Négy fal között vegetálok, mint egy rab

2014.05.16. 07:32

dreaming-of-the-deceased.jpgHa továbbra is a Debreceni Klinika „gyógykezelésének” rabságában vergődök, elrabolják a hátra lévő életemet is!

Tisztelt Praxis Blog!


Nagy örömmel fedeztem fel az Interneten közzétett, a magyar egészségügyben megtörtént sikeres, vagy hibás műtétekről szóló tájékoztatókat! Ha ezen áldozatos tevékenységükkel az a törekvésük, hogy a nyilvánosság ítélőszéke elé tárják a sok kiszolgáltatott, védelem nélküli beteg segélykiáltását, van remény arra, hogy odafigyelnek a felelős Irányító szervezetek s végűlis siker koronázza tevékenységüket.


Ma az Egészségügyi praxisban, az Irányító és Vezető Intézmények nagybetűs kiáltványokban Sajtótájékoztatókon, Szakmai Publikációkban tárják a nagynyíílvánosság elé a sikeres műtéteket és gyógymódokat! Kíméletlenül elhallgatják azonban a hierarchia adta lehetőségükkel a félresikerült műtéteket, Nem ismerik be az elkövetett hibát, ettől kezdve kizárják a további gyógyításnak még a lehetőségét is.


Úgy hiszem minden érző ember örült annak a hírnek, amit a Debreceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi Centrum Elnöke (DEOEC) oldalán az Egészségügyi Államtitkárral újságoltak el tavaly ősszel Debrecenben. Egy kómába esett kismama gyermekét mentették meg kitartó munkával a lelkiismeretes orvosok. Két Parlamenti képviselő is könnyekkel küszködve elismerően nyilatkozott a Klinika sikeréről.


Nem találkozhatunk azonban olyan közlésekkel, amelyekben elfogadják a sikertelen műtétek után a kritikákat, panaszokat, majd örömmel tájékoztatják a társadalmat, hogy a jelzések alapján felkutatták a hiba okát, és ennek eredményeként a beteg gyógyultan hagyta el az Intézetet.


Felerősödve, jelentkezik e káros gyakorlat a politikai választások idején!
Az egészségügyet irányító alsó-felső intézmények vezetői okkal ok nélkül ilyenkor fokozottan óvakodnak az esetleges orvosi, szakmai hibák beismerésétől, mert tartanak attól, hogy ezzel egzisztenciájukat veszélyeztethetik. Ennek okán a beteg panaszait kíméletlenül, az annyira hirdetett humanitás, az orvosi esküjük ellenében a hivatalban lévő orvosi réteggel összezárva tagadják!


Jó lehet, igen keménynek tűnnek ezek a kitételek! Ennek eldöntésére élek a Blogjuk által nyújtott lehetőséggel és tanúimul hívom a nyilvánosságot, mindazon panaszkodó és nem panaszkodó betegtársaimat, akik az alább részletezett esetemhez hasonló módon szenvednek!
Szerintem az általánosságban, névnélküli szereplőkkel megfogalmazott eseteket azok a betegek teszik közzé, akik még ma is félnek az esetleges retorziótól. A címzettek pedig elsiklanak a súlyos üzenetek felett, mert hiszen ki vizsgálja ezeket felül, ki ismeri fel az orvosi hibák elkövetőit!

dreaming-of-the-deceased.jpg
E felismerés jegyében én nevével jegyzem történetem minden szereplőjét, intézményét!
Panaszomat az egészségügyi intézetekben kiállított zárójelentésekre, valós panasz beadványaimra, ezekre kapott válaszokra, az orvosok szóbeli kijelentéseinek hű tolmácsolásával teszem meg. A bizonylatokat összegyűjtve tárolom, bármikor ellenőrizhetőek. A szóbeli nyilatkozatok elhangzásának igazolására nincs módom, csak reménykedhetek abban, hogy azok a szereplők is olyan őszinték lesznek, mint én vagyok!


Én Lakatos Dezsőné, Cserny Mária, a Debreceni Kenézi Korház nyugdíjas asszistense vagyok. Születettem 1934 -05-23 –án.


Beteg, Debrecenben egyedül élő lányom ápolására ideiglenesen hozzá költöztem 2002. évben.
Így kerültem 2006-08-15-én a DEOEC Ortopédiai Klinikára baloldali térdpanasz miatt, amikor a szükséges megelőző vizsgálatok után Dr. Gáspár Levente tanár Artroscopos műtétet hajtott végre a baltérdemen. Mivel baltérd panaszaim továbbra is fennálltak, 2008-02-10-én megismételte a műtétet!Ma már tudom, hogy Artroscopos eljárás rendszerint nrm vezet, eredményhez. Ezt az orvos is tudja, mivel megtapasztalja, de „ szép boritékot” eredményezmert a beteg még bízik
az orvosban!


Természetesen a kétszer végrehajtott műtét után sem szűnt meg a fájdalmam, Dr. Gáspár Levente tanár az előírt megelőző vizsgálatok után 2008-07-11- én a baltérdembe térdprotézist ültetett be. Itt meg kell jegyeznem, hogy a Belgyógyászati Klinika orvosa mérs. Obes, kp. fejlett betegként jellemzett.


Pokoljárásom a műtét közben kezdődött, s tart a mai napig!
Műtét közben felébredtem az altatásból s mivel újraaltatni nem lehetett, éber állapotomban folytatták a műtétet.


Ebben az állapotomban fűrészelték a csontjaimat, helyezték be a protézist (nemesfém és orvosi minőségű műanyag, csontcement), varrták össze a sebet, miközben én a rettenetes fájdalomtól üvöltöztem és rugdostam!


Semmilyen magyarázattal nem lehet elfogadni, hogy egy ilyen precíz, mérnöki pontosságot igénylő, az alkotórészek összeillesztésére vonatkozó követelményeket képesek lennének biztosítani, a szinte visszafoghatatlan mozgású elemek között, különösen akkor, ha e vészhelyzetre felkészületlen a végrehajtó TIM!


Mielőtt az orvos átlépné a műtőterem küszöbét, mindent kell tudnia a betegről. Erre volt lehetősége a Tanár úrnak megelőző kétéves kezelésem, és a kétszeri műtét után!
Az elkülönítő terembe szállításkor mivel végig ordítottam a folyosót, sírva könyötögtem segítségért. Az ügyeletes nővér segélyt kérő könyörgésemre dühödten lepofozottés hallgatásra utasított!


Fájdalmam csillapítására morfiumot kaptam, aminek hatására később a betegőrző teremben őrizetlenül, lekötözetlenül hagyva „elszálltam”. Letéptem magamról a kötözést, és egyedül barangoltam a klinika folyosóján. A betegtársaim hívták a nővéreket segítségül.
A betegszobába kerülve az első perctől kezdve szüntelenül panaszkodnom kellett baltérdi fájdalmamra.


A korrekt gyógytornász legnagyobb igyekezete mellett sem voltam képes végrehajtani a többi betegnél könnyűnek tűnő tornagyakorlatokat a nagy fájdalom miatt. Elpanaszoltam minden viziten ezt Dr. Gáspár Levente tanárnak, aki ennek ellenére csak a tornázásra buzdított, nem vizsgálta de ezt ő mindig természetesnek tartotta, nem vizsgálta a tényleges okot! Míg betegtársaim a bevezetett gyakorlat szerint egy hét múlva könnyedén mozogva hazatávoztak, engem háromhét múltán küldtek haza azzal a kitétellel, hogy talán az otthoni légkör jobb hatással lesz az idegeimre!


A háromhetes kezelésem alatt s a későbbiek során is sokszor kérdeztem az operáló orvost a műtőben történtekről, az altatásból való időelőtti és rendkívüli felébredésemről, Finom eleganciával, de határozottan kitért a válasz elöl. Ma sem ismerem felébredésem okát.
A 2008-08-01-én kiadott a műtétről szóló Zárójelentésben meg sem említi a korai ébredésemet, a műtét zavaros lebonyolítását!


Valótlan adatokat közöl. Békés sebről ír, amikor én az operáció óta állandó fájdalomról panaszkodom, s a jégzacskót állandóan a térdemen tartom a fájdalomérzés csillapítására. Kilencven fokos térdkitérést rögzít, Ezt egy alkalommal, géppel kényszerítette ki, ami után én bevizeltem a fájdalomtól. A javasolt gyógytornát hazajövetelem után gyógytornász segítségével gyakoroltam, de csak kínok- keservek között
A bevett gyakorlattól eltérően az altató orvos nem keresett meg a műtét után. Hiába érdeklődtem utána, még a nevét sem árulták el!


A Klinikáról távozva hajdúszoboszlói otthonomba visszaköltöztem, ahol attól kezdve férjem segítségére szorulok. Beteglányom t pedig gondozó segíti. Sajnos én a rossz előzmények ellenére továbbra is kitartóan hittem az operáló orvosban, e miatt vitába is keveredtem a praktikus, családommal! A műtét szerencsétlen lefolyása ismeretében azt javasolták, forduljak más, objektív Egészségügyi Centrumhoz, mert ez az Intézet már nem tud, nem is akar segíteni! Én azonban rendszeresen, szinte havonta beutaztam a Kontroll vizsgálatokra, abban a reményben, hogy végűlis megtalálja a már állandósult térdfájdalmam okát, s bevezet valami féle eredményes gyógymódot!


Ő mindig készségesen fogadott, minden alkalommal készíttetett egy-egy műszeres vizsgálatot. Megállapította, hogy az un. TEP. szépen áll. Udvariasan meghallgatta oly sokszor ismételt panaszaimat. A Zárójelentésekbe úgy a TEP. jó állását,mint állandósult panaszomat bejegyezte. Továbbra is tornát és konzervatív terápiát javasolt, majd udvariasan elbúcsúzott tőlem. A térdem kínzó fájdalma az egyre csökkenő mozgás képességem a szünet nélküli jégpárna használat kényszerem, a mozgáshiány nyomán fellépő súlygyarapodásom hatására fokozódó mentális sérülésem emlegetésére sem vezetett be az eddigiektől eltérő részletes vizsgálatot., amely alapján hatékonyabb terápiát alkalmazhatott volna.

Ma már számomra is megmagyarázhatatlan bizalmam akkor kezdett inogni, amikor a baltérdembe sikertelenül beültetett térdprotézis mellől egyszerűen tovább akart lépni. Az MR vizsgálat szerint ugyanis a túlterhelt jobbtérdemben jelentős folyadékot vélt felfedezni, így megfeledkezve baltérdem nyomorék állapotáról, a 2010-08-27-keltezésü Ambuláns Kezelőlapon előjegyzett szeptember hónapra a jobbtérdem artroscopos műtétjére!
Ezt én már nem vállaltam.


Dr. Gáspár Levente tanár sokszor ismételt panaszomra nyugdíjazása előtt a 2012-06-20-án kelt Zárójelentés szerint egyhetes vizsgálatra rendelt be az Ortopédiára, ígérve, hogy most orvosi Konzílium keretei között mindent tisztázunk!


Lényegbe vágó vizsgálat, kezelés azonban most sem történt. Meghívott egy állítólagos
Szakértőt a fájdalomcsillapításom céljából, de az általa javasolt gyógyszer esetemben nem bizonyult alkalmazhatónak. Később kerestem a Fájdalomcsillapító Szakrendelés Ambulanciáján a Őt, de ott tájékoztattak, hogy ott Ő nem dolgozott, az Intenzív Osztályon dolgozik!(?).


Az egyhetes kivizsgálás alatt érdekes eset történt velem! Az egyik napon megjelent a korteremben az Ortopéd Klinika megbízott igazgatója, Dr. Csernátony Zoltán egy.docens és váratlanul azt mondta nekem: Ő tudja mi az én betegségem oka. Kérdésemre azt válaszolta, hogy másnap megmondja!


Másnap, amikor az operáló orvossal együtt bejött a korterembe, mosolyogva fordult hozzá és így szólt: Azt ígértem a betegnek, hogy ma megmondom mi a betegsége oka. Ezzel összenevettek, majd mindketten kimentek korteremből!(?) Az általa felvetett kérdédre a mai napig nem kaptám választ egyikkőjüktől sem!


Ez úgynevezett mindent tisztázó Konzílium befejezésekor, illetve a Záró jelentés átadása után e szavakkal búcsúzott tőlem Dr. Gáspár Levente tanár, az operáló orvosom: Asszonyom az Ön betegségének a gyógyítása meghaladja az én képességeimet!
Természetes, hogy a műtétek, a széleskörű paraszolvenciák, az utazgatások a gyógyszerek, a megnövekedett háztartási kiadások közben elemésztették korábbi tartalékainkat a jól ismert alacsony nyugdíjak mellett.


Közeli ismerősök, sőt orvosok is ajánlották, keressek a Klinikán objektív ortopéd orvost, s vizsgáltassam meg a térdemet. Hatásukra kerestem fel 2012-08-09-én kelt Klinikai Ambulánslap szerint Prof. Dr. Fekete Károly ortopédus szakorvost.
Kérdezte, miért nem az operáló orvoshoz fordultam panaszaimmal!
Elküldött Röntgen vizsgálatra. A lelet alapján Ő fájdalmaim okául a degeneratív gerinc elváltozásokat teszi felelőssé. Konzervatív kezelést javasol Ő is!
A Debreceni Kenézi Gyula korház Idegsebészeti szakrendelés 2013-06-26-án kiadott ambuláns lapon e diagnózisra az alábbi véleményt adta ki Dr. Molnár Levente idegsebész főorvos:

A beteg alsó végtagi panaszát nem okozhatja a lumbosakralis elcsúszás. Idegsebészeti szempontból maga a csigolyacsúszás operálható kórkép, a csúszás mértéke csökkenthető, illetve stabilizálható, de véleményem szerint a beteg meglévő mozgásszervi panaszait elsősorban a térdízület állapota magyarázza. Panaszait csak kis mértékben okozhatja a lumbosakralis olisthesis. Kérdéses az, hogy gerincstabilizáció után panasza ill. járóképessége mennyit fog javulni.


Szókimondó, kiváló ortopédusként javasolták ismerőseim Dr. Jónás szakorvost. Ő szerinte a baltérd jelenlegi panaszaiért leginkább postoperativ arthrofibrosis (hegesedés) tehető felelőssé, de vertebrogén eredet sem zárható ki. (gerinc elváltozás)
Szerinte –szóbeli közlése szerint-nem zárható ki a testem idegen anyagok elleni reakciója sem. E kijelentését másnap tagadta. Ő is konzervatív kezelést javasol.
E vizsgálatot az Ortopéd Klinika 2013-04-10. keltezésű Ambulánslap rögzíti.


Miután beláttam, hogy az Ortopéd Klinikán belül bárki orvost keresek fel a félrekezelt térdprotézisem miatt, még a jól adagolt paraszolvencia esetén sem várhatok segítséget tőlük, elhatároztam, hogy a DEOEC nemrégen kinevezett Elnökéhez, Dr. Fülesdi Béla Egyetemi Tanárhoz fordulok segítségért!


Beadványomban vázoltam az itt felsorolt eseményeket, csatoltam a meghatározó Klinikai, Korházi leleteket, Zárójelentéseket. Ezek alapján kértem az Elnök urat, segítsen nekem abban, hogy miután az operáció után járóképtelen vagyok, nagy fájdalmaktól szenvedek, nincs kilátás arra, hogy itt eredményesen gyógyítsanak, tegye lehetővé, hogy a hibát elkövető Klinika költsége terhére a továbbiakban a Semmelweis EgészségügyiKFT.1085. Budapest Üllői u.26 sz. Intézményben kezeljenek.


Tájékoztattam a hibás műtét okán kiadott költségeimről, az anyagi tartalékaink teljes kimerülésének tényéről. Hivatkoztam orvos írnoki nyugdíjam alacsony voltára.


Az Elnök Úr rövid, elutasító válaszában egy szóval sem említette a félresikerült műtét miatti sajnálkozását. (Válaszlevelének száma: OSTRAT/735/2013. IT:01.26.)
Leírja, hogy a műtét után nálam nagy valószínűséggel nem kivédhető szövődmény,
hegesedés alakult ki. A szövődmény a beavatkozásokkal együtt járó kockázati elem, így kártérítés nem jár érte, mert a beavatkozás során nem történt mulasztás!(?)
Ezen túl a beavatkozás óta több mint öt év eltelt, így ha a kártérítésnek jogalapja is lenne, már nem lehet fizetni.


Az Elnök Úr válaszát megköszöntem, de válaszlevelemben -2013-09-12- kifejtettem miért nem értek vele egyet.
Az Elnök Úr félreértett engem. Én a beadványomban nem írtam kártérítésről, nem is kérek!


A Klinika nem ingyen végzett nekem szolgáltatást azzal, hogy térdprotézist ültetett a térdembe. Az állam e szolgáltatás költségeit megfizette, mégpedig az én negyvenéves munkám után járó fizetésem levont járulékból. A klinikai személyzet közvetlen velem foglalkozó tagjait pedig én a saját pénzemből busásan megfizettem, a sokat vitatott paraszolvenciákkal! Ezek nem is tartok igényt.


A szolgáltatást viszont a Klinika nagyon rossz minőségben látta el, mert én rokkant vagyok, és szenvedek a az állandó fájdalomtól!


Ha a Klinika jól szolgáltatott volna, egy fél év multán meggyógyultam volna, s nem terhelné volna az államot öt és félévi többlet költséggel! Elgondolkoztató, hogy az állam milyen hatalmas összegeket fizet ki, az elhibázott –sokszor elhallgatott- műtétekre! .
Világos, hogy a rossz szolgáltatás miatt a teljes hatévi költséget kamataival együtt vissza kell adnia az államnak, hogy azt átadhassa a minőségi szolgáltatást végző másik Szolgáltatónak!


Az Elnök Úr jelen megbízatása előtt a Klinika Aneszteziología Osztályvezetője volt. Új beosztásában nem tűnt fel, hogy én műtét közben felébredtem? Jó lehet, az én esetemben ez az igazi kockázat, mégpedig számomra az a rossz altatásom miatt. Hogyan lehet ezek után kijelenteni, hogy a beavatkozás során nem történt mulasztás? Az egyik honi televízióban a közelmúltban azt nyilatkozta egy aneszteziológus, hogy az aneszteziológus nem tévedhet! Ezt Őn is állítja?


Elnök Úr! Engem elevenen szabdaltak, fűrészelték a csontjaimat varrták a testemet, és Ön a hierarchia magas fokán kijelenti altató szakorvosként, hogy tényleg nem történt mulasztás?


Az Elnök Úr nem vette észre, hogy a műtétet végző ortopéd szakorvos(!) négy éven át meg sem említi a hegesedést, vagy bármi féle más úgymond kockázatot?


Azt sem veszi észre, hogy a hegesedés lehetőségére utaló orvos még másik két alternatíva lehetőségét, és csakis a lehetőségét is veti fel? A három lehetőség közül melyik a valós felelős?


A feltételezések önmagukban még nem bizonyított tények! Ezek akkor válnak szerintem tényekké, ha egyenként és külön megvizsgálták, elemezték volna azokat. Ki végezte el a Klinikán ezeket a bizonyító eljárásokat? Hiszen Ön is azt írja levelében, hogy nagy „valószínűséggel”, és nem bizonyítottan. Ki vett mintát a hegesedett szövetből, és melyik laboratórium elemezte?


Igen, egy hónappal túlléptem az Elnök Úr által említett bűvös öt évet, mint feltételezett jogalapot a kártérítési igényre. Fentiekben azonban beigazoltam, hogy én semmiféle kártérítést nem kérek, csupán a rossz szolgáltatásért jogtalanul felvett munkadíj átadását kérem egy másik, eredményesebb munkát végző intézet számára!
Én az öt év alatt minden kontrol vizsgálaton , máskor telefonon kifogásoltam a szolgáltatás minőségét, illetve felleneztem, elmondtam hogy mozgásképtelen vagyok és állandóan szenvedek a fájdalomtól,amit az orvosok dokumentáltak is a zárójelentésekben. E hirtelen kiásott, talán esetemre nem is illő jogi csűrcsavarás okán kötelező a betegnek élete végéig szenvedni?


Az Elnök Úr észrevételeimre hat és félsoros választ adott, amelyben továbbra is ragaszkodik az előző levelében írtakhoz, előveszi a „felmentő jogi alapokra való „hivatkozást!


Ezekkel minden sajnálkozás nélkül lezárja a számomra életfontosságú ügyet, engem pedig kizár a gyógyulás minden reményétől.


Az életösztön azonban élesztgeti a beteg ember reményeit, s idős kora ellenére arra sarkalja, nem szabad feladni! Erre sarkalnak embertársaim, a körön kívül álló orvosok, rokonaim!
Nem szabad hagyni magunkat .biztatnak.


Felléptem az egészségügyi hierarchia legmagasabban álló lépcsőfokára, s megkerestem az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyi Államtitkárát Dr. Szócska Miklóst, 2013-10-25-én kelt levelemmel.


Levelemhez csatoltam a műtétemmel kapcsolatos fontosabb Zárójelentéseket a témában írt előzetes panaszleveleim és a kapott válaszlevelek másolatait.
Olvasva a MAGYAR HÍRLAP 2013-09-21.i számában megjelenő egész oldalas, „Bányamentés az egészségügyben” című nyilatkozatát, a-amelyet eddig hűségesen őriztem- s reménykedni kezdtem


Pár nap múltán azonban éledő reményem hiába valónak tűnt.
Az Emberi Erőforrások Minisztérium Dr. Veres Gábor Ügyfélszolgálat Irodavezetőtől levelet kaptam 2013 -12-5-én.


A levélben arról értesít, hogy az Emberi Erőforrások Miniszteréhez,
Balog Zoltán hoz írt panaszlevelemet megküldte Dr. Paller Judit mb. ÁNTSZ. tiszti főorvosnak további intézés végett.


Nagyon meglepődtem az Irodavezető levelében foglaltak olvasásakor.
Bár nagy tisztelettel adózom Balog Zoltán Miniszter Úrnak, de én nem neki címeztem a levelemet, hanem a szakállamtitkárának Dr. Szócska Miklós Úrnak!
Ekkor már beláttam, a debrecenihez hasonló bürokráciába kerültem, amiből már jó eredményekkel nem fogok kikerülni!
A rend kedvéért e-mail- en válaszoltam az Irodavezető Úrnak,s tájékoztattam arról, hogy én az Államtitkár Úrhoz küldtem panaszlevelemet. Ezért kérem, korrigálja a folyamatot. Mint várható volt, az Irodavezető Úr nem korrigálta a tévedést, nem is válaszolt!

Választ kaptam azonban Dr.Paller Judit ANTSZ főorvosnőtől Levelét úgy indította útnak, hogy én 2013-12.19-én vettem kézhez, a Karácsonyi és újévi ünnepnapok előtt!
Kikötötte, hogy a kézhezvételt követő 8 napon belül válaszoljak kérdésére, különben adacta teszi a beadványt..


Természetesen ez a feltétel az ünnepi munkaviszonyok miatt előre láthatóan szinte tervezett, teljesíthetetlen volt Én ettől függetlenül 2013-12-24-én megküldtem válaszlevelemet.
Ő ellentétben a DEOEC Elnök állításával már nem 5-évben határozta meg a felszólamlás határidejét, hanem egy évre! Egy EU. Csatlakozással kapcsolatos 2004-évi törvényre hivatkozik, és kéri tőlem azoknak az egészségügyi ellátásoknak a jegyzékét, amelynek szakmai megfelelőségét vitatom.


Ezeket a szakmailag vitatott ellátások jegyzékét kéri tőlem a laikustól a magyar Egészségügy legmagasabb posztján álló államtitkár nevében az ÁNTSZ mb. tiszti főorvosa., amikor én a járóképtelenné tett beteg csak abban kérek segítséget, hogy a sok évtizedes béremből levont járulékból kifizetett összeget a rossz szolgáltatás miatt vegyék vissza a Debreceni Klinikától. Tegyék lehetővé minden jogi csűrés-csavarás nélkül, hogy sok éves kínlódásom után olyan Magyarországi Intézet kezeljen, amelyik vezetője nem hivatkozik feltételezett gyógyíthatatlan szövődményekre, az Európai Unió törvényeire, nem követeli tőlem, hogy bizonyítsam be, mi az oka betegségemnek. Gyógyítson meg!


Befejezésül az alábbiakkal zárom történetemet:


Nyolc évvel ezelőtt, amikor átléptem a Debreceni Ortopéd Klinika küszöbét, nem voltam egy elaggott öregember sem fizikailag, sem lelkileg! A Klinika felelőtlensége miatt ezt a nyolc évet elvette életemből.


Kiestem az való élő világból, Négy fal között vegetálok, mint egy rab! Ha továbbra is a Debreceni Klinika „gyógykezelésének” rabságában vergődök, elrabolják a hátra lévő életemet is!


Ezért ma nincs felelős személy Magyarországon csupán az DEOEC Elnöke által megjelölt és a feltételezett Artrofibrosis!


Vagy talán a másik két alternatíva együtt:
Degeneratív gerincelváltozások illetve a testem idegen anyagok negálása
Nem! Az Egészségügyi államtitkár nevében úgy döntött az ÁNTSZ mb főorvosa, hogy a fellebbezésnek lejárt az egyéves határideje!


Megerősítette ebben az DOECD Elnöke is, de ő öt év határidőt szabott meg!
Fenti döntő érvek alapján

ÁNTSZ tiszti főorvosa az egészségügyi államtitkár utasítására a/a tette panaszomat!

 

 

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tempus-Anh 2014.05.16. 21:21:50

@rikitikitévi: A nagyon besokallt, a renitens beteg által halálra gyötört orvosok szokták ezt mondani, mintegy bedobják a törülközőt.

Tempus-Anh 2014.05.16. 21:28:32

@carrie 2014: A fenti posztból nem ez derül ki.
A sokoldalnyi eszeskedő okfejtést nagyon nehezen, erőszakot téve magunkon, de végigolvasva az derül ki, hogy mamócánk vagy nagyon agyafúrt vagy az ügyvédje az.
Egyértelmű utalások történnek arra, hogy "az intézmény költségére, meg "térítse vissza", meg keresztapámtöke. A lóláb tehát nagyon kilóg valahol.

De a fúrt agyon köztudottan kicsorog a híg velő, úgyhogy így jártak.

Egy törvénybíró a hasát fogva dobja vissza ezeket a marhaságokat, nála nagyobbat talán a törvényszéki orvostanász fog röhögni.
Már ha egyáltalán a hatóság komolyan veszi az ilyesmit.

Csak szóltam.

Tempus-Anh 2014.05.16. 21:34:45

@carrie 2014:
"Ortopéd Klinikán belül bárki orvost keresek fel a félrekezelt térdprotézisem miatt, még a jól adagolt paraszolvencia esetén sem várhatok segítséget tőlük..."

Képzeld el, hogy ha ezt a mondatot a hatóság komolyan venné, mi is derülne ki.
A felperes bevallottan korrumpálni próbálta az eü. dolgozókat, hogy számára előnyös, a kártérítési perben felhasználható vallomásra bírja őket, de sikertelenül.

she_wolf 2014.05.16. 21:38:10

@Tempus-Anh: Hagyd, majd carrie 2014 elintézi:) Az agyafúrt általánosításával: "láttam, hallottam, előfordult már" és hasonló hasztalan kitérőivel. Konkretizálva meg nagy 0.

Tempus-Anh 2014.05.16. 21:39:22

@mig54: A végén még minket perel be a mami, mert ellenkezünk a véleményével. Édesatyuskám...:D

she_wolf 2014.05.16. 21:55:32

@Tempus-Anh: She doesn't really matter at all...

she_wolf 2014.05.16. 21:58:32

@mig54: csak most látom, hogy javítanom kell már megint:(
"hasztalan-haszontalan"

carrie 2014 2014.05.16. 22:19:04

@mig54:

Látom beszereztél egy szótárt!
Gratulálok! A fejlődés jeleit mutatod.

XD

carrie 2014 2014.05.16. 22:23:35

@Tempus-Anh:

Hát ha lenne ügyvédje az konkrétan leírta volna a cuccost, nem pedig visszautalásokról, meg visszatérítésekről írt volna, nem gondolod?

Egyébként volt utalás az anyagi helyzetére, és hát egy ügyvéd is elkéri a díját nem csak úgy jószívűségből segít, nem hiszem hogy
a. gondolt még ügyvédre
b. megengedheti magának (anyagilag)

És pont itt jönnének képbe a BJK, ugyanis az ilyen eseteket illene felkarolniuk és segíteni pl: egy beadvány vagy hivatalos levél elkészítésében...

Egy bíró nem hiszem hogy röhögne ezen. MAx annyira könyvelné el, hogy nagyon nincs képben... és levonná a konzekvenciát a betegjogok érvényesítésének akadályairól...

carrie 2014 2014.05.16. 22:29:24

@Tempus-Anh:
A leendő felperes nem vallott be semmi, ez csak feltételezés.
Ugyanis csak annyit írt, hogy nyomta! Még a végén kiderül hogy a parát nem önszántából nyomta, hanem kérték is tőle... nem is tudom, "mintha" a napokban lett volna ilyen post is, nemde? Lehet erről is előkerül egy-két hangfelvétel? majd kiderül

De egyébként cuki vagy, hogy egy nyilvánvaló tényt (miszerint orvosi berkekben minden orvos szerint tűzzel és vassal üldözendő dolog a hálapénz) megpróbálsz tagadni. :-) Lehet bíróságon ezért ferde szemmel néznének rád... :-)

she_wolf 2014.05.16. 22:30:34

@carrie 2014: Bizonyos konzekvenciákat te is levonhatnál, de úgy látszik, nem megy:(
Miért nem emeled fel a segged, és segítesz a néninek? Neked van tiszteletdíjad/munkadíjad (nem is akármennyi!), az orvosnak fizetése van. Menj, érvényesíts betegjogokat, vagy legyél szegény páciensek "kirendelt" védője.
Ne itt rontsd a levegőt.

Tempus-Anh 2014.05.16. 22:35:17

@carrie 2014: Mindenkit megillet az ártatlanság vélelme. Amit nem bizonyítanak rám, az hivatalosan nem létezik, arról nekem még tudomásom sincs.
A megvesztegetéses vallomásra bírással kapcsolatban pedig kapjuk csak elő a tarsolyunkból a ráutaló magatartás nevű bűvös szókombinációt, csak ellenkező előjellel.

carrie 2014 2014.05.16. 22:35:48

Talán a panaszos jobban járna, ha az ÁNTSZ-hez úgy fordulna, hogy segítséget szeretne kérni, mert a területileg illetékes helyen már nem kívánják/tudják ellátni, arra hivatkozva, hogy meghaladja a tudásukat, de mert nem küldték tovább más szakrendelésre, ezért nem tudja hová fordulhatna még a betegségével, és tájékoztatást kér ez ügyben.
Ez kb. 4-5 sor, ezt az ÁNTSZ is még megérti :-) Tb úgyis finanszírozza.

Ha viszont perelni szeretne, mert pénzt akar vagy más okból akkor meg egyértelmű: ügyvéd. Minél jobban bolygatja a szálakat annál többe fog kerülni az ügyvéd (óradíja egyenes arányos a benyújtott papírmennyiséggel...)

Viszont ami nekem nem kerek, az hogy ha 80 éves nagyiról van szó, hogy tudott ennyit gépelni és vagy hogy ért ennyire a számítógépekhez? Nem mintha nem nézném ki belőle, csak érdekelne... nekem inkább ez a fura...

carrie 2014 2014.05.16. 22:38:47

@Tempus-Anh:
ööö--- elég ha 3 ember azt mondja hogy teszem azt kértél tőlük pénzt egy tb támogatott dologért. Onnantól kezdve satu...

"ráutaló magatartás nevű bűvös szókombinációt, csak ellenkező előjellel."
akkor az mi is? :-) Ez valami matematikai feladvány?
(bocs későre jár, nem tudom mit szeretnél ezzel.. inkább írd körül :-)

Tempus-Anh 2014.05.16. 22:38:51

@carrie 2014: A szöveg úgy néz ki, mintha felét meszkalinmámorban, felét pedig bekokózottan felpörgetve írta volna, váltakoznak a szürrealisztikus és tökjózan részek benne.
Asszem Freud írt így kezdő pszichiáter korában két csík és egy női rés közt.

she_wolf 2014.05.16. 22:40:45

@Tempus-Anh: A hazai joggyakorlatban "az ártatlanság vélelme" is megér egy misét":(
Bocs, de ha csak lehet, én igyekszem kerülni minden olyan esetet, amihez jogász kell. Nem írom le az általános véleményemet, de ebből gondolom, sejtheted...Azt sem írom, hogy tisztelet a kivételnek, mert utálom ezt a kitételt, de azért van köztük is egy-két rendes ember. Egyet legalábbis ismerek:)

carrie 2014 2014.05.16. 22:42:12

@mig54:
gratulálok!
Jelzem: ez nálam nem jön be :-)

Szerintem ma már ne erőltesd, mert úgy vergődsz itt mint kb. egy partra vetett hal :-)
Lődd inkább fel a pizsit és menj tentikézni.... persze miután félretetted a szótárt.

Vagy megint az zavar, hogy Tempus írt nekem? Ennyire féltékeny vagy????? ejnye...
:-)

Tempus-Anh 2014.05.16. 22:43:06

@carrie 2014: Többedik orvossal beszélve próbált egyértelműen terhelő bizonyítékokat gyűjteni a műtéte sikertelenségével és a szövődmények kialakulásában való orvosi vétség (műhiba) bizonyításával kapcsolatban. Amikor eljhajtották, ment egyre fennebb a ranglétrán.
Fülesdivel aztán jól megjárta, ő a karakánok karakánja, köztudottan nem tűri a körmönfont disznóságot. Szakmámbeli.

she_wolf 2014.05.16. 22:43:10

@Tempus-Anh: A lényeg, hogy megint van téma:(

Tempus-Anh 2014.05.16. 22:46:30

@mig54: Iustitia vak úgymond, bekötött szemmel, egyik kezében karddal, másikban mérleggel ábrázolják.
Szemből.
Ha azonban a háta mögé is néznénk, akkor jól látaszana a brutálanál, amiben folyamatosan részesítik.

Tempus-Anh 2014.05.16. 22:49:46

Amúgy hol a piros viganóban vannak az oldal moderátorai? Nem kívánom a jelenlétüket, csak eszembejutott, hogy valaha ők is léteztek.
Nem szegény Laikusra gondolok elsősorban...(R.I.P.)

bajkal 2014.05.16. 22:50:13

@carrie 2014: 8 nap másnak is rövid:-(.
BJK-val kapcsolatban nekem is vannak tapasztalatok. Amit írtál az nem valami biztató. Volt amikor korrektül elmondta mivel hová hogyan, igaz jogász volt és az éppen aktuális ügy azért őt is kicsit megdöbbenthette (vagy nem). Sajnos az kiderült nem egyforma a mérce orvos-orvos vonatkozásában (nyilván egyiket kedvelte, másikat nem...vagy egyebek). Azonban ha mégis jót fog ki valaki, akkor legalább hall hasznos infót, másrészt a statisztikába bekerül. És tudom hihetetlenül hangzik, de egy panasz függetlenül annak nagyságától a mögötte rejlő hőzöngésen át a súlyos tragédiáig, igenis rontja a grafikonokat, ami eljut a felsőbb vezetéshez. Aki majd akkor tesz valamit, ha nem a betegek vagy hozzátartozóik töredéke, hanem jelentős számban jelzik az emberek a jelenlegi rendszer miatti elégedetlenségüket. Igaz ettől az egyes emberek ügye nem oldódik meg minden esetben.
Eü. doksi kikérését senki ne bízza csak magára, személyesen, szépen besétálósan...(érdekes esettanulmány).

A posztoló valószínűleg önjáró (nincs mögötte drága ügyvéd), hanem akkor ezt szeretné megoldani, hogy átmehessen a SOTE-ra (mintha írta is volna), anélkül, hogy a teljes nyugdíja erre menjen rá vagy belekössenek lakcímügyileg. De nem tudom mennyire veszik ezt szigorúan, rengetegen járnak még most is "össze-vissza" (...)
TA-MIG kamikazekkal miért állsz le? (csak költői kérdés ;-)))

carrie 2014 2014.05.16. 22:52:18

@Tempus-Anh:
Hát megnézem majd hogy te mikor 80 leszel (és mikor érintett vagy egy történetben) hogyan írod majd le... :-)

Ha nagyon összeszedett lenne nekem az lenne a nagyon fura kategória... így is fura (szöveghossz miatt), de nem annyira. De azért hozzáteszem, hogyha rövidebb lenne, akkor meg nem értenénk...Az idősort tartotta, nem ugrándozott benne ide-oda, így volt füle meg farka. De nem értem az ÁNTSZ-t sem, hisz ha valaki meg akarná érteni, az megérti. Szegényt jól lerázták. (sajnálom de nem tudok mit mondani arra, mikor egy hivatal 80 éveseket ilyen dolgokkal ráz le, csak azért mert nem értenek a jogi dolgokhoz, meg nem szakszerűen fogalmazott)

Bár mikor azt olvastam, hogy rá akarták beszélni a másik térdének a műtétjére is (kövezz meg érte de)azt mondtam már magamban, hogy remélem ezek után jól bemutatott nekik, azt ott hagyta őket...

De mi az ami miatt ezt írtad? Az éber műtétes rész? Vagy mi miatt?

she_wolf 2014.05.16. 22:54:37

@bajkal: Szeretem az életemet. Még így is. Úgyhogy ha megkérhetlek, ne aggass rám jelzőket. Köszönöm.

carrie 2014 2014.05.16. 22:57:57

@Tempus-Anh:
Pedig te írtad még a múltkor, hogy foggal körömmel véded az orvos kollégáidat, akár hibáztak akár nem.

Szerinted annyira elképzelhetetlen, hogy elmegy a második orvoshoz és egy dologban elszólja magát? Aztán egy harmadikhoz és ő is? Nem gondolod, hogy egy idő után a betegnek összeáll a kép?

Tempus-Anh 2014.05.16. 22:58:55

@carrie 2014:
Nyugdíjas eü. dolgozó, ért valamelyest deákul és képben van a kórismékkel, eljárásokkal.
A klinikát olyan képtelen vádakkal illeti, amelyek nagy része a saját fantáziájának szüleménye.

"Ebben az állapotomban fűrészelték a csontjaimat, helyezték be a protézist (nemesfém és orvosi minőségű műanyag, csontcement), varrták össze a sebet, miközben én a rettenetes fájdalomtól üvöltöztem és rugdostam!

Semmilyen magyarázattal nem lehet elfogadni, hogy egy ilyen precíz, mérnöki pontosságot igénylő, az alkotórészek összeillesztésére vonatkozó követelményeket képesek lennének biztosítani, a szinte visszafoghatatlan mozgású elemek között, különösen akkor, ha e vészhelyzetre felkészületlen a végrehajtó TIM!"

Pfff...

Árpád apánk erre mondaná, hogy noboszmeg...

carrie 2014 2014.05.16. 23:16:15

@bajkal:
Örülök, hogy még visszanéztél :)
Igen, sejtem ki volt az a BJK: pasi ugye?

Arról a bizonyos esettanulmányról szívesen olvasnék ;-) Nem akarnád megosztani a tapasztalataidat?:-)
(tipp: eü doksi másolatait elektronikus formában jó kérni, mert akkor semmit de semmit sem számíthatnak fel érte és eleve hitelesítve van azáltal, hogy pl: elküldik emailre... nem lesz hogy kitalálják azt később, h xy belenyúlt és megváltoztatott rajta valamit, miközben a kórházi doksikban ők később belenyúlnak és váltig állítják hogy az az "eredeti", a beteg a hülye, meg ő változtatott a papíron... :P)

TA-MIG: köszi, jól esetek a szavaid :)

carrie 2014 2014.05.16. 23:23:52

@Tempus-Anh:
Nem lehet hogy pont azért bízott vakon az orvosokban, mert "dolgozott" velük?

Én el tudom képzelni a szitut: még a tojáshéj a seggemen volt (14), amikor a fogorvosom (MIG örülhet) úgy tömte be az egyik fogamat, hogy rossz helyre adta az érzéstelenítőt és semmit de semmit sem használt, Hiába szóltam, baszott rá... nyugtathatott hogy mindjárt vége... persze nem volt mindjárt vége... soha többet nem mentem vissza hozzá...

Te még nem jártál így?

Lehet arra gondoltak, hogy nem altatják vissza (mert pl.: sok idő) meg különben is egy 80 évesnek ki hinné el ha elmesélné hogy ébren fűrészelgették...

carrie 2014 2014.05.16. 23:26:47

@mig54:
na megint kezdődik...
Nézd Mig... ezt miért kell állandóan kiírogatnod?
Azt nem akarod bejelenteni, amikor kiugrasz wc-re? Hogy akkor most dobtál egy sárgát vagy éppen kábelt fektettél?

Egyébként baromi érdekes vagy, mert múltkor nekem priviben letagadtad hogy Tempussal magánlevelezést folytattok... szóval? most akkor mi az igazság?

she_wolf 2014.05.16. 23:27:39

@carrie 2014: Nagyon szegény ember lennék, ha mindössze ennyi örömöm lenne. A másoknak írt hozzászólásaidban mellőzz, ha megkérhetlek!

she_wolf 2014.05.16. 23:29:00

@carrie 2014: Közöd? Mi a különbség? Azóta eltelt egy kis idő. Nem letagadtam, tényt közöltem.

she_wolf 2014.05.16. 23:36:00

@carrie 2014:
Március 17.-én kelt, idézet:

"Szia!

Nem azért írtam mélben hogy Tempus kicsoda, mert Ő titkolná, vagy ez olyan nagy horderejű dolog lenne:)

Csak azért mélben ment, mert ha figyeled, senki nem azzal indítja az összes hozzászólását, hogy külsős vagy belsős, hanem ha folyamatosan olvasol, akkor többé-kevésbé képbe kerülsz. Szóval ha tudom valakiről hogy kicsoda, nem tárhatom a nagy plénum elé, az azért elég erőteljesen....hogy is mondjam....durva visszaélés lenne a másik bizalmával.

Nem tudom/nem hiszem, hogy berágott volna rád, nem nagyon levelezgetünk, ilyesmiről meg pláne nem.:) Ha valaki berág valakire, az illető úgyis vágni fogja:D"

Idézet vége.

Befejezed végre?

carrie 2014 2014.05.16. 23:43:35

@mig54:

kérni kérhetsz, kapni viszont.... :)

Jelentsd be magadat a szabadalmi hivatalhoz, védesd le magadat és akkor majd utána akár vissza is térhetünk a problémádra, oksika? :-)

Ja bocs, 2 sorban írtam le, lehet így neked majd több időbe telik az értelmezése... de semmi gond, legalább gyakorolsz egy kicsit lefekvés előtt! Ha nem boldogulsz vele, bátran fuss neki többször is, reggelig van időd értelmezni és kigondolni, hogy mit írsz majd rá...

:-)

Na puszi drága! Álmodj szépeket!
Léptem

carrie 2014 2014.05.16. 23:47:26

@mig54:

Köszi, hogy önként és dalolva elismerted :)
Nagy öngól volt...

Na inkább csomagoljuk el magunkat holnapra, amúgyis sok volt ez tőled mára :-)
Lehet holnap jobban teljesítesz...

Jó éjt!
:-)

she_wolf 2014.05.16. 23:58:27

@carrie 2014: Utálom magam ismételni, de talán valami lovat is említettem neked egyszer valamelyik jókívánságomban....

2014.05.17. 06:30:59

@mig54: @carrie 2014: Nektek mi bajotok egymással? Hol kezdődött ez a vita? Szerintem ha valamelyikőtök elegánsan hagyná a másikat szó nélkül az egészen jó nézne ki. Nem kell mindenre válaszolni.
A posztról elég nehéz nyilatkozni. Én is azt javasolnám hogy egy másik kórházban másik orvossal alaposan megnézetni és megvilágítani a jelenlegi állapotot és csillapítani a fájdalmat vagy korrigálni a műtétet ha még lehetséges. A sok levél már szerintem nem ér semmit. Ha igaz az hogy a poszt írója már 80 körül jár, akkor meg egy rokon segítsége nem ártana. Ha valamit félre olvastam volna akkor bocs, de igen hosszú volt és csak átfutottam.

bajkal 2014.05.17. 06:48:38

@mig54: Bocsánat. Nem fogok. (Nem jelző volt, de akkor azt se.)

bajkal 2014.05.17. 06:57:18

@carrie 2014: Nő volt. ;-) Írj magánban, ha gondolod.

Irkutszk 2014.05.17. 08:25:25

@Tempus-Anh: Lehet ketaminnal altatták, és ezt hallucinálta a műtét után.

rikitikitévi 2014.05.17. 11:14:23

@Tempus-Anh: Nem erre gondoltam, hanem hogy nem ortopedchirurgiai casusról van szó, ezért lenne szükség más jellegű szakorvosra (Neked rokonszakma...)

Tempus-Anh 2014.05.17. 12:37:46

@rikitikitévi: Nem valószínű, hogy az idegsebész meg tudná oldani a néni panaszait. 80 éves korban ágyéki porckorong-műtétre erősen ritkán vállalkoznak idegsebészek, az indikáció megkérdőjelezhetősége és a kivitelezés nehézségei miatt.
Csak a beteg gondjai szaporodnának, azonkívül átpasszolni egy ilyen, nagyon problémás, iszonyú elégedetlen, kákán csomót kereső, konfabuláló-konspiráló, indolens, rosszindulatú beteget egy, a kórképben nem érintett kollegának nem csak etikátlan, hanem szakmailag sem indokolt.

Tempus-Anh 2014.05.17. 12:42:41

Hallgassuk csak:
(...) idegsebész főorvos:
"A beteg alsó végtagi panaszát nem okozhatja a lumbosacralis elcsúszás. Idegsebészeti szempontból maga a csigolyacsúszás operálható kórkép, a csúszás mértéke csökkenthető, illetve stabilizálható, de véleményem szerint a beteg meglévő mozgásszervi panaszait elsősorban a térdízület állapota magyarázza. Panaszait csak kis mértékben okozhatja a lumbosacralis lysthesis. Kérdéses az, hogy gerincstabilizáció után panasza ill. járóképessége mennyit fog javulni."

A durva latin helyesírási hibákat korrigáltam a szövegben.

A fentemlített lysthesis megoldása is orthopaediai amúgy, az idegsebészt asszisztálni behívhatják esetleg, ha indokolt.

Tempus-Anh 2014.05.17. 13:34:52

@Irkutszk: Azért a hallucinációval jellemzett zavartság sem képes a beteget járóképessé tenni, ha a beültetett térdprotézise használhatatlan. Ahhoz a műtétnek is sikeresnek kellett lenni.
Egy kocsit feltuningolhatok ezer lóerőig, kerék nélkül mégsem bír elindulni.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.05.17. 15:34:36

Artroscopos eljárás rendszerint nrm vezet, eredményhez - indikációtól függő. ezt mondjuk meniscus vagy keresztszalag sérülésre kijelenteni teljes hozzá nemértést tanúsít. a tértükrözés még súlyos porckárosodás esetén is hoz valamelyes javulást.
újraaltatni nem lehetett - miért is nem?
Az ügyeletes nővér segélyt kérő könyörgésemre dühödten lepofozottés hallgatásra utasított! - ugyan már, ezért az első részt ugye nem muszáj elhinni
én az artrofibrózist a levél kb negyedénél sejtettem :) klasszikus komplikáció és nagyon nehezen gógyítható
ez sajna nem műtéti hiba, ez a beteg genetikájának a következménye. ha a protézis meg 6 év alatt nem rohadt ki vagy nem lazult ki akkor nem is allergiás az anyagára.
az artrofibrózis fel kellett volna tűnjön a 6 hetes kontrollon amikor fel kellett volna vegyék mobilizálásra narkózisba és forszírozott gyógytornára peridurál kontinua katéterrel. ha meg 3 hónap alatt nem javult volna akkor újra kellett volna műteni, teljes synovektómiával és postop. radiosynoviortézissel.
6 év után már nagyon nehéz ezt javítani, főleg ha túlsúlyos. az inak, ízületi tok meg minden jelentősen rövidültek . jó volna tudni jelenleg mekkora a mozgástartománya, csak flexiós vagy extenziós elmaradása is van? ha nagyot akar kockáztatni akkor meg lehet próbálni felnyitni a térdet, kiszedni a jelenlegi protézis, szépen átvágni a zsugorodott szalagokat és tokot, kiirtani az ízületi belhártyát majd belerakni egy speciális "constrained" protézist mondjuk RT-Plus-t és azzal megpróbálni mobilizálni. nem éppen rizikómentes beavatkozás.
én egyébként abban a pillanatban amikor gáspár prof kijelentette, hogy "Asszonyom az Ön betegségének a gyógyítása meghaladja az én képességeimet!" ezt írásban kértem volna tőle, és ha leírja akkor másnap kimegyek németországba valami menő klinikára és megműttetem magam a magyar állam pénzén.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.05.17. 15:46:59

@Tempus-Anh: nálunk nem ritka a 90 éves korban elvégzett több szintes spondylodézis. kizárólag a beteg általános állapota a mérvadó. nem is olyan régen csináltak nálunk egy Th11-S1 spondylodézist egy 86 éves betegnél és a lábán hagyta el a kórházat

she_wolf 2014.05.17. 16:06:28

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
Lehet, hogy Téged hiányoltalak tegnap?:) Örülök, hogy látlak. Azt mondod, nincs még minden elveszve a poszter számára, csak "húzós" a dolog?

Tempus-Anh 2014.05.17. 18:27:54

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Köszönjük, kedves Kollegám, hogy mint a hozzászólók közül az esethez legközelebb álló szakmabeliként mondtál véleményt.
A fenti cikk azonban messze nem arról szól, hogy a betegnek nem sikerült volna a műtéte: ez egy tendenciózus, egy egész sor szaktekintélyt megnevezve lejáratni próbáló és nagy valószínűség szerint ebből anyagi hasznot húzni akaró, zavaros íromány, olyan messze áll a valóságtól, mint Makó Jeruzsálemtől.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.05.17. 20:05:14

@mig54: @Tempus-Anh: azok egyszerű: finanszírozás.
a térdprotézis beültetése egy profitábilis műtét mindaddig amíg standard protézist tudsz belerakni. ha komplikációk adódnak akkor komoly ráfizetés, ezért nem is szeret vele senki foglalkozni. itt sokkal jobb a finanszírozás mégis vannak reménytelen esetek.
természetesen a beteg számára nagyon nehéz megérteni, hogy ha egy műtéttel a páciensek 95%-a meg van elégedve akkor ő miért került az elégedetlen 5%-ba, az okot pedig nem lehet olyan egyszerűen megtalálni. ilyenkor a beteg belelovalja magát egy elképzelésbe ami vagy a sajátja vagy valaki sugallja neki és ezt megpróbálja minden áron érvényesíteni, közben pedig a saját részét a buliból bagatellizálja, mert ugye nem attól hízik az ember, hogy keveset mozog, hanem, hogy sokat eszik. ha ez az elmélet igaz lenne akkor nagyapáink a szibériai piknikről mind túlsúlyosan jöttek volna vissza.

she_wolf 2014.05.17. 21:02:21

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Nagyon köszönöm! Akkor tényleg muszáj összegyűjtenem a bátorságomat, és elmenni az ortopédiára. Budaörsön van egy térdspecialista, bejelentkezem hozzá ha megírattam a beutalót.

she_wolf 2014.05.17. 22:58:26

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Mindkét térdem, de különösen a bal fáj. Sokat ülök, és amikor felállok percekig tart, míg annyira be tudom mozgatni a lábamat, hogy lépni is tudjak. Természetesen ez fájdalommal jár, de nem elviselhetetlen. A lépcsőzés lefele nagyon lassan megy, mert ha sietnék, nagyon gyorsan leérnék:)
Voltam reumatológián, de az orvos a többedik látogatásom, friss laborleletem és egy eredménytelen punctio után azt mondta, hogy ortopédiára kell mennem, a panaszom ezt indokolja.
Nekem úgy rémlik, mintha erről már beszélgettünk volna itt korábban....
Pontos diagnózist akkor tudok mondani, ha előtúrom a papírjaimat, most nincsenek a kezem ügyében..A röntgenem még az én szememmel nézve is csúf, pedig az orvoslás ezen ága egy másik naprendszerben van a laikus tudásomhoz képest:))
A helyzet az, hogy félek. Nagyon....

2014.05.18. 10:44:43

No.Én végigolvastam.Ezek után nem szeretném megműttetni az alagút szindrómámat.
Vagy a másik variáció hogy a vaterán beszerzem a műtéthez szükséges kellékeket és megműtöm saját magam miután kiképeztem magam a neten, ortopéd szakorvosnak.

2014.05.18. 10:46:31

@mig54: Apámnak ugyan ez volt.Neki húgysav gyűlt össze a térdkalácsainál.Asszem ez valami reumatikus betegség (kopás) miatt van.Én a helyedben beszereznék egy házi sörcsapot rá és otthon csapolgatnám.
Vagy úgy jársz mint a fenti poszti.

2014.05.18. 10:47:56

Egyébként meg valamiért a társadalomban bevett szokás az, hogy a 60 felettieket automatikusan, szellemi fogyiknak nézik.

Tempus-Anh 2014.05.18. 11:43:48

@Diorella Queen: Különösen, ha ők maguk is úgy tesznek, mintha azok lennének...

Tempus-Anh 2014.05.18. 11:44:19

@Diorella Queen: Igen, a köszvényről van szó, feltételezem.

she_wolf 2014.05.18. 12:42:39

@Diorella Queen: Ott lehet az igazság valahol, amit mondasz:( De akkor miért küldött a reumatológus ortopédushoz? Eeeegen, ezek az élet nagy kérdései....
Az evészettel vigyázok, kerülöm a magas purintartalmú kajákat, de vízhajtót is kell néha szednem, annak pedig egyik mellékhatása, hogy visszafordítható húgysav szintet eredményezHET. Nálam természetesen meg is teszi, jó gyerek.
No de nincs mit csapolnom, mert nincs folyadékgyülem.....jól kinézek, vénségemre ülök a sejhajomon, és még nem is csapolgathatok...szétunom magam:D
Ja, a guggolás felejtős, képtelen vagyok rá, mert valószínűlg nem csak látnám a csillagokat fényes nappal, hanem le is ordítanám őket az érgől. Mi lesz így a fiatal szerelmesekkel?:(

she_wolf 2014.05.18. 12:43:46

@Tempus-Anh: A köszvényről mindig a jó öreg Henrik jut eszembe:)

she_wolf 2014.05.18. 12:47:58

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Idézet a reumatológiai szakvéleményből:

Dg:
Synovitis gen. lu.
Chondropathia lu
Meniscus degen. gen.med.lu
Cysta Bakeri gen ld.

she_wolf 2014.05.18. 12:49:36

@mig54: Jav: visszafordítható magas húgysavszintet.... (a "magas" maradt ki.)

2014.05.18. 12:53:13

@mig54: Apám most valami reumás kezelésekre jár.Nem tudom pontosan mire, lehet hogy árammal kezelik vagy tudja fene, de azóta nem fáj neki annyira.
Vagy placebo.DD

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.05.18. 13:49:12

@Diorella Queen: carpal tunnel?
nem muszáj azt megműteni, ha gondolod élhetsz a panaszaiddal életed végéig.
10 perces műtét helyi érzéstelenítésben. egyébként nem kell hozzá ortopéd szakorvos, inkább traumatológusok, kézsebészek végzik.
@mig54: nem szedsz allopurinolt? jó a köszvényre. a diagnózisok amiket felsoroltál sajnos csak általánosságok, sok embernek van ilyen. azért kellene az ortopéd, hogy ezeket objektivizálja, stadializálja. ezt nagyjából magadnak is metgeheted, vannak erre programok meg score-ok:
www.orthopaedicscore.com/scorepages/knee_society_score.html
www.orthopaedicscore.com/scorepages/knee_injury_osteopaedic_outcome_score_womac.html

Tempus-Anh 2014.05.18. 14:09:42

@mig54:
A jó öreg őszi kikerics kivonata, a colchicin is jó podaghrában, ezenkívül az orvosa valószínűleg javasolta a vörös húsok/purintartalmú élelmiszerek kerülését. A kórismék közül a Baker- cysta és (talán) a meniscus jöhet műtétileg szóba, a többit konzervatívan kell kezelni. A konzervatív itt nem politikai beállítottság függvénye.

she_wolf 2014.05.18. 14:15:53

@Diorella Queen: Az áram már nekem is eszembe jutott néhányszor, de ismerve a hazai temetési költségeket, inkább nem verem adósságokba életem szebbik felét, no meg persze mocskosul szeretek élni, élvezni néhány dolgot:D

Némi komolyságot magamra előltetve: igen, sejtem, miről beszélsz:) Van valami ketyerénk (azt hiszem, "Tension" névre hallgat), amivel különböző területeket lehet stimulálni, csak nekem az = inkvizíció, mivel nem vagyok egyszerű eset, ugyanis némi polyneuropathia is beleszól a dologba:(

she_wolf 2014.05.18. 14:20:19

@csak néha benézek ha marhaságot látok: nem szedek semmit köszvényre, mert egyelőre lóg a dolog a levegőben. Hétfőn megpróbálom elérni az ortopéd szakorvost, és vizsgálatra jelentkezni hozzá. Ha véleményezett, megírnám Neked, ha nem zavarlak vele.
Köszönöm a válaszod és a linkeket, ha lesz egy kis magamra fordítható időm, elolvasom:)

she_wolf 2014.05.18. 14:23:21

@Tempus-Anh: igen, a vörös húsok, hüvelyesek, meg egy rakás egyéb dolog, ami más miatt viszont jó, ha belekerül drága szép szervezetembe:(
Lassan már kotkodálni fogok, halat meg nem eszem:P

2014.05.18. 15:21:28

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Nem lehet ezt kés nélkül meggyógyítani valahogy?

Rotoxis 2014.05.18. 15:47:08

@Diorella Queen: Nálunk heti szinten nyolc-tíz ilyen műtét zajlik. Itt a plasztikai sebészek végzik. A műtét 15-30 perc. Az érzéstelenítés lelet helyi+bódítás, idegblokád+bódítás, vagy rövid altatás.

Rotoxis 2014.05.18. 15:50:51

A postban szereplő, műtét közbeni "felébredéssel" és s rémtörténettel kapcsolatban nekem is az jutott eszembe, hogy spinál mellé alkalmazhattak ketamint, Dormicum nélkül. Az tényleg tud ilyesmit csinálni.

2014.05.18. 16:38:37

@Rotoxis: Én nem félek a műtéttől egyáltalán.De utána sokáig nem használhatom a kezeimet.A számmal pedig nem dolgozhatom, nem olyan a beosztásom:)

2014.05.18. 16:41:58

@Rotoxis: Ráadásul még lehet hogy teniszkönyök is van +-ban.

carrie 2014 2014.05.18. 18:01:28

@mig54:

Hosszú távon gondolkodva lehet inkább a veséiddel kellene valamit kezdeni, mert úgy tűnik (bocs), de mintha kezdenék bemondani az unalmast: vizesedsz (nem megfelelő veseműködés), ezért a vízhajtót szedsz, ami meg okozza a köszvényedet... nem próbáltál még valamilyen gyógynövényes dolog felé elindulni? [ mostani eü-ben tudod ez már extra információnak számít, amit az orvosok nem nagyon mondogatnak...nem lehet hogy valamennyit tudnál korrigálni velük?!?!]

Nem kérdezted meg az orvosoktól, hogy akkor most a szöcske ajánlott-e vagy sem az esetedben? Vörös húsnak, vagy fehér húsúnak számít-e? (tudod csak úgy biztosíték kicsapásként XD)

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.05.18. 20:00:49

@Diorella Queen: a carpal tunnelt? nem igazán. meg lehet próbálni beinjekciózni meg egy hétre gipszsínbe rakni de ahol kevés a hely az idegnek ott magától nem lesz több. hát 2-3 hét sebgyógyulással kell számolni és nehéz tárgyakat emelgetni 6 hétig nem szabad.
a teniszkönyökre viszont van más megoldás is. leveszik a beteg vérét, kicentrifugálják és a trombocitákban gazdag savót helyileg beadják a fájdalmas területre.www.webmd.com/fitness-exercise/news/20100310/platelet-rich-plasma-helps-tennis-elbow
csak magyarországon kevesen alkalmazzák mert nem olcsó

2014.05.18. 20:42:00

@csak néha benézek ha marhaságot látok: És kiújul egyébként ez?Én nehéz fizikai munkát végzek, takarítok.Jelenleg az egy liter tejet is alig bírom el, a minap is majdnem kiesett a kezemből a tescoban ahogy kivettem a hűtőből.Zsibbadt kézzel dolgozom többnyire úgy, hogy nem is érzem a kezeimet.Ha kiújul, akkor meg nincs is értelme megműteni.

she_wolf 2014.05.18. 20:52:37

@carrie 2014: A felvetéseidre válaszolva: a veséimnek semmi baja, a vizesedés oka más. Nem én mondom, vizsgálták, megállapították.
A gyógynövények alkalmazása nem áll tőlem távol, a konyhámban tea és fűszer gyanánt egyaránt használom. Az orvosom gyógyszerhívő, egyszer beszéltünk ilyesmiről, nem jutottunk konszenzusra. Ettől függetlenül maximálisan elégedett vagyok vele. Szóval a veséim nem készülnek "bemondani az unalmast".

A szöcskéről: nem vagyok humoromnál. Ebből átvezetve az alábbit kérném tőled nem először, de immár utoljára:
Mivel úgy gondolom, hogy ez a fórum elég nagy ahhoz hogy mindketten elférjünk benne, tegyünk így. Most csak azért reagáltam, mert kérdeztél, és arra illik válaszolni.
Viszont a továbbiakban nem fogok. Tudom, hogy ettől nem lesz olcsóbb a kenyér, de legalább nem a mi szájmenésünktől lesz hangos. Megegyezhetünk ebben?

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.05.18. 21:09:10

@Diorella Queen: a carpal tunnelt, ha jól műtik akkor a kiújulás esélye minimális, pár százalék talán és jellemzően akkor fordul elő ha első alkalommal nem vágták el teljesen az ideget leszorító szalagot.
azt azért el kell mondjam, hogy a kéz emelő és szorító ereje a műtét után minimálisan csökken, mert ez a szalag stabilizálja a hajlító inakat is. nekem volt egy betegem aki műtét után panaszkodott, hogy a 20-30 kilós ládákat már nem bírja úgy emelni azzal a kezével.

kheiron 2014.05.18. 22:43:51

@carrie 2014:

Hát, egy normálisan moderált blogban kb. most ért volna véget a nicked pályafutása.

Egyszerűen vérfagyasztó, ahogy a baromságokat egymás után, friss erővel tolod. :-(

she_wolf 2014.05.19. 02:44:04

@Diorella Queen: A zsibbadt végtaggal való élet más okból ugyan, de nekem is ismerős, megkeseríti az ember életét:( Nyúltam már rutinból, odafigyelés nélkül evőeszközös fiókba, kötözött ujjvég lett az eredménye.

mldrv 2014.05.19. 09:43:07

@carrie 2014: most te tényleg orvost játszol?

láttam a múltkor próbáltad átszervezni az orvosi egyetemek tananyagát... hát az is érdekes volt.

biztos jó szándékkal próbálkoztál/próbálkozol, de sajnos rá kéne jönnöd, hogy - egyelőre - nem látod át rendesen az orvosi témákat, így pedig nincs értelme orvososdit játszani.

nem támadlak ezzel személyesen, csak szeretném, ha rájönnél hogy mi a gáz.

mldrv 2014.05.19. 09:48:29

@carrie 2014: ...mondjuk az h nem látod át rendesen, az enyhe kifejezés, mert nyilván rengeteg mindent nem tudsz ill. nem értesz, mert hiszen sose végeztél orvosi egyetemet.

de itt annyit már elég lenne átlátnod, hogy sokkal bonyolultabbak a dolgok, és másképp működnek, mint azt te pár random tényecske ismerete alapján gondolod.

carrie 2014 2014.05.19. 10:04:58

@Tempus-Anh:
Baszd meg te!
Vegyél már vissza a pofádból!

carrie 2014 2014.05.19. 10:06:35

@kheiron:
"Hát, egy normálisan moderált blogban kb. most ért volna véget a nicked pályafutása. "

És még jó néhány nick pályafutása is befejeződött volna, ha moderálnák a blogot! Köztük a tiéd is. Egyszerűen vérlázító a hozzáállásod! Ezt egyébként hogy gondolod, hogy engedheted meg magadnak????

carrie 2014 2014.05.19. 10:12:29

@mldrv:
Mert te aztán tudod "zsenikém", ügye, hogy milyen szakmai múlt van mögöttem... hát gratulálok.

Én legalább próbálkozom, és te mit mondhatsz el magadról? neked volt már egyáltalán VALAHA ÖTLETED? VAGY CSAK ANNYIRA TELIK AZ ENERGIÁDBÓL, HOGY A MÁSIKAT FIKÁZOD?
Nem pedig homokba dugva a fejemet verem a nyálamat, hogy nem jó... nagyon nem jó, meg kőőőőőőőő a péééénzzzz... meg stb.

Gyere elő egy ötlettel, aztán majd én is szétcibálom.

Te látod rosszul a dolgokat és a rendszert. Ez ami most van, ezt nem lehet csak apránként megváltoztatni! Ezt kellene már végre meglátnod!

mldrv 2014.05.19. 10:55:12

@carrie 2014: Nem tudom, mi a foglalkozásod, de azt már leírtad h nem vagy orvos... meg egyébként is egyértelmű :)

Amúgy én sem vagyok orvos, de többek között ezt a blogot olvasgatva - évek óta - sokat tanultam egyes értelmes, segítőkész orvosok hozzászólásaiból (máshol is, nemcsak itt).

Többek között ez alapján is próbáltam egy elég általános tanácsot adni, puszta segítőkészségből.

Ha te ezt fikázásnak vetted, sajnálom. Lehet, nem volt tökéletesen személytelen a stílusom, de leírtam, hogy nem személyes támadásnak szánom a kommentjeimet. Mondjuk pár sorban elég nehéz átadni, hogy mire gondolok.

Nem nagyon értem, hogy milyen ötleteket kérsz számon rajtam. Én ezen a blogon ritkán kommentelek, biztos h nem beszéltünk még :) Semmit nem írtam arról sem, hogy én hogyan látom a rendszert, illetve arról sem, hogy hogyan kellene megváltoztatni.

Egyébként nincs kifogásom a szétcibálósdi ellen, ha az logikusan történik :) Szal ha a jövőben írok vmi konkrét véleményt, akkor persze nyugodtan ellentmondhatsz, ha nem értesz egyet :P

mldrv 2014.05.19. 10:55:51

@carrie 2014: ...szal nyugodtan vitatkozhatsz velem, csak a személyeskedésre nincs szükségem

(ez még kimaradt az előbb)

2014.05.19. 11:18:34

@carrie 2014: Nem akarok belekotyogni, de azt írta az öreg, hogy pungálták a térdkalácsát de nem jött sör belőle, tehát a diagnózisba valami kis hiba csúszott.
Újra kéne gondolni kedves Dr.

she_wolf 2014.05.19. 15:37:51

@Diorella Queen: Rám gondoltál "öreg" alatt?:))

carrie 2014 2014.05.19. 16:51:24

@Diorella Queen:
Most aztán fogsz kapni az "öreg" miatt...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2014.05.21. 00:44:56

Jézusom, ennyi baromságot összeírni! Viviszekció, hát persze, és a rugdosó betegbe ültetett protézis csak fáj, de azért berögzült valahogy?!

A levélíró betegségét tényleg nem bírja az ortopédsebész kezelni. Ahhoz pszichiáter köll.

reepach 2014.05.21. 10:46:36

@Molnargoreny:
Igen, ez teljesen nyilvánvaló.
Ezt fogalmazta meg tapintatosan az ortopédsebész is, amikor kijelentette, hogy az aegrota betegsége meghaladja a képességeit, és erre célzott a konzultáns is, amikor azt mondta, hogy majd ő megmondja, hogy mi a baja a betegnek... Nagyon komoly psychiatriai kórkép szinte tankönyvi leírása a poszt.

platelet 2014.05.21. 15:00:18

@reepach: Szerintem is egy pszichiáter tudna a legtöbbet segíteni a posztolónak.

kheiron 2014.05.21. 15:00:46

@carrie 2014:

Én sosem személyeskedek.

Igyekszem nem azt írni senkinek, hogy X vagy Y gonosz vagy rossz, a legerősebb véleményem, hogy tudatlan, vagy hogy nagy marhaságokat ír.

:-*

A blogot moderálják. A hozzállásom meg olyan, amilyen, ezen a néven nem túl rég óta írok ide, az index.hu fórumában már 1998. óta ott vagyok, eddig megúsztam a moderálást. :-)

IrishOak 2014.05.25. 00:57:17

@Tempus-Anh:
Üdv;én mostanában csak olvasok, nem írok.Laikus óta nincs is kedvem. Sok új és lelkes bolondos lélek van errefelé,akik valami magasságos marhaságban hisznek.Az eü, szerintem épp olyan haveri átjátszás áldozat lesz mint a földek, vagy az eu-s pénzek.Én csodálom azokat a dokikat akik még vannak az Országban.(meg is fizetem őket! mert van rá olyan korrekt mód,ami bárhol az eu-ban elfogadott, csak a sok ingyen-hez szokott nem érti, és nem is él vele,de legfőképp bután sóher, mert nem tudja, hogy a határokon kívül életképtelen lenne a határon belüli vérnyogásával)

Nekem 6 hete műtötték a bal térdemet, pálcikás módban.Már sok éve kínlódtam. Most kiderült, hogy legalább daganat nem volt benne(vagyis de; csak nem a halálos fajtából/ha Laikus élne mondhatnám neki, hogy a 16-ik.Jól vagyok, csak eltört a térdkalácsom sok éve, majd keletkezett ez csontkinövés ami elnyírta a lábszárcsontomat.Borzasztó; és úgy érzem már lassan 5 éve nem lesz változás. Mindig húzom, szenvedek minden éjjel és a dokim azt mondta, hogy szeptemberben találkozunk megint, hogy megnézze,hogy a térkalács csont és lábszárcsont 'kipótolta-e magát.

De nem adom fel.
Laikus után elvesztettem a barátnőmet. Egy négy éves kislányt hagyott maga után.38 évesen. Az a prof. kezelte aki a miniszterelnökséggel is szembe szállt, hogy a végstádiumos rákosok is megkaphassák a megbecsülést, a kezelést és bármit amitől remélhetnek,és kaphatnak még időt.

...egy hülye térden nem rípol ennyit senki, aki tudja hogy az élet nem egy szotyvadt térdkalácsból áll!!!... 'doktor úr tudom miről beszélek, higgyen nekem :-))

kheiron 2014.05.28. 01:59:19

@IrishOak:

"hogy a végstádiumos rákosok is megkaphassák a megbecsülést, a kezelést és bármit amitől remélhetnek,és kaphatnak még időt."

Csak tájékoztatásul, a bizonyos onkológiai gyógyszeres eset röviden: bizonyos fajta genetikai információt tartalmazó tumorok jól reagálnak egy bizonyos fajta gyógyszercsoportra. Azok a tumorok, amik nem tartalmazzák ezt a fajta gént, meg nem, nekik nem is hatékony a kezelés. Ezzel együtt übtre adták mindenkinek.
A döntés az volt, hogy akinek a daganatában nincs meg a gén, és erre bizonyíték is van, az ne kapjon számára nem hatékony, ugyanakkor irtózatosan drága gyógyszert, mert fölösleges.

Ezzel szembeszállni egyszerű demagógia, a szakmaiatlanság és a népszerűséghajhászás világos jele.

IrishOak 2014.05.28. 15:09:15

@kheiron:
Ön nem tud semmit, sem rólam, sem az elhunytról.Önnek fogalma nincs, hogy milyen terápiát hol és hogyan alkalmaztak a fiatal hölgyön. Legyen elég annyi,hogy nagyon jól reagált a kombinált kezelésre,de a valóban hozzáértő orvoshoz egy év késéssel jutott el,köszönhetően más;vidéki onkológusnak,aki a májgyulladást kis adag aszpirinnal gondolta 'meggyógyítani az alkalmazott kemóról nem is beszélve. Tempus-Ahn ; jobban érti mit akartam mondani, és tudja, hogy nem is várok választ, mert elmondtam mindent és nem kérdeztem semmit. Az én műtött térdkalácsom meg őszre talán termel elég csontot és tudok majd járni normális emberhez méltóan. Nem érzem magam megbolondulva ettől, még ha nagyon kellemetlen is.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása