Ki akarta erőszakolni a hálapénzt

2011.11.29. 09:12

Tisztelt Praxis blog, tisztelt olvasók!

 

Miért van az úgy, hogy ha az ember valamilyen oknál fogva nem a saját orvosához megy el éppen, akkor máris kellemetlen dolgokkal kénytelen szembesülni, Az én esetemben semmi különös oka nem volt, hogy nem a háziorvosomnál jártam, ugyanis ő szabadságon volt, én viszont rendesen lerobbantam. Mindenem fájt, jó magas volt a lázam napokon keresztül, így nem próbálkoztam tovább az öngyógyítással, felkerestem az orvosi rendelőt. Bár a férjem azt javasolta, inkább hívjuk ki az ügyeletet, de úgy voltam vele, hogy még el tudok valahogy vánszorogni odáig, akkor meg feleslegesen rabolnám az ügyelet idejét.

 

 

Szerintem nincs olyan, aki szeret az orvosi rendelőben várakozni, én sem tartozom ezek közé az emberek közé. Rendelési idő előtt érkeztem és így sikerült közel 3 órán át ott várakoznom. A sorszám rendszer nem működik valami fényesen, ugyanis teljesen random módon mentek be a betegek. Nem vagyok balhézós típus, inkább csendben maradtam és vártam a soromra. Végre valahára sikerült bejutnom.

 

Amikor bementem, egy ismeretlen doktor ült a székben, ki sem írták kint, hogy helyettesítik a háziorvosomat, kissé meglepődtem, de nem jöttem zavarba. Udvarias köszönés után bemutatkoztam és arra vártam, hogy a doktor úr szintén így tesz majd, de nem. Csak bólintott és mondta, hogy soroljam a panaszaimat. Elmondtam mindent és vártam, hogy megvizsgáljon. Érdekes módon ez nem történt meg, máris a recept írásába fogott. Ezt így nem igazán tudtam mire vélni. Elmondta, hogy naponta háromszor egyet kell belőle bevenni és ha nem javul az állapotom, akkor jöjjek vissza egy héttel később.

 

Bevallom, eléggé zavarban voltam a szokatlan módon zajló vizsgálat miatt, ezért megkérdeztem, hogy nem akar-e kissé tüzetesebben megvizsgálni, legalább a tüdőmet mondjuk meghallgatni, esetleg belenézni a számba, de azt mondta nincs rá szükség. Hát mondom rendben, most kezdjek neki vitatkozni? Nem tettem. Fogtam a receptemet, és el akartam köszönni, de a doktor úr még várt valamire. Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de mégis így történt, a doktor úr nyomatékosan kijelentette, hogy ha szeretném kifejezni a hálámat, akkor azt nyugodtan tegyem meg. Szinte ki akarta erőszakolni, hogy adjak parát. Na ettől még jobban zavarba jöttem. Majdhogynem dadogva mondtam, hogy sajnálom, kb. a gyógyszeremre épp hogy elég a nálam lévő pénz, közben meg éreztem hogy tiszta a vörös lett a fejem.Kisomfordáltam az ajtón és én éreztem magam megalázva.

 

Nem szoktam rosszat mondani senkiről. Saját háziorvosommal teljes mértékben meg vagyok elégedve, nála ilyesmi soha, de soha nem fordulhatna elő. Több, mint 10 éve járok hozzá és tényleg csak jót írhatok róla. De számomra ez a magatartás érthetetlen. A hálapénz kierőszakolása egy dolog, de hogy normálisan meg sem vizsgáltak, az még inkább döbbenetes számomra. Most itthon fekszek és remélem, hogy a felírt gyógyszer legalább hatni fog. Mindenesetre addig semmiképp nem megyek vissza, ameddig nem jön vissza szabadságáról a saját, kiváló háziorvosom.

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SusanneF 2011.11.29. 09:31:35

Szegény Posztíró!
El tudom képzelni...
Na,ez az a helyzet,amikor nem a páciensnek kell szégyellni magát....!!!Az ilyeneknek kell(ene) külföldre menni...:)
Mondjuk,az időszakonként,orvosonként jellemző,hogy hasonló tünetekkel nem,vagy épp csak vizsgál,és 1-2 fajta gyógyszerről már nyomja is a recipét a kliens kezébe...
A gyerekorvosok is szeretnek egyforma készítményt felírni több anyukának..jó tudjuk,sok szélesspektrumú antibio.van...
Ilyen esetekben-mint a fenti!-kellene a hang,-és képrögzítés,és aztán be a betegjogi területi képviselőhöz,biztos kapálózna.
Azért remélem,megnézted a recepten a doki nevét-hogy tudd tudatosan kerülni ....

El Visco Stello (törölt) 2011.11.29. 10:38:46

Én - a helyedben - férfi létemre nyomtam volna egy cuppanós csókot a homlokára "jajj dokikám, nagyon hálás vagyok" dumával.

Tower13 2011.11.29. 10:57:34

@El Visco Stello: És arról is kép, mert az arcát nem tudnánk feledni :D

Off: Ha valamelyik orvos csak annyit írna, igaz-e ha 12 órán belül volt bármilyen orvosi kezelés az elhunytnál, akkor fel kell boncolni, kötelező jeleggel. (mi ugyanis nem értettük a dolgot, mivel a betegnél sajnos várható volt az elmúlás, mind kora, mind betegségei okán, így eszünkbe sem jutott, hogy kéne boncolni bárkit is az üggyel kapcsolatban) Előre is köszönöm. Tényleg elég az egyszavas válasz

Laliath 2011.11.29. 11:56:54

Na, az ilyen orvos ne külföldre menjen, hanem a sunyiba!
És egy sztetoszkópos vizsgálat aztán tényleg nem kerül semmibe, meg a páciens torkába belenézni se sokba. Helyettesítő orvos meg nézzen már bele a beteg kartonjába is, mielőtt ukk-mukk-fukk csinál valamit.

Ugyandehogy (törölt) 2011.11.29. 12:33:49

ippen tegnap hallottam történet: a betegnek miféle gerinc meg csípő bajai vannak, már alig tud menni, bottal jár, műteni kell. a főorvos szemtől-szembe közölte vele, hogy tízmilliót kér, hogy megcsinálják a műtétet.
nem azért, hogy ő személyesen, hanem egyáltalán.

Sokorai_Atala 2011.11.29. 13:06:47

@El Visco Stello: tetszik az ötlet, plagizálnám engedélyeddel, ha esetleg sor kerül rá:))

qbr 2011.11.29. 13:11:21

Ööö, az nem lehet, hogy nem helyettesítés volt, hanem egyszerűen nem a saját orvosa rendelési idejében ment, a másik orvos jófejségből ellátta (merthogy finanszírozást nem kap ért), és örült volna, ha a beteg annyit mond, hogy "köszönöm", ahelyett, hogy szó nélkül feláll és kimegy (merthogy épp még csak "el akart köszönni" - szóval nem köszönt el)

Hát igen, az a fránya kommunikáció, néha egészen egyértelmű dolgok is többértelműek lehetnek.

Egyébkétn nem véletlenszerűen mentek be a betegek, hanem időpontra mentek, feltételezem, ilyenkor a "beeső" betegek bizony várnak.

Nyilván megvizsgálathatta volna fizikálisan is (hallgatózás, toroknézés), de influenza-időszakban tipikus influenza tünetek jó eséllyel influenzát jelentenek. Más betegségeket meg amúgy sem lát meg a torkában és nem hall meg a tüdejében. Na jó, súlyos asztmát igen, meg talán tüdőgyulladást is, de nem az előbbiről volt szó, az utóbbira meg adott antibiotikumot a levél alapján (napi 3x szedje be 1 hétig)

Sokorai_Atala 2011.11.29. 13:19:42

@qbr: nem feltétlenül várnak, gyerekem is ment időpont nélkül (magas láz, fulladozott a köhögéstől), s mivel az egyik időpontos nem jelent meg, vagy késett kb 5 percen belül behívták. Szerencse kérdése:)

Sokorai_Atala 2011.11.29. 13:20:47

@Babette_: legyünk jóindulatúak, lehet azt mondta, hogy 10 millióba kerül a műtét és ezt értették félre:)

Ugyandehogy (törölt) 2011.11.29. 13:28:52

@Sokorai_Atala: azt ne kérdezd, milyen műtét, mert nem az a fajta ember, aki orvosi leírásokat jegyez meg. meg annyira ki volt akadva, hogy kérdezni sem lehetett tőle. mondjuk ez érthető.

VaTi 2011.11.29. 13:52:08

"ha szeretném kifejezni a hálámat, akkor azt nyugodtan tegyem meg"
Helyes válasz: "ha szeretné elvégezni a munkáját és tisztességesen megvizsgálni, akkor azt nyugodtan tegye meg"
De Viscon már fél órája röhögök :)

marand22 2011.11.29. 14:12:02

@Tower13:
Egyszavas választ nem tudok írni.
Ilyen szabály nincs írásba lefektetve, de főleg invazív beavatkozások (pl. szívkatéterezés) vagy műtét után a legtöbben ragaszkodnak ehhez. Leginkább azért, mert tudni akarják, hogy a beavatkozás biztosan szövődménymentes volt-e. Ez egyrészt visszajelzés a műtétet végző orvos felé, másrészt védeni hivatott az intézetet esetleges műhibaper esetén (legrosszabb eset, ha nincs boncolás, és utólag felmerül szövődmény vagy ne adj Isten műhiba, később már nem tisztázható, egy jó ügyvéd pedig a megbízó javára fordíthatja, ennél még az is jobb, ha kiderül egy fel nem ismert szövődmény).

2011.11.29. 14:24:43

@Babette_: Tíz miska? Nem sok az egy pöppet? Mármint rendben van, hogy elkéri, de ki fizeti meg?

Ugyandehogy (törölt) 2011.11.29. 14:26:15

@ReignOfdark: vannak, akik igen.

én speciel nem tartozom közéjük.
modnjuk nincs is ennyim, de ha lenne, akkor sem.

El Visco Stello (törölt) 2011.11.29. 14:49:12

@VaTi: Pedig még nem is olvastad a posztjaimat a szóvicc blogon. Na akkor jön meg a leszármazott.

karcsibácsi 2011.11.29. 15:05:18

@Babette_:
Az én gerincemet is operálták, nemcsak csavarozni kellett a csigolyáimat, hanem közéjük a csipőcsontból kivett interfacet helyeztek és elől-hátul H lemezzel fogták össze. Teljesen ingyért. Jobb, mint új korában.

karcsibácsi 2011.11.29. 15:07:06

@karcsibácsi:
Megnéztem a zárón, hogy hívják azt az izét a csípőcsontból: tricorticalis. Csdak, hogy szakszerű legyek.

VaTi 2011.11.29. 15:21:23

@El Visco Stello: jah, mondtam is, h addig röhögcsélek itt, míg a nagy rázkódástól elindul a kölök :)

IrishOak 2011.11.29. 15:36:42

Szép Napot:-)

Ha most ezt a posztot az anyukám írta volna, akkor megkérdezném tőle:(ahogy meg is szoktam)
Ha fáj, kezed-lábad és lázas vagy akkor tudható, hogy az eltart egy hétig is.Aztán még egy hét-és minden a régi. Ha fáj a tüdőd, vagy az arcod, esetleg a füled -mert nem ittál elég köptetőt,meg teát akkor talán hat majd az antibiotikum -vagy még az sem.
Ha tudod hogy szabin van a saját dokid akkor miért panaszkodsz azért, mert a helyettesítő doki a megszokott időben oszlatja a népet..."hát ja... kétszer annyian vannak... mert a családja...meg a távoli rokonok. (de ha tudtad, hogy a saját szabin van, akkor miért baj, hogy a helyettesítő nincs kiírva??? Doki van ez a lényeg..nem? egyébként mindig ki van írva, csak az ajtó másik oldalán volt a papír:-))

Nem; a dokibácsi,vagy néni nem vizsgál meg mindenkit -mint a gyerekorvos... mert bízik abban, hogy a felnőtt beteg értelmesen el tudja mondani a baját...ha ugyan azzal panasszal ő a 87. akkor a dokinak fel sem kell néznie, hogy mit fog írni.

Szval köptető, lázcsillapító, és pihenés... nem, nem kell ablakot pucolni karácsonyra, az ráér... :-D És tessék keresni egy rossz zoknit, mert fagyni szokott, és még elesel az utcán, az nagyobb baj...

Ha túl sokáig toporogsz, és sopánkodsz,mert nem vetkőzhettél-pedig tudom, hogy a szép kombinédat szoktad a dokihoz felvenni - akkor a doki furát mond... pl. elég megköszönni. Ezt nem kell félreérteni, nem, nem pénzt akart, csak egy köszönöm-öt..és a következő pácienst.

kvadrillio 2011.11.29. 16:17:10

..NAMOST LEBUKTÁL, HOGY NEM VAGY EGY BOMBÁZÓ ! :)

...ti. a dokik őket szopták előszeretettel vizsgálgatni !
egybként az ilyen dokiknak a magánklinikákon van a helye, ahová már a dokik háromnegyede át is szivárgott !

veny 2011.11.29. 16:25:51

Á, ilyen orvos nincs is!

Szerintem a fűtésszerelővel találkoztál... :)

Terézágyú 2011.11.29. 16:26:26

@qbr: @IrishOak:

Ha az orvos azt mondta volna, hogy adja ide a borítékot, benne az ötezressel, akkor is azt mondanátok, hogy áááá, nem is erről van szó, az orvos nem hibás semmiben...

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2011.11.29. 16:49:45

fel kell venni mobillal az ilyen eseteket

Advanced Flight 2011.11.29. 17:03:48

@IrishOak: ez az, minek is orvos, hiszen mindenki képes a betegségét diagnosztizálni, megfelelően kezelni, sőt még gyógyszert is felírni!

"Ha tudod hogy szabin van a saját dokid"

Honnan a bréből tudná, asszed, minden betegét felhívja előtte?

A posztoló pedig nem jókedvében ült 3 órát a rendelőben, lázasan (ja: elhúzódó lázra szokták az antibiót javasolni, azt meg sajna nem adják recept nélkül), pedig hívhatta volna az ügyeletet, de nem tette, persze ezért is csak fikázás illeti, nyilván :-(

Hogy te a beteg anyáddal tapló módon, lekezően beszélsz, az meg téged minősít, anyád legfeljebb sajnálhat egy-két dolgot, amit most nem írok le, mert úrinő vagyok...

Fanyuvo 2011.11.29. 17:30:21

@Advanced Flight: Júj sose voltam troll, de most ki kívánkozik belőlem. Az a neve, hogy Ír tölgy, aminek ugye áll többek között "gyökér!"-ből meg "tuskó!"-ból is. Tehát ne csodálkozz :)
De lehet, hogy ő a "doki", mert ezek rá is igazak.

Almandin 2011.11.29. 17:45:39

@El Visco Stello: Én is hasonló dolgot tettem volna. Pillarebegtetések közepette, kissé gunyorosan közöltem volna: jaj, kedves doktor úr, maga a legjobb orvos, akivel eddig találkoztam, és hálás vagyok önnek. Esetleg egy japános meghajlással is megtetézném a dolgot. Utána pedig udvariasan elköszönnék és további szép napot kívánnék.

2011.11.29. 18:12:09

@El Visco Stello: Elég lett volna odahinteni, hogy: Isten fizesse meg! :)

Irkutszk 2011.11.29. 19:26:34

@Fanyuvo: Mint ahogy a tölgy a bölcsesség, és az öröklét szimbóluma is. (És ezt a választ csak azért kaptad, mert megírtad, hogy nem szoktál trollkodni.)

A poszthoz: Valóban, legközelebb talpraesettebben lehet kezelni a dolgot, például megköszönni a kezelést. Viszont pirospont az ügyelet békénhagyásáért.

Viharszarok 2011.11.29. 19:48:47

Ha igaz a story, akkor egy ilyen orvosi felvetesre azt kellene mondani,hogy: Kedves doktor ur, ilyen szintu ellatasert egy zsomlere valo sem jar maganak,utana koszonni szepen,majd elhagyni a helyseget!

Viharszarok 2011.11.29. 19:52:29

@Almandin: :DD .
Esetleg a nalam levo mentolos ragobol adtam volna meg neki. Halam jeleul nem azt amit epp akkor ragok:-)

Figyel Castro 2011.11.29. 20:13:17

Ha nem lettél volna nagyon beteg, nyilván eszedbe jut a megfelelő riposzt: Miért is legyek hálás, az alapos vizsgálatért???

:osbourne. (törölt) 2011.11.29. 20:15:55

@qbr: De kap erte finanszírozást meg többet mint a saját orvos. Csak táppénzre nem vehet fel.

füles1098 2011.11.29. 20:55:19

@karcsibácsi: "jobb mint új korában" :)))))))))

valami hasonló a helyzet az én bokámmal is, pontosabban lábszár + boka. Az is igaz, a felvételizős doki azzal köszönt el tőlem, hogy a következő 10 életemre is túl teljesítettem a csonttörési tervet és a jövőben ehhez tartsam magam.
Azóta is hálát rebegek az összes konyak istenének, hogy csak a megfelelő mennyiséget engedte lecsúszni a műtétet végző főorvos torkán.

füles1098 2011.11.29. 20:59:31

@füles1098: jaj ez lemaradt:
a főorvosra is hálás szívvel gondolok, a tudása legjavát nyújtotta, és a konyakkal is pont a megfelelő mértékkel bánt.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.11.29. 21:30:41

Nekem az egyik ismerősömet hívta be az egyik kórház orvosa. A nagymamája feküdt bent. Azt mondta, hogy nagyon fontosat akar mondani. Kiderült, hogy Amway... Majdnem ráborította az asztalt...

orient 2011.11.29. 21:38:19

az én háziorvosom ha lemegyek meg nem műt de kb. kívül belül átvizsgál nagyon alaposan. Pénzt sosem kér vagy vár, de időnként adok, és elfogadja, de ameddig nem adtam addig is lelkiismeretes volt nagyon. Ilyenekből kellene még sok tucat mindenhol. Reméljük a posztban szereplő már egy kihalóban lévő faj egyik maradványa...

_Molly 2011.11.29. 22:05:24

@Babette_: Hernádi Juci mesélte, hogy fiatal lyánykorában kellett volna neki egy utólagos orvosi igazolás valami iskolából történt lógás kapcsán.

Mondta a dokinak: "Doktor úr, én olyan hálás lennék...", és tudod, nézett rá azokkal a hatalmas szemeivel.

Miután megkapta az igazolást, ugyanolyan tágra nyílt szemekkel mondta: "Doktor úr, én olyan hálás vagyok" - majd faképnél hagyta. :D

karcsibácsi 2011.11.29. 23:37:47

Hernádi Juci mesélte,hogy az apukája gyermekorvos volt. Komolyan, még azt is mondta, hogy a nagy tenyerére fektette a csecsemőt, a füléhez emelte, és úgy hallgatta meg a kicsi tüdejét, és jaj, nagyon-nagyon édi volt...
Mérnem tőle kért igazolást?

_Molly 2011.11.29. 23:48:01

@karcsibácsi:
A papa nem nőgyógyász.

csoffadtkutya 2011.11.30. 00:22:42

a helyes eljárás, hogy a kecske és a káposzta is ... :
Az ominózus mondat elhangzása után, rövid, de pánikszerű kotorászás a pénztárcában, sűrű - pillanat, elnézést, azonnal - motyogások közepette. Az abban található legkisebb címletű (magyar viszonylatban Rákóczi jóindulatú orcájával díszített 500 Ft-os)papírpénz előbányászása. Egy határozatlan lépés a mélyen tisztelt doktor úr irányába, majd a jobb kézben tartott bankjegyre egy egészséges (esetünkben nem feltétlenül szó szerint értett)és kiadós köpés, majd egyazon mozdulattal az emígyen erre alkalmassá tett címletet az egészségügyi alkalmazott homlokára tapasztjuk. A mozdulatsor befejeztével meleg hangon jó egészséget és további jó "ellátást" kívánunk, majd kitámolygunk a helyiségből. Egészségetekre gyerekek! ...

dbeata 2011.11.30. 06:47:38

@El Visco Stello: Re. az első válaszkommented: Ez jó! Csak út Hófehérke stílusban, ahogy elbúcsúztatja a bányába induló törpéket...:-) You made my day, köszi!

Dr.laikus PhD 2011.11.30. 07:16:12

@karcsibácsi:

Ugyanezért. A nagy tenyere miatt.. ;-)

Visegrádi 2011.11.30. 07:52:09

A 10 milliót nem a műtétet végző orvosnak kellene fizetnie, hanem a kórháznak, így valószínű, hogy várólistán kívül végre tudná hajtani a műtétet a kórház. Mert az állam bizony csak x számú műtétet finanszíroz. Ha van 10 narancsom, akkor ez úgy működik : iratkozz fel ha narancsot kérsz, aztán iratkozás sorrendjében kapsz. Ha soron kívül szeretnéd: fizesd meg.
:)
Azt, h a 10 millió helyett 20-e a teljes költség , nem tudom biztosan. Max azt tudom feltételezni, hogy a munkadíjat a kórház nem számítaná fel.
Sajnos ilyen a hazai eü:(
Az angol is.

4430/4 · http://korhazban.blog.hu 2011.11.30. 09:06:39

@El Visco Stello: valami ilyesmi jutott nekem is az eszembe :)

Tower13 2011.11.30. 10:05:27

@marand22: köszönöm a válaszod. Nem volt súlyos beavatkozás, csak vizsgálat, meg infúzió, illetve átmozgató torna, mivel a néni nagyon gyorsan felfekvéses lehetne a rengeteg víztől. De a vízhajtót nem adtak neki, állítólag a szívmegeröltetéstől, amit okoz, és a szíve sem volt teljesen rendben. (kicsit tényleg meglepődtünk, de ha kell, hát kell. mi itt köszöntük az orvosoknak amit tettek, mert igyekeztek)

IrishOak 2011.11.30. 10:24:55

@Terézágyú: @Advanced Flight: @Fanyuvo:

No az mindig igaz, hogy minden ember a maga szellemi, lelki töltete szerint olvas, és értelmez panaszt, véleményt, eseményt, vagy legendákat, meséket:-)

Nem reális, hogy pont egy "helyettesítő" doki szólítja fel a hozzá betérő tök idegen embert, hogy fizessen már "privát" vizit díjat. Ez inkább a saját dokikkal fordul elő, ahol mondjuk rendszeres a látogatás a "szokásos" gyógyszerkészletért, meg a vérnyomás mérésért, meg a havi panaszért szoktak fizetni a jólelkű látogatók.
Egy helyettesítő doki"lezavarja" a náthás népet, és slusz.

Pont a saját anyukámat osztottam ki, hogy azonnal váltson orvost! amikor azt mondja a dokija, hogy 5ezerért végzi el a negyedéves kötelező vérvétel felülvizsgálat kombót(nyugdíjas, csak szívgyógyszert szed,és véralvadási baja van, sőt pajzsmirigy problémái) 6 év balhéi után tudtam rávenni, hogy a néha helyettesítő dokit válassza... azóta minden okés, és csúszópénz sem kell.

Azért az is igaz, hogy aki ritkán találkozik orvossal, az prejudikál, és ítélkezik... én pár hónapja heti átlagban 2 orvossal találkozom... a házitól a kórháziig mindenfélével! Saját tapasztalatból tudom, hogy a legnagyobb baj nem a dokikkal van!!! hanem azokkal akik nem tudják magukról, hogy mit akarnak, és nem képesek felmérni a saját korlátaikat(sem) - no akkor van a félreértés, a harag, a sértődés, és vagdalkozás.A legtöbb dokit azonban csak csodálni tudom, hogy egyáltalán még csinálják, és küzdenek a frontvonalon! Majd ha elmennek, és a háziorvosok kiöregednek, a fiatalok meg akár Norvégiáig mennek- akkor talán szépen felfogja mindenki, hogy mikor-mivel és hogyan fordul orvoshoz.

Egyébiránt: az anyukámat pont most szúrtam le megint: felhívott, és mondta, hogy leesett lépcsőn(5 napja).. kb 1 métert esett lépcsőn gurulva. Nagyon fáj a bokája, és már feketedik... és mit csinál? megkérdezi tőlem, hogy menjen-e orvoshoz... Mondom neki: miért nem azonnal mentél? válasz: épp bent voltál a kórházban mert a férjedet akkor műtötték, és nem akartalak idegesíteni még ezzel is... na képzelhetitek( győkér, meg tuskó stb jelzőkkel) hogy hogy leszidtam a mamit:-)pedig minden nap beszélünk:-D

Fanyuvo 2011.11.30. 11:18:17

@IrishOak: Hárman olvastuk kissé bunkónak az első írásodat, ezért voltak olyanok a reakciók amilyenek. Viszont javítja a megítélést amit az előbb írtál és jobbulást a férjednek és anyukádnak is.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.11.30. 14:27:39

@IrishOak: jobbulast mindenkinek! Azért mellékesen megjegyzem,a háziorvosnál vannak térités ellenében végzett szolgáltatások.... csak hogy ne keveredjenek a dolgok!

Irkutszk 2011.11.30. 16:44:55

@IrishOak: Az anyák már csak ilyenek.

Mille38 2011.11.30. 18:17:31

@karcsibácsi: Talán nem akarta épp a papának elmondani a lógást?

IrishOak 2011.12.01. 09:19:07

@Fanyuvo:
Semmi baj, azért is mondtam, hogy mindenki lelki töltet szerint "értelmez" ...én viccesnek szántam...:-D bár szókimondó fajta vagyok.

Remélem a posztoló is jól van már:-)

IrishOak 2011.12.01. 09:23:24

@Legelő Őse:

Igen, ez valóban fontos, és pontosított információ.
Mivel én kb 10 szakszervezeti vadászkutya mentalitással vagyok megáldva, így leinformáltam a dolgot...
A szakbeutalók rendszeres felírása és a negyedéves vérvizsgálat nem térítés köteles.Kiértékelést nem a házi orvos végzi, ő csak pénzt szeretett volna a beutalók írásáért... ja még a gyógyszereket sem ő írta ki egy jó ideig. Mióta orvosváltás volt, megy is minden gyönyörűen , mint a karikacsapás:-)

IrishOak 2011.12.01. 09:26:40

@Irkutszk:
Az szülők és gyerekek tudják, hogy van az az időszak amikor az anya vigyáz a gyerekre, de eljön az az idő amikor a gyerek vigyáz a szülőre:-D így van ez jól;-)

Rózsi néni 2011.12.05. 16:51:39

Le kellett volna írni a rendelő pontos helyét és az orvos nevét, hogy mindenki megtudja, ki volt ez a pénzéhes személy.

cenzorilla 2011.12.05. 18:10:55

@Rózsi néni:

Valamit rosszul olvastál.

Ha lesz még mondanivalód, akkor tudd, hogy nem írunk le orvos nevet személyiségi jogok miatt.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása