Napelemes okostelefon Androiddal

2011.03.18. 07:13

Ha mobiltelefont vásárolunk, szeretjük, ha a készülék valóban lehetővé teszi a mobilitást, és nem kell időről-időre lesnünk a falak lábazatait, hogy van-e szabad konnektor. Az okostelefon felhasználóknak nem kevés fejfájást okoz a készülékek energiaigénye. Egy nagyobb kijelzős készülék aktív használat mellett néha egy teljes napot sem bír ki újratöltés nélkül. Így pedig rendszeresen igényel konnektor-közelséget felhasználójától.

 


A környezettudatos emberek számára jó hír, hogy az Umeox nemrég a Mobile World Congress keretein belül bemutatta új androidos okostelefonját, ami megoldja az akkumulátor problémákat a hátlapján található napelemek segítségével. Az Apollo lesz vélhetően az első napenergiát használó telefon, ami sorozatgyártásra kerül és világszerte kapható lesz.


Az Apollo 3.2 hüvelykes 320X480 felbontású érintőképernyővel, 1GB tárhellyel, microSD slottal, FM rádióval, 2.1-es A2DP-t támogató Bluetooth-szal és 3 megapixeles kamerával lesz felszerelve. Az 512 mega RAM és a Froyo oprendszer egy kellemes középkategóriás telefont jelent és állítólag 100 dollár körül mozog majd az ára.


Ami a napelemeket illeti várhatóan 17 óra alatt töltik fel a telefont 100%-ra. Ez nem kevés idő, de mindenképpen üdvözölendő a tény, hogy ilyen zöld telefon kerül hamarosan a boltok polcaira.


Forrrás: napiotthon.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása