Hizlal a továbbtanulás?

2012.10.11. 18:00

university.jpgÁtlagosan 5,3 kilót híznak a főiskolások és az egyetemisták képzésük végére - derült ki az Auburn Egyetem kutatásából.

Korábbi tanulmányok már rámutattak, hogy az első év kritikus lehet a súlygyarapodás szempontjából, egy új kutatás azonban a hallgatók súlyának alakulását képzésük végéig nyomon követte: eszerint nem csak az első év kockázatos. A kutatók 131 diákot vizsgáltak meg első évük kezdetén, majd négy éven át folyamatosan ellenőrizték súlyukat és testtömeg-indexüket, valamint testzsír-százalékukat. Az eredményekből kiderült, hogy a tanulók 70 százaléka felszedett némi súlyt az évek alatt, átlagosan 5,3 kilót. ”A főiskolás vagy egyetemi hallgatók gyakran távol élnek az otthonuktól, ezért szüleik nem tudnak bevásárolni, vagy főzni rájuk.

 

 A tanulmányaik miatt pedig kevésbé figyelnek az egészségükre” - mondta Terry Graham a tanulmányt megjelentető Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism (APNM) szerkesztője, a Guelph Egyetem professzora.  A kutatók hozzátették, hogy bár a négy év alatt tapasztalt változások jelentősek voltak, az évre, hónapra és rövidebb időszakokra vonatkoztatott adatok között csekély eltérést tapasztaltak. Ez azt jelenti, hogy a plusz kilók lassan, szinte észrevétlenül kúsznak fel a diákokra, amit az intézmények egészségtudatosabb hozzáállásával lehetne megelőzni.

 

Forrás: betegszoba.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása