Úgy könnyebb lesz kikaparni

2011.05.23. 14:01


Üdv!

 

Az abortuszos-zuglói-sztk-s postról jutott eszembe a saját történetem is, amikor szintén ezen egészségügyi intézmény nőgyógyászatán jártam kb 3 éve, mivel pozitív lett a tesztem. Mondanom sem kell, mindig felelősségteljesen védekeztem, mégis összejött a baba, ráadásul akkor szakítottam a pszichopata pasimmal is...

 


Elmondtam a dokinak, hogy pozitív lett a teszt, illetve hogy már eldöntöttem: nem szeretném megtartani a babát. Aki már átment ezen, nyilván nagyon jól tudja, micsoda lelki traumát jelent ez egy nőnek. A doki hüvelyi Uh-al megvizsgált, nem látta egyértelműen a terhességet. Pedig a laborban is megállapították. Ekkor kértem az orvost, hogy egyrészt végezzük el mielőbb a terhességmegszakítást, hiszen ekkor voltam a 4-5. héten, valamint érdeklődtem az esetleges - nem műtéti - alternatívák iránt is.


Utóbbival szemben "természetesen" elutasító volt, de számomra a döbbenetet a következő mondata váltotta ki: "várjunk még pár hetet, akkor nagyobb lesz a magzat és úgy úgyis könnyebb lesz kikaparni..."


Hogy mondhat ilyet egy orvos?? Én azt gondolom nem mindegy, hogy egy 4 hetes vagy egy 1o hetes, már szinte kisbabát veszítek el... nulla együttérzés, nulla emberség.. Ez a hozzáállás szégyen egy orvosra nézve! Ezek után inkább egyből kimentem Bécsbe gyógyszeres terhességmegszakításra, és mondanom sem kell, örülök h ezt választottam a művivel szemben...


A.

 

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Visco Stello (törölt) 2011.05.23. 17:03:06

@Okusaba: Érzed te is, hogy ez csak duma?
Hol vannak körülöttem ezek a kitűnő, racionális, extra felelősségtudattal megáldott és jövőbe látó hölgyek? Én nem ismerem őket. Akik körülöttem vannak(t.k.) élnek-halnak az Old Spice illatért, a vádlitetkóért, a köldökpirszingért, a bóticsöcsért, a proteinkövér szolizott filmsztárokért, a BMW-ért stb. No a gyermek ebbe a képbe nem fér bele. Még ha ezek csak álmok, akkor sem. 40 éves korukra - amikor megkopik a szépség - egyedül maradnak. Se társ, se gyermek. Mindez a tévesen értelmezett emancipáció miatt. Amikor nem egyenlő jogokat akarnak, hanem egyformák akarnak lenni a férfiakkal.

El Visco Stello (törölt) 2011.05.23. 17:09:05

@tódór piroska: nemá Piri néni!!!
Nem hagyhatsz itt minket!

Épp az előbb írtam le a lehetőséget: "racionális, extra felelősségtudattal megáldott és jövőbe látó hölgyek"
Röviden: REFMÉJLH
Ez az alternatív kifejezés.

Dr.laikus PhD 2011.05.23. 17:21:14

@Red Treff:

Akkora marhaságot írsz, hogy na!
A poszt nem arról szól, hogy kényszerből vetette el, sőt még az előző sem.
Te valami másról hadoválsz.

Ha már annyira hímsovinisztának tartod akivel koitálsz, akkor bizony neked kell még nagyobb felelősséget vállalni az örömödért.
Ha már így gondolod.

Férfiak fogamzásgátlásáról meg olvass a neten, utána írkálj baromságokat.

cenzorilla 2011.05.23. 17:25:13

@tódór piroska:

Mint tudod akkor szoktunk beleszólni és kategorikusnak lenni, ha nagyon más irányba szalad a beszély menetje és várható a trollok megjelenése, vagy már itt is vannak.

Rólad ez bizony nem mondható el.
Mondanivalód lényegét kicsit fondorlatosabban és tudományosabban is ki tudod fejezni. :))

Kérlek maradj! Tudod, hogy soha nem személyeskedünk!

VaTi 2011.05.23. 17:27:03

Örülök, hogy Desiderata leírta orvosilag a miérteket. Szeretem átlagemberként megérteni a mi miért úgy történteket. A posztolótól csak annyit kérnék, azt is halkan, hogy ne használja ezt a kifejezést: "kisbabát veszítek el". Ő ugyanis nem elveszíti, hanem eldobja. Így döntött, ok, nincs ehhez hozzáfűznivalóm, csak ne ezt a kifejezést használja. Elveszíteni az a barátnőm veszíti el a babáját, aki lassan 10 éve küzd érte a férjével, minden anyagi és lelki erejüket erre fordítva, de nem maradnak meg a babáik. Na, az elvesztés. Jelen estben ezt a kifejezést használni mártírkodás.

epres négercsók 2011.05.23. 17:42:32

@tódór piroska: A másik posztban oka volt annak, hogy mondtam, amit mondtam. Szerintem, aki ott volt és látta, miket szedtünk ki, az tudja, miről beszélek.
Azzal semmi problémánk nem volt és nem is lesz soha, ha valaki elmondta a véleményét, még akkor sem, ha történetesen nem ért egyet a posztolóval.

Szóval kérlek szépen, maradj! Vagy ha már el szeretnél menni, ne ilyen ürüggyel tedd...

bakela 2011.05.23. 17:47:43

Holnap nem-e lehetne-e olyan posztot-e, hogy szadista Meng Elek kapargat az elfekvőben mezítelen, ártatlan gimnazista lányokat, miközben fotókat készít, és kiskorúaknak árusítja, LSD-vel átitatva a bölcsi "Gennyes Kisvakond" csoportjának záró délutáni buliján-e?

Okusaba 2011.05.23. 17:53:14

@El Visco Stello: Persze, vannak olyan nők is. És vannak meglett családanyák is akik az abortuszt választják. Életkori sajátosság, hogy huszonévesen kevésbé előrelátó, s más okok vezérlik a döntésben, mint a későbbi években. Egy biztos, ha a nő elég elszánt, a férfi tehet bármit, akkor is az lesz amit a nő akar, mármint hogy lesz gyerek vagy sem.
Vagy a körülötted lévő 40-s éveikben járó nők is olyanok mint amilyet a hozzászólásodban felvázoltál?:)

Bikli néni 2011.05.23. 17:56:18

OFF
Kedves Orvosok! Tudom, hogy olvassátok, még ha nem is válaszoltok rá...
Nem tudom, mi az oka annak, hogy kollektíven bojkottáljátok a blogot, de szeretném, szeretnénk, ha nem tennétek. Ti ennek a blognak a lelke vagytok, én pl. elsősorban nem azért járok ide, hogy a posztokon csámcsogjak, hanem mert szeretlek titeket olvasni. Azzal, hogy itt hagytok minket, nem az egyszeri trollokkal, nem is a moderátorokkal, hanem velünk, egyszerű olvasókkal szúrtok ki. Nagyon szeretném, ha meggondolnátok magatokat, bármilyen okból is mentetek el innen. Úgy gondolom, hogy egy jó társaság alakult itt ki, és nélkületek üres lenne ez a hely.
Piroska, Miki, Leroi, és mindenki, aki a távozását fontolgatja, kérlek, gondolkodjatok el ezen. Mi szeretünk titeket, nem szeretnénk elveszíteni senkit!
ON

El Visco Stello (törölt) 2011.05.23. 18:04:24

@Bikli néni: Jöjjenek a pofonokért? Majd ha bolondok lesznek! És igazuk van.

Bikli néni 2011.05.23. 18:12:40

A poszthoz: az az érzésem, legutóbb úgy véleményeztek engem néhányan, hogy én "abortuszpárti" vagyok.
Nos, szerintem nincs ilyen, hogy abortuszpárti. Én inkább azt az oldalt képviselem, hogy vannak helyzetek, amikor mindenkinek jobb, ha az a gyerek nem születik meg. És itt most nem a kényelmi szempontokra gondolok (pl: anyu nem tud elmenni bulizni, vagy nem tudna olyan ruhát venni a gyereknek, amin virít valami világmárka neve, meg a Pierre Cardin a babakocsi oldalán). Ezeknél önmagában szerintem is őrültség az abortusz, de egyelőre ez de facto az anya döntése.
Ami viszont megfontolandó: a gyerek születhet erőszakból, lehet túl korai (egy 16 évestől szerintetek elvárható, hogy komolyan és felelősségteljesen nevelje a gyerekét, feladva még az alap tanulmányait is?), lehet beteg, akármi. Ha pl. tervezett a gyerek, örülnek a szülők, és a terhesség során kiderül, hogy valami súlyos betegsége van és ezért el kell vetetni, azt is megköveznétek? Nézzetek magatokba: ki az, aki bevállalná pl. azt, hogy egy magatehetetlen gyereket élete végéig pelenkázzon, aki ágyhoz van kötve egész életében, és csak vegetál? Aki ezt nem képes megérteni, az nem lehet büszke arra, hogy ő mekkora erkölcsös mintaszobor, ez egyszerűen őrültség. Kinek jó ez? KINEK?
És ezt most nem a konkrét esetre mondom, hanem általában.
Egyrészt ott van az anya, akinek a helyébe senki nem tudja odaképzelni magát, másfelől csak az anya tudja felmérni, hogy milyen következményei lesznek, ha megtartja vagy ha elveteti magzatát.
Nem, én nem pártolom az abortuszt, az Isten mentsen meg attól mindenkit, hogy ilyen helyzetbe kerüljön! De elismerem, hogy vannak esetek, amikor az abortusz indokolt. Lehet velem nem egyetérteni, de ahogy én is tiszteletben tartom az ellenkező oldal véleményét, ugyanígy én is ezt kérem tőletek.

Bikli néni 2011.05.23. 18:16:36

@El Visco Stello: És kitől kapják a pofonokat? Tőlünk? Ha én lennék az, akinek itt vagy ötven ember issza minden nap a szavait, szeretik, tisztelik, akkor magasról lesz@rnám, ha egy-két ökör beszólogat nekem. Pedig nekem nagyon érzékeny lelkivilágom van...
Légy szíves tegyél még te is rá a lapáttal, nehogy véletlenül valamelyikük elgondolkozzon azon, miért volt jó idejárniuk! Ugyan nem látok bele a rendszerbe, de amiket itt olvastam az elmúlt kb. másfél évben, az a gyanúm, hogy sehol máshol nem kapnak ismeretlen laikusoktól akkora megértést és tiszteletet mint tőlünk.
Csak azért, mert egy-egy elvi, lelkiismereti kérdésben másképp gondolkodunk, már el kell menni? Vagy azért, mert sosemlátott trollok idejönnek osztani az észt? Ez nem indok, ez ürügy.
Ennyi erővel mindenki, aki leírja a véleményét (ami jó eséllyel nem tetszik mindenkinek) házhoz megy a pofonért.

mákonya 2011.05.23. 18:19:53

@Bikli néni:
Kedves Bikli néni, aki téged abortusz pártinak gondol az már olyan csökönyös, mint egy Greenpeace aktivista. :-)

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2011.05.23. 18:26:51

@El Visco Stello: Ok. ervelek en: nagyon nem mindegy, hogy mennyi ideig kell a lelki teherrel egyuttelned. Tudod, hogy nem szulheted meg, megis sajnalod. Nehez dontes ez egy nonek, es kellemetlenek a kovetkezmenyek is. Nem olyan, mint egy foghuzas, pedig az is faj...

Dr.laikus PhD 2011.05.23. 18:29:21

@kekecke:

Itt nem arról van szó, hogy bárki követ dobna (én pl. nem) az abortáló anyára.

Egyszerűen a döntésének a következményeit nem mentetheti fel mással.
A terhét cipelnie kell és cipelni is fogja amíg él. Az anyai ösztön már csak ilyen. A többségé természetesen.

El Visco Stello (törölt) 2011.05.23. 18:29:47

@Bikli néni: Nekem pl lelkiismeret furdalásom van ebben az ügyben.
De általában is: Ez a blog afféle panaszkönyv. Jellegéből adódóan orvosellenes. Ennek ellenére próbált itt néhány orvos felvilágosító, tájékoztató munkát végezni, vállalva az ellenszenvet is. Ez semmiképp nem elvárható.

El Visco Stello (törölt) 2011.05.23. 18:32:04

@kekecke: Kell???????? Itt van az eb elhantolva. (most a posztról beszélek)

tódór piroska 2011.05.23. 18:33:03

@epres négercsók: @cenzorilla:

Értem, köszönöm. Maradok, remélem, a többiek is. Bár néha nem könnyű.

Bikli néni 2011.05.23. 18:37:02

@El Visco Stello: Igen, ezért becsülöm őket én is. Így arctalanul lenne a legkönnyebb mondani bármi rosszat, mégis ők azok, akik arc, név nélkül is itt vannak és segítenek nekünk. Ők jó tanárok, mi pedig - remélem - jó tanítványok vagyunk. Igen, belerondítanak néhányan, de a fórumozás (sajnos) erről (is) szól.
Nem elvárható, de nagyon-nagyon pozitív dolog, és nagyon örülök, hogy részese lehetek az itteni eseményeknek :)

@tódór piroska: Juhé!!! Remélem én is, hogy a többiek is meggondolják magukat. Trollokat ignoráljátok, magatokért és értünk maradjatok! Én is tudom, hogy nem könnyű, és tökre becsülöm, hogy így is vállaljátok. Köszi :)

sárga nyúl 2011.05.23. 18:37:56

Véleményem szerint a gyerekvállalást alkalmassági vizsgához kellene kötni. Valószínűleg a Posztoló nem menne át ezen a vizsgán. Úgyhogy nincs miről beszélni.

cenzorilla 2011.05.23. 18:38:50

@tódór piroska:

Én személyesen is köszönöm.
Epresi is mindjárt írja, hogy ő is. :DD
Remélem a többiek is megértik és vesznek egy naaaaaaaagy méééééély levegőt és nagyon hamar visszatérnek. :-))

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.05.23. 20:31:14

@sárga nyúl: pont erre gondoltam a multkori hasonlo posztnal:) Nemcsak az orokbefogadoknak, de a sajat verszerinti porontyukat felnevelni akaroknak is kellene egy alkalmassagi teszt, bar azt hiszem, igen hamar kihalna az emberiseg:)

El Visco Stello (törölt) 2011.05.23. 20:42:37

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol @sárga nyúl: Ezt azért gondoljátok át újra! Ma ez volt a legszélsőségesebb hozzászólás. Az ember azt hinné, ha valaki írni tud, már az ilyen mértékű sötétség kizárható.

epres négercsók 2011.05.23. 20:52:01

@tódór piroska: @cenzorilla: Bizony, epres is nagyon örül, csak eddig nem volt itt :-)

Bikli néni 2011.05.23. 21:13:50

@El Visco Stello: Azt nem lehet korlátozni, hogy ki mikor szeretne gyereket vállalni.
Azt viszont érdemes lenne végiggondolni, hogy az örökbefogadási szabályokat módosítsák. Gondolj bele: ma egy örökbefogadási procedúra évekig is eltarthat, és ez alatt azt is megnézik, hogy az örökbefogadó szülő egy nap hányszor megy WC-re. Aztán nyúlik, mint a rétestészta, a gyerekekből hipp-hopp óvodás korú lesz, úgy meg már nem kell senkinek :(
De akár egy újszülöttért is évekig kell harcolni. Úgy gondolom, hogy ha van egy normális, jól szituált család, akiket nyilvánvalóan a gyereknevelés és az ezzel járó örömök vezérelnek, és mondjuk igazolni tudják, hogy orvosi okból nem tudnak saját gyereket "felmutatni", azokat nem kellene felesleges vegzatúrának kitenni.

epres négercsók 2011.05.23. 21:23:18

@El Visco Stello: Egy kicsit finomabban fogalmazd meg a másokról alkotott véleményedet.

sárga nyúl 2011.05.23. 21:26:35

@El Visco Stello: Nana. Semmi ilyet nem mondtam. Sterilizálás. Mondjuk időlegesen. (De lehet, hogy ez felesleges engedékenység.)
Az abortusznak egyébként nem vagyok a pártján, de indokolt esetben (pl. erőszak) nincs miért vitatkozni rajta.
(Sajnálom, ha nem tetszik, nekem se tetszik a Te gyereknevelési gyakorlatod, de tudomásul veszem.)

sárga nyúl 2011.05.23. 21:29:13

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: Nem biztos. Javulna az életminőség, magasabb lenne a tudásszint. Lehet, hogy drasztikusan lecsökkenne a népesség, de egy szinten szerintem stagnálna, és később lassan elkezdene nőni.

El Visco Stello (törölt) 2011.05.23. 21:38:29

@epres négercsók: Elnézést, ez már valóban meghaladja a moderáció kompetenciáját. Javaslom, hogy kérdezz meg okosabbat, hogy mi hangzott el kétszer is a Praxis.blog.hu topikjában. Én mindenesetre érdekességképpen elmentettem. Hát nem értitek? Tényleg nem?

El Visco Stello (törölt) 2011.05.23. 22:04:46

@epres négercsók: A finomabban azt jelenti, hogy sehogy?
Akkor megpróbálom találós kérdés formájában: Minek nevezik azt az ideológiát, amelyik valamilyen cél érdekében hatósági sterilizálást, vagy hatósági abortuszt alkalmaz? Hová vezet ez?

Dr.laikus PhD 2011.05.23. 22:13:02

@sárga nyúl:

"Sterilizálás. Mondjuk időlegesen. (De lehet, hogy ez felesleges engedékenység.)"

Te tudod mit írsz? Tanultál történelmet?

Árja sárga nyulak legyenek a földön?

Szégyelld magad!

sárga nyúl 2011.05.23. 22:29:43

@Dr.laikus PhD: @El Visco Stello: Hááát a sárga nyulak tutira nem lennének árják. :DDDDDDD
Gondoltam, hogy itten biztosíték problémák lesznek. :) Pedig nem faji alapon gondoltam, még csak nem is IQ alapján, mindössze alkalmasság. Pl. olyan ne szülhessen gyereket, aki utána megkínozza, esetleg beleejti a pottyantós wc-be, nem ad neki enni, mert elissza a családi pótlékot, ilyesmi. Na meg az egyértelműen öröklődő, az életminőséget jelentősen rontó krónikus betegségek esetén. Hozzáteszem jelenleg akit gondnokság alá helyeznek mondjuk értelmi fogyatékosság miatt, az nem köthet házasságot. Ez pontosan ugyanaz. Ezzel speciel pont nem értek egyet, de az mindenesetre valószínűsíthető, hogy egy középsúlyos fogyatékos nem fog tudni gyereket nevelni.
Mindenesetre ha Ti ezzel nem értetek egyet, akkor javaslom pár hét eltöltését valamelyik EGYMI-ben, esetleg a miskolci Avason, vagy tetszőlegesen választott mélyszegény faluban, mint a gyerekek bébiszittere.

adamantium 2011.05.23. 22:34:27

@sárga nyúl: erről az a vicc jut eszembe, amikor az emberünk beszáll egy skin-head vezette taxiba, mennek, mennek, egyszercsak elütnek a zebrán egy kínait
- szent Úristen, maga mit művel
- mi van? a sárgán még át szabad menni
variáció kettő
emberünk beszáll ugyanabba a taxiba, mennek, mennek, egyszercsak elbóbiskol majd egy nagy csattanásra ébred, kérdi:
- mi történt
- elütöttünk egy kínait
- jó de miért volt 3 döccenés?
- 1 felmenni a járdára, 2 elütni, 3 le a járdáról

Bikli néni 2011.05.23. 22:40:54

@sárga nyúl: "Pl. olyan ne szülhessen gyereket, aki utána megkínozza, esetleg beleejti a pottyantós wc-be, "
Pottyantós wc-be tipikusan olyanok "ejtik" bele az újszülöttet, akik amúgy is titkolták a terhességüket és/vagy a szülés utáni módosult tudatállapotban (büntetőeljárásban ez enyhítő körülménynek számít) voltak. De inkább az előző. Titokban tartott terhesség, pont azért, hogy feltűnés nélkül el lehessen tüntetni a nem kívánt gyermeket. Ilyen "anyáknál" milyen preventív intézkedést tartanál kivitelezhetőnek? Mert ide csak egy válasz létezik, a sterilizálás, amit az előttem szólóakhoz hasonlóan én is határozottan visszautasítok.

Dr.laikus PhD 2011.05.23. 22:49:58

@sárga nyúl:

A baj veled az, hogy még mindig nem tudod miről írsz.
A mélyszegénység mióta kizáró oka a gyereknevelésnek? Mióta lehet oka a steriliztálásnak?

Egy feltételezés, hogy valaki olyan lesz, vagy olyat gondol, vagy csak te gondolod.... mióta lehet indoka a sterlizálásnak?

Az, hogy valaki sárga nyúl mióta indoka a sterilizálásnak?

Szerintem szégyelld magad!

mákonya 2011.05.23. 22:57:15

@Dr.laikus PhD:

Az, hogy valaki sárga nyúl mióta indoka a sterilizálásnak?

Mostantól......,

Bikli néni 2011.05.23. 23:00:06

@Dr.laikus PhD: Ne húzd fel magad :)

A sterilizálásnál az a legnagyobb baj, hogy - feltéve, de NEM megengedve!! - nem lehetne szelektálni. Sárga nyúl, mi alapján döntöd el, hogy kit lehet sterilizálni? Csak azért, mert valaki szegényen él, még lehet jó és szerető szülő. Ha valaki hülyére keresi magát, még lehet sz@r szülő. Mindkettőre láttam példát a saját szememmel. De amíg nem lesz valakinek gyereke, nem lehet eldönteni, hogy milyen szülő lesz. (Jó, nyilván, akinek már van három gyereke, akivel fikarcnyit se törődnek, oda nem szerencsés finoman szólva egy negyediket, többediket bevállalni, de a sterilizálás még itt is durva lenne.)
Szóval, mi alapján döntenek? Ránézésre? Marhára rühelleném, ha nekem valaki megszabná, hogy nem lehet gyerekem, mert mondjuk szemüvegem van, és különben is csúnyán néztem a sterilizálás-eldöntő bizottságra. Vagy meg se kérdezzük az embert, csak visszük? Ez engem erősen emlékeztet egy bizonyos történelmi eseményre...

Dr.laikus PhD 2011.05.23. 23:05:37

@Bikli néni:

Én ahogy látod nem húzom fel magam.
Maga a feltételezés, hogy bárkit a saját kérése ellenére sterilizáljanak abszurd és még feltételezésnek is embertelen.

Ideológiájában pedig a hitleri Németországra hajaz.
Akinek ez nem jut eszébe az nem tanult történelmet, vagy tanult de ahogy mondani szokták ordas eszméket dédelget.

Ezt minden düh nélkül mondom, csak megállapítom és most még csak viccet csinálok belőle.

mákonya 2011.05.23. 23:13:27

@Dr.laikus PhD:
Bocsi....., a modiktól is, de kicsúszott.

sárga nyúl 2011.05.23. 23:16:24

@Bikli néni: Itt a kérdés pont az, hogy Te milyen megoldást látnál erre.

sárga nyúl 2011.05.23. 23:22:06

@Dr.laikus PhD: Szerintem meg az a baj, hogy Te nem tudod, miről írsz. Magadra veszed, noha én ugyanúgy érintett vagyok mint Te, azokban a bizonyos eseményekben.
Csak éppen ennek ahhoz semmi köze. Viszont tudomásul veszem, hogy Neked ez nem tetszik. Adj szabad utat a pszichopatáknak, még virtuálisan is. Hiszen nekik joguk van.

mákonya 2011.05.23. 23:22:43

@sárga nyúl: Szerintem nem értetted....,
de mindegy.

A háború után nem kellett volna senkinek megszületnie szerinted? Akkor nem volt nagy szegénység, nyomor? A szüleink degeneráltak voltak szerinted?

sárga nyúl 2011.05.23. 23:25:11

@mákonya: Nyilván közvetlenül a nyomorba célszerűtlen szülni. Viszont a védekezésre korlátozott lehetőség volt.
Nyilván sok degenerált szülő élt akkoriban is, ugyanúgy, mint most.

sárga nyúl 2011.05.23. 23:27:56

@Dr.laikus PhD: Konkrét választ erre nem tudok adni, érintettségem csak részleges. :DDDDDD De Te biztos tudod a választ. :)
Mit húzod fel magad egy sárga nyúl vízióin az éjszaka közepén? :DDDDDDDDDD

mákonya 2011.05.23. 23:32:48

@sárga nyúl:
Mitől lettek volna degeneráltak, a szegénységtől?
Azért ezt a családom nevében kikérem magamnak, és szerintem mások is így érzik a sajátjukkal.

Bikli néni 2011.05.23. 23:36:00

@Dr.laikus PhD: Természetesen én is felismertem a történelmi párhuzamot. Gyász.

@sárga nyúl: Milyen megoldást? Semmilyent! A sterilizálás önmagában egy olyan folyamat, ami ma már orvosilag is lehetséges, de csak akkor szabadna alkalmazni, ha ezt a nő saját magának kéri!
Igen, vannak komoly problémák ezen a téren, amiket meg kellene oldani. Igen, sok az abortusz, még több a rossz szülők mellé, rossz körülmények közé született gyerek.
Olyan megoldás nincs, ami tökéletes biztonságot adna, de lehetnének részmegoldások is.

Pl.: tudjátok, mibe kerül egy doboz fogamzásgátló? 7-8000 Ft, alsó hangon. Szabadáras készítmények. Kezdetnek inkább ezt tenném államilag támogatottá, vagy osztogatnám a tinik között vagy nem tudom... Lehet, sokba kerülne, de még mindig olcsóbb és kevésbé megrázó, mint az abortusz. Lehet, hogy dolgozó emberként oda tudjátok vetni, hogy áh, az semmi, ki lehet köhögni, de ne felejtsétek el, hogy egy 17-18 éves lánynak például csak annyi pénze van, amit a szüleitől kap, jó esetben, amit nyári polcfeltöltéssel összeszed. Szerintem egy csomóan beszednék, ha lenne rá pénzük. Persze nem mindenki, de ha tízből csak három abortusz elkerülhető lenne ezzel a módszerrel, már sokkal jobb a helyzet.
Attól, hogy pl. valaki húsz évesen úgy érzi, nincs abban a helyzetben, hogy belőle jó szülő váljon, ebből nem következik, hogy később se lesz az. Lehet, hogy a mondjuk 30 évesen szült gyerekének sokkal jobb és boldogabb élete lesz, mint a húsz évesen soha meg nem született gyermekének lett volna. Ne felejtsd el, hogy a sterilizálás visszafordíthatatlan folyamat!

Nincs olyan módszer sehol a világon, ami hatékonyan orvosolhatná ezeket a nagyon súlyos társadalmi problémákat. De ha visszanyúlunk a II. világháborúból közismert eszközökhöz, akkor ennyi erővel ki is pusztulhatnánk erről a bolygóról.

Bikli néni 2011.05.23. 23:39:21

@sárga nyúl: Kérlek szépen, az én egyik dédnagyanyám 11 gyereket szült, pedig nem nyertek soha a lottón. Mégis tisztességgel felnevelték a gyerekeket, mindenkiből ember lett.
De ezek szerint az én dédszüleim is degeneráltak voltak? Mert nem csak egy Bíborban született Konstantint, hanem 11 porontyot vállaltak be?
Na, megyek aludni, további jó elmélkedést :)

sárga nyúl 2011.05.23. 23:41:09

@mákonya: Azt írtam, hogy nyilván voltak degenerált szülők. Ebben nem foglaltatik benne, hogy kié. Sőt még az sem, hogy azok lettek volna degeneráltak, akik akkor szültek.
Késő van már énnekem a kötekedésedhez...

sárga nyúl 2011.05.23. 23:42:11

@Bikli néni: Ez a megoldás a tuti. Osztogassunk trombózist. Mintha nem lett volna erről már szó nem is egyszer.

mákonya 2011.05.23. 23:45:39

@sárga nyúl:
Hát akkor ne kötekedj......,
Kész, feladom..........,

sárga nyúl 2011.05.23. 23:46:00

@Bikli néni: Na látod, ilyet sem írtam. Vagy látod valahol, hogy azt írtam, hogy csak 1, azaz egy darab gyermek megszülése lenne engedélyezett? El tudták tartani mindet, ügyesen felnevelték. Hol a gond?
Én is eluntam a témát. :)
Jó éjt!

sárga nyúl 2011.05.23. 23:46:40

@mákonya: Éééén? Ugyan. :)
Jó éjt Neked is.

Desiderata 2011.05.24. 01:58:53

Sárga nyúl vízióihoz:
Ismerve néhány gyermekbántalmazási ügyet (pl. hasbaszúrt 2 éves kislány,megerőszakolt 8 hónapos, combcsont + medencetörött 3 hónapos),nemhogy a sterilizálást, de a halálbüntetést is simán visszaállítanám a szülőknek.
És,hogy szegények, vagy nem, k.vára leszarom.

Nem én vagyok, hanem én 2011.05.24. 07:21:16

@El Visco Stello:
Ugye tudod, hogy nem rad haragszom? Hanem a butasagra. Arra, amikor nulla ismerettel valaki veszi maganak a batorsagot, es megszolal. Es igen, a pofonok sem hianyoznak. Jobbak a napjaim azok nelkul. De ezt nem allhatom szo nelkul:

@Red Treff:
Tudod, hogy miert nincs ferfi fogamzasgatlo? Elmondom.
Tobb valaszom is van:
- Mert buta vagy.
- Mert a ferfi hormonalis fogamzasgatlo felvetese is butasag.
- Azert mert a ferfi hormon es spermium termelese folyamatos, mig a noi hormontermeles es peteeres ciklusos. Az utobbiba joval konnyebb beavatkozni.
- Azert mert konnyebb 1 db pete megereset gatolni, mint a naponta tobb millios nagysagrendben megtermelodo spermiumok kepzeset blokkolni.
- Azert mert a noi hormontablettak azonkivul, hogy fogamzasgatlok is, bizonyos betegsegek kezeleseben is hasznosak. A ciklust szabalyozzak, ezert tervezhetove valik a menstruacio idopontja, hatasukra csokken az endometriozisos szigetek merete es szama, csokken a menstruacios gorcs, csokken az aknek szama... stb...
- Persze nem kell aggodni leteznek ferfi hormonrendszerre hato szerek. Van tesztorszteren receptor blokkolo, tesztoszteron szintezis gatlo illetve agyalapi mirigyben elvalasztodo hormonokat (amik aztan a teszteron szinteziseert felelosek) is kepesek vagyunk blokkolni. Ferfi hormonszenzitiv daganatok eseten hasznalatban is vannak (pl: prosztata rak, ne aggodj, neked ilyen nem lesz). A terapiat ugy is hivjak, hogy total androgen blokad. Kovetkezmenye a kemiai kasztracio: vagyis a ferfi hormonrendszer leallitasa soran meggatolja a spermium kepzest is. Emellett persze mas hatassal is szamolni kell. Mivel a ferfiban a noi nemi hormonok is termelodnek foleg a mellekveseben es a zsirszovetben, ezert ezen hormonok szintje a ferfi hormonokehoz kepest relative megno. A relative magas noi nemi hormonszintek, es a gyakorlatilag nulla ferfi nemi hormonszintek mellett csokkeni fog a here es a penisz merete, megszunik a libido, erektilis problemak alakulnak ki, csokken a test izomzata, ellenben a zsirszovet merete megno, a testszorzet kihullik, borotvalkozni sem kell majd nagyon, megno a trombozis es az embolia riziko, raadasul a cici is kino.
Ha ezen iras utan tovabbra is ugy gondolod, hogy van ertelme a ferfi hormorendszerbe belenyulni, azt visszafogni fogamzasgatlo celzattal, es a sajat kepmasodra alakitani a fefit, akivel onnantol kezdve kozosulni sem lesz nagy elmeny, akkor mar most sajnalom a koruletted levo ferfiakat. Buta vagy, es az is maradsz!
Egyebekben meg jo lenne ha hallgatnal!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.05.24. 07:51:53

@miklos.rabai: ..és akkor kire is haragszol????:))))))

Red Treff 2011.05.24. 08:04:09

@miklos.rabai: @Dr.laikus PhD:

Tőletek nem is vártam egyebet:))))

Red Treff 2011.05.24. 08:07:04

@miklos.rabai:
Felőlem te írhatsz oldalakon át feleslegesen.
Most is csak a férfi a fogamzásgátlás káros mellákhatásait sorolod.
A női fogamzásgátlók legalább ekkora károkat okoztak az elmúlt évtizedekben.

Nem én vagyok, hanem én 2011.05.24. 08:10:34

@Red Treff:
En nem hivnam fogamzasgatlasnak azt, amikor a fefit nove alakitod.
Mondtam, hogy jo lenne, ha hallgatnal!

Red Treff 2011.05.24. 08:16:19

@miklos.rabai:
Pedig jó lenne, ha a férfi is felelősséget vállalna a tetteiért, annak következményeiért.

Nem akarok senkiből sem nőt gyártani, honnan veszed ezt az ökörséget.
Nem vagyok Pigmalion.
Igaz az sem férfiből alkotott lyányt.

Öregnővér 2011.05.24. 08:21:35

@miklos.rabai:
Kedves Miklós!

Nagyon-nagyon örülök, hogy újra itt vagy. Kérlek,hirdessed tovább is az "igét":-)))!
Jó tudni, hogy vannak normális orvosok és "tényleg" betegek is. Nagyon sokat tanultam (én is), ráadásul, aki fogékony, annak terjesztem is:-)))

Hiányoznak még: ( nem fontossági, hanem eltűnési sorrendben: dr. Morcz, Irise, Radiologus, Leroi.
Én is nagyon kérlek Benneteket, gyertek vissza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nem én vagyok, hanem én 2011.05.24. 08:45:00

@El Visco Stello:
Amugy ott igazad volt. A blogon az orvosok az erdekeiket, a szakma "jo" hiret is vedik.
Pedig a legjobb az lenne, ha egyetlen orvos, nover, mentotiszt, apolo, gyogytornasz, dietetikus, laborasszisztens... sem szolalna meg itt.
Akkor lehetne mindenfele cel es veg nelkul kopkodni, igazan beszaratni a nepet (jobb lenne, mint barmelyik hashajto), remtorteneteket meselni, lelki maszturbaciot folytatni egymas szerencsetlensegen bologatva...
De en ehhez nem akarok asszisztalni. Jobb, ha meg se szolalok, es neha rohogok bakela mondatain... :)

Dr.laikus PhD 2011.05.24. 09:09:48

@miklos.rabai:

Drága Miklós!

Az amerikai emberek sem okosabbak nálunk.
Sőt! Nagyobb az önbizalmuk, életrevalóak, de semmivel nem tudnak többet a mi átlag magyarjainknál az emberi testről, a betegségekről.

Ott az orvos egyik nagy előnye, hogy nem kell vívódnia, hogy ha nincs biztosítása ellátja-e é vagy nem.
Kompetens rendszer áll a háta mögött aki elintézi, hogy hagyják-e meghalni tőke nélkül, vagy keresnek alapítványt aki fedezi az ellátást.
Ezt a döntést nem az orvosnak kell meghoznia, jó esetben nem is tud róla.

DE. Beszélnek a beteggel, elmondják mi történik vele, mi fog történni vele, mi várható és beleegyezik-e, megértette-e.

Sokszor leírtam és tartom, hogy minden nyíg ami itt leíródik és felrobbanunk az emberi tudatlanság miatt, ennek a következménye. Ezért imádom ha itt vagytok, ha önsajnálat nélkül okítotok.

Borzasztó keveset tudok a kezelésemről, a tüneteit élvezem, alkalmanként érdekes módon ugyanaz mindig másként hat, rémülök meg, mert azt hiszem már ismerem. (hiszem, hogy csak hisztizek) Nagyon-nagyon sok a beteg és rettentő kevés az idő, ragaszkodni kell (pedig nő az orvosom), hogy csak és kizárólag egy betegre koncentrál. (nagy a fegyelem). Két percben képes elmondani, megnyugtatni, felvilágosítani arról amiről kell. Én azért vagyok hüle, mert azt hiszem tudok valamit és nem hagyatkoztam rá és hagytam volna elmondani amit köll.

Amit külföldön tudtok, azt itt is lehet.
Beszélni magyarul, hogy mi történik és mi várható. Nem kell több, mert amiről a beteg, vagy a hozzátartozó nem tud nincs ismerete ahhoz kapcsolódó "megértése" sem lesz. Elmondod, de kihullik.

sárga nyúl 2011.05.24. 09:58:03

@Desiderata: Erről van szó. Szánalmas, hogy senki nem meri bevállalni ebben a témában a véleményét rajtad kívül. Még szánalmasabb, ha nincs véleményük, vagy képesek túllépni ezeken az eseteken a "szabadság" és "jog" védelmében. Ötletük nincs a megelőzésre, csináljon mindenki, amit akar.

Nivea 2011.05.24. 10:00:01

Nem szeretem az olyan posztokat ahol nőket aláznak abotusz melletti döntésük miatt. A jelen posztban viszont az hogy nem tetszett a kikaparás szó, az már egy teljesen más tészta. Végülis úgy hívják, ezt nem tartom olyan nagy hibának az orvos részéről. A hölyg egy elég feszült, érzékeny lelkiállapotban volt, ahol minden szót akár sértőnek érezhetett volna, így vetití ki a saját lelkiismertfurdallását. viszont hogy minek kellett Bécsbe menni..ez erősen rontja pláne a poszt megitélését érzésem szerint.

mákonya 2011.05.24. 10:35:00

@Dr.laikus PhD:
"Amit külföldön tudtok, azt itt is lehet.
Beszélni magyarul, hogy mi történik és mi várható. Nem kell több, mert amiről a beteg, vagy a hozzátartozó nem tud nincs ismerete ahhoz kapcsolódó "megértése" sem lesz."

Csatlakozom, nincs rosszabb annál, mikor szinte semmit nem mondanak....,
Tudom, nem könnyű közölni a beteggel vagy a hozzátartozóval egy rossz hírt, de a hallgatás még ennél is rosszabb.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.05.24. 10:57:28

@sárga nyúl:
idősanyám!jajj!
Véleménye lehet, de könyörgöm, vélemények alapján NEM lehet rendszert üzemeltetni. És valóban, olyan rendszer NINCS, aminek mindenki a kedvezményezettje. Tudomásul kéne ezt venni, vagy el kell költözni a Holdra, egyelőre az még lakatlan!

VaTi 2011.05.24. 10:57:58

@miklos.rabai: vagyunk szerintem sokan, akik örülünk neki, hogy normálisan, értelmesen elmagyaráznak nekünk, átlagembereknek dolgokat az itt lévő orvosok. Számomra értelmes dolog volt, h a kommentek elején Desiderata leírta, hogy miért úgy történhetett, ahogy történt, miért tartotta volna érdemesnek várni az orvos. Nagyon érdekesnek tartottam azt is, amit leírtál a férfi fogamzásgátlásról. Én ezeket eddig nem tudtam. Most meg igen. Ez jó. Az, hogy van, ai nem is akarja megérteni, amit írtok, egy dolog. De szerintem sokan vagyunk (nyilván a csak olvasók között is), akik ezeket érdekesnek és végiggondolásra érdemesnek tartjuk. Most neked írtam, de mindegyik orvosnak, aki itt van: jó, hogy írtok. Ki milyen hangnemben, vérmérsélettel, sokan, sokféleképpen. Új dolgokat tanulni mindig érdekes.

El Visco Stello (törölt) 2011.05.24. 13:03:29

@VaTi: ...és még vannak olyan korlátolt emberek is, akiknek meg sem fordul a fejükben, hogy férfiak is szedhetnék az esemény utánit. A sok hülye!

Sváb 2011.05.24. 13:04:28

Egy megjegyzés:
Te nem "elveszítesz" egy kisbabát, hanem megölsz egyet. Nem ugyanaz a kettő. Pillanatnyi nehézségeid miatt úgy döntesz, hogy valaki ne éljen.
Nincs ezzel gond, sokan nem csak 10 hetes magzat korig alkalmazzák ezt, de azt a kriminológia már úgy hívja, hogy előre megfontoltan elkövetett gyilkosság. Nem mintha gond lenne ezzel, csak akkor már nevezzük nevén a folyamatot.

Red Treff 2011.05.24. 13:46:42

@Sváb:
"A jelenleg hatályos abortusztörvény értelmében az anyának a terhesség 12. hetéig van lehetősége arra, hogy az abortusz mellett döntsön."

Red Treff 2011.05.24. 13:48:08

"Utoljára 1992-ben, az abortusztörvény megszületése előtt tartottak ehhez hasonló közvélemény-kutatást. Akkor a válaszadók 75 százaléka vélekedett úgy, hogy egy nőnek joga van eldönteni, hogy megszüli, vagy abortálja gyermekét."

sárga nyúl 2011.05.24. 13:53:47

@Zsit (nyau és rémizé): Ez természetes, egyetértek. Viszont ahhoz, hogy valami történjen, először véleménynek is lennie kell. Egyébként részeredményeket oktatással el lehetne érni, de itt még az sincs.

SusanneF 2011.05.24. 14:48:09

@Bikli néni: Kedves barátosném most vár már hónapok óta egy 5-6 éves kislányra,mert testvért szeretnének saját legkisebb gyermeküknek....és nem jön az értesítés....
Mint ahogy nevelőszülők is lettek volna,de csak a remény volt meg,több,mint egy évig.
Most talán ismerősök által sikerülni fog,de a valóságban nem igaz,hogy az óvodáskorú gyermekek már intézetben maradnak.
Persze,a többség kisbabát akar,de vannak kivételek.
Szerintem nagyon szomorú,hogy bár egyszerűsödött valamelyestr az örökbefogadás,de még mindíg szolgálja hamar a gyerek érdekét,és az örökbefogadóét sem,illnevelőszülőét sem!!!
Abban sem lehetünk biztosak,hogy egyes esetekben nem lenne korrupció,pl.a magán szerveződéseknél....:(

SusanneF 2011.05.24. 14:58:09

@miklos.rabai: Kedves Miklós!
Jó,hogy itt vagy,újra írsz,még akkor is,ha ezzel nem lehet mindíg egyetérteni!
Tedd ezután is,hogy leírod az orvosi,szakmai hátterét annak,amiről szó van!
Ha nagyon bosszant,amit olvasol,csak kicsit hanyagold a bandát,aztán térj vissza,légyszi!
Igen,kellenek ide az orvosok,mert meberek ők is,de mégis,tudásuk birtokában sok mindent másképp láthatnak,és adott esetben felhomályosíthatnak minden más,ide kommentelőt....!
Szükség volt a kérdéseidre is,hiányoznak azóta...

Mit gondolsz arról,hogy tudomásom szerint a skandináv férfiak körében elterjedt a sterilizáció a férfiaknál?
Ők nem akarnak a nőkben bízni,aki biztosra megy,a műtétet választja.....

SusanneF 2011.05.24. 14:59:16

@El Visco Stello: Ezt abszolút nem értem!
Egy pasi minek is szedne esemény utánit????

SusanneF 2011.05.24. 15:09:43

Amúgy én is nagyon abortusz-ellenes vagyok,egyházi meggyőződésem és saját nézőpontom okán szívem szerint mindenkit lebeszélnék az abortuszról...
Tudjátok-e,hogy évente egy Szegednyi baba nem születhet meg?
Nem tudok egyetérteni azzal sem,hogy akkor legyen bébi,ha már minden ideális a fogadására....

Még valami:
Volt egy ismerős lány,aki érettségi előtt terhes lett,és eü-s szülei nem engedték elvetetni a magzatot.
Bele lett kényszerítve a szülésbe,felnevelésbe,megkapott hozzá minden külsőséget,ház,gyerekcuccok-DE a lalke tiltakozott az egész ellen,hisz megszokott életét akarta folytatni.....ami felfordult.
A gyermeket nemhogy szeretni nem tudta,miután megszületett,de elszorult a szívem,amikor olyanokat mondott,a saját fiáról,hogy "csak kussol a kiságyban,és néz a nagy szemeivel...!"
Mindezt 5-6 hónappal a szülés után....

El Visco Stello (törölt) 2011.05.24. 15:29:55

@SusanneF: Hát ezaz! Nagy fába vágja ám a fejszéjét, aki neked meg akar magyarázni valamit.

SusanneF 2011.05.24. 15:41:25

@El Visco Stello: attól még megpróbálhatnád....:)

Irkutszk 2011.05.24. 18:02:02

Nem nagyon szeretnék érdemben hozzászólni magához a poszthoz, mert félek, hogy csak megbántanék embereket. A véleményem elég sarkos, főként a poszt szóhasználata miatt, meg amiatt, amiket leír, és amiket NEM ír le.

Remélem, hogy marad orvos-társaság a kommentelők között az ilyen posztok ellenére is.

Bikli néni 2011.05.24. 18:16:27

@miklos.rabai: Köszönöm, hogy ezt megosztottad, nekem ez most nagyon informatív volt! És köszönöm, hogy ismét itt voltál :) Gyere máskor is, lásd a tegnapi bejegyzésemet.

Bikli néni 2011.05.24. 18:40:11

@Dr.laikus PhD: Ejnye, lelőtted a poént :P

Leroi pedig nekem is hiányzik. Persze a többiek is azért :) Leroi, ha ezt olvasod (és olvasod, ismerlek), akkor ugye tudod, hogy most mire kérlek?! Brief gesendet, Antwort bitte!!
De tényleg, azért, mert valaki belelépett a lelkivilágotokba (amit meg is értek és tényleg sajnálok), legalább minket ne ignoráljatok... :(

SusanneF 2011.05.24. 19:38:47

@Dr.laikus PhD: Ezen most akár meg is sértődhetnék-de nem teszem.
Azért kikérem magamnak!
Nem hallottam valamit-ez nem az a kategória!
A családomból akadt össze egy lány egy norvég pasival,akinek volt 2 gyereke.Amikor már mélyebbre jutott a kapcsolat,a manus tudomására hozta,hogy tőle ne várjon gyereket,védekezniük sem szükséges,mert....biztosra ment,és megműttette magát,Mint ahogy néhány-szintén gyerekes haverja is!
Úgy hogy légyszi....!

SusanneF 2011.05.24. 19:39:58

Hol van Maríjjja?
Ő is lelépett,vagy más néven szerepel?Bár azt a stílusból már észrevettük volna!!!

Bikli néni 2011.05.24. 20:16:14

@SusanneF: Bár nem vagyok egy nagy lélekbúvár, de az a gyanúm, hogy Mari kivételével mindenki itt van rídonli. Remélem, tévedek, és Mari is itt van :D
Én már elmondtam máskor is, hogy a stílusától elvonatkoztatva értékes hozzászólásai voltak, és azért sem tudom értelmezni a távozását, mert róla itt minden kritika lepergett, aztán egy nap mégis bedobta a törülközőt.
Kár :(

El Visco Stello (törölt) 2011.05.24. 20:55:05

Ne fessétek az ördögöt a falra...

Bikli néni 2011.05.24. 21:01:05

@El Visco Stello: Mária nem fog visszajönni, ne aggódj. Ha vissza akarna, már megtette volna.

mldrv 2011.05.25. 02:31:37

@miklos.rabai: abban egyetértek hogy baromi szar ötlet a hormonháztartásba beleavatkozni férfiaknál - persze nőknél is gázos lehet! az izomzatra talán nem hat, de a libidó nőknél is meg tud szűnni tőle. :P

azonban, azt ki mondta h a férfi tabletta csak hormonális alapú lehet? :)

én nem vagyok orvos, nem értek a témához, de a wikipedián több nem hormonális tablettáról írnak - ezeket egyelőre tesztelgetik, talán lesz belőle valami :).

mondjuk azért a nem hormonális alapú gyógyszer sem jelenti azt, hogy ne lehetne mellékhatása, sajnos. bár van rá esély, hogy kevesebb mellékhatással lehet számolni

mldrv 2011.05.25. 02:38:12

@SusanneF: ez a történet olyan szomorú :( sajnálom anyukát és a gyereket is.. arra amúgy kíváncsi lennék, hogy te mit javasoltál volna az ő esetében - ha mondjuk beszélgettél vele és tudod, hogy lelkileg nagyon tiltakozik a gyerek ellen. abortuszt nyilván nem, mert azt írod, abszolút ellene vagy. örökbefogadást javasoltál volna?

SusanneF 2011.05.25. 06:46:26

@mldrv: Igen!
Lehetőség szerint-bár azt csak magáncégek végzik!-
Nyílt örökbeadást,mert ott láthatja,ismerheti,hogy ki fogja felnevelni a gyermeket?

Felfoghatatlan egyébként,hogy az állami apparátus-TEGYESZ-miért nem foglalkozik nyílt örökbeadással?(Tudomásom szerint)

SusanneF 2011.05.25. 17:31:09

"Hallottál valamit,csak nem azt,és nem úgy"
Ez sértő,és erre válaszoltam,amit te már nem értelmeztél-
de ne is rágódjunk ezen-eddig nem így ismertelek.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása