János Kórház egy hentesüzem

2010.07.11. 07:00

A János kórház = Hentesüzem, vagy inkább ha úgy tetszik akkor leginkább a fejetlenség, a szakmai analfabetizmus, a teljes anarchia na és persze nem utolsósorban a korrupció melegágya. És a teljes Balkán!


Először is a kórházról: koszos-mocskos, huzatos, elhanyagolt. Nemtudom mikor újították fel, de már akkor le kellett volna bontani.


Felszereltsége: az eszközök nagy részét talán a II. világháború valamelyik tábori kórházából mentették át és hát azóta sem sokat fejlesztettek, sőt...

A doktorokkal csak egy probléma van : nagyon szeretik a pénzt, meg a pénzt; ja és még a pénz! Persze mindezt előre!


A pénzzel nem is lenne gond, csak éppen én az autószerelőmnek is akkor szoktam a szerelési díjon felül jattot adni ha meg vagyok elégedve a munkájával. Na most ebben az esetben K. úr (a továbbiakban doktornak nem nevezem) ezt előre nem kapta meg, innentől kezdve a betege - mármint én - le voltam szarva. Erről az aprócska tényről, hogy ő a lóvét előre szereti kapni, engem utólag világosítottak fel, de már késő volt túl voltam a műtéten.


A kórházból úgy jöttem el, hogy egyetlen szót sem váltottunk, hogy hogyan tovább, milyen gyógyszert kéne szednem, vagy terápia vagy valami... A nővérrel küldte fel a kórterembe a zárójelentést aztán mehettem a picsába. Az osztályon dolgozó többi orvos sem különb: modortalanok, bunkók, hazugok.


Természetesen az egész eseménysorozatról könyvet lehetne írni mert történtek furcsaságok.


A másik személy aki szintén szót érdemel az az éjszakás nővér, aki konkrétan egy idegbeteg kretén aki azon kívül, hogy leüvölti az ember fejét ha hozzászólnak mást nem nagyon tud. Ja de - majd elfelejtettem rohangálni föl s alá és osztani az észt olyan embereknek akik tényleg (pillanatnyi) segítségre szorulnának. És ez nem csak az én tapasztalatom.... Szerintem neki leginkább valahol a bányában lenne a helye ahol az agresszivitását egy csákány segítségével levezethetné.


Borzasztó az egészben az, hogy ilyen emberek foglalkoznak beteg emberekkel akik a feltétel nélküli segítséget vagy éppen az utolsó reménybeli kezelést/műtétet várják. És csak ezért írtam ezt röviden, hogy aki teheti kerülje el ezt a kórházat!!! Mert ez egy halálgyár.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2010.07.12. 14:30:45

@adamantium: örülök, hogy a nagy eszeddel tudsz olvasni, idézek egy nagy embert, magamat: "hallottam olyat"

Egyébként, amikor sokkal nagyobb fizut követelsz, nézd már megy, hogy a GDP hány százalékát költjük egészségügyre... Majdnem ugyanakkorát, mint az osztrákok.

valamint az is érdekes, hogy a személyes egészségügyi költések milyenek (gyógyszerre pl.) ausztria 655, hungary 205 dollár - azt hiszem, ez elég jól mutatja, miért nincs több pénz egészségügyre.

Twisk 2010.07.12. 14:30:50

@adamantium: Egy kicsi apró dolog van még itt ebben az ügyben. Nincs olyan, h. tabula rasa. Az IQ-t több tényező határozza meg. Ebből az egyik a szociokultúrális környezet. Ennek a megléte vagy hiánya nem az egyén érdeme. Ezt soha ne felejtsd el.

egyszuszra 2010.07.12. 14:34:39

Kolléganőmnek a térdét akarták operálni ott, és megmondta neki előre egy idősebb főorvos(?) a tarifát. Talán ha néha őket is ellenőriznék, mint pl. az Apeh a kereskedőket.

Dr.laikus PhD 2010.07.12. 14:36:33

@Twisk:

Biztos bennem van a hiba, hogy nem értem minek ennek ekkora feneket keríteni.

Twisk 2010.07.12. 14:38:55

@Dr.laikus PhD: Nem kerítek. Csak vázoltam egy másik alternatívát. Elmondtátok, h. miért nem működne az egészségügyben. Felfogtam, de nem értem meg.

Dr.laikus PhD 2010.07.12. 14:39:45

@adamantium:

Jó kis magyarok vagyunk ám mi.

Aztat ojjan lyól tuggyuk hogyan nem tuggyuk. :-)

Feladom....

adamantium 2010.07.12. 14:43:04

@Parmezanidész: szerintem neked tudathasadásod van és amikor bebizonyítják, hogy hülyeségeket beszélsz (többen is ha utánaolvasol) akkor mint a veszett ellentámadsz és hülyeségeket ugatsz, csak legalább számolnál de 10 nél tovább ugye nem megy? ausztriában a az egy főre eső GDP (PPP kiegyensúlyozással) 2,09 szer nagyobb mint magyarországon, a fizetések meg (bruttóban kezdő orvosi fizetés 4000 euró-129000 forint) pedig 8,80 szoros. akkor hogy is van ez, 2,09 szeres pénzből, 8,80 szoros fizetést adnak? akkor nincs véletlenül reálisan számolva a magyar orvos 4 szeresen alul fizetve az osztrákhoz képest? (ha a nominális GDP-t vesszük akkor 3,55 ször nagyobb az osztrák, még úgy is ott több mint 2 szer annyit keresnek, bár ilyenkor a PPP GDP-t érdemesebb számolni mert reálisabb eredményt ad)

adamantium 2010.07.12. 14:43:59

@Twisk: éppen azért számolnak átlagokat IQ ban is, abban bele van véve minden kritérium, nem kell kifogásokat keresni

Dr.laikus PhD 2010.07.12. 14:45:19

@Twisk:

Nem Te kerítesz bocsánat....

Én sem értem, hogy egy egyszerű dolog nem megy. Nem kell hozzá Nobel díj, semmi.

Egy kórházban legyen rend és tisztaság, egy műtőben pláne.
Műtő takarítás soha nem a takarítónő dolga volt, igaz járt érte pótlék, ami mosta nincs (vagy van?).

A világ legjobb műtősnője akihez a prof. mindig ragaszkodott, aki annyira gyakorlott volt, hogy akár műthetett is volna, két műtét között fertőtlenített.

Dr.laikus PhD 2010.07.12. 14:48:54

@Parmezanidész:

Ja és az a GDP amit az osztrák megtermel és mi, na az a különbség és az aztán jó nagy.

Twisk 2010.07.12. 14:49:27

@adamantium: Jó. Akkor mondom magyarul, hátha úgy érthető lesz. Azokban a családokban, ahol az értelmiségi státus generációkra nyúlik vissza, lényegesen magasabb az esélye annak, h. a következő korcsoport tagjai is a fent említett réteget fogják gyarapítani. Tehát, ha valaki orvos akar lenni, sokkal jobbak az esélyei, ha az apukája is orvos volt. 1. A már említett szociokultúrális háttér; 2. Anyagi javak és lehetőségek.
A kazánkovács fia is lehet orvos (lett is és lesz is), de hendikeppel indul. Ha valakinek orvos, ügyvéd, közgazda, stb. volt a kedves szülője az nem az ő érdeme. Ez így érthető?:)

adamantium 2010.07.12. 14:52:06

@egyszuszra: nehéz ügy, attól a pillanattól kezdve, hogy ő kereste meg az orvost az már választott orvosa, azért mindenütt a világon fizetni kell (más ügy, hogy adózni is), ha keresel akkor mindig találsz olyat aki megoperál ingyen csak az a kérdés, hogy azt-e akit te akartál. külföldön a betegek több mint 900%-át az kezeli aki éppen pottyan, az ügyeletes, a rezidens, a főorvos, kinek mikor van ideje. ha saját orvosra van szükséged azt meg kell fizetni és jellemzően a magánbiztosítottaknak van erre pénze. sajnos magyarországon a nép tartja fenn a rendszert azzal, hogy mindenki magánorvost akar, ezért sokan hajlandók fizetni is, aki meg nem akar fizetni az miért akar magánorvost? természetesen az így befolyó összegeket jó volna nyilvánosságra hozni, és megadózni, pl: aki kovács professzorral akarja műteni a vakbelét az 100 ezer forint, ki legyen függesztve és kovács professzor adózzon belőle, akinek nincs 100 ezre, sőt 10 ezre se azt majd megműti varga rezidens aki ingyen is műtene ha hagynák, de nem hagyják, mert amíg azt hiszi a nép, hogy csak a professzor operál jól addig fizet is érte és addig a kicsik nem fognak tanulni, mert nincs min, ezért szépen kimennek külföldre, és 5 év múlva azon vesszük észre magunkat, hogy kovács professzor nyugdíjba megy, nincs orvos az osztályon mert varga rezidens nem esett fejre kiskorában és nem jön haza angliából ahol tisztességes munkával megkeres 1,5-2 milliót havonta, akkor már örülne az ember ha a vakbelét varga rezidens műtené, adna is érte 200 ezret de már nem lesz kinek

Twisk 2010.07.12. 14:53:35

@Dr.laikus PhD: Egy másik látszólag nem ide illő példa. Egy édesanya felkereste a gyermekpszichológust, h. nem bír a gyerekével. A szipológus megkérte, h. mondjon egy példát. Pl. a gyereket nem lehet este lefektetni, mert nem hajlandó felvenni a pizsamáját. Mire a szakember: és miért nem adja rá Ön?

Hát ez az.

igyugyaz 2010.07.12. 14:55:56

@adamantium:

Azt írtad, hogy Magyarországon az átlag IQ 90-91. Idézem: " az átlag IQ ebben az országban 90-91" Ezzel az a gond, hogy az IQ átlaga egy népcsoporton belül 100.

(" A skálázást ezek után úgy dolgozzák ki, hogy egy adott népcsoport, amelynek IQ-tesztjéről van szó, átlagos teljesítménye 100 legyen"

Inkább neked kéne utána olvasnod...

adamantium 2010.07.12. 14:57:14

@Twisk: nyílván van benne valami ( a szociokulturális háttérben), de mivel magyarországon az oktatás ingyenes (sőt sokáig a munkásgyerekek ugye előnyt is élveztek az értelmiségiekkel szemben), így az elmélet is bukik, ez igaz lenne mondjuk amerikában ahol az orvosi egyetemet a hallgatók 90%-a fizetésesen végzi, ott előnyben van egy gazdag család, ráadásul ott nem mindegy, hogy a harvardon vagy a csajagaröcsögei orvosin végeztél (a diploma megítélésében meg a költségekben sem) tehát akinek ott van pénze a harvardra az tényleg irtózatos előnyben van azzal aki mondjuk baseball ösztöndíjjal akarja elvégezni a University of Medicine from Csajagaröcsögét

Twisk 2010.07.12. 14:58:28

@igyugyaz: Ez tipikus példája annak, h. nem tudhat mindenki mindent. Nekem lövésem sincs a sebészeti kérdésekről, egy orvos meg nem biztos, h. otthon van az intelligencia kutatásokban. Tulajdonképpen nem is kell egyik sem. :)

adamantium 2010.07.12. 14:58:30

@igyugyaz: japánban mégis 115, a Földön 100 az IQ átlag, nem magyarországon. tudod van egy mondás, hogy a föld értelmi szintje állandó csak egyre többen osztozunk rajta

Kun András 2010.07.12. 15:00:14

@adamantium: Valóban, a sebészeten volt. A bejárattól nem messze. De, hogy beperelne, azt kötve hiszem. Most vesztette el a kórház az adott ügyben a pert.
Plusz egy adalék a sztorihoz. Telefonon közölték a lányával, hogy az apja meghalt. Úgy, hogy a lánya telefonált be reggel, hogy mi van az apjával. A kórházban SENKI sem állt vele szóba. Még annyira sem, hogy részvétem, meghalt az apja.
Rohadjon meg az összes, aki ott dolgozott!

Twisk 2010.07.12. 15:03:06

@adamantium: Először is Magyarországon az oktatás közel sem ingyenes. Ha összeszámolnám, h. mennyi pénzt fizettem a diplomáimért, lehet elborzadnál. De megyek tovább. Ha valakinek jó a háttere (és itt most abszolute az anyagiakra gondolok), annak pl. nem kell dolgozni az egyetem mellett. Akinek nem, az dolgozik. Ebből logikusan az következik, h. közel sincs annyi ideje és energiája a tanulásra, mint pl. doktorbácsi pici fiának. Ettől még meg fogja tanulni amit meg kell, de ezt nevezem én hendikepnek.

Twisk 2010.07.12. 15:05:20

@adamantium: Hja. És Magyarország az az ország, ahol az egy főre jutó bunkók száma kettő.:)))

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.07.12. 15:05:46

nem fogok csodálkozni, ha hirtelen megölnek majd egy-két dokit, nővért

Twisk 2010.07.12. 15:07:12

@www.Bisex.hu: a BKV-sokat is verik, ha kell ha nem.:)

adamantium 2010.07.12. 15:07:33

@igyugyaz: van egy Stanford-Binet intelligenciai skála ami univerzálisan számolja az emberiség IQ-ját, és vannak helyi skálák amiket mindig 100 ra kalibrálnak (erre akarsz te utalni), de magunkat hasonlítsuk magunkhoz? miért ne a világhoz. egyébként ha pl a vallási beállítottságú országokat hasonlítjuk a materialista országokhoz akkor is az utóbbiakban nagyobb az IQ ezen a skálán éppen azért mert jobban elfogadják a tudomány vívmányait és jobban tájékozottak sok témában (ez mondjuk sajna anyagi összefüggéseket is mutat) ebben magyarország sajna nem világelső

adamantium 2010.07.12. 15:08:47

@Kun András: te egy ügyet nyertél meg, itt legalább ötöt említettél, amíg mind az ötöt nem tudod bizonyítani addig az még 4 esetben becsületsértés

adamantium 2010.07.12. 15:14:39

@Twisk: te nem tudom milyen egyetemet végeztél, de én effektív az oktatásért jelentős összeget nem fizettem. (most az osztálypénz, kiránduláspénz, tanítónéni ajándéka nem számol bele, amikor én jártam iskolába a tankönyvek nagy része ingyér volt emlékeim szerint, jó meg kellett venni párat de nem olyan stílusban mint most) az egyetemi tankönyvek ára az már nem olyan kevés, de sok tantárgyból elég volt jegyzetelni, úgy is sok tanár a saját szavait szerette visszahallani, nem azt, hogy mit mond erről az XY amerikai elismert szakkönyv (főleg ha ő annak a szöges ellentétét tanította :D) én még az annyira ajnározott sobottát sem vettem meg, kaptam kölcsönbe egy szentágothait a 70-es évekből és simán meg lehetett tanulni abból is az anatómiát

Kalamona 2010.07.12. 15:14:53

@adamantium: mivel van valami analógia az én szájsebészemmel, belevauzhatok?

Igen! az ember keres saját orvost, ha meg tudja fizetni a magánrendelőben. Node olyan kórházban/szakrendelőben, ahova egyébként is tartozom és végig ülöm a sort?:( milyen alapon kér tőlem pénzt, amikor a kórházi/rendelési idejéből, a kórházi/rendelői eszközökkel végzi el rajtam a beavatkozást? ezt magyarázzátok már el nekem (persze számla nincs, hiába kértem).

igyugyaz 2010.07.12. 15:17:03

@adamantium:

Japánban is 100 az átlagos IQ mint mindenhol mivel ennek a tesztnek éppen az a lényege, hogy az adott népcsoport átlagához mérje az egyéni eredményeket. Az egész Föld átlagos IQ-ja valóban 100 lenne ha lenne ilyen, de amit ezügyben próbáltak eddig csinálni az hiányos és eleve megkérdőjelezhető mivel a kulturális különbségek befolyásolják az eredményt.

Amúgy mivel az oktatásban több időt fordítanak olyan feladatokra amik az IQ tesztekben előjönnek ezért állandóan igazítani kell a felmérést, hogy újra 100 legyen az átlag, úhyhogy ebből a szempontból a föld (vagy legalábbi egyes országok) értelmi szintje nő. Persze ha elhisszük, hogy az IQ ennek jó mérője.

Dr.laikus PhD 2010.07.12. 15:18:01

@adamantium:

A kölköknek óvodában sok volt a bajuk mindennel és mindenkivel.

Alapvetően azt mondtam, hogy meg kell tanuljanak mindenféle közegben élni, a többit majd én hozzá teszem.

Horrorokat játszottak, egymást verték, de nagyon, végül pszichológushoz mentünk.

Azt mondta, hogy bármit mond a gyerek, ha eltúloz, ha meséket talál ki, akkor is komolyan kell venni, mert ha nem teszem elfajul, ráadásul ő valóságnak éli meg.

Ez minden kiélezett helyzetben felnőttként is így marad.

Beszűkült tudatállapotban infantilisak leszünk-

Twisk 2010.07.12. 15:20:37

@adamantium: Nekem bizony tolni kellett kőkeményen a szemeszterenkénti tandíjat. Nyilván rosszkor voltam rossz helyen.

Dr.laikus PhD 2010.07.12. 15:23:32

@Twisk:

Csak az első diploma ingyenes

adamantium 2010.07.12. 15:24:19

@Twisk: hát én szerencsére államilag finanszírozott helyen végeztem. természetesen egy költségtérítéses hely az nagyon durva tud lenni, adott esetben 1,5-2 millió szemeszterenként, az már közelít amerikához ha az arányokat vesszük. de azért jellemzően magyarországon mindenkinek jár egy államilag finanszírozott felsőfokú képzés

adamantium 2010.07.12. 15:25:50

@Dr.laikus PhD: a második és adott esetben a harmadik is ha azt az elsőre építed rá: pl mérnök + MSc + PhD. de teljesen különállóból tényleg csak az első és nincs korhatárhoz kötve?

Dr.laikus PhD 2010.07.12. 15:28:19

@adamantium:

Most a bolonyai miatt úgy tudom, hogy a mester képzés sem ingyenes. De nem biztos.... Még nem tartunk ott. :-)

Régen semmiért nem kellett fizetni csak a jegyzetekért.

Twisk 2010.07.12. 15:29:04

@Dr.laikus PhD: Én beleszaladtam abba az időszakba, amikor az első sem volt az.:( (1994)

@adamantium: Lássuk be, munka és család mellett nehéz nappali képzésre járni, főleg másoddiplomáért. Mi marad? Persze, elismerem, magamért csináltam. De ettől még az annyi, amennyi.

Elnézést kérek mindenkitől, ez totál off.

pcmci 2010.07.12. 15:29:21

@Dr.laikus PhD: biztos? egy pár éve modositottak elsőről egyre (nem tudom, most hol áll). igy kezdett bele egy költségtéritésesen korábban megszerzett diplomával egy államilag fiannszirozott képzésbe egy barátom ugy két éve.

adamantium 2010.07.12. 15:31:21

@Dr.laikus PhD: az MSc-ről nem tudok nyilatkozni, de mivel PhD helyek vannak ösztöndíjasok így abból biztos van ingyenes (sőt ők fizetnek érte :))

Twisk 2010.07.12. 15:31:24

@Dr.laikus PhD: Bizony nem az. :( A fiam tavaly felvételizett. 10 pontja hiányzott. Nem egészen egy hét múlva megkaptuk az értesítést: költségtérítésesre bármikor mehet. Nem ment. Nekem nem futotta. :(

Krujs 2010.07.12. 15:33:22

@igyugyaz: az is érdekes hogy a világ 5 legnagyobb fizikusából 3 hisz Istenben:)
(ne kérdezd honnan, olvastam anno, lehet hogy 4)

Selena 2010.07.12. 15:33:27

A János kórházról nekem is vannak élményeim.
Jelenleg 22 éves nő vagyok, 4 évvel ezelőtt, elmentem a János kórházi bőrgyógyászatra, mert volt egy anyajegyem amit biztonsági okokból el kellett távolítani. Ott nagyon kedvesek voltak velem, kaptam egy beutalót a sebészetre. Rögtön fel is kocogtam vele, beléptem a váróterembe, szerencsémre néhány perc után kijött egy ápolónő de idegesen rohant oda hozzám, és ezt kérdezte, idézem: "Mit keres maga itt?" Mai fejemmel biztos kapott volna egy kedves beszólást egy ilyen mondat után, de akkor félénken meglengettem a beutalómat. Végül is megbeszéltük a műtét időpontját. Mikor eljött a napja, behívtak az általuk műtőnek nevezett koszfészekbe. Az ápoló közölte hogy vegyem le a felsőm és a melltartóm. Majd mondta hogy feküdjek fel az ágyra. Felfeküdtem, fél órát feküdtem ott, miközben orvosok, ápolok jöttek mentek mellettem. Sőt megálltak beszélgetni alig két karnyújtásnyira tőlem. Számoltam, 8-an fordultak meg mellettem, mire bejött egy 9-dik fiatalabb orvos, és ő szólt, hogy ugyan takarják már le a beteget. Rémesen örültem, hogy végre valaki észreveszi hogy itt vagyok, és emberséges. Az ágy jobb oldalán volta a szike és ehhez hasonló eszközök, amiket én nem ismerek fel.. Nem tudom le kéne-e őket takarni vagy, nem is szabadna hogy szabadon kint legyenek, de kint voltak. Fölötte egy szekrény, amihez állandóan oda rohangáltak kávéért, amit az elméletileg steril eszközök felett méricskéltek a poharakba. Megdöbbentő volt az egész, ennek ellenére az orvosomra viszont egy pici panaszom sincsen, igazán kedves és rendes volt. A nőgyógyászat sem piskóta.. de ebbe már bele se kezdek:)

Dr.laikus PhD 2010.07.12. 15:34:39

@pcmci:

Igen, finanszírozott lehet egy és mindegy melyiket kezdte előbb.

Krujs 2010.07.12. 15:35:08

@sikideg: te meg jó lenne, ha a seggedben érzett egy doki f@sza miatt nem az összesét akarnád levágni!;)

Twisk 2010.07.12. 15:35:10

@Krujs: Én nem értek ehhez, de miért ne lehetne hinni abban, h. minden tudás és bölcsesség az Úrtól jön?

adamantium 2010.07.12. 15:36:44

kezd elfajulni a dolog :D

Krujs 2010.07.12. 15:36:51

@adamantium: az is érdekes hogy a világ 5 legnagyobb fizikusából 3 hisz Istenben:)
(ne kérdezd honnan, olvastam anno, lehet hogy 4)

Krujs 2010.07.12. 15:37:58

@Twisk: ezt miért tőlem kérded?:)

Twisk 2010.07.12. 15:38:35

@Dr.laikus PhD: Vannak olyan szakvizsgás képzések, ahol nincs állami finanszírozás. Csak költségtérítéses.

Twisk 2010.07.12. 15:39:19

@Krujs: Mert a Te kommentedről jutott ez az eszembe.:)

adamantium 2010.07.12. 15:39:30

@Krujs: erről az a vicc jut eszembe amikor az egyik haver meséli a másiknak, hogy:
-képzeld, voltam, urológusnál, rettenetes
-?
-fogta feltette a bal kezét a vállamra, a jobbal meg megujjazott, ... nem nem, a jobb kezét tette a vállamra és a ballal ujjazott, ... húha, basszus ennek mind a két keze a vállamon volt

adamantium 2010.07.12. 15:40:10

@Krujs: én is hiszek benne, persze sajna nem vagyok az 5-ben

Krujs 2010.07.12. 15:42:09

@adamantium: azért irtam mert párhuzamot vontál a széleslátokör és a vallás elidegenedése közt.

csak példának h nem feltétlen para a sok-tudás

Krujs 2010.07.12. 15:43:27

@Twisk: rossz helyre küdltem elöször. egyébként nemtom, miért ne lehetne nem hinni?

Dr.laikus PhD 2010.07.12. 15:44:13

@Krujs:

Kevés az ateista természet tudós.

Filozófusok inkább... egy darabig.

adamantium 2010.07.12. 15:44:49

@Krujs: azért ne felejtsük el, hogy kinek mennyire befolyásolja az életét a vallás: kiindulva a saria-tól az afrikában dívó albinókat feláldozó szektákig. az úgymond kiforrott vallások általában már túl vannak a tudományt akadályozó fázisukon, míg egyesek ugye még a tévét meg a rádiót is tiltják (tálibok) mert a buta ember jobban manipulálható

Twisk 2010.07.12. 15:46:05

@Krujs: Költői jellegű kérdés volt. :)

adamantium 2010.07.12. 15:46:31

@Dr.laikus PhD:
erről a következő idézet jut eszembe, sokat mondó:
Isten meghalt - Nietzsche. Nietzsche meghalt - Isten

Twisk 2010.07.12. 15:50:15

@Dr.laikus PhD: "Akhilleusz sohasem éri utol a teknőst, pedig sokkal gyorsabb nála." :)

Dr.laikus PhD 2010.07.12. 15:52:20

@Twisk:

Ez nagyon jó és nem is ismertem :)

NagyMariann · https://www.facebook.com/katicasbolt/ 2010.07.12. 15:53:30

Én az elmúlt 9 hónapban 2x feküdtem a János Kórház nőgyógyászatán.
El kell mondanom, hogy orvos-nővér-ápoló, mindenki nagyon rendes volt velem.
És senkinek sem adtam egy fillért sem ( elvből senkinek nem adok hálapénzt, a borravaló az más), az orvoshoz magánrendelésre járok. Úgy érzem, ott eléggé megfizetem a költségeit.
Az épület: a wc nem volt a legtisztább, a zuhanyzóról inkább nem beszélek. A szobában nem volt nővérhívó, ez azért is érdekes, mert én pl nem is mozoghattam kb 2 napig... Szerencsére nem volt semmiféle komplikáció.
A műtő vadonatúj volt, talán én voltam a 2. akit ott műtöttek.
A kaja nagyon rossz volt, inkább el sem kértem.
Összességében azonban nem volt annyira borzasztó!

Twisk 2010.07.12. 15:55:18

Naaaaa..... Ezt tessék azonnal befejezni. Ez a blog nem erről szokott szólni. Tessék azonnal elkezdeni tépni egymás haját és hangosan hülyézni. Ez a kultúrált csevegésforma nem a megszokott. Már kezdem azt hinni, h. rossz helyen járok.:)

Twisk 2010.07.12. 15:56:38

@Dr.laikus PhD: Zénón paradoxonja. Az egyik.:)

Dr.laikus PhD 2010.07.12. 16:03:03

@Twisk:

Jajj. Általános műveltségből beszedtem a szekundát.

Valami dereng. :)

Cartman (ex Cartman) 2010.07.12. 16:07:00

@adamantium:
Én úgy tudom, egy Bsc és egy Msc ingyenes. (Nekem legalábbis így volt.) És a Phd-ért még akár fizetnek is az egyetemek... :)

@Benagy:
Megdöbbenve néztem végig a közelmúltban, amikor a feleségem kórházban volt (a második gyerekünk születése alkalmából), hogy az ebédet szépen kipakolják a betegeknek, aztán legfeljebb néhány örök optimista próbálkozik vele egy kicsit (a többség már ki se jön) és szinte érintetlenül viszik el az egészet! Ez rohadt nagy pazarlás.

A röhej, hogy a külső, nem kórházi megrendelőknek ugyanez a konyha tud jó ételt szállítani. Nem is értem, mi a baj. Kevesebb a kvóta?

Dr.laikus PhD 2010.07.12. 16:09:01

@Twisk:

Nagyon nyugisan dereng.... :)

vangogh 2010.07.12. 16:12:44

Mészárszéknek neveztem el, amikor két hetet töltöttem a Jánosban az öt hónapos kislányommal, akinek nagyon súlyos betegsége volt, de nem ott derült ki, hanem a Heim Pál-ban később. A Jánosban csak a tünetet kezelték, de az okokat nem tárták fel, diagnózist sem tudtak adni. A nappalok még csak-csak elteltek, de az éjszakák rémálommá váltak. Az egyik nővér, szadista hajlammal rendelkező kretén, szándékosan okozott fájdalamat az öt hónapos picinek, durván és kegyetlenül bánt vele (például az injekció beadásakor vagy a branül berakásakor, 12-szer szúrták meg mire benn maradt és működött a branül)amig meg nem tiltottam, hogy a gyerek közelébe jöjjön és a másik nővért kértem, hogy segítsen. Ne térjen vissza még rémálmaimban sem a János kórház gyermekosztálya!!!! A Heim Pál kórházba saját felelősségre mentünk át, és ott az életét mentették meg azzal, hogy diagnózis állítottak fel és úgy kezelték. A nővérek és orvosok pedig nem csak kedvességgel hanem szeretettel, odafigyeléssel, humánusan, óvatosan és tapintattal álltak az öt hónapos kislányom mellett!!! Minden tisztelet az övék!!!

Twisk 2010.07.12. 16:15:58

@vangogh: Ebből számomra az következik logikusan, h. egy gyermek helye a gyermekkórházban van. :(

Krujs 2010.07.12. 16:17:27

@Twisk: még két szólásmondás és az indexről is lekerül:)

Dr.laikus PhD 2010.07.12. 16:19:25

@Cartman (ex Cartman):

Attól függ ki szállít.
Valamikor - és ez koronként változott - a kórházaknak volt saját konyhája, kevés helyre szállított és értettek a főzéshez a diétás recepteket ismerték.

Aztán centralizálták, volt idő amikor az István főzött egész Pestnek.

Aztán megint decentralizálták, aktiváltak egy csomó kis konyhát, de voltak jó szakembereik, mert a diéta nem ízetlent jelent...

Most meg dívik a külső cég a pályáztatás, ez jó drága, de nagyon rossz.
Itt ha beteget visznek 10-kor ő már nem kap enni aznap, nincs utórendelés és speciális diéta, akár egy emberre.

Régi kis konyhákban még volt, ha felvételes volt a kórház akkor mindig volt az osztályon valami kis harapnivaló.

mothe 2010.07.12. 16:25:27

@adamantium: bocs, de szerintem is rosszul értelmezted a dolgot, mert egyrészt arról szó sincs hogy a magyar orvosi egyetem elvégzéséhez akár minimum, akár átlag 127-es IQ kellene, másrészt ez egy 1994-ben kiadott amerikai felmérés egyik eredménye. Hozzá kell tennem, hogy nagyon érdekes dolgok vannak be, főleg, ami a kognitív készséget illeti, de hogy ez ma Magyarországon nem reprezentatív, az holtbiztos.

és a többi tanulmány egyébként, amire hivatkoztál, az mi volt?

Cartman (ex Cartman) 2010.07.12. 16:31:35

@Dr.laikus PhD:
Most nézem, hogy elfelejtettem írni (pedig eszemben volt, de ugye ez a hőség... :) ), hogy ez nem a János kórház volt, sőt nem is pesti intézmény.

Viszont ebben az esetben a kórház saját konyhájáról beszélhetünk. A betegeknek szörnyű, míg a külsős megrendelőknek egészen jó minőségű ételt tettek le az asztalra (ez utóbbiról van saját tapasztalatom is).

Dr.laikus PhD 2010.07.12. 16:36:52

@Cartman (ex Cartman):

Ha saját konyha, akkor többet loptak el, mint a saját szükséglet.

Még az is lehet, hogy nem volt szakemberük, pedig a diétás nővér képzés ma már magas szintű és helyre kis pattogós konyhafőnököket nevel.

Ezt tudom csak elképzelni, a pénz országosan egyforma.

vangogh 2010.07.12. 16:39:06

@Twisk: Sajnos nem volt válsztásunk, a mentő egyenesen a Jánosba vitt bennünket, mert lakóhelyhez az volt a legközelebbi ügyeletes kórház:(

Dr.laikus PhD 2010.07.12. 16:40:10

@Cartman (ex Cartman):

Nekem is meleg van, most látom, hogy a kórház konyhája főzött külsős megrendelőnek.

Két lehetséges verzió van, tényleg nem volt szakember szakácsuk és ezért lett jobb a külsősök ennivalója.

A másik, hogy a kórházi kvóta terhére főztek jól a külsősöknek, mert az hozta a több pénz.

mothe 2010.07.12. 16:47:19

@adamantium: lehet, hogy Japánban 115 az átlagos IQ, de a 90-es évekig társadalmi kasztokban gondolkodtak, az iskolai csesztetés előfordulása és durvasága itt a legnagyobb a világon, ennek következményeképp itt lesz öngyilkos a legtöbb kamasz is. a nők a mai napig alacsonyabbrendűként vannak kezelve, mint a férfiak, a nem japán származású emberek (gaijin) soha nem képesek olyan teljesítményt nyújtani, hogy emberszámba vegyék őket, és az átlagember napi 12 órát dolgozik, általában nem veszi ki a szabadságát és kötelezőnek tartja minden este ájulásig részegedni a munkatársaival.

hozzá kell tennem, hogy japán-mániás vagyok, egy japánszakos a párom, és az egyik exem japán volt. imádom Japánt. de azért ebben az összehasonlításban kevés rosszabb példát lehetett volna találni.

adamantium 2010.07.12. 17:09:19

@mothe: nem látom az összehasonlítást ha már itt tartunk, csak azt állapítottam meg, hogy egy centralizált IQ teszten a japánok a legjobbak és a magyarok az átlag alatt vannak kicsivel (de messze jobbak mint egyes afrikai országok ahol 60 vagy az alatti ez az érték) már itt más is kifejtette, hogy nem összehasonlítható a kettő mert nem ugyanazok a kulturális és anyagi viszonyok. azért érdekes, hogy egy ilyen felmérésről te mint nagy tudású kijelented, hogy nem reprezentatív, csak éppen a tudásod nem terjed addig, hogy utánanézzél mik is a szabályozott szakmák mert akkor rájönnél, hogy van pár olyan szakma melynek oktatása világszinten ugyanolyan standardok szerint zajlik éppen az elismerhetőség végett, tehát az orvosi egyetemen ugyanannyit és ugyanúgy tanítanak az egész európai únióban és vélhetően amerikában is bár a kettő nem ismeri el egymás diplomáit, holmi maradi fennhéjázó bürokrácia miatt. tehát ha egy civilizált országban egy adott szintet eredményez egy szabályozott szakma akkor az várhatóan az összes többi civilizált országban is ugyanazt a szintet fogja eredményezni, hisz a tananyag és a követelmények közösek

Quasistellar 2010.07.12. 17:16:03

@El Visco Stello: Látod pont ez a cinikus hozzáállás miatt működik így Magyarország.
Hidd el a nagyszüleim a korukra való tekintettel sem voltak annyira túl idősek.Még élhetnének.És mi nagyon szerettük őket.
Úgy tűnik ,hogy számodra és a Mo-i orvosoknak se sokat számít az idős ember és nem számít ha műhiba/gondatlanságból megölik!
Csak azért nem pereltünk az említett két esetben mert , nem láttuk az értelmét.

mothe 2010.07.12. 17:17:24

@adamantium: na idefigyelj. én ma egész nap normálisan szóltam hozzád, azután a gyalázkodás után, amit a hétvégén a fejemhez vágtál, ez szerintem értékelendő.

amit most írtam, abban sem volt semmi, amire azzal kellene reagálnod, hogy „te, mint nagytudású, akinek a tudása nem terjed addig, hogy utánanézzen ennek meg annak”

ebből egyetlen dolgot tudok levonni: hogy öntelt, rosszindulatú, gyenge jellemű ember vagy, aki nem érdemli meg, hogy tisztelettel bánjanak vele.

nagyon szépen kérlek, soha többé ne szólj hozzám.

azoknak pedig, akik mundérbecsületből lehordtak, mert ellenkezni kezdtem egy orvostársukkal, ugyanezt üzenem. jellemtelen, ostoba banda.

sikideg 2010.07.12. 17:49:48

@Krujs: te agyatlan szopkodd tovább a sok köcsög faszát ha csak egy ilyen lett volna tévedtek de sorolhatnám elég sokáig.remélem egy ilyen fasszopó orvosnak nevezett barom megöli neked is a szüleidet akkor majd ráébredsz hogy milyen orvosok vannak. tiszta szívből kivánom hogy éld át azt amit én.

adamantium 2010.07.12. 19:07:48

@mothe: először is már régóta gyalázod úgy egészében az orvostársadalmat, lehordod őket mindennek, bebizonyítottam neked egy nem csak szerintem komoly tanulmánnyal, hogy az orvosi társdalom intelligencia a szakmák közül a legmagasabb, nem elég, hogy nem fogadod el az igazat de még ellentámadsz és anélkül, hogy legalább ilyen komoly cikkel, tanulmánnyal alátámasztanád minden dokumentálódás nélkül fikázod ezeket az eredményeket valótlannak és alkalmazhatatlannak nevezve őket a magyar társadalomra, amiből én per speciel azt a következtetést vonom le, hogy szerinted te okosabb vagy mint a cikk szerzői és a magyar orvos hülye, legalábbis hülyébb mint a társadalom amiben él. amennyiben találsz egy tanulmányt ami cáfolja azt, hogy az orvostársadalom az értelmiségiek csúcsát képviseli akkor hajlandó vagyok szóba állni még veled. a lényeg, hogy te egy mérhetetlenül buta arrogáns neandervölgyi vagy aki a nagy hangjával és nem észérvekkel próbál egy vitát megnyerni, és ezt következetesen teszed nap mint nap

Cartman (ex Cartman) 2010.07.12. 20:01:17

@mothe:
@adamantium:
Nem tudom, hogy alakult ki köztetek ez a vita, és azt pláne nem értem, miért kellett így elmérgesednie, de felhívám a figyelmeteket arra, hogy azért a posztoknak csak elég kis töredéke szól hülye orvosról! (Sőt, én - igaz nem követem napi szinten - nem is tudok ilyet felidézni.) Legalábbis olyan értelemben "hülye orvosról", ahogy Ti "vitatjátok" a témát.

Szerintem egyébként mára igazából értelmetlenné vált ez a fajta társadalmi csoportosítás, hogy értelmiségi, fizikai munkás, paraszt, stb. Az egyik szomszédom "paraszt". Egy-két diplomája biztos van, de nem is ez a lényeg; nyilván elég komplex ismeretek szükségesek ahhoz, hogy meg tudjon élni a földművelésből. Mezőgazdasági, műszaki, közgazdasági, jogi, stb... (És biztos nem csinálja rosszul: hogy mást ne mondjak, legalább négy John Deere áll az udvarán :). )

Az ismeretek megszerzése mára egyáltalán nem egy szűk elit kiváltsága. Nem tudhatjátok, hogy akivel épp egy magasröptű vitát folytattok (akár itt is - bár ez errefelé nem jellemző :) ), és simán betippelnétek neki legalább egy diplomát, részt vett-e egyáltalán bármilyen felsőfokú formális képzésben. A könyvtár és főleg az Internet mindenki számára elérhető. Aki akar és képességei is lehetővé teszik, komoly műveltséget és szakmai tárgyi tudást gyűjthet össze bármilyen témában.

Egyébként meg: nyugi!

mothe 2010.07.12. 20:42:43

@Cartman (ex Cartman): nyugodt akkor volnék, ha tudnám, hogy ez a csúcsértelmiségi hol rendel, hogy nehogy véletlenül az orvosom legyen valaha is.

de egyébként tök igazad van.

El Visco Stello (törölt) 2010.07.12. 21:05:51

@Quasistellar: Műhiba, gondatlanságból elkövetett emberölés, ezek jogi kategóriák. Ezeket a kifejezéseket joggal, törvénnyel kell alátámasztani. Ameddig ez nem történik meg, addig csak alaptalan vádaskodás.
...és mi az, hogy nem perelünk? Nemcsak perelned kell, hanem egyenesen állampolgári kötelességed feljelentést tenni, ha törvénysértést tapasztalsz. Ennyivel tartoznál nagyszüleid emlékének is.
Bámulatos, hogy halált megvető bátorsággal, névtelenségbe burkolózva gyilkosozol le embereket. ...csak éppen úgy mellesleg, mert ma nincs jobb dolgod.

sikideg 2010.07.12. 21:37:03

@El Visco Stello: Ha meghal egy szeretted akit valóban szeretsz nagyobb a fájdalom mint a vágy hogy egy pereskedésbe kezdj szaggasd fel ujra és ujra a sebeket.Én akkor így voltam évek teltek el mire de most nem pereskednék hanem kinyírnám azt a szemetet.Sajnos több lelketlen orvossal találkoztam mint becsületessel bár tény hogy olyanok is vannak, csak sajnos nagyon kevés. És ez nem pénz kérdés fölösleges azzal érvelni hogy kevés a pénz az egészségügybe.

adamantium 2010.07.12. 22:06:35

@sikideg: de ez most olyan mintha én elkezdeném híresztelni, hogy a pusztagöröncsősi madách gimnáziumban A.B (vagy esetleg teljes nevet is kiírva mert volt ma) halomra erőszakolja a gyerekeket, fúj. bizonyítottam valahogy? nem, a hír elindult? igen és akkor már lehet senki nem adja oda a gyermekét mert "hallottad ott mi történt?" lehet valami féleszű meglincseli szegény embert. szerinted korrekt ez a név nélküli vádaskodás?

manager2008 2010.07.13. 08:31:36

Az orvosokat felesleges bántani, csak egy létező és nem áltzaluk kialakított társadalmi helyzethez alkalmazkodnak, és természetesen a lehetőségek határai között kihasználják amit csak lehet.
A hazai nevelés (otthon, szülők) ma már nem a római jellem alapjait tartalmazza, értelmiségi körökben sem, ezért csodálkozni nem lehet.
Megoldás a viszonyok átalakítása, a biztosítási rendszer korszerűsítése, és sajnos a potyautasok (nem fizetők) kellemetlen helyzetbe hozása.
Aki nem fizet tébét de azért sörözik rendületlenül a kocsmában, az olyan ellátást kapjon amilyet "megérdemel".

manager2008 2010.07.13. 08:37:40

A Baleseti Intézetben vártam kulcscsont operációra, és a 6 fős kórteremben 2 olyan fazon is feküdt, aki azt sem tudta hoyg a TB kártya hogy néz ki. Az egyik részegen északa találkozott egy teherautóval a kivilágítatlan bringájával, és reggelig aludt az árokban lábtörés, medencecsont törés, bordatörés, stb. stb. dolgokkal.
Életében nem fizetett egy fillér TB-t sem, alkalmi munkákból élt. De saját bevallása szerint milliókat ivott el, és költött játékgépekre. Most a TB költött rá milliókat mire összeszerelték valahogy hogyújra bringázhasson hazafelé tajt részegen. Egyébként nem rázta meg a dolog, az életfelfogása nagyon derűs volt. De mi biztosítottak egy hetet vártunk a műtétünkre, mert a kórházba naponta hoztak be haonlókat (jellemzően bringa + lábtörés, + alkoholos állapot, fejesebek, stb. AZ orvosok és az ápolónők (csinosak is vannak érdemes bejutni, nem sokat aludtam a feladat miatt) rendesek voltak és profik.

manager2008 2010.07.13. 08:44:24

Röviden: a ha a társadalmi rendszer kapitalista lett közkivánatra, akkor a szociális ellátások sem maradhatnak szocialista (népjóléti, idealizált, finanszírozhatatlan, szocdem, liberális stb. ) alapokon.
A fagylaltot sem adják ingyen, a társadalmi szolidaritás nem terjed ki arra hogy nulla befizető magas szintű ellátást kapjon természetesen az életmentés, alapszintű helyreállítás után. A jelenlegi rendszer egyszintre hoz mindenkit, ha befizető volt, ha nem.
Mivel a nemfizetők létszáma folyamatosan szaporodik, a végjáték elkezdődött. Épp most kopácsolnak a szomszédban (tetőcsere) bejelentés nélkül, TB nélkül dolgozik 8 ember a tetőn. Ha valaki leesik (isznak rendesen) akkor kihúzzák az út szélére és azt mondják beesett az árokba szegény (kérdeztem).

Kalamona 2010.07.13. 11:30:30

@manager2008: asszsem a tőgyén fogtad meg a szarvát:)
Közvetlen környezetemben él egy 40 éves férfi, akinek a büdös életében egy nap bejelentett/adózott munkaviszonya nem volt.
3 éve kezdett fájni a gyomra, ezért az élettársa kezdte befizetni a havi párezer ft-ot, hogy legyen tb kártyája.
Gyomorrákkal megműtötték, most jelenleg is jár kemora és már megindittoták a leszázalékolását, hogy kapjon valami járadékot.

ezt nem szabadna (sztem).

manager2008 2010.07.13. 12:41:02

@Kalamona: Sajnos tényleg létre kellene hozni az egyéni TB számlát, amin mindenki láthatja milyen a pillanatnyi helyzete, mire számíthat.
Ha valaki spórol (kvázi sörben méri az egészségét) az fekszik a folyósón, vagy a pincében, és kap aszpirint, meg pálinkát aztán annyi. Ő döntött.
Ha rendes emberke de sújtja az élet (árvíz, cunami, háború stb.) akkor jogos a szolidaritás és lehet adakozni a számlájára önként =(akit szeretnek az kap), meg gyüjteni neki a templomban.
A többi lúzer, meg aki dolgozik sörözés helyett és fizeti a TB-t kapjon átlag ellátást és normális kórházat, ne zsarolják hálapénzzel stb..
Aki az egészségügyi ellátás fontosnak tartja és autó helyett extra biztosítást köt, az meg kapjon vízágyat, magánszobát é szőke jó seggű nővért északai ügyeletbe.
Mi ebben a bonyolult?
A doktorok meg mennek oda ahol megfizetik a tudásukat, a lúzer doki csavarozza össze a tetőről lezuhant alkeszokat a profi meg magánkórházban készül légkondis irodájában a következő mütétjére, a szőke ápolónővel a térdén.
Aztán mindenki felébred....

manager2008 2010.07.13. 12:47:37

A Balesetiben egyébként olyan kedves és csinos volt az egyik ápolónő és a gyógytornászok közül is kettő, hogy próbálkoztam a dokival, nincs e még valami rajtam amit szétszedhet és extra hálapénzért beköltöznék még párhétre, mert fergeteges volt a hely. Az semmiség, és csak az extra érzést fokozta ha itt ott üvöltözött egy egy frontharcos, mert fokozta az élvezeteket, meg az is amikor szólt a csöngő, de az ápolónő nem tudott mozdulni..halálközeli élmény volt szó szerint..
Nem is értem hogy ez a porno-Kovinak még nem jutott eszébe, írok neki egy forgatókönyvet, világsiker lenne..amint a gurulós ágy éppen veri le a vakolatot...

pontorson 2010.07.16. 16:50:31

Védeném a János kórházat. Urológia, vesekő. Igen, kétségtelen, hogy nem modern épület és eszközök, de az orvosok értették hogy mit csinálnak, a nővér kedves volt és meggyógyultam minden gond nélkül. Elmondták pontosan, hogy milyen diétát tartsak, gyógyszer, miegyéb.

megmondomatutit 2010.08.25. 11:59:41

Azonnal beazonosítottam az idegbeteg éjszakás nővérről: ez a traumatológia! Ez a nő be fog kattanni, és rendez egy vérfürdőt!
Az egyik beteg megitatta az "alapból" is mozgássérült, beszélni is alig tudó sorstársát, és ezt jelentette is a nővérnek, mire a válasz: -Kár belé!
Elolvastam az osztályvezető életrajzát; a menedzseri diplomát vissza kéne adni!

Scala 2010.08.25. 12:01:39

@manager2008: Hülye vagy! De nagyon vicces! :-D

Bius10 2010.10.29. 21:20:08

Nekem sajnos csak rossz emlékeim vannak a János kórházról.
Anyukám szeptemberben került be eszméletvesztés miatt a neurológia osztályra.
kiirták neki az ekg vizsgálatott csak elfelejtették megcsinálni .Tehát nem derül ki ,hogy mi okozza a napi 4-7 eszméletvesztést neki.inzulinos cukros ráadásul többször előfordult hogy csak úgy elfelejtették neki beadni az inzulint,hagyták egyedül sétálgatni .
Kedden közölték hogy szerdán mehetünk érte,mi reggel ott is voltunk.... és mi fogadott minket?... belépek a kórterembe és anyukám vérző, lekezeletlen fejjel fekszik az ágyában valamint az eséstől a fél oldalát a hatalmas fájdalom uralta minden kis tapintásra.
Kérdőre vonjuk az orvost és nővért ,hogy mi történt?
Válaszként csupán annyit kaptunk,hogy elesett, azonban se egy röntgen vizsgálatot, sem egy CT-t nem végeztek rajta.
Az orvos közölte: "ma nem mehet haza bent tartjuk megfigyelésen, majd holnap jöjjenek érte" Másnap visszamentünk érte, de akkor már egyre nagyobb fájdalmakkal küszködött az esése miatt.
Vérnyomás mérés nem történt az alatt az idő alatt, míg bent volt a kórházban, mielőtt mi elhoztuk őt, mértünk egy vérnyomást és a mérőn 50-es pulzus érték jelent meg.
Szóltunk az orvosnak, amire azt a választ kaptuk, hogy "mehet haza".
Megláttam, hogy a zárójelentésben sehol sem szerepel olyan iromány, ami az esésére utalna. Kérdezzük a doktor urat: "Miért?". A válasz pedig az, hogy: "Nem neurológiai eset".
Haza hoztuk du. 1-re értünk haza .
Egyre romlott az állapota, sorozatos szédülések és ájulások figyelmeztettek továbbra is, hogy valami nincs rendjén. folyamatos vérnyomás mérések mellett egyre csökkent a pulzusa (ekkor már csak 37-38-as értéket mutatott a mérő).
Hivjuk az orvost azonnal EKG, utána roham mentővel vitték az Irgalmas rendi kórház kardiológiai osztályára.Ideiglenes pészmékert kapott már a kórházba való érkezés első 10 percében melyet hatalmas kínok és fájdalmak kísértek. 3. hét után az állandó pészmékerét megkapta, 1 hónap után simét otthon van köztünk, hála istennek, na és Irgalmasrendi kóház kardiólógia osztálya összes orvosának köszönhetően!!!!!!!!
Minden tiszteletem és köszönettem az ővéké.
János kórházat azt a sintértelepet meg mindenki kerülje el
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása