Éjszaka tilos rosszul lenni, közölte a nővér

2014.03.04. 08:23

nu_1991826b.jpgMegpróbálta a beépített hívógombbal a nővért hívni, amely nem járt sikerrel, mert a nővérhívó ki volt kapcsolva, végül betegtársa ment ki a nővérért.

Tisztelt Praxis Blog!


Édesanyám tapasztalatait fogom önöknél közzé tenni, amely nem rövid történet, és valójában csak lényegi részekre fogok szorítkozni (a bántó részleteket meg sem említem).

 

 

Az édesanyám egész betegsége (betegség sorozata) körülbelül 2008 környékén kezdődött, egy tüdőgyulladással, majd folytatódott még kettővel erre és mellékerült egy mellhártyagyulladás is, mert nem volt elég az eddigi probléma. Anyám két tüdőgyulladását két lábon ágynak esés nélkül, baromfiboltban hűtőpult mögött dolgozva vészelt át, és csak a harmadik verte le a lábáról. Mikor több rosszullét után a helyi (Kunszentmárton) tüdőgondozó orvosát sokadjára felkereste, az kikelve magából kijelentette, hogy "más 1 tüdőgyulladásba bele hal, maga meg már a harmadikat vészeli át, és neki még ilyen hisztis betege nem volt, mert a világ legjobb gyógyszere felviszi a szívverését".

 

Ezután édesanyám nem akart hallani orvosokról, nem akart hallani kórházakról, de 2011 -ben élete második szív infarktusa során kénytelen kelletlen átkerült Szentesre, majd Szegedre, ahol megállapították, hogy COPD-s beteg. Ezután a rosszullétei fokozódtak, egyre többet kellett orvos járnia, majd egy Mátraházi szanatórium után, ahol nem csináltak neki semmit, meg sok - sok beszélgetés után a tüdőgondozós orvossal, az elismerte, hogy anyu állapota részben az ő hibája is, mert a tüdőgyulladások hegei még mindig ott vannak. Viszont ha tüdőre gyógyszert ad, akkor a szívet gyengíti, ha meg nem ad, akkor meg a fulladás veszélye áll fenn nála. Ennek következtében egy kísérletezgetés és más orvosokkal tartott konzultációk során sikerült rájönnie, hogy mely gyógyszer hatóanyagok azok, amelyekre allergiás lett és egyre jobban érzékennyé vált.

nu_1991826b.jpg

Mindezekre még rátetézett egy kedves szomszéd is, aki éjszaka kezdett el hordóban szemetet és gazt égetni, amivel édesanyámra egy erősebb rosszullétet hozott (állítólag átélte élete harmadik szívinfarktusát, de ezt már meg is cáfolták Szentesen). Ez még többször előforduló rosszullétet eredményezett, amelyre a háziorvosa rámondta, hogy semmi baja a szívének csak depressziós. A bizonytalanság és a tanácstalanság okozta lelki állapot sem javított a helyzeten (igen, lehet depressziónak nevezni), így az állapota tovább romlott úgymond, amely egyre több sürgős kórházi látogatással járt. Ezek közül az utolsók egyikén olyan gyógyszert kapott, amely felemelte a vér cukorszintjét, és rá is írták, a zárójelentésére, hogy cukros (közben többször történt olyan, hogy a szobában lévő betegek gyógyszereit felcserélték, ha édesanyám nem néz meg mindent, amit megeszik, akkor más gyógyszerét ette volna meg, úgy hogy a gyógyszeres tálcára még az is rá volt írva, hogy melyik betegé!). Valamint, mivel megkérdezték tőle, hogy közvetlen a rosszul léte előtt volt-e orvosnál? Erre azt válaszolta, hogy közvetlen előtte nem volt. A belgyógyászat meg ráírta a zárójelentésre, hogy nem jár orvoshoz, úgy hogy ott voltak náluk, az eddig zárójelentései, amely közül legalább az elmúlt két hónapban egyszer Szentesen a belgyógyászaton volt. Valamint több Kunszentmártoni vizsgálat eredménye, zárójelentése is ott volt szintén az orvosnál.

 

 

Hazaengedték, de rá egy hétre megint Szentesen a sürgősségi osztályon kötött ki. Ahol kapott valamilyen gyógyszert, amire szintén allergiás, és még vért is hányt, aminek az okát nem vizsgálták meg rendesen, és a zárójelentésen szerepelnek az alábbiak: nyombélfekély, ki lyukadt a gyomra, gyomornyálkahártya gyulladás. Ezek közöl lehet egyik sem igaz, vagy valamelyiket gyógyszerek okozták. 



Ezután kedves tüdőgondozós orvosunk úgy gondolta, hogy legjobb lenne, ha DESZKRE menne el, ezért el is kezdett intézkedni. (A tüdőgondozós orvos, amióta bevallotta, hogy félrekezelte és nem tudja kezelni, sokkal lelkiismeretesebb lett.) Az intézkedése másfél héten belül eredményt is ért el.



Édesanyám Deszken töltött idejének kezdete nem telt rosszul, igazából kellemes csalódással gazdagodott az első hétben. Bekerült 2014. február 21-én pénteken, ahol a szükséges vizsgálatokat el is kezdték már akkor. A hétvége eseménytelenül telt, gyógytornával és egyéb dolgokkal. A hétfőtől komolyabb munka várt rá, megnézték, hogy mennyit tud 6 perc alatt sétálni, milyenek a légzésfunkciói, és megállapították, hogy nagyon sok a lerakodása a tüdején, gyógytornász járt hozzá. Sokszor megjegyezték, hogy milyen jó, hogy nem hagyja el magát, jó látni, hogy gyógyulni akar, majd február 27-én este és éjszaka rosszul lett.



Megpróbálta a beépített hívógombbal a nővért hívni, amely nem járt sikerrel, mert a nővérhívó ki volt kapcsolva, végül betegtársa ment ki a nővérért, aki miután bejött nem szép hangnemben közölte édesanyámmal, hogy éjszaka van, és ne hisztizzen, hanem aludjon.

 

Anyum közölte vele a rosszullétet, és kérte, hogy szóljon az ügyeletes orvosnak, erre a nővér (akit Erikának hívnak, nagydarab fekete hajú), megtagadta azt és megint mondta neki, hogy aludjon. A betegtárs kis idő múlva megint kiment, a nővér viszont nem tett semmilyen lépést, csak akkor szólt mikor már a lázmérőt vitte be és édesanyám agresszív módon utasította el azt. Erre már hívta az ügyeletes doktornőt, aki kérdezte tőle, hogy miért is nem szólt hamarabb, amire Erika nem tudott válaszolni. Túl lett a rosszulléten, és még aznap bement hozzá a Főnővér is, hogy nem tudja, hogy édesanyám akar-e panaszt tenni, de ha lehet intézzék már el a házon belül a dolgot, mert kevesen vannak és nem akar megválni a nővértől.

 

Jelzem, hogy még aznap a Főnővérrel beszélgetés után a betegtárs, mivel úgy gondolta, hogy a szanatórium elvesztette a bizalmát, elhagyta február 28-án a szanatóriumot. Anyum maradt, mert Kunszentmártonról eléggé nehéz az utazást megszervezni, valamint várta, hogy esetleg meg tudják beszélni a dolgot, és az adott nővér elismeri a hibáját és mond a dolgokra valami indokot, persze ez nem történt meg, sőt azóta (pénteken történt, hétfő van) kétszer kellett volna az éjszakás nővérnek szolgálatban lennie, de helyettesítik. A mai napon 2014 március 3-án, a főnővér már úgy nyilatkozott édesanyámnak, hogy ő  a nővérnek hisz, oldják meg házon belül a dolgot, nem szeretné elveszíteni a nővért. Valamint azóta a professzor is járt nála, aki azt mondta, hogy kivizsgálta a dolgot és nem úgy történetek, ahogy azt anyum elmondja, viszont a nővér kollégái egyből tudták, hogy melyik nővértársukról volt szó, mert már korábban volt rá panasz. A főorvos azt mondta, hogy javasolja édesanyám beutalását a Szegedi pszichiátriára, mert erősen depressziós, és ezért gondolja a dolgokat olyannak, ahogy megtörténtek, valamint kérte édesanyámat, hogy ne menjen el a szanatóriumból. 

 

Holnap hazajön és azt is el szeretné felejteni, hogy egyszer ott volt. 

Kedves Olvasók! Remélem a fentebb vázolt történet tanulságul szolgál, ha valamely hozzátartozótok vagy ne adj isten ti magatok kerülnétek Deszkre a szanatórium 3. emeletére, az ott lévő személyzetet fenntartásokkal és bizalmatlanul kezeljétek.



Furcsa az is, hogy mióta az esett megtörtén anyumhoz, ha megnyomja a nővérhívót, akkor két nővér is siet, hogy mi baja van...



Üdvözlettel: egy, az édesanyját féltő gyermek

 

Legyen itt az Ön hivatkozása és logója, vagy rendeljen tőlünk további hirdetési felületeket. A részleteket megtalálja legfrissebb médiaajánlatunkban.

10233390-empty-blank-emblem-badge-shield-logo-insignia-coat-of-arms.jpg

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tempus-Anh 2014.03.04. 21:54:57

@szódabár:
A jogászoknak nyilván van mindenre...keményen megdolgoznak a kenyerükért. Meg...

she_wolf 2014.03.04. 21:58:50

@szódabár:
Talán a neurológusoknak szabadnapjuk van, szabadságon vannak, vagy éppen táppénzen, amilyen infulenciák mostan vannak.....még a gépem is vírusos lett:))

Tempus-Anh 2014.03.04. 21:58:51

@mig54:
Nem, amikor a saját bőrükről van szó, akkor egymás ellenében is cselekszenek, nyilatkoznak az orvosok. Tapasztaltam már. Köztünk is irtó nagy a szórás ebből a szempontból.

szódabár 2014.03.04. 21:58:55

@mig54:
De, Magyarországon sajnos ez a helyzet. A per, mint írtam 16 évig tartott, ezt kevesen csinálják végig és pénzük sincs hozzá! Ez csak a jéghegy csúcsa volt, a többi a mélyben marad és nem lesz belőle semmi. Ha nem így lenne, akkor minden fogyatékos szülő perre menne és nyerne.

Li2 2014.03.04. 22:00:01

Mindig imádtam a Tempus Anh-féle hozzászólásokat, de most saját magát múlta felül... :D
szegény szódabár minggyá' agyvérzést kap :) (én értettem félre valamit, vagy TÉNYLEG jogász???)
a bubbii (fedő)nevű elég nehezen kategorizálható, bár süt minden egyes kommentjéből, hogy rém elégedett magával és írtó kemény és korrekt fiú(nak hiszi magát)... Tök cukik, ahogy együtt kitárgyalják a mocskos, szemét magyar egészségügyet :)
<3 Tempus Anh <3 szívesen lennék a beosztottad!!! :)

Tempus-Anh 2014.03.04. 22:00:36

@mig54:
Mint minden halandónak. A neurológusokból egyre kevesebb van, párosával mennek el, mint az elmúlt hetek szomorú eseményei is bizonyítják. :(

szódabár 2014.03.04. 22:01:24

@Tempus-Anh: Egyetértek, persze hogy nem. Viszont azért nem fizetünk évekig járulékot...

she_wolf 2014.03.04. 22:01:32

@szódabár:
Arról sem a beteg hozzátartozója, sem az orvos nem tehet, hogy ilyen szar és tetűlassú a jog munkamorálja:(

szódabár 2014.03.04. 22:02:52

@Li2: Ne reménykedjen. Tévedés, nem kapok agyvérzést. Akkor kórházba kerülnék ugyebár... A többit ismerjük...

Egy Gyermek 2014.03.04. 22:03:10

Kedves Tempus-Ahn!

Hála az égnek edesanyám nem a nyavajgós fajta, sőt az a az ember, aki inkább később szól, mint kellene, és sokat tűr. A kedves nővér nem lett elbocsájtva, ezt senki sem várná el, a mai világban, ezért sem fordultunk betegjogi képviselőhöz. A sértő az az atrocitás, és hangnem, amelyet egy emberekkel foglalkozó eü. dolgozó megenged a betegekkel szemben, és miután esetleg meg is történik, nem a bocsánatkérést és a beismerést választja, hanem a menekülést és inkább hirtelen szabadságra megy.
Egy ilyen hiba egyszeri elő fordultával nem szabad az adott alkalmazottat elküldeni. Emberek vagyunk, mindenki hibázhat, mindenki hibázik is, senki sem lehet tökéletes. Viszont ezeket a hibákat az ön által említett előírásokkal meg lehet előzni. Örülök annak, hogy vannak erős kezű eü. vezetők, ahol úgy működnek a dolgok, ahogy azoknak lennie kell. De sok helyen nem így van. El vannak eresztve az alkalmazottak, nem kapnak a főnököktől figyelmeztetéseket, és itt nem az kell, hogy a beteg hátsóját kinyalják,ahogy az ezután történt is, de lehetőleg ismerjék fel, ha rosszul van és ébresszék fel az ügyeletes orvost.

Konkrétumok: a pulmonológus elismerte, hogy nem kezelte ki a tüdőgyulladásokból, mármint a harmadikból, amivel hozzá fordult, valamint azt is, hogy erre az esetre hiba volt a betegnek tüdő tágító hatású gyógyszert adnia.

Édesanyámnak a zárójelentések szerint III. stádiumú COPD-je van.

A gyomorvérzéses tünetek gyomortükrözéssel vizsgálva lettek egy gyomormosás utána, amely során a szakorvos megállapította mind a hármat. Ezeket a zárójelentésre fel is írta, és azt is, hogy nem megállapítható melyik volt, és további vizsgálatok lennének szükségesek. Az eset - a vért hányás - február végén volt egy pénteki napon, kórházban, ahol azonnal elküldték a szakorvoshoz, kivizsgálva a dolog nem lett rendesen. Következő kedden édesanyámat haza engedték.

Pszichiátriai kezelést csak és kizárólag Deszken javasoltak neki. A mostanra és ezekre a dolgokra kialakult erős érzelmi állapotot nem kétlem, amely jelei depresszióra utalhatnak, viszont, nem a depressziótól van rosszul - szerintem -, hanem a kilátástalanságtól lett már depressziós.

A deszki intézménnyel az említett személyi problémákon kívül nincs gond. Tisztább és jobban rendben tartott szanatóriumot nem igen láttam. A probléma igazából egy bizonyos személy köré csoportosul, akit a kollégái foggal körömmel védenek, és még hallani sem akarnak arról, hogy hibázhat. Embertelenségnek meg azt tartom, hogy a beteget hazugsággal vádolják meg, úgy, hogy szembesítésre az említett személy nem volt hajlandó.

szódabár 2014.03.04. 22:04:21

@mig54: Talált, ezzel is egyetértek, mert elég jól ismerem. De azt hiszem, ez a blog nem erről szól.

szódabár 2014.03.04. 22:07:36

@mig54: Egyébként a kórház nem volt segítőkész, ott akasztottak be,ahol tudtak. Rengeteg szakértői vélemény született. A bíróság egy külön történet és az is borzalmas.

she_wolf 2014.03.04. 22:08:10

@Tempus-Anh:
Mi történt? Asszem valamiről lemaradtam....

Tempus-Anh 2014.03.04. 22:10:58

@Egy Gyermek:
A pszichiátria (és sok esetben a neurológia is) az utolsó mentsvár, amibe a mai orvosok többsége kapaszkodik. Ha már nem uralható az amúgy elsősorban organikus beteg pszichéje, akkor még mindig van két ütőkártya, ahová a beteget irányítani lehet. Ebből születnek meg azt követően az olyan visszás helyzetek, hogy osztályainkon belgyógyászati, rheumatológiai, orthopaediai stb. betegek fekszenek, akiknek ilyen vagy amolyan vélt vagy valós pszichés gondja is van, többnyire szekunder módon, alapbetegségükhöz társultan. Szóva színes a paletta és ezt még az is színezi, hogy némely kollega ma is összemossa a két szakmát.
Örülök, hogy Édesanyja jobban van és meg kell Őt diplomatikusan nyugtatni azirányban, hogy minden jóra fordul, a cardiopulmonalis alapbetegsége egyensúlyban van tartva, a nővér pedig megbánta amit tett, egyszeri alkalom volt, többé nem fordul elő.

Tempus-Anh 2014.03.04. 22:11:50

@mig54:
Nem, csak LI2 egy olyan vallomással lepett meg, amire nem számítottam :)

Egy Gyermek 2014.03.04. 22:17:53

@Tempus-Anh:

Igen, ez az elmúlt órákban, a közvetlen hozzátartozók által meg is történt, remélem sikeresen. Viszont jobban örültem volna, ha az adott intézményben történik meg, szakemberektől.

Kedves eddigi hozzászólok!

Köszönöm az észrevételeket, tanácsokat, legtöbbjükből hasznos információt tudtam kihámozni.

Tempus-Anh 2014.03.04. 22:19:31

@Egy Gyermek:
Szerintem odabent is rendezik a soraikat, az intézménye hírnevére minden vezető ad.

Mi is köszönjük a posztot!

CPR 2014.03.04. 22:21:27

@a végtelen űrben együtt: "Ezt, az amerikai tengerészgyalogosoknál teljesen elfogadott ukáz, de ott még nappal sem. Aki nem bírja, oda lép a haranghoz és megkongatja és már mehet is haza." Túl sok tévét nézel :) Kíváncsi lennék mivel foglalkozol, mert annyira tudod, hogy mi folyik az egészségügy belső köreiben, hogy nagyon. És ezt nem átallod itt mindenkinek jól megmondani.

she_wolf 2014.03.04. 22:29:20

@szódabár:
Néha kikukucskálunk belőle;)
Egyébként itt és most közölném Veled, hogy Áámerikában a leggyakoribb kutyás incidensek a goldie-k számlájára írhatóak:P
Én pedig Teneriffén voltam és felmentem a Mount Teide-re is (természetesen shortban - mint a hülyébb turisták), ami még kedvenc zeneszerzőmet is megihlette:)

she_wolf 2014.03.04. 22:30:52

@Tempus-Anh:
Mármint hogy szívesen dolgozna alattad?:)

Tempus-Anh 2014.03.04. 22:33:22

@mig54:
Khm...csak beosztva...:)

Tempus-Anh 2014.03.04. 22:34:23

@mig54:
És Javier Bardem is arrafele született, aki viszont a kedvenc színészeim egyike...

she_wolf 2014.03.04. 22:43:06

@Tempus-Anh:
Persze hogy beosztva, hogyan másként?:O Hétfő-szerda-péntek. Nnna!

szódabár 2014.03.04. 22:43:50

Csak még egy coming out, aztán mindenkit békén hagyok már:
személyesen tapasztaltam nemrég, hogy idős, demens emberekkel hogy bánnak az egyik kórházban. Nem is az orvosok (ők talán kísérleteznek, bocsánat, ez csak feltételezés, de nem zárható ki, és ezzel együtt azért próbálkoznak), hanem a nővérek hozzáállása volt megalázó. És most itt nem a papa, mama maradjon már beszólásra gondolok, hanem arra, hogy odavágják az ételt a magatehetelen betegnek és utána elviszik, mert hozzá sem nyúlt. A pelenkacseréről meg ne is beszéljünk. Csak rettegek, hogy ne kerüljön ilyen helyzetbe senkim se.

mig54: A goldie-tól ez idegen, talán csak Denver környékén lehetett, ahol tilos pitbullt tartani :) Azért köszi a burkolt figyelmeztetést, megértettem :)
Jó éjt mindenkinek.

Tempus-Anh 2014.03.04. 22:44:21

@mig54:
És kedd-csütörtök-szombaton böjt? :)

she_wolf 2014.03.04. 22:45:22

@Tempus-Anh:
Ugye nem csalódsz olyan nagyot bennem, ha nem szégyellem magam össze-vissza, mert lövésem sincs, hogy ki az? De rögvest pótolom ezt a hiányosságot!

Tempus-Anh 2014.03.04. 22:45:28

@szódabár:
Ez nálunk, a mi főnővérünkkel elképzelhetetlen.
Hál'Istennek.

Jó éjt Neked is!

she_wolf 2014.03.04. 22:46:36

@Tempus-Anh:
Nem. Töltődés:) Regenerálódás:)

Tempus-Anh 2014.03.04. 22:46:38

@mig54:
Én sem tudom, bár rémlik, hogy előző életemben talán voltak közös hozzászólásaink, a név zenéje él bennem, mint Áprilyéban Aletta van der Maet-é...:)

Tempus-Anh 2014.03.04. 22:47:12

@mig54:
Sertolli mester dajkasejtjeit kímélendő? :)

CPR 2014.03.04. 22:49:46

@szódabár: Remek kis oldalak. :) A femina a legjobb. Betegségek és tüneteik tanulmányozására ajánlanám inkább az orvosi szakkönyveket, amiket szakorvosok írtak sok éves tanulás és tapasztelet után/alatt.

Li2 2014.03.04. 22:50:43

@mig54: csak a legritkább esetben szoktam a férfi főnökömet testileg ööööö, vagyis akarom mondani tettileg inzultálni :P

Tempus-Anh 2014.03.04. 22:51:53

@mig54:
Bocsánat, én LI02-re értettem az előző hozzászólásodat.

Szóval Bardem Penelope Cruz barátja (vagy férje már?), egy nagyon jó alakítása volt a "No Country For Old Men"-ben (egy gyilkos szerepét játssza, ezt mint mellékszerepet díjazták is), újabban a "The Consuelor" c. filmben játszott elég tehetségesen, Michael Fassbender és Brad Pitt mellett. Ráadásul ez utóbbiban ott volt Penelope Cruz is.

CPR 2014.03.04. 22:52:15

@Pityu77: Prosztataszűkület......hát ezen tíz percig fetrengtem........a röhögéstől.

Tempus-Anh 2014.03.04. 22:52:41

@Li2:
Tudom, nem is gondoltam én parancsolatmegszegésre...Hányadik is? Ja, a parancsolat...:)

she_wolf 2014.03.04. 22:53:26

@Tempus-Anh:
Hát persze! Ami jár, az jár:)

Tempus-Anh 2014.03.04. 22:53:30

@CPR:
Cerebralis phimosis, mint vadiúj kórkép...:)

Tempus-Anh 2014.03.04. 22:55:14

@mig54:
De ha igazán lélekemelő filmet szeretnél látni, akkor a Gravityt nézd meg...Hét Oscart söpört be a minap, megérdemelten. Engem a székbe szegezett másfél óráig.

she_wolf 2014.03.04. 22:56:31

@Li2:
Csak a legritkább esetben? Nem "sosem"? Beste teremtés!

she_wolf 2014.03.04. 22:58:27

@Tempus-Anh:
Nagyon kedvelem Bullock-ot. Tegnap volt a tv-ben egy jó kis krimi a főszereplésével.
Tudom, hogy a Gravity aratott, olvastam:)

Tempus-Anh 2014.03.04. 23:00:25

@mig54:
Bullock 49 évesen úgy néz ki, az új filmben legalábbis, hogy bármelyik huszonévesnek bűnös vágyai támadnának még mindig tőle.

she_wolf 2014.03.04. 23:02:16

@Tempus-Anh:
Nekem Pitt és Cruz nem gyerebe:( Hülye természetem van: ha egy nekem nagyon kedvencekkel kitömött filmbe belecsúszik egy "nem csípem" fazon, nem nézem meg:(

she_wolf 2014.03.04. 23:05:00

@Tempus-Anh:
Jesszus! 49? Egyidősek vagyunk, de ha elkísértem volna az Oscarra biztos megkérdezték volna tőle, hogy tántit is magával hozta? Mingyá' sírok:(

Li2 2014.03.04. 23:05:23

@Tempus-Anh: nem is tudom. a ne ölj!-re gondolsz? ;)

Tempus-Anh 2014.03.04. 23:05:23

@mig54:
Az nem baj, ha szelektálsz a színészek közt. Az Oscar-díjasok közt van a 12 év rabszolgaság is, egyik díjazott női mellékszereplője Lupita N'yongo a volt kenyai eü. miniszter lánya...:)

Tempus-Anh 2014.03.04. 23:05:54

@mig54:
Én egy paraszthajszállal fiatalabb :)

she_wolf 2014.03.04. 23:12:39

@Tempus-Anh:
Az a ruha nem volt ám semmi. Színre, fazonra....telitalálat lehetett volna, ha más viseli. Mondjuk egy Salma Hayek idomú kreol, vagy mulatt hölgyemény.
Azt a filmet meg akarom nézni.

she_wolf 2014.03.04. 23:14:49

@Li2:
Nem kacsintgatúúúúnk!:)

Tempus-Anh 2014.03.04. 23:15:28

@mig54:
Megrázó nagyon, így még kevés rendező mutatta be a rabszolgatartó Délt.

Tempus-Anh 2014.03.04. 23:16:07

@mig54:
Pontosan tudod mikor születtem?

she_wolf 2014.03.04. 23:20:32

@Tempus-Anh:
A rabszolgatartásról nekem mindig Whoopi Goldberg jut az eszembe a Bíborszín-ből.

Li2 2014.03.04. 23:21:35

@mig54: a "beste teremtéseknek" a kacsingatás megengedett. mit megengedett? KÖTELEZŐ!!! ;)

Tempus-Anh 2014.03.04. 23:21:56

@mig54:
Valamikor régen ment a Gyökerek c. sorozat...

Tempus-Anh 2014.03.04. 23:22:31

@Li2:
Helyes, egy kis hamisság a sárm része :)

she_wolf 2014.03.04. 23:25:18

@Tempus-Anh:
Láttam Kuntakintét. Gyerekfejű voltam, különösebben nem kötött, nem köthetett le. Inkább bringáztam:)

Tempus-Anh 2014.03.04. 23:27:01

@mig54:
Én is gyerekfejű voltam. Magyarországon is ment akkor?

she_wolf 2014.03.04. 23:28:35

@Tempus-Anh:
No de kérem! Ez egy komoly blog! Tele magvas gondolatokkal, meg még annál is magvasabbakkal. Mit magvasabbakkal? Lélekemelő, megtisztító gondolatokkal!
Tovább nem írom, mert kitör a háború:)

Tempus-Anh 2014.03.04. 23:29:59

@mig54:
Ennyi magból csak kicsírázik valami...

she_wolf 2014.03.04. 23:34:21

@Tempus-Anh:
Persze. Hülye szóviccek adódtak a nevekből, talán azért is maradt meg bennem.
Szerintem ezek a sorozatok bejárták a környező országokat. Biztos volt Nálatok is Kórház a város szélén, meg Klinika, meg A négy páncélos és a kutya (édesapám imádta a háborús filmeket, és jobban elmagyarázta a történelmet, mint a töri tanárom), meg biztos volt Nálatok is Derrick, meg az ilyen kaliberű filmek.

Tempus-Anh 2014.03.04. 23:37:11

@mig54:
Igen, ezek voltak. Nálunk a Dallas kb. 10 évvel a mo.-i előtt már bejáratott sorozat volt. Mannix, Ness, McCloud, Kojak...

she_wolf 2014.03.04. 23:39:01

@Tempus-Anh:
Eeeeegen...a halántékomnál már érzek valami bizsergést, talán valami szaruféleség képződik ott éppen:)

a végtelen űrben együtt 2014.03.04. 23:39:47

@CPR: Kösz, hogy megtiszteltél azzal, hogy elolvastad a kommentem. Tudod, úgy általában írogatok, semmi komoly. Nézek filmet, olvasgatok, utazgatok, szóval igyekszem kellemesen tölteni hátralevő napjaim. Most az utóbbi hetekbe beregeltem ide, hogy testközelből lássam mi a pálya az orvosi blogban és ha már itt vagyok írogatok ezt-azt. Betegpárti vagyok, talán mert nem vagyok orvos. Hogy ennyit tudok az egészségügy belső köreiről? Írnak itt mindenfélét, csak figyelni kell. Annyit még megjegyeznék, hogy mint minden ember, én is láttam, hogy működik az egészségügy, ezért egyáltalán nem vagyok meglepődve itt semmin, mert tökéletesen lefedi azt, amit kinn az életben tapasztaltam. Már írtam: nem osztok észt, nem tanítok, nem mondom meg jól. A véleményemet írom és igyekszem a panaszos felé és mást, ha nem muszáj, nem szólítok meg. Egy blogban szerintem mindenki elmondhatja a véleményét, értelemszerűen, a felvetett témára koncentrálva.

she_wolf 2014.03.04. 23:40:14

@Tempus-Anh:
A Dallast ne emlegesd, mert Totya megmondta, hogy naaagy balhé lesz:)

Tempus-Anh 2014.03.04. 23:42:15

@a végtelen űrben együtt:
Megrémítesz...Mi az, hogy "hátralévő napjaim"??? :(((

she_wolf 2014.03.04. 23:44:13

@Tempus-Anh:
Mindjárt megkeresem, és linkelem Neked:)

she_wolf 2014.03.04. 23:55:07

@Tempus-Anh:
Nem tudom linkelni, Youtube sávban nincs cím.
Gugliba beírod: markos-nádas kékfény erzsike
Nagyjából ennyi. És most visítva röhögök:) 1000 éve nem hallottam őket.

a végtelen űrben együtt 2014.03.04. 23:57:04

@Tempus-Anh: Erről egy vicc jut eszembe. Biztos ismered, de ha nem, akkor talán vidít egy kicsit: A kemény alkoholista mája kezdi felmondani a szolgálatot, ezért elmegy a kórházba és kivizsgáltatja magát. A vizsgálat végeztével megkeresi őt az ágyánál az orvosa és gyászos képpel néz a betegre. Az kissé ijedten kérdi: nagy a baj doktor úr? Mennyi időm van hátra? Az orvos: 10. Na jó!-így a beteg-, de mi 10? 10 hónap, tíz hét?
9-8-7-6....Bocs a viccért!:)

she_wolf 2014.03.05. 00:00:21

Édesapám néha megkérdezte tőlem: Jó hülyének lenni?

A link:

http://www.youtube.com/watch?v=-1H_qpS7tyI‎

she_wolf 2014.03.05. 00:01:58

Én rákos beteggel ismerem.....

Tempus-Anh 2014.03.05. 00:04:52

@mig54:
Köszönöm, megnézem majd.

rikitikitévi 2014.03.05. 07:57:17

Engem a bubi akaszt ki Tavoli rokon, evekiglese sajnajjak, asztan ahogy korhazba kerul, egesz ejjel mellette dekkol o is meg a lanya is. Erti ezt valaki?

she_wolf 2014.03.05. 09:00:23

@rikitikitévi:
Én téged nem értelek:( Mi történt veled? Befordultál?

Tempus-Anh 2014.03.05. 10:17:21

@rikitikitévi:
Muszáj volt idetolnia a "hőstettét" és begyűjteni a tapsot.
Normális ember zsigerből szembeköpi a besúgót, ő viszont ezzel próbál elismerést szerezni magának.
Mit tudja ő, hogy az a nyomorult nővér éppen milyen passzban volt, nem fetreng-e otthon 40 fokos lázban a gyereke, nem halt-e meg valakije, nem válik-e éppen és otthon pokoli az élete...Nem szidalmazták-e vagy köpködték-e, nem ütötték-e meg azok a betegek azelőtt...

Neki kényelmesebb és Istennek tetszőbb volt aljas eszközökkel kirúgatni, utcára dobatni egy tök ismeretlen embert.

És mindemellett még büszke is magára.

CPR 2014.03.05. 10:23:27

@a végtelen űrben együtt: Ne vedd megtiszteltetésnek, ami nem az. Az, hogy egy kommentet elolvasok azzal nem tisztelek meg senkit. Minek is? Leírtad, hogy nem vagy orvos, ezért nem ismerheted az egészségügyet teljes egészében, ezt nem jelentsd ki. Egy is részét ismerheted a beteg vagy hozzátartozó szemén keresztül. Ez közel sem az egész.

a végtelen űrben együtt 2014.03.05. 10:49:18

@CPR: Rendben! Akkor azt hiszem, le is zárhatjuk ezt. Az első mondatom egy udvarias szófordulat és mivel ezt lényegében kikérted magadnak, ezennel tekintsd semmisnek.
A lényeg: nem neked írtam, de kérdeztél valamit és én balga válaszoltam. Tudom hiba volt, többet nem teszem. Hogy mit jelentek ki itt a blogban, az az én dolgom. Hogy te kritizálod, esetleg nem tetszésednek adsz hangot, az meg a tied. Ettől még jól elvagyunk.:)

Fekete Dália 2014.03.05. 12:54:54

@mig54:
Szóval a doki a szívinfarktust betudta depinek.

she_wolf 2014.03.05. 18:09:10

@Fekete Dália:
Nem tudom, az orvos mit tudott be minek. Az infarktus felismeréséről egy korábbi poszt orvosok által írt hozzászólásaiban csemegézhetsz. Bocs, most nem lövöm fejből, hogy melyikben....)

(Dokinak az egyik barátunkat hívjuk, aki szakmáját tekintve egy zseni autószerelő.)

bubbii 2014.03.05. 20:45:10

@rikitikitévi: Hát, én téged nem értlek.
'Tavoli rokon, evekiglese sajnajjak,' - ezt a következtetést miből vontad le? Véletlenül se volt a szövegemben egyetlen utalás sem, ami ezt cáfolja vagy alátámasztja... Szóval arra lennék kíváncsi, hogy milyen alapon veszed a bátorságot arra, hogy olyan dolgot jelents ki tényként, amire a legkisebb utalás sincs a szövegben? És félre ne érts, nem az a bajom, hogy az én számba adsz valamit, egyszerűen csak nem értem.

Tempus-Anh 2014.03.05. 20:48:34

@bubbii:
A te szádba én is adnék valamit, de rábízom másra, aki kevésbé finnyás.

bubbii 2014.03.05. 21:09:09

@Tempus-Anh 'Mit tudja ő, hogy az a nyomorult nővér éppen milyen passzban volt, nem fetreng-e otthon 40 fokos lázban a gyereke, nem halt-e meg valakije, nem válik-e éppen és otthon pokoli az élete...Nem szidalmazták-e vagy köpködték-e, nem ütötték-e meg azok a betegek azelőtt...' Miért nincs egy szó se a nyomorult betegről? Te piszkosul véded a nővért, és ahogyan rikitikitévi, Te is feltételezel dolgokat.Beteg a gyerek,válik, bármi. Maradj a ténynél: tök mindegy miért, de minősíthetetlenül viselkedett. A betegről nem tudsz semmit, simán lehet, hogy a 'büdös szaros' egyszerűen csak nem volt egészen szobatiszta. Na , ahogy Te véded a nővért, úgy védem én a beteget. De kérdeznék valamit? Ha Te vagy a nővér főnöke, mit teszel? Kirúgod a felvételre alapozva? Kirúgod, mert a felvétel csak egy utolsó csepp volt? Marad a nő, mert lázas a gyerek? Azt szeretném tudni, hogy miért nem próbálod más szerepébe beleképzelni magad, miért csak a nővérrel érzel együtt? És ha Te csak a nővérrel, akkor vedd tudomásul, hogy én meg csak a betegekkel. :)

Neki kényelmesebb és Istennek tetszőbb volt aljas eszközökkel kirúgatni, utcára dobatni egy tök ismeretlen embert.

És mindemellett még büszke is magára.:

bubbii 2014.03.05. 21:10:06

@Tempus-Anh: Az alpári modor nem áll jól neked, dehát ízlések és pofonok...

Tempus-Anh 2014.03.05. 21:20:46

@bubbii:
Te viszont nem vagy se a felettese, se a munkáltatója.
Semmi jogod nincs a sorsa felől dönteni, videózgatni, jelentgetni.

Kirúgatsz egy embert és eldicsekszel ezzel egy fórumon. Vállveregetést remélsz és helyeslést. Hát tudod, kitől.

CPR 2014.03.05. 21:38:53

@bubbii: Nézzük akkor a néni szemszögéből. Reggel mondod neki, amikor felébred a békésen átaludt éjszakából, hogy pakoljon, mert átviszik másik intézménybe, mert te éjszaka, ahelyett, hogy a saját dolgoddal foglalkoztál volna /nem a te néniddel viselkedett így/ és örültél volna, hogy hagyták, hogy ott maradj éjszakára /kivétel, lévén a néni nem kiskorú/ inkább alattomban felvettél egy nővért, akit nem is láttál és ő sem tége, majd ezt reggel másokkal is megosztottad. Kis sunyi :) Hát megnéztem volna a néni arcát.

bubbii 2014.03.05. 21:44:11

@Tempus-Anh: Essen már le végre a szemellenződ! Nem kirúgattam, hanem egí teljesen valós, helytálló, vitathatatlan infót osztottam meg a vezetéssel, és ők döntöttek, nyilván mérlegelve az érveket mellette, ellene.
De még nem válaszoltál: Te mit tettél volna a vezetés helyében? Te milyen határig védenéd a beosztottadat? Ebben a szituban is védenéd? Hiszen Te írod valahol, hogy nálatok rend van, mindenki teszi a dolgát a szabályok szerint. A konkrét viselkedés nyilván nálatok határon belül van, legalább is ezt feltételezem a megnyilvánulásaidból.

Egyébként én marhára nem várok helyeslést, vállveregetést pláne nem, egyszerűen kíváncsi vagyok a reakciókra. Érdekelnek az ilyen anonim megnyilvánulások.

Utolsó megjegyzésem:kevés annyira arrogáns pali volt/van itt, mint Te. A nőgyógyászos posztban a produktumod kifejezetten gyomorforgató. És az a baj, hogy ezzel a mentalitással Te nem csillapítod a kedélyeket, hanem csak fokozod az indulatokat. Ami szintén nem gond, csak piszkosul ellentmond az általad önként vállalt, de nagyon rosszul csinált 'védjük az eü. dolgozókat!' szerepnek. Higgadj picit!

bubbii 2014.03.05. 21:54:53

@CPR: Jaj, itt a feltételezés ragályos. Miért nem kérdezel, ha valamire kíváncsi vagy? Te kéred, én meg elmesélem...
A néninek is elmeséltem, hogy mi történt éjjel és azt is elmondtam rögtön, hogy én nem tudok végig itt maradni, míg ő kórházban van, tehát gondolja át, mit szeretne. Itt marad egyedül és én jövök, amikor tudok vagy -alapvetően az éjszakai cirkusztól függetlenül, de amiatt pláne- inkább vigyük Pestre. Mire a doki megjött, addigra ezen már túl voltunk. Ő döntött, ép ésszel, 85 évének minden tapasztalatával és józan belátásával. Gondoskodásra szorul, míg a lánya külföldről haza nem jön. Távoli rokon, ritkán találkozunk, de bennem mégis nagyobb bizalma volt, mint a nővérekben... Akihez ragaszkodhatott volna, az a dokija volt, őt a néni is dícsérte. Itt 'talált' egy szintén kedves, közvetlen, emberséges kezelőorvost.

CPR 2014.03.05. 22:20:06

@bubbii: Akkor sem tartom tisztességesnek az "eljárásodat". Simán, minden hangfelvétel nélkül az orvos elé állhattál volna és közlöd vele mit hallottál. Ezek a sunyi kis alattomban felvételkészítések aljasak. Akár te is bemehettél volna és szembe állsz a nővérrel és megkéred, hogy ha lehet halkabban, mert felébred a rokonod. Ehhez nem volt merszed?

rikitikitévi 2014.03.06. 13:15:09

@CPR: Szerintem sem tisztességes (nem tisztességes=tisztességtelen) az eljárás, sokkal inkább visszatetsző, de mondhatjuk visszataszítónak is. És változatlanul nem értem, hogy mi motiválja a titokban felvételt készítő, bátor, nyílt, becsületes hölgyet, hogy az egész éjszakát a távoli rokon betegágya mellett töltse a kórteremben. Szintén érdekelne, hogy miért engedélyezi ezt a kórház. Ha igaz egyáltalán...
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása