Egyszerű húsvéti ételek

2011.04.22. 10:25

Sokan vagyunk úgy, hogy a sok teendő közepette nem tudunk Húsvétkor gasztro-csodákat varázsolni az asztalra. Emiatt ne legyen lelkiismeret-furdalásunk, néhány egyszerű étellel is kényeztethetjük szeretteinket.

 


Mindenképpen válasszunk az évszaknak és az ünnep hangulatának megfelelő alapanyagokat. Ilyen lehet a sonka ecetes tormával, a tojás, a különféle zöldséges és saláták. Húsvét vasárnap reggel fogyasszunk füstölt vagy főtt sonkát frissen sült cipóval, főtt tojással és tormával.


Ebéd gyanánt semmiképpen ne hagyjuk ki a bárányhúst sem, újkrumplival tálalva egyszerű, mégis az ünnephez méltó sülttel kedveskedhetünk vendégeinknek. Bárányt egyben is süthetünk, belsejét zöldséges töltelékkel telítsük. A bárányborda is rendkívül ízletes, nagyon gyorsan elkészül. Sütés előtt pár órával a húsokat forgassuk friss fűszerekbe (rozmaring, frissen őrölt só és bors).


Tálalás előtt nem sokkal a fűszerkéreggel bevont bordát süssük ki forró olajban. Az a jó, ha kissé rózsaszín marad a belseje. Halat különféle variációkban készíthetünk: akár sütjük, akár pároljuk, rizzsel, újkrumplival bizonyára tetszést aratunk.

 


A mazsolás-vajas kalács desszertként hódíthat, de az étkezések között felszolgált aszalt gyümölcsök is illenek az ünnepi menüsorba. A gyerekeknek készítsünk sonkás vagy lazacos szendvicseket, biztosan jó étvággyal falatozzák ezeket az ínyencségeket.


Arra buzdítanánk mindenkit, hogy készüljenek egyszerű étkekkel Húsvétra, így rengeteg időt spórolhatnak meg, amelyet aztán a szeretteik körében, kipihenten tölthetnek.

 

Forrás:napiotthon.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása