50 évesen halt meg fájdalmában

2012.06.23. 08:06

Hát igen a jó öreg egészségügy. Férjem 2011 novemberében 50 évesen halt meg fájdalmában. Az egészsége megromlott, a gazdasági helyzet teljesen tönkre tette, cukorbetegség, depresszió.2009-ben csak kibicsaklott a lába, azt mondták az orvosok, nem merik megműteni a cukorbetegsége miatt, de ne aggódjon, nem lesz semmi baj, rendbe jön a lába, csak egy kicsit sántítani fog és kacska lesz, de az nem nagy gond. Így nem műtettük meg, de pár hét múlva egy gumó lett a talpán, azt mondták biztosan valami porc irritálja.

 

A_halal_a_gyasz_es_a_gyermeki_lelek_2_original.jpg

 

Csakhogy ez a gumó nőtt és karácsony előtt pár nappal kifakadt és vérmérgezést és bakteriális fertőzést kapott, amit azonnal amputálni kell. 2010 januárjában amputálták,de lelkileg nem tudta feldolgozni,fiatalon nem volt annyi pénzünk hogy drága műlábat csináltassunk, az 50000 ft borravaló kevés volt, amit előre adtunk, mert olyan rondán ferdén vágták le a lábát,hogy még az orvosok is csodájára jártak. A rehabilitációs központban azt mondták majd korrigálják másik műtéttel (gondolom az nem veszélyes a cukor betegsége miatt), így a lelki stressz és a cukorbetegség 50 évesen elvitte.

 

Itt maradtunk 5-en anyósom,édesanyám 2 lányom az egyik még 1 évig iskolába jár és én, aki a sok gyógyszer láttán, amit a műtét után kapott a férjem a cukorbetegségére,depressziójára,gyomorvédő,májvédő,mert a mája is romlott a sok gyógyszertől,azt vallom csak orvos kezébe ne kerüljön az ember. Én a két év alatt amit láttam a kórházakban, az iszonyat, nekem kellett férjemet éjjel tisztába raknom, mert a nővérke nem ért rá. Én beautókáztam, megcsináltam, haza mentem, reggel munka stb.

 

Épp ezért csak egészséges dolgokkal fogok foglalkozni. Tű nélküli akkupunktúra a jövő, nem a gyógyszer lobbi. Többet költünk gyógyszerre egy évben, mint élelmiszerre. FELHÁBORÍTÓ! Azt már le se írom, hogy engem 30 évesen meg akartak operálni vakbél gyulladással, csak én nem egyeztem bele, mert 16 éves koromban a sportkórházban a sportorvosom ezt már megtette. Vélemény?

Üdvözletem özv. G. Gyuláné

 

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.06.23. 14:21:53

Szoktam kérdezni édesapámat, hogy honnan lehet tudni, hogy melyik nő az, aki egy rossz szó nélkül fog pelenkázni, aki fogja az ember kezét, ha fáj és fél, meg aki akkor sem fut el, hajlik meg, amikor kiderül, hogy az élet nem egy wellness utazás thaimasszázzsal.

Az öreg azt mondta: hát kisfiam, ezt ugye nem lehet tudni. A többsége nyafogni azért fog.

özv. G. Gyuláné legalább megtalálta a neki megfelelő terápiás és diagnosztikus eljárást, a tű nélküli akupunktúrát.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.06.23. 19:14:19

már leírtam párszor, hogy alulmúlni a blog szintjét nagyon nehéz, de bebizonyították ma is, hogy nem lehetetlen :D
"nem merik megműteni a cukorbetegsége miatt, de ne aggódjon, nem lesz semmi baj, rendbe jön a lába, csak egy kicsit sántítani fog és kacska lesz, de az nem nagy gond" na ezt az óvodában mesélje el ha el akarja, hogy higgyék.
ha valakinek kibicsaklik a lába az semmilyen szinten nem műtéti indikáció, a kibicsaklás a magyar nyelvben tudtommal a rándulás megfelelője, ennek kezelése a pihentetés, ha netalán szalagszakadással jár akkor aircast de nem műtik.
a lakosság 10%-a ha nem 20 cukorbeteg, ez ugyan már nem indok egy egy órás műtét ellen, pláne ha annak hiányában várható egy súlyos deformitás.
"gumó lett a talpán, azt mondták biztosan valami porc irritálja" a talpán porc? na ne nézzen már minket hülyének, milyen porc van ott ami irritál?
"kifakadt és vérmérgezést és bakteriális fertőzést kapott" a cukorbetegség arról híres hogy fekélyek alakulnak ki a lábon amik nem fájnak, de ez nem azt jelenti, hogy a fertőzés összes többi tünete is hiányzik. ha valakinek vérmérgezése van az azért van mert súlyos generalizált bakteriális fertőzése van (bár van gombás szepszis is), nem jó a sorrend.
"fiatalon nem volt annyi pénzünk hogy drága műlábat csináltassunk" igaza van az 50 éves is fiatal, de a műláb asszem TB támogatott.
"rondán ferdén vágták le a lábát"
na akkor most mit amputáltak? mert az embernek a lába az a bokától kezdődik, a különböző szintű lábfej amputációk után nem kell műláb, ortopéd cipő kell, lehet mondjuk epitézist csináltatni (ez egy esztétikai protézis szilikonból)
vagy a lábszárát amputálták?
a láb amputációi azok aránylag igényesebb műtétek, különösen a pirogov csonk, de a lábszárat nehéz rondán ferdén amputálni de az akkor is jól protetizálható manapság a modern protézisekkel
sportorvos vakbélt operál? aszittem azok ortopédusok nem hasi sebészek. ha meg valakinek hasi gyulladásra utaló tünetei vannak és nem említi, hogy nem kikapták már a vakbelét, akkor bizony az az első amit ki akarnak majd venni, de ha véletlenül kilyukad a bele az is hasonló tünetekkel jár és nehogy orvoshoz menjen mert még megmentik

imádság 2012.06.23. 20:33:37

Fogadja őszinte részvétem. Sajnos vannak ilyen orvosok, akik nem megfelelően látják el a betegeket, rossz diagnózis állítanak fel, nem ismerik fel a tényleges bajt. Kedves férje ennek lett áldozata. Ami Önt illeti az orvos még az sem vette észre, hogy Önt már megoperálták vakbélgyulladással. Nagyon szomorú, hogy az egészségügyben vannak ilyen esetek, hiszen nem tárgyak vagyunk, hanem emberek, és mindenkinek egy élete van.

-hattori- 2012.06.23. 21:10:07

Az, hogy a posztoló írt tárgyi tévedéseket szerintem nem nevetség tárgya - ő ugyanis nem szakember, ennyit jegyzett meg a neki elmondottakból. Amit én nagyobb bajnak látok: hogy sem ő, és valószínűleg szeretett férje sem tudta pontosan, hogy mik a cukorbetegség következményei, milyen sérülésnek milyen műtétnek mi a kockázata. Nem értették a nekik elmondott diagnózisokat, nem tudták, hogy segíthetnének saját maguk is a jobb gyógyulás érdekében.

A posztoló férjét már nem hozza vissza, de fontos: a cukorbetegség gonosz betegség. Nem fáj, nem érződik, ha a vércukorszint túl magas. DE! Évekkel később vakság, végtagamputáció, tünet nélküli szívinfarctus, elbutulás és veseelégtelenség, végtagzsibbadás a következménye, szövődménye.
Ha valaki karban tartja a cukorbetegségét, a szövődmények később jönnek elő - de legtöbbször előjönnek. Aki fütyül a vércukorszintjére, kövér, nem mozog, annál pár éven belül előjönnek ezek. Én, ezt tartom az eset legnagyobb tanulságának. Igenis kell az ilyen poszt, hogy felhívjuk a figyelmet, a cukorbetegség veszélyes.

A lábszáramputációhoz annyit tennék hozzá, hogy az ideiglenes művégtag 3500 Ft körüli térítési díjas, és a végleges művégtag ára sem haladhatja meg az 5000 Ft-ot, amennyiben a TB támogatott anyagokból készítik. Sajnos az amputáltak nagy része cukorbeteg, a másik részül meg erős dohányos.

Remélem a posztíró idővel bele tud nyugodni a megváltoztathatatlanba. Szerintem betegség esetén csak fájdalma miatt nem okos elutasítani az orvosi kezelést, én megoldásnak nem az akupunktúrát, hanem az egészség megőrzésének módjainak megismerését tanácsolom. És ha közte van az akupunktúra, akkor persze simán belefér, de ne az legyen az egyetlen.

karcsibácsi 2012.06.24. 09:35:52

Tű nélküli akupunktúra? Van annál jobb is: hatóanyag nélküli gyógyszer (Homeopátia)!
Az igazi, persze, a tévén és telefonon keresztüli távgyógyítás. Kár, hogy ezek is pézbe kerülnek.

2012.06.24. 09:53:35

@karcsibácsi: Azték lovassport, szaharai tömeglélektan. Eco Foucault Ingáját érdemes felcsapni néha két feles között :)

Ezen a blogon amúgy is elég magas azok aránya, akik nyelvtanilag helyes, de logikailag értelmetlen mondatokat használnak, már várom a posztolót, aki a négyszög alapú henger áramerősségének hosszára panaszkodnak.

Dr.laikus PhD 2012.06.24. 09:55:57

Pénz nélkül is lehet gyógyulni, de nagyon szegénynek kell hozzá lenni...

A módszerben az is jó, hogy érteni kell mi történik velünk. Legalább első lépésben testtudata lesz az embernek, utána megérti és megfizeti és ezáltal segít másnak aki nem tud fizetni.
Mi ez, ha nem szolidaritás? ;)

www.egeszsegbiztonsag.hu/

megvalaszolok 2012.06.24. 10:16:32

@Dr.laikus PhD: Ezt ne jó? Eőry Ajándokot, meg az akupunktúrát ne piszkáljuk.

megvalaszolok 2012.06.24. 10:30:03

@Dr.laikus PhD: Akkor félreértettelek, elnézést. Csak nem szeretem, ha leszólják az akupunktúrát:) Elég fontos kiegészítő! terápia a modern nyugati orvoslás mellett.

El Visco Stello (törölt) 2012.06.24. 11:58:18

Nincs semmi baj az akupunktúrával, csak rendesen kell szedni mellette a gyógyszert.

matilda. (törölt) 2012.06.24. 14:22:58

"Többet költünk gyógyszerre egy évben, mint élelmiszerre." na neee...
rémes dolog lehet elveszíteni vkit, de azért a realitást meg kéne tartani.
az akupunktúra meg biztos hatásos, de amíg nem lehet vele egy vakbélgyulladást vagy szívinfarktust meggyógyítani addig nem fogja kiszorítani az orvoslást.
amúgy a tű nélküli akupunktúra nem az akupresszúra?

karcsibácsi 2012.06.24. 20:14:48

@matilda.:
De igen. Amerikai kuruzslók találták ki, mert látták, hogy az akupunktőrök mekkorát szakítanak, és ezt igen nagyon irígyelték. Csakhogy, Amerikában az akupunktúra végzéséhez speciális képzettség, hatósági engedély, egészségügyi ismeretek stb. kellenek, ezért elhíresztelték (és hiszékeny ember mindig akad), hogy elegendő, ha az akupunktúrás pontokat nyomogatják, ez így egyszerű masszázsnak minősül, csinálhatja boldog-boldogtalan. Annyit is ér.
Az igazi akupunktúra hozzáértő kezekben valóban hatékony módszer, kiegészítője lehet a hagyományos nyugati tipusú orvoslásnak.

tecsóba sose többé 2012.06.25. 07:56:47

@-hattori-:

"Az, hogy a posztoló írt tárgyi tévedéseket szerintem nem nevetség tárgya - ő ugyanis nem szakember, ennyit jegyzett meg a neki elmondottakból. "

Kb ennyi. Mindannyian úgy megyünk orvoshoz, hogy bízunk a szaktudásában, abban, hogy megfelelő felvilágosítást kapunk stb...

Keloid · http://freecom.blog.hu 2012.07.16. 10:31:02

@karcsibácsi:

akupresszura

Az egészségügy jelenlegi helyzetében mindenki jobban jár egy jó természetgyógyásszal!

KGX 2012.08.23. 13:49:37

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Azért egy biztos: én a magyar (köz)egészségügybe betegként a világért sem akarok kerülni, hála a diplomás gyógyszerfelíróknak (tisztelet a kivételnek).

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.08.23. 14:14:04

@KGX: jelemzően a betegek jó része azért valahogy csak megmenekül a rettenetesen rossz rendszer ellenére

2012.08.23. 16:13:45

@csak néha benézek ha marhaságot látok: :-) Nemcsak megmenekül hanem még meg is gyógyul szerencsére, mert nem az orvosok rosszak, hanem a rendszer. Persze nyilván ezt te is tudod :-)
@KGX: Pedig könnyen meglehet hogy hogy bekerülsz, sőt még az is, hogy pozitív tapasztalataid lesznek.

Irkutszk 2012.08.23. 16:46:47

@KGX: Szerény véleményem szerint senkinek nem életcélja betegnek lenni és orvosi kezelésre szorulni. A betegség ugyanis nem ott kezdődik, hogy megfázunk, hanem ott, hogy leviszi a daráló a fél lábunkat vagy visszaadja a megbízását a vesénk.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása