenők 40-60% indokolatlanul vesz igénybe az ellátást.

kitchen 2016.01.27. 19:02:12

@csakmotyogok:

A hányás hasmenés nem sürgősségi ellátást igénylő eset önmagában.

Amennyiben tartósan fent áll a dolog bizony sürgősségi.Mint ahogy ha tömeges calici vírus fertőzés,vagy ételmérgezés történik akárhol/bárhol az érintetteket a mentők konvojban szállítják a kórházba.

Ebben az esetben lehetett volna pótolni másképp a folyadékot,a gyomorrontás már csak ilyen.

Aztán meg hogy pótolód azt a folyadékot ha a "félholtból" azonnal visszajön?

Én figyelmesen olvasok,te meg jobban nézd már át az ilyen fosóshányos betegségek ajánlott gyógykezelését.Meg fogod találni az infúziót,csak keresd.

Ha már ott volt megnézték

Még jó.

she_wolf 2016.01.27. 19:15:10

@kitchen:
"Meg fogod találni az infúziót,csak keresd."

Annál is inkább, mert a folyadékot a deficit miatt pótolni kell (különben sanyi egyes szervek működésének az elektrolit háztartás borulása okán), és nem biztos hogy tudsz olyan lassan, kortyolgatva inni, hogy bent is maradjon, mer ammeg fizika:(
És ha a fizika meg a kémia nem dógoz össze, akkor cseszhessük a biológiát...

drappa 2016.01.27. 21:47:14

@mig54:

Sajnos csakmotyogok erről még csak nem is hallott.Ő még ott tart,hogy akármilyen súlyos is az a hányás meg fosás tessenek diétázni.Orvoshoz menni semmiképpen. (sírva nevető smile)

drappa 2016.01.27. 21:49:02

@kitchen:
Szerintem ha megtalálja akkor is megcáfolja.

she_wolf 2016.01.27. 22:24:11

@drappa:
Erről regélhetnék, de inkább megkímélem a társaságot...
(Mármint a hányás-ivás bonyolultságáról, meg kiszáradásról, ilyesmiről...)

csakmotyogok 2016.01.28. 06:28:32

@kitchen:Oxiológus vagy? Nem ? A sürgősségin dolgozó orvos szerint ,nem ott lett volna a helye.Én neki hiszek.

she_wolf 2016.01.28. 11:14:39

@csakmotyogok:
Szerintem a lényegen ez sem változtat. Adott egy ember, aki hányik-fosik, szarul van, és bárminek tekinthető, csak egészségesnek nem, és azon megy a véres harc, meg a kommentháború, hogy hol héderelt az infúzióval a karjában, és hogy infúziós állványnak nevezhető-e egy ruhafogas?
Ezek a szokásos "elviszlek Nagyvázsonyba kirándulni csak hogy ne a lényeggel foglalkozz" című kitérők.
A lényeg pedig az, hogy az intézmények, valamint a bennük dogozók túlterheltek, leharcoltak, ami a betegellátáson csapódik le, és aminek a betegek isszák meg a levét.

(És nagyon zárójelben: deklaráltan orvos- és eü.-párti vagyok. Ennek ellenére van orvos, nővér, akinek még egy hőmérőzést sem engednék meg "hozzám nem nyúlsz, kezed eltöröm" jeligével!)

kitchen 2016.01.28. 12:04:28

@csakmotyogok:

"Oxiológus vagy? Nem? A sürgősségin dolgozó orvos szerint,nem ott lett volna a helye.Én neki hiszek.

1.A sürgősségin dolgozó orvos ha azt mondta volna,hogy az infúzióba házipálinkát kellett volna tenni folyadék pótló helyett,te akkor is neki hinnél.Szóval ezt hagyjuk..

2.Nem,nem vagyok oxiológus,de azt még az egészségügyi ismeretektől mentes ember is tudja,hogy egy nagyfokú kiszáradás akár életveszélyt is okozhat.Ilyen esetben mindenkinek,ismétlem mindenkinek infúziót kötnek be.Még az állatoknak is,legyen az kutya,macska,ló,bármi.

3.Késő este ilyen rosszulléttel mégis hova a bánatos picsába kellett volna mennie a családnak ha nem a legközelebbi sürgősségi osztályra? Erre vonatkozólag az orvos ismerősöd nem mondott semmit? Csak azt,hogy nem ott a helye? Akkor hol? Szülészeten? Szemészeten? Esetleg a koraszülött osztályon?

4.A Te "ige hírdetésed" baromira káros az itt olvasóknak,mert belesulykolod az emberekbe,hogy ilyen és hasonló tünetekkel nem kell orvoshoz menni,diétázni kell.(?)

4.Ha folyton az orvosok körül lebzselsz,akkor nem ártana egy kicsit bővíteni az egészségügyi ismereteidet a gyűlölködés helyett.Hasznodra válna. Akkor megértenéd,hogy ha valaki ennyire rosszul van ilyen tünetekkel,az bizony nem játék.

csakmotyogok 2016.01.30. 20:29:39

@kitchen: :)) tudom jobb homokba dugni a fejecskét és higgy, amit akarsz,de a valóság előbb utóbb fejbe vág. Majd akkor jussak eszedbe.)). Tudom,neked így könnyebb:))

csakmotyogok 2016.01.30. 20:46:28

@mig54: 1 dolog,láttad a fotót? Épp facebook kommentált drága a gyermek (33 éves). Szóval kis önmérséklet+diéta és 0 sürgősségi.Életképtelen egyed.A többiben egyetértek. De azért is leharcolt ez eü. nálunk ,mert nálunk egész Európában a legtöbb az orvos beteg találkozás. Nálunk a legtöbb az indokoltan orvoshoz járás.Egyik nagy baj az alul finaszirozásáson túl, ez. Mondjuk ez a második,az első az alul finanszírozás.

she_wolf 2016.01.30. 21:38:16

@csakmotyogok:
A gyerek a szülő számára mindig gyerek marad. A gyereke! Ez így természetes, és normális. Mint ahogy az is, hogy nem akarja szenvedni látni.

Nem tudom, hogy kérdezzem meg tőled, hogy egyenes választ kapjak: te mit tennél, ha semmi nem maradna meg benned, képtelen vagy saját erőből ülő helyzetben maradni?
Kérlek, ne mondd, hogy abonettet rágcsálnál langyos teát kortyolgatva...

Saját tapasztalatból tudom, mit jelent, amikor száraz vagy, mint egy kóró, és a víz nem marad meg benned, nemhogy valami ennivaló. Amikor már csak a kótyagos perisztaltikád és az akaratlan izommunka tudatja veled, hogy még élsz!
Az éjszaka közepén egy egész napnyi kínlódás után a lelked is eladnád az ördögnek, hogy megszabadulj a kínjaidtól, mert már csak habos nyák jön mindkét végeden.
Arra már nem térek ki (szintén saját tapasztalat), hogy milyen belső károsodást tud okozni a szervezetben egy olyan egyszerű meló, mint egy egésznapos hányás-fosás. Ha nem megyek el a sürgősségire hogy nyomjanak belém egy hányást enyhítő kegyszert, akkor majd elmegyek lábon a körzetihez, aki azonnal tovább passzol a kórházba lehetőleg saját járgánnyal, mert sürget az idő, nem várhatunk több órát mentőre, rohammentő meg nem indokolt.

Tök fölösleges terelgetni a finanszírozás felé, mert a képlet tiszta és érthető, nem kell magyaráznod. Ha szarul vagyok, orvoshoz megyek. Akár éjjel is. Pont.
(Abban igazad van, hogy azért az túlzás, ha berongyolok a sürgősségire azzal, hogy vakarják meg a hátam.)
A politikusokat kell rugdalni, nem a beteget!

"De azért is leharcolt ez eü. nálunk ,mert nálunk egész Európában a legtöbb az orvos beteg találkozás."
Vagy azért, mert "önvalósító, egészségtudatos, guglin önképzett" énfújomapasszátszelet típusú vagy, és amit csak lehet szétbarmolsz magadon/magadban, vagy azért, mert már csak legyintesz a nyűgödre, és csak a halál kapujából vagy hajlandó kitérőt tenni a dokihoz, aki nagy teamben fog rajtad túlórázni. Lehetőleg ezentúl gyakran.

"Szóval kis önmérséklet..." okés, majd szólok a betgségeknek, hogy lehetőleg kora reggel, és kis adagban támadjanak:)
Szomorú vagyok, mert mi azért meg szoktuk érteni egymnást:(

csakmotyogok 2016.01.30. 21:50:50

@mig54: Hmm amit leírtál..igen akkor valóban vacakul vagy..de valld be akkor nincs erő az okos telóddal játszani,de ez a fiatalember ,akit a saját apja fotózott épp akkor kommnentelte szét a a világnak,hogy mennyire rohadékok vele. Nézd a fotót. Ha rosszul vagy annyira,mint írod,akkor a telefonod az első? Ugye nem? Nem is mondaná azt az orvos indokolatlanul terhelted. Itt nem erről volt szó. A lényeg lehet ekézni a dokikat.S még itt tartunk az őt ellátók szava nem hiteles,csak az acsarkodóké.Akkor ha,valaki mocskolódik,nincs orvos etika,hiszen a "sértett" kiabálta világgá,azt ami nem is igaz.Itt nem etika,csak védekezés van :((.

she_wolf 2016.01.30. 22:18:19

@csakmotyogok:
Egy példát szétrágva hasogatjuk a szőrszálakat. Nem kell ez szerintem:(
Merthogy most a telefont emlegeted. Minek? Világgá akarta kürtölni? Legyen neki neki! Addig is csöndben van, nem zavar másokat. Lehet, hogy azóta már megbánta.
Ezek felesleges körök, itt szokott elveszni a lényeg: sokórás fosással, hányással orvoshoz megyek, ezen nincs mit ragozni.

csakmotyogok 2016.01.31. 08:25:28

@mig54: Orvoshoz mégy,aki azt nyilatkozta tv-ben nem igényelt kórházi ellátást.

she_wolf 2016.01.31. 16:36:06

@csakmotyogok:
Mert az orvos dolga az, hogy ezt eldöntse. Azért megyek hozzá, hogy eldöntse. Lásson el legjobb tudása szerint, javasoljon terápiát otthonra, írja fel ami szerinte kell a gyönyörű szervezetembe, szépséges lelkem templomába, és kalap!
És igen, szét kell rúgni az összes politikus seggét, mert hely hiányában kivitelezhetetlen, hogy a beteget összeácsolják a dokik annyira az ügyeleten/sürgősségin, akárhol, hogy saját lábon haza tudjon menni, hogy otthon gyógyulgasson magának.

Az meg hogy telefon....meg hogy mennyire lehetett szarul, megint más kérdéskör. Én tuti, hogy a hamvasztóba is fülhallgatóval és zenecuccal fogok menni, mert nem létezik olyan szar állapot, amiben ne zenét hallgatnék (vagy ne olvasnék).
És akkor az lenne a Praxison, hogy dehogy halt meg a beteg, há' Bunyós Pityut hallgatott, toll neki a seggibe, nem orvos!
Vagy most akkor mi van?

kitchen 2016.01.31. 19:33:01

@mig54:

Most mi a problem? Az hogy a gyomorbajos srác a telefonját nézte,miközben állítólag haldoklott?

Ez megint olyan mint a "gyomorrontással nem megyünk orvoshoz." Az meg sem fordul a fejében-megint-,hogy esetleg a srác nem játszott vagy zenét hallgatott,hanem valakit hívott vagy fontos dolgot nézett rajta.

Hajajaj..

she_wolf 2016.01.31. 20:01:00

@kitchen:
Állítólag éppen az esetét kürtölte világgá a f@szbukon. És ha így van, akkor mi van? Benéz a ló az ablakon, nagy jövő...Nem vergődöm ilyesmin. Az orvosokat nem féltem. Ha el kell látni, el fogják. Protokoll szerint. Ha el kell mondani hogy legközelebb mi a teendő, el fogják. Ha ki kell rúgni a retekbe -valószínűleg- nem fogják. Igen, szarért-húgyért!
Ez az, amivel sokan visszaélnek:(
Volt már nem egy alkalom amikor azt olvashattuk, hogy ő biza csakis sürgősségire megy, mert ott kötelesek ellátni, ha a kutya a kovászba szarik is, és nem fogják ide-oda küldözgetni, hanem egy füst alatt indent intéznek egy este alatt.

Az ilyen k. betegnek pedig innen üzenem, hogy csináljon magának kistestvért!
Úgyhogy ilyen szempontból bizonyos mértékben megértem @csakmotyogok reakcióját. Amit nem értek az az, hogy miért nem mérlegelés után véleményez valamit?

defné 2016.01.31. 22:18:21

Nem vagyok egy géniusz az egészségügyi ismeretek terén,de annyit még én is tudok,hogy az ilyen komoly hányásos fosásos hirtelen fellépő rosszullétre infúziót adnak.Mindenhol.
Ha mentőt hívtak volna az lenne a baj.Ha az ügyeletet szidnának,hogy nem ment ki az lenne a baj.Ha a körzetit hívták volna nappal,akkor az lenne a baj.Most,hogy a nyomorult bement a saját lábán (eltudom képzelni milyen rosszul lehetett)most ez a baj.
Akkor kérdezem én mi a teendő egy ilyen esetben.Kit kell hívni,kihez lehet fordulni?

kitchen 2016.02.01. 10:51:47

@defné:

Akkor kérdezem én mi a teeendő egy ilyen esetben.Kit kell hívni,kihez lehet fordulni.

Ha az én véleményemre vagy kíváncsi akkor minél gyorsabban orvoshoz

Ha @csakmotyogok: véleményére,akkor maradj otthon és várd meg,hogy életveszélyes állapotba kerülj majd ha már teljesen kiszáradtál és kezdesz félrebeszélni, akkor hívhatod a mentőt.

she_wolf 2016.02.01. 15:59:57

@kitchen:
A mentő meg nem fog kimennei, mert leterheltek, és különben is - a diszpécser szerint- csak egy kölök szórakozik, vagy egy részeg/kábszeres beszél félre és érthetetlenül, ammeg forduljon fel....
Hatalmas a kupi:(
És aki egyedül él, az jobb, ha a zsebében tart néhány szöget, amivel konnektort szerelhet, vagy akasztót a kötélnek.
(Nem a kivonuló mentősöket, orvosokat hibáztatom.)

yogosan 2016.02.02. 00:19:20

@mig54: @kitchen: @defné:

Nem létezhet az,hogy ez ételmérgezés volt? Mert az a gyomorrontástól egy pár fokkal komolyabb 'kórság.Én láttam már ilyet családon belül.Édesanyám a szomszédban bablevest evett ami előző este főtt frissen.A két öreglány jól beettek belőle (anyám) még kórházba is került 2 hétre,a barátnője enyhébben úszta meg nála csak a körzeti volt kint.

she_wolf 2016.02.02. 00:49:18

@yogosan:
Szerintem itt még orvosok sem akarnak Gyorscsók Józsi bá'k lenni:)
Hányás-hasmenés kombó sok betegség tünete lehet, találgatni szerintem nem érdemes, mert akkor a belgyógyászok (ha vannak itt) napokig írhatnák, hogy ezek a tünetek mire engednek következtetni. És labor nélkül, fizikális vizsgálat nélkül, anamnézis nélkül ez meddő próbálkozás.
A gyomorrontás önmagában nem betegség, hanem tünetegyüttes, ami esetenként komoly betegséget sejtethet a háttérben.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása