Feketeribizlis Paleo Muffin
Nagyon finom lisztmentes muffin.Paleosoknak kötelező!
A tészta egyik fele nem paleos lett, mert került bele pirított lágy zabpehely puffasztott amarant és Nestlé CornFlaks is.
Hozzávalók: 7,5 dkg darált mandula 7,5 dkg darált dió vagy mogyoró 1 citrom reszelt héja, 2 tojás, 5 dkg kókuszvaj, vagy 1 dl olaj, 10 dkg cukornak megfelelő édesítő (nálam eritrit és folyékony édesítő keveréke), csipet só, 1 tk. szódabikarbóna, 1 tk. sütőpor , friss, vagy mirelit fekete, vagy piros ribizli
A tojások a cukorral, édesítővel, sóval és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és laza mozdulatokkal belekeverjük. Ha nagyon sűrű, akkor ½-1 dl vízzel lazíthatjuk. Szilikon ecsettel kiolajozott mini kuglóf formában tesszük és mindegyikbe beledobáljuk a ribizliket. 190 fokon kb. 20 percet sült. Tűpróba! A nem paleo változatba került pirított zabpehely és apróra tört Nestlé corn flakes. Nagyon finom lett.
Béres Andrea
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.