Mascarponés-parmezános tészta-ízletes és gyors

2011.04.29. 09:48

Most egy húsnélküli, ízletes és nagyon gyors tésztás finomságot ajánlunk. Percek alatt elkészíthető ebédre, vacsorára, - vagy akár a váratlan vendég érkezésekor.

 

 

Mascarponés-parmezános tészta


Hozzávalók: 30 deka penne tészta, 30 deka mascarpone, 1,5 deci tejszín, 1 tojás, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 15 deka reszelt parmezán sajt, 3 deka vaj, ízlés szerint só, őrölt fehér bors, szerecsendió.


Elkészítése:


a száraztésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A mascarponéhoz hozzáadjuk a tojást, a tejszínt, a sót, a borsot, a szerecsendiót és a zúzott fokhagymát, és összedolgozzuk. Egy kisebb sütőedényt kivajazunk, beletesszük a kifőtt tésztát, ráöntjük a mascarponés masszát, majd a tetejére szórjuk a reszelt sajtot. Forró sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.


Az eredeti cikk az eletforma.hu oldalon olvasható
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása