A 8 legidegesítőbb szokás a munkahelyen

2011.04.13. 10:09

Minden munkahelyi társaságban van olyan ember, akitől égnek áll a többiek haja. Összegyűjtöttük a legidegesítőbb szokásokat, melyektől kiborulnak a kollégák.

 


Szinte lehetetlen olyan munkahelyi kollektívát összehozni, melyben egy gyenge láncszem sincs. Ha hajlamos vagy a késére, a lógásra vagy a munkahelyi holmik elsüllyesztésére, vigyázz, lehet, hogy pont te vagy a szálka a többiek szemében.

 

Állandó locsogás


Talán a baráti társaságodban is van olyan ember, akinek be nem áll a szája, egy munkahelyi közösségben azonban rendkívül idegesítő a lepcses száj. Az illető elkap a folyosón, mikor a mosdóba tartasz, kávézásnál és ebéd közben. A legrosszabb, mikor munka közben is nyomja a kedves kolléga vagy kollegina, és képtelen vagy tőle a munkádra koncentrálni.


Késés


Minden cégnél akad olyan kolléga, aki hadilábon áll az idővel, és soha nem ér be pontosan, kifogásainak tárháza pedig kimeríthetetlen. Hol a kutyája kóborol el, hol nagymamáját kell orvoshoz vinnie, de tőle már azon se lepődik meg senki, ha olyan kifogással áll elő: a túl erős szembeszél miatt érkezett késve.


Lébecolás


A lébecoló típus messziről felismerhető. Ő az, aki hosszú kávészüneteket tart, mindenkit kikísér a teraszra dohányozni, és rendre a cégen kívül ebédel, és minimum másfél órát távol van. Ez az illető rendkívül kedves, és mindenkivel jóban akar lenni, nem árt ő senkinek, kivéve a közvetlen kollégáinak, aki helyette dolgoznak.


Felsőbbrendűség


Az illető kinevezte saját magát a leghozzáértőbbnek a csapatban, és rendre hangoztatja felsőbbrendűségét. Ráadásul belenéz és bele is szól más munkájába, kioktat mindenkit azzal a jelmondattal, ő csak segíteni akar.

 

Lógás


Ez a típus feltűnően sokat beteg és állandóan halaszthatatlan otthoni problémákkal küzd. Néha leleményesebb kifogást is talál: ügyfelekkel ebédel, céges ügyekben mászkál, bírósági tárgyalásokra megy és kivizsgálásokra kap időpontot. Nála egy a lényeg: minél kevesebb időt a munkahelyen tölteni.


Hangos telefonálás


A kedves delikvens hangosan tárgyalja ki telefonon a párkapcsolati problémáját a barátnőjével, intézi a gyerek táborozását és ordít az ügyfélszolgálatossal egy számla miatt. Nem érdekli, hogy élete minden mozzanatáról - akarva-akaratlanul - tud az egész közösség. Az illető senkire sincs tekintettel sőt, a legtöbbször észre sem veszi, hogy ezzel a szokásával zavarja munkatársait.


„Pakolás"


Ki ne ismerné azt a kolléga-típust, aki a céges holmikat "menti el" saját magának? Először csak néhány A4-es papírt visz haza a gyereknek, mert pont elfogyott, majd jön az ásványvíz, a tollak, post-itek és a tűzőgép. Ha valaki rendszeresen visz haza munkahelyi kellékeket, hamar kivívja a társai haragját.


Teszetoszaság


Ez a kolléga egyáltalán nem rosszindulatú, szándékosan nem akar rosszat senkinek, mégis apró-cseprő ügyeivel minden nap félbeszakít a munkádban. Egyik nap a munkaeszközével akad gondja, másnap apró baleset éri, utána pedig tönkretesz valamit. Tipikus energiavámpír, aki megnehezíti az életed a cégnél, és csak elrontja a napodat.


Forrás:pink.hu

Fénykép:Fotolia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása