Diétázók és cukorbetegek kánaánja - Rozsdás csirkemell rozmaringos sütőtökkel

2012.10.05. 12:00

1.72.jpgA www.edesenegeszsegesen.hu szerkesztőjének ajánlásával. Jó étvágyat kívánunk!

Az interneten barangolva egy remek és egyben hiánypótló oldalra bukkantam a minap. Az edesenegeszsegesen.hu szerkesztője Béres Andrea, aki az egészséges és ínycsiklandozó ételek barátja, kiváló receptekkel és érdekes cikkekkel örvendezteti meg olvasóit hétről hétre. Abban a megtiszteltetésben van részünk, hogy a jövőben nálunk is megjelennek majd ételkölteményei, amelyeket bátran fogyaszthatják cukorbetegek és fogyókúrázók is. Fogadjátok őt és remekműveit nagy szeretettel!

 1.76.jpg

Ismét egy tök... Sütőtök... Örülök, hogy kezdődik a szezon, mert nagyon szeretem...
A ropogósra sült, fűszeres  csirkemell mellé nagyon jól passzolt az édes sütőtök köretként.
Készült még néhány étel a konyhámban ebből az alapanyagból. Hamarosan jövök velük... Úr isten, ha egész nap ezt csinálhatnám.... De jó lenne...


Személyenként 2 szelet csirkemell filét bepácoltam a Fűszerész féle grillpáccal ami Provance névre hallgat.


Hagytam fél órát állni addig elkészítettem a köretet.A tököt megpucoltam és hasábokra vágtam.2 személyre 40 dkg volt a tök.1 ek. vajat és 1 ek. olívaolajon elkezdtem párolni. Só,bors,csipet édesítő,2 ág friss rozmaring került bele. Kevés chilit szórtam rá és 1 dl kókusztejjel elkevertem és megpároltam. Roppanósan puhára. Nem szeretem, mikor szétesik valami.


A hűst teflonban megsütöttem és a rozmaringos körettel tálaltam.


30 perces vacsora, ebéd. Másnap is finom volt, mert vittem ebédre a melóba.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása