Epres-pudingos süti
Hozzávalók:
25 dkg háztartási keksz
60-70 dkg eper
3 csomag vaníliás pudingpor
2,5 evőkanál liszt
1,5 liter tej
3 dl víz
1 csomag tortazselé
2 csomag vaníliás cukor
9 evőkanál kristálycukor
Elkészítés:
Először elkészítjük a vaníliás pudingot. 1 liter tejet felteszünk melegedni 8 kanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral (ízlés szerint több/kevesebb cukorral). Közben a maradék fél liter tejben csomómentesre keverjük a vaníliás pudingport és a lisztet. Ha a tej felforrt, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a pudingporos tejet, majd az egészet sűrűre főzzük.
Eltesszük hűlni, és ha már csak langyos, kirakunk egy sor háztartási keksszel egy kb. 35X20 cm-es magas falú tepsit. Erre kenjük a puding 1/3 részét. Majd megint egy sor keksz következik, erre kerül az eper fele, amit félbevagdosva helyezünk a kekszre. A maradék puding felével bevonjuk, újabb kekszréteg jön, a tetejére pedig a maradék puding. A tetejét félbevágott eperrel díszítjük.
3 dl vizet meglangyosítunk 1 kanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral, majd beleöntjuk a tortazselét, és 1 percig forraljuk.
Megvárjuk, míg langyosra hűl, és egyenletesen a sütink tetejére öntjük.
A sütinket hűtőbe tesszük, és másnap, kis kockákra szelve mind megesszük!
Megjegyzés:
Ha valaki édesszájú, de a melegben nem kíván semmi habos sütit, ezt imádni fogja, remek frissítő!
Az eredeti cikk a mindmegette.hu oldalon olvasható
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.