Elmaradt a tervezett műtét

2011.01.11. 06:00


Tisztelt Praxisblog!

 

Az én történetem konkrétan ma történt, így jelenleg nem látok a felháborodástól.

 

Anyámat (64) térdízületi kopásával 3-4 évvel ezelőtt már operálta az Uzsoki utcai kórház jó hírű sebésze, aki a mai nap főszereplője is. Mivel azóta csak rosszabb lett az állapota, nem igazán tudja terhelni, nagyon lassan jár, gyakran sántít stb., 2010 márciusában javasolták a térdprotézis beültetését. A műtétet valamikor tavaly ősszel tűzték ki a mai napra (január 10.), közben persze különböző laborvizsgálatokat végeztek, aneszteziológussal egyeztetett, a sebésznél is többször járt kontrollon stb., mindvégig az volt a felállás, hogy igen, ma lesz műtét.

 

 

Reggel a megadottak szerint jelentkeztünk az ambulancián mintegy 2 heti cuccal. Felvették, aláíratták vele a beleegyező nyilatkozatot, megkapta az ágyát és várta a műtétet. Megkapta a műtét előtti vénás Dormicumot, fejére a zöld nejlonsapit, feltették a gurulós ágyra, és be a műtőbe. Innentől persze az ő elbeszélése is ködös, mindenesetre elmondása szerint kiderült, hogy hiányzik egy friss Röntgen-lelet (amit ezek szerint a híres főorvos nem csináltatott meg, bár én mindig azt hittem, hogy egy ortopéd sebészeten vagy legalább a közelében azért van 1-2 röntgenkészülék, szóval ez akár pótolható lenne).


A híres főorvos ezek után a bedormicumozott anyámat megkérdezte, fáj-e a térde, mert ha nem, akkor nem muszáj megműteni. Ő meg ott másállapotában közölte, hogy nem fáj (nyilván semmi se fájt már akkor). Jó, mondta a főorvos, akkor nem lesz műtét, vigyék vissza. De majd ha fáj mégis, akkor telefonáljon, és egy másik időpontban megműtik...

 


Visszavitték, picit pihent, majd továbbra is Dormicum hatása alatt szépen kiültették a váróba, hogy ott várjon meg engem. Zárójelentést "természetesen" nem kapott. Mikor én délután 5-re beértem és orvost már nem találtam bent, az ápolóktól érdeklődtem - ők azt állították, hogy "a beteg visszalépett a műtéttől". Ez azonban biztos, hogy nem igaz, mert a beleegyezést még reggel, a felvételkor írta alá - és arról ne is beszéljünk, hogy ha felvették, akkor hivatalosan, zárójelentéssel el is kellett volna bocsátani. Aztán lehet, hogy én vagyok nagyon naiv, de szerintem egy begyógyszerezett idős asszony elbocsátása nem úgy zajlik, hogy kiültetjük a váróba. Továbbá a műtéti beleegyezést sem a műtő ajtajában, félig öntudatlan állapotban, ráadásul biztos, hogy nem szóban szokás kikérni. Írásos beleegyezését pedig megadta az anyám, hetek óta készült a műtétre ill. hogy túl legyen rajta.

 

A főorvos persze nem tudhatja, de nekem akkora szerencsém van, hogy a BEGYKA (Betegjogi stb. Közalapítvány) számos munkatársát és néhány alapítóját is a közvetlen munkatársaim között tudhatom. Közülük akiket erről a sztoriról megkérdeztem, kb. az abszurd és a nonszensz közé helyezték. Az magától értetődő, hogy panaszt fogunk tenni és ezt a híres orvost a továbbiakban messzire elkerüljük - ami részemről édeskevés, én szeretném, ha legalább annyira meg is hurcolnák, ahogyan ő meghurcolt minket - de arra szeretnék választ kapni, hogy mégis miért? Kinek volt jó ez? Sántuljon meg az anyám, mert az orvosnak éppen valamiért nem volt kedve elvégezni a saját maga által javasolt és előjegyzett műtétet? Vagy az előjegyzés eleve egy vicc és oda se kellett volna menni, mert minek?

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja

Mária 2011.01.11. 10:17:50

@miklos.rabai:

Ne kötözködj, ember, én nem a félistent, hanem a közalkalmazottat látom a hozzád hasonló magabiztossággal pattogó dokikban :)

Tisztelet nem a végzettségnek jár, hanem a tudásnak és az emberségnek.

Te egyébként sem vagy gyakorló orvos, csak kutató. Adtál már be Dormicumot egyáltalán?

gorillka 2011.01.11. 10:19:39

@miklos.rabai: persze, értékeljük
Úgy gondolom, ez az egész poszt elkerülhető lett volna, ha a "beteg" kap egy zárójelentést, amiben le vagyon írva, hogy mi történt
A hozzátartozó 5-kor érkezett meg a betegért a kórházba (gondolom dolgozott), orvost már nem talált, beteget haza kellett vigye, csak az ápoló személyzet és az édesanyja információira hagyatkozhatott.
Persze tudom, másnap bemehetett volna, várhatott volna az orvosra, hogy megtudja a hivatalos verziót, de ezt mind kiválthatta volna a zárójelentés.

Terézágyú 2011.01.11. 10:20:07

@miklos.rabai:
"Csak a kérdés az, amit már feljebb is írtam, hogy melyiket hiszed el: a bedrogozott betegét, vagy a kórházi osztályon elhangzott véleményt."

Hát éppen erről van szó! A bedrogozott betegtől nem kérdezik meg, hogy akarja-e mégis a műtétet, nem íratnak alá vele semmit!
Teljesen mindegy, hogy a beteg kezdeményezte-e a műtét elmaradását (ahogy az orvosok mondták), vagy tényleg az orvos ajánlotta fel neki (ahogy a beteg mondja)! Hiszen kábulatban volt! Ilyen egyszerű.

cenzorilla 2011.01.11. 10:20:11

@Mária:

Ugye tudsz nyugodt maradni?

Mária 2011.01.11. 10:21:02

@miklos.rabai:

A magad nevében köszöngess.

Mária 2011.01.11. 10:21:52

@cenzorilla:

Mibe kell beleegyezni félkába állapotban?

:P

Dr.laikus PhD 2011.01.11. 10:25:16

@Terézágyú:

Az is egyszerű, hogy nem tudjuk hogy történt. Nővér mondott valamit, ami egyáltalán nem biztos, hogy így történt.

Zárójelentést másnap biztosan megkapta, hiszen felvétel történt.
Híres sebésznek mi érdeke, hogy ne műtse meg a mamát?
Dormicumot annyit adnak csak amennyi a félelem elűzéséhez kell.
Jártam már úgy, hogy elhúzódó másik műtét miatt vacogott a fogam, hogy mi lesz velem...

Beteg mindent aláír, mert orvos, pláne ha híres, nem kockáztat se hírnevet, se parát, se kártérítési pört.

Nem én vagyok, hanem én 2011.01.11. 10:26:57

Csak kutató...
Tudtam én! Mindig is tudtam én, hogy a sejtek csak beszélnek, de visszapofázni azért nem szoktak... :)

Terézágyú 2011.01.11. 10:36:35

@Dr.laikus PhD:
"Az is egyszerű, hogy nem tudjuk hogy történt. Nővér mondott valamit, ami egyáltalán nem biztos, hogy így történt.

Beteg mindent aláír, mert orvos, pláne ha híres, nem kockáztat se hírnevet, se parát, se kártérítési pört."

Hát éppen erről van szó! Teljesen mindegy, hogy mit csinált, mit kért, mit mondott a bedrogozott asszony a műtéti asztalon! A műtét elmaradásért az orvos a felelős, neki kell megindokolnia!
És az nem indok, hogy "ott a műtőasztalon a nyugtató hatására meggondolta magát a beteg, és nem akarta a műtétet."

Döntsétek el, hogy mit tehet egy bedrogozott beteg: ha visszamondhatja a műtétet, akkor tessék hinni neki. Ha meg nem hisztek neki, akkor milyen jogon dönthetett ő a műtét előtt?

Kalamona 2011.01.11. 11:04:07

dec. 13-án, előre tervezett arthroscopiára "feküdtem be",nem az Uzsokiba.
Egy teljes hétig, nem csak engem, hanem 4 szobatársamat is bizonytalanságban tartottak, elmaradtak a műtétek.
Senki nem dilizett, mert elmondták, hogy nálunk sürgőssebbek kerültek a műtőbe (kétszer is ügyelt az intézmény), nem érkeztek meg a megrendelt protézisek, elromlott az "optika", a Kolontáriakat kezelték két hétig, több a sebész, mint az altató orvos..., ezért csúsznak a tervezett műtétek.
Számunkra elfogadható indokok voltak. Kivártuk a sorunkat, pedig közülünk is volt, akit a műtőből hoztak vissza.
A "bedrogozás" után már semmit nem lehetett volna aláírni, hisz abba a steril előkészítőbe nem, hogy papír, de toll sem kerülhetett be (az én esetemben még a papír zsebkendőmet is elvették és egy darab steril gézt kaptam a könnyeim törlésére).

gnme 2011.01.11. 11:11:45

Lehet abban a pillanatban be volt rúgva az orvos.

Anyósom negyven évet szolgált a "ze"géségügyben. A mi kisvárosunkban műtöttek embereket részegen. Nem egyet, nem kettőt.

Neveket soroljak?

rikavagyok 2011.01.11. 11:14:41

@miklos.rabai:
Ez mostanában nem menő, kéhlek ;)

Utoljára 16 évesen jött be a Junkies, de ez most kéri:

"Menõ vagyok, ha kopasz a fejem, mégha nincs is benne ész.
Felnéznek rám, ha fodrász vagyok, és nem, hogyha agysebész.
Nem tudom, talán az értékrendemmel van hiba,
Netán a fejemben található oltári galiba a felelõs..."

www.youtube.com/watch?v=NCWtcH6wCz4

L-X-IR 2011.01.11. 11:22:29

@gnme:

Vagy csak rájött, hogy fontosabb dolga is van aznap. " A villanyszámlás, rohanás haza!"

"Ugye drága, beleegyezik, hogy amputáljunk? Nem? Akkor végeztünk!"

Anna Doktor 2011.01.11. 11:32:21

@miklos.rabai:
Látod kedves Miklós, eltértél a helyes, mindenki épülését szolgáló szokásodtól és kifejtetted a véleményed, ami ezt a "csak" egy nőszemély Máriát annyira lázba hozta!
Így legyen az ember kedves és ossza meg a véleményét :-)
Remélem ez nem tántorít el Téged a további okos és hasznos esszéidtől?!

L-X-IR 2011.01.11. 11:32:40

@Mária:

Kihagytad a hallucinációt, látászavart.
Ha meg orvosmaffiáról beszélünk, akkor nem baj, ah mindannyian beveszünk egy kis Dormicát. :))

Legalább szépet álmodok.

Nekem legalább van tapasztalatom mindkét oldalról a Dormicumot illetően.

gnme 2011.01.11. 11:32:44

@L-X-IR: :-DDDD

Egyszer mentem a kenyérboltba, pár évvel ezelőtt volt. A kenyérbolt meg ott van a mellettünk lévő utcában. Megállok, nézem jön ki az egyik doki .. nála a napi betevő. Szállna be a kocsiba és melléült az autónak.

Van ilyen :-)

P75 2011.01.11. 11:34:37

Ez tényleg nonszensz.
Nem véletlen, hogy a műtéti beleegyezést írásban és "tisztán" kell megtenni. Mégis mit gondolt a főorvos, bedormicumozva, hanyatt fekve vajon azt fogja mondani a néni, hogy fáj a lába?? És nem, szóban, nyugtató hatása alatt nem illene elfogadni műtéttől elállást!
Ha a dormicum hatása max egyórás, akkor miért van, hogy dormicum adása után 6 órával és csak kísérővel távozhatok az intézményből, ráadásul saját felelősségemre?
Röntgen leletet pedig csak akkor tud vinni a beteg, ha volt röntgen-beutalója. Azt pedig magának az orvosnak kellett volna megírnia!
Akárhogyis, a minimum az lett volna, hogy értesítik a hozzátartozót és egy orvos korrektül elmondja neki, hogy mi történt. Az pedig, hogy nem adtak zárójelentést, nyilvánvalóan elszámolási okokból volt, én is jártam így, én sem kaptam, állították, hogy egy napra nem enged a rendszer nyomtatni, aha, én pedig most jöttem a falvédőről...

L-X-IR 2011.01.11. 11:36:27

@gnme:

Biztos toxikológus volt...:)))

Vagy a Dormicum hatása alatt állt (űlt)
Na. Akkor tényleg lehet mellé ülni.

L-X-IR 2011.01.11. 11:40:19

Itt sokan azt hiszik, hogy az emberek, akik valóban igyekeznek a "közt" szolgálni, azok szórakoznak.
Valamit nem csinál meg az orvos, annak oka van. Neki hiszek. Ha nem jön a busz, villamos, annak oka van.
Mindenki türelmetlen, és csak az igazát fújja. Ő tökéletes? Sosem hibázik? Sosem döglik be nála a"gép?"

gnme 2011.01.11. 11:40:27

@L-X-IR: aa'z, toxikológus meg az apja fa*a. Sebész volt. Méghozzá egy jó sebész.

Vicces volt, mert összetörte a piát, aztán visszament még egy üveggel venni.

Mire kijött, akkorra kisebb tömeg gyűlt össze a bolt előtt és nem engedték továbbhajtani. Pedig ordibált a manusz rendesen. Kivették a kereket a kocsijából, azt ráhívták a mentőt.

hmm.. neki aznap szar napja lett :-)

P75 2011.01.11. 11:42:29

@miklos.rabai: hm, nővel szexelni és betegen elvégezni egy életminőséget javító beavatkozást... Végülis pont ugyanaz.

P75 2011.01.11. 11:45:41

@miklos.rabai: "És azt tudtad, hogy a Dormicum a légzést is képes leállítani?... Vagy ez nincs benne az általad kiírt szövegben? Ja, de azt elfelejtettem mondani, hogy ez is dózisfüggő dolog..."

Vagy sokkal inkább sebesség-függő. Mármint a beadás sebességétől függő.

L-X-IR 2011.01.11. 11:46:12

Remélhetőleg egy másik piás kollégája kezelte. :))

P75 2011.01.11. 11:49:44

@Terézágyú: igen, itt van a lényeg! Ha az nem hihető, amit utólag, a gyógyszer kiürülése után elmondott, akkor az miért volt elfogadható, amit a műtőasztalon fekve, a gyógyszerek hatása alatt mondott?

Arrogáns Pökhendi Fenyegetőző 2011.01.11. 11:50:47

Kedves Kommentelők!

Mindenekelőtt köszönöm a személyemet illető kedves jelzőket. Valóban arrogáns vagyok, de ezt dobta a gép. Azt pedig engedje meg a világ, hogy ha történetesen ismerek egynéhány betegjogi képviselőt, akkor ilyen esetben minimum tanácsot kérek tőlük. Úgy gondolom, hogy nekik az a dolguk, hogy jogvédelmet nyújtsanak, az internet nyilvánosságának pedig az, hogy a miénkhez hasonló esetek napvilágra kerüljenek.

Anyám egyébként kétségbeesetten távozott a kórházból, miután hónapok óta készült a műtétre és nem kapott értelmes magyarázatot az elmaradás okára se a Dormicum alatt, sem utána. A híres főorvos mellesleg még ősszel azzal biztatta, hogy milyen jó, hogy az év legelejére kap időpontot, mert akkor még biztosan van kapacitás és nem kell lemondani a műtétet forráshiány miatt.

Nem szokásunk napi rendszerességgel Dormicumozni, így ezért, továbbá a kettős stressz és az éhgyomor miatt is különösen ki volt ütve az anyám. Amikor a délutáni órákban felhívott, még bőven nehezen forgott a nyelve, "húzott" volt a beszéde (a műtét 11 órakor lett volna).

Délután 5 órakor pedig az egész kórházi szárnyban 1 db ügyeletes orvos volt, akit 3/4 óra alatt sem tudtam előkeríteni. Zárójelentést nem kaptunk, sőt - tudtommal - az elvégzett "beavatkozások" elszámolását sem íratták vele alá. Nincs a birtokunkban a beleegyező nyilatkozat vagy annak másolata sem.

A betegjogi képviselőnél már megtettem a panaszt.

Ennyi, köszönöm a megértést.

gnme 2011.01.11. 11:51:20

@L-X-IR: háát, vagy éppen buzi.

Volt olyanból is pár a helyi kórházban.

L-X-IR 2011.01.11. 11:55:08

@Arrogáns Pökhendi Fenyegetőző:

A kedves mama akkor lekoccolt, nem pedig távozott. A megfelelő dokumentumok hiányában ui. ez nem távozás, ahnem meglépés.
Én addig biztos ki nem tenném a lábam a kórházból, míg meg nem kapnám a papírokat és a kellő felvilágosítást.
A dormica pedig nem hat annyi ideig, főleg ha eszik az ember, és esetleg iszik egy kávét is.

L-X-IR 2011.01.11. 11:56:13

@gnme:
Az még nem ok, hogy elhalasszon egy műtétet.

Arrogáns Pökhendi Fenyegetőző 2011.01.11. 11:58:42

@L-X-IR: Anyám érdekérvényesítő képessége nem feltétlenül olyan, mint az én generációmé, különösen félkábán nem. Ha elküldik (ismétlem: kiültetik az előtérbe és az ágyára mást fektetnek), akkor elmegy.

A Dormicum hatásidejét nálam hozzáértőbbek már elemezték fentebb.

fátum 2011.01.11. 12:02:30

Aki dolgozik, hibázik. Egy orvos, ha hibázik, akkor emberek halhatnak meg, de ez még nem ok arra, hogy minden ügyet bűntetlenül megússzanak.
Persze, más lenne a helyzet, ha némelyik műhibalovag fejébe alkalmanként beleállna egy jégcsákány.

psr6 2011.01.11. 12:05:09

Szerintem betegjogi képviselő, eljárás, aztán majd annak lesz valami eredménye. De fontos, hogy a beteg és a családja is megnyugodjon, azt pedig "rendes eljárásban" nem kaphatták meg. Szóval betegjogi eljárás - hajrá! Vagy az örök rossz érzés és a rágódás, azt nem ajánlom.

pontypofájú mókusgalamb 2011.01.11. 12:09:42

a főorvos úrnak megjött volna a kedve, ha megkapja a hálapénzt. ennyi.

jobbulást a posztoló édesanyjának!

Bikli néni 2011.01.11. 12:14:47

@huncut: Nem az a baj, hogy megkérdezte, hanem, hogy rögtön valami retorziót helyezett kilátásba. Most erre mi szükség volt, hogy hazament, és azon nyomban ide tolta ezt a levelet?
Ti nem voltatok még úgy, hogy valamin nagyon felháborodtatok, és egyből kényszert éreztetek arra, hogy elküldjétek felháborodásotok tárgyát a sunyiba? Mert én voltam már így, de ahogy a nagymamám mondja mindig, számolj el tízig, mielőtt valami olyat mondasz vagy teszel, amit higgadt fejjel bánni fogsz.
A betegjogi képviselővel szerintem egyébként itt semmit nem fog elérni, mert a kezelőcsapat azt fogja mondani, hogy a néni elállt a műtéttől, és ezt mivel bizonyítja a család, hogy nem igaz? A posztból egyébként szerintem simán beazonosítható az orvos személye: kórház neve, osztály neve, tegnapi nap vajon melyik főorvos dolgozott az adott napszakban, akinek műtenie kellett... Ha mi nem is tudjuk ezt kideríteni, az orvos, ha ezt a posztot meglátja, majd szépen felnyomja emberünket rágalmazásért.
Most már felesleges is kivenni a kórház nevét, miután kint van index címlapon is, csak az nem látta, aki nem akarta.

El Visco Stello (törölt) 2011.01.11. 12:15:47

@Keloid: Mint már máshol írtam, hegesztő vagyok. Eleve ez a tény is kizárja, hogy túl sokat képzeljek magamról.
A másik: Inkontinens vadászblézer legyek, ha egyszer orvosokkal összezárok. Van véleményem róluk és mit mondjak, nem egy hájjalkenegetés kategória.
De túl tudom tenni magam az előítéleteken. Ajánlom Neked is!

Arrogáns Pökhendi Fenyegetőző 2011.01.11. 12:17:26

Nemigen hiszem, hogy a betegjogi eljárás a "retorzió" kategóriájába esne.

Despota 2011.01.11. 12:17:48

Üdv Mindenkinek!

Csak szeretném emlékeztetni a tisztelt egybegyűlteket, hogy a bolgszabályzat tiltja a levélírók, illetve orvosok, eü dolgozók sértegetését, szóval jó volna, ha megpróbálnátok betartani a játékszabályokat, mert lassan ott tartunk, hogy az összes kommentet ki lehetne moderálni.

huncut 2011.01.11. 12:18:08

@Arrogáns Pökhendi Fenyegetőző: Az orvossal nem próbáltál előbb beszélni? Nagyon kíváncsi lennék, milyen indokra hivatkozik. És természetesen kíváncsi vagyok a fejleményekre, és remélem, talán valahol más orvossal meglesz az a műtét.

Bikli néni 2011.01.11. 12:18:19

@Dr.laikus PhD: Már megint egy Nemzeti hivatal :)
A már beadott - jogos vagy nem jogos - panaszokat, kérelmeket ki kell vizsgálni, bármi is történik. Mivel ezek szerint lesz egy jogutód szerv, ők fogják csinálni. Én már szeretett Nemzeti Kormányunkból mindent kinézek, de panaszok nem maradnak, nem maradhatnak elintézetlenül.

Mária 2011.01.11. 12:19:11

@L-X-IR:

"A dormica pedig nem hat annyi ideig, főleg ha eszik az ember, és esetleg iszik egy kávét is."

Mennyire életszerű az, hogy a műtétre váró beteg reggelire jól beszalonnázik, leküld utána egy jó erős presszókávét, előtte esetleg egy felezős vegyespáleszt, igény szerint, majd tartja a vénáját a Dormicum-ért és megy, hogy elaltassák és megműtsék a térdét?

Bikli néni 2011.01.11. 12:27:27

@Mária: Nem igaz. Az orvosok számtalanszor adtak már igazat az ide posztolóknak. Még Leroi is, ami igen nagy szó! Miklós pedig aztán tényleg a tárgyilagos korrektség mintaszobra.
Igen, szoktak itt lenni orvosi részről is bunkó megnyilvánulások, de engem még Adamantium tanított meg az elején, hogy a mindenkori posztoló nem feltétlenül az igazat írja le. És nem azért, mert hazudik, hanem mert nem ért hozzá, nem lát bele, nem ismeri az orvosi protokollt, stb.
Jelen esetben pedig azért van szétcincálva a posztoló, mert egy vitatott és egyik oldalról sem bizonyított esetben elvakult dühében a főorvos véréért kiált, ahelyett, hogy megpróbált volna beszélni vele, vagy magában tízig elszámolni, mielőtt ide beküldi az irományát. Ez nem az ide írogató "orvosmaffia" hibája.

rikavagyok 2011.01.11. 12:28:09

Jé,kimoderáltak... az újdonság varázsa :)

P75 2011.01.11. 12:30:38

@Bikli néni: "de panaszok nem maradnak, nem maradhatnak elintézetlenül."

:-DD Ugye viccelsz?

rikavagyok 2011.01.11. 12:31:06

@Mária:
-A dormicica és a pálesz együtt nem egy nyerő kombináció.
- Műtét előtt nem eszünk.
A tanács arra szól, hogyha utána leküldesz egy adag kaját, meg némi kávét hamarabb szűnik a kábaság.

Bikli néni 2011.01.11. 12:34:52

@Arrogáns Pökhendi Fenyegetőző: Nem a tanácskéréssel van a baj. Hanem azzal, hogy egyből fel akarod koncolni az orvost. Nem lett volna egyszerűbb előbb vele beszélni? Vagy esetleg a tanácskérésnél meghallgatni a másik fél alternatíváját? Ha X-nek elmesélem, hogy Z-vel konfliktusom van, és csak a saját verziómat adom elő, naná, hogy az én buksimat simogatják, és Z lesz a szemét. Én ezért, ha Z-vel konfliktusom van, mindig elmesélem Z - általam ismert - álláspontját is. Ha nem ezt tenném, önmagamat csapnám be. Nem baj az, ha az embert néha szembesítik azzal, hogy nem tévedhetetlen.
Nem azt mondom, hogy nincs igazad és nem hibáztak, mert ezt egyszerűen nem tudhatjuk. Csak azt mondom, hogy egy ilyen kétes helyzetben nem feltétlenül kellett volna azonnal fejjel menni a falnak, és te sajnos pont ezt tetted.

Mária 2011.01.11. 12:35:00

@Bikli néni:

Én csak ritkán járok ide, ennek oka nagyjából az, hogy mindig azt látom, hogy az orvosi kemény mag rendkívül bántó stílusban oszt ki mindenkit, akinek az aktuális posztolóval megegyező a véleménye.

A mai posztoló sem a főorvos véréért kiáltott.

A posztoló nem kapta meg ott helyben a jogosan elvárt tájékoztatást, ezért más úton próbál számára hiteles forrásból magyarázatot találni arra, ami történt.

Neki legalább van ötlete, hogy ilyen esetben hová forduljon. A hozzátartozók döntő többsége ilyenkor legfeljebb annyit csinál, hogy nyel egyet és elfojtja magában a sérelmet, vagy elmegy sírni egy sarokba.

Joga van hozzá a posztolónak, hogy azokhoz forduljon, akikben megbízik, miután az adott kórház dolgozói eljátszották a bizalmat. Az lenne a baj, ha nem lenne ehhez joga.

Bikli néni 2011.01.11. 12:36:26

@P75: Nem, nem viccelek. Évekig dolgoztam inkább megalapozatlan mint megalapozott kérelmekkel, panaszokkal. Tudtuk jól, hogy nem lesz pozitív végkimenetele az ügyfél javára, és tök értelmetlen pazarolni rá papírt, munkaórát, de akkor is meg kellett csinálni. És meg is csináltuk.

gnme 2011.01.11. 12:38:12

@L-X-IR: hiányzott a borítékos pénz.

Mindennek az a mozgatórugója egészségügyben.

De.. ez nem teljesen igaz. Anyósom mesélte, lehetett pl. náluk háztájival is a hálát kifizetni.

Liba, kacsa, levágott disznó (vagy disznó-alkatrészek), kávék, mindeféle drága csokik, italok (apósom jókedvvel pusztította őket azután otthon, mindig tökrészeg volt..) stb.

Hát .. a hálát azt ki kell fizetni előre. Igaz nem pro-forma számla alapján előreztalással és 5% kedvezménnyel. És később nem elszámolható.

Most ilyen a világ.

Kalamona 2011.01.11. 12:38:36

@Arrogáns Pökhendi Fenyegetőző:
ha sok a betegjogi képviselő ismerősöd, akkor ki is fogják vizsgálni alaposan.

Egyébként (halkan , nagyon halkan jegyzem meg már ezek után), hogy tavaly 3 esetben feküdtem kórházban, de egyetlen egyszer sem íratták velem alá az elszámolási nyilatkozatot.
Megkaptam a záró mellékleteként.

Itthon nézegettem és egyeztettem a kormányzati portálon...

Bikli néni 2011.01.11. 12:42:02

@Mária: Az első mondatod. Ritkán jársz ide. Én meg minden áldott nap. Igen, vannak itt érdekes alakok, Leroi, Bakela pl. kegyetlenül tudja osztani a posztolót, talán még Irise és Adamantium is. De ettől még szakmailag igazuk van, és mindannyiuktól láttam már a posztolóval maximálisan együtt érző, és a kollégákat ekéző hozzászólást is.
Dr. Morczot már sikerült elüldözni innen, szeretném, ha Miklóssal nem így lenne. Ha kicsit gyakrabban járnál ide, akkor tudnád, hogy Miklós elég hasznos része az itteni olvtársaknak.

És nem az a baj - sokadszorra mondom - hogy megkérdezett valakit erről a helyzetről. Ez a baj, idézem: "én szeretném, ha legalább annyira meg is hurcolnák, ". Mielőtt valakire ráuszítok egy (só)hivatalt, előbb talán _higgadt_fejjel_ beszélni kellene a gonosz főorvossal is.

Mária 2011.01.11. 12:42:35

@rikavagyok:

A posztoló szerint (kommentben írta):

"Nem szokásunk napi rendszerességgel Dormicumozni, így ezért, továbbá a kettős stressz és az éhgyomor miatt is különösen ki volt ütve az anyám. Amikor a délutáni órákban felhívott, még bőven nehezen forgott a nyelve, "húzott" volt a beszéde (a műtét 11 órakor lett volna)."

Egy átlagos ember, ha szorong, ideges, a legutolsó dolog, amire gondol, hogy enni akar, vagy kávézni. Ha pedig egyedül várakozik félkábán a kórház folyosóján, akkor még ha kívánná is, honnan kerítene magának ételt meg kávét?

Meg egyáltalán, honnan tudná egy egyszerű nyugdíjas asszony, hogy mit egyen-igyon, hogy észhez térjen a kábítás után, ha nem mondják meg neki?

És ha félrenyel, vagy hányni kezd, ki segít rajta, ha gyakorlatilag felügyelet nélkül van?

El Visco Stello (törölt) 2011.01.11. 12:44:53

Egyszerű helyzetgyakorlat: Valaki nekimegy az autómnak, el is ismerné a hibát, de én kiugrok az autómból, elkezdek fenyegetőzni, hogy "meghurcoltatom" stb.stb.
Kérdés, hogy milyen együttműködésre számíthatok ezután(ha nem vág pofán)?
Kommentjeim a mai napon csak arról szóltak, hogy ilyen hangon csak a gangon.

Kalamona 2011.01.11. 12:47:04

a posztoló Édesanyja 64 éves. Miért kell gyámság alatt kezelni?, nem lehet önálló akarata? úgy beszélnek róla egyesek, mint egy őskövületről.

Nagyon sokan vagyunk itt, akik ennél sokkal idősebbek vagyunk.

ő-szinte 2011.01.11. 12:52:09

Szánalmas, hogy az orvosok és egészségügyi dolgozók mennyire nem bírják a kritikát!!!
Siránkoznak, hogy nekik szegényeknek milyen rossz és mind ezt mennyiért...?
Kedves orvosok:
- ez egy HIVATÁS (nem holmi tetszik/nem tetszik dolog),
- illetve, nem muszáj orvosnak lenni, lehet mást is dolgozni, ha nem elégedett a helyzettel.
Ezen felül pedig kívánom mindannyiuknak (akik szerint mindig a beteg a hülye és az orvos pedig csak mindig pontosan , szépen, ahogy a csillag megy az égen...),hogy kerüljenek ugyanolyan helyzetbe mint a betegek zöme és éljék át ugyanazt a közönyt, nemtörődömséget, megaláztatást, kiszolgáltatottságot amilyet saját maguk szoktak okozni. Kíváncsi lennék, utána hogyan posztolnának vagy kommentelnének...

P75 2011.01.11. 13:12:35

@Bikli néni: álljunk már meg egy szóra! Az, hogy miklos.rabai _általában_ tárgyilagos, az nem teszi érinthetetlenné. Attól még ebben a konkrét szituációban simán vitatható az igaza. A többiekre ugyanez vonatkozik. Nem érdekel, hogy Irise általában ekézi a betegeket, amikor egy bizonyos kérdésben egy véleményen vagyunk. Itt nem személyeket kéne ütköztetni, hanem véleményeket.

Keloid · http://freecom.blog.hu 2011.01.11. 13:25:22

El Visco Stello, akkor gyakrabban kellene magad emlékeztetned arra, hogy hegesztő vagy, nem kellene egy lekezelő stílust felvenned az ide postolókkal szemben!

Valami mentális zavarban szenvedhetsz!

Hozzá Szóló 2011.01.11. 13:35:54

@Despota: Sikerült az enyémet is?
És miért is?

epres négercsók 2011.01.11. 13:37:28

Kedves olvtársak, be kellene fejezni egymás sértegetését. Nem akarok tömegesen törölni, de ha nem fejezitek be, akkor azt fogok.

Hozzá Szóló 2011.01.11. 13:38:18

Így kezdődik a poszt:

"Anyámat (64) térdízületi kopásával 3-4 évvel ezelőtt már operálta az Uzsoki utcai kórház jó hírű sebésze, aki a mai nap főszereplője is."

Tehát egy ismert személy, lehet ismerni, tudni, hogy ki ő.

Én anno a Heim Pál kórház sebészéről beszéltem, konkrét nevet nem is említettem, "csak" ugyanúgy lehetett rájönni, mint ahogy ebből is, hogy kiről is van szó.

Kimoderáltak.

Most meg egy poszt kezdődik azzal, amiről azonnal rá lehet jönni, kiről van szó.

Hol van itt a logika?
Ezt magyarázza meg valaki.

Bikli néni 2011.01.11. 13:39:48

@P75: Emlékeim szerint Miklós kivételesen véleményt is nyilvánított (nem tilos), de egyik fél verzióját sem fogadta el megdönthetetlen tényként.
Nem állítom, az ide kommentelő orvosok közül bárki is érinthetetlen. Csak azt, hogy Miklós az jelen pillanatban, aki a legkevésbé érdemli az ekézést.

ciccmicc 2011.01.11. 13:41:21

@Bikli néni: én is minden nap olvasom a blogot (csak kommentelni nem szoktam, mert félek, hogy olykor nem tudnám tűrtőztetni magam) és tökéletesen egyetértek azzal, hogy a posztírókat és a védelmükre kelő kommentelőket az orvosok a minősíthetetlen, bicskanyitogatóan pökhendi hangnemben szokták letorkolni.
A tipikus orvos reakció bármely kommentre az, hogy a beteg örüljön hogy él. Az esetek 99%-ában csak és kizárólag az orvosi esetek elemzésében merül ki a tudományuk (természetesen mindig a beteg a hülye), ha a posztíró az orvosok vagy nővérek stílusát kifogásolja, akkor arra szándékosan nem reagálnak. Hát ennyire objektívek az itt kommentelő orvosok.

epres négercsók 2011.01.11. 13:41:54

@Hozzá Szóló: Sajnos mire megérkeztem, már index címlapos volt a sztori, és volt közel száz komment. Az nem olvasta, aki nem akarta.
De mivel a sztori abszolút friss, talán ide talál a kórházból az orvos, és meghallgathatjuk az ő verzióját is. Szerintem kifejezetten tanulságos lenne.
Ettől függetlenül igazad van, ki kellett volna venni.

Irkutszk 2011.01.11. 13:42:56

@miklos.rabai: Neked is beugrott a ketamin? :)

flea 2011.01.11. 13:45:30

Halkan annyit tennék hozzá (elnézést, nem tudom, írta-e már más), hogy az volt az első benyomásom: a főorvos úrig valamiért ezen a napon nem jutott el a boríték.

A poszt írója amúgy hisztis, de ettől még lehet igaza.

(A "hiányzott a friss rtg" értelmezése meg szerintem elég nyilvánvaló: bizonyos időn belül készült rtg kellett volna a műtéthez, de kiderült, hogy ez nincs az anyagban. Régebbi nyilván volt, csak az meg nem felelt meg.)

hoel 2011.01.11. 13:45:45

Kedves Arrogáns Posztoló!

Arra gondoltál- e, hogy az arrogáns posztolás valamint a jogi lépések megtétele előtt felhivd telefonon az orvost és tájékozódjál mi történt valójában. Amit leirsz, semmiképpen nem a napi orvosi rutin része, igy elképzelhető hogy valami oka volt. Aztán, ha már beszéltél a gonosz doktorral és kiderült hogy tényleg gonosz/ nemtörődöm/ lusta stb... volt még mindig lehet posztolni és feljelenteni. ( egyébként számitógép előtt posztot irni lényegesen könnyebb, mint reggel 7 re bemenni a megfelelő osztályra és mindenképpen beszélni a megfelelő doktorral)

Bikli néni 2011.01.11. 13:47:21

@ciccmicc: Az ilyen hozzászólásokra én is ki szoktam akadni, én is mondtam már meg itt az orvosok jó részének a véleményemet.
Azt én sem szeretem, mikor törvényszerűen a beteg a hülye, ezt is sokszor elmondtam már.
De speciel hasznosnak tartom az orvosi magyarázatokat is.
Ne érts félre, nem állok az orvosok pártján, mert tényleg bunkók sokszor, de szeretem a szakmai magyarázataikat is.
Ez most azért kissé egyoldalú, mert szerintem a törzsorvosaink épp az éjszakai ügyeletet alusszák ki, vagy dolgoznak, mert egyik sincs itt. Majd ha jönnek, akkor megvédik magukat.

Irkutszk 2011.01.11. 13:49:52

@miklos.rabai: Bizonyára a hasonszőrű szól belőlem, de szerintem semmi okod a sejteket szapulni. Akár önmagukban vannak, akár szervrendszerbe rendeződtek ;) A kutató egy más életforma, ezt elfogadom, de mégiscsak a kutatásból válik módszerré, protokollá valami. Ezt én tudom, te tudod, és van, aki nem. Na de, az az ő baja, nem a miénk.

Hozzá Szóló 2011.01.11. 13:50:38

@epres négercsók: Ja értem!
Tehát, amikor én írtam (nem ám posztot, hanem csak egy szaros hozzászólás volt, már a nagyon sokadik) akkor gyorsan láttad, mi van és gyorsan tudtál cselekedni és jól kitiltani engem meg a tényeket, amiket elmondtam... tehát a szerencsén múlik?
Ez tök érdekes, tényleg.

Hozzá Szóló 2011.01.11. 13:53:21

@Hozzá Szóló:

Kedves hozzászólók, potenciális posztolók, jó, ha tudjátok, hogy itt ez megy!
Ügyesnek, gyorsnak és szerencsésnek kell lenni, hogy elmondhassátok a tényeket, ha kedvetek van, ezen a helyen!

Ezeket a sorokat nagyon ajánlom mindenki figyelmébe, mert ez egy igen érdekes és megjegyeznivaló:

"Sajnos mire megérkeztem, már index címlapos volt a sztori, és volt közel száz komment. Az nem olvasta, aki nem akarta.
De mivel a sztori abszolút friss, talán ide talál a kórházból az orvos, és meghallgathatjuk az ő verzióját is. Szerintem kifejezetten tanulságos lenne.
Ettől függetlenül igazad van, ki kellett volna venni."

Ez az ÉV VICCE.

Hozzá Szóló 2011.01.11. 13:58:16

@Hozzá Szóló: Nagy kár azért, hogy ilyeneken múlik, forog a gyomrom az ilyenektől...
Ti hogy vagytok ezzel... mármint azok, akiket még nem tiltott le a NAAAGY moderátor...

Arrogáns Pökhendi Fenyegetőző 2011.01.11. 14:09:39

Még talán annyit, hogy utólag valóban igazat adok azoknak, akik szerint elhamarkodottan posztoltam.

Az illető orvosról kizárólag pozitív véleményeket hallottam, megbíztunk benne, ezért is furcsálljuk ezt az eljárást és ezért az extra felháborodás. (Van olyan kórház, ahol ennél több is "belefér" sajnos.)

A rágalmazást emlegetők számára azért jelezném, hogy a poszt címét - a blogszabályzatnak megfelelően - a szerkesztők választották, a "nem volt kedve..." kezdetű mondat a levelemben kérdőjellel szerepel.

Kijelentem, hogy senkit nem áll szándékomban fenyegetni, felkoncolni, meghurcoltatni stb.

Mindegy, ennyi.

P75 2011.01.11. 14:10:33

@epres négercsók: szerintem az orvosok rohadtul kis százaléka olvas indexet, különös tekintettel a blogok kis hasábjára. Annyira azért nem nagy blog ez...
Az mondjuk tényleg vicces, hogy 10 óra óta mondogatják a kommentelők, hogy le kéne venni, most 2 óra van, de még mindig nincs levéve. Miért?

Hozzá Szóló 2011.01.11. 14:13:11

@P75: ...vagy, akkor az én véleményem miért nem fért bele? Vagyis a tények...

Mária 2011.01.11. 14:13:30

@Irkutszk:

Látod, erről beszélek, a zsigerből jövő pöffeszkedésről.

P75 2011.01.11. 14:14:14

@Bikli néni: nem, valóban, de azért kedélyesen elviccelődött azon, hogy a posztoló anyukája nem lesz sánta, mert már most az, szmájlival. Valóban, nagyon vicces.

Hozzá Szóló 2011.01.11. 14:16:47

@Arrogáns Pökhendi Fenyegetőző:

Dehogy elhamarkodottan!
Te jól jártál, kikerült a gyalázat és olvasták és olvashatják még, jó sokan. Ez a cél! Legyen már valami történés, ha az orvos tönkretesz embereket, ne csak a kínos hallgatás!
Nagyon jól történt ez így!

Már csak az kéne, hogy mások is megtehessék ezt rajtad kívül, akkor is, amikor épp nem friss a sztori, de a sztoriban kifejtett orvosi hanyagság a beteg életében a mai napig problémákat okoz.
Merthogy, erről kellene, hogy szóljon a net.

De nem erről szól.

Itt rendszerhibának meg véletlennek, meg bűnnek számít, ha az ember elmondja az igazat. Ilyen hely ez. Nem akárkit enged az index a címlapjára.
Pont olyan gerinces embereket, amilyenek az index fórum egészségügyi rovatának moderátorai. Az pont megfelel. Látod :(

Mária 2011.01.11. 14:19:58

@hoel:

A történet dióhéjban:

- a posztoló anyja tavaly március óta készült lelkileg a második térdműtétjére
- január 10-re tűzték ki az időpontot
- az előzetes vizsgálatok rendben megtörténtek
- 10-én reggel a posztoló bekísérte az anyját a kórházba
- látta hogy megkapja az ágyát
- látta, hogy aláírja a beleegyező nyilatkozatot
- látta, hogy megkapta a vénás Dormicumot
- talán azt is megvárta, hogy betolják a műtőbe

Mindeközben a mama nem pánikolt és nem akarta meggondolni magát. A posztoló úgy tudta, jó kezekben, felügyelet alatt hagyta az anyját.

A műtőben történt valami, amit a kórház és a mama két, egymástól eltérő verzióban adott elő.

- a mama azt hallotta, hogy az orvos nem talált egy leletet
- a mama szerint ezután az orvos megkérdezte, fáj-e a lába
- a mama szerint miután nemleges választ kapott a begyógyszerezett asszonytól, az orvos lefújta a műtétet

- az ápolók szerint a mama visszalépett a műtéttől

A műtét lefújását követően ez történt:

- mondták a mamának, hogy öltözzön fel és üljön ki a váróba
- az ágyára egy új beteget fektettek
- a délutáni órákban a mama még mindig nehezen formázta a szavakat
- délután a posztoló csak az ápolókkal tudott beszélni
- zárójelentést, benne a műtét lefújásának az okával, nem kapott

Az adott napon tehát az idős asszonyt felvették az osztályra, benyugtatózták, felkészítették a műtétre, betolták, ám nem műtötték meg, hanem kitolták, felszólították, hogy öltözzön fel és üljön ki a váróba. Ez nagyjából 7 - 17 óra között zajlott le.

A posztoló pedig keresi a magyarázatot, mert az ő elmondása szerint a kórháztól nem kapott magyarázatot, ők a műtét elmaradása miatt a nénit hibáztatják, a néni viszont az orvost.

A posztoló pedig inkább hisz a saját anyjának, mint a kórházi ápolóknak, akik a benyugtatózott és a történtek miatt zavart és zaklatott asszonyt egész délutánra kiültették a folyosóra.

P75 2011.01.11. 14:24:04

@Hozzá Szóló: ez inkább a blogszerkesztők tökösségéről szól. Ott van a Homár és az Autózz, akik nemhogy kitesznek neveket, rendszámokat, arcokat, de utána is mennek, nyomoznak, kikérik a másik fél véleményét is.
Ez és a jópár hasonló copy-paste kókány a közelébe sem fog érni soha azoknak a blogoknak. Egy blogba illene energiát fektetni, nem pedig kihányni a leveleket tonnaszám, gondosan elkenni minden lényeges infot, nehogy megüssük a bokánkat, aztán várni a bevételt, mert az olvasottság bizony előbb-utóbb bevételt hoz.

Hozzá Szóló 2011.01.11. 14:24:22

@Mária:

"A posztoló pedig inkább hisz a saját anyjának, mint a kórházi ápolóknak, akik a benyugtatózott és a történtek miatt zavart és zaklatott asszonyt egész délutánra kiültették a folyosóra."

Jellemző azért, hogy egy ilyen eset után még van, aki a beteg és a hozzátartozó (!) felelősségét firtatja...

Hozzá Szóló 2011.01.11. 14:26:28

@epres négercsók: Tényleg? És mit tesztek ki belőle? Mennyi részét? Ami biztosan nem kínos nektek? Hát ez szánalmas, ne haragudj.

hoel 2011.01.11. 14:29:32

@Mária: Beszéltél az orvossal? Nalátod, ez hamar ment!

epres négercsók 2011.01.11. 14:31:43

@P75: Nem tudom, mit nem lehet érteni azon, hogy az index nem engedi kirakni, mert őket is meghurcolják, ha cirkusz lesz. Ez nem a mi döntésünk, nem is Despotáé. Hogy a Homár meg a többi blog mit mer megjátszani, az az ő dolguk. Index nem enged cég és orvos neveket kiírni, tessék ezt tudomásul venni.
Ezt kb. ezredszerre mondjuk el.

epres négercsók 2011.01.11. 14:34:19

@Hozzá Szóló: Egy valami van, amit nem tűrök el, és az az anyám sértegetése. Viszontlátásra. Leveled olvasatlanul törlésre került.

hoel 2011.01.11. 14:36:43

Kicsit irritált kezd lenni a hangnem. Mária: az én hsz- emnek az a lényege, hogy az ember elöször megpróbál fésztufész problémát megbeszélni, akár azt is közölni, ha olyan a helyzet, hogy fel lesz jelentveaz illető. Mindenesetre én eztán sem posztirással+ feljelentéssel fogom intézni a problémáimat.Sem az édesanya sem a gyerek nem indok erre.( számmra)

P75 2011.01.11. 14:37:21

@epres négercsók: nagyon-nagyon érdekes, a homár szerkesztői Index szerkesztők is, nem tudnák, mi a szabályzat? Vagy lehet, hogy nekik nem az Index-címlap a szent cél? Ők talán valami igazit akarnak, nemcsak a szenzációt? Mindent lehet, csak mindent ésszel. tessék megérteni. És ne tessék senkit hülyének nézni.

Ugyandehogy (törölt) 2011.01.11. 14:38:57

@Arrogáns Pökhendi Fenyegetőző: anélkül, hogy melléd állnék (vagy bárki mellé), engem majd érdekelne az eredmény, hogy mit mondtak neked az orvosok, szerintük mi történt.

rikavagyok 2011.01.11. 14:39:15

@Mária:
A 64éves nő rohadtul nem "mama" még. Konkrétan pl a főnökasszonyom is ilyesmi korú, és nem hiszem, hogy panasza lenne az érdekérvényesítő/bármilyen képességére.
Persze, ha az orvos/nővér mamázza, papázza a nála 20-30évvel idősebbeket, abból poszt lesz itt...

Irkutszk 2011.01.11. 14:42:59

@Mária: :-) Nem pöffeszkedtem, és nem szokásom zsigerből beszélni. miklos.rabai-val társalogtam. Ezzel lezártnak tekintem a beszélgetésünket, ugyanis színtiszta személyeskedés, ami nem témája a blognak. Szívesen veszem kommentjeit/kommentjeidet a posztról, de személyeskedésnek itt kevés helye van véleményem szerint.

epres négercsók 2011.01.11. 14:44:01

@P75: Nem baj, én türelmes vagyok. Akkor még egyszer: NEM ÉN VAGYOK A BLOGSZERKESZTŐ. Ami azt jelenti, hogy nem én rakom ki a posztokat, nem én írom a blogszabályzatot, és nem is nekem kell tartanom a hátamat, ha egy poszt miatt gebasz lesz. Aki felelősséggel tartozik az itt leírtakért, az majd eldönti, hogy mi kerülhet ki, és mi nem. A MHT blogon is mentek ilyen próbálkozások, az index elég csúnyán odakoppintott. Nem tudom ennek az indokát, hátterét, de nyilván ezért óvatosabb Despi.
De kezdem unni, hogy állandóan ezt firtatjátok. Ha még ezerszer számonkéritek rajtunk, akkor sem fogok tudni mást mondani.

Mária 2011.01.11. 14:46:11

@hoel:

Ebben egyetértünk, szerintem is az a legjobb megoldás, ha valaki első körben négyszemközt, az illetékessel próbálja tisztázni a problémáját.

De nem vagyunk egyformák, van, aki higgadt tud maradni egy őt érzelmileg is mélyen érintő helyzetben és van, aki nem tud higgadt maradni.

Számomra mindebből egy nagy tanulság van:

Ott, ahol emberekkel bánnak, vagy megtanulják az ott dolgozók házon belül, minden érintett fél megelégedésére, azonnal, ahogy megjelent, kezelni és rendezni a konfliktust, vagy méginkább előre gondolkodni, hogy bizonyos konfliktusok pár egyszerű szabálynak köszönhetően megelőzhetők legyenek, vagy számolniuk kell azzal, hogy egyre gyakrabban lesznek olyanok, akik internetes fórumokon közlik a világgal, hogy hol, mikor, milyen sérelem érte őket.

ccke 2011.01.11. 14:48:03

Az értelmetlen harcoskodás előtthöz:
Én személy szerint mint leendő orvos, jelenlegi EÜ dolgozó azért szoktam inkább az orvosok mellé állni, mert a posztból csak a beteg oldalát ismerjük meg. Én, és a tapasztalt orvosok még inkább pedig jobban el tudjuk képzelni a másik oldalt, hogy mi miért történhetett, hogy miért volt az, amit a beteg sérelmezett. Talán az emberi oldalát is jobban át tudjuk érezni, hiszen többet vagyunk kórházban, betegek, orvosok között.
Ettől függetlenül senki sem vitatja, hogy vannak szakmailag és/vagy emberileg alkalmatlan orvosok. Az egyetemen nagyon sok különböző orvossal találkozunk, köztük van, akitől csak azt tudom megtanulni, hogy "na ezt én biztos nem így fogom"...

Mária 2011.01.11. 14:48:36

@Leroi:

Önben is egy csodadoktort tisztelhet a világ, nemdebár :)))

P75 2011.01.11. 14:50:14

@epres négercsók: nekem nem kell mondanod, főleg nem ilyen kioktató hangnemben, semmivel sem vagyok butább vagy tájékozatlanabb Tenálad. Tisztában vagyok vele, hogy Despota a blog szerkesztője, légyszíves idézd azt a részt, ahol olyat írtam, ami számodra azt sugallta, hogy azt gondolom, Te szerkeszted ezt a blogot (ugyammá').
Ha Te a moderátori feladatodat végeznéd és nem játszanád fusiban Despota prókátorát, nem magyaráznád meg, hogy Despota mit miért csinál vagy nem csinál, akkor senki nem tenne fel Neked további kérdéseket. De mivel valamiért szükségét érzed, hogy a szóvivője legyél, számomra evidens, hogy belátsz a kulisszák mögé és az álláspontod hajtogatásán túl a feltett kérdésekre is képes vagy adekvát válaszokat adni. Úgy látszik, túlbecsültelek.

Mária 2011.01.11. 14:52:22

@Leroi:

Ezt a képet neked küldöm szeretettel, jól megy a nickedhez. A franciázni nem tudók kedvéért, a felirat jelentése: Le roi, c'est moi = Én vagyok a király :)))

www.decitre.fr/gi/33/9782877672733FS.gif

hoel 2011.01.11. 14:54:04

@Mária: Hát igen. Ezt lehetne megelőzni azzal, hogy az aggódó és jelenleg kissé indulatos leány bekisérte volna édesanyját a mütétre. Vagy legalább a mütét tervezett időpontja körül " kéznél van" és kommunikálni tud az orvossal.
Egyáltalán nem értek egyet a beteg kidobásával az osztályról. Viszont erre irtam, hogy ez nagyon nem rutineljárás ebben a formában.
És , ugyan nem vagyunk egyformák, de jogosnak érzett felháborodásában se jelentgessünk fel senkit szerintem a tények részletes megismerése nélkül.

rikavagyok 2011.01.11. 14:54:08

@Keloid:
Mert nem osztja a te hősi osztályharcos öntudatodat...?

epres négercsók 2011.01.11. 14:56:30

HozzáSzóló, ha ötpercenként regelsz új névvel, akkor is ki foglak tenni. Az én időmből kitelik...

Leroi 2011.01.11. 14:57:39

Helytelen a szórend. Így ebben a formában /C'est moi le roi/ úgy fordítandó, hogy "Én vagyok, a király"(vesszővel).
A "Le roi c'est moi" mondatban az ÉN-en van a hangsúly.

epres négercsók 2011.01.11. 14:58:37

@P75: Azért írtam így, mert rendszeresen számon kérik mások is.
A moderáció nem feltétlenül tükrözi a moderátorok véleményét.
Mivel egyébként nem szeretek törölni, próbálom inkább megmagyarázni a számonkérés tárgyát.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása