Tavaszi megtisztulás: tét az egészségünk

2011.03.28. 10:11

Illesszünk be méregtelenítő kúrát a mindennapjainkba.A böjt nem a modern kori ember találmánya, már hosszú évszázadokkal ezelőtt is alkalmazták. A téli járványos időszak után és vallási okokból is természetes volt a böjt. Manapság gyakran találunk kifogásokat, miért ne kezdjünk bele, pedig a legdrágább kincsünk a tét: az egészségünk. Ha nem szánunk időt és energiát a méregtelenítésre, testünk jelezni fog: az ólmos fáradtságtól a magas vérnyomáson keresztül a cukorbetegségig sok kellemetlenség okozója lehet az alkalmankénti böjtölés elbliccelése.

 

 

 

A különféle méregtelenítési rituálékban és kegyszerekben nincs hiány, győzzük kiválasztani a számunkra legideálisabbat. Ajánlott orvossal konzultálni a böjt előtt, ha krónikus betegségünk vagy jelentős túlsúlyunk van. A méregtelenítés tarthat egy napig, amikor csak vizet fogyasztunk, vagy hosszabb ideig, amikor átalakítjuk a táplálkozásunkat, és lemondunk bizonyos ételek fogyasztásáról. A pihenés, befelé fordulás, nem megerőltető mozgás segíti a testi és szellemi harmónia megteremtését a megszokott táplálékbevitel megvonása idején. Lényeg: szabaduljunk meg a felgyülemlett mérgektől és stressztől.


Forrás:noinapozo.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása