Tejszínes túrótorta
Hozzávalók kb. 12. szelethez:
Az alaphoz:4 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 1 ek étkezési keményítő, 1 tk almaecet
A krémhez: 8 lap zselatin, 2 tojássárgája, 10 dkg cukor, 3 tasak vaníliás cukor, 50 dkg
zsírszegény túró, 5 fél barackbefőtt, 4 dl tejszín
A díszítéshez: 2 fél barackbefőtt, 2 ek baracklekvár, mentalevelek
A sütőt előmelegítjük 150 Celsius-fokra. A 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját és oldalát is kibéleljük sütőpapírral.
A tortaalaphoz kemény habbá verjük a tojásfehérjéket egy csipet sóval. A cukrot elkeverjük a keményítővel, és lassan beleszitáljuk a habba, közben folyamatosan verjük. Beleöntjük az ecetet is. A tortaformába simítjuk úgy, hogy kb. 5 cm magasan az oldalára is jusson. A sütőben kb. 70 percig szárítjuk-sütjük. Elzárjuk a sütőt, és zárt ajtónál hagyjuk kihűlni a tortát.
A krémhez a zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, végül beledolgozzuk a túrót. Simára keverjük. A barackot lecsepegtetjük és kis darabokra vágjuk, a túrókrémbe dolgozzuk. A zselatint kinyomkodjuk, kis lábosban felmelegítjük, és elkeverjük 2 ek. túrókrémmel, majd a túrókrém egészébe forgatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a krémbe forgatjuk, és az egészet egy órára hidegre tesszük.
Tálalás előtt egy órával a tortaalapot kiemeljük a formából, és belesimítjuk a krémet. Fél órára hidegre tesszük. (Nem szabad hamarabb elkészíteni, mert különben nagyon elázik az alap!) A díszítéshez a barackokat feldaraboljuk, a lekvárral együtt felmelegítjük. A torta tetejére kanalazzuk, mentalevelekkel díszítjük és szeletelve kínáljuk.
Forrás:stop.hu
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.