Feketeribizlis Paleo Muffin

2012.10.11. 11:00

u 1402.jpgNagyon finom lisztmentes muffin.Paleosoknak kötelező! 

A tészta egyik fele nem paleos lett, mert került bele pirított lágy zabpehely puffasztott amarant és Nestlé CornFlaks is.  

 148.jpg

Hozzávalók: 7,5 dkg darált mandula 7,5 dkg darált dió vagy mogyoró 1 citrom reszelt héja, 2 tojás, 5 dkg kókuszvaj, vagy 1 dl olaj, 10 dkg cukornak megfelelő édesítő (nálam eritrit és folyékony édesítő keveréke), csipet só, 1 tk. szódabikarbóna,  1 tk. sütőpor , friss, vagy mirelit fekete, vagy piros ribizli 

A tojások a cukorral, édesítővel, sóval és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és laza mozdulatokkal belekeverjük. Ha nagyon sűrű, akkor ½-1 dl vízzel lazíthatjuk. Szilikon ecsettel kiolajozott mini kuglóf formában tesszük és mindegyikbe beledobáljuk a ribizliket. 190 fokon kb. 20 percet sült. Tűpróba!  A nem paleo változatba került pirított zabpehely és apróra tört Nestlé corn flakes. Nagyon finom lett.

 

Béres Andrea

 

www.edesenegeszsegesen.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása