Fejbe kell lőni a hajléktalanokat?

2011.02.04. 06:00

Január 29-én este hazafelé tartva egy ismerős helyi hajléktalan a földön fekve találtam. Üres flakon mellette, a fejéhez mintha valami géz darab lenne ragadva, ébreszteni szokás szerint nem lehet, ilyenkor teljesen magán kívül van.

 


Különösen hideg volt, mínusz 8 fok, és bár tudom Jani kirívóan szívós, de reggelre szerintem megfagyott volna. Régebben volt hajléktalan mentő, de a telefonomat kicseréltem és azóta nincs meg a számuk. Mit is csináljak, tisztában vagyok, hogy a mentőknek ez mekkora probléma, de Győrfi Pál is mondta a tv-ben, ha földön fekvő hajléktalant látunk, telefonáljunk. Emlékszem, még ecsetelte is, mennyi idő alatt lehet megfagyni. Úgy döntöttem, mindenesetre hívom a mentőket.

 

A diszpécser amikor meghallja mi a helyzet még flegmább lett mint alapból. Gondolom a Való Világ párbaját nézte és megzavarhattam. Mondtam neki, nem tudom mi a száma a hajléktalan mentőknek (Delta), erre dünnyögött valamit és levágta a telefont. Húsz perccel később megint hívtam őket, akkor egy segítőkész kedves ember vette fel, azt mondta utánanéz, majd ő is flegma lett, azt mondta nincs szabad kocsi most, majd jönnek. Fáztam és nézem az elhaladó embereket. A többség természetességgel mennek el mellette. Aztán jött két ember, azok annyit mondtak szerencsétlen. Beszédbe keveredtem velük, az egyiken kitör valami lelkiismeret, talán azért mert ő is a leszázalékolás miatt van életben, túlbuzgóvá vált. Odakiabált a sarkon bandázó kutyások közé a 40 éves luxusnyugdíjjal rendelkező rendőrnőhöz, hogy tudna-e hívni valakit. (Itt a telepen sok mindenkit ismerek…)

 

A nő:,- Dehogy hívok, dögöljön meg, avval fizettetném ki, aki kihívja hozzá a mentőt! (Mindig utáltam a rendőröket, mert ismerem ezt a fajt)


Később kiürül a tér és végre 1óra 10 perc múlva megjön a mentő. Kérdezte az ápoló a divatos flegmasággal, mi van. Mondtam ott fekszik a fickó. Elégedetlenkedett, és akkor mi van, mit csináljon vele. Mentegetőztem, a tv szerint ilyenkor ki kell hívni. Aztán mind a kettő ápoló kifejtette, hogy egy megoldás van evvel, ki kell vinni a Duna partra, és fejbe kell lőni. Bedobták, majd elvitték. A tapasztaltakból kiindulva csak remélem, nem a következő sarokig és nem fogják összerugdosni. ( A mentősöket és a tűzoltókat eddig szerettem.)


Amúgy Janinak nagyjából ismerem a történetét, amikor először láttam, akkor is a földön feküdt, és jajgatott, hogy fáj, nagyon fáj. Amikor megnyugodott kiderült, hogy csak a lelke, így akkor nem kellett mentőt hívnom hozzá. Később amikor volt egy tisztább pillanata, kíváncsiságból elbeszélgettem vele. Akkor elmesélte, hogy lett hajléktalan, kiderült őt soha senki nem szerette még kisgyerekként sem, és nyilvánvalóvá vált, nagyjából szellemi fogyatékos, és mentálisan is eléggé beteg, amin természetesen ezen nem lepődtem meg. Az egyre jobban utálta irigynek gondolta őket. Én mondtam, mások nagyon keményen megdolgoznak a pénzért, ő pedig rávágta mások sem dolgoznak, és irigyek. Körbenéztem, hogy rámutassak nem így van, de a nyári kora délután csak egy cigiző (gondolom drogozó is) tinédzser ment el mellettünk, a padon főleg korkedvezményes (rendőr) nyugdíjasok (BM lakótelep), plusz leszázalékoltak üldögéltek, a közértből munkanélküliek, és egy kismama jött ki, akit cigány zokniárusok rohantak le.


Hát jó, irigyek, -válaszoltam. A következő két hétben oda-oda mentem hozzá néhány szóra, már csak azért is, mert valahogy nem ivott, és egyre jobban lehetett vele kommunikálni. Később viszont hanyagoltam, mert a munkám miatt már teljesen kikészültem, így siettem haza, de kellemetlen is volt, hisz az utca népe is furcsán nézett rám is, közben pedig újra inni kezdett. Az eltel egy-két év óta ő még jobban utálja az embereket, akik úgy látszik, már nyíltan meg akarják ölni.

 

 

Ezt csak azért írtam le, hogy kimagyarázzam, miért nem hagytam megfagyni ezt az embert. Úgy érzem, ki kell magyarázni…


T.S., XV.Ker


 

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

firpo88 2011.02.04. 15:35:39

@Mária: bár nem én írtam a posztot, így aztán nem ingem, de kvázi kérdezte a hajléktalan mentő számát:

"Mondtam neki, nem tudom mi a száma a hajléktalan mentőknek (Delta), erre dünnyögött valamit és levágta a telefont"

Mondjuk én speciel azt sem tudtam, hogy van hajléktalan mentő.

Ha tudod a számát, tedd ide ki, egyből értelmesebb mederbe kerül is a diskurzus.

dr. pretender 2011.02.04. 15:38:27

@Mária: Exhibicionistának mondjuk, és szerintem nem csak leírni nem tudod, hanem az értelmét sem ismered (az utolsó mondatod alapján)

Mellesleg az egész kommented rettenetesen ostoba.

Duncan Idaho 2011.02.04. 15:43:40

@Mária: "Azzal meg, mint ahogy a rendőr is elmondta, nem lehet semmit kezdeni, ha egy nem sérült, nem rosszulléttől szenvedő, sem másokra nem veszélyes részeg ember ül vagy fekszik a padon. Akkor sem, ha hideg van."

Vagyis a rendőr szerint hagyni kell, hogy megfagyjon? Ennek olyan segítségnyújtás elmulasztása szaga van..n

Goompah 2011.02.04. 15:44:34

@Mária: "Úgy tudom, ha egy hajléktalan besétál valamelyik ellátó központba azzal, hogy nincs hol aludnia, nincs mit ennie, és kész az együttműködésre annak érdekében, hogy meleg ételt és egy matracot kapjon, akkor nem fogják az ott dolgozók visszalökni az utcára???"

Akkor kurvára keveset tudsz a hajléktalanokról és a hajléktalanok el-nem-látásáról Buapesten, sőt egész Magyarországon. Ezek után elég nevetségesek az arrogáns reakcióid mások tájékozottabb kommentjeire.

"Te szégyellhetnéd magad amiatt, hogy bár tudod, hogy a hajléktalanok problémáját az EGYES segítőkész emberek szintjén nem lehet megoldani, mégsem állsz józanul, az érzelmeidet félretéve a kérdéshez."

Az egész magyar egészségügy problémáját "az EGYES segítőkész emberek szintjén nem lehet megoldani", ennek ellenére sokan vannak, akik orvost vagy mentőt hívnak egy az utcán rosszul lett vagy balesetet szenvedett emberhez.

Remélem, egsyzer majd ér téged olyan rosszullét vagy baleset, amelybe azért döglesz bele, mert mindenki úgy gondolkodik, mint te: minek hívjak hozzá orvost/mentőt, biztos megtette már más.

na__most__akkor 2011.02.04. 15:47:03

Itt a környéken két hajléktalan családot(?) támogatunk. Ők a mi saját hajléktalanjaink évek óta. Az erdőben laknak, sátorban. Amikor mínusz 15 van akkor is ott laknak.

Emberek, mint mi.

Isznak is? Én se bírnám ki józanul...

Duncan Idaho 2011.02.04. 15:47:41

@Mária: Még egy dolog. Ha valakit egy adott napon ellátnak egy eü. intézményben, az később nem lehet újra rosszul, nem sérülhet meg, nem fagyhat meg?

Goompah 2011.02.04. 15:49:51

@Mária:

"A gézdarabról a fején én arra tippelnék, hogy azt az embert azon a napon már ellátták."

Egy ember élete ne már a te tippedtől függjön. Az ellátásról döntsenek inkább azok, akiknek ez a szakmájuk és a dolguk.

"hanem a januári hidegben, exhibicionalista módon díszeleg kint az utcán"

Ezzel a műveletlenséggel kár volt égetned magad. Legalább helyesen tudj leírni egy idegen szót. Bár a kommentedből kiderül, hogy a jelentését sem ismered.

na__most__akkor 2011.02.04. 15:55:56

Tulajdonképpen le is lőhetném őket. Van fegyverem, van hozzá engedélyem is.

Valahogy mégse, én nem is értem magam ...

csutkababa 2011.02.04. 15:59:07

Tudtommal a hajléktanszállókra kihalásos alapon lehet bejutni, mmint azokra, ahol rendes szoba, ágy, kaja van, és nem csak éjszakai vagy nappali melegedő.
Az általános (házi) orvosi ellátásuk is eléggé necces, hiába köt a TB erre szerződést valakivel, általában nem mennek ki. Marad az ügyelet, mentő hívás, feltalálás helye szerinti SBO.Ahonnan egy órán belül kint van.
Illetve napi szinten megy az ügyelet, mentő név szerint ismert hajléktalanhoz, aki megint nem jutott be a melegedőbe, mert ittas.
Tiszta mókuskerék...
De azért nemcsak télapószakállú másokmiattlecsúszott szerencsétlenek vannak. Legrosszabb tapasztalatom az volt, mikor az ügyeleten az emeletre fellopózva (SZTK épülete)végigfosta az egyik a radiátort. Hasonló, mikor beülve az ügyelet betegvárójába isznak, megágyaznak, és amikor távozásra akarjuk rábírni őket, életveszélyesen fenyegetnek.
Nem tudom, mi a megoldás. De lassan tűrhetetlen a helyzet...

2011.02.04. 16:02:25

Az alkoholfogyasztásra visszatérve: mindenkinek joga van berúgni. Sőt, mindannyian, akik most a monitor előtt ülünk, ha telik rá, vehetnénk a boltban annyi szeszt, amennyiből halálra ihatnánk magunkat. Vagy kimehetnénk egy ingben megfagyni, mert elég hideg van hozzá.

Sokan csinálnak kötelességet abból, hogy segíteni kell nekik. Ez nem hiszem, hogy akár a rendőrség, akár a mentők illetékessége lenne.

A mentősöktől elvárni a hajléktalanok egészségügyi állapotának javítását és az ellátásukat - abszurd.

Roy 2011.02.04. 16:03:13

A mentő rendszámát felírni, és feljelenteni.

Kalamona 2011.02.04. 16:05:14

Végigolvasva a kommenteket az jutott eszembe, hogy örüni kell az új rendelkezésnek, ami szerint érettségire csak az juthat el, aki 50 órát önkénteskedik.

Attilajukkaja 2011.02.04. 16:13:43

Kedves T.S.!

Nekem is van hasonlo ismerosom. Ram is furcsan neznek.
Azt mondjak, csak azert kedvel, mert mindig adok neki egy par forintot. Szerintem meg azert, mert ot is embernek tartom. Rendszeresen elbeszelgetunk, ismerem az egesz eletet, neha jokat kacagunk is. Meg a szocialis felugyelojevel is kapcsolatba leptem, hogy megtudjam, miben segithetnek.
Ha ilyen elofordult volna az en ismerosommel, en nagyon mergesen reagaltam volna le a dolgokat: panaszt tettem volna, az tuti!

Attilajukkaja 2011.02.04. 16:16:19

@Kalamona:
"érettségire csak az juthat el, aki 50 órát önkénteskedik."
Ez komoly? Nehezen hiheto!

Goompah 2011.02.04. 16:23:44

@ReignOfdark:

"A mentősöktől elvárni a hajléktalanok egészségügyi állapotának javítását és az ellátásukat - abszurd."

Tényleg abszurd Magyarországon azt elvárni az egészségügytől - melynek a mentők is része -, hogy az emberek - mert ugye a hajléktalanok is emberek - egészségügyi állapotának javításán dolgozzanak.

Goompah 2011.02.04. 16:32:29

@csutkababa:

"Tudtommal a hajléktanszállókra kihalásos alapon lehet bejutni, mmint azokra, ahol rendes szoba, ágy, kaja van, és nem csak éjszakai vagy nappali melegedő.
Az általános (házi) orvosi ellátásuk is eléggé necces, hiába köt a TB erre szer"

Ezt én is így tudtam eddig, de @Mária: most felvilágosított. Tőle tudom, hogy a hajléktalanok "exhibicionalizmusból" fagyoskodnak télen az utcákon.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2011.02.04. 16:44:41

@Felmosórongy: szerintem ez igen eredeti és kiváló gondolat!
Kedjük azokkal az eltûnést, akik hozzád hasonlóan gondolkodnak. Mondhatnám, járj elöl jó példával!

A maradék meg utánatok... nos mi majd meglátjuk...

biborka313 2011.02.04. 16:46:30

Büdösek? Igen.
Koszosak? Igen.
Sokszor maguk tehetnek a sorsukról? Igen.

Mégis jól tette a posztoló, hogy nem hagyta ott.
Pl: ha van térfigyelő kamera akkor a halál beállta elötti időben az összes arra elhaladó jogosan bíróság elé kellene állítani. Segítségnyújtás elmulasztása miatt. Ez a BTK része.

Felmosórongy (törölt) 2011.02.04. 16:48:20

@szomorutojas: nem kell aggódnod, eljönnek az ilyen dolgok maguktól is...
akik tanultak történelmet meg ismerik a világ dolgait tudhatják hogy egy ilyen nemzet már nem él sokáig.

nem az egyénekről van szó, magyar származású egyének lesznek, csak éppen magyarország és a magyar nemzet jövője valahogy számomra ködbe burkolózik...:-)
iylen mentalitással, iylen nemzettudattal, ilyen önutálattal, ilyen általános emberi butasággal amivel a magyar bír....NO FUTURE FOR US.
ennyi.

és bizony megérdemeljük.

egy maréknyi dollár 2011.02.04. 16:49:54

@Felmosórongy: Kb. 300 év múlva tűnik el; én már kiszámoltam.Évek óta kb. 120ezren halnak meg Magyarországon, a születésszám 90ezer körül van.Évi harmincezres fogyás.

sírjatok 2011.02.04. 16:56:40

@egy maréknyi dollár: heccsát.

a Balaton vize áprilisban tíz fok, májusban tizenöt, júliusban húsz, tehát két év múlva felforr.

az meg eszedbe ne jusson, hogy mikor százharmincezren vannak, akkor nem halnak meg szászhúszezren egy év alatt, te okos ember.

sírjatok 2011.02.04. 16:59:58

@Felmosórongy: "iylen mentalitással, iylen nemzettudattal, ilyen önutálattal, ilyen általános emberi butasággal amivel a magyar bír"

mondod, miközben önutálkozva írsz butaságokat, na hagyjuk ezt a maszlagot, édes fiam :p

egy maréknyi dollár 2011.02.04. 17:05:12

@sírjatok: Ejnye, úgy látszik, kihúztam a gyufát nálad.
Az első példád még véletlenül sem analóg egy tendencia szerű népesség-fogyás adataival.Önmagában sem egy nagy okosság;a nyarak közötti hideg teleket kifelejtetted a számításból.
A második mondatodat egyáltalán nem értem.Kik vannak 130 ezren?Én az ország nagyjából tízmilliós népességéről beszéltem.

Goompah 2011.02.04. 17:06:59

@sírjatok: Na igen, a függvény exponenciális, ám az meg eszedbe ne jusson, hogy amikor már csak kb. egymillió vagy még kevesebb "eredeti" magyar maradt, akkor már rég nem lehet nemzetről beszélni. Valószínűleg már jóval előtte sem.

sírjatok 2011.02.04. 17:11:32

@egy maréknyi dollár: arról beszélek, hogy te fix 30 ezres népességfogyással számolsz, ami nevetséges, és nem csak amiatt nevetséges, hogy 300 évre jósolsz előre, hanem logikailag is hülyeség.

Ha csak ötmillió magyar lesz, akkor is harmincezres lesz a népességfogyás? Ha csak egymillió, akkor is? Ha százharmincezer magyar lesz összesen, akkor is szászhúszezren fognak meghalni egy évben, és kilencvenezren születni?

Elmondom, mert ilyen jó fej vagyok, hogy hogyan lenne logikus az okfejtésed. Úgy, hogy nem fix 30k-s csökkenéssel számolsz, hanem 0.3%-ossal. Bár még ekkor is nevetséges ebből 300 évre jósolni, de ekkor legalább már logikailag nem volna totálisan fail az egész.

Felmosórongy (törölt) 2011.02.04. 17:12:08

@Goompah:mondjuk ha pl. 1 millió magyar lesz vagy annyi sem, akkor már országuk alapból sem lesz, hanem szétszóródnak a világban, aztán tényleg nem lehet nemzetről beszélni...de szerintem feljebb van a mérce, mert a magyar fogyással párhuzamosan megy a keveredés, a beasszimilálódás más népekbe, meg az ország területi elvesztése, nem beszélve a cigók száma is növekszik folytonosan, tehát csak példaként ha majd a határokon belül mondjuk 5 milla magyar meg 5 milla cigó és egyéb lesz, már az sem lesz se magyarország se semmi...
szóval ja, gyorsabb a folyamat.hirtelen összeomlásos lesz, nem is sokára.

sírjatok 2011.02.04. 17:15:45

@Goompah: Nyilván akkor se volt magyar nemzet, amikor egymillióan voltak a magyarok mondjuk a tatárjárás után, csak annyira buták, hogy még ezt se tudják, hogy akkor ők nem voltak.

Felmosórongy (törölt) 2011.02.04. 17:18:58

@sírjatok: mondjuk nemzet akkor nem volt, csak törzs..de most mást jelentenek a fogalmak meg más a világ.nem kizárólag népesség függvénye a dolog.

sírjatok 2011.02.04. 17:24:29

@Felmosórongy:
egetverő ökörség volt tőled ez a "évente harmincezerrel kevesebb a magyar, most 10 milla, tehát kb. 300 év múlva kihal" című gyöngyszem

és ahelyett, hogy ezt elismernéd, elkezdesz terelni, hogy de ha csak nemtommeddig (5m? 1m? ködös ez...) lecsökken, akkor már az is annak számít, hogy nincs magyar nemzet

Attilajukkaja 2011.02.04. 17:24:35

Felmosórongy nagyon szelsosegesen fogalmaz, gyakran borzalmasan indulatos is, ezert elvesz a mondandojabol, amit en igaznak talalok.
Az indulatai nem veletlenek. Kivancsi lennek arra, hogy mi a hattere?

egy maréknyi dollár 2011.02.04. 17:25:44

@sírjatok: Látod, ez már érthetőbb.Egy matematikus kéne, aki 13 ezrelékes halálozási és 9 ezrelékes születési aránnyal elvégzi ezt a számolást.Az én matematikám(számtanom) tényleg elég primitív, elismerem.
Kíváncsivá tettem magamat!

sírjatok 2011.02.04. 17:27:27

@Attilajukkaja: korábbi hozzászólásait nézegetve, melyek jelentős része a csupa nagybetűvel írt "VESSZEN AZ ORBÁNHITLER!!!", én az enyhe retardáltságra gyanakszom

és ezzel nem arra céloztam, hogy aki nem élteti orbánt, az hülye, de aki hitlerezik meg északkoreázik, na az biztosan az

sírjatok 2011.02.04. 17:28:34

@Felmosórongy: Hú, elnézést kérek, neked tulajdonítottam a számtanhibát, pedig nem te voltál. Elnézést!

Attilajukkaja 2011.02.04. 17:30:48

@Felmosórongy:
"magyarország európa mocska, egy rohadt szemét pöcegödör, a magyarok is csótányok....tisztelet a kivételnek."
Azert tudok szimpatizalni veled, mert gyakran nekem is borzaszto velemenyem van Magyarisztanrol. Igaz, en nagy M-mmel irom orszagom nevet. Megiscsak a hazam.
Nem reszletezem, mit es mennyire utalok ebben az orszagban, de a kerdesem az, hogy mindennyi utalat utan, most mit csinaljunk vele? Ha van egy jo otleted, akkor melletted vagyok!

Goompah 2011.02.04. 17:33:24

@sírjatok:

Való igaz, a mai magyar nemzet genetikailag egészen más, mint a tatárjárás előtti/utáni. De ez nem azt jelenti, hogy ők buták voltak, hanem azt, hogy te az vagy. :)

Lehet, hogy 300 év múlva is lesz Magyarország és magyarnak hívott nemzet, de a lakosság genetikai összetétele erősen el fog térni a maitól. A mai tendenciát elnézve a jövőbeli magyarok jórészt barna bőrűek lesznek, erős indiai génekkel. Mondjuk erre nem is kell 300 évet várni.

"Úgy, hogy nem fix 30k-s csökkenéssel számolsz, hanem 0.3%-ossal."

Vagyis y=a((100-x)/100)^n

ahol
a=a mai népesség,
x=a népesség évi fogyása százalékban,
n= az évek száma.

Ha ezt írtad volna, még érthető is lettél volna. :)

sírjatok 2011.02.04. 17:35:04

@Felmosórongy: És mondd, mi késztet arra, hogy nekünk, többi magyaroknak ezt elmondd, hiszen mi semmit nem érünk a szemedben? Miért nem egy angol/német/egyiptomi fórumot boldogítasz az érzéseid taglalásával (bár nyilván mindenkit nagyon érdekel, hogy mit érzel és miért)?

Széphalmi Izett 2011.02.04. 17:36:16

@Mária: "Nem. Azért hívja a mentőket, mert nincsen neki agya."
Agyilag rendben vagyok. Mentőket akkor hívom, ha az indokolt.
Ha egyszer segítségre szorulok, remélem szerencsém lesz és nem ilyen emberrel akadok össze, mint amilyen Te vagy ...

sírjatok 2011.02.04. 17:40:46

@Goompah: "amikor már csak kb. egymillió vagy még kevesebb "eredeti" magyar maradt, akkor már rég nem lehet nemzetről beszélni."
+
"Lehet, hogy 300 év múlva is lesz Magyarország és magyarnak hívott nemzet,"

Köszönöm, hogy - vélhetően érveim hatására is - feladtad a korábbi álláspontodat, miszerint nem lesz magyar nemzet, és elfogadtad az én álláspontomat, miszerint lesz.

Az, hogy genetikailag nem lesz azonos a maival, ez pedig törvényszerű, te meg én sem vagyunk azonosak az ötszáz évvel ezelőtt magyaroknak hívott emberekkel, és azok sem voltak azonosak az ezer évvel ezelőtti magyarokkal, mivel volt itt tatár, török, satöbbi.

Ebből nemzethalálra következtetni nem tudom, hogyan lehet, hiszen pont hogy azt láthattuk a szemünkkel, hogy ez nem okoz nemzethalált.

Ugyandehogy (törölt) 2011.02.04. 17:46:03

@csutkababa: "Tudtommal a hajléktanszállókra kihalásos alapon lehet bejutni,"

jól tudod...
sajnos

Irkutszk 2011.02.04. 17:50:45

@Felmosórongy: Arra lennék kíváncsi, hogy milyennek képzel el egy olyan Magyarországot, amelyben érdemes élni, szívesen élne benne. És ha már leírta, elmondaná, hogyan tervezi megvalósítani ezt? Milyen példát mutat a többi magyarnak, gyermekeinek (amennyiben vannak gyermekei), hogy ez az álma teljesüljön?

sírjatok 2011.02.04. 17:59:40

@Goompah: Sajnos gondolatolvasó nem vagyok, így hát csak a betűket tudom olvasni. Javaslom amúgy, hogy ha valamit a tudomásomra kívánsz hozni, akkor azt is betűkkel szíveskedj megtenni, mivel a "de én azt értettem az alatt, hogy" típusú magyarázkodás sajnos nevetésre ingerel a megértés helyett.

Azt állítottad, hogy meg fog szűnni a magyar nemzet? Igen.
Később azt, hogy mégsem fog megszűnni? Igen.
Tehát megváltozott az álláspontod? Igen.

Az, hogy te eredetileg úgy értetted, hogy a magyar nemzet genetikája néhány száz év múlva másmilyen lesz, mint ma, és ezt aposztrofáltad úgy, hogy meg fog szűnni a magyar nemzet, nos ez a slendrián fogalmazás téged minősít, és egy égést megúsztál volna, ha képes vagy - tudod, amúgy betűkkel - leírni, amit gondolsz.

Goompah 2011.02.04. 18:02:42

@Attilajukkaja:

Szerintem csak az elkeseredettség szól belőle, azért beszél ilyen stílusban. Sajnos meg tudom érteni, van, amikor az ember nem tud valamit higgadtan elmondani.

Az olyan részvétlen állatok, mint akiket itt pl. a Máriapi**a képvisel, aki mellett bárki rászoruló simán meghalhatna, tökéletesen jellemzik azt az alja szar mentalitást, amiért ez az ország ebek harmincadjára fog jutni.

Attilajukkaja 2011.02.04. 18:05:29

@Felmosórongy:
Van hozzad egy egyszeru kerdesem: mit tudnek en tenni annak erdekeben, hogy engem is embernek vagy magyarnak nezzel?
Nalad mik a feltetelek?

Goompah 2011.02.04. 18:06:28

@sírjatok:

"mivel a "de én azt értettem az alatt, hogy" típusú magyarázkodás sajnos nevetésre ingerel a megértés helyett."

Eszem ágában sem volt magyarázkodni neked vagy bárki másnak. Attól, hogy a Cukor feliratú dobozba holnaptól sót teszel, még nem válik a tartalma cukorrá. Ha ezt nem érted, add fel, ne erőlködj.

2011.02.04. 18:08:54

OFF:

@Goompah:

Tényleg abszurd a praxis blogon - ahol te is vagy - azt elvárni tőlem - mert ugye én is itt vagyok - hogy minden karakterhalmazodat hozzászólásnak nézzem.

Ezért reagálni sem lehet rá.

sírjatok 2011.02.04. 18:11:40

@Goompah: Abszolút értem, csak ha egy idegen behív a házába, és a cukor feliratú tartóban tartja a sót, hadd nézzem már hülyének. Különösen, ha még ki is kéri magának, hogy miért nem találtam ki.

Magyarul ha azt állítottad volna, hogy 300 év múlva a magyarság genetikája más lesz, mint a mai, akkor azt nem kifogásoltam volna, hiszen sok példát látunk erre a történelemben. A gond az, hogy nem ezt állítottad, majd ahelyett, hogy belátnád, hogy szarul fogalmaztál, még engem baszogatsz, hogy nem találtam ki, hogy mire gondoltál eredetileg, hanem a szavaidhoz ragaszkodom.

Figy, ez egy írásbeli fórum. Itt nincs lehetőség hangsúllyal, testbeszéddel árnyalni a mondanivalódat. Nem ismerlek, nem tudom a gondolataidat, az érvelési sémáidat. Itt vagy pontosan fogalmazol, vagy ne is fáradj, mert félre fognak érteni.

Attilajukkaja 2011.02.04. 18:16:13

@Goompah:
Ismerem a szar mentalitast es az elkeseredettseget is. Eppen ezert foglalkozom nehany hajlektalannal. Persze csak qa magam modjan.
Ugyanakkor, a hajlektalanok is megerik a penzuket. Annyira haragsznak a vilagra, hogy neha erovel kell rabeszelni oket arra, hogy barmit is elfogadjanak. Vagy a buszkeseguk, vagy az alkohol beszel beloluk. Mindegy. Emberek. Ugy kell elfogadni oket, amilyenek.
Nem konnyu,...de sokan vannak, akik az eletuket teszik fel arra, hogy masokon segitsenek. En nem tartozom kozejuk, de nem is hagy hidegen a problemqa.

Attilajukkaja 2011.02.04. 18:18:53

@Goompah:

"meg tudom érteni, van, amikor az ember nem tud valamit higgadtan elmondani"
Sajnos nagyon egyetertek veled!!!!!

Leroi 2011.02.04. 18:28:02

Csak bele kell képzelni magunkat az ő nincstelen helyzetükbe. Nincs pénz, nincs kaja, nincs fedél a fejünk fölött.
Istenre vagyunk bízva.

Zacher Gábor, ez a toxikológus Isten, egy élő magyar ikon, szellemi nagyhatalom, az egyik legbrilliánsabb orvosi előadó, akit valaha hallottam, tudna erről bőven mesélni.

sírjatok 2011.02.04. 18:28:19

@Attilajukkaja: Én elég sokat segítettem egy öregebb, szemüveges hajléktalannak még pár éve, a Déli pu. környékén. Vittem neki kaját, elég gyakran kapott pénzt is (nem ilyen húszasokat, hanem 500-1000 körül), még egy pulcsimat is odaadtam neki, ilyesmi.

Egyik nap mesélte, hogy nemtom merre kurvázott, és hogy milyen jó volt. Akkor rádöbbentem, hogy bazdmeg, ez az én pénzemből meg cuccaimból jár kurvázni. Hátbazdmeg.

Környékünkön lakik egy csöves. Mikor odaköltöztem, sajnáltam, vettem neki egy szatyor kaját, felvágott, kenyér, narancs, kóla, sör, ilyenek. Kapott pénzt is néha.

Később asszony mesélte, hogy miket szokott neki beszólogatni a "szegény csöves", ha arra jár. Nabazdmeg, most az ilyenen segítsek?

Faszom az ilyenekbe, komolyan. Én baromira nem csodálkozom, ah 4-5 ilyen tapasztalat után az ember leszarja/átlépi őket.

Attilajukkaja 2011.02.04. 18:41:43

@sírjatok:
Te egy nagyon rendes emeber vagy! Igyekszel segiteni masokon. Barcsak tobb lenne az ilyenekbol.
Ugyanakkor probalod a sajat eletstilusod alapjan megitelni masoket. Ez nem igy mukodik. A legtobb hajlektalan kicsit mas normak alapjan tengeti napjait, mert emebertelen korulmenyek kozott el.
Ne haragudj rajuk, hanem beszelgess el veluk neha. Nem is gondolnad, hogy mennyit er, ha neha lekuporodsz mellejuk es megkerded, hogy most akkor mi van? Engem neha a flaskas borukbol is megkinaltak, de nem kertem belole. Hosszan tudnek meselni a tapasztalataimrol, de csak annyit mondanek, hogy a penz sokat segit rajtuk, de messze nem minden. Nekem is sokat szamit, ha pl. a kozertben emberkent kezelnek. Hat meg nekik!

Leroi 2011.02.04. 18:48:32

@sírjatok:
Az a gond, hogy amint a testük degradálódik, átfáznak, agyonisszák magukat, bőrükön élősködők telepszenek meg, úgy a lelkük is.
Iszonyatos az a lelki szenvedés, amin átmennek és ez nagyon nyomot hagy a személyiségükön.

sírjatok 2011.02.04. 18:49:37

@Goompah: Márpedig muszáj ennyire részletesen leírni, mert az, hogy "a magyar nemzetnek hamarosan vége", ez olyannyira általános, demagóg hangulatkeltés, hogy valójában teljesen értelmezhetetlen. Míg egy ilyen alaposabb leírásból meg érthetőbb, hogy mit akarsz mondani.

Arra gondolsz, hogy 300 év múlva "magyarnak lenni" mást fog jelenteni, mint ma.

Nézzük máshonnan: 300 évvel ezelőtt is mást jelentett magyarnak lenni, mint ma. Más volt a himnusz, a zászló, az ország, a nyelv, a kultúra, az államforma, és a többi. Mégsem mondjuk azt, hogy 300 évvel ezelőtt nem voltak magyarok, nem volt magyar nemzet.

Tehát itt valójában szerintem célszerűbb a "doboz feliratát" nézni, nem a tartalmát, hiszen az folyamatosan változik. Hiszen miért is kéne 300 évet várni? A te logikád alapján kimondhatjuk: a holnapi magyarság már nem száz százalékig pontosan ugyanolyan lesz, mint a mai, tehát holnap a magyar nemzet megszűnik létezni. Reális?

Attilajukkaja 2011.02.04. 18:51:26

@Leroi:
Nem is tudod, mennyire igazad van :o)
De ezt egy internetezo ember nem ertheti meg.
Sajnos.

sírjatok 2011.02.04. 19:05:30

@Attilajukkaja: Igen én is arra gondoltam, hogy talán nem jól próbálok segíteni, vagy nagyon az anyagi oldaláról nézem ezt az egészet. Az a baj, hogy alacsony az EQ-m, és emiatt elég nehéz beleélnem magam mások helyébe, látni az ő motivációikat. Azért igyekszem :p

Attilajukkaja 2011.02.04. 19:14:36

@sírjatok:
Neked lenne alacsony az EQ-d?
Fel karomat - nem, nem, mindkettot! - odaadnam egy olyan orszagert, amelynek csak egy negyede rendekezne akkora EQ-val, mint a tied!!!!
Az embereknek penz kell, ahogy az orszagnak is. De korantsem ez huz ki minket majd a szarbol.
A penz fontos, de nem eleg. A hajlektalenokank sem! De nekunk sem!

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.02.04. 19:14:53

Kemény a mentősélet. Valahogy ezt a hozzáállást megtudom érteni.

epres négercsók 2011.02.04. 19:15:49

A cigányozást, nemzetgyalázást és hasonló trollkodást kéretik befejezni, mert nem csak törlést von maga után.

sírjatok 2011.02.04. 19:21:49

@epres négercsók: pont amikor elkezdtünk emberi hangon, előremutató módon társalogni...?

Irkutszk 2011.02.04. 19:23:09

@sírjatok: Azokat nem is törölték :)

sírjatok 2011.02.04. 19:26:06

@Irkutszk: Igazából csak ki akartam próbálni, hogy tudok-e még posztolni :)

Mária 2011.02.04. 19:26:18

@Goompah:

Cicaoldal, jujjj...

@epres négercsók:

Így már OK?

Ne haragudj, de megnéztem a Cicaoldalt, és muszáj itt kiírni magamból a véleményem, mert ha bent marad, rosszul aludnék tőle :)

Attilajukkaja 2011.02.04. 19:26:52

@sírjatok:
Kedves Sirjatok!

Nehogy azt hidd, hogy en valami szocmunkas vagyok vagy barmiben is elterek toled. Kozalkalmazotti fizetesembol segitem a korulottem levo hajlektalanokat. Nemelyik mar szalloba kerult,...de ott sem maradhat sokaig. Es mindig gond van veluk, mert amugy sem volt rozsas az eletuk. Es szinte mindegyik iszik. Na jo, MINDEGYIK. Ugyanakkor mindegyiknek van valami kronikus betegsege is.
Nehez veluk, mert nem hajlandoak feladni az onallosagukat, a buszkeseguket. Amig tudnak, ragaszkodnak az emberi mivoltukhoz. Neha nehez oket teljes emberkent kezelni,...ugyanakkor muszaj is. Maskent pedig nem szabad.

epres négercsók 2011.02.04. 19:46:37

@sírjatok: Ha itt lettem volna napközben is, nem is hagytam volna, hogy így elfajuljon. Csak azt töröltem, aminek itt egyértelműen nincs helye, függetlenül attól, hogy utána milyen mederben folytatódik a beszélgetés. A legnagyobb provokátort kitettem, most már lehet nyugodtan is beszélgetni.

@Mária: Nem haragszom. Csak ha szekálsz másokat, ugye nem lepődsz meg, ha egyszer csak visszaszólnak? :) Ezt (is) el szerettem volna kerülni a kérdéses kommented törlésével.

bauchi 2011.02.04. 20:56:00

Na megyek,ennyi törlést nem bírok ki.

Goompah 2011.02.04. 21:43:59

@Mária: Vastagon teszek arra, mit érzel vagy hogyan alszol. Ha nem tetszik, ne nézd. Én sem olvasom a bányász béka feneke alatti színvonalú blogodat, mégsem szóltam be miatta mindaddig, amíg te nem szóltál be nekem. Csak hát ne lepődj meg, ha a bazmegelésedre bazmegelés a válasz.

Goompah 2011.02.04. 21:53:21

@epres négercsók:

Mióta cigányozás, ha leírom, hogy a leghatározottabban elítélem a faji megkülönböztetést, ami nálunk a cigányok ócsárlásában nyilvánul meg? Persze mivel már törölted, bármit hazudhatsz a törölt kommentem tartalmáról.

"A cigányozást, nemzetgyalázást és hasonló trollkodást kéretik befejezni, mert nem csak törlést von maga után."

Nocsak, feljelentesz a Ha-ha-hatóságnál? Ne nevettesd ki magad. Amúgy nyugodtan tilts ki, ugye tudod, hogy seperc alatt lehet új nicket regelni? Más kérdés, hogy nem fogok, annyi fáradságot nem ér meg olyan blogba írni, amelynek gazdája cigányozásnak minősíti a cigányok megkülönböztetésének elítélését.

@sírjatok: Sajnos nem reális úgy vitatkozni, hogy cigányozás címén törlik azt a hozzászólásomat, amelyben épp acigányozást és a cigányok megkülönböztetését ítélem el.

Anna Doktor 2011.02.04. 22:08:41

Törzstagok:
lenne egy kérdésem, ami érinti az orvos-, és jogtudományt egyaránt.
(Bikli néni, Leroi és mindenki más)
Hogyan tehetném fel a legnagyobb közönség előtt, hogy ne OFF-topic legyen?
Maxi sürge és maxi fontos :-)

Anna Doktor 2011.02.04. 22:29:33

@Irkutszk:
Cuki vagy :-)
Nagyon komoly dologról van szó és az érdekelt felek barátaim, szóval: csak akkor írom le ha érdemi segítséget is kaphatok :-)
Még1x: nagyon kedves vagy :-)

Irkutszk 2011.02.04. 22:32:07

@Anna Doktor: Hmm. Magyarországi ügy? Ha igen, akkor szerintem keressen fel valaki, aki ismeri az ügyet, egy betegjogokkal foglalkozó illetőt, akármelyik kórházban, tanácsért, vagy egy jogászt, aki ilyesmivel is foglalkozik. Ha nem, akkor nem tudom :)

Anna Doktor 2011.02.04. 22:40:04

@Irkutszk: Millió bocsánat, hirtelen összekevertem a nickneveket - nem akartam ennyire "trendi" lenni, nem kellett volna a cuki ...
Bocsánat

Anna Doktor 2011.02.04. 22:45:20

@Irkutszk: Magyarországi az ügy, éppen ezért vagyok bajban.
ezt a helyzetet - sajnos - otthon nem kezelik megfelelően.
Amúgy kivárom a megfelelő posztot és akkor majd (jól)kihasználom a helyzetet, ha meg nem jön eléggé időben, akkor hétközben offtopicoloc ...

szabidoki 2011.02.04. 23:05:39

Érdekes poszt. Az, hogy a posztoló nem százas izzó, elég nyilvánvaló, ugyanakkor komoly problémákat is felvet.
A mentősök (és a többi eü dolgozó) két okból nem rajong a hajléktalanokért: egyrészt ez egy döntően szociális probléma, aminek kezelésére az egészségügy nem szerződött és nem is alkalmas, mégis az eü-re vannak tolva a hajlékonyak, másrészt a kilátástalanság. Semmi gond nincs, ha valakit részegen valami sérüléssel/betegséggel kórházba visznek - egyszer. Ha visszajáró vendég, akkor az azt jelenti, hogy feleslegesen kínlódsz, úgysem tudsz rajta segíteni, hiába meg senki sem szeret dolgozni. A hajléktalanok ellátása meg pont ilyen: behozzák részegen, összesz@rja+hugyozza a mentőt/ambulanciát, kimossák a kakiból, esetleg kap tiszta ruhát, kap megfelelő ellátást, amit általában sűrű kurvaanyázásokkal viszonoz, és amint járóképes, elhagyja az intézményt (kivéve télen, akkor hideg van, várnak reggelig). Aztán ugyanez napi rendszerességgel. Hamar megtanulod, hogy semmi értelme az egésznek. Csak arra jó az egész, hogy a segítőkész állampolgár hazaérve a jó meleg otthonába elmondhassa, hogy milyen jó ember is ő, mert megint segített valakin azzal, hogy kihívta a mentőket a részeg hajléktalanhoz. Az persze nem érdekli, hogy ezt maga az érintett sem akarta, tucatnyi eü-dolgozónak szerzett kellemetlen perceket és esetleg elvont erőforrásokat onnan, ahol nagyobb szükség lenne rá.

IrishOak 2011.02.04. 23:20:55

@szabidoki:

szeretlek ám, ha néha vagy, de okos vagy én_paré nép.
www.youtube.com/watch?v=niqrrmev4mA

jut több perc?

és akkó? mi van????
praxis.blog.hu/2011/01/29/az_egeszseges_labat_vagtak_le

szabidoki 2011.02.05. 00:11:35

@IrishOak: ööö, ezt nem egészen vágom...
Mi köze Lady Gaga-nak a hajléktalanokhoz (vagy hozzám)?
Az idézett poszthoz meg már hozzászóltam, nem akarom ismételni magam...

Mária 2011.02.05. 08:10:07

@Goompah:

Cicaoldal kedves, olvasd vissza magad.

NEM szóltam be neked, azt se tudtam, hogy a világon vagy. Te szólítottál meg engem, nézd vissza a kommentlistát.

És ettől a perctől kezdve megint nem akarok tudni arról, hogy a világon vagy.

Menj, lefetyelj egy kis tejecskét :)

Mária 2011.02.05. 08:16:50

@szabidoki:

Ezeknek magyarázhatsz, érvelhetsz logikusan, érvelhetsz indulatból. Falra hányt borsó.

Úgy is azt fogják csinálni, amit valamelyik idióta celebtől a tévében hallottak.

A szóvivők is idióta celebek, akik nem a saját véleményüket mondják, hanem azt, aminek az elmondásáért pénzt kapnak.

IrishOak 2011.02.05. 08:59:47

@szabidoki:

..csak szemléltetésre használom...(mármint a videóklippet) mert mindenki olyan erős,és szép, és okos...

csak "hát" színház az egész világ!:-( aztán nem is úgy van ahogy az ember gondolná.

jágör68 2011.02.05. 10:42:37

Nem az egészségügy feladata a haléktalanok, lecsúszottak, szegények elszállásolása, táplálása.
Ha ezt is az egészségügyre toljuk- mint minden egyéb költséges és "nincs enekem erre időm" dolgot (idős mama, papa- csak otthon ne legyen, meghalni csak kórházban lehet, stb) akkor kicsivel több járulékot kék fizetni.
És kicsivel több embernek.
Úgy a jelenlegi 6-7 szeresét.
Amúgy meg, nem szabadna megengedni, hogy így lecsússzanak emberek- család, szocoális háló, önkéntesek, stb.
De semmiképp se mindent rálökni az amúgyis a legtöbb teher alatt szenvedő EÜ-re és az agyonhajszolt dolgozókra.

Bikli néni 2011.02.05. 11:19:06

@Anna Doktor: Nem ígérem, hogy tudok segíteni, de ha olyan jogi probléma, dobj egy levelet. (Emlékeztetlek, hogy nem vagyok ügyvéd.)

epres négercsók 2011.02.05. 11:21:30

@Goompah: Nem csak téged töröltelek, sőt, nagyrészt nem téged. Olyan kommentet is töröltem, ami neked volt beszólás. Mint a mellékelt ábra mutatja, kitiltva sem vagy.
A hozzászólásomat általánosan minden kommentelőnek címeztem, ne legyen üldözési mániád.

keramia53-1 2011.02.05. 11:45:19

@szomorutojas: Igen, őket ingyen oktatjuk, mivel belőlük kinéz, hogy egyszer talán a társadalom aktív, termelő, hasznos tagjai lesznek (bár valószínűleg valami élhető országban, nem itt cigányfalván). Az alkoholista büdös csöves pedig csak viszi a pénzt, nem termeli.

Chilkoot járó 2011.02.05. 18:21:56

A postot én küldtem be, és reagálnék a meglátásokra. A leírtak megtörténtek és éppen így! A padon ülő nyugdíjasokat így-úgy szinte mind ismerem, van, nem túl nagy a lakótelep. Benne van az írásban, hogy sok embert ismerek. A megjegyzéseim a szereplőkről két dolog miatt volt. Az egyik, hogy a legtöbb ember úgy gondolja, ő nem lehet hajléktalan, ő különb, miközben nagy részük eltartott, akár negyven évesen, és többe kerülnek az államnak, de néha az egészségügynek is mint akármelyik hajléktalan. A másik, hogy valóban én sem vagyok mentes az előítéletektől, de ezek tapasztalatokon alapultak. Akik engem ítéltek meg, ők is tapasztalatból tették? Az előítélet nálam elővigyázatosság, a lehetőséget megadom, és nem rosszindulat. A megoldást nem a mentősöktől, vagy az egészségügytől várom, hanem a politikától, a post a figyelemfelhívás, ennek a része. Úgy gondolom, ha aktívabbak lennének az emberek avval lehetne változtatni a dolgokon. Pl. remélem, a mentősöknek, stb. is eszükbe jut, jelezni a feletteseiknek (magasabb szinteken) a politikának, hogy miért nincs erre egy külön mentő! Változást csak így lehet elérni, és ezt tapasztalatból írom, pl ha lenne még 9 ember az országban, aki rajtam kívül levelet ír a miniszternek, megoldódna legalább a külön mentő! Az új telefonomba tényleg hanyagságból nem volt benne a telefonszám, a tiédben benne van? A félreértések miatt elviszem a balhét, tudom én is, nem tudok írni. Amúgy köszönöm a véleményeket!

keramia53-1 2011.02.05. 19:13:24

@Chilkoot járó: "A megoldást nem a mentősöktől, vagy az egészségügytől várom, hanem a politikától, a post a figyelemfelhívás, ennek a része"

A megoldást - ha már ennyire fene nagy empátiával rendelkezel a büdös alkoholista csavargók iránt és ennyire utálod a társadalom megbecsült tagjait - ne a társadalomtól várd! Vidd haza az alkeszt, itassad, etessed, fektesd be gyerekeid mellé az ágyikóba!!!

tusnelda 2011.02.05. 21:53:42

Én is jó ötletnek tartom a fejbelövést, ha eszembe jut, hogy a barátnőmnek azért kellett otthon megszülnie a babáját (amibe majdnem belehalt), mert nem volt szabad mentő. És lehet, hogy pont egy ilyen miatt! Nagyon szép dolog, hogy ennyire sajnálod, de legközelebb vidd haza, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem verik meg, nem dobják ki egy sarokkal odébb... Ne a mi adónkból legyen rendben a lelkiismereted!
A nagybátyámnak fatelepe van és amikor koldulnak tőle a hajléktalanok, mindig azt mondja, menjenek el hozzá fát pakolni egy napra, ugyanannyit fizetne, mint az embereinek. Eddig még egyik hajléktalan sem élt a lehetőséggel...

tusnelda 2011.02.05. 22:03:07

Az én telefonomban nincs benne a szám és nem is lesz. Tudod miért? Mert ha segíteni akarok valakinek, akkor nem úgy teszem, hogy egy mentősre rányomom a felelősséget. Értsd már meg! Azért alkoholista, mert úgy döntött, hogy iszik és azért hajléktalan, mert ezt az életet választotta. Az ő igényeit ez kielégíti és ne gondold, hogyha választhatna, hogy kap egy üveg vodkát vagy megment egy emberi életet akkor nem a pia mellett döntene!!!

tusnelda 2011.02.05. 22:22:41

@Goompah: Bár nem nekem szólt a válaszod, eszembe jutott arról, amit írtál, hogy remélem Téged is ér majd baleset, rosszullét, amikor majd nem ér oda a mentő időben, mert egy alkesz csövest szállít éppen valahová aki részegen hány a mentőben, miközben a képzett ápoló épp megmenthetné az életedet. Semmi baj nincs azzal, ha valaki segíteni akar, de a saját zsebéből, idejéből, energiájából tegye!

droti55 2011.02.07. 10:03:21

@Attilajukkaja: Akkor te is vigyél haza egy hajléktalant.Ha ez így folytatódik megoldódik a hajléktalan probléma.

droti55 2011.02.07. 10:08:34

@Roy: Barátom te a legsőtétebb rákosi korszakban élsz ideje felébredni 2011-et írunk

droti55 2011.02.07. 13:02:16

@senti: Bocsánat a felfogással semmi bajom DE akkor mire vannak a karitativ szervezetek?Az adó 1 % begyűjtésére?Sri -Lankára miért tudtak annyi mindent ki vinni a saját honfitársaikat miért nem segitik? Karácsonykor az a tál étel? az valami végig gondolta hogy 20 év alatt ezek a szervezetek mennyit tarháltak a segítség nevében?Mi történt semmi.kKinek a felelőssége ha nem a regnáló kormányoké hogy 20 éven keresztül lehetett hülyiteni a népet hogy "mi azért vagyunk hogy segítsünk.Nem az a segítség ha mentőt hívunk az a segítség ha megállunk és megkérdezzük tudunk e segíteni.Gondolja végig ha a ahusz év alatt összegyült pénzből akár melyik elhagyott ipari területen befogadó szállást csináltak volna nem itt tartanánk.Volt Pongrácz uton a 90 es évek végén egy szerelvény ahol hajléktalan családok kaptak menedéket gyerekekkel napi 250 ft téritésért mi történt az állam beleszólt elzavarta őket mondván elveszik a gyereket.Elég sokat jártam ott mert akkoriban olyan munkát végeztem aminek kapcsán kapcsolatba kerültem velük.Nos még mindig ugy gondolja hogy ez a megoldás a saját pénzén foglalkozni az arra nem érdemes emberrel?

droti55 2011.02.07. 13:31:05

@Chilkoot járó: Ja és még egy apróság a delta mentő Kb 15 éve nem foglalkozik hajléktalan mentéssel jó régen cserélhetett telefont fiatal barátom.

Horthy2 2011.02.07. 14:31:37

Tisztelt blogozó a leírtak alapján én a helyedben lakhelyet változtatnék tul sok emberbe rúgtál bele,és mint tudjuk egy BM-es lakótelepen laksz és az általad említett 40 es nő egy nyugdijas magas rangú tiszt akinek hasonló okok miatt halt meg hozzátartozója mert ilyen hülye ügyeletes emberbarátokkal van körülvéve a telep ez nem jó ómen a számodra

Horthy2 2011.02.07. 15:05:57

@Chilkoot járó: Egy apróság lehet jelentkezni a mentőkhöz havi 90 000 Ft ért és hordhatod a kedvenc csöveseidet ahova akarod sőt még kábszerezhetsz is mikor nem lehet megmaradni a kocsiban a szaguktól.

Horthy2 2011.02.07. 15:58:05

@Chilkoot járó: Barátom rá kel hogy gyere ez nem volt jó ötlet hogy firkáltál itt mindent.A probléma amit feszegetsz túl nő a képességeiden tenni nem tudsz semmit,ez nem a hétköznapi ember problémája.Lehetsz te akármilyen emberbarát,az állam rád lőcsöli a probléma megoldását a te pénzedből,és mit érsz el vele szerzel magadnak sok-sok ellenséget a környezetedben hát kell ez neked?

Chilkoot járó 2011.02.07. 16:16:45

Droti55 kérlek ne hívj a barátodnak! Mentő nem lesz több, ha a hajléktalanokhoz nem fognak kijárni, hanem idővel a korkedvezményes nyugdíjasokhoz, a munkanélküliekhez, a kamu és valódi leszázalékoltakhoz, majd az öregségi nyugdíjasokhoz nem fognak kimenni, mivel nem produktívak a társadalom hasznára. Aztán az otthonnal rendelkező különféle drogosokhoz, pl. dohányosok, piásokhoz, de az extrémen sportolókhoz sem, mivel magukat rongyolják le. Külön mentő meg akkor lesz, ha elég erős lesz rá a társadalmi akarat, hogy legyen. Ez nem sok, vagy egyáltalán nem pénz kérdése. Az alkoholizmus és egyéb drogfüggőségek pedig betegségek. Az AIDS az immunrendszert támadja, ezért tud a szervezet nehezen védekezni ellene, a drogok pedig az akaratot! Kezelésénél az lenne a hatékony, ha felfüggesztenék a „demokráciát” és erővel vennék ki a környezetből, illetve kényszergyógykezelés. Drogosnak, hajléktalannak pénzt ne adjunk. Helyette kaját, pokrócot, ha most nem kell neki, majd később. A mentálisan megbetegedetteket is kezelni kellene, még időben!Ahogy mélyülni fog a válság (alapja energiaválság, ezért mélyülni fog), egyre többen lesznek hajléktalanok, és ha nem változik az emberek gondolkodása és maga a társadalom, biztos vagyok benne, hogy az itt blogolókból is lesz bőven közöttük. Meg kell végre tanulni közösségben gondolkodni, és aktívan alakítani a közéletet, más út nincs. Én nem csak a mentősöktől várom a megoldást! A segítségnyújtás elmulasztását meg a törvény is bünteti. Nem engem kell ócsárolni, hanem jelezni a problémát és küzdeni a megoldásáért! Én is ezt teszem azon a területen, amihez a legjobban értek!

wowerman 2011.02.21. 11:34:35

Hajléktalant meg akarod menteni de a rendőröket gyűlölöd? értem... akkor nincs joga a rendőrnek meg a hajléktalant gyűlölni?

Chilkoot járó 2011.03.18. 19:07:23

A rendőröket nem gyűlölöm, hanem utálom. A két fogalom nem fedi egymást, és én sem írtam gyűlöletről. Az utálatom a tapasztalataimból ered, de minden rendőrnek meg van a lehetősége, hogy rácáfoljon a megalapozott előítéleteimre (óvatosságomra), a többségükről azonban negatív véleménnyel vagyok. Az utálat elkerülést, védekezést jelent valami olyannal szemben, ami számomra rossz, káros hatást fejt ki. Az utálat az természetes dolog. A gyűlölet inkább támadást jelent, nem köthető az etikához, nem ismeri az arányosságot sem. (például fejbelövés). A gyűlölet visszaüt, ezért nem érdemes gyűlölködni! A történetben azért jellemeztem a szereplőket, mert szembe akartam állítani őket az általuk, vagyis a társadalom által kitaszított haladéktalanokkal. Rámutatva, hogy például egy nem produktív diplomás (ilyen is van bőven), egy leszázalékolt, egy nyugdíjas, egy munkanélküli sokkal többe kerül (havi juttatások, BKV, gyógyszer, egészségügy és egyéb szolgáltatások, stb.) több pénz, probléma, mint egy kitaszított hajléktalan, aki a segélyét se veszi fel. Talán leginkább azért vannak a többiek által kitaszítva, mert a társadalmilag a leggyengébbek. Ha nagyobb szavazóbázist alkotnának mint a nyugdíjasok, jobb mentőjük lesz, mint az egyre inkább kisebbségbe kerülő dolgozóknak, akik közül bármikor bárki átkerülhet a nem pénzt termelő kategóriába!
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása