Blue Curacao torta - recept

2011.05.06. 11:13

Hozzávalók:


* 1 üveg Blue Curacao
* 2 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
* 4-5 banán
* 15 dkg kókuszreszelék
* 1 pohár kefir
* 3 kefires pohár liszt
* 2 kefires pohár cukor
* 3/4 kefires pohár olaj
* 4 db tojás
* 1 csomag sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 rúd vanília
* mentalevél

 

 

Elkészítés:


Első lépéskén elkészítjük a tölteléket (azért javaslom ezt, előbb mert a pudingnak állnia kell egy kicsit, hogy minél sűrűbb legyen az állaga, amikor majd dolgozunk vele). Egy tálban keverjük össze a pudingport annyi curacaóval, hogy jó krémes legyen (én főzés nélküli porral szeretem csinálni, mert abból nem főzzük ki az alkoholt), a curacaót a szerint adagoljuk, hogy mennyire szeretnénk alkoholosra, fél üveget nyugodtan hozzáadhatunk a 2 csomag pudingporhoz. Ha nagyon zöldes színe lett és akad otthon kék ételfesték, akkor tegyünk bele! Jól eldolgozzuk, majd hagyjuk pihenni, sűrűsödni.

A tésztája gyakorlatilag egy kefires sütemény. A tojást a cukorral, a kefirrel, a liszttel, az olajjal és a sütőporral összekeverjük. Kikent tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.


Ha kész a tortalap, kiemeljük a tortaformából, megvárjuk, míg kissé kihűl, félbevágjuk. Ha nagyon púpos lett a teteje, egyenlítsük ki, vágjunk le belőle annyit, hogy egyenes legyen.


Meghámozzuk és felszeleteljük a banánokat. Az alsó tortalapra bőven kenünk a kék krémből, kirakjuk a felszeletelt banánokkal, majd megint kenünk egy kevés krémet a banánok tetejére. Ráhelyezzük a sütemény tetejét, bevonjuk a tortát a maradék krémmel, szépen eloszlatjuk a tetején és a szélén is a süteménynek. Majd megszórjuk kókuszreszelékkel, friss mentalevéllel díszítjük.

 

Megjegyzés:


A pudinggal vigyázni kell, mert el lehet rontani azzal, ha túl híg lesz. Ilyenkor keverjünk még hozzá pudingport, tehát legyen otthon tartalékban még!


Azért választottam a kefires tésztát, mert ezzel jól lehet dolgozni, finomabb és egyszerűbb, mint a sima piskóta.


Remélem, mindenkinek tetszeni fog! Amikor kitaláltam ezt a receptet, nem hittem volna, hogy ilyen jó lesz, de nagyon tetszett, és főleg akkor szép, ha kék ételfestéket teszünk a tésztába is!


Az eredeti cikk a mindmegette.hu oldalon olvasható
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása