Tortúra 80 ezer forintért

2010.06.22. 06:00

Tavasszal egy külföldi úton elestem, Mivel nem dagadt meg semmim, gondoltam nincs is eltörve. Óriási fájdalmakkal töltöttem a napokat, de ott nem mentem orvoshoz. Hazatérve még mindig pokolian fájt a karom, de gondoltam erős zúzódás, majd elmúlik. De nem!


Elmentem egy egészségcentrumba, ahol röntgen, ultrahang és egy mammográf vizsgálat / karról van szó/ kimutatta, hogy egy kis porcleválás okozza a fájdalmat, és az sugárzik a karomba. E felvételek az alkarom közepéig történtek és 17.000.- Ft ba került.


Ajánlottak egy csodálatos alpesi iszapkezelést /á 6500.- Ft/, Mivel a harmadik kezelés után sem egyhült a fájdalom. /3 kezelés 19. 500.-Ft/ ott helyben azonnal készítettek - akkor már könyékig - újabb ultrahang és röntgen felvételt. Ez kimutatta, hogy el van törve a könyököm 2 helyen. Azonnal vitték a sebészhez /ez még mindig a magánklinikán történt, és a baleset utáni 29. napon!!!!!/, aki mire észbekaptam már az ujjaimtól a vállamig begipszelte a karomat.


Pici várakozás, számitógép, nyomtató, stb.... Itt tessék aláírni! És mit látok? 43.600.-Ft


A döbbenettől szólni sem tudtam, de fizetni sem. Ennyi pénzzel nem járok ok nélkül. Kártyával fizettem, majd az orvos kedvesen felhívta a figyelmemet, ha bármi probléma adódik /pl. bedagad a karom/ azonnal jelentkezzek.


Ez csütörtöki napon este történt, pénteken nem, de szombat reggelre bedagadt, lüktetett, lila volt . Nem részletezem milyen kálváriát jártam, mire megkaptam az orvos telefonját, aki ellátott a következő jótanáccsal. Menjek a traumatológia ügyeletre, ők nem ambulancia. Sajnálja, de egyébként is vidéken van!


Szép történet, kifizettem 80 ezer forintot, és végigjártam egy hatalmas torturát, mig végül a János kórház ambulancián fellazították a gipszet, majd egy másik orvos felelőssége teljes tudatában kijelentette, hogy a 29. napon már szükségtelen volt begipszelni a karomat. Különösen, hogy a dvd-n jól látszik a csontosodás!


Ennyit a magánklinika ellátásáról és a bánásmódról!


Elegáns környezetben, várakozás nélkül ugyan, de a beteget semmibevéve, a bajában magára hagyva óriási pénzekért értelmetlenül begipszeltek, majd a bajommal magamra hagytak! Tisztelettel

 

 

Van egy sztorid a magyar egészségügy helyzetéről? Megvárattak, félrekezeltek, megaláztak? Küldd a praxisblog@yahoo.com címre!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CyberPunK 2010.06.22. 12:45:23

@P75: Nem vagyok ott, nem tudok mit csinálni, kurva messze dolgozom, sose érnék oda. Barátnőm épp elég rosszul van, ő se fog tudni mit csinálni. Most abból indulok ki, hogy nem lesz gond, ha mégis, akkor meg úgyse ez fog érdekelni.

Más: ha tele van a kórház, akkor miért nem küldik át máshova? Ha meg nem fontos, hogy kórházban legyen, akkor miért azt mondja, hogy be kéne feküdni, de nincs ágy?

P75 2010.06.22. 12:47:40

@CyberPunK: OEP térítés. Jobbulást mindenesetre és reméljük, h a lehető legjobban alakul minden!

Irise 2010.06.22. 12:48:52

A poszthoz: ugye milyen szar az állami egészségügy.

Mothe: a kezedhez: sokféleképp lehet kezelni a töréseket, a gipszelés nem ultimate megoldás. És sajnos bizonyos típusú kéztöréseknél akármit csinálnak veled, a finommozgások nem lesznek többé tökéletesek.
De nem tudom miért ragaszkodsz ehhez a rossz szokásodhoz, hogy olyan ellátóhelyre mész be, ahol nincs ellátás? Ahol nincs benn orvos, nincs gipsz stb. Nem lenne kényelmesebb eleve traumatológia sürgősségire menni? Bár lehet,akkor nem lenne okod panaszkodni és kinek mi a fontosabb.

gld 2010.06.22. 12:49:39

@CyberPunK: hát pedig ez akkor sem jó ötlet?

Mi van, ha rosszabbul lesz? Beviszed ügyeletre, ránéznek a papírjára, rá van írva, hogy saját felelősségre stb.... Egész biztosan kitörő lelkesedéssel fogják fogadni. Sosem tudhatod, hogy milyen irányba fog változni a hogyléte. ha egyszer indokolt a kórházi felvétele, akkor szerintem ragaszkodni kell hozzá. És ha ehhez veszekedni kell, akkor igenis veszekedjetek. Szerintem...

mothe 2010.06.22. 12:50:15

@szabidoki: Erről a hozzáállásról beszélünk. „Hát sajnos így van, hát szégyen, de hát ez a szokás. Hát lehet másképp is, de akkor nektek lesz kellemetlen.”

Hajrá, orvosok! Hazudjunk együtt, a felelősség meg legyen a betegé!

Gratulálok. Hogy is volt az az erkölcsi rész az esküben?

mothe 2010.06.22. 12:54:08

@Irise: Így van, nekem az a rossz szokásom, hogy direkt olyan helyre megyek a töréseimmel, ahol nem tudnak ellátni.

Ezt honnan sikerült kimatekolnod?

Először oda mentem, ahova tartoztam, aztán oda, ahova küldtek. Ezt Mezőtúron nehezebb volt, mert ott akkor voltam életemben először, és a fesztivál színhelyén lévő orvos küldött a kórházba.

Azt meg, hogy nem fog helyrejönni a kezem, nem mondta senki, csak a hetedik hét végén a jó humorú, empatikus orvos.

Nem látsz kicsit többet a sorok között, mint amennyi van?

Irise 2010.06.22. 12:55:05

@CyberPunK:Attól függ,hogy van a barátnőd. HA szarul van, pláne,ha egyedül lenne otthon, ha fullad, alacsony a vérnyomása, nagyon elesett állapotban van vagy magas a láza, vagy van valamilyen társbetegsége (elsősorban szív/tüdő) esetleg terhes,akkor ne menjen haza. Milyen lett a vérvételi eredménye?

CyberPunK 2010.06.22. 12:59:34

@gld: @Irise: Azért nem érdekel különösebben a János, mert a lelkére beszéltem, hogy hívja fel a bőrgyógyászát, aki a Mária utcában lévő bőrklinikán van, hogy mi a helyzet. Leginkább Ő ismeri a Párom állapotát, így, ha indokolt lenne a kórházi elhelyezés, akkor Ő el tudja intézni. Főleg, hogy volt is bent már egy hetet ott is gyógyszerbeállítás miatt.

Irise 2010.06.22. 13:03:37

@mothe: Még mindig nem értem,mi a problémád. Eltört - begipszelték -meggyógyult, eltört- begipszelték -meggyógyult, virusfertőzésre adkevát kezelést kaptál meggyógyultál.
Mi bajod van?

mothe 2010.06.22. 13:09:01

@Irise: ha a te világod ennyire fekete-fehér, akkor azért nem érted a problémámat, mert én színes vagyok. Szerintem ne is próbálkozz.

gld 2010.06.22. 13:11:09

@CyberPunK: :)

Én asszem bevállalnám a veszekedést. Van egy olyan perverz képzetem, hogy ha mindig arra várok, hogy valami ismerős befolyása hatására betuszkolnak ide vagy oda, akkor ezzel csak azt erősítem, ami most van, és ami ellen annyian kapálódzunk...

Martian (törölt) 2010.06.22. 13:12:05

@oraculum_dixit: "Káinnak meg azt tudom mondani, hogy sajnos csak a perspektívánkból adódó torzítások miatt képzeljük azt, hogy más országokban jól működik az egészségügy."

Stockholmban élő nagynéném harmadik világbeli rémtörténeteket mesélt a svéd egészségügyről... a magyarral úgy-ahogy meg volt elégedve... gyengébb felszereltség, de jó hozzáállás.

CyberPunK 2010.06.22. 13:18:43

@gld: Hidd el én is balhéznék, de Párom nem olyan, Ő inkább az a típus, hogy menekülne már a francba el. :(

Irise 2010.06.22. 13:19:14

@mothe: Igazából nagyon örülök neki,hogy csak ennyi bajod volt, és ezért nyunyogtál, minden szépeket kívánok :)

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.06.22. 13:24:36

@gld:
"Beteg lettem, gyógyíccsanak meg!"

"Jó napot kívánok. Beteg lettem, szeretnék meggyógyulni.+"

vagy pedig:
-Dikmá, doki, olyan beteg vagyok, hogy nem tudok dolgozni menni!
-Akkor hogy jött ide?
-Jönni tudok, csak menni nem!

mothe 2010.06.22. 13:28:47

@Irise: Hasonlókat. Puszi. :)

P75 2010.06.22. 13:37:40

@CyberPunK: Következő párbeszédet javaslom, legvalószínűbb forgatókönyv:
- be kéne feküdnie, de nincs ágy, papíron felvesszük, de szintén papíron saját felelősségre hazaengedjük.
- nem értem, ha be kell feküdnöm, miért nem kerítenek ágyat? ha pedig nem kell befeküdnöm, miért vesznek fel papíron?
- be kéne feküdnie, mert infúziós kezelést fog kapni.
- akkor miért nem fektetnek be?
- mert nincs ágy.
- akkor miért nem utalnak be máshová?
- mert ide tartozik.
- de ha maguk szerint be kéne feküdnöm, de ez mégis lehetetlen, akkor miért engem terhel - akárcsak papíron - a felelősség?
- nézze, nem muszáj ám magának itt lennie...
- értem, akkor a betegjogi képviselő és az EBF elérhetőségét ha volna szíves megadni... ja és az Ön kedves nevét...

Irise 2010.06.22. 13:38:08

@newtehen: És az milyen,mikor a nénike bemutatja,hogy
-Tegnap eddig tudtam lehajolni doktornő! (lehajol bokáig) Ma meg már csak eddig (és lehajol 90 fokban).
Édesek tudnak lenni a betegek. Főleg az idősek.

szabidoki 2010.06.22. 13:41:47

@mothe: tudod, ha egy korhazi osztalyon nincs hely, akkor akarmennyit sirankozol az orvosi eskun, akkor sem lesz. A betegnek ajanlottak egy megoldast, amit nem lett volna kotelezo elfogadni, el lehetett volna menni mashova, csak akkor az lett volna a baj, hogy "nem akart ellatni az orvos". Tessek mar felfogni vegre, hogy a helyhiany nem orvosi hiba, ha hiba egyaltalan, akkor a korhazvezetes, tagabban a politika felelossege.

szabidoki 2010.06.22. 13:44:46

@P75: be lehet utalni a beteget mashova, csak az a bibi, hogy minden korhazban a terulethez tartozok elveznek elsobbseget, a teruletenkivulieket nem szeretik annyira, es mivel pesten elegge zsufoltak a korhazak... Es meg mindig nem gyogyult meg a beteg.

P75 2010.06.22. 13:46:28

@szabidoki: De miért a beteg felelőssége?? Miért saját felelősségre küldik haza? Tényleg a beteg felelőssége, h nincs elég ágy, de a pénzt azért fel akarják venni utána?

gld 2010.06.22. 13:50:31

@szabidoki: szóról szóra az lenne a kérdésem, mint P75-nek...

Ajtony 2010.06.22. 13:51:02

Azt hiszem, általánosságként kimondhatjuk - a magyar egészségügy jó. Nem véletlen, hogy a "fejlettebb" országokban két kézzel kapnak egy magyar doki után.
Az, hogy a köznép ellátásában vannak hiányosságok, a nagy számok törvénye alapján előfordulhat.
Sajnos az elmúlt ötven évben felvettünk hülye szokásokat, ami jelentősen terheli az orvosainkat - időskori szórakozásként rendelőbe járás, mentális problémák kezelésének teljes egészében az egészségügyre hagyása(sokszor egy jó szóért mennek orvoshoz), és a kedvencem, a felvetetem magam BEKSI-be.
Szinte biztosan merem állítani, hogy a magánszektor (nem az alkalmazottakra gondolok, akik fenyegetve(?) érzik magukat) táppénz használati mutatói jóval kedvezőbbek, mint az állami szektorban mérhető mutatók. ez jelentős költség a TB számára.
Szintén jelentős megtakarítást, és kevesebb bosszúságot jelentene, ha az aktív dolgozók egy egyszerű vizsgálatra pontos - és lehetőleg a munkaidejüket figyelembe vevő - időpontra lennének hívva.
A cikkhez: a fizetős szolgáltatások kisebb igénybevétele miatt jóval tapasztaltabbak az állami ellátásban dolgozó szakemberek. Baleseti ellátásban pedig "radiologus" válasza teljeskörűen igaz

Dr.laikus PhD 2010.06.22. 14:00:34

@CyberPunK: Hát Lupus gyanu és tüdőgyulladás. Én biztosan nem írnám alá, hogy saját felelősségemre ambulanter járok infúzióra. Ha van még módod ezt ne engedd meg. Bőrklinikán jók az orvosok én nagyon remélem, ha hívta őket intézkednek. Felháborító és kiábrándító.

szabidoki 2010.06.22. 14:25:55

@P75: Erről már többször volt szó, de elmondom megint. A kórházak az elégtelen finanszírozás miatt ott próbálnak spórolni, ahol lehet. Ezért vannak a trükközések a diangóziskódokkal, meg sok egyéb. Ez szerintem szégyen, de a kórházak a túlélés érdekében rá vannak kényszerítve. Vagy ez, vagy bezárhatják a boltot, de annak megint sokan nem örülnének. Tipikus lose-lose szitu. Az, hogy jelen esetben saját felelősséges papírt miért írattak vele alá, nem igazán értem, mert akkor elvileg ki kell jelenteni a létszámból, magyarán nem kapnak utána pénzt.
Amúgy régebben volt olyan, hogy a beteg bent feküdt ugyan papíron, de hazakérte magát mondjuk hétvégére. Ilyenkor mindenkinek az volt a legegyszerűbb, ha nem dokumentáltunk semmit, csak a beteg lelkére kötöttük, hogy ha bármi baja van, akkor azonnal jöjjön vissza, mert bajba kerül a kórház, ha kiderül, hogy otthon van.

szabidoki 2010.06.22. 14:29:00

@Dr.laikus PhD: ha lupusos és szedi a gyógyszert, akkor jó eséllyel immunszupprimált valamennyire, akkor pedig jobban jár, ha nem a kórházban fekszik, hanem otthon. Nyilván ha fullad, kiszáradt, akkor be kell menni, nincs mese.

Dr.laikus PhD 2010.06.22. 14:35:36

@szabidoki: Bocsánat de ez itt a szakma hárítása a betegre. Nem tudlak ellátni, mert nincs helyem, el nem utasíthatlak -miért is? - ambulánsan ellátlak, de menjél haza a saját felelősségedre. Az sem baj, hogy többszörösen veszélyeztetett krónikus beteg.
Ez nem trükközés kérem, ezt nem lehet védeni, ilyennek nem szabad megtörténni!

Dr.laikus PhD 2010.06.22. 14:39:25

@szabidoki: Ez lenne a helyes, de akkor ezt kell mondani és nem saját felelősségre elbocsájtani.
Megint a kommunikáció. Mi valamit gondolunk és nem tudjuk a felelősséget miért a beteg viseli.

mothe 2010.06.22. 14:41:17

@szabidoki: nem a helyhiányról írtam, hanem a hozzáállásról. nem azt mondtam, hogy orvosi hiba, hogy nincs ágy, hanem azt, hogy ha egyértelmű, hogy a kórház olyasmit akar aláíratni a beteggel, ami nem jogos, akkor talán nem kéne sóhajtozni, hogy ez a szokás, hanem azt kéne tanácsolni, hogy ne írja alá.

nagyon helytelenül fogalmazok, hogy ma mindenki félreért?

gld 2010.06.22. 14:50:18

@mothe: "nagyon helytelenül fogalmazok, hogy ma mindenki félreért?"

Szerintem nem :) Én is csak azért kérdeztem vissza, mert nekem hiányoztak bizonyos infók, ahhoz, hogy lehessen igazi véleményem :)

De itt értettem az általad felvetett problémát, és bizony egyet is értettem Veled. És attól függetlenül, hogy kaptam bizonyos dolgokra választ, valahogy nem lettem boldogabb ezeknek az infóknak a birtokában sem...

@Dr.laikus PhD: "Bocsánat de ez itt a szakma hárítása a betegre"

Az... Csak, ha ezt egy nem szakmabeli fogalmazza meg, akkor sokak szemében csak vádaskodás, dobálózás a szavakkal.

Én alapvetően elégedett vagyok az eü-vel, de egy ilyesmi még engem is megbotránkoztat, de legalábbis elgondolkodtat.

pakesz (törölt) 2010.06.22. 14:50:51

@szabidoki: "Eleve miért nem ment már külföldön orvoshoz a posztoló? Ha erős fájdalmaim vannak, nem várok heteket vele."

NEEEM
eleve kosson biztositast es ugy menjen el!!!
vagy ne menjen kulfoldre, nem kell urizalni, jo a balcsi :)

en ha kulfoldre megyek a gyerekemmel olyan biztositast kotok, aminel nem kell otthagyni kesst, mert olyan is van am :)
csak dragabb

Dr.laikus PhD 2010.06.22. 15:00:09

@gld: Értékelem a szelídséged az igényt hogy középen állj, ha lehet.
A betegnek vannak jogai, az egyik ilyen a gyógyuláshoz való jog, amiről nem mondhat le saját felelősségre amikor nem akar, hanem mert Dr. Úr ezt mondta, vagy pressionálja erre.

gld 2010.06.22. 15:02:38

@Dr.laikus PhD: ezt most nem egészen értem :) kezd rajtam erőt venni a szokásos délutáni álmosság :) Kifejtenéd?

summerstorm 2010.06.22. 15:11:07

@pakesz:

Mondjuk azért olyan is lehet, hogy tényleg azt gondolta, hogy csak megrándította, nem? És akkor még akár reális is lehet, hogy nem áll neki egészségügyi ellátást kérni jó kis messzi országban...

Én mondjuk konkrétan akkor megyek csak orvoshoz, ha tényleg muszáj.
Főleg, mivel nekem is volt olyan eset, egyébként itthon, hogy eltörtem a lábam... és a 3. helyen látták el... Amikor később egy negyedik helyen felrakták a járógipszem, még csak a vizsgálóban se jártam, mikor az orvos kinn közölte velem, hogy "hát kíváncsi vagyok én, hogy ez hogy fog egyáltalán meggyógyulni"... Mikor kérdeztem, hogy mégis mire gondol, közölte, hogy mindegy is, 4 hét múlva jöjjek vissza...És mivel a töréshez képesti 5. héten még mindig állatira fájt, és lilásszürke lett abban a pillanatban, mikor vízszintesből felkeltem, na akkor végül Baleseti, ahol elmesélték, hogy rögtön műteni kellett volna...(értem én hogy vége van a műszaknak... ilyen van, mert egyébként ez történt... de könyörgöm, ha műteni kell, akkor legalább mondja, ne vágjon rá egy gipszet...) A töréshez képest duplára szétcsúszott a távolság... vagyis leginkább közel se voltam a gyógyuláshoz...
25 évesen majdnem elintézték nekem, hogy a normális járás az csak egy távoli vágy legyen... és azóta is áldom annak az orvosnak a nevét, aki végül helyremozaikozta...

Dr.laikus PhD 2010.06.22. 15:13:48

@gld:
"Az... Csak, ha ezt egy nem szakmabeli fogalmazza meg, akkor sokak szemében csak vádaskodás, dobálózás a szavakkal."
Sokszor háborgunk mikor nem kéne, csak mindkét oldalról érthetően értelmesen kéne beszélni.
Ez most felháborító és kész! -:)

pakesz (törölt) 2010.06.22. 15:14:48

@szabidoki:
"A kórházak az elégtelen finanszírozás miatt ott próbálnak spórolni, ahol lehet."
szakertok megallapitottak hogy NINCSEN SZUKSEG ilyen sok korhazra
jottek a politikusok hogy hat de megsem meg hat nepirtok, na erre meghoztak zt a torvenyt hogy kivereztetik, ezzel a bezarando korhazakat be kell majd zarni, ami nem gond, a gond a tobbi korhazzal van, hogy a normalis helyen levoket is szivatjak

"Amúgy régebben volt olyan, hogy a beteg bent feküdt ugyan papíron, de hazakérte magát mondjuk hétvégére. "
persze amugy ezt csalasnak hivjak :)
erre lett volna megoldas a korhazi napidij, hiszen azzal legalabb a delikvens szivott volna hogy plusz penz hogy csak "alairatjak"

gld 2010.06.22. 15:18:26

@Dr.laikus PhD: igen, ez így van. Fel is háborodtam kellően :)))

Dr.laikus PhD 2010.06.22. 15:20:32

@pakesz:Ha jól emlékszem 10 napot kellett megfizetni csak.

pakesz (törölt) 2010.06.22. 15:22:20

@mooon:): letre lett hozva egy ellenorzo szervezet, na most Orban bezaratta a nagy reformer :)))

nem tudok erre mit mondani komolyan, engem is duhit, hogy a hanyag dokikat nem lehet elkapni, persze ennyi fizuert mit varunk, aki erre a rendszerre azt mondja hogy tokeletes, azzal valami gond van
(Mikola szerint tokeletes mivel nagyban LOP, azaz bocsanat hat nagyban uzletel)

pakesz (törölt) 2010.06.22. 15:25:24

@Dr.laikus PhD: nezd az egy kezdeti dolog volt azon meg finomitottak volna :)

amugy bocsi :)
nem megoldas lett volna a korhazi napidij, hiszen az nem eleg, csak az is egy olyan modositas lett volna ami az igazsagosabb rendszer fele terelte volna a rendszert

Dr.laikus PhD 2010.06.22. 15:31:52

@pakesz: Nem igazságos ha valaki nem tudja megfizetni.
A felosztó-kirovó rendszer mellett egy radikális fizetős ellátást - még ha részben is - nem lehet bevezetni. Ez lett a vége. Mint ahogy a magánnyugdíjpénztárakat egy bizonyos életkor után tették kötelezővé. Valahol ezt is így kellett volna.
Az Istenadta Nép leszavazta a gondolatát is. Ebben az orvosaink is benne voltak.

radiologus.hu · http://www.radiologus.hu 2010.06.22. 15:55:34

@Dr.laikus PhD:

Mint az közismert, a néhány évvel ezelőtti vizitdíjas-napidíjas történet pusztán azért vezetődött be, hogy az OEP-kasszából elvont pénz egy részét pótolják.

Amúgy meg ha nem plusz adóként vezették volna be, hanem mondjuk járulékcsökkentés mellett, akkor tán nem is szavazódott volna le (melyhez egyébiránt erősen hozzájárult az a hangulat is, melyet annak idején Horn Gábor igen plasztikusan fogalmazott meg).

radiologus.hu · http://www.radiologus.hu 2010.06.22. 16:21:56

@pakesz:

Az EBF úgy viselkedett, mint az ÁVH meg a Gestapo.

Ha érkezett egy bejelentés, akkor először megbírságolták néhány millióra az intézményt, majd ez _után_ elkezdték vizsgálni, hogy tényleg jogos volt-e a dolog.

Ebből a szempontból nem kár, hogy megszüntetik.

trimalchio 2010.06.22. 16:28:28

@radiologus.hu: Elhiszem, hogy az EBF megérett a megszüntetésre a jelenlegi formában. De azt is hiszem, hogy szükség lenne egy a biztosítottak érdekeit képviselő-védő intézményre.

pakesz (törölt) 2010.06.22. 16:39:04

@Dr.laikus PhD: "A felosztó-kirovó rendszer mellett egy radikális fizetős ellátást - még ha részben is - nem lehet bevezetni."

ki mondta hogy radikalisat kellett volna bevezetni?
csak annyira kellett volna befizetni hogy erezze az istenadta nep
amugy itt 80e -t fizetett ki a poszt iroja, na ez lett volna a regi vizitdijas rendszerben 5e, max 15e, ez mar akkor van amikor rendesen megemeltek volna
nekem ne mondd hogy ez radikalis lett volna, hizen van aki 3 iszappakolasra kiadja ezt a penzt...

amugy meg nem ohajtok hosszan okfejteni megtettek mar helyettem is:
w.blog.hu/2007/05/09/anyagi_jog
Volvo 80as kulcsat mikor kapom meg toled?

Dr.laikus PhD 2010.06.22. 16:42:27

@radiologus.hu: Járulékcsökkentés mellett nem váltotta volna be a reményeket.
Nem elvont pénz, hiányzó pénz.
Akkor már nem vontak el, szigorúan követni lehetett melyik feneketlen zsák nyeli el.
Horn Gábor jól kifejtette, csak egy baj van, se szoci, se jobb, se liberális.
Akkor most mi?
Én még emlékszem a kék lufikra, az ígéretre amiből a ciklus alatt nem lett semmi, aztán jött a 8 év és az első intézkedés az emelés volt. Olyan rosszul ahogy azt meglépték.
Most lesz? Vagy hazajön nem nővér, hanem orvos (orvosnak még kamasz) a ködös Albionból?
Inkább még ne.
Valahogy mindent el tudunk rontani. Túlszervezzük, agyon adminisztráljuk, közben az OEP kassza fogy, orvos terhelése nő, beteg nem kap információt. Ha meggyógyul azt hiszi az magától vót - pedig nem - csak nem szóltak hozzá. Néz mint Rozi a moziban és azt hiszi szentségelhet, pedig csak, mint a két éves felhívja magára a figyelmet.
Láttam indulatot levezető orvost egy vállkarolással elintézni. Nővért elküldte, hogy sírja ki magát. Példa volt hogy kell indulatot megelőzni és levezetni.

Dr.laikus PhD 2010.06.22. 16:51:58

@pakesz: Nem kéne szidni azért, mert választott egy fizetős szolgáltatást - mert megtehette - és a pénzéért lenyúlást kapott és nem egészséget.

Nem csodálom, hogy nem ment az ügyeletre. Nézz egyszer körül egy traumatológián.

Ha lesz 80-as kulcsom nem fogom irigyelni tőled Isten biza neked adom.

Ja és nekem az általad leírt számok gondot okoznak, a 10 nap kifizetése is az volt bizony. Most szidjalak téged és kérjem el a lakáskulcsod? :)

radiologus.hu · http://www.radiologus.hu 2010.06.22. 16:52:33

@trimalchio:

Ez kétségtelen.

De létezik egy betegjogi alapítvány, szép nagy költségvetéssel, majd ők veszik szerintem át a helyet.

Az EBF-fel még az is volt a baj, hogy az OEP-es szabályok betartását is büntették.

pakesz (törölt) 2010.06.22. 17:01:43

@Dr.laikus PhD: szetneztem mar, voltam is traumatologian el is lattak
utolag adtam is hogy a doki ne dogoljon ehen
szar ugy vegigvarni, ezert ellene pl penzzel kivalthatova tenni a sok varakozast, tudod Volvo kulcs, aki szegeny az varjon :)))

amugy elolvastad azt a cikket?

Dr.laikus PhD 2010.06.22. 17:08:15

@pakesz: Igen, de senki nem mondta, hogy a világ igazságos.
Maga a tény, hogy nem kapott elégséges ellátást elég a panaszra. függetlenül attól, hogy szerinted egy pénzeszsák aki a műkezet is megveheti. És? Őt szabad átverni? Akkor felháborítóbb lenne, ha a megtakarított pénzemből vert volna át, mert a minimálbéremet féltem a hosszú várakozás miatt?
Eh! Tényleg itt valami nem egészen normális.

pakesz (törölt) 2010.06.22. 17:23:57

@Dr.laikus PhD: igen de ha nem igazsagos az elet, akkor miert kellene hogy az egeszsegugyi ellatas igazsagos legyen?

engem pl nagyon felcsesz idegileg hogy a 80e havi TB -mel ugyanolyan ellatast kapok mint aki havi 4.5e Ft -t fizet
felolem az akar meg is dogolhet, de ne elottem tartsa fel a sort

azt hittem ez atment a cikken, hogy a szegenyek bizony bizony meghalnak
elvegre a 80as Volvo es a kispolszki parhuzam az nem esett le?

pakesz (törölt) 2010.06.22. 17:25:48

bocsi 80e vs 5e nehogy mar valaki egy kettes szorzoval eliteljen engem :)
az 16 szoros szorzo!!!
ok lassak el valami alapveto baja van, de legyen mar valami minosegi kulonbseg a ket befizeto kozott

bakela 2010.06.22. 17:32:20

@radiologus.hu:
100 000 000
egyszázmillió!

Dr.laikus PhD 2010.06.22. 17:33:47

@pakesz: Szerinted hogyan gyógyítanának meg?
Milyen ellátást akarsz amire a kisnyugdíjas nem jogosult, mert most vagy fiatal?
Van egészségpénztár, fizess és vedd igénybe azt az ellátást amit a poszt írója, fizess a külön szobáért - mert most is van.
Mit szeretnél még? A többi populizmus.
Hát ahogy írod tőled megdögölhet aki a sorodat feltartja.... Most erre mit írjak, hogy én ezt hogy gondolom?
Megoldásokat kéne keresni arra ami van.
Nincs más, abból főzöl ami a kamrában van, ebbe a "nyugger" édesanyád is benne van.
A biszmarki rendszernek pont az a szépsége, hogy azért mert szegény vagy nem kell meghalnod. És majd az ükunokád kapja a gondolkodó kezet rászorultsági alapon, addig meg kell fizetni - de lehet nélküle élni.

pakesz (törölt) 2010.06.22. 17:49:23

@Dr.laikus PhD: szerintem ez a populizmus hogy fullra vegyem igenybe ezt a szart mint amit a poszt iro is irt

nem tudom miert a kisnyuggert hozod o talan fizet 4500 Ftot?

tudod vannak bizonyos vallalkozok akik be tudnak fizetni de inkabb megsporoljak a te egyenlositgetosdid meg oda vezet hogy senki se fog rendesen TBt fizetni(csak aki hivatalosan be van jeletve)

ha nem tudod mi ez a 4500 Ft kerdezz ra szivesen segitek, de ne nyuggerezzel ok?

elmondom mit szeretnek, azt hogy MINDENKI UGYANANNYI TBt fizessen, es ha rakos valaki az pusztuljon, a rakra meg egyebekre lehessen kotni kulon biztositast, ezt termeszetesen nem azonnal, hanem 20 eves atfutasi idovel
(ha at tudod gondolni es ertelmezni amiket leirtam akkor nem fogsz kotozkodni, de ajanlom meg egyszer a Volvos peldat, ott emberek az utakon MEGHALNAK, ott nincsen lacafaca)

pakesz (törölt) 2010.06.22. 17:54:06

@pakesz: ugyebar lehet kotozkodni ezzel is :)
mert nem fogalmaztam erthetoen, de a rakos esetet ki kell venni a rendes egeszsegugyi TB biztositasbol es kulon biztositoval intezni es ennek a bevezetese kel hogy 20 eves atmeneti ido legyen

en ezt szeretnem ja:)

ja nem, nem ezt szeretnem, hanem azt hogy ezentul is masok fizessek helyettem a TBt es en potyautas modjara allandoan begorenykedjek, ha a sorba odajutok akkor engedjenek elore a kis geci nyuggerek, az orvos kezetcsokoljon, a nover leszopjon, a korhaz az szanatorium legyen, napidijkent a fizetesem 5szoroset akarom kapni...

szabidoki 2010.06.22. 17:56:47

@Dr.laikus PhD: a posztolót nem verték át a pénzéért, mindent megkapott, amire abban az egészségházban lehetős volt, mindössze ott nem értettek a traumatológiához. Gondolom a beteg úgy ment oda, hogy elestem, megütöttem a karomat, és ugyan nincs eltörve, de azóta is fáj, csináljanak vele valamit. Ezt elhitték, és amikor mégis gyanús lett a dolog, csináltak is röntgent, meg be is gipszelték. Annyiban hibáztak, hogy hittek a betegnek. Akinek ugye, mint vevőnek mindig alapból igaza van, ugye?
@pakesz: hiába fizetsz havi nyolcvanezer tb-t, ha ér valami nagyobb baleset, netán daganatos betegséged lesz, elég gyorsan lepörög, amit addig befizettél, és a különbözetet bizony a kis ötezres befizetésekből pótolják ki. Ezért hívják társadalombiztosításnak. Egyébként van már arra lehetőség, hogy kötsz külön magán egészségbiztosítást, és akkor lehet kérni extra dolgokat, mint egyágyas kórterem, gyors CT/MR, ilyesmik, nézz utána.

trimalchio 2010.06.22. 18:02:22

@pakesz: "...elmondom mit szeretnek, azt hogy MINDENKI UGYANANNYI TBt fizessen, es ha rakos valaki az pusztuljon, a rakra meg egyebekre lehessen kotni kulon biztositast..."
Hát köszönöm, ez jól esett!

Dr.laikus PhD 2010.06.22. 18:02:56

@pakesz: Lehet most is biztosítást kötni.
Azért mert nem tudod még van.
Remélhetőleg amerikai biztosítási rendszer nem lesz, mert akkor egy sima kis aktakukac fogja mondani, hogy meggyógyulnál, de egész életedben nem fizettél annyit amennyibe ez kerül és az orvos a fejed felett kell kimondja a halálos ítéleted.
A többi hiszti szóra nem érdemes, így nem beszél az ember még akkor sem, ha most sokat keresel.
Járhatsz még rosszul és akkor örülni fogsz a humánumnak.

trimalchio 2010.06.22. 18:10:14

@pakesz: Kb. 35 éve fizetek TB-t. Nem tudom ez mennyi pénz. Rákos vagyok. Szerinted, mikor kimerítem az általam a TB-nek befizetett összeget, ki kéne végezni? Vagy egyszerűen csak hagyni kéne mindenféle kezelés (minden kezelés pénzbe kerül) nélkül meghalni? Írtsuk ki a rákos betegeket, mert a gazemberek kevesebb TB-t fizetnek, mint te? Nem akarok demagóg lenni, de mi legyen a rákos gyerekekkel? Taügetosz?

Dr.laikus PhD 2010.06.22. 18:10:17

@szabidoki: Lehet így is mondani, hogy az ügyfélnek mindig igaza van, de ez a hivatás arról szól - és csináltak nála ultrahangot - hogy a legegyszerűbb és leghatékonyabb vizsgálatot csinálom amire a betegnek első lépésben szüksége van - diagnosztizálni kell.
Lehet, hogy a beteg választott rosszul. Van egy esetleírás, sok pénz fizetése után valaki észbe kapott.
Én is mászkáltam egy egész napot törött csonttal, dagadt lábfej nélkül. Senkinek nem jutott eszébe ultrahanggal vizsgálni és a rheumatologiára küldeni.
A beteg joga a hülyeség, az orvos dolga a szakértelem. :)

bakela 2010.06.22. 18:19:54

@szabidoki:
Felénk ez fordítva műxik, hála neked molnársetétlalyoshorvátszőrőshágnes /volumenkorlátoltság/: Befexel, lege artis ellátnak, kezelnek, kaját hoznak a hozzátartozók, végül kapsz egy valag AMBULÁNS lapot. Koperta non obligatory.
Mert különben megbaxxák a kórházat.

pakesz (törölt) 2010.06.22. 18:25:35

@trimalchio: odairtam nem?
"a rakra meg egyebekre lehessen kotni kulon biztositast, ezt termeszetesen nem azonnal, hanem 20 eves atfutasi idovel"
odairtam az atfutasi idot nem?

termeszetsen ez a kerdes amit feszegetsz hogy "kifogy a kereted" ezt en nem irtam,
ez ugyebar biztositas kellene hogy legyen, mint a tuzkar, ott sem azt nezik hogy mikor futsz ki a keretbol

pakesz (törölt) 2010.06.22. 18:29:14

@Dr.laikus PhD: "A többi hiszti szóra nem érdemes, így nem beszél az ember még akkor sem, ha most sokat keresel."

latom nem mukodik az ironia felismeres nalad :)))

trimalchio 2010.06.22. 18:31:59

@pakesz: De ezt is odaírtad:"es ha rakos valaki az pusztuljon"

bakela 2010.06.22. 18:32:30

@Dr.laikus PhD:
A betegnek alapjoga a KIPIHENT, mindennapi filléres gondoktól nem nyomasztott orvoshoz való jog. Vakaróztál-é mán ezé?????????????

pakesz (törölt) 2010.06.22. 18:33:24

@Dr.laikus PhD: "Lehet most is biztosítást kötni.
Azért mert nem tudod még van."

jo lehet
akkor a rendes orvoshoz(aki tenyleg ert a szakmajahoz hiszen nap mint nap traumatologiai eseteket lat!!!) keves varakozasi idovel eljutok?
nem? akkro most jarjak en is mint ez a szerencsetlen poszt iro?

Dr.laikus PhD 2010.06.22. 18:34:48

@pakesz: Nem értesz a biztosításhoz SEM, csak drága az időd.
De köss kiegészítő biztosítást. Van.
Bizonyos mértékig egyébként a biztosítás is szolidaritási alapon működik, mert soha nem fizetsz annyit amennyit fizetnek ha leég a házad a befizetésed utáni második napon.
Bármennyire is szeretnéd nem lehet a potyautasokat egyenlőre fellógatni.
Ahhoz olyan vállalkozó kell aki a tényleges megtermelt bére után kifizeti a járulékot. Torzult az egész, vízfejet tartunk el.
Ezért nem fizetnek magasabb bért az orvosoknak, mert egy kvázi nem termelő ágazat, pedig a másodlagos piac legproduktívabb, legértékesebb tagjai.

Dr.laikus PhD 2010.06.22. 18:36:19

@bakela: Hogyne vakaróznék! Egész nap! Sajna erre szedek steroidot! D
Nem ellened vagyok, hanem érted, nekem igazán érdekem!

pakesz (törölt) 2010.06.22. 18:37:30

@trimalchio: sokmindent odairtam, utana magyaraztam :)
pakesz 2010.06.22. 17:54:06

de ebben is benne van a lenyeg:
"elmondom mit szeretnek, azt hogy MINDENKI UGYANANNYI TBt fizessen, es ha rakos valaki az pusztuljon, a rakra meg egyebekre lehessen kotni kulon biztositast, ezt termeszetesen nem azonnal, hanem 20 eves atfutasi idovel"
de kifejtenem mert tenyleg felreertheto volt:
cucialis alapon hogy hat jajj szegenyke hat jajj, na ugy 20 ev mulva mar ne jarjon, hanem a sajat biztositojaval intezze
es igenis dogoljon meg ha nem kotott biztositast(az a 20 ev mulva levo rendszerben!!!)

amugy:
vg.hu/kozelet/vg_online/kozelet_-_belfold/080313_orban_213160
"Orbán Viktor elismerte: létező probléma, hogy az egyre korszerűbb, magas szintű egészségügyi ellátás költségei óriásiak, ezért meg kell határozni, melyek azok a szolgáltatások, melyek részei legyenek az egészségügyi alapellátásnak. Kiegészítő biztosításokat lehet kötni az extrém esetekre, még üzleti alapon is - mondta a Fidesz elnöke, aki ugyanakkor hangsúlyozta: az üzleti gondolkodást nem szabad beengedni az egészségügyi alapellátásba."

Dr.laikus PhD 2010.06.22. 18:38:03

@pakesz: Hát elég alpári az iróniád hallod....

pakesz (törölt) 2010.06.22. 18:39:06

@Dr.laikus PhD: meg egyszer
megkotom a biztositast es akkor RENDES idon belul a RENDES DOKINAL megkapom az ellatast?
vagy csak a kocavadaszoknal az alpesi pakolassal?

Dr.laikus PhD 2010.06.22. 18:40:41

@pakesz: Igen eljutsz. Itt is fog működni az orvoskereső. Információhoz jutsz és a legjobbat választhatod extra várakozási idő nélkül.

Dr.laikus PhD 2010.06.22. 18:43:06

@pakesz: Jó ez nem kellett leszavazta a NÉP, most Atyánk újra olvassa és akkor jó lesz?
Félek! Kopasz fej a divat....

trimalchio 2010.06.22. 18:45:21

@pakesz: Ne haragudj, de az O.V idézet semmit nem mond. Én ezt a szöveget minimum 20 éve hallom különféle politikusoktól.

Dr.laikus PhD 2010.06.22. 18:45:34

@pakesz: Te választasz orvost. Neked kell viszont megkeresni a szakértelmet. De ha úgy mész, hogy fáj a könyököm és elhiszik, hogy nincs eltörve, azért ez benne van a pakliban.
Ritka eset ez, szabidoki jól írta. Az esetek 99%-ban az orvos ellát a pénzedért is és anélkül is.

bakela 2010.06.22. 18:47:34

@pakesz:
Az EBF- ről. Az csak a rizsa, hogy a zorvoslobbi kényszeríti ki a mexüntetését. -Hiába nehéz szakítani a bevált kommintern kommunikációs takktikától.
A valóságban az Egészségbizt Felügyelet nem csak a „zénfizetemetébét” mószerolásait vizsgálta ki, /ez lett vóna a gestanyó másik férje/ hanem kőkeményen megfogalmazta a ZÁNTSZ, a Tb, az eü kormányzat, vagy akár a legfőbb jogalkotó felelősségét, mulasztását, balf@szságát is. Személy szerint én, de jó néhány kollégám is sokat köszönhet nekik. A mezei tömeggyilkos zorvosnál sokkal kellemetlenebb ezen intézmény puszta léte az ún parlamenti képviselőnek /van képük.../ miniszternek, tiszti főőőőőőőőőőőőőőőorvosnak, stb.
Ezügyben elévülhetetlen érdemeket szerzett kollégát ajánlom szíves figyelmetekbe: giulio.freeblog.hu

Dr.laikus PhD 2010.06.22. 18:49:04

@Dr.laikus PhD:Sokféle konstrukció van. Van orvosi vállalkozás - biztosítás mellett - ő adja a szakértelmet és vállal felelősséget érte, és van, hogy Te keresel választott orvost. Keress utána.
Amire érzésem szerint Te gondolsz, hogy a háziorvosod mindenkit hátratolva előre vesz Téged olyan még nincs és sehol a világon nincsen.

Dr.laikus PhD 2010.06.22. 18:51:09

@bakela: Megmozgatod az agyamat mire megértem mit háborogsz. de giuliot akartam idelinkelni én is.

bakela 2010.06.22. 18:59:38

@Dr.laikus PhD:
Erre as'ztat mondanám, hogy pl. nézz utána az idei Astellas 1-3 díjnak.
Van olyan zorvos, aki példul képes nyomogatni az ENTERT.
Ja, zorvoskereső, meg vatera. ;- {
Ha jártál már valaha usziban, tudnod kell: a szar úszik felül.

Dr.laikus PhD 2010.06.22. 19:10:11

@bakela: Hát az én nagyon jó orvosaim is ott vannak azért. Az orvoskeresőben.
Hát ez a hivatás mindig híres volt a hierarchiáról, az meg sajnos nem igazságos.
Azért én utána néztem ha azt a szintet szeretnénk tartani amit ettől a hivatásrendtől beteg eddig kapott mindig kizsigerelték a doktort.
Ez a fejlett országokban változni látszik Angliától felfelé északnak, de ez a beteg rovására történik.
Ami most történik a tűrőképesség felső határa (van még?) Beteg nem tudja kikényszeríteni a változást, zsebbe dugni tud ha van mit. Szerinted az alanyok mit tehetnek, hogy ne tárgyak legyenek? Szavazni tudnak - ellenetek.

bakela 2010.06.22. 19:15:39

@mothe:
Alapigazság: Aki zongoraművésznek készül, messzire kerülje a szalagfűrészt. (operaénekes vs. fradimeccs)
Másként aligha lehet a sajkacsontot hosszában megfelezni.

Blogot sürgősen átnevezni:
„Van egy sztorid a saját agyad helyzetéről? Balfék vagy, félreneveltek, megaláztad magad? Küldd a praxisblog@yahoo.com címre!”

bakela 2010.06.22. 19:18:37

@Dr.laikus PhD:
Máskor már írtam párx:
Fizet mint a gép, és gondolkodik. Bármelyik hibádzik: alma.

bakela 2010.06.22. 19:20:54

@Dr.laikus PhD:
Te vagy, who shaves data?
Üdvözöllek!

Dr.laikus PhD 2010.06.22. 19:22:32

@bakela: Komolyan annyira jó lenne, ha a beteg hülyesége az orvosi szoba viccei közé kerülne.
Ha nem sértésnek tekintenétek a beteg panaszát, hanem nyugodtan magyarázni (nem az eset mögé nézve) mi történt vele és miért, Úgy és ahogy.
Változatlanul az a véleményem, hogy kommunikációs hiba a legtöbb beteg panasz.
felicitasz.blog.hu/
Kéretik a kommunikációs protokollra figyelni. Ez nem ördögtől való, tanulható, nem kell hozzá 140 IQ.
Rengeteg munkát levesz az orvos válláról, igaz jól képzett nővérek kellenek.
Csak egy ötlet, ne harapdleafejemetlégyszi.

Dr.laikus PhD 2010.06.22. 19:29:18

@bakela: Hát engem akkor elvesztettél.
Én már nem tudok, de jó a humorom és intelligens vagyok. :D

pakesz (törölt) 2010.06.22. 21:47:44

@Dr.laikus PhD: irtak hogy volt "röntgen, ultrahang és egy mammográf vizsgálat / karról van szó/ "

itt arrol lehet szo, hogy az a doki aki ritkan latott ilyen konyokot az elbassza
ezert vagyok ideges amikor engem elkuldenek ilyen elit klinikaba, ahol akar lehet jo orvos is
de a tapasztalat az tapasztalat, ha egy nap 20 torest lat az megis mas mint aki hulye picsaknak ajanlgat iszappakolast a sajgo konyokocskere

tehat hoszi a jokivansagodat hogy huzzak el a halal vereres faszaba maganrendelesre magankorhazba, de ez ugy latszik abbol fakad hogy informaciohianyod van (meg hogy intolerans arrogans vagy :) )

amugy meg lehet azt tenni hogy 0 TBt fizessek? ugye te azt ajanlgattad nekem hogy van masik lehetoseg tessek, ezt meg lehet csinalni? hogy kiszalljak a TBbol es egy fuggetlen biztositoval kossek kizarolagos biztositast? aztan nem magankorhazban, hanem a rendes dokinal lasanak el?

hopp-hopp 2010.06.22. 23:28:42

*-_aki hülye - az haljon meg ...-_*
akár magánklinikán ... és ne panaszkodjon, hogy a pénzéért nem kapott megfelelő ellátást - mert ez az volt ...

ha fáj valamid - és az nagyon fáj - akkor sürgősségi ellátás - és röntgen és gipsz - és ámen. és nem panaszkodni.

gondolom nem fért el a dzsipecskéjével a parkolóban és emiatt szaladgált gyorsan gyorsan a csili-magánklinikára.

sznob lúzerek? így mondják?

bakela 2010.06.22. 23:29:47

@Dr.laikus PhD:
A kommunikációról:
Tényleg, hol van szeretve tisztelt Morcos kollégám a szép kékkel, aki egy személyben egy nokkija kommunikátor, valamint a Kirschner drót és a Steinmann-szeg Paganinije?
Előttem van egy Kopp Máriáék /Szeressük, tényleg jó ember/ felmérése: A zorvostól távozó beteg interjúja az ajtó előtt azonnal:
-nincs meggyőzés: emlékkép:0%
-csak tájékoztatás:0%
-Csak ilyesztés:3%
-ijesztés+tájékoztatás:28%
Sztem, a kommunikáció elemei, amikor >50% megragadna:
-igen, anyám él, 75 éves, és kiterjedt sexuális kapcsolatokat tart fenn a családban
-apám 78, tulajdonképpen homoszexuális, a recipiens szerepet részesíti előnyben
-igen, magam is az oralis szexet preferálom
-címem: Ózd, Mahatma Ghandi 3/b, hátul a sufniban van 1 kanna benzin, ugyanott a gyufa is
-a kocsim ezüst metál Mazda 6, KKL-441, a hátsó lökhárító alatt van egy ácskapocs, alkalmas a gumik kiszúrására, és a szélvédő betörésére.
-a fényezés tönkretételére inkább a nyitott csomagtartóban lévő kromofágot ajánlom
-a diplomám „suna kumm láda”, készült dr. vitéz Orsós-Krasznai Vinettu nyomdájában, ára 2 millió + a nagyobbik lányom
-szakvizsgáim: osztályfőnök, és erő szak. Ezeket Vinettu üzlettársa satterhand von Kolompér mexámította á 100 000.
-hobbim a zemberek halomra félrekezelmegölése, hülyezemberek magánkizsebelése.
-a zikkúm ennek ellenére, még mindig a 2x SD- től jobbra letyeg. /esztet nem kell megjegyezni/

hopp-hopp 2010.06.22. 23:31:33

tavaly külföldi úton elestem :)) -
lemeremfogadni, hogy assem a csíksomlyói búcsú volt :P

Dr.laikus PhD 2010.06.22. 23:46:23

@bakela: A commmunicatio latin eredetű szó: közzétételt és teljesítést jelent.

Az emberi kommunikáció vitathatatlan előnyei, hogy nem kell a hangforrás felé fordulni ahhoz, hogy az információ célba érjen,kis energiabefektetéssel viszonylag messzire eljuttatható a közlemény,a végtagok felszabadulnak egyéb tevékenységek végzésére.

Jóccakát! DDDDD

mothe 2010.06.23. 07:56:33

@bakela: "Alapigazság: Aki zongoraművésznek készül, messzire kerülje a szalagfűrészt. (operaénekes vs. fradimeccs)
Másként aligha lehet a sajkacsontot hosszában megfelezni."

Nagyon, nagyon kicsi fütyid van, galambocska?

permet 2010.06.23. 09:30:06

Kedves hopp-hopp!
Nincs dzsippem, és köszönöm szépen a jókívánmságaidat!
Egy sznob lúzer

Irise 2010.06.23. 13:21:23

@mothe: te tényleg ennyire.. vagy,hogy nem értetted,mit mondott bakela, vagy csak tetteted magad?

mothe 2010.06.23. 17:07:03

@Irise: szép mondat volt. sokat gondolkodtál rajta? :)

Irise 2010.06.24. 01:15:30

@mothe: Nem, nekem nem kell különösebben gondolkodnom egy ilyen mondaton, de látom neked nagyon oda kell tenned magad. Ha sokat tanulsz, talán egyszer sikerül valami értelmeset hozzászólnod. Talán.

permet 2010.06.24. 14:08:49

kérésre ISMÉT leírtam a magánkórház nevét, de ezt már nem közölték. Hová lett az üzenetem?
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása