Hogyan gyorsítható a haj növekedése?

2011.02.16. 08:50

Genetikai adottságtól függ, hogy kinek milyen gyorsan nő a haja. Egészséges életmóddal és bizonyos hajregeneráló szerekkel azért gyorsítható a folyamat.

 


A haj növekedése: Genetika és időjárás


Van, akinek egy év alatt háromszor annyit nő a haja, mint másnak öt év alatt. A növekedés üteme genetikai adottság kérdése, azaz amit őseinktől örököltünk, azzal kell gazdálkodnunk. Ugyanez vonatkozik a haj maximális hosszára – nem különleges tehát, hogy valakinek derékig ér a haja, másnak pedig soha nem ér lejjebb a vállánál.


A haj növekedését befolyásolják az évszakok, az időjárás, az életkor, a betegségek, a stressz, az általános egészségi állapot is: az is elképzelhető tehát, hogy az egyik évben csak egy öt centit nő a hajunk, a következőben pedig tizenötöt.


A kóros mértékű hajhullás, töredezés, elhasználódás azonban valószínűleg betegségre utal, érdemes ilyen esetben szakemberhez fordulni, és kivizsgálni a kiváltó okokat. Fény derülhet hormonális hajhullásra is, ez is kezelhető koffeintartalmú, valamint minoxidiles ecsetelőkkel, melyeket a szakember javasolhat.


"Hajnövesztő" készítmények

A hibátlan bőr, az egészséges haj és köröm nagyrészt adottság, azonban életmódunkkal mi is sokat tehetünk érte. És bár megállítani ugyan nem tudjuk, de késleltethetjük bőrünk öregedését.
Bőrünk, hajunk és körmeink egészsége.


Egy keveset azért tehetünk hajunk gyors növekedéséért. Az egészséges életmód kulcsfontosságú, a kiegyensúlyozott táplálkozás és a káros szenvedélyek elhagyása már önmagában csodákat tehet.


Kúraszerűen szedhetünk hajregeneráló vitamint- és nyomelemekkel operáló készítményeket. Ezeket a tápanyagokat pakolások, balzsamok, hajvégápolók használatával is bevihetjük.


Léteznek már olyan készítmények, samponok melyeket speciálisan a gyulladt, korpásodásra hajlamos fejbőrre ajánlanak, ezek segítik a hajhagymák szabad növekedését.


Érdemes patikában beszerezni az ilyen termékeket, így nem nyúlhatunk mellé.


Az egyik legjobb gyógymód pedig a hajhullás esetében is a megelőzés: csínján bánjunk a fodrászati kezelésekkel, festésekkel, hajvasalással, forró hajszárítózással, hiszen ezek nagymértékben roncsolják a haj szerkezetét.


(WEBBeteg)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása