Egyszer lettem beteg, majdnem belehaltam

2012.01.26. 09:29


Figyeljetek alaposan Naiv Betegtársak!



Harminchárom, azaz 33 évig szinte benne éltem az egészségügyben, lévén nejem orvos, majd szakorvos, két szakvizsgával, és osztályvezető főorvos = így lett 33 év.Sokszor hallottam otthonomban, „egy beteg, semmit nem tehet az orvosok ellen”, ha hibáztak. Minden hónap első hétfőjén reggel, „krimino-patológia” volt a Kórházban, amikor „megbeszélték a zűrös eseteket”, mert tudomásul kell venni, az orvos is ember… hibázhat.Kijárt útja volt, és van, hogyan védjék meg egymást napjainkig! Ennek a kórháznak még biztosítása sem volt, orvosi műhibákra…

 

 


Egyszer lettem beteg. Egyetlen egyszer, és majdnem belehaltam…
Örökre jegyezze meg mindenki, autóimmun betegségek okozatok! Orvosi hibák eredménye!Amennyiben nem veszi észre az orvos, a betegséget kiváltó okot, például mellhártyagyulladásból szívburokgyulladás alakulhat ki! Ekkor már az emberi szervezet immunrendszere is a beteg ember ellen fordul /RA/… kialakul szépen - civil nyelven - páncélszív. Nem írom tovább, letölthető Mindentudás Egyeteme előadásából a Reumatóid Arthritis, /RA/ ahol a leírtak bizonyított tények! Olyan biztos halál, mint a rák! Csak többet szenvedünk…

 

Az „én Kórházamban” szokás volt a ZH napilap oldalain megjelentetni egy közleményt, ekként:


-    „betegen nem tudtunk segíteni, mert autóimmun betegsége volt!” Világos, a patológián diagnosztizálták… Jegyezze meg az olvasó, „minden nagyobb belső szervi baj, betegség, mindenkor ízületi fájdalmakkal és bőrtünetekkel jár együtt!” /Belgyógyászati alaptörvény?/


Nálam is így kezdődött, iszonyatos ízületi fájdalmakkal, majd 40 fokos kánikulában „rázott a hideg” - láz nélkül! /Normális esetben, a hidegrázás „pumpálja feljebb” a lázat!/És meleg, vagy napsütés hatására, mint a csalánkiütés, csak sokkal nagyobb felületen, bőröm kitüremkedett. Hátmasszás esetén, minden újbegy nyoma látszott! „Bibircsókos” lett a hátam… Szenvedtem, mint a kutya, ha kértem, nejem adott gyógyszert… Majd egyszer, kedvesen megjegyezte: - „ebbe a betegségedbe belehalsz!” Hát nem bájos?Egyik fiam már diplomás volt, másik végzős orvostanhallgató. Utáltak, mert nem dolgozom, csak fekszem. Én meg szégyelltem! Hülye apa effektust megunva, elváltam sürgősen!

 

Felfogtam, reumatológus – belgyógyász szakorvos nejem, nem is akar meggyógyítani…Ominózus Kórházban éppen PCP /autóimmun!/ betegségeket tartott „karban”, ez több mint érdekes… Elbujdostam szüleim hétvégi viskójába, senki ne lássa meg, hogyan halok meg…


1999 Június 25. napján, /kegyetlenül nagy hőség volt/ egy Hotel légkondis halljában ittam egy kávét, amikor lefordultam a székről. „Az én Kórházamban”, Detoxikáló ketrecében, gumilepedőn és felnőtt pempörszben tértem magamhoz! Mellettem valaki delirizált…

 

Uram Atyám! Hogy kerülök én ide? Bejövő kis nővér mondta, /mindenkit ismertem kórházban/ Péter bácsinak epilepsziája van! És ezt ki mondta kislány? - így én. Dr. N. R. - így Ő.Híjnye! Dr. N. R. asszonyság, Ukrajnában végzett - orvos, vagy mi. Ezt tudtam! Kicsit Más kategória, orvosi végzettségeknél… Uccu, „R. lelkemhez” gondoltam. Otthon is így emlegettük. Kiugrás a ketrecből, ruhámat kértem, amit „kimosott” a nővérke, mert véres volt! Érdekes… és mit hallottam saját füleimmel? „Vagy epilepszia, vagy agytumor!” Mondá, az Ukrajnából érkezett „orvosnő…” Majdnem azt mondtam - anyád! Száz kilós 183 magas voltam, erőm teljében, ami természetes volt, nem kigyúrva, hatalmas vállakkal. Azért kurázsim a lábamba szottyant, és taxival Zalaegerszegre mentem. Pár nap bennfekvés, és sehol agytumor, epilepszia, ami nem lepett meg. Ukrajnában végzett „orvosnőnek” mit mondhattam, könnyű elképzelni! Kapaszkodni kedveseim - olvasók, másodjára pszichiátrián tértem magamhoz, két nagy deszka között… „érdekes” szemek néztek… Még azt sem tudták megmondani, mióta vagyok eszméletlen… Akkor és ott, bizony begazoltam rendesen!


Közben felment a pumpa bennem és megkérdeztem, most ki kezel? Megtudtam, és azt gondoltam, vége a világnak, középkáderek nyelvén „viszkis Király” néven ismert adjunktus, aki délre részeg volt, nap, mint nap… /Már kirúgták múlt évben!/ Elmondtam számára, mire jó még a deszka, ha nála térek magamhoz ismét… Bennfekvésem, kórházi kezelésem minden igazoló irata eltűnt ezután! De a labor eredményeket, benne a bennfekvést igazoló iratot, benne ezt igazoló szavakat, kikerestettem a számítógépből… Szó szerint sírva érkeztem az ORFI ügyeletére egy hét múlva, ahova kocsival mentem fel Nagykanizsáról. Iszonyatosan rosszul voltam, és nem tudtam mi a bajom! Dilibogyót kaptam és csoda történt!


Itt azt kaptam írásba a volt sürgősségin, „negálom az alkoholizálást!”
Én tagadom le, aki soha nem ívott! Van ilyen! Egyszerűen nem esett, esik jól az alkohol!Visszaérkezve Zalába, egy igazán alkoholizáló matematikust kerestem fel, aki egy szőlőhegyen lakott, számára helyben adott volt minden. Ott lettem eszméletlen harmadszor, sajnos nem a piától. Csak eldűltem ültömben – mondta Kedves Néhai Barátom. Telefon háziorvosomnak, aki azonnal vízhajtót adatott vénásan egy helybéli orvossal. Elképedtem mi jöhet ki egy emberből, azaz, mennyi! Azóta sem voltam eszméletlen… Soha a mai napig!


Utóbb kiderült, Nagykanizsán Kórházban, senki nem ismerte fel a tüdőödémát - előtte!Zalaegerszeg, Hematológia, itt megtudtam a zárójelentésből, volt emlőműtétem is… Majd kardiológia rehabilitáció, ahol mínusz nulla volt minden. 30 kilóval kevesebb voltam már…

 


Teljesen lelakott lettem! Nem sorolom a Nyiha IV állapotomat, nagykanizsai és a többi kórházi bennfekvéseket, orvosi tudományokat. Pedig nem sajnáltam a pénzt, paraszolvenciára, elvégre az életemről volt szó! Tudni akartam mitől halok meg! Négy teljes évig haldokoltam, 1999. Június 25. naptól, 2003. Február 19. napjáig. Jobb, ha mindenki tudja, ott lent, nagyon lent, nincs semmiféle folyosó és fény. De van végtelen béke és nyugalom, amolyan belenyugvás féle, amikor az ember tudja, most jön a pont, ami sokat mond. Elringató sötétség, nincs napszak, éhségérzet, jelen dolgai háttérbe szorulnak, csakugyan igaz, az ember, átéli egész életét, mindenre rájön hol, mikor hibázott, de arra is, miért került ide… ki miatt… Semmi nem érdekelt már ott és akkor…


Ami különös, volt az egy szó! Ott volt „előttem” és nem értettem! „Miért?” Ez volt a szó!Erre a „látott” szóra, minden esetben beindultam! Ismét Kórházakba…


/2002. December Szívcentrum Pécsett, 2003. Január szívkatéterezés, Február 19 szívműtét./


Álomvilág. Szívműtétemet követően a kardiológiára „kértem” magamat, mert ott történt a katéterezés is, ismertem mindenkit. Én voltam legfontosabb a beteg! Számomra mindent jelentett, Ember voltam ott, azaz, lettem újra! Ahogyan kihoztak a műtőből, és felébresztettek, Ámulva láttam a „nyüzsgést” körülöttem, rengeteg „kanócot” rajtam, bennem, miközben egy üveghenger szörtyögtetett ki a valamit belőlem két csövön… /Lefotóztattam a műtétet!/


Még aznap délután felkeltem, annyira akartam élni, sem előttem, sem utánam nem fordult elő, valaki sétálni megy, mint egy karácsonyfa… feldíszítve, kézben tartott izékkel…


Egy hétre rá, szívműtétem után, Rehabilitáció előtt „elugrottam” Kanizsára, mert 3 idegen, vadidegen Ember segített betegen, amikor - már tudom, haldokoltam… „Sorsom mentsen meg rokonaimtól, ellenségeimmel elbánok magam is!” Olyan igaz, mint minden sorom itt leírva! Dehogy van vége betegtársak! Most jön a sava borsa!


Volt jó ismerős orvosok, többen gyermekkori „barátok”, városomban nagyon felháborodtak! Még, hogy mi hibáztunk? Egy frászt! Perelj be bennünket!
Bűnöm volt, nem is kevés! Túléltem minden orvosi beavatkozást Zala Megyében!


Betegjogi Képviselőket is jellemezhetem, olyanok, mint a „lepkesóhaj!” Lepke „hát-vég-szél” is illik rájuk, egytől egyig! Parasztvakításnak jók, mint az egészségügy 90 százaléka!


Jó, hát pereltem… elvégre bennfentes teszi…
Mai napig… Jól olvasta kedves olvasó, mert meghívott lehet minden olvasó 2012. Február 27. napra, 10 óra 30 percre Zalaegerszegre, Megyei Bíróság épületébe, Várkör 2. A. épület I. emelet. 118. számú tárgyalóterembe! Én ott megtalálható leszek!


Legfelső Bíróság jogerősen megítélt kártérítését tárgyalják… még mindig!
Hja, nem tudja senki, vannak már idegen Biztosítók, akik felzabálták a magyar biztosítókat, ilyen QBE Angliából! Ott kifizettek már 10 millió fontot is orvosi műhibáért, maradandó egészségkárosodásért. Én semmi vagyok szemükben!
Megjegyzem, magyarországi törzstőke bejegyzése az Angol QBE Biztosítónak, 250 000, azaz, kettőszáz ötvenezer forint! Most „gyűjtöget”… miért és kiért? Nem magyar betegekért!

 


Biztosan nem bennünket, magyarokat pártolnak hű, jogi végzettségű magyar csatlósaik!



Az, hogy mit és mivel kajált a „hülye beteg”, akit félrediagnosztizáltak négy teljes évig, azután szívműtéttel megmentve lerokkantottak III. fokra véglegesen, kit érdekel?


Mert Reumatóid Arthritis autóimmun betegségem lett - már leírtam mitől, és 1999. Június 25. napjától a mai napig, 2012. év Január 24. napjáig, hol és miből éltem meg?


Érdekel valakit, aki a következő is lehet?


Kit érdekel, mikor a kapitalizmusban a háború is „elfogadott” dolog?
Páncélszív, egy lerakódás a szívburokra és meszesen a szívre, ezt leműtve, egyértelműen károsodott a szívem! 13. éve kínlódom, jövedelem nélkül betegen, és ez, kit érdekel?


Érdekelhet - e bárkit, ha az egészségügyben a legmagasabb végzettségű orvosok is alulfizetettek? Tagadjuk le ezt? Talán a mi bűnünk - betegeké?



Jól figyeljetek Kedves Olvasóim!


Van megoldás, csupán össze kellene dugni a fejünket, nekünk, magyaroknak és itthon!


Amennyiben esetleg írnak nekem, nagyon jó eséllyel létrehozható olyan „Kórház”, vagy Gyógyító Centrum, ahol gyógyulhatunk… politikusok nélkül különösen!


Választott orvosokkal lehetséges módozat, valamit megtudhattam „odalent”…
Rólunk és gyermekeinkről, hozzátartozóinkról van szó - Magyarországon!
Ez egy másik igaz „mese”, ha szükséges, közreadható - magyaroknak…
Nincs lehetetlen, csak tehetetlen! Miért vagyunk tehetetlenek? Politika miatt…
Miért is ne lehetne civil kezdeményezés? Talán nem „miértünk vannak” a politikusok?


„Az Ember, semmit nem tud, csak sejt!”


Miért is ne lehetne igaz egy sejtés megvalósítható változata?
Én már túléltem első halálom idejét, második életemben nem tévedhetek!

 

E-mail címem: kpcenteri@vipmail.hu

 





K Péter


Még egyetemesen gondolkodó magyar inventor.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thbogyó 2012.01.26. 09:45:03

MI van???? Ez most vicc, vagy mi? Nem bírom tovább olvasni, csak az 1/3-ig jutottam...

Dr.laikus PhD 2012.01.26. 10:13:57

Nem kell mindenhez érteni, csak meg kéne nézni.

"A biztosító alapításának pénzügyi feltételei
Nem változott a biztosító részvénytársaság alapításának feltételrendszere, ennek megfelelően az ilyen rt. továbbra is csak névre szóló részvényt bocsáthat ki, a jegyzett tőkéjéből a pénzbeli hozzájárulás (mely összeg nem foglalhatja magában az immateriális javak értékét) legkisebb mértéke 70 százalék lehet, melyet a részvényesek teljes egészében befizetni kötelesek a társaság cégbejegyzése előtt.A Bit. szabályozza a tevékenység megkezdésének feltételeit is, eszerint a tevékenység megkezdésekor olyan nagyságú jegyzett tőkével kell rendelkezni, amely elegendő a biztosító működési feltételeinek (organizációs tőkerész) és a felvállalt kockázatokból eredő kötelezettségeinek (minimális biztonsági tőkerész) biztosítására.A Bit. alapján az organizációs tőkerész minimális összege:

részvénytársaságok fióktelepeinek (külföldi) esetében 100 000 E Ft,
biztosítószövetkezeteknél 50 000 E Ft,
biztosítási egyesületeknél 1 000 E Ft."

A sértődött, elvált férj egyik tartalmi tévedése.

Az RA, mint diagnózis:

http://www.informed.hu/?tPath=/betegsegek/gyacs/bmj/&article_id=93196"

Autoimmun betegség:

hu.wikipedia.org/wiki/Autoimmun_betegs%C3%A9g

Az elvált bosszúszomjas feleség is szörnyű, de egy idióta elvált férj ezek szerint még ennél is rosszabb.

Marand22 szívügyekben otthon van, ha a hablatyból ezt megérti.

Visszautalva az előző posztokra.

Orvos legyen a talpán ezek után, hogy az orvos családban élő sem képes értelmesen, összefüggően elmondani a panaszait.
Értelmezni meg pláne nem.
Szerencsére pénze van.
Ügyes haldokló.

Jobbulást vállon felül is, nem csak ott lent.

Igazság, hol vagy? 2012.01.26. 10:55:06

Ez most egy igaz történet?Ezt nem hiszem el.Együttérzésem a posztíró volt családjával.

2012.01.26. 10:59:00

Basszus, ne ide öntsék már a válás utáni traumájukat...

Mikor az egyik barátnőmmel szétmentünk, megutáltam a művészlelkeket, de 18 voltam és nem tartott tovább pár hónapnál.

Nagyon jó kommunikáció lehetett köztük a feleségével, ha annyit nem tudott neki elmagyarázni a szakmájából, hogy "autoimmun betegség" vagy "rák" vagy "orvosi műhiba".

Tessék felnőni.

orulet 2012.01.26. 11:00:53

@thbogyó: Kb. én is.
Ezért nem tudtam meg, csupán feltételezem, hogy a történet szereplője elvált a feleségétől, és családja kitagadta.

orulet 2012.01.26. 11:03:34

@ReignOfdark: Ugyanerre gondoltam, ebben a percben :)
A történet szerint sehová nem kísérték el, nem szóltak az érdekében, és nem segítettek?
Mindenki szembe jön az autópályán...

orulet 2012.01.26. 11:09:20

"Dilibogyót kaptam és csoda történt"

El Visco Stello (törölt) 2012.01.26. 12:15:53

Nem is olyan hülye, mint amilyen marha.

serfecs (törölt) 2012.01.26. 12:58:31

Nem bírtam végigolvasni, de a belső családi viszályokat nem kéne egy orvosi blogra kiteregetni...

VaTi 2012.01.26. 13:45:10

Ha valaki megbolondul, miért kezd el írni és blogokra beküldeni?

VaTi 2012.01.26. 13:52:50

Na, gonosz voltam az előbb, finomítok: a posztoló némiképp labilisnak tűnik lelkileg, és egy családi problémát is kivetít az orvosokra.
Ukrán orvos: odahaza kisvárosunkban sok évig dolgozott egy ukrán doktornő háziorvosként, imádták az emberek. A tudásáért, az emberségéért, a jó szavaiért, az elhivatottságáért. A mai napig sajnálják, hogy elköltözött. Miért kellene egy orvos tudását lebecsmérelni, mert egy másik országban tanulta a gyógyítást?

sárga nyúl 2012.01.26. 14:16:26

Nem véletlen a többszöri pszichiátriai kezelés.

Tempus-Anh 2012.01.26. 14:22:22

Bakela redivivus?:)

@Dr.laikus PhD:
Visszacsörögtelek...

Tempus-Anh 2012.01.26. 14:25:34

"magyar inventor"...
Szerintem inkább "magyar confabulator":D

Tempus-Anh 2012.01.26. 14:42:53

Pontosítás
Az, hogy negalja az alkoholt, úgy fordítandó le, hogy rákérdezésre, hogy iszik-e, tagadólag válaszolt, és nem úgy, hogy LEtagadta azt a biztos tényt, hogy tintázik. Fontos...:)
A hátán az "újbegy" nyoma látszott...
Ha az "újbegy" az szilikoncicit jelent, ez azt jelenti, hogy épp egy ilyen cica részesítette örömökben, hozzásimulva hátulról... Így érthető, hogy a neje ki akarta csinálni...
Autoimmunologiailag...:)
Hülye apa effektust megunva, elváltam sürgősen...:D

"Rengeteg kanócot rajtam, bennem, miközben egy üveghenger szörtyögtetett ki valamit belőlem két csövön..."

Itt adta fel a rekeszizmom...

sárga nyúl 2012.01.26. 15:29:35

@Tempus-Anh: Először nekem is ez ugrott be, de aztán úgy gondoltam, hogy a színtiszta őrület is vicces, de Bakelához mégsem hasonlítható.
A két deszka viszont amolyan Temple Grandin által használt szarvasmarhanyugtató lehet a pszichiátrián.

Dr.laikus PhD 2012.01.26. 15:50:28

@Tempus-Anh:

Köszönöm. Hangüzenet ment.:-)

kisgalád 2012.01.26. 15:53:32

Az előző postnál írta egy orvos, hogy kéne írnia már egy bejegyzést a díjnyertes marha betegekről. Ez úton üzenem, hogy már nem kell.....

Úgy tűnik megteszik maguk. Következő lépés lehetne az ilyen betegeknél az öngyógyítás. Orvos bevonása nélkül, alacsony túlélési rátával....

kisgalád 2012.01.26. 15:55:02

Bocsánat. Most nem kicsit voltam galád.:)

Vajon ebből lesz index post?

kisgalád 2012.01.26. 15:56:19

Viszont jobbat kacagtam, mint az utolsó 10 Homár poston.

gioni44 2012.01.26. 17:00:50

Ez a szerencsétlen bizonyára egy qverulatórius pszichopata paranoid jegyekkel.

Ezek után nem csoda hogy a családja-ha egyáltalán volt neki és nem kamu az egész sztori- megutálta és elzavarta.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.01.26. 17:22:13

gusztustalan ez a csávó a rasszizmusával együtt, szerintem 3 szor is jó helyre vitték, a pszihiátriára

2012.01.26. 18:28:45

@Tempus-Anh: Semmi területi személyeskedés, de ezek a zalaegerszegiek néha bizony kisebbfajta költészetre képesek...! A legutóbb a párom egy puffancs barátnője mondott olyanokat, hogy nem tudtam rendesen figyelni a Hattyúk tava előadásra. Egy kárpátaljai magyarral, akit szintén utál. Véletlen ?!

Tempus-Anh 2012.01.26. 18:42:05

@Dr.laikus PhD:
Ó jaj, ez a funkcióm eléggé langyosan műkszik
Még hívlak, jó?

Tempus-Anh 2012.01.26. 18:42:43

@ReignOfdark:
Nem ismerem őket, gondolod, hogy veleszületett horrorírói vénájuk van?:)

2012.01.26. 22:03:45

@Tempus-Anh: Nem tudom, amelyiket én ismerem, az nem ír önéletrajzi regényeket :)

Mille38 2012.01.26. 22:05:15

Ezt minek kellett leközölni? Se füle, se farka a történetnek, idegesítő a központozása, nem is olvasom végig...

FuBu 2012.01.27. 06:24:11

Ezt tényleg minek kellett?
Posztoló szedje a bogyóit, és ne próbálkozzon az írással, mert nem megy.

Sajnálom, hogy úgy képes volt egy ilyen történetet rittyenteni - igaza teljes tudatában,- hogy azt se tudja mi az a "negálás". :(

2012.01.27. 10:35:48

Jó ez a poszt! Miről is szól??

IrishOak 2012.01.27. 10:45:47

Szép Napot:-)

Nekem tetszett a mű.Igaz nagyon alternatív,így aztán összpontosítást igénylő, de sebaj.

Olyan mint valami végtele koan.Csupa átvitt értelem, és "üresség".Erre mondta jó C. Geertz: a sűrű leírás az egyetlen alapos munka ami révén a hasbeszélés átváltozik egy "figyelj, hozzád beszélek" etnográfiai mozzanattá.

Jobbulást kívánok, és erős szívet a pereskedéshez.

2012.01.27. 11:09:26

"Négy teljes évig haldokoltam, 1999. Június 25. naptól, 2003. Február 19. napjáig."

"/2002. December Szívcentrum Pécsett, 2003. Január szívkatéterezés, Február 19 szívműtét./"

"Egy hétre rá, szívműtétem után, Rehabilitáció előtt „elugrottam” Kanizsára, mert 3 idegen, vadidegen Ember segített betegen, amikor - már tudom, haldokoltam…"

Azért ahhoz tényleg iszonyatosan nagy hülyeséget kell írni, hogy egy ilyen fölött már szó nélkül elmenjünk :D

Ezt a posztot bookmarkolom.

El Visco Stello (törölt) 2012.01.27. 11:56:31

Engem legjobban az érdekelne, hogy mit szívott és hol árulják.

2012.01.27. 16:16:42

@El Visco Stello: Látom, ez a poszt nagyon megfogott, kihozta belőled a legjobb mondatokat! :-))

zellerlevél 2012.01.27. 17:41:22

Sem a naív beteg státusz, sem az üldözési mániás haldoklás nem mondható egy jó életállapotnak.

Irkutszk 2012.01.27. 23:04:14

"Én már túléltem első halálom idejét, második életemben nem tévedhetek"

Logikátlan a következtetés.

orulet 2012.01.28. 08:16:40

@Irkutszk: Minél sötétebb valaki, annál hangosabban mondja :)

SarahConnor 2012.01.28. 13:25:48

Ez borzalmas. Érthetetlen, olvashatatlan, baromi okos (azaz nem). Ott borult ki a bilim, mikor "kislány"-nak hívta a posztoló a nővérkét... az egyik poszt kikéri magának, hogy számokkal helyettesítik a nevét, mert az milyen dolog, a másik lekicsinylő, lenéző kislányozással kéri ki magának, hogy kezelni merik? Ez hogy van? A nővérkének is van neve, minimum annyi, hogy "nővér, kérem".

darksideofthemoon 2012.01.28. 23:50:46

@gioni44: csak a hitelesség kedvéért: "querulatoros" perlekedési téveseszmék. (forrás:www.tankonyvtar.hu/altalanos-orvostudomany/tabularium-psychiatriae-080906-517

Egyébként egyetértek, nagyon szórakoztató volt, bár néha végig futott a hátamon a hideg egy-egy ilyen beteggel való találkozás emlékét idézve :-))

rrokkant 2012.02.01. 10:42:28

@El Visco Stello: csatlakozom, engem is érdekelne, de félre a tréfával tényleg érti ezt valaki?
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása