Nem tudjuk befejezni a hamvasztást

2011.12.29. 08:52

Tisztelt Praxis blog!

 

Ez ami velem megtörtént, szinte hihetetlen.Itt Székesfehérváron a Szentgyörgy kórház pszichológiai osztályán.Az eset a következő.210.dec.10 délután bevittük édesapámat a kórház zárt osztályára, mert nagyon rosszul volt.Dec.10-én hétfőn hívtam a kórházat, ahol közölték hogy átvitték a pszichológiai osztály B épületébe. Én felhívtam a főorvos urat és kértem, hogy másnap, azaz kedden hozzák haza édesapámat,de kedden felhívott a főorvos úr, hogy ilyen állapotban jobbnak látja az infúziót, én még aznap délelőtt bementem, de arra nem számítottam, ami ott volt,a beteg ki volt kötözve az ágyhoz.

 


Pénteken felhívtam ismét a főorvos urat, hogy hétfőn, azaz 19-én feltétlen hozzák haza.Itt meg kell említeni, hogy szombaton voltunk látogatóba nála,de arra is lusták voltak az ápolók, hogy a teás poharát kimossák,nem beszélve arról, hogy egy pohár vizet se adtak a betegnek.


Hétfőn 19-én felhívott a főorvos úr, hogy édesapám reggel 8-kor meghalt.Vagyis nem volt idő a hazaszállítására.Én intéztem a hamvasztási eljárást, amikor kiderült, hogy az általam leadott orvosi papírok és édesapám személyigazolványa eltűnt. Amikor rákérdeztem, hogy hová lettek az iratok, akkor a főorvos úr azt hazudta, hogy nekem átadta.Pedig amikor nála voltam, akkor nézte az iratokat, de nem adta nekem vissza.Most nincsenek meg az iratok és emiatt nem tudjuk a hamvasztási eljárást se folytatni.


Hívtam a kórházat,megérték hogy visszahívnak,de ha nem, akkor reggel megyek a rendőrségre és feljelentem őket.Okuljon mindenki ebből a történetből
 

 

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2011.12.29. 09:28:34

a címből azt hittem, hogy ki kellett menet közben kapcsolni a kemencét...

sárga nyúl 2011.12.29. 09:36:05

@Babette_: Én is. A sztoriból meg a felét se értem.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2011.12.29. 09:37:26

nehéz lesz ezt bizonyítani. egyébként nem hinném, hogy személyigazolvány nélkül ne lehetne hamvasztani, anyakönyvi kivonat nincs? vagy akkor sürgősséggel kell kérni egy igazolást az okmányirodából, nem hinném, hogy ez lenne a dolog kerékkötője

serfecs (törölt) 2011.12.29. 10:21:16

Ez valóban egy tavalyi történet? Mert konzekvensen 2010-ről ír a posztoló, a végéből pedig nagyonis jelenidejűnek tűnik...
@csak néha benézek ha marhaságot látok: szerintem az orvosnak kéne bizonyítania, hogy átadta. Ilyenkor mindig alá kell írni az átvételt.

SusanneF 2011.12.29. 10:39:36

Szerintem is 2011-ben történt...
Sajnálom a papát,és családját.
Nem igazáőn értem,hogy miért nem hozták haza,ha szerették volna,miért mindíg "haza akarták küldetni a főorvos úrral.."?
Pszichológia-pszichiátriai zárt osztály.
Mit jelent,hogy rosszul volt?
Miért kellett kikötözni az ágyhoz?
Talán csak időveszteség-de nem lehet akadálya a hamvasztásnak a szig.hiánya,megmondják,mi a teendő...

kutykuruty 2011.12.29. 11:05:55

Szia,
a legkorrektebb tanácsot a temetkezési vállalkozó foga adni.
Hozzá kell fordulni. A temetés árában azt hiszem benne van az ügyintézés is.

Ugyandehogy (törölt) 2011.12.29. 12:08:21

@kutykuruty: az ügyintézést először együttérzésnek olvastam...

vanier (törölt) 2011.12.29. 12:17:00

Jesszus!
A fő orvos nem taxis és nem ,szállítási vállalkozó.Az ápolónő pedig nem mosogató nő.Alig van ember, és ilyeneket várnak el emberkék mosogatás . és szállítás.
Szerencsétlen doki, nem elég , hogy gyógyítás helyett adminisztrál 1,5 órát, még lehazugozzák.
Mi a bigyót csinálhatna azzal a személyivel?
Nem azért kötözték le a papát, mert nem tudták itatni az infúziót meg elutasította? Előző anyósommal ez volt a helyzet.
Azt csak csendben kérdezem, miért nem halhatott meg a papa otthon?

2011.12.29. 12:56:54

@Babette_: Először én is. Azt hittem a halálgyárakhoz már jár kemence is újabban.

Aztán mégsem.

Kedves posztoló, szerintem a peres részével nem éri meg szöszmötölni, szerintem maga sem tudja, mit akar. A papa temetése pedig megoldható személyi nélkül is. (Bár hogy hol lehet a személyi, az jó kérdés és jogosnak tűnő reklamáció.)

Kicsit jobb posztra számítottam.

scopolamin 2011.12.29. 13:09:54

@ReignOfdark: Elkérik a személyit kórházban? Néhány hónappal ezelőtti kezelésnél nem emlékszem rá. A beutalóról írták le az adatokat. De ha el is kérnék a száma miatt, minden hivatalban azonnal vissza szokták adni.

scopolamin 2011.12.29. 13:15:35

Mi volt a bácsi alapbetegsége?

Dr.laikus PhD 2011.12.29. 14:04:08

@scopolamin:

Ha zárt osztályra vitték, akkor pszichiátriai.
Kikerült onnan, de mégis kikötötték. :(((

Furcsa, mert inkább szedálnak, mint kikötöznek, sőt ebben az állapotában marad a zárt osztályon többnyire. Csúnya látvány, embertelen módszer.

Kórházi felvételhez kell személyi, lakcímkártya, TB kártya amit vissza is adnak.

qbr 2011.12.29. 14:15:30

Tényleg elég nehezen érthető levél.
Mi volt a papa betegsége? Ha a rosszulléte pszichiátriai eredetű volt, akkor milyen infúziót kapott, miért akarták hazaszállítatni és mi volt a halál oka? Ha nem pszichiátriai betegsége volt, miért a pszichiátriára került?

Az jutott még eszembe, hogy a "pszichológia" nem pszichiátriát, hanem neurológiát akar jelenteni, és akkor a betegség talán késői stádiumú Parkinson-kór vagy Alzheimer-kór lehetett?

Levélíró ne a főorvoson keresse a papírokat, hanem az adminisztráción. És érdemes személyesen bemenni, az ilyesmit jobb nem telefonon intézni.

sárga nyúl 2011.12.29. 16:38:17

Mikor nagymamám egyszer egy elesés következtében kórházba került, valahogy sikerült elkevernem a személyijét, miután a mentősök megnézték. Mégse jut eszembe, hogy a mentős tartotta meg. Ha elkérték a kórházban az iratokat, miért nem kérte vissza rögtön?

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Mivel nem annyira érdekes, meg szakmai a poszt, kérdezhetek valamit? Egyik ismerősöm unokájának tölcsérmellkasa van. Műteni akarják, platinalemezes és vákuumos módszer közt vacillálnak. Állítólag mindkettő nagyon fájdalmas. Te melyiket javasolnád?

scopolamin 2011.12.29. 19:57:04

@sárga nyúl: Még ha így is történt volna, sem szokott a kukába kerülni, bizonyára valahol elfekszik egy iratmegőrzőben, érdeklődni kellene utána.

sárga nyúl 2011.12.29. 20:02:32

@scopolamin: Szerintem vissza kell küldeni vagy az okmányirodának, vagy a rendőrségnek. Talán inkább az utóbbi.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2011.12.29. 22:11:42

@sárga nyúl: én ebben a műtétben nem vagyok nagy sztár. két módszere van a klasszikus, nyílt amit ma már csak extrém esetekben alkalmaznak (amikor a szegycsont gyakorlatilag összeér/összenő a gerinccel) és a Donald Nuss féle mellkaslemezelés. a vákumosról nem tudok nyilatkozni.
a Nuss féle a jelenleg nagyon favorizált módszer (www.youtube.com/watch?v=6gj0lfm_0u0) illetve (www.youtube.com/watch?v=8mipXsvJMG8&feature=related)
magyarországon is végzik pl I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika de biztos másutt is.

Kepan 2011.12.29. 22:18:29

@qbr:
"Amikor rákérdeztem, hogy hová lettek az iratok, akkor a főorvos úr azt hazudta, hogy nekem átadta.Pedig amikor nála voltam, akkor nézte az iratokat, de nem adta nekem vissza."

Ezért keresi a főorvoson.
A posztolónak meg részvétem.

sárga nyúl 2011.12.29. 22:28:58

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Köszönöm, ez a videó nagyon érdekes volt. Hogy mikre nem képes már a sebészet! Tényleg biztosan nagy fájdalommal jár, de az eredmények alapján megéri. Továbbítom az érintetteknek a válaszodat! Még egyszer: köszönöm!

ejnyedoktorok 2011.12.29. 22:38:58

Ez az egész nem szól másról, mint a magyar egészségügyben fellelhető ordenáré kuplerájról. Ami - többek között- a szegény nyomorult, ám "rendkívül képzett" orvosainknak is köszönhető. Gratulálok hozzá. Ennyi.

egerészölyv 2011.12.29. 23:43:56

Most ki vagyok éppen tiltva?

SvenH. (törölt) 2011.12.29. 23:44:54

@vanier: 9 nap? szerintem ez korrekt, ennyit igazan aldozhat az ilyenre is az egeszsegugy

egerészölyv 2011.12.29. 23:51:56

Nem, akkor írom.
Kedves posztoló, Ön egyetlen ponton téved, de ott hatalmasat: hogy ez "rendkívüli" eset lenne. Ugyan.

Már többször megbeszéltük ebben a blogban, példákkal alátámasztva (amíg engedték), hogy a magyar egészségügyfinanszírozás mételye és rákfenéje a kontrollálatlan, útonállásszerű beszállítás.

Például, bármilyen abszurd, azt hitetik el a főorvosok a halott hozzátartozójával, hogy BUDAPEST TERÜLETÉN NINCS HAMVASZTÁS. És ezen a címen valahová jó messzire, jó pénzen és HETEKRE (a megfelelő hűtési pénz ellenében) elszállítják a holttestet. És nincs egy miniszter, aki szétütne ezek között a korrupt pribékek között.

További ilyen "vicc", hogy a halottkém hívja ki a hullaszállítót, és őt már egy, a hozzátartozó által nem kontrollált temetkezési vállalkozó küldi ki. Peeeersze, lehet MÁSIK vállalkozóhoz fordulni, de az első a "megkezdett intézkedés" címén 30 ezer Ft-ot felszámol. Nemfizetés esetén nem szolgáltatja ki a holttestet a hozzátartozó által választott vállalkozónak.

egerészölyv 2011.12.29. 23:54:53

@vanier: persze az sem véletlen, hogy amilyen untauglich, a tízperces adminisztrációval elszöszöl másfél órát. Word-ből KINYOMTATNAK valamit, és a papírról kézzel bemásolják egy másik alkalmazásba...

egerészölyv 2011.12.29. 23:57:02

"Hogyan szűrjük ki az elszaporodó trollokat?
Facebook alapú kommentezés bevezetése (mint az appleblog.blog.hu esetében)

Jó a jelenlegi moderátoros rendszer"

- talán ha a moderátor visszavenne egy kicsit az arcából, akkor nem lennének tiltakozók, akiket ő egy gáláns mozdulattal trollnak definiál.

egerészölyv 2011.12.30. 00:01:32

add tegyem hozzá, hogy 1944-45-ben három napon belül lezajlottak a temetések. Jó, pesze, lehet mondani, hogy azóta hová süllyedtünk azokhoz az állapotokhoz képest, de engedtessék megjegyeznem, hogy vallsos zsidókat a mai napig (valahogy, milyen érdekes) három napon belül temetnek.

vanier (törölt) 2011.12.30. 00:01:33

@SvenH.: Erre sincs 1 árva fillér sem az egészségügyben. Mindenki ógy gondolja : csak erre ennyi, arra annyi...
@egerészölyv: Nem ismerem Budapesten,de ha arra célzol a dokik pénzt kapnak a temetkezési vállalkozóktól...több mint gusztustalan.
Én mindig ezt mondom: menjünk, nem elég ,hogy annyi a fizu,mint az utcaseprőké, a megbecsülés még annyi sem.

egerészölyv 2011.12.30. 00:03:10

@vanier: igen, arról BESZÉLEK, nem egyszerűen célozgatok. Egyetértünk, a célozgatás gusztustalan lenne. Nem a módszerem.

TH 2011.12.30. 00:05:32

A történet nem túl érthető, de ugye jól érzem, hogy itt egyedül a posztoló a fura??? Nem látom át, hogy a kórház mit csinált rosszul, az iratokat meg sztem nem a kórház vagy a doki hagyta el...

TH 2011.12.30. 00:06:42

@egerészölyv: "Például, bármilyen abszurd, azt hitetik el a főorvosok a halott hozzátartozójával, hogy BUDAPEST TERÜLETÉN NINCS HAMVASZTÁS. "

Mindegyik, ugye?

vanier (törölt) 2011.12.30. 00:09:14

@egerészölyv: Hazug és aljas vagy.Névtelenül besározod, a tisztességes embereket.Azt kívánom annyit keress csak a hátralévő életedben,amennyit kap 1 főorvos a halott után a temetési vállalkozótól.Abból éhen halsz azonnal.

egerészölyv 2011.12.30. 00:13:01

@vanier: neked vanier a kereszt- vagya a vezetékneved? Netán az ótcsesztvód? Mert most éppen névtelenül sárotol be és rágalmazol engem.

Amit leírtam, JELLEMZŐ. Számos budapesti ismerősömet végigérdeklődtem, EGYIKNEK SEM Budapesten hamvasztották a hozzátartozóit.

Nem szeretnék éhenhalni, mert szeretteimet kitenném a harcnak az egészségüggyel összejátszó temetkezési hiénákkal. Épp ezért a te halálodat sem kívánom.

SvenH. (törölt) 2011.12.30. 00:17:25

@egerészölyv: es ezzel mi a gond ember??? az jobb amikor megdolgozzak az anyukat a szuletendo gyerekenel es a khmmm, hat a hiszekeny vegul elhiszi hogy milyen jo ha a doki ejjeli almabol felkel lezavarni a szulest?

(*hiszekeny: nem akartam lehulyezni a kismamak 95% -t)

egerészölyv 2011.12.30. 00:18:54

@SvenH.: dehogy, teljesen hasonló kategória.
Hozzávéve még a mandaringőgöt a kilométer széles képükön...

vanier (törölt) 2011.12.30. 00:23:59

Az állítottad, mindegyik pénzt kap, a temetkezési vállalkozótól.Nos nem igaz. Rengeteg a gond a halottal, a hozzátartozóval . Végtelenül hálátlan feladat. Nem jár érte semmi, sem hála sem megbecsülés, sem fizetés(te heti hány órát dolgozol ingyen?), csak az olyan rosszindulat és rágalom,ami tőled is jön. Nos,ha tényleg annyit kap mindegyik nem kívántam rosszat:). Én nem a halálod kívántam, csak annyit amennyit 1 főorvos kap a temetkezési vállalkozótól valóban.Most döntsd el hazug vagy vagy???

egerészölyv 2011.12.30. 00:27:39

@vanier: láthatólag nem érted, lassítsunk.

Ha te azt HISZED (részemről jóságosan naiv feltételezés), hogy a főorvosok nem játszanak össze a hiénákkal, ÉS azt kívánod, éljek meg a szerinted zéró kenőpénzből, amit kapnak, vagyis (tételesen) haljak éhen, akkor ezzel A HALÁLOMAT KÍVÁNTAD. Függetlenül attól, hogy ez nem fog neked bejönni.

vanier (törölt) 2011.12.30. 00:32:12

@egerészölyv: Nem hiszem tudom, mert legalább 2-őt ismerek ,aki nem kap,nem kér eszébe sem jut. Annyit kívánok neked, mint amit ők kapnak, az aljasságodért. Stimm:)Sajnálom, hogy nem fogod fel, hogy az állításaiddal te és a hozzád hasonlók, mit generálnak, ha megérzed a bőrödön megérted.

SvenH. (törölt) 2011.12.30. 00:52:21

@vanier: azert ez az allitas attol hogy igaz nem kell hogy reprezentalja a budapesti nagy termelesu korhazakat, vagy igen? mekkora naluk a napi adag?
mert a zartosztalyon nagy a porges

bloggerman77 2011.12.30. 05:28:13

Az ide kommentelgető, egymás vállát veregető orvosoknak egy kis okosítás: egy kórházban elveszett személyivel sok-sok okosságot lehet csinálni. Az idősek nagy részének ma is a régi, könyv alakú személyije van, amiben MINDEN személyes adat, így a személy szám is benne van. Ez miért is lényeges? Mert ez szükséges az adás-vételi szerződésekhez...
Tehát a hozzátartozó jogosan aggódhat,mert gy a lakásmaffia csinálhat a papa nevében egy jó kis adásvételi szerződést, csak ki kell cserélni a képet - ami nem nagy kunszt, csak egy hajszárító kell hozzá.

Dr.laikus PhD 2011.12.30. 06:23:36

@bloggerman77:

Erre találták ki azt a régi jó szokást, hogy a rendőrségen bejelentik, miszerint a személyi igazolvány elveszett.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.12.30. 06:37:40

@vanier:

"Előző anyósommal ez volt a helyzet."

A második házasság a remény diadala a tapasztalat felett.

Sokorai_Atala 2011.12.30. 07:18:56

Reméljük, amikor bevitték az édesapát, akkor keveredett el az igazolvány, mivel általában nem a főorvos kezébe nyomják felvételkor a papírokat. A felvételi osztályon kellene érdeklődni, talán ott kallódik valahol.

El Visco Stello (törölt) 2011.12.30. 07:39:38

Kérdezhetek valamit?
Miért kell a kórházban leadni a személyit?
Ilyenről még nem is hallottam. Ez teljesen törvényellenes és nem is hiszem, hogy megkövetelik. Az előfordulhat, hogy készítenek róla fénymásolatot, a további adminisztráció megkönnyítésére.

SzaszaG1 (törölt) 2011.12.30. 08:22:00

Lassan olyanok az orvosok, mint a bankok, sírnak, zsarolnak és érinthetetlenek. Miért vsn az, hogy ahonnan származom a környékbeli háziorvosok olyan színvonalon élnek, amit körülbelül a fizetésük 10x-éből lehet finanszírozni.
Lehet menni külföldre, de ott nem lesz zsebbepénz. Rajuk ferne egy vagyonosodasi vizsgalat :-)

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.12.30. 09:04:18

@El Visco Stello:
1) Minden kórházban ez megy.
2) Úgy törvénytelen, ahogy van.
3) Meglep?

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.12.30. 09:05:12

@vanier: az összessel? (Ilyenkor, tudod, ezt szoktátok kérdezni.)

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.12.30. 09:06:28

@Dr.laikus PhD: aztán magánjogi úton bizonygathatod az igazadat, ha ennek ellenére eladták a lakást a fejed felett.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.12.30. 09:08:25

@SzaszaG1: pontosan. Helyesen szóltál, csak kár, hogy ezért ki fognak rúgni innen.

scopolamin 2011.12.30. 10:23:55

@egerészölyv: Én pölö nem vagyok facebookon, és nem is szándékozom regisztrálni. Ha így lesz, alighanem érzékeny búcsút veszek a blogolástól :)

kacat 2011.12.30. 10:33:37

zárt pszichiátriai osztályon igenis elveszik a személyit. ez egy valós, megtörtént esetből nyert tapasztalat. és nem nagyon tud a beteg ellenkezni. sőt, elveszik a mobiltelefon, a cigarettát, és mindegyiket a nővértől kell kikönyörögni. kórháznevet nem írok, a dátum 2010, a város Budapest. ennyi.

SvenH. (törölt) 2011.12.30. 12:31:34

@kacat: es hogy sikerult kijutnod onnan?

kacat 2011.12.30. 13:11:32

@SvenH.: nem rólam van szó, de a történet lényege: öngyilkossági kísérlet miatt vitték be, meglehetősen rosszul viselte a bentlétet, haza akart jönni, orvos elérhetelen, a nővérek szinte uralkodtak a betegeken, felakasztotta magát a mellékhelyiségben a lepedőjével, egy éjszaka egy másik, nem pszichiátriai osztályon telt (az akasztás miatt megfigyelés alatt volt, röntgen, infúzió), majd ekkor előkerült az orvos és az akasztást meg sem említve kiállította a zárójelentést és hazaengedte

A Tyne folyó déli partja 2011.12.30. 21:58:17

@vanier: én azon akadtam ki, hogy "arra is lusták". az eszébe se jut, hogy esetleg nem értek rá, jutottak el odáig? miért is kéne foglalkozni a betegekkel, a teáspohár a legfontosabb.

tundee 2011.12.31. 02:14:56

@egerészölyv: Na hallod, nem csoda, ha téged kitiltanak.

tundee 2011.12.31. 02:21:13

@bloggerman77: Érdekes, mert én meg többnyire olyan eseteket hallok/látok, hogy amíg benn van a kis öreg a kórházban a "család" eladja a feje fölül a házat/lakást.

Dr.laikus PhD 2011.12.31. 05:10:13

@tundee:

Látszik, hogy nincs a neveden tulajdon még. :)

Azért azt nem olyan könnyű a feje felett eladni.
Ha mégis, az felér a lakásmaffiával.
Minimum lesz egy családtag aki elégtételt akar. Vagy azért, mert neki is kell belőle, vagy azért mert védi a szülő érdekét.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása