Töltött paprika kicsit másként

2012.10.15. 12:00

u 1224.jpgImádom.Mi tagadás, a Mama mestere volt.Anyu is jót tud, de nem olyat.Én meg olyat, mint egyikük se. Reformosítva. Nincs benn liszt, rizs helyette bulgur kerül a töltelékbe, cukor helyett édesítő.Egyébként ugyan úgy sok zellerrel csináltuk, csináljuk mindannyian.Mama főtt burgonyával tálalta.

Hozzávalók 4 személyre: 

8 paprika

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 tojás

1 liter paradicsomlé

1 üveg 3.5 dl-es sűrített paradicsom

50 dkg darált hús

10 dkg nyers bulgur

4 szál zellerlevél

1 db paradicsom

bors

petrezselyem

 

A paprikát kicsumázzuk. A húst, bulgurt, sót, borsot, a tojást, a zúzott fokhagymát és a fűszereket összekeverjük. A masszát beletöltöm a paprikákba. Ha marad húskeverék, akkor gombócokat készítek belőle. A paradicsomlevet, pürét, elkeverem és felteszem főni. Mikor forr, mehet bele a zellerlevél, vöröshagyma, egész paradicsom, só, bors és a töltelékek. Lassú fokozaton 1 órát csendesen rotyogtatom. Mikor megpuhult, mehet bele az édesítő. Friss köleses-magos házikenyérrel tálaltam.

 

Béres Andrea

 

www.edesenegeszsegesen.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása