Gasztro - Brokkoli krémleves
Krémleves szeretetünk új állomása volt pár napja a brokkoli krémleves. Mindenféle krémleves jöhet!
Krémleves szeretetünk új állomása volt pár napja a brokkoli krémleves. Mindenféle krémleves jöhet! De ma láttam egy almás-zellerkrémlevest. Szerintem hamarosan köszönthetjük a tányérunkon, mert nagyon tetszik. Ezzel a módszerrel szerintem azok is esznek zöldségeket, akik egyébként nem igen vehetők rá erre a dologra. A férjem legalábbis ilyen. Sokszor könyörögni kell, máskor viszont hetekig salátákat eszünk. Tudjátok rólam, hogy a főzelékek,l evesek sűrítését liszt hozzáadása nélkül végzem és készítem. Ha még nem próbáltátok mindenképpen ajánlom, hogy próbáljátok ki. Összehasonlíthatatlanul finomabb, telt zöldség ízt kaptok. Imádom a zöldségeket.
Hozzávalók: 1 fej brokkoli, 1 ek vaj, 1 fej fehér hagyma, 1.5 dl tejszín, 1 liter hús vagy zöldség alaplé, só, bors, szerecsendió.
Tálaláshoz: pirított mandula, kölesgolyó, pirított kenyérkocka.
A felkarikázott hagymát vajon megpároltam, hozzáadtam a rózsáira szedett brokkolit. Sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval ízesítettem, majd felengedtem a húslevessel. Fedő nélkül főztem puhára, majd botmixerrel pürésítettem. Ha van rá módunk, akkor egy szitán átszűrhetjük. A levest tejszínnel kiforraltam. Ha szükséges sózhatjuk, borsozhatjuk még. Szeletelt mandulával, kölesgolyóval fogyasztottuk. A férjem kérésére készült hozzá sajtos pirított kenyérkocka is.
Béres Andrea
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.