Horribilis összeget költünk alternatív gyógyászatra

2011.02.08. 08:24

Egészséggazdasági monitort indított januárban a Gfk Hungária Piackutató és a Tárki, aminek célja, hogy a döntéshozók, a civil szervezetek és a piac számára információkat szolgáltasson arról, hogy a lakosság mire fordítja az idejét és a pénzét az egészségével kapcsolatban - mondta a vizsgálat megindításáról Rudas Tamás, a Tárki tudományos igazgatója és Kozák Ákos, a GfK Hungária igazgatója.

 


Az egészséggazdaság a teljes egészség iránti igényt kiszolgáló ágazat, amibe beleértendő az egészségügyi ellátás is. A konferencián felszólalók a jelenlegi egészségügyi költésekről szólva kiemelték: az országos egészségbiztosítás büdzséje megközelíti az 1500 milliárd forintot és ehhez járulnak a lakosság közvetlen kiadásai évi több mint 1000 milliárd forint értékben. További évi 570 milliárd forintot tesz ki az az összeg, amit a magánszemélyek alternatív gyógyászatra fordítanak.


Lantos Zoltán, a GfK ügyfélkapcsolati igazgatója előadásában hangsúlyozta: ma már az egészség megvásárolható és példaként a különböző protéziseket, a pace-makert valamint a testszobrászatot említette. Véleménye szerint a következő 10 évben mintegy 1500 milliárd forintos piac nyílik meg Magyarországon, és az ezt megalapozó változásokat kísérik figyelemmel az egészséggazdasági monitorral.

Forrás: hvg.hu
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása