Töltött paprika kicsit másként
Imádom.Mi tagadás, a Mama mestere volt.Anyu is jót tud, de nem olyat.Én meg olyat, mint egyikük se. Reformosítva. Nincs benn liszt, rizs helyette bulgur kerül a töltelékbe, cukor helyett édesítő.Egyébként ugyan úgy sok zellerrel csináltuk, csináljuk mindannyian.Mama főtt burgonyával tálalta.
Hozzávalók 4 személyre:
8 paprika
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
1 liter paradicsomlé
1 üveg 3.5 dl-es sűrített paradicsom
50 dkg darált hús
10 dkg nyers bulgur
4 szál zellerlevél
1 db paradicsom
só
bors
petrezselyem
A paprikát kicsumázzuk. A húst, bulgurt, sót, borsot, a tojást, a zúzott fokhagymát és a fűszereket összekeverjük. A masszát beletöltöm a paprikákba. Ha marad húskeverék, akkor gombócokat készítek belőle. A paradicsomlevet, pürét, elkeverem és felteszem főni. Mikor forr, mehet bele a zellerlevél, vöröshagyma, egész paradicsom, só, bors és a töltelékek. Lassú fokozaton 1 órát csendesen rotyogtatom. Mikor megpuhult, mehet bele az édesítő. Friss köleses-magos házikenyérrel tálaltam.
Béres Andrea
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.