Rendőrrel fenyegették a hozzátartozót

2016.10.19. 06:00

406987-33eaec8a-5269-11e4-8ebd-38fc15edf7b4.jpgEkkor bekerítenek, közém és az automata közé állnak és a rossz zsarut játsszó főnök emígyen szól: -Be kell tartani a házirendet a kórházban ,és ha meg akar gyógyulni, szerényen kell viselkedni!

Tiszteltek! Alábbi történetemet a fészbúkoldalamon (https://www.facebook.com/faragozsuzsa) osztottam meg, ott javasolta valaki, hogy küldjem el önöknek.

 

Íme: Kórház. Sürgősségi osztály. A férfi, akit tolószékbe ültettek és nincs jól és oxigéncső lóg az orrából, megkéri a nőt, akivel él, hogy, ugyan, hozzon már neki egy pohár vizet. Állapota erős szájszárazsággal is jár és amúgyis, nagyon hirtelen, eleve szomjasan, ásványvíz nélkül indultak el otthonról.

 

A nő, aki erős empátiával azt gondolja, hogy sok minden nincs ma egy magyar kórházban, ami kéne, azt nem is kér tehát, eszébe se jut, de egy pohár meg egy csap tán még akad, óvatosan bedugja a fejét a felvevő iroda nyitott ajtaján, hogy megkérdezze, honnan is szerezhetne egy poharat. Büfé már zárva, elmúlt hat óra. Odabent ügyeletes ápolónők, és orvosok, öten.A fiatal ügyeletes orvosnő, aki épp egy beteggel beszélget ugyanott az ajtóban, ő bent a szobában, a beteg kint a folyosón vagy két méternyire, félbeszakítja saját magát: - Üljön le, asszonyom, hamarosan sorrakerül!

 

- Köszönöm szépen, már sorrakerültem -mondja az élettársnő- most csak egy pohár vizet próbálok szerezni.

-Üljön le! -emelődik a hang.

-Nem ülök én le, amíg azt a pohár vizet meg nem szereztem!

 

-Nem?

-Nem.

- Jó, akkor hívom a biztonságiakat! - És ott hagyva faképnél saját betegét, emeli is a telefont és bizony, hívja a biztonságiakat. Az élettársnőnek közben más, rutinos hozzátartozók megmutatják az ásványvizes automatát és ő elindul felé.

 

Jártában két fekete ruhás morc ember csatlakozik hozzá

-Mi a problémája?

-Nekem semmi.

-Akkor mit akar?

- Egy pohár vizet szeretnék és most fogok is venni, mindjárt egy egész üveggel

-Akkor mért balhézott?

-Nem balhéztam.

-Igen? Akkor mért telefonált nekünk a doktornő?

-Kérdezzék talán a doktornőt.

 

Ekkor bekerítenek, közém és az automata közé állnak és a rossz zsarut játsszó főnök emígyen szól:

-Be kell tartani a házirendet a kórházban ,és ha meg akar gyógyulni, szerényen kell viselkedni!

-Szerényen?

-Szerényen! -már kiabál.

- Odaengedne az automatához?

-Nem. És ha tovább balhézik, még a rendőröket is kihívom!

-Tegye! -és kikerülvén a két feketeruhást végre kétszáz forint ellenében egy üveg ásványvízhez jutok. Szerényen.

 

Üdvözlettel: Faragó Zsuzsa

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Uni1002 2016.10.19. 07:06:55

Rákos apám, egy héttel a halála előtt, berendelve SZTK sebészet. A betegszállító lerakja egy székre, iratokat beviszi, és elhúz. A harmadik órában, lassan már mindenki el ment, még mindig nem hívják be. Végül bementem, és közöltem, hogy ha nem fogadják baj lesz. Nem hívták be azért se. Újra bementem a rendelőbe, és közöltem, hogy kénytelen leszek a rendőrséget hívni. Erre a doki beleegyezett hogy akkor bejöhet. Kértem egy tolószéket, elkezdett gúnyolódni, hogy vigye, ha lát egyet, mert ellopták.
Bevittük, az öreget egy másik beteg segítségével, közel ájult állapotban.
Erre elkezdett ordítani, hogy ki merte ezt az embert ideküldeni, nincs negyven kiló!
Megjegyeztem, hogy talán a kollégáit kérdezze, a fia vagyok, nem betegirányító.
Lázasan elkezdett telefonálni, máris lett ápoló, betegszállító. Hazahozták.
Másnap el esett a konyhában, hívom a mentőket, kijön két ficsúr, az egyik meglátván apámat,mondom neki, hogy aggódom, lehet hogy a csontja tört. Erre a válasz, hogy -csak ezért hívtak?-
Teljesen észnél volt, fel is sorolta hogy mit vigyek a kórházba, ha ott tartanák.
2 nap múlva hajnalban szól a telefon, hogy meghalt. Állítólag leállt a veséje, a medika szerint, soha nem volt gond a veséjével...

qbr 2016.10.19. 08:07:36

Azért az az erős empátia egy kicsit gyengült, amikor a másik beteg és az orvosa megbeszélését kellett félbeszakítani.
Dehát megértem én, nem lehetünk mindenkivel egyformán empatikusak, először is ott vannak a saját szempontjaink, ugye, amikkel empatikusnak kell lennünk, és olyankor a másikkal szembeni empatiára már kevesebb erő marad.

qbr 2016.10.19. 08:24:52

@Uni1002: Őszinte részvétem. Nem nagyon részletes a leírás, de az adott helyzetben a mentősnek igaza is lehetett, egy elesés nem biztos, hogy indokol mentővel történő szállítást. De ez persze függ édesapád állapotától, betegsége előrehaladtától.
És nem vagyok orvos, de a veseleállás is összefügghetett a betegségével.

Sajnos a szakrendelőkben a jelentkezéskori adatfelvétel hiányos legtöbbször, a társbetegségek alapján való priorizálás nem jellemző. Hozzáteszem, a dolgok védelmében, ez még egy fejlett informatikával sem lenne egyszerű feladat, mert a szakrendelők alapvetően nem erre vannak berendezkedve: az orvos és az asszisztens a rendelőben ül, nem latja a beteg aktuális állapotát, csak annyit tud, hogy nem sürgős, különben nem hozzá vitték volna. Amikor meg aztán kiderül, hogy miért hozzá vitték, akkor meg kezdődik a lázas telefonálgatás.

defné 2016.10.19. 08:49:38

Nem tudom mennyi a valos teny a posztban,de ha ez igy tortent akkor ki kellett volna hivnod a rendorseget. A biztonsagi orok sokszor es sok helyen tullepik a hataskoruket,de termeszetesen elotte jol megnezik kinek fognak "beszolni." Amikor a ciganyok azonnali ellatast kovetelve,fenyegetozve orditanak erdekes de nem kerul elo biztonsagi szolgalat.Mindenki jo nagyokat kussol.

Dikusz 2016.10.19. 10:47:14

@defné: Ha meg nem így történt, akkor a biztonságiaknak kellett volna hívni a rendőrséget. Az írásból úgy tűnik, hogy az eset a posztolóval, és társával történt, de az együttérzést csak ő várt, ő már egyáltalán nem volt az. Amikor ő úgy vélte, neki azonnal kell valami, akkor gondolkodás nélkül félbeszakította a beteggel beszélő orvost (lehet, hogy az az eset sokkal súlyosabb volt, mint a posztolóé).
Ha már otthonról is úgy indultak el, hogy a párja szomjas volt, miért nem keresett az ügyeleten ásványvizes automatát? A leírtak alapján valószínű többször jártak már kórházban, ha azt ki tudta deríteni, hogy a büfé zárva, akkor keresnie kellett volna egy ásványvizes automatát - valóban szerényen. Az meg hogy oxigéncső lóg ki az orrából, milyen betegség?
Miből gondolod azt, hogy nem volt indokolt, hogy hívták a biztonsági őrt? Azt pedig megkérdezném tőled, te egy feldühödött, ordibáló ember elé odaállnál, vagy csak gondolatban tennéd?

rikitikitévi 2016.10.19. 11:02:50

"-Nem ülök én le, amíg azt a pohár vizet meg nem szereztem!"

Ismerős ez a "ki, ha én nem!" vagy "Ide nekem az oroszlánt is, de azonnal!" hozzáállás.
Egyszer, hétvégi ügyeletben, tizenvalahány óra megszakítás nélküli munka után volt néhány perc szusszanásnyi szünetem, amikor kopogás nélkül berontott a szobámba egy hozzátartozó, valamilyen igazolást kért. Mondtam, hogy ügyeletben nem tudom kiadni, csak hétfőn. Márpedig addig innen el nem megyek, amig ide nem adja azt a tetves papirt, üvöltötte. Mi mást tehettem volna, hívtam a biztonságiakat, de az ember velük is szívózott, így azok is erősítést kértek, négyen vitték el az üvöltő dervist. Gondolom, ő is írt már a praxisra, hogy milyen csúnyán bántak el vele:
"Volt pofája a dokinőnek a szobájában heverészni, sajnálta azt a kis papírt tőlem, inkább rámuszította a pribékjeit" címmel meg is jelenhetne"

rikitikitévi 2016.10.19. 11:05:37

@Uni1002: " hívom a mentőket, kijön két ficsúr"
Milyen erkölcsi alapon vársz el empátiát és segítséget azoktól a mentőápolóktól, akiket ficsúrozol? Más kérdés, hogy ők segítenek, függetlenül attől, hogy te milyen vagy...

Tempus.Anh 2016.10.19. 12:43:44

Hordjál magaddal vizet, ha ismered a párod állapotát.
Egyszerű.

A többi : vihar egy pohár vízben, amit még meg is kavarsz, hadd habozzon.

A biztonságiakat nem hívja egy orvos egy ennyiért.
Bocs, hogy jó hosszú időt töltöttünk el hasonló környezetben ahhoz, hogy eléggé szkeptikusak legyünk.

Tempus.Anh 2016.10.19. 14:42:42

Amúgy pedig: mutasd meg a fb.-oldaladat és megmondom, ki vagy.

Azt hiszem, ezzel részemről kb. ennyi ez a mizéria.

alprazolam 2016.10.19. 14:44:44

na csak várjatok, majd jön Ani!

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2016.10.19. 14:55:40

Bazmeg, egy pohár vízért kell közelharcot vívni egy kórházban, és még a posztolót oltják? És ha nincs 200 Ft-od, akkor víz sincs?

Tempus.Anh 2016.10.19. 15:09:52

Ha berontok egy ajtón egy helyiségbe, ahol semmi keresnivalóm, hangoskodom, rendre utasítanak vagy egyszerűen kiküldenek, és még én adom a sértődöttet, aztán emiatt történetesen rendőrt vagy biztonságit hívnak rám, mivel magyarázom ki magam?

Hogy egy pohár vízre van szükségem ?

Nem a vízzel volt gond, hanem a posztoló fellépésével.

NEM KÖVETELŐZÜNK. Sehol. És főleg nem fennhangon. Alap.

Aztán meg: az orvos, az eü. dolgozó nem a szaros WC-papírod, nem a használt tamponod, de még a kifújt zsebkendőd sem.
Értve ?

defné 2016.10.19. 15:15:35

@Dikusz:
Ha meg nem igy tortent akkor a biztonsagi ornek kellett volna hivni a rendort.
Miert nem tette? Allitolag azert vannak ott,hogy a korhaz rendjet biztositsak nem? A kommentedet leszurve a holgy egy kisebb botranyt csinalhatott. Akkor?

Az irasbol ugy tunik,hogy az eset a posztoloval,es tarsaval tortent,de egyutterzest csak o vart,o mar egyaltalan nem volt az.
Nem egyutterzest vart,hanem egy pohar vizet keresett a beteg elettarsanak,ami nagyjabol 30 masodpercebe kerult volna a szobaban tartozkodo egeszsegugyi szemelyeztnek. Erted mar?

Amikor o ugy velte,hogy azonnal kell valami,akkor gondolkodas nelkul felbeszakitotta a beteggel beszelo orvost.
Huuuu micsoda fobenjaro bun az ajtoban beszelgeto orvost megzavarni,meghiszem azt..

Az meg,hogy oxigencso log ki az orrabol,milyen betegseg?
Bizonyara nathas volt a beteg azert kapott oxigent,es azert ult toloszekben egy surgossegi osztalyon.

Mibol gondolod azt,hogy nem volt indokolt,hogy hivtak biztonsagi oroket?
Ezt hol olvastad? En ilyet nem irtam. De ha mar itt tartunk a poszt szerint 5 szemely tartozkodott a szobaban,gondolom ha olyan nagy pataliat csapott volna a holgy akkor csak elbirtak volna egy novel,aki addig nem hajlando leulni,amig nem kap egy pohar csapvizet.

Azt pedig megkerdezem toled,hogy te egy felduhodott,ordibalo ember ele odaallnal,vagy csak gondolatban tenned?
Ha ilyen kardos menyecske lennek mint a doktorno aki rendre utasit egy pohar vizet kero betegkiserot,sot meg a felanalfabeta biztonsagi szolgalatot is kepes ez miatt riasztani akkor magatol erthetodo,hogy "odaallnek".
Mindenesetre megnyugtato,hogy a kozeljovoben mar ritkulni fognak a kormanyeroforrasok hangos orditasa a korhazi epuleteken belul,ha ilyen remek biztonsagiak es ilyen talpraesett orvosok lesznek a rendeleseken,akik egy artatlan nezetelteres eseten is azonnal biztonsagiakat hivnak. Remeljuk,hogy a tenyleg balhes reteggel is fognak elni a biztonsagi orok megnyugato jelenletevel.

defné 2016.10.19. 15:25:23

@rikitikitévi:
Te hol latsz itt "ki ha en nem"stilust? Kert egy poharat,vagy egy pohar vizet. Miert kell a posztot elferditeni? Nem berontott a szobaba,nem rarugta az orvosra az ajtot,nem kezdett el kurvaanyazni,hanem kert egy poharat. Ja,hogy a doktorno tarsalgott eppen az ajtoban? Hmm lehet az volt a baj.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.19. 15:32:56

Csak négy nap !

Emlékezzün kegyütt hogyan verette meg Gyurcsány Ferenc kerek 10 éve a magyar honfitársait, csak mert mást merészeltek gondolni a világról.
Mert kifütyülték.
Íme:
www.google.hu/search?q=rend%C5%91ri+t%C3%BAlkap%C3%A1s+2006&espv=2&biw=2133&bih=1100&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiEoPep_ebPAhXIvRQKHQi4DfoQ_AUIBigB&dpr=0.9

---------
Most azok mennek majd fütyülni, akik 10 éve a rommávert tüntetők képein örömködtek.
Ennyit tudnak meg a nevüket.

defné 2016.10.19. 15:38:53

@Tempus.Anh:
Akkor toled is megkerdezem,hogy hol olvastad azt a reszt,hogy a holgy berontott az orvosi szobaba?
Korulbelul igy tortenhetett ott is. A betegkisero kert egy poharat v egy pohar vizet,ami az orvosnak nem tetszett es rahivta a biztonsagiakat azzal a fals segelykeressel,hogy a holgy balhezik. Nagyjabol ugyanezt teszed te is.
Hordjon magaval vizet ha ilyen allapotban van a parja? Szomoru dolog ez,hogy ilyen a felfogasod. Teged meg nem vagott tarkon egy erzekenyebb beteg vagy hozzatartozo?

Karipapa01 2016.10.19. 15:52:43

Gondolkodjunk Béláim!
Tény az, hogy mindenkinek a saját, vagy a hozzátartozója betegsége a legfontosabb. De egy kórházban naponta több száz, esetleg ezer beteget is el kell látni. Amíg a posztolót a doktornő elvezetgeti a vízautomatához, addig egy másik beteget várakoztatni fognak? Így lenne helyes? Kinek minél nagyobb a pofája, azt kell előre venni? A posztoló helyett én nem panaszkodnék, hanem elnézést kértem volna. Nem csak a doktornőtől, hanem a többi várakozó betegtől is. A hisztériát pedig az ideggyógyászaton kezelik, de ott is sorba kell állni.

Tempus.Anh 2016.10.19. 15:57:24

@defné: Addig élnének.

De komolyra fordítva a szót: ki volt fals és ki mondott igazat? Hogy döntöd el ?
Annyi biztos, hogy a helyiségben, ahol én tartózkodom, én mondom meg, hogy bejöhet-e valaki vagy sem, van-e időm az illető szánmára vagy sem, azonkívül elemi illemszabály, hogy ha kiküldtek, kimegyek.
Nem kérdezek vissza, nem izomozok és nem tekerődzöm, mint egy nyavalyatörős, hanem megvárom, amíg az illető időt szakít rám.
Ha nem így teszek, akkor viszont viseljem a következményeket.

Tempus.Anh 2016.10.19. 15:58:48

számára
izmozok

Ez nem szerkeszthető felület, sajnos.

pantlikaskiralylany 2016.10.19. 16:09:57

Nem tudom, csak én olvastam el a szöveget?

"óvatosan bedugja a fejét a felvevő iroda nyitott ajtaján, hogy megkérdezze, honnan is szerezhetne egy poharat. Büfé már zárva, elmúlt hat óra. Odabent ügyeletes ápolónők, és orvosok, öten.A fiatal ügyeletes orvosnő, aki épp egy beteggel beszélget ugyanott az ajtóban, ő bent a szobában, a beteg kint a folyosón vagy két méternyire, félbeszakítja saját magát: - Üljön le, asszonyom, hamarosan sorrakerül!"

Kiemelném, hogy óvatosan bedugja a fejét ... odabent ügyeletes ápolónők, a doktornő pedig két méter távolságból beszélget egy beteggel aki a folyosón van, ő pedig a szobában...
Tehát szó sem volt arról, hogy félbeszakított volna bárkit is, a "doktornő" szakította félbe saját magát, hogy kioktassa, meg se várja, hogy mit szeretne, majd hívta a biztonságiakat, tehát nem volt olyan fontos beszélgetés, ha még arra is szakított időt. Persze kérdés, hogy mindeközben miért nem akadt egy ápolónő, aki közbeszól, hogy merre van az automata, ahol tud venni vizet....

Karipapa01 2016.10.19. 16:20:25

@pantlikaskiralylany: Igen! Odament és beleszólt! Te írtad! De szerintem kérdezzük meg a doktornőt is.

she_wolf 2016.10.19. 16:27:17

@defné:
"-Nem ülök én le, amíg azt a pohár vizet meg nem szereztem!"

Talán itt láthatta.
Én legalábbis itt láttam.
Nem gondolom, hogy épeszű orvos indok nélkül elsőre biztonságiakért sipítozna.

"Huuuu micsoda fobenjaro bun az ajtoban beszelgeto orvost megzavarni,meghiszem azt.."

Nem tudhatod (mivel a posztoló nem írta -mert gondolom, ő sem tudhatta), hogy mi volt a beszélgetés tárgya.
Ha éppen egy lesújtó vizsgálati eredményt, vagy diagnózist közöl, akkor azt hiszem, lehetnénk nagyobb empátiával is a körülöttünk lévőre.
Továbbá: "Odabent ügyeletes ápolónők, és orvosok, öten."
Ebből, valamint az időpontból két dolog ugrik be: műszakátadás, vagy konzílium.
Szóval megintcsak: türelem.

Valamivel lentebb a posztertől a facéról:
"Nem a doktornőt szakítottam félbe, még csak nem is néztem rá. A betegfelvevőben ülő többiekhez szóltam."
Milyen többiekhez? Betegtársakhoz? Ezek szerint ívesen tettek ők is a poszter bajára.

(Az én személyes, különbejáratú problémám: a doktornő kora teljesen irreleváns az eset szempontjából, továbbá ha valaki a vele/velük megtörtént eseményt kívülállóként prezentálja -egyes/többes szám harmadik személyben ír magáról/magukról. Nekem ez sokat elárul magáról az emberről, de mondom: ez az én bajom:))

Hogy mikor és hol csúszott el a dolog? Már a legelején, a kommunikáción.
Megint Tempus-Anh-nal egyetértve: vihar ama bizonyos edényben:( Az okokat pedig fentebb kell keresni.

she_wolf 2016.10.19. 16:32:45

@Tempus.Anh:
Ezért nincs nekem fb. oldalam:P Még a végén kideríted, ki vagyok, milyen vagyok:D
Bár nem is tudom....vagyok egyáltalán valaki, ha nincs f@cbuk oldalam?:(

qbr 2016.10.19. 17:47:11

@pantlikaskiralylany:
@defné:
Óvatosan vagy óvatlanul, de megzavarta egy másik beteg és egy orvos megbeszélését, és az mindegy, hogy az ölükbe ült be, vagy csak a fejét dugta be - zavarta őket és kész.

És miért? Mert lusta volt körbemenni egy folyosót, hogy egyáltalán megnézze, hogy van-e valami hely, ahonnan vizet szerezhet. Nem, inkább megy, és megzavar egy másik beteget, mert az ő pohár vize biztosan fontosabb, mint az a másik ember, akármi baja legyen is.

És ahelyett, hogy bocsánatot kért volna (nem az orvostól, hanem a másik betegtől), inkább elkezdett vitatkozni, mert az igazságérzete is fontosabb, mint a masik beteg, legyen bármi baja is.

Tempus.Anh 2016.10.19. 18:33:39

@she_wolf: Nem is annyira lényeges az az oldal, én arra céloztam, hogy arra egy pillantást vetve elég sok mindent megértettem.

@qbr: ...odacsap, ahova köll...Kb. ennyi.

mpl 2016.10.19. 19:16:40

@Ballib cenzúrázók réme 18: ez hogy jön ide?!

(Egyébként a randalírozó tömeget a világon mindenhol helyreteszik, aztán majd akitől kell, elnézést kérnek.
Ezek a 'forradalmárok' szétbarmolák a várost, elloptak mindent, amit lehetett, felgyújtották a TV székházat, meg néhány autót,hetekig rommá szarták a Kossuth teret és ezt mind az adónkból tették rendbe. Arról nem beszélve, hogy avilágon mindenhol azt, aki rendőrre kezet emel, a földdel teszik egyenlővé. Jogosan. Ezt Amerikában pl elvárják a polgárok...

csak néha benézek ha marhaságot látok 2016.10.19. 20:06:45

csak a miheztartás végett: szokásos betegforgalom mellett (100 fölött) amikor éppen mindenki szakad meg a munkába éppen varrtam egy pácienst amikor odasomfordál egy női beteg (pedig senki sem hívta és nem is engedte be abba a terembe) megérinti a vállamat, hogy ő csak egy ragtapaszt szeretne a kezére, nem akarna sorban állni mert siet.
mondom: üljön le a másik rendelőbe, 10-15 perc és megnézem a sebét.
kiment majd visszajött és még kétszer bepróbálkozott.
abba kellett hagyjam a varrást és kipenderítsem az amúgy nagyon kedves beteget, hogy semmi keresnivalója ott ahol egy másik beteget varrnak, vizsgálat nélkül nincs ragtapasz és itt mindenki vár a sorára.
a beteg nagyon rátarti volt, így én is rendőrt hívtam és elvitettem.
nem kell agresszívnak lenni vagy hangoskodni elég ha a hülyeség kitartással párosul és már lehet is hívni a rendőrt

swiss blend 2016.10.19. 20:10:01

@Karipapa01:

Sehova nem kellett volna elvezetni a posztert.Adni kellett volna a csapból egy pohár tiszta friss vizet ami feltételezem az orvosi szobában adott lehetőség.Nem kell ezt túlragozni ennyire.

swiss blend 2016.10.19. 20:18:18

@pantlikaskiralylany:

Nem,sajnos itt erről a részről amit bemásoltál nem hajlandóak tudomást venni.A csaj cirkuszolt, ezt itt eldöntötték többen.

drontal 2016.10.19. 21:20:35

Azt írja a poszterina hogy nem a doktornőhöz intézte a kérést hanem a betegfelvételi szobában tartózkodó öt személynek.

Mennyiből tartott volna ennek az öt személy bármelyikének kiadni az ajtón egy pohár vizet?
Mennyiből tartott volna ebből az öt személy valamelyikének útbaigazítani a posztert,hogy merre van az italautomata?

Ugyan kérem...

drontal 2016.10.19. 21:34:02

@she_wolf:
Nem a doktornőhöz intézte a kérését hanem a betegszobában tartózkodó öt személyhez.Ne haragudj de ezzel semmilyen fontos beszélgetést nem szakított és nem szakíthatott meg, amit a beteg és a doktornő az ajtóban állva egymástól két méterre folytatott.

Dikusz 2016.10.19. 21:39:00

@swiss blend: azt ugye nem gondoltad komolyan, hogy az orvosi szobából adnak a betegnek egy pohár vizet. Úgy gondolod, hogy az orvos, vagy a nővér majd ugrik, és kiszolgálja a beteget?

Dikusz 2016.10.19. 22:02:40

@swiss blend: engedd meg, hogy én is bemásoljak a posztból egy részletet:
"-Üljön le! -emelődik a hang.
-Nem ülök én le, amíg azt a pohár vizet meg nem szereztem!
-Nem?
-Nem."
ez szerinted nem cirkuszolás?
A beteg rosszul volt, feltehetően oxigénpótlásra is szorult (erre utal a posztoló is:"oxigéncső lóg az orrából"). Mi van akkor, ha a betegnek az elvégzendő vizsgálatok miatt nem is szabadna vizet inni?

faragó zsuzsa 2016.10.19. 23:46:21

@rikitikitévi: A mondatom ezt jelentette, hogy nem megyek vissza a váróba és ülök be egy többórás sor végére egy pohár vizért.Ekkor a párom ugyanis már sorra került és kezelték az oxigénnel, illetve különféle vizsgálatokra tologatták Nem azt jelenetette ez a mondat, hogy nem megyek el onnan. Hisz, ha figyelmesen olvasott , láthatta, el is mentem és megkerestem az italautamatát.
Ez szerintem nem cirkuszolás.A magunkért való kiállás nem cirkuszolás.
Senkit nem akadályoztam semmiben, míg ellenben engem akadályoztak a vízvételben ..Talán az sem egészen véletlen, hogy csak üres fenyegetés volt és eszük ágában sem volt valójában kihívni a rendőröket.Mert hisz mi lett volna a vád, hogy ez a nő itt vizet akar venni? Vagy mi? .

faragó zsuzsa 2016.10.19. 23:51:29

@Dikusz: Nem. Információt ad a a beteg hozzátartozójának, aki majd helyettük ad egy pohár vizet a betegnek, hisz ők, az ápolók, tudom jól, túlterheltek. De amennyi idő alatt velem veszekedtek, vagy tízszer elmondhatták volna, merre találok mosdót, esetleg műanyagpoharat, vagy az emlegetett italutomatát. Tehát: ugorni nem kell, normális , rövid válaszokat adni esetleg igen.

faragó zsuzsa 2016.10.19. 23:53:47

@csak Képzeld, tulajdonképpen engem is. De ezért most nem megyek vissza megkeresni a doktornőt, akinek a nevét sem jegyeztem meg. És valamiért remélem, hogy nem is kell soha megjegyeznem.

faragó zsuzsa 2016.10.19. 23:58:57

@s he_wolf: Este 8 óra volt. Sem műszakátadás nem volt, sem konzilium.A türelem megvolt, összesen hat órát ültünk ott teljes türelemben , mire az osztályre került a párom. Még egyszer, eközben mindössze egy pohár vízre lett volna szüksége. És meg is lett.

faragó zsuzsa 2016.10.20. 00:04:16

@she_wolf: A doktornő kora irreleváns,valóban, elhagyhattam volna.

A harmadik személyű fogalmazás pedig azért volt, mert ez eredetileg egy fészbúkbejegyzés és egyáltalán nem feljelentés volt a célja, hanem egy történet elmesélése. Ez egy stíluseszköz. Hogy magát mért zavarja, azon kívül, hogy valamibe belekössön, azt nem tudom. De tényleg legyen ez az ön problémája.

faragó zsuzsa 2016.10.20. 00:05:37

@Tempus.Anh: NEM követelőztem,szépen kértem. Érti, ugye?

faragó zsuzsa 2016.10.20. 00:09:05

@Dikusz: Hogy a büfé már zárva van, azt is utólag, a betegtársaktól tudtam meg, miként az italautomata helyét is.

faragó zsuzsa 2016.10.20. 00:12:29

@qbr: Nem én kezdtem vitakozni, hanem az orvosnő. Mért nem lehet figyelmesen elolvasni, amit írtam? Nem volt okom bocsánatot kérni, mert az orvos hagyta félbe a saját konzultációját, hogy engem a váróba való visszaülésre kényszerítsen. És hosszasan telefonáljon a biztonsági őröknek.

faragó zsuzsa 2016.10.20. 00:38:45

@Karipapa01: Nem kell előre venni azt , akinek nagy a pofája, senkit sem kell előre venni, természetesen. De addigra mi már sokadik órája ültünk ott és a párom már SORRA KERÜLT, már KEZELTÉK, már VIZSGÁLTÁK... Ugye,érti? ...mert ha nem, szívesen leírom újra meg újra meg újra.

faragó zsuzsa 2016.10.20. 00:45:26

@qbr: Na akkor ismét, csak a gyengébbek kedvéért: Nem az igazság volt fontosabb, az pont kevéssé érdekelt, mert eléggé aggódtam, hanem a pohár víz volt a fontos.És meg is lett. Ha akkor engedelmesen és szerényen visszaülök a váróba, soha nem lett volna víz. Még további négy órát ültünk ott, amíg az osztályra került. ...Érti? ....

faragó zsuzsa 2016.10.20. 00:54:59

@she_wolf:" Valamivel lentebb a posztertől a facéról:
"Nem a doktornőt szakítottam félbe, még csak nem is néztem rá. A betegfelvevőben ülő többiekhez szóltam."
Milyen többiekhez? Betegtársakhoz? Ezek szerint ívesen tettek ők is a poszter bajára. "

A többiek -nem abetegtársak és a hozzátartozók voltak a VISGÁLÓBAN, hanem az áploók és az orvosok, akik épp nem beszélgetek senkivel. A beregtársak nagyon helyesek és együttérzők voltak ugyanis, magával ellentétben, mert rögtön elmagyarázták ezután az eset után, amit persze ők is hallottak a VÁRÓBAN, hogymerre találom a automatát.

Maradte-e valami, ami nem világos?

swiss blend 2016.10.20. 01:05:29

@Dikusz:

Nem gondolom komolyan,hogy az orvosi szobából adnak a betegnek egy pohár vizet??????

De igen,kurva komolyan gondolom,hogy egy orvosban vagy ápolóban vagy akár a betegeket felvevő asszisztensben van annyi emberség,hogy ha egy ember vizet kér akkor ad neki,és igen, ha kell az orvosi szobából.
Én nem is értem,hogy hogyan lehet ilyen hülyeséget hozzászólásként írni mint amit írtál.Rosszindulatú vagy és gonosz.

swiss blend 2016.10.20. 01:12:18

@Dikusz:

A másik.Hogy jött ahhoz az orvos,hogy leülésre utasítson egy vadidegen embert? Mi az,hogy üljön le? Hát hol vagyunk az iskolában,hogy egy orvos (most mindegy milyen okból) de egy felnőtt embert egyszerűen arra utasít,hogy üljön le.Azért próbálj már egy kicsit gondolkodni is,hogy miket írsz.

she_wolf 2016.10.20. 01:25:00

@faragó zsuzsa:
"Maradte-e valami, ami nem világos?"

Számomra minden teljesen világos:)

she_wolf 2016.10.20. 01:39:53

@drontal:
Te sem voltál ott, én sem voltam ott, ergo: semmi nincs a kezünkben.
A poszttal foglalkozom, nem facézok. A poszt pedig hiányos, olyan dolgok nem szerepelnek benne, amiket ismerve árnyaltabb képet kaphatnának a Praxis olvasói.
Ennek szellemében írtam fentebb, hogy számomra immár minden teljesen világos, és a poszterrel nem is óhajtok részletekbe bocsátkozni, éspedig ezért:
"A beregtársak nagyon helyesek és együttérzők voltak ugyanis, magával ellentétben,..."
Tudod, hogy nem szoktam szó nélkül hagyni, ha valaki ok nélkül személyeskedik velem, megpróbálok tehát átlépni rajta.

(Megint magamból kiindulva: ilyesmikkel nem véletlenül nem a szakdolgozókat szoktam zargatni, hanem a biztonsági szolgálat emberét, takarító személyzetet, portást, beteghordót... Mert ők azok, akik minden egyebet tudnak, és nekem már sokszor segítettek is.)

ebella 2016.10.20. 04:02:40

Nem vagy véletlenül brazil? Azok követelnek maguknak (a saját problémájuk elintézésének) mindenkivel szemben elsőbbséget.

Talán nem egy orvos-beteg beszélgetést kellene megszakítani betolakodva egy csukott ajtón, hanem megkérdezni bárkit a folyosón(kb. percenként-kétpercenként megy egy ott dolgozó is egy folyosón, tapasztalat, de betegek meg tömegével vannak, akik közül egy biztos tud segíteni), hogy mi merre, esetleg még pohár, vagy üveg is van sokaknál. Ma szinte minden öregasszony vizes ibrikkel jár, nehogy szomjan haljon a fél óra alatt míg távol van a lakásától.

Értelmes embernek nem is jut eszébe csak az utóbbi. Talán nem egy orvosnak kellene ugrálnia a mások gyógyítása helyett, egy feledékeny és krakéler, paciens miatt?

ebella 2016.10.20. 04:04:33

@swiss blend: Kitakarodásra viszont nyugodtan felszólíthatja. Nem egy házibulin nyitott be egy szobába.

faragó zsuzsa 2016.10.20. 07:55:36

@she_wolf: Az van a kezükben, amit leírtam. Nem is egyszer. A személyeskedést pedig -nézzen csak vissza, nem én kezdtem. Az is személyeskedés, egyébként, hogy abstart hazugnak nevez és egyetlen önt helyesbítő válaszomra sem reagál, tehát kétségbe kell vonnom, hogy az ön számára minden világos lenne.

faragó zsuzsa 2016.10.20. 07:57:11

@ebella: Mindezekre a feltételezésekre már válaszoltam. Kérem, olvassa el, amit írtam.

faragó zsuzsa 2016.10.20. 08:02:57

@ebella: Nem szakítottam meg a beszélgetést.
Nyitva volt az ajtó.
Nem volt a folyosón dolgozó, mert akkor, természetesen, hozzá fordultam volna.
Hirtelen indultunk el és nem vittünk magunkkal vizet...de ez talán nem bűncselekmény?
Semmilyen orvosnak nem kellett ugrálnia, kérdésemet az ápolónőkhöz intéztem, de az sem kérés volt, pláne nem követelés, hanem kérdés.
Most sem vesztem el a türelmem, pedig most már volna miért.

faragó zsuzsa 2016.10.20. 08:04:35

@ebella: Nem nyitottam be.
Nem mentem be.
Kitakarodásra nem is szólitottak fel -hanem leülésre.
Tanuljunk magyarul szöveget olvasni.

she_wolf 2016.10.20. 08:21:23

@faragó zsuzsa:
1: Nem neveztem hazugnak, mi több, Magához sem szóltam!
@defné:-hez, @drontal:-hoz és @Tempus-Anh:-hoz szóltam. Magával csak annyit közöltem, hogy "Számomra minden teljesen világos.", továbbá Maga kezdett el személyeskedni velem. Ok nélkül!
A helyesbítéseire pedig azért nem reagáltam, mert nem óhajtok Magával beszélgetni. Reméltem, hogy ez világos a Maga számára, de ezek szerint tévedtem.

2: Válaszolni, pláne beszélgetni Magával a továbbiakben sem óhajtok, kérem, tartsa ezt tiszteletben! Őszintén remélem, hogy nem lesz köztünk vita!

ebella 2016.10.20. 08:56:03

@faragó zsuzsa: Meglátta a lényeget, hogy mit miért nem tesz a jól nevelt, kulturált ember. Gratulálok! Talán ez volt a konfliktus eredeti oka is, hogy azt képzelni valamiért, hogy maga mindenki előtt van.

Mindenkinek van baja aki kórházba megy. Nem csak a magukfajtának! Nehogy már megvárja amíg lehetősége van kérni, tolakodjon oda mindenhova, ezután is!

Nemrég a piacon sorban álltam. Egyszer csak elém áll egy hetvenes banya, hogy ő itt állt. Mondom mikor csókolom. Mikor én és mögöttem levő két ember ideállt még nem, az biztos. De ő csak elment kenyeret venni. Ja mondom, akkor nagyon jogos, hogy elém álljon, hiszen csak elmenet kenyeret venni, addig minden sorban fenntarthatja a helyét teljes joggal, ahova előbb beállt egy pillanatra. Másnak úgy se kell semmi mást vásárolnia, milyen igaza van. De ezért persze megkerültem és visszafoglaltam a helyem. Erre a két mögöttem álló is. Csak hápogott, hogy milyen emberek vannak. Mondtam igen. Nagyon érdekes egyesek mit képzelnek magukról.

Nem érti ugye, mi is volt a gond?

faragó zsuzsa 2016.10.20. 09:17:00

@ebella: De értem.
Maga nem érti, hogy az én esetemben mi volt a gond.
A jól nevelt, kulturált emberhez az is hozzátartozik, hogy odafigyel a másik válaszára,meg próbálja megérteni és arra válaszol, nem csak a magáét ismételgeti.
Ez önnek men sikerül, amint látom.
Ki a magunkfajták, ön szerint?
Mi tud ön erről?
Esetleg : cigány?
Téved: nem vagyok cigány.

faragó zsuzsa 2016.10.20. 09:28:54

@she_wolf:
Most idézzem fel, hányszor szólt hozzám? Most komolyan akarja? Például most, amikor azt írja: magához se szóltam?
Másrészt, valóban, nem nevezett szó szerint hazugnak, de kétségbe vonta a posztban leírtak igazságát, eltorzította az abban szereplő mondatokat, vagy figyelmetlenségből, vagy ki tudja miért -ez meghazudtolás .Így értettem, hogy hazugnak nevezett.

Őszintén szólva én sem óhajtok önnel beszélgetni, de mivel a posztot én írtam, ha arra reagál, ön, ha akarja, ha nem , hozzám szól.

Ne gyerekeskedjen,nem hiszem, hogy hogy ezt nem érti. Hiszen, mint látom, ön őshonos ezen a fórumon, ahol én most járok először és remélem, utoljára.

Nézze, remélem , nem lesz rá a továbbiakban szükségem, de egy tapasztalatot máris szereztem: ha legközelebb ügyeletre megyek, bárki rosszulléte okán, vizet mindenképp viszek magammal, egy konfliktussal kevesebb.
Második tanulság: erre a fórumra nem jövök, bármi is történjen, mert itt nem lehet igazam, mert itt tombol a rosszindulat.
És most távozom.
További jó kakaskodást a kis szemétdombján.

she_wolf 2016.10.20. 09:51:18

@faragó zsuzsa:
Isten áldja!

(Nem az én szemétdombom, hanem a maguké, ahol azt és úgy rugdoshatnak, akit és ahogy akarnak. És mielőtt az itteni kommunikációt véleményezi, olvasson! Nyitott szemmel! Megnyugtatom, ha én szólok valakihez, az meghallja, mert neki címzem! Megteszem, és megtehetem, hiszen tudja: én itt "őshonos" vagyok.)

Tempus.Anh 2016.10.20. 10:12:03

A legtöbb SBO ajtaján világosan írja, hogy "Hívás nélkül belépni tilos".
Ezzel senkit nem akarnak kirekeszteni, hanem az éppen ellátott beteg jogait védik, többek közt a normális, zavartalan ellátáshoz való jogát.

Ezen a felületen többször felhozták, több posztban is, hogy "Vizsgálat közben ki-be járkálás volt körülöttem", mindezt természetesen neheztelő hangnemben és sértődötten.

Azt hiszem, ennek fontosságával egyeérthetünk: nem arról volt szó, hogy bárkinek, aki rászorul, ne lenne joga egy pohár vízhez, az SBO-n, vagy bárhol.
A fentiek figyelembevételét kérték.

she_wolf 2016.10.20. 10:19:26

@Tempus.Anh:
Van sapka, nincs sapka. Ennyi.

defné 2016.10.20. 10:54:33

Huledezek,hogy emberek mit nem kepesek kihozni egy tortenetbol ami egy artatlan keressel indult az egeszsegugyi szemelyzet fele,akik tortenetesen tobben tartozkodtak egy helysegben. A maguknak tulzott tiszteletet kovetelo eeszsegugyi dolgozok es a vegtelensegig nekik bologato kommentelo csoport. Ebbol all ez a blog semmi masbol. Itt mezei embernek igaza nem lehet,ami sajnos tukrozi a mostani valos helyzetet a korhazakban es a rendelokben.

she_wolf 2016.10.20. 11:18:23

@defné:
Miért ne lehetne igaza egy mezei embernek (ahogy te mondod)?
Volt már rá példa, nem is egyszer.
De az igaz, hogy nem az a jellemző, hogy olyan esetek kerülnek ide, ami a szakembereket elgondolkodtatja, a legtöbbször ugyanaz a történet oka.
Nem lenne szabad, hogy egy pohárnyi víz beszerzése ekkora vitát generáljon.
Ez olyan alapvető dolog, amihez koslatás nélkül is hozzá kellene tudni férni.

De ez nem a szakszemélyzet hibája, és nevezhetsz aminek akarsz, de egy ilyen felütéstől, hogy "-Nem ülök én le, amíg azt a pohár vizet meg nem szereztem!" persze, hogy nyílik a bicska.

Ami pedig az általános helyzetet illet, az siralmas. Mindenkinek, egyformán. És esélyt sem látok arra, hogy ez változzon:(

defné 2016.10.20. 13:30:31

@she_wolf:
Csodalkozol azon,hogy a gondolom eros hangnemben torteno "uljon le"utasitasra az volt a valasza,hogy "nem ul le amig nem szerez egy pohar vizet"? Te hagytad volna,hogy ilyen stilusban utasitson akarki is,csak azert mert rossz helyre dugtad be a fejed egy poharat vagy pohar vizet kerve? Nem hiszem,hogy hagytad volna szo nelkul,mint ahogy en sem. Legalabbis en biztosan nem hagytam volna szo nelkul ezt a modort akar orvostol akar barki mastol.

defné 2016.10.20. 13:34:17

@swiss blend:
Hogy gondolsz ilyet,hogy az orvosi szobabol vagy a felveteli irodabol egy kiszaradt szomjas ember vizet kerhetne? A betegnek szerenyen szomjan kell dogleni a 5-6 oras varakozas alatt ha tortenetesen peldanak okaert nincs nala 200-300 forint.

defné 2016.10.20. 13:36:24

@ebella: ne keverd mar ossze a piaci elmenyeidet egy surgossegi osztalyon vizetkero emberrel baz+.

Tempus.Anh 2016.10.20. 14:15:50

@she_wolf: A magyar betegek egy része olyan, hogy ha nem teljesítik azonnal a halálosan fontos kérésüket, akkor hanyattvágják magukat és tekergőznek, mint a nyavalyatörős, vitustáncot járnak, megfejelik a falat, átmennek a csukott üvegajtón és még sok egyéb látványos dolgot művelnek, hogy igazukat bizonyítsák.

Szóval nekem, NEKEM nem öt, vagy tíz perc múlva, hanem MOST, AZONNAL, EBBEN A SZEMPILLANTÁSBAN.

Mert én ÉN vagyok.

defné 2016.10.20. 14:40:32

@Tempus.Anh:
Igen,vannak ilyen betegek is,es van az a betegreteg akik hosszu orakat varnak turelmesen a varokban sokszor eros fajdalmakkal,lazzal,rosszullettel,torott csontokkal,szurt vagott sebbel es szotlanul kivarjak a sorukat. Aztan vannak azok a betegek nem is kevesen akik szinten szo nelkul elturik a kezeloorvosuk eppen aznapra elojott duhrohamat,a durva megjegyzeseket,a kerdeseikre adott szemtelen valaszokat,stb. Es igen,bizonyara vannak olyanok is akik koveteloznek,eroszakoskodnak de lassuk be azert ez a letszam igen elenyeszo a magyar betegtarsadalomban,hiaba probalod minden kommentednel ezt tenykent kozolni.

Tempus.Anh 2016.10.20. 15:07:08

@defné: A valódi beteg az nem türelmetlen és nem követelőző, nem fekszik el hetekre egy kórházi ágyon és nem talál ki újabb és újabb panaszt minden egyes rákérdezéskor, nem ostromolja az orvost a legkülönfélébb indokokkal.
A valódi beteget szívesen kezeljük, segítünk a baján, nyomonkövetjük, kontrolláljuk, foglalkozunk vele a szakmánk, legjobb tudásunk szerint.

A baj a többivel van.

Drago Brutic1 2016.10.20. 15:15:07

@Tempus.Anh:
AZ ilyen hozzáállású orvosok miatt költök súlyos tízezreket már egy éve magánrendelésre, de megéri. A magyar beteg egy részének esélye sincs ügyeletre, és/vagy szakrendelésre bejutni, vagy megfelelő szintű ellátást kapni (cirka 2 perc), megfelelő gyógyszert megkapni, ergo gyógyulni például egy arcüreggyulladásból, így aztán szépen kikerül az állami egészségügyből. Nem is okoz problémát neked, örülhetsz.

Drago Brutic1 2016.10.20. 15:59:57

Régóta követem ezt a blogot csendben, egyre groteszkebb, ami a kommentekből megjelenik. Értelmes emberek fejtik ki, hogy a magyar egészségügyben nincs nagy gond, legfeljebb a betegek hozzáállása, türelmetlensége. Én magam, és a családom türelmes emberek vagyunk, nem balhéztunk, pld az apám haldoklásánál, amikor a folyosón egy orvos nem állt le velünk egyetlen szóra (mi, hogy, mikor), elfogadtuk, hogy a magyar kórházban a beteg és a hozzátartozó is csak egy test, nincsenek alanyi jogon érzései, félelmei. Azt is elfogadtam, hogy a nőgyógyász főorvos, aki nem volt hajlandó időben megindítani a szülést, minek következtében kb 5 órás intenzív osztályos küzdelem és véradás során mentették meg a haláltól, szóval hogy ez a nőgyógyász úgy veszi át az eset után a hálapénzét, hogy nem néz a szemembe, és örül, hpgy nem idnítunk vizsgálatot. Elfogadom azt is, hogy az elmúlt 5 kapcsolatomból a magyar egészségüggyel négy gyakorlatilag katasztrofális volt, a fülorrgégész két perc rendelés alatt morogva megtagadja az eddig használatos gyógyszer felírását, majd olyan antibiotikumot ír fel, ami hatása 0. És kérdem én, kinek ne lenne 5 ilyen posztja amit jó esetben nem küld a praxisra? Miért, mert jó, tehát türelmes beteg, ahogy egyes kommentelők ezt definiálják. Hiszen ebbe születtünk bele. És akkor jön a kultúrsokk, amikor elmész a magánorvoshoz, aki cirka 12 ezer forintért kezet fog veled, bemutatkozik, úgy beszélget veled, hogy úgy érzed, nem egy fehérjehalmaz vagy, hanem egy ember, nem rádordít, amikor megemlíted az antibiotikumos orrcsöpp nevét, hanem felírja és láss csodát, egy hét múlva meg is gyógyulsz. No ez a kultúrsokk. Mint az egyszeri keletnémet, aki átmászott a Falon, és nem nyakonb..ta a nyugat berlini rendőr, hanem rámosolygott. Furcsa egy érzés, függővé tesz. Így aztán utoljára is írok ide, megígérem a kedves orvos kommentelőknek, mint ahogy az állami rendelőkben sem fognak többet látni. Üdv.

Drago Brutic1 2016.10.20. 16:01:09

"során mentették meg a haláltól" - feleségemet.

forge 2016.10.20. 16:28:04

-Üljön le,asszonyom,hamarosan sorra kerül.
-Köszönöm szépen,már sorra kerültem-mondja az -élettársnő-most csak egy pohár vizet próbálok szerezni.
-Üljön le!-emelődik a hang
-Nem ülök én le,amíg azt a pohár vizet meg nem szereztem!
-Nem?
-Nem.
-Jó,akkor hívom a biztonságiakat.

Nem tudom ki hogy van ezzel, de ezeket a sorokat olvasva én azt gondolom,hogy egy hatalmi mámorban szenvedő fiatal orvos és két bunkó biztonsági őr megmutatta,hogy az adott osztályon nem lehet ellentmondani még ha a fene fenét eszik akkor sem.

forge 2016.10.20. 16:36:23

@Dikusz:

Te ugyanazt a párbeszédet írtad le mint amit én csak te azt szűrted le,hogy a poszter cirkuszolt én viszont pont az ellenkezőjét mondom.A doktornő egy kissé túllépte a hatáskörét ezzel a stílussal.

rikitikitévi 2016.10.20. 18:41:51

@Drago Brutic1: "utoljára is írok ide, megígérem a kedves orvos kommentelőknek, mint ahogy az állami rendelőkben sem fognak többet látni. Üdv."

Szerintem mind az orvos kommentelők, mind az állami rendelők kifogják heverni ezt a csapást. Üdv.

Tempus.Anh 2016.10.20. 19:37:56

@rikitikitévi: Irtó nehéz lesz kiheverni, de megpróbáljuk :D

Rotoxis 2016.10.20. 19:54:03

@Tempus.Anh: Ne reményedj, ha tényleg megüti a guta, úgyis hozzád kerül, nem a magánrendelőbe! ;-)

dayue 2016.10.20. 20:29:13

Elmegy a kórházi vezetőség az édesanyjába.Egy vízadagoló készülék 23 ezer forintól már elérhető, de lehet bérelni is maximum 4 ezer forintért havonta.A 19 literes buborékmentes ásványvíz ballon 1550 Ft + 1000 db-os eldobható pohár 900 Ft /csomag.
Minél több ballont rendelnek annál olcsóbb a tartályos ivóvíz,tehát nem szarná magát össze a fenti kórház ha még szarul is áll az egészségügy.Ezek olyan pitiáner összegek,hogy a vezetőségen múlik egyedül.

De a posztra is reagálva: ha ezt az én feleségemmel játszotta volna el a doktornő, nem lett volna alkalma biztonságiakat hívni az biztos.Mielőtt itt bárki is elkezdené,hogy akkor nejem egy bunkó paraszt az téved,csak utálja a szemét embereket akik visszaélnek mások szorult helyzetével persze biztonsági őrök mögé bújva.

dayue 2016.10.20. 20:33:51

@Tempus.Anh:

Ki az a marha aki a mai világban hetekre elfekszik egy kórházi ágyon (itthon) ha tényleg nem indokolt? Talán egy hajléktalan.De épeszű ember inkább kihagyja ezt az elfekvést.

dayue 2016.10.20. 20:40:03

@she_wolf:

Jól tette,hogy nem volt hajlandó leülni addig amíg a párjának valahonnan nem kerített egy üveg/pohár vizet.
Nem a személyzet hibája abban igazad van, de a személyzet viszont tudja azt,hogy este 6 óra után a büfé bezár automata nincs minden osztály minden méterén,így a beteg kóvályoghat az épületben ameddig csak nem talál egyet.De miért kell kóvályogni? Miért nem lehet vita nélkül eligazítani egy embertársunkat aki vizet keres egy kórházban?

dayue 2016.10.20. 20:43:39

@ebella:

Te ki az anyád vagy itt ezzel a szemét dumáddal?

Tempus.Anh 2016.10.20. 21:12:04

Egy bankban, vagy bármilyen hivatalban járva, eszembe nem jutna az, hogy ÉN mondjam meg, mi hogyan történjen odabent, követelőzzek, sürgessek, noszogassak bárkit vagy veszekedjek az alkalmazottakkal, urambocsá' a biztonságiakkal.
Egyedül a kórház az a hely, ahol, ha bemegy az illető, azt képzeli magáról, hogy hivatásosok vannak odaállítva, akik a kegyeit lesik, őt különböző módon kielégíteni igyekeznek, aztán úgy törli beléjük a kezét-lábát, ahogy akarja.
Nincs belső házirend, órarend, tilalom, szabály, az van, amit az ő elméje kiagyal és amit az erekciója egy adott pillanatban megkíván.
Ha az nem teljesül, akkor mindenkinek az édesanyukája van.

swiss blend 2016.10.20. 22:14:32

@Tempus.Anh:

"Egy bankban,vagy bármilyen hivatalban járva,eszembe nem jutna az,hogy ÉN mondjam meg,mi hogyan történjen odabent,követelőzzek,sürgessek,noszogassak bárkit vagy veszekedjek az alkalmazottakkal,urambocsá' a biztonságiakkal.

Ha egy bankban várakozva rád tör a kínzó szomjúság egész nyugodtan megkérheted a banki ügyintézőt,hogy adjon egy pohár vizet.Nem fogja azt mondani,hogy azonnal üljön le a seggére és várjon a sorára, és a biztonságiakat sem fogja ez miatt odainteni.
De gyakorlatilag bármilyen hivatalban ha az ügyfél kér egy pohár vizet (mert nyilván oka van rá)senki nem fogja leülésre utasítani és biztonsági őröket hívni.

Egyedül a kórház az a hely ahol egyáltalán nem biztos,hogy a szomjas beteg kap egy pohár vizet ha megszomjazik.

swiss blend 2016.10.20. 22:21:48

@dayue:

Így van, egy ballonos cserélhető ivóvíztartály meg a készülék piti összegért beszerezhető, ami a kórházi vezetőség dolga lenne-ha lenne bennük egy cseppnyi emberség,de nincs-mivel egy sürgősségi osztályon hosszú órákat várakoznak a betegek étlen-szomjan.A másik pedig az,hogy sokan nem is vennének igénybe,tehát óránként sem kellene cserélni a ballont mielőtt itt valaki kitalálna.

swiss blend 2016.10.20. 22:23:58

@ebella:
Ha nem ment be akkor hogy szólíthatja fel kitakarodásra? Amúgy milyen stílus az, ha egy állítólag iskolázott valaki "kitakarodásra" szólít fel egy pohár vizet kérő embert? Ezen amúgy elgondolkodtál már??

swiss blend 2016.10.20. 22:28:03

@forge:

:D Valahogy én is látom a dolgot.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2016.10.20. 22:36:25

Kistarcsán az irodában nincs vízcsap.

Hasonló nagypofájú rokon igen gyakori, részint a cigányok között, részint a "ki, ha én nem" típusú, az orvost eleve rakás szarként kezelő gazdag bunkók között.

Én is kivágtam volna, mint a huszonegyet. A biztonsági embert akkor hívják, ha egy taplóval végképp nem lehet bírni.

A poszter még nem is a legbunkóbb, mert pl. tegnap este bejött egy még nagyobb tahó, aki megkérdezte tőlem, hogy most milyen orvosok vannak bent. Minőségre, mert csak. Megmondtam neki, hogy ostobák és gorombák, különösen a műszakvezető.

mechanikus körte 2016.10.20. 22:38:54

@Drago Brutic1: te hálapénzt adtál a nőgyógyásznak, aki miatt állítólag majdnem meghalt a feleséged? Valóban remek alany vagy a magánrendelőknek.:D

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2016.10.20. 22:40:12

Amúgy abban a váróban, ahol van fali oxigén, ott a vízcsap az oxigén csatlakozója alatt. Szóval a rokon hazudik, mint a vízfolyás.

Tempus.Anh 2016.10.20. 22:41:05

@swiss blend: Ha bedugom az orrom a bankigazgató irodájába, csak úgy, akkor tutti, hogy nem vízzel kínálnak meg.
Vagy legalábbis nem egy pohárral.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2016.10.20. 22:46:18

@dayue: gyere be, ha ilyen félelmetes vagy, és próbáld ki velem. De traumatológia nincs nálunk, úgyhogy eleve rendelj mentőt, te világ bátra, aki kiállna egy doktornő ellen. Hozzám gyere, széttéplek!

karcsibácsi 2016.10.20. 22:48:42

@Molnárgörény:" a rokon hazudik, mint a vízfolyás."
Itt ez a módi. Mindenféle arrogáns, primitív alak összevissza hazudozik és mocskolja azokat, akik adott esetben az ő, vagy valamelyik pereputtyuk életét menti meg.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2016.10.20. 22:55:33

@swiss blend: Tulajdonképpen a kórházak vezetése üzemeltethetne komplett ingyen büfét is olyan, néhány órát ott töltő ambuláns betegek számára, akik nem is sejtették, hogy a vizsgálat nem 20 perc. Telik rá, legalábbis a félhülyék hallucinációiban.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2016.10.20. 23:00:48

@karcsibácsi: Ha az a kurva vízcsap nem pont az oxigén csatlakozója alatt lenne kissé balra, a dumában lehetne némi valóság. De mivel ott van, az egész poszt arról szól, hogy állt neki pofátlanul fontoskodni egy olyan lény, aki a domináns voltát akarta villogtatni, de nem találkozott az elvárt alázattal.

she_wolf 2016.10.20. 23:09:31

A víz alapvető szükséglet, életfeltétel. Beteg ember és kisgyerek esetében különösen.
Egy egészségügyi intézményben ehhez hozzáadódik az is, hogy higiéniai alapkövetelmény.
Ezzel nincs semmi baj. A baj azzal van, hogy -és akkor sorban válaszolnék azoknak, akik megszólítottak:
@defné:
"Te hagytad volna,hogy ilyen stilusban utasitson akarki is,csak azert mert rossz helyre dugtad be a fejed egy poharat vagy pohar vizet kerve?"
Természetesen nem, de okafogyottt is lenne. Nem azért, mert nálam van a bölcsek köve, hanem mert nyakamba a rozsdás kést, hogy a posztert védő, érte kiálló kommentelők is meg tudták volna oldani ezt a feladatot anélkül, hogy egy csapat szakdolgozót megzavarjanak a munkában.
(Csak egy ártatlan kérdés: miért van az a gyakran téves elképzelés az emberekben, hogyha 5 fehér köpeny dumál egymással, akkor csak sztorizgatnak, és nyugodtan közéjük lehet csörtetni)?

@dayue:
A poszter -mint kísérő- sajnos órákat volt képtelen várni az SBO-n. Gondolkodj egy picit: ha ilyesmit kell megoldanod, több órádba kerülne?
Amit a vízadagolóról, ballonról és egyebekről írtál, abban teljesen igazat adok neked, a gondot csak az okozza, hogy papírforma, ami jól működhetne. Hogy miért nincs így mégsem, annak prózai oka van, ezt pedig mindannyian tudjuk:(
A poszter és a betegek kívánalma teljesen jogos, és érthető.

Eddig a betegek szemszögéből. Most a dolgozókéból: orvos/nővér vagy. Teszed, tennéd a dolgod, gyógyítanál, ápolnál. Ráadásul már ügyeleti időben vagy, tehát a nap nagy része a hátad mögött van. Erre az egyik beteg vizet kér, a másik mellékhelyiséget keres, a harmadik elnéz egy vizsgálót... Mert egy ügyelő kórházban vagy a sürgősségi ezek mennek. Tudsz-e a munkádra koncentrálni, felelősségteljesen dönteni adott helyzetben, és még kedvesnek is lenni ahhoz, aki éppen vízért -vagy bármiért- jelez neked?
Azért kérdeztem ezt így meg, mert voltam hasonló helyzetben, amikor az orvos 15-20 perc alatt képtelen volt 3 összefüggő mondatot elmondani, mert vagy ez, vagy az, vagy amaz zavarta meg benne.
A kórház az egytelen olyan hely, ahol mindenki jogot akar arra formálni, hogy minden óhaját prompt teljesítsék, mert vagy meghal, vagy mert fizeti a tébét.
Nem bántani akarom a poszeteket, és tudom, hogy mindenkinek a saját, és szerettei baja a legfontosabb. De azt hiszem, ennek oda-vissza kellene működnie.
De semmi gond, új, hiperszuper kórház fog épülni rövidesen Budapesten, de buli lesz!
Gondolom, Kistarcsán és egyéb vidéki kis -és nagyvárosokban boldogok lesznek az emberek:(

(Igaz, én is voltam már olyan helyzetben -nem is egyszer-, hogy azt gondoltam, még egy szó, és belemászok a doki képébe. De a vizsgálat alatt lemeccseltük a dolgot, és a végére még egy fáradt poén is került.)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2016.10.20. 23:10:58

@faragó zsuzsa: Én is hazugnak nevezem, a fentebb írtak okából. Ha nem tetszik, bátran pereljen be, de figyelmeztetem, hogy ez nem kockázatmentes, mert én elértem már jogerős ítéletet becsületsértés miatt rokon ellen, most fogom kártérítés miatt is perelni. A kórház jó hírét hazudozása sérti, így retorzió érdekében a vezetésnek is jelzem.

she_wolf 2016.10.20. 23:19:02

@swiss blend:
Valóban piti. Alkalmanként. Egy kórházban X szintre Y db., annak folyamatos töltöttsége, esetenkénti karbantartása, alkatrészek pótlása....
Kérdés 1: kötszer, vagy vegyszer?
Kérdés 2: miből, amikor még a fájdalomcsillapítót is fel kell iratnom, ki kell váltatnom, és be kell hozatnom. (Ha kacifántosabb a gyógyszerezésem, és nem tartozik az aktuális kezelési protokollhoz, akkor pláne!)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2016.10.20. 23:26:52

Amúgy a kérdéses iroda egy kb. 6x2 méteres lyuk, az ajtó meg befelé nyílik, ezért szinte soha nem csukják be, mert akkor a bejövő jó eséllyel pofoncsapja azt, aki a benti pultnál áll. Jellemző a poszterre, hogy azon rugózik, hogy bement-e vagy sem. Ez mindegy, mert ha csak beugat, akkor is képes mindenkit megzavarni.

she_wolf 2016.10.20. 23:39:37

@Rotoxis:
Erről mindenki előszeretettel elfeledkezik;)

faragó zsuzsa 2016.10.21. 01:00:12

@Molnárgörény: Nem állítottam , hogy van ott vízcsap. Nem jártam ott bent, tudja? Bedugtam ea fejem, nem kezdtem bent csapot keresgélni, cérdeztemsak megk megkérdeztem, hogy hol találhatok egy poharat. Ez történt.
És jól mondja: hát persze, hogy nem én vagyok a legbunkóbb. Itt található fölöttem számos kommentelő, akik mind bunkóbbak nálam.

faragó zsuzsa 2016.10.21. 01:02:25

@Molnárgörény: Remek ötlet, támogatom! Ha én nem tettem feljelentést az ügyben , tegyen maga! És egyúttal kérje meg a kórház vezetőségét, hogy kezdeményezzenek önnél egy elmeorvosi vizsgálatot valamely pszicihiáter kollégájuknál. Sok szerencsét.

faragó zsuzsa 2016.10.21. 01:12:48

@she_wolf:" @dayue:
A poszter -mint kísérő- sajnos órákat volt képtelen várni az SBO-n. Gondolkodj egy picit: ha ilyesmit kell megoldanod, több órádba kerülne? "

Tessék? Mit voltam képtelen?
Akkor már második órája voltunk ott és még négy telt el utána. Összesen hat órát ültünk ott, illetve én ültem, őt vizsgálatokra tologatták. A második órában szólt nekem halkan, hogy hoznék-e neki egy pohár vizet. Ezt aztán én negyed óra aatt megoldottam végül, kevesebb idő is elég lett volna, ha nem áll közém és az automata közé a két biztonsági őr. Igaz, simán kikerültem őket... hogy milyen szavak kíséretében, azt az eredeti posztban olvashatja.

Egyáltalán, mért nem olvassa el figyelmesen a szöveget, mielőtt véleményezi?

faragó zsuzsa 2016.10.21. 01:14:59

@Molnárgörény: A bemenésen nem én rugóztam. Első pillanattól jeleztem, hogy nem mentem be.

she_wolf 2016.10.21. 02:19:48

@faragó zsuzsa:
Az elütésért elnézését kérem, "kénytelen" akart volna eredetileg lenni.

Ha negyedóra alatt sikerült ezt a feladatot megoldani, akkor mivégre a poszt?
A hat óra miatt összeteheti a két kezét, azt hiszem. Sokaknak/sokunknak nem sikerül ilyen gyorsan végezni az SBO-n.
Most, hogy teljesen fölöslegesen csapott patáliát, jobban van? Költői a kérdés. Magának tudnia kell, hogy ez mit jelent.

faragó zsuzsa 2016.10.21. 06:19:07

@she_wolf: Ez már kötözködés.Tényleg kiszálltam. Mulassanak jól magukban.

Tempus.Anh 2016.10.21. 07:14:59

Storm in a cup of water.

rikitikitévi 2016.10.21. 08:56:20

@faragó zsuzsa: "csak jelezni akartam, milyen mentális állapotban van ma Magyarország" Hát ez sikerült. A kekeckedő, követelődző, konfliktust generáló hozzátartozó viselkedése szomorú látlelet Magyarország mentális állapotáról.

she_wolf 2016.10.21. 09:06:03

@Tempus.Anh:
...as almost always...never mind, dear;)
(I'm interested of what is kheiron thinking about this:) I saw Him yesterday:D)

she_wolf 2016.10.21. 09:13:59

@faragó zsuzsa:
A kötekedés nem az én műfajom, úgy tűnik, mégsem nézett alaposan utánam, és felületesen, elhamarkodottan ítélkezik. Kerekedjen fölém, és mutassa meg nekem, milyen egy szavatartó ember!

defné 2016.10.21. 09:15:03

@Tempus.Anh:
Se bankigazgatoi irodarol sem foorvosi szobarol nem esett szo. A banknal az ugyintezorol irtam,a viz meg a beosztott egeszsegugyi alkalmazottaktol lett kerve. Tehat magas beosztasu emberek irodairol szo sem esett.

defné 2016.10.21. 09:18:55

@Molnárgörény:
Szerintem te halucinalsz ha sz ingyenbufet kevered az ivovizzel oregem. Ha orvos vagy eleg nagy baj az nekunk,hogy egy ilyen felfogasu ember betegek kozeleben lehet es nagy valoszinuseggel kiskiralykent rendel. Mar ha rendel...

rikitikitévi 2016.10.21. 09:46:13

@she_wolf: Függő beszédben egyenes szórend és I'm interested helyett helyesebb lenne az I wonder.Bocs.

qbr 2016.10.21. 09:57:57

@faragó zsuzsa: Aha, szóval a doktornő hibája, hogy nem nézett téged levegőnek, hanem tudomást vett a letezésedről, miután beléptél a személyes terébe (ha ő az ajtóban állt, és te a szobában ülőkhöz tudtál szólni, akkor benne voltál a személyes terében).

she_wolf 2016.10.21. 09:59:56

@defné:
Ne húzd fel magad, kérlek!:)
Senki nem vitatja, hogy komoly bajok vannak az egészségügyben, hiszen látod, hogy egy apró dolog is mekkora feszülést okoz.
Való igaz, nagyon sok beteg akkora arccal megy orvoshoz, hogy csoda, ha befér a ajtón. Azért, mert belőle csak egy van és ideneki mindent. Igen, én is szeretem, amikor gyorsan, flottul mennek a dolgok. De amikor a szakszemélyzetnek aznap már az X+1-edik ilyen nagy arccal kell kell(ene) mosolygósan, és empatikusan megfelelni és ellátni azt, akkor nem csoda, ha borul a bili.
És nagyon kérlek, legalább Te ne gyere azzal, hogy "nem kell orvosnak menni", mert a végén még úgy tesznek! És akkor megnézheted magad Te is, és én is, mindenki.

Olyan statisztikát olvastam a napokban, hogy a fal adta a másikat! Orvosok, ápolók elvándorlása, az itt maradtak elöregedése, régiónkénti csoportosítások, és egyéb nyalánkságok:( És mindezek alapján a most kalkulálható jövőkép. Gyász!
Ma reggeli friss: nincs elég zsé a büdzsében a végtagmegtartó beavatkozásokhoz, kezelésekhez, inkább fűrészelnek.
Ennek csak annyi köze van a jelen poszthoz, hogy az ilyen "nagy volumenű" problémák miatt szépen, lassan berágnak a fehérek, és a saját és családjaik egészségét, elmeállapotát óvandó vagy elhúznak a retekbe, vagy lágossütők lesznek.
Nem ártana immár komolyabban eltöprengeni, hogy miért kell az asztalt verni, és legfőképpen: kiét!?

A doktornőt könnyebb lámpavasra húzni, mint azokat, akik nem teremtik meg a kistarcsai (vagy éppen bármelyik) kórház zökkenőmentes működésének feltételeit, ugye?:(

qbr 2016.10.21. 10:05:32

@defné: Ha banktisztviselő lennék, és épp egy ügyféllel foglalkoznék, amikor odajön valaki vízért, valószínűleg azt mondanám, hogy ügyféllel vagyok. Másodszorra pedig odahívnám a biztonsági őrt.

Itt a hangsúly a másik két ember kommunikációjának megzavarásán van. Van helyzet, és ok, amikor ez helyénvaló és szükséges, és van, amikor nem. Az én szubjektív véleményem az, hogy a jelen eset az utóbbi, és nem volt jogos a levélíró felháborodása, mert alapvetően az ő viselkedése nagymértékben eszkalálta a helyzetet.

dayue 2016.10.21. 11:34:43

@Molnárgörény:

Hófehérke,látom szövegértelmezési gondjaid vannak, vagy túl ideges leszel ha egy negatív történet kerül nyilvánosságra az adott intézményről.Pedig nem kell ezt ennyire mellre szívni.:D

Figyu: én azt írtam,hogy ha az én feleségemmel játszotta volna el a doktornő ezt az kajakra való leültetést mert egy pohárért vagy vízért bemerészel kopogni vagy ahogy fogalmazol"ugatni"egy nyitott betegfelvételi iroda ajtaján, bizony rosszul járt volna vele.

Erre te engem próbálsz fenyegetni névtelenül? Szerintem vegyél vissza magadból mert kezdesz túlpörögni.

kitchen 2016.10.21. 11:54:13

Kezdek összezavarodni.

A posztot író hölgy egy steril műtőbe dugta be a fejét ahol pont egy komplikált műtét menete folyt,vagy egy betegfelvételi irodába ahol elvileg semmi nem történik.Kérdezném ezt azon okból mert ha az utóbbi áll fent,akkor kár ezt ennyire túlragozni.

kitchen 2016.10.21. 12:02:57

@Molnárgörény:

Miben képes mindenkit megzavarni a beugatással? Részletezd már ide ha ráérsz.Kérdezem ezt azért, mert én is sokszor álltam már ilyen betegfelvételi iroda ablakánál de egyszer sem tapasztaltam azt,hogy megzavarhatatlan munka folyna odabent.Nem azt mondtam,hogy semmit sem csinálnak de ismétlem megzavarhatatlan hatalmas koncentrációt igénylő munkamenet ott nincs. Aki állt már ilyen ablak előtt percekig mint beteg, azok ezt mind pontosan tudják.

Szóval tényleg kár ezt ennyire felfújni.

Karipapa01 2016.10.21. 12:04:12

@kitchen: "... vagy egy betegfelvételi irodába ahol elvileg semmi nem történik."

Ott tényleg semmi nem történik. Hogy mégis mi a fenének van ez az iroda?... Értetetlen.

badger 2016.10.21. 12:22:44

konklúziók:

- Ht. vizet kért. Zavarta a orvos-nővéri gárdát a kérésével. Elhajtották a kérésével. Doktornő különösen felszívta magát ezen, gondolom a nyitott ajtajú osztályirodához minden 5. percben odamegy valaki valamilyen kéréssel ( így ha valaki akadékoskodik, azzal már a műszak végén a faszakivan, így inkább egyszerűbb az első emeltebb hangvételnél biztiőrt hívni, az majd lerendezi ha baj van, neki nincs ideje tovább csillapítani a Ht-kat.)

- Hadiállapot van az eü.-ben. Aki látott már SBO-t / traumát, annak valószínűleg feltűnt, hogy semmiben sem különbözik egy hadikórháztól. Ez van. A személyzet menti ami menthető, nincs idő foglalkozni extra kérésekkel, hadszíntéren sem a kedveskedés és az emberi hangnem az első, hanem 100 beteg lemenedzselése és kivizsgálása.

- ( Hogy miért van ez az állapot az eü.-ben stb... kérdésekre egy másik kérdés tőlem: Kint voltam a múltkor az egészségügyért való tüntetésen a Kossuth téren. 500 maréknyi ember volt kint, civileket alig lehetett látni, mindenki eü-s volt szinte. Nem érdekli az embereket ez. Amíg ez így van, addig ne is várjanak változást. Nem a kórházban kell verni a tantamot, hanem el kell menni tüntetni egy jobb eü-ért.)

- SBO-n hozzátartozó megállít egy fehérköpenyest, aki épp beteget menne vizsgálni, 5 előző beteg kórtörténete, lehetséges betegsége kavarog a fejében. Hozzátartozó segítséget kér, mert az idős 90 éves hordágyon fekvő anyukájának nagyon kell pisilnie. Orvos nem tud ezzel foglalkozni, elhajtja azzal, hogy szóljon egy nővérnek, ő ebben nem tud segíteni ( jogos).
Ht. odamegy az adminisztrációs pulthoz, segítséget kér. Adminisztrátor nem tus segíteni, mert nem nővér, az ő dolga a betegek felvétele a számítógépes rendszerbe. Nem tud segíteni (jogos)
Elkap a ht. egy nővért, aki épp siet egy vizsgálóba, mert beteget kell vizsgálni a hozzá beosztott orvoshoz / vért kell venni/ katétert kell behelyezni/ EKG-t kell készíteni. Nem tud ráérni, mert nem ez a prioritás. Nem is ez a dolga, mert ő szaknővér, rá a betegvizsgálóban van szükség. Megígéri hogy majd jön, amint tud (jogos) . Hamis ígéretet tesz, hogy majd jön amint tud ( cirka fél-2 óra, tudja hogy addigra mire odajutna már rég bepisilt a mama. Majd ha sorra kerül, mert úgy is sorra kerül, akkor majd adnak rá pelenkát a vizsgálóban). Segédápoló nincs az osztályon, ha van is, akkor vérvételi csövekkel futkos, nem lehet elérni. Nem tud olyanokra ráérni, hogy egy korty vizet ad a betegnek, bepelenkázza, ha cukorbeteg, akkor ad neki egy kis zsömlét stb... Olyan helység nincs, ahol nyugodt körülmények között tisztába lehetne tenni egy beteget, mert vizsgálóból is alig van. Mit csinál a kiszolgáltatott beteg?: hát bepisil nagy szégyenére, nem tud mit tenni. És a személyzet sem tud mit tenni. Hozzátartozónak csak az jön le, hogy ez egy mészárszék, az menjen oda aki meg akar halni, mindenkit eltesznek láb alól, megérett az ország a pusztulásra, dögöljön meg az összes orvos és nővér aki elhajtotta őt a faszba, írok a praxisblogba.

Amíg ilyen helyzetek vannak, nem lesznek mosolygós kedves nővérek, megértő és empátiát hajnali 2-kor is sugárzó melegtekintetű orvosok.

- Magánba mindig is kedves és mosolygósok lesznek, ott a beteg akarata és kénye-kedve az első és legfontosabb, hisz ezért megy oda a beteg, hogy a segge is fényesre legyen nyalva ennyi pénzért. És ez tök jól van így. Ez az ágazat pontosan ezért létezik. Minden felesleges vizsgálatot elvégeznek, így nő a beteg komfortérzete, úgy érzi, hogy nagyon törődnek vele. Több pénz, több empátia, több idő a betegre, több pénz, több foci. Ezért kellenek magánbiztosítók meg versenyszféra. Aki megteheti, annak járjon az urizálás. Ez sosem fog megvalósulni még alap szinteken sem (pohár víz, kedvesség) az állami szférában.Főleg akkor nem ha szinte kizárólag csak állami szféra van.

- És még egy valami. Ha valami nem kezelhető magánba, súlyosabb a dolog/ azonnali akut ellátást igényel, akkor úgyis az állami szférába fog kerülni, állami intézménybe fog kerülni, ott műtik meg, mert az állami szférában a teljes repertoár megtalálható a maga lepusztult balkáni módján. Ezért nem kellene hagyni lepusztítani az állami kórházakat és intézményeket.

she_wolf 2016.10.21. 12:31:45

@kitchen:
"Szóval tényleg kár ezt ennyire felfújni."

Ez így van:(
Kérlek, vess egy pillantást a posztra, és a poszter legutóbbi facebookos bejegyzésére, és hasonlítsd össze a kettőt.
Máris megvan, mi generálta vihart. Kérdés: minek/kinek kell, és mire jó ez?

she_wolf 2016.10.21. 12:38:24

@badger:
Ott a pont! Már megint:(

Tempus.Anh 2016.10.21. 13:12:50

@badger: Ehhez a világos és nagyon érthető, objektív igazság felismeréséig bizony el kell jutni. Az "akadályozottsággal" van gond, mindazzal, amit az első, szubjektivitástól és egoizmustól vezérelt indulat sugall az embernek.

Mert mit is látott otthon az egyszeri gyerek? Apa robotol, a munkahelyén tapossák, hazamegy, elő a sört, megkeni anyut, megkeni a gyereksereget, mindenki szenved és nyel, kussol.
Másnap kezdődik minden előlről.
Milyenné válik amire felnő? Frusztrálttá. Érzékennyé. Mimózává.
Milyenné tesz másokat? Belecsavarja őket a saját neurózisába.
Szenvedteti a környezetét.
Toleráns, empatikus, altruista, ergo türelmes, megértő, beletörődő az ilyen ember ?
Szociálisan érzékeny ?
Nem.

Kész a magyarázat.

defné 2016.10.21. 17:09:20

@Karipapa01:
Es tenyleg semmi olyan a betegfelveti irodan nem tortenik ami akadalyozna az ott dolgozokat,hogy egy pohar vizert odafaradjanak a vizcsaphoz,es adjanak egy poharral ha egy szomjas embernek szuksege lenne ra. Nem hiszem azt sem,hogy percenkent kernek toluk szivesseget a kint varakozok ,eppen ezert en sem ertem miert kellett ilyen stilben beszelnie az orvosnak.

defné 2016.10.21. 17:12:45

@qbr: odahivnad a biztonsagi ort mert egy szomjas,vagy magat rosszul erzo ember vizet ker toled?

Ez most komoly???

rikitikitévi 2016.10.21. 18:45:42

@she_wolf: Elolvastam az összes fb-s kommentet. Hát, a praxis blog sem az intellektuális színvonaláról és jóindulatáról ( az ellátórendszer iránti jóindulatra és megértésre gondolok) híres, de amit a faszbukón összehordtak, annál már tényleg nincs lejjebb.

dayue 2016.10.21. 18:56:06

@rikitikitévi:

Asszonyom

Az iskolázottság sem emberséget,sem intelligenciát,sem becsületet nem ad.
Azzal születni kell,már ha érti mire gondolok..

rikitikitévi 2016.10.21. 19:17:06

@dayue:
"Az iskolázottság sem emberséget,sem intelligenciát,sem becsületet nem ad.
Azzal születni kell,már ha érti mire gondolok.."

Uram! Értem mire gondol, bár teljesen nem értek egyet vele, mert nagyon sok múlik a neveltetésen is. Egyébként bennem is hasonló gondolatok merültek fel a facebookos kommenteket olvasva. Íróik szinte mind értelmiségiek, művészfélék, de az Ön által felsorolt (és általam is elsődleges fontosságúnak tartott) három tulajdonságot nyomokban sem fedeztem fel hozzászólásaikban.

dayue 2016.10.21. 20:29:24

@karcsibácsi:

Itt ez a módi.Mindenféle arrogáns,primitív alak összevissza hazudozik és mocskolja azokat,akik adott esetben az ő,vagy valamelyik pereputtyuk életét menti meg.

Nagyon tévedsz.Azt az orvost aki arra nem szolgált rá azt senki sem szidja, mert nincs rá oka.Azok az orvosok akik viszont pökhendi kiskirályok, azok természetesen ide felkerülnek a praxisra olvasmányként,és én annyira azért nem vagyok abban biztos,hogy soha egyik sem csinál semmit csak pereputtyok életét menti.

qbr 2016.10.21. 21:32:04

@defné:
Ha rosszul van, orvost hívok, én is, az ügyfél is, akivel foglalkozom, meg a többi alkalmazott, biztonsági őr, mindenki, lefektetem, vizet adok, stb. Ha egy sivatagi oázisban van a bankfiókom, és oda esik be egy kiszáradt, szomjhalál szélén álló ember, neki is adnék vizet azonnal.
Ha a Westendben egy ügyféllel foglalkozom, és odajön valaki, hogy szomjas, adjak vizet, annak azt mondanám, hogy elnézést, ügyféllel vagyok. Ha nem így teszek, az aktuális ügyféllel szemben lenne tiszteletlenség.

Mivel sose dolgoztam bankban, nem tudom, hogy mit lépne egy banki alkalmazott, és hogy mi a hivatalos eljárásrend ilyen esetben. Viszont voltam már bankban, foglalkozott már velem ügyintéző, olyan is volt, hogy kifejezetten fontos, és nagy figyelmet igénylő dologról volt szó, és nagyon zavart volna, ha valaki félbeszakítja a megbeszélésünket azzal, hogy ő kér egy pohár vizet. Pont most, pont ott és pont tőle. Ismétlem, a hipotetikus banki példánkban nem arról van szó, hogy rosszul van, hanem arról, hogy szomjas, és valamiért pont az én ügyintézőmnek kell neki egy pohár vizet adnia.

Mint ahogy a fenti levélben sem egy akut rosszullét miatt tört ki a balhé - rosszullét esetén valószínűleg azonnal ment volna a doktornő is.

kitchen 2016.10.21. 23:58:51

@qbr:

Nem mondanám remek hasonlatnak az általad leírtakat mert egészen más egy bank, és egészen más egy kórház sürgősségi osztálya, ahol ha valaki vizet kér akkor az nem kizárt,hogy rosszul van.Persze lehet rosszul valaki egy bankban is és pontosan ez miatt ha valaki vizet kér annak nem az az első szavam,hogy üljön le,meg várjon a sorára,ügyféllel foglalkozom nem látja,meg hívom a biztonságiakat,hanem először megkérdezem,hogy rosszul van-e,majd kiadom azt a pohár vizet mert nem szoktam percenként ügyfélnek/betegnek akárkinek naponta 30 pohár vizet adni,de akkor és ott valakinek szüksége volt arra a pohár vízre.Ilyen helyzetben bárki kerülhet,Te is, Én is,és mindenki aki emberből van.

she_wolf 2016.10.22. 04:42:22

Az állami egészségügyet más ágazattal (pláne szolgáltatói ágazattal) összekeverni nem túl szerencsés.

@rikitikitévi:
Ha a poszter itt, a Praxison úgy vezeti fel és írja le a panaszát, ahogy azt a közösségi oldalon tette, szerintem senkinek egy szava nem lenne/lett volna.
Már csak azért sem, mert mindannyian tudjuk, hogy sajnos hol tart az állami egészségügyi intézményi finanszírozás, tájékoztatás...ecetetrá:(
E poszt, és a facén megjelent írás között ég és föld a különbség mind stílusát, mind átláthatóságát -tehát az egész lényegét- tekintve.
Magyarosul: berontok valahova ahol tömörségre törekedve, elnagyoltan előadom, hogy benézett a ló az ablakon (Praxis), majd részleteiben elmerülve magyarázkodok, hogy mit miért, úgy, ahogy (fosbuk).

A vége pedig már megint az, hogy a Praxison mindenki igyekszik elmagyarázni, hogy miért ment át a csirke az úton. Borítékolt méretű kommentfolyam....

@dayue:
"Azt az orvost aki arra nem szolgált rá azt senki sem szidja, mert nincs rá oka."
Ki kell, hogy javítsalak: ok mindig van! Ha nincs, akkor is van, mert lesz! Generálunk.
Különösképpen belemerülni sem kell a Praxisba, számtalanszor találkozhatsz itt ilyesmivel:(
Felvetetted, hogyha valaki a feleségeddel... akkor.... Kérdezhetek? A feleséged "rászolgálna"?
(Bocs az idézőjeles kifejezésért, de nem találtam jobbat.)
Látatlanban lefogadnám, hogy megoldotta volna "nagy halál" nélkül is.

A poszt íróját pedig megkérném, hogy ne zaklasson e-mailben, ha kérdése van, tegye fel itt!

she_wolf 2016.10.22. 05:01:43

@Drago Brutic1:
Ne haragudj, csak most akadt meg a szemem valamin. Ezt írod:
"Értelmes emberek fejtik ki, hogy a magyar egészségügyben nincs nagy gond, legfeljebb a betegek hozzáállása, türelmetlensége."

Ha az értelmes emberek alatt az itt kommentelő egészségügyi dolgozókra gondolsz, akkor szerintem nagyon félreolvastál valamit. Ugyanis másról sincs szó, csak gondokról, bajokról. Nagyon nagy bajokról, aminek eredője nem az emberi természet, hanem annál jóval prózaibb: a kölcsönös elégedetlenséget generáló pénztelenég.
Te és jópár ember már megtette/megtettük, hogy egyre gyakrabban kacsintgaunk ki az állami ellátásból, de fentebb valaki nagyon szépen leírta, hogy ez miért nem lehet mindent átfogó megoldás.
Özönlenek a panaszok mindkét oldaról, és minden panasz jogos! A betegé is a víz miatt, és az eüsé is amiatt, hogy nagyon sokszor olyan dologgal kell foglalkoznia (és bizony meg is teszi gyakrabban, mint ahányszor az kiderül), amihez vagy nincs köze, vagy hátráltatja a munkavégzésben.

(És ha valaki még egyszer megpendíti, hogy "de csak egy pohár víz"... esküszöm, leteszem a hajamat:D)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2016.10.22. 06:56:00

@kitchen: Majd ha a te rokonod gondján-baján gondolkodom, és valami követelőző idióta beleugat, és elfelejtek valamit, a rokonod meg rámegy, akkor írj még ilyen baromságot, okoska. A szellemi munka arról ismerszik meg, hogy nem látod az illetőn, hogy éppen dolgozik, de te elég primitív vagy ahhoz, hogy ezt ne fogd fel. De ha tudsz valami jogszabályt arra, hogy az irodában nem szabad gondolkodni, akkor citáld ide. Idióta.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2016.10.22. 07:00:15

@dayue: Te konkrétan azt írtad, virágnyelven, hogy ha a te feleséged ugat be az ajtón, akkor a doktorNŐ nem jut el a biztonsági őr hívásáig. Nyilván, mert megakadályozod benne, nyilván, mert erőszakkal. Ezt így direktben nem merted kiírni, billentyűhuszár, mert alighanem szájkarate-szakon végeztél, light verzióban. Én meg erre azt írtam - direktben, mert húsz évet mentőztem, nálad sokkal komolyabb alakokat is elkaptam mnár, ha kellett - hogy velem próbálkozz, ne egy doktornővel. Könnyű kitalálni, ki vagyok, nem vagyok névtelen, de a magadfajta tahóknak nem mutatkozom be, méltatlan vagy rá. Mindenesetre bepróbálkozhatsz, ha nagyon el akarsz verődni.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2016.10.22. 07:01:36

@defné: Tanulj meg helyesen írni, nem olyan nehéz az. Persze már akinek... Érdekes, hogy az orvosgyalázó bunkók többsége írni se tud...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2016.10.22. 07:06:40

@faragó zsuzsa: Így hazudnak a nők, amikor hazudnak. Először azt mondja, nem volt víz. Amikor rápirítanak, hogy nemhogy volt, de látnia is kellett, akkor már pohár kellett volna. És így tovább. A történet finoman, folyamatosan változik, attól függően, hogy a hazug nőre épp mit bizonyítottak rá; sosem változik annyit, hogy teljesen ellenkezőjére forduljon, de azért pár kanyar után már markánsan különbözik a kezdeti verziótól.

Az is eléggé nyilvánvaló, hogy a beteg nem hat órát töltött el az SBO-n (Kistarcsán ilyen sok idő ritkaság); átlagos hazugsági szintet alapul véve 2,5-3,5 órát lehetett ott.

Nem kell hozzád pszichiáter, megmondom én is, hogy egodiastole, narcisztikus személyiségzavar a bajod. Kezeltesd magad.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2016.10.22. 07:17:15

Egyébként végignéztem az X. 8-9-i beteglistát, és egy oxigénes férfi sem volt. Hoppáka.

she_wolf 2016.10.22. 07:29:41

@Molnárgörény:
Mi történt? Kifutott tej?:D

qbr 2016.10.22. 09:16:12

@kitchen: Szajszarazsagrol beszélt a levélíró, nem rosszullétrol. Ha rosszul lett volna, nem vizet ker, hanem segítséget
A bankos példában egy az egyben ua-t írtam, mint te. Rosszullét esetén azonnal ugrok, segítek. Szomjúság esetén lehet, hogy úgy ítélem meg, hogy fontosabb az aktuális ügyfél. Persze annak megítéléséhez, hogy mi a surgosebb es fontosabb, szükséges, hogy a vizet kérő fél is jelezze, hogy ő most rosszul van, és azért sürgős az a pohár víz. Amihez persze kell az, hogy a vizet kérő fél is képes legyen felmérni, hogy a másik két ember dolga is lehet fontos, és tenyleg indokolt esetben szakitsa őket felbe. Persze, meg lehete elolegezni is ezt a bizalmat, de ez szerintem nem lehet elvárás

faragó zsuzsa 2016.10.22. 10:40:19

@Molnárgörény: Hazudsz. Mást nem tudok mondani. De, bocs, mást is tudok mondani!

Kedves ismeretlen kistarcsai kórházi dolgozó!

1. Nem mondtam, hogy nem volt víz. (Idézd hol)! Azt mondtam : kellett egy
pohár víz.

2. A történet nem változott egy jottányit sem (Idézd, hol!), hanem kifejtettem azokat a részeket, amiket megkérdőjeleztetek.

3. Hat órakor indultunk otthonról, körülbelül negyed hétkor érkeztünk a kórházba. Éjfél volt, amikor páromat az angiológiára fölvitték.Mégpedig október 7-én, pénteken. Nézegesd meg csak jobban azokat a papírokat. .
Na de számold ki. Vagy nézz utána a helyszínen és IDÉZD az időpontokat..Bár, megjegyzem, szerintem neked ott semmilyen papírba nincs jogod belenézni, és kamuzol.De bizonyítsd be, hogy tévedek.

4. Ne engem diagnosztizálj, hanem magadnak kérj egyet. Milyen betegségre utal, hogy azt írod nickneved sunyi mélyéről egy embernek: "Széttéplek" (Idézem!)

5. Határozottan fontos lett most számomra, hogy tartsd magad a szavadhoz és jelentsd az esetet a kórház igazgatóságának. Hogy vizsgálat induljon, benne a te utólagos szerepeddel ezen a blogon. (MINDENt idézni fogok, lementettem!)

6. Ha te nem teszed meg , én fogom!

És most szerintem fejezd be. És tedd a dolgod, vagy várd, mi fog történni.

Faragó Zsuzsa

faragó zsuzsa 2016.10.22. 10:53:11

@she_wolf: Oké, ne legyen ímél, legyen itt. Bár állitólag :én ne szóljak hozzád, most meg szóljak és állítólag téged nem érdekel a face, csak amit itt olvasol a poszton -téged sem a következetesség jellemez a leginkább...

Tehát: Idézd , kérlek, mit írtam a face-n és mit a posztban, amiben ellentmondást találtál.
Jelzem, a saját fészúbkodalamon is a fenti poszt jelent meg, megnézheted, nyilvánosra van áűllítva..-ja, hogy már meg is nézted, oké. Ahhoz képest, mennyire kis ügy ez a maga negyedórájával, feltűnóen sokat foglakozol vele. Észrevetted? ...Unatkozol?...

Hogy ehhez segítséget nyújtsak, ide idézem a kiegészítő kommentet, amit a blog fészbúkoldalára írtam, hogy látni lehessen másnak is azt a nagy ellentmonást:

"Nem a doktornőt szakítottam félbe, még csak nem is néztem rá. A betegfelvevőben ülő többiekhez szóltam."-írtam. Mivel a blogon ebbe a mondatba is (és szinte mindegyikbe) belekötöttek, pontosítok: a betegfelvevőben ülő többi kórházi dolgozóhoz szóltam. Arról, hogy ki volt ápolónő, ki orvos közülük, nem volt fogalmam. Később figyeltem csak meg, időm az volt rá, az eset után még négy óra, hogy két orvos volt ügyeletes, egy negyvenes férfi és az emlegetett fiatal orvosnő. Így a többiek bent a betegfelvevőben, feltételezem, bár nem tudhatom, ápolók vagy adminisztrátorok voltak...Értékeltem, hogy a doktornő és a tőle két méterre álló betege között konzultáció folyik, őket tehát direkt nem akartam zavarni és bizony, nem is tettem .Pont azt találtam meglepőnek, hogy az orvosnő mért válik le a saját betegéről és mért kezd velem foglalkozni,holott erre semmi szükség nem volt.
Amikor elindultam a közben megmutatott, elmagyarázott automata felé, meg is voltam róla győzödve, hogy az ügy lezárva, biztonsági őrök , nyilván, lefújva, hisz a zavaró állapot, ugyebár, elmúlt. Ez volt a második meglepetésem: megkerestek, utánam jöttek és tőlem akarták megtudni, mi volt a konfliktus. Tőlem, aki az esetek nyolcvan százalékában hordok magammal ásványvizet saját magamnak és nagyon sajnálom, hogy ezúttal a pánik, az elindulás hirtelensége, a kapkodás miatt erről megfeledkeztem.

Hozzá kell tennem, mert a történetnek fontos része, hogy az osztályon aztán nagyon jól bántak a párommal, de nem csak vele, minden beteggel. Ez tehát a kórház egész állapotát nem jellemzi, sőt!

Megbántam egyébként, hogy ezt az ismerőseimnek szánt fészbúkbejegyzést elküldtem erre a blogra, melyet egyáltalán nem ismertem előtte, mert senki, vagyis nagyon kevesen olvasták el rendesen. Mindenki saját történetét látta bele és csak arra reagált, ami szerinte ott zajlott.
Sőt, egy leírása alapján helyismerettel rendelkező nicknév mögé bújó ember még hazugsággal is megvádolt és belengette, hogy hitelrontásért jelenti a bejegyzésemet a kórház igazgatóságának. Még perrel is fenyegetett.
Nem vagyok ijedős.
De ennyit azért nem ért az egész."

Tudnillik : annyit nem ért az egész, hogy az ímélértesítőm folyamatosan pittyegjen a tőletek és főleg , tőled érkezett kpmmentekről, hogy ennyi gonoszrossszindulatot, ennyi olvasás és értelmezésképtelen embert kelljen miatta elviselnem.

A kórházi vizsgálattól nem félek, sőt, ezek után már én ragaszkodom hozzá, mint ezt kedves cimbidnek, molnárgörénynek itt feljebb megírtam.Tudnillik: minden szavamat vállalom.

Világos?

defné 2016.10.22. 10:57:40

@Molnárgörény:
Te szerencsetlen nagykepu balfek hiaba erolkodsz ezzel a fars szovegeddel,ahogy latom senkit sem tudsz meggyozni.

faragó zsuzsa 2016.10.22. 11:33:08

@she_wolf:
"she_wolf 2016.10.21. 09:13:59
@faragó zsuzsa:
A kötekedés nem az én műfajom, úgy tűnik, mégsem nézett alaposan utánam, és felületesen, elhamarkodottan ítélkezik. Kerekedjen fölém, és mutassa meg nekem, milyen egy szavatartó ember!"

De, a kötekedés, olvasható fentebb minden kommentedben, kimondottan a te műfajod.

És: miért néztem volna utánad, nem hogy alaposabban, egyáltalán? Olyan fontosnak képzeled magad?

És ezt egyáltalán honnan veszed? ....Csak nem onnan, hogy te vagy Molnárgörény is, netán? Akinek ímélben megírtam, de semmi akadálya, hogy itt megismételjem: a nicknevek egy ESETLEGES jogi ügyletben könnyen feloldhatók?

Felületesen, elhamarkodottan itt nem ítélkeztem, hanem te, folyamatosan, az első kommentedtől az utolsóig.

Mért kerekedjek fölül? Mért kell bárkinek bárki fölé kerekedni? ...Izmozni jársz ide?... Ez a perverziód?

Megmutattam és bármikor megmutatom, milyen szavatartó ember vagyok.

(Kábé ezek voltak az ímélben, csak hogy ez is nyilvánossá váljon.)

she_wolf 2016.10.22. 11:37:30

@faragó zsuzsa:
Ne legyen! Itt sem. Mondtam, kértem, csak maga nem értette meg, inkább minősített. Arra pedig persze, hogy ugrom -mint általában mindenki.
A facebookos bejegyzések itt is olvashatóak, nem kell külön császkálni utána.
Ha valaki itt kötekszik, akkor az maga!
Mi köze ahhoz, hogy nekem mennyi időm van, és mivel töltöm? Mi köze ahhoz, hogy én mit és hol nézek, olvasok? És mi köze ahhoz, hogy "őshonos" vagyok-e itt, vagy bárhol, vagy sem? Bár az eset szempontjából érdekes lenne/lehetne, de mégsem kérdezte magától meg senki, hogy miért kellett az SBO-t igénybe venniük?
(Megint személyeskedik, aztán nem győz csodálkozni.)
Inkább nyitná ki a szemét, és látná meg, fogná fel, hogy nem ellentmondást emlegetek, amikor összehasonlítom a facebookos írását a poszttal, hanem a stílust, maga szerencsétlen! És itt nem a "stíluseszközről" beszélek!

"...és főleg , tőled érkezett kpmmentekről,..."
Ha még nem tűnt volna fel magának: nem szóltam magához, nem kezdeményeztem magával beszélgetést, másokkal beszélgettem, másokhoz szóltam.
Mint írtam is, nekem minden világos volt a kezdetektől fogva, éppen ezért nem is törődtem a maga vergődésével. De mert provokált, nem hagytam annyiban.
Ezt lenyelni képtelen lévén levelet írt nekem. Rohadtul nem voltam rá kíváncsi, nem véletlenül nem válaszoltam rá.
Újfent megkérem tehát, hogy hagyjon engem lógva, köszönöm!

Ja, @Molnárgörény nem "cimbim", mint ahogy itt senki sem az, úgyhogy ne boronáljon össze senkivel, ha megkérhetem! Remélem, ezt Ő is kikéri majd magának.

she_wolf 2016.10.22. 11:51:16

@faragó zsuzsa:
Kábé?
Maga megint személyeskedik, ergo: nekem nem lehet a vitapartnerem.
És hogy ne "kábé" legyen (természetesen feladó nélkül, csak hogy a személyiségi jogok ne sérüljenek), egészen konkrétan így néz ki a dolog (a trágya levél tárgya: Mit szórakozol?):

""Ez így van:(
Kérlek, vess egy pillantást a posztra, és a poszter legutóbbi facebookos bejegyzésére, és hasonlítsd össze a kettőt.
Máris megvan, mi generálta vihart. Kérdés: minek/kinek kell, és mire jó ez?"

Na. Ahhoz képest, hogy szerinted föl van fújva az ügy,meglehetősen sok kommentet szántál rá magad is. Vajon miért?
Fenti idézeted ismét érthetetlen. Milyen ellentmondást látsz legutóbbi fészbúkbejegyzésem és az eredeti poszt között?
Értelmsen foglamazol, nem vagy buta ember, kifejtenéd tehát?
Vagy úgy gondolod, hogy mivel mindez negyedóra -húsz perc alatt lezajlott már nem is érdemel szót?
Ha órákig balháztam volna,akkor érdemelne? Akkor mwg megint igazad lenne, mert minek balhéztam órákig?
Azt értsd meg. Ha én szó nélkül, SZERÉNYEN visszaültem volna, ahogy az orvosnő utasított, még órák múlva sem jutott volna apárom egy korty vízhez. Így meg, hogy nem fogadtam szót, lezavartuk az egészet röviden, a párom is jobban lett kicsit.
Mért nem az zavar téged, hogy az a görény nevű nicktársad megfenyeget nyivánosan -nem csak engem, hanem még többeket ("széttéplek") , mért nem érted meg, hogy míg én nem tettem feljelentést a kórház vezetőségénél,nem is akartam tudni az orvosnő nevét (most írom le harmadszor!) az a barom meg éppen ezt készül megtenni? Hogy tehát most lesz ügy belőle?
És mért gondolod, öntelten, hogy utánad néztem?
Egy nincknévnek?
Ugyan már, minek?
Bár, jelzem, én teljes nevemmel és személyiségemmel vagyok jelen, ami nem túl igazságos.
És miért kéne bárkinek is bárki fölé kerekednie?
Te izmozni jársz erre az oldalra?
Érdekes perverzió.
Arra kérlek, tekeredj le az ügyről, rólam és keress valami másik bejegyzést, ahol fölényeskedsz.
És hogy akistarcsi kórházban amúgy jó tapasztalaink voltak ezt a z esetet kivéve, az szerinted miért ellenmondás?
Az élet nem fekete-fehér."

A sorközöket összehúztam, így is hosszú.
Kis illemtan: interneten, nyilvános felületen ismeretlenek között megengedhető és megszokott a tegeződés.
Magánlevélben ismeretlenként nem való.

Tehát anyukám, ha majd megittad a lábvizemet, vagy egy tivornya után egymás homlokát támaszva okádunk az árokba hogy ezzel a barátságunkat megpecsételjük, akkor, de csak akkor(!) tegezhetsz levélben!

@Molnárgörény a maga ügye, nem az enyém. Ha nekem lesz Vele vitás ügyem, majd lemeccselem én.
Remélem, világos voltam!

faragó zsuzsa 2016.10.22. 11:56:46

@she_wolf: "A poszt íróját pedig megkérném, hogy ne zaklasson e-mailben, ha kérdése van, tegye fel itt!"

Bocs. Ne imélben, itt.
Ez történt.
Tudod, mit akarsz, vagy percenként változik?

Ami a stílust illeti, annak nem vagy szakértője, ezt személyeskedés nélkül megállapíthatom.
Csak abból, amiket itt ÖSSZEVERGŐDTÉL.

Még jó, hogy nem kérdeztétek meg, mért voltunk ott, ugyanis így is több személyes dolgot szedtetek ki belőlem, mint amennyit eredeti szándékom szerint közölni akartam. Eredetileg a kórház neve és az időpont sem szerepelt,nem véletlenül.Mert ismét leírom.

Nem a konkrét ügy, hanem az ország mentális állapota érdekelt a történetben, ahol az első , pici konflikusnál a biztonsági őröket hívja az orvos, azok pedig a második mondatban rendőrt emlegetnek.

Hogy mi volt a baj, mi lett a diagnózis -az valóban nem tartozik rátok.

faragó zsuzsa 2016.10.22. 11:59:30

@she_wolf: Abszolút világos, apukám, bár erre a lábvíz együtt ivásra nem emlékszem.

faragó zsuzsa 2016.10.22. 12:06:57

@she_wolf: Ön (legyen magázódás, apukám!) annyira hülye, hogy az már fájdalmas. Nem összehúzta a sorközöket, hanem szét.
Másrészt az ímélem tényleg azt tartalmazza, amit leírtam róla, ha nem is szó szerint.( Idézni pontosan azért nem tudtam, mert az nagyon sajátosan azonnal eltűnik a blog.hu mélyén, amint elküldtem.)
Megint hazugságon akart kapni, de hát megint nem sikerült, mert ön csak írni tud, olvasni, értelmezni az olvasottakat,sajna, nem.

she_wolf 2016.10.22. 12:11:13

@faragó zsuzsa:
Azt akarom kedves hölgyem, hogy ne szórakoztasson, mint ahogy kezdettől fogva ezt kértem magától!
Az ország mentális állapotát maga prezentálja, csak kicsiben.

Némileg visszás, hogy egy egészségügyi témájú blogon tabu a diagnózis és/vagy tünet, mi több! az ok is, hogy miért megyünk az SBO-ra, de tudom, bennem van a hiba:)
No, minden jót!

faragó zsuzsa 2016.10.22. 12:16:30

@she_wolf: És ismét, apukám (ez már marad, megszerettem), ha nem szól hozzám személy szerint, hanem a posztomhoz, akkor is HOZZÁM szól, hisz én írtam a posztot. Engem minősít. Rólam ítélkezik.
De hát ezt pontosan tudja.

faragó zsuzsa 2016.10.22. 12:17:28

@she_wolf: Semmi akadálya. Hagyja abba és én is.Uram.

she_wolf 2016.10.22. 12:17:44

@faragó zsuzsa:
Üldözési mániájával fáradjon szakgyógyászhoz! Én nem akarom, s nem is akartam hazugságon kapni, honnan veszi ezt?
Nehogy válaszoljon, vegye úgy, hogy vicceltem!
Csak olvasson! Értőn. Aztán ha ez sikerült, akkor kiokíthat másokat (pl.engem) belőle.

she_wolf 2016.10.22. 12:24:04

@faragó zsuzsa:
Egy utolsó pontosítás: nő vagyok.
(És a másik minősítését, a személyeskedést maga kezdte.)

faragó zsuzsa 2016.10.22. 12:24:58

@she_wolf: Akkor miért idézte be hosszan az imélemet, ami lényegében azt tartalmazta, amit én összefoglaltam? Komolyan, folyton, részletekbe akad bele, azokat nem találja okésnak és amikor arra érdemi választ kap tőlem, akkor átmegy egy következő részletre. Mert nem képes feladni és belátni, hogy igazam van és ön tévedett.

Na, EZ tükrözi csak igazán az ország mentális állapotát.

Az üldözési mániának is utánanézhet népszerű tudományos fórumokon, vagy wikin, olvasson!, sokat! -az sem ez.

faragó zsuzsa 2016.10.22. 12:26:39

@she_wolf: Elnézést.Nem tudhattam. Az ön nemét, ugyebár, fedi a nickje. Visszamenőleg minden apukámat olvasson anyukámnak, minden uramat hölgyemnek.

faragó zsuzsa 2016.10.22. 12:38:29

Ha fontos, akkor ideírom. De utána, ha lehet, TÉNYLEG legyen már vége.
A páromnál abban hatórás vizsgálatsorozatban a következőket állapították meg. Mindkét láb teljes főeri elzáródását mutatta ki a CT. És valamilyen mértékű tüdőlelváltozást valamilyen másik vizsgálat. Tovább extra magas vérnyomást, amit rögtön az elején infúzióval és gyógyszerrel lejjebb vittek.

az angiológiai osztályon aztán kiderült, hogy szerencsére nem telje az elzáródás, de hogy pontosan mi van az erekkel, az januárban tudjuk meg, a Honvéd kórházban, a tüdőről kiderült, szerencsére, hogy az akkori rosszullét tolta fel oda a vizet, nem maradt nyoma. (Legalábbis, arra nem kapott gyógyszert)

Később az is kiderült, hogy lábon kihordott egy infarktust, hogy mikor, azt nem tudják,lehet,hogy pont az ügyeletre menés előtti rosszullétkor.
amikor odaérkeztünk zihált, fulladt, ezért tették oxigénre.
Már második órája ültünk ott, amikor szomjas lett.

Ezeket vessék össze ez egy pohár vízzel uraim és hölgyeim, ha mát kiszedték belőlem.

És legyen már vége.

defné 2016.10.22. 12:40:43

@faragó zsuzsa:
Eszrevehetted mar,hogy hiaba irod le kismillioszor,az akkor sem ugy vot'

she_wolf 2016.10.22. 12:43:24

@faragó zsuzsa:
"Az ön nemét, ugyebár, fedi a nickje."

Valóban fedi. FELfedi:)
Kezdem megkedvelni magát, mert aki meg tud nevettetni, az megérdemli:D

she_wolf 2016.10.22. 12:54:51

@faragó zsuzsa:
Igen. EZ a fontos. Ez lett volna a fontos.
Sajnálom, hogy a párja ennyire beteg, jobbulást kívánok neki!
És azt is sajnálom, hogy maga a nagy bajban egy pohár víz miatt szított tüzet. Borítékolom, hogy az esetére merőben másként reagáltak volna páran, ha a maga által oly nagyvonalúan mellőzött adalékok is napvilágra kerülnek.

Ennyit a fontossági sorrendről. És magáról.

faragó zsuzsa 2016.10.22. 13:00:54

@defné: Észre. El is vagyok képedve.

faragó zsuzsa 2016.10.22. 13:07:28

@she_wolf: De hát, kedves ismeretlen ,már szinte könyörgöm, ezeket akkor én még mind nem tudtam! Csak azt tudtam, hogy nagyon rosszul van, hogy fullad! Hogy segíteni akarok neki, és félek!
A poszt írasakor is bent feküdt még, nem tudtuk a végső eredményeket!
Nem titeket jellemez inkább, hogy az oxigéncső az eredeti posztban nem mutatta nektek, hogy a kórház megitélése szerint is baj volt?
Ez engem jellemezne? Tényleg?

Nem önt, asszonyom?

faragó zsuzsa 2016.10.22. 13:12:11

@she_wolf: A shee lenne az? Értem. Nézze, a megkedvelés kezd kölcsönös lenni, épp ezért, kedvesésből: régi index fórumos emlékeimből is tudom, hogy rengetegen fedik el ellenkező nemű nevekkel a valódi nemüket. Itt tehát a felfedés esete nem valósult meg... Megint nincs igaza. Szar ügy.

she_wolf 2016.10.22. 13:21:39

@faragó zsuzsa:
Hm... hogy én önt hogy jellemezném, inkább nem írom le, búcsúzzunk békével!

she_wolf 2016.10.22. 13:26:42

@faragó zsuzsa:
Azok ők. Én meg nem hazudok. Jellemhiba, sajátos szuicid hajlam. Szar ügy, így jártam.
De itteni személyes ismerőseim igazolhatnak. Ez is szar ügy. Magának.

faragó zsuzsa 2016.10.22. 13:35:03

@she_wolf: (Bocs, she, egy e-vel)

Ja! és még valami.
Értelemszerűen maguk az orvosok sem, inkluzíve a feljelentő fiatal orvosnő sem tudták még mindezeket.Tehát, megismétlem, ezek nem is tartoznak a lényeghez.

A lényeg a szomjúság, ez egyszerű rosszullétnél is simán felléphet és a lényeg a BIZTONSÁGI ŐRÖK hívása volt. És a lényeg még az volt, hogy azok úgy álltak elém, hogy azt sem tudták, mi történt. Tőlem akarták megtudni! Ez nem minimum komikus?
És a lényeg még: a második mondatuk az ijesztgetés, a RENDŐRHÍVÁS volt.
Ez akkor is ügy, ha a rosszullét nem lett volna olyan súlyos, mint amilyen, ez akkor is ügy, ha húsz perc alatt lezajlott.
És jól írja a helyismerettel rendelkező Molnárgörény,az oxigéncső mellett, közvetlenül van egy vízcsap.Abból egészséges, nem tolószékbe ültetett ember éppenséggel tud inni tenyérből (bár ennek fertőzésveszélyes voltát, gondolom, nem kell ecsetelnem), de aki le van kötve, mint a párom volt, nem. Tehát még ez a paradoxon is volt: szomjan halni a vízcsap mellett. Vagy az én tenyeremből inni.

Hogy mindezt nem írtam le, az azért volt, mert igenis, fontosnak éreztem a száraz, távolságtartó stílust ( erről is lehet olvasni sok érdekeset a neten) . Hogy ne sajnáljanak, hanem pontosan értsék a szituációt.
Persze, ha hosszabban írtam volna, nyilván, az lett volna kifogása, miért írok ilyen hosszan.

Na de, így írtam és nem bánom.

Ha vizsgálat lesz, ami viszont sajnálatosan nagy marhaság, de most már bele vagyok kényszerítve, akkor minden részlet napvilágra kerül úgyis.
Szereném most már tényleg lezárni.

Nem lehet innen valahogy leirakozni?

faragó zsuzsa 2016.10.22. 13:38:54

@she_wolf: Pedig leírhatná. Csak olyan most, mint a lábatlan, kezetlen lovag a Gyalog galoppban: egyezzünk ki döntetlenben! -Egyezzünk. Legyen önnek egy jó napja.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2016.10.22. 13:39:06

Muhaha. A she tag fedi a nemét. Gratulálok magas angol műveltségéhez. Ha tényleg ilyen géniusz, akkor a többit se csodálom...

faragó zsuzsa 2016.10.22. 13:44:24

@she_wolf: Nekem maga nem tud szar ügy lenni. Ahhoz kevésnek bizonyult.Megméretett és könnyűnek találtatott. (Személyes ismerőseink mind kedvelnek minket,azzal nem érvelünk virtuális fórumon. De, ha már.... A posztom a saját oldalamon száznál több lájkot kapott....És én ezzel sem érveltem mindezidáig)

Szerintem TÉNYLEG búcsuzzunk békével.
Ne írjon többet, igérem, akkor én sem fogok.

faragó zsuzsa 2016.10.22. 13:48:16

@Molnárgörény: Na még egyszer. Rengetegen választanak nemükkel ellentétes nicknevet.
Muhaha.

she_wolf 2016.10.22. 13:58:58

@faragó zsuzsa:
"...bár ennek fertőzésveszélyes voltát, gondolom, nem kell ecsetelnem..."
Nem bizony. Új építésű, frissen átadott hipermodern klinikai szárnyat nem használhattuk üzemszerűen gyógyításra, amíg a vízminőség nem volt kifogástalan.
Csak két hét csúszást eredményezett, addig malmozás volt műtét helyett.
Megint hülyeséget tetszik beszélni kendnek. Mert kórházban lehet fertőzést összeszedni, de nem a víztől.

A fiatal orvosnőnek nem is kellett tudnia, hiszen másik beteggel foglalkozott, és a maga által keltett zavar megszüntetésével.

A maga stílusa nem száraz és távolságtartó, hanem hatásvadászra festett, és a lényeget nélkülöző.

Leíratkozni egyszerű: hagyni kell az egészet, és a továbbiakban nem kell írni. Moderátor nincs, az üzemeltető meg csak dísznek van.

she_wolf 2016.10.22. 14:12:47

@faragó zsuzsa:
Eeefogyott a puskapor, végre:) Van olyan személyes ismerősöm, akivel kölcsönösen rühelljük egymást. Meg rokonom is. És ezzel biztosan vannak így még mások is.
És itt sem vagyok "cimbi" viszonyban senkivel. Illetve egy ilyen személy van, de Ő már régóta nem foglalkozik ezzel a bloggal.

Lájk? A facebookon? Tényleg? És ezt komolyan érvnek tekinti? Nem hittem volna, hogy képes megríkatni:(

faragó zsuzsa 2016.10.22. 14:54:33

@she_wolf:

Nem a víztől , te szerencsétlen, hanem a vízcsapból tenyérrel ivásnak! Milyen koszos egy kéz, szerinted, mégis? Hát még az evidenciába is belekötsz, te senkiházi! Mért tetteted magad hülyének? Elég volt most már.
Az orvosnőnek nem kellett tudnia,mi van a párommal, te szerencsétlen, de én nem is írtam, hogy kellett volna tudnia,ez nem vád volt, hogy megvédd, te ostoba, hanem, hogy ennek a víz szempontjából nem volt jelentősége, te fogalmatlan, ostoba, liba, te!
Álljál már le! Tudd a határt!
Te hivatkoztál a személyes ismerőseidre, hogy ők tudják, milyen őszinte vagy -erre írtam és csakis erre,csak hogy érzékeltessem, milyen ostobán érvelsz, hogy ez nem különb érv, mint hogy az ismerőseimnek meg tetszett a posztom, te gondolkodásra képtelen egészségügyi majomnő!

SZÁLLJ LE RÓLAM.HALLGAS. MINDEN KOMMENTED CSAK RONTJA A HELYZETED.
SZÖVEGÉRTÉSBŐL MEGBUKTÁL. LEÜLHETSZ.

faragó zsuzsa 2016.10.22. 14:56:42

Vége!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Világos?

faragó zsuzsa 2016.10.22. 15:07:04

@Molnárgörény: Na, ennyi maradt a nagy kórházi feljelentésből? Egy angol tudási muhaha?
Megnézted már a 7-ét?

Kértél már elnézést tőlem, mert hazugnak neveztél?

Nem kell itt, nyugodtan jöhet ímélbeen is.

she_wolf 2016.10.22. 15:19:21

@faragó zsuzsa:
Ja. Világos. A kezdetektől az volt. De maga ezt úgyis tudja.
Az őszinteség és igazmondás között lényeges jelentésbeli különbség van. Érdekes, hogy ezt egy színházi ember nem képes a helyén kezelni:(

Az én helyzetem úgy jó, ahogy van, de magát lassan a gutaütés kerülgeti. Vigyázzon magára, mert van, akinek szüksége van a gondoskodására!

És azt remélem tudja, hogy kit ültetgethet! Ja, és ne ordibáljon, mert megsiketülök:)

Tempus.Anh 2016.10.22. 16:42:28

Nem asztalosani posztolgat itt, vajon ?

she_wolf 2016.10.22. 17:33:30

@Tempus.Anh:
Nem hiszem. Szunyókáltál, és rémálmodtál?:D
Ha már itt vagy, hadd kérdezzek Tőled valamit: hogy hívják azokat, akik a becsavarodás határára jutnak, ha nem az övék az utolsó szó?

dayue 2016.10.22. 18:08:21

@Molnárgörény:

Csipkerózsika figyelj ide,most összehasonlítom a te zagyvalékodat azzal, amit én konkrétan írtam.

Görény: Te konkrétan azt írtad virágnyelven,hogy ha a feleséged ugat be az ajtón,akkor a doktornő nem jut el a biztonsági őr hívásáig.Nyilván mert megakadályozod benne,nyilván mert erőszakkal.Ezt így direktben nem merted kiírni,billentyűhuszár mert alighanem szájkarate szakon végeztél.. áá nincs türelmem egy szellemi fogyatékos embernek a süketelését bemásolni,de akkor következzék amit valóban írtam!!!

dayue: Ha ezt az én feleségemmel játszotta volna el a doktornő,nem lett volna alkalma biztosnságiakat hívni az biztos.Mielőtt itt bárki is elkezdené,hogy a nejem egy bunkó paraszt az téved,csak utálja a szemét embereket akik visszaélnek mások szorult helyzetével persze biztonsági őrök mögé bújva.

Nos,Csipkerózsika akkor megpróbálom neked elemezni ezt a pár sort,hogy ne feküdj le hülyén.

-Ha ezt az én feleségemmel játszotta volna el a doktornő,nem lett volna alkalma biztonságiakat hívni az biztos.

1.Nem velem te idióta, hanem a nejemmel ha eljátszotta volna ezt a pohár víz körüli cirkuszt amit csinált a mélyen tisztelt kolléganőd (már ha az)akkor nem lett volna alkalma hívni az erősítést. Ha nem érted ezt a pár mondatot öreg,én arról nem tehetek.Frissítsd a pórnéppel való kapcsolatodat,ne hord ennyire magason az orrod,és akkor fogod tudni értelmezni az egyszerű fogalmazásokat is.

-Ezt így direktben nem merted kiírni,billentyűhuszár stb.stb.

1.Mit nem mertem volna kiírni te hülye gyerek? Ha kiírom,akkor mi lett volna? Feljelentesz engem is? Te ebből élsz öreg? Jelentgetős János ez a bevételi forrásod? Az interneten vadászod,hogy kiket lehet(ne) beperelni? Ezt nem mondod komolyan? Bazmeg,ez nem semmi ötlet. Csak tudod vannak akik ilyen fenyegetésektől nem ijednek meg,inkább röhögnek egy jó nagyot.

Viszont arról regélhetnél Jelentgetős János,hogy a poszter élettársának a beteganyagába milyen jogon dugtad bele az orrodat? Te vagy a kezelőorvosa? Hivatalos engedélyed van vagy volt arra,hogy egy beteg körül szimatolj,mert a praxison összezördültél az élettársával?
Csillagom válaszolj már ezekre a dolgokra,oszt'majd utána fenyegetőzz itt feljelentésekkel.

she_wolf 2016.10.22. 18:16:18

@faragó zsuzsa:
Neeem...a "she wolf" hevenyészett magyar fordításban nagyjából nőstény farkast jelent.
Amire én gondolok, az egy virág neve, de női névként is használatos.
Talán nem tévedek, de megerősítést vártam. Megint egy csomó közmondás jutott magáról eszembe. Meg az jutott eszembe, hogy mit ugat bele abba, amit mással beszélek?
Ugyanis akár hiszi, akár nem, a seggemben sem volt becses személye, nemhogy a fejemben!

faragó zsuzsa 2016.10.22. 18:30:24

@she_wolf: Cicamica. Figyu. Látom, mert azóta mégiscsak utánad néztem, hogy nagy blogéletet élsz, tehát egészen pontosan tudod, ugye, kiscsillag, hogy amit nyilvánosan írsz, abba mindenki beleszólhat?
Ugye, kisangyal?
Ez itt nem ám a személyes csetoldalad Tempus Anh cimbiddel.
Nem is a saját fészbúkoldalad, ahol az szólhat hozzád, akit te akarsz.
Ez itt az ÉN posztom alatti kommentfolyam, ugy érted, nyuszómuszó?
Ha személyesen vele akarsz dumcsizni, vonuljatok privibe.

Másrészt , hát tudom én, mit jelent a she wolf,kiskutyám,kisfarkasom, na, csak megint nem értesz magyarul.
Azt kérdeztem, hogy talán így hívják azt, aki nem bírja elviselni, ahogy te fogalmaztál, macika, a becsavarodás határára jut , ha (egy posztnál) nem övé az utolsó szó? De ez tulajdonképpen nem kérdés volt, hanem válasz.

Így hívják.

she_wolf 2016.10.22. 18:50:24

@faragó zsuzsa:
És nekem van súlyos beteg hozzátartozóm, akiről gondoskodnom kéne...
Látja? Ez a szomorú: a szegénységi bizonyítvány, amit kiállított magáról és most alá is írta:(

faragó zsuzsa 2016.10.22. 19:04:25

@she_wolf:

Ez hogy jön ide?
Mi fogalmad van neked arról, hogy én hogy ápolom a súlyos beteg hozzátartozómat és hát, főleg, mi a franc közöd van hozzá?
Belekényszerítettél egy személyes vallomásba, mert hogy muszáj szerinted tudnia itt mindenkinek, mi volt a diagnózis, mire én, kis naív, beírom és erre te most visszaélsz vele?

Micsoda ocsmány egy nőszemély vagy!
Nincs ez kapcsolatban a betegségeddel, a függéseddel? Véletlenül?
Ez a kis személyiségtorzulás?
Ez a kis jellemrombolódás?

Súlyos beteg hozzátartozóm is olvassa ezeket a sorokat és gondolhatod, hogy amiket rólam írsz, rólam írtok itt két napja az mennyire növeli az egészségét.
Ő hálás nekem azért, hogy kiálltam érte, aki akkor magatehetetlen volt és örül, hogy számíthatott rám.Számíthat rám.
Ez továbbra is igy van.
Inkább rá legyél tehát tekintettel, ne engem oktass betegápolásból.

Szerintem még mindig nem érted: állj le.

Tempus.Anh 2016.10.22. 19:53:52

Nincs baj, mert keverik errefelé a sz@rt rendesen. Érdekes, hogy mennyi ráérős, időmilliomos ember van.

defné 2016.10.22. 19:54:05

@dayue:
hagyd a francba,ezzel teljesen felesleges vitazni.

faragó zsuzsa 2016.10.22. 19:56:22

@she_wolf: Csak szépen, halkan. Mi már hánytunk itt miattad.

faragó zsuzsa 2016.10.22. 20:00:16

@Tempus.Anh: Bizony. Sorolok is mindjárt kettőt: Tampus Anh, she wolf.
Számoljam össze hány kommentre volt időtök két nap alatt..egy ügyben, ami...állitólag...nem fontos? Na most mi lett volna, ha fontos lett volna?

Álljatok le.Mindketten.
Nem győzöm hangsúlyozni.

Tempus.Anh 2016.10.23. 03:23:45

@faragó zsuzsa: Ha itt posztolgatsz, viseld a kritikákat is. Bocs, hogy nem borul le mindenki a nagyságod előtt és nem tapsikol neked. A jelzőidet pedig tartsd meg magadnak. A többit she wolf elmondta.

she_wolf 2016.10.23. 03:42:04

@faragó zsuzsa:
Már-már tényleg nevetséges, ahogy azt követeli, hogy álljak le:)
Teszi ezt úgy, hogy közben levelet írogat nekem.
Fogalmam sincs, mire gondolt, amikor a harmadik levelében ezt írta:

"Ugye, milyen szar érzés, amikor személyes és fájdalmas pontra tapint valaki?
Ha visszaél egy személyes információval?
Ugye, hogy hányni támad kedve az embernek?
Ugye?
Nekem sem szimpatikus, de tükröt kellett tartanom neked.

Na, akkor már tudod.
És eszerint teszed ezt meg velem máskor.

És azt is tudod, nem jóval kezdtél fölényeskedni."

Jól figyeljen, mert csak egyszer mondom el: maga semmi olyasmit nem tud rólam, amit az itt többé-kevésbé rendszeresen kommentelők előtt titok lenne!
A fáradozása teljesen fölösleges volt, a fenyegetőzést pedig nem tolerálom!
A levele tárgya: "alkohol problémák".
2013-ban azért szólaltam itt meg először -akkor már 3. éve absztinensként-, hogy egy alkoholbeteg poszternek segítségként elmondjam a saját tapasztalataimat.
Úgyhogy ez öngól:)

A második levelében:
"Igen, valóban felhúztál és az szar, onnan is tudhatod, hogy én is felhúztalak téged,igen, bizony TE, amikor lábvízivásrólírtál, meg anyukámoztál.Rémlik?"

A stíluson azért váltottam, hogy lássa, hogy a maga felé irányuló decens viselkedésemen bármikor képes vagyok változtatni, ha a helyzet úgy kívánja.
Én magával szemben illemtudóan, a netikett szabályait mindenre kiterjedően betartva viselkedem.
De -és ennek is bármikor utánajárhat- tudok nagyon másmilyen is lenni. Viszonossági alapon, természetesen.
Ismételten megkérem: ne zaklasson!

she_wolf 2016.10.23. 03:50:45

@Tempus.Anh:
Szerintem pihizz inkább!:*
Még a végén Téged is befenyít, aztán nézhetsz!:D

faragó zsuzsa 2016.10.23. 09:31:00

Annyira ostoba vagy, hogy már másodszor linkeled be magánlevelemet, ami nem rám, hanem rád vet rossz fényt.Még mindig nem érted, hogy egyetlen olyan szót nem írok le sehova, amit ne tudnék vállalni később! Butácska vagy.

Itt nem kritikák, hanem kötözködések voltak, mindre megfeleltem -de ti egyszerűen nem tudtok veszíteni.

Aki alkoholista, az mindig alkoholista marad, legfeljebb nem iszik éppen, ezt nyilván nálam is jobban tudod. Úgyhogy, ami a személyiségedet illeti, jócskán feltételezhető rombolódás.

Hogy te milyen is tudsz még lenni,she wolf, az engem abszolúte nem érdekel,bár ennek van egy kis fenyegetés-szaga, de hát istenem, minden eszközöd beveted, érthető.
Sem az, hogy az itt lévők ( itt? hol?) ezt tudják.
Folyton hivatkozol az itteniekre, meg az ismerőseidre, ez is olyan szánalmas
A szavaid álljanak ki érted, de ez a hajó már elment.

Láttam az elején, hogy főmegmondónő vagy itt, nagyhangú véleményvezér, ebben a továbbiakban sem zavarlak. Írtam is feljebb: jó kakaskodást a szemétdombodon.

Azonban azt is fel kell fognod, hogy amíg ez a poszt itt van,az az én posztom marad.
És aki hozzá szól, hozzám szól.
Ez is a netikett része.

she_wolf 2016.10.23. 10:38:09

@faragó zsuzsa:
Annyiszor másolok a nekem küldött leveleiből, ahányszor csak küldi őket. Hogy nem világos a maga számára, hogy ne zaklasson, arról nem én tehetek, pedig érthetően, szabatosan fogalmaztam:(
Nem kérdés, hogy nem vállalja a szavait, én is ilyen fából faragott vagyok. A kérdés az, hogy a szavak és a megfogalmazás minek minősül.

Ne próbáljon diagnosztizálni, nem fog menni, remélem, ezen nem sértődik meg.
Bizony, a függő az is marad, valóban magamról tudom, mint ahogy maga is az első sorból nézheti a pályatársak/munkatársak függőséggel nehezített sorsát. Ezt igazán sajnálom.

Valahogy mindig ide lyukadunk ki: maga kezdte! A fenyegetést is. Bár nem látom, hogy én mit írtam, ami fenyegetésnek értelmezhető, hiszen csak annyit jegyeztem meg, hogy tudnék ugyanolyan stílusban is írni, mint maga. De azt bárki nem érdemelheti ki.

Az eszközök: maga egy egész tárházat próbál(t) ellenem bevetni, fentebb láthatóak a próbálkozásai. A magafajták nem találnak rajtam fogást, törődjön bele!:)
Hivatkozni csak olyanokra tudok, akik ismernek. Itt az itteniekre és az innen ismertekre hivatkozhatom, hiszen itt vagyunk, itt kommunikálunk. Máshol pedig másokra. Mi nem egyértelmű ezen?

"A szavaid álljanak ki érted, de ez a hajó már elment." Pardon?

Véleményem -ha van- vagy megírom, vagy nem. Ne másszon belém, mert eltéved: nem vezér, hanem beosztott típus vagyok. Úgy általában. Ha vezér lennék, akkor úgy manipulálnék, hogy mindenki mögém álljon. Látja, hogy ez nem igazán jön be nekem, és nem is igazán vágyom ilyesmire, úgyhogy a személyiségelemzést inkább bízza szakemberekre (súgok: vannak itt)!

"Azonban azt is fel kell fognod, hogy amíg ez a poszt itt van,az az én posztom marad.
És aki hozzá szól, hozzám szól.
Ez is a netikett része."

Ez hibátlan. De azt ugye tudja, hogyha a postásról beszélgetek a férjemmel, akkor nem a postáshoz beszélek? Csak a rend kedvéért!
Ez nem póker, hogy veszítek, vagy nyerek. Ez kommunikáció. Amin maga ezek szerint rendszeresen elcsúszik.
Sajnálom:(

faragó zsuzsa 2016.10.23. 11:02:48

Ha a postásról beszélgetsz férjeddel a postás előtt, akkor hozzá is szólsz, mert róla.
Ha a háta mögött, az persze más.
De itt a postás jelen van.
És amíg jelen van, reagál.

A többihez nem szólok, mert mindent százszor leírtam már ennek kapcsán.

Tempus.Anh 2016.10.23. 12:24:21

@she_wolf: Déjá-vu-m van, de ez legyen csak az én érzékcsalódásom :)
Amúgy mindenki csak annyira jelentős, amennyi jelentőséget tulajdonítunk neki.

A fenti jól kivesézett poszt utózöngéi, a főszereplő utólagos, másokat megbélyegző jelzői, aposztrofálgatása és személyeskedése pedig rávilágítanak magára a poszt lényegére: bizony, renitensekre néha biztonságiakat kell hívni.

faragó zsuzsa 2016.10.23. 16:13:56

@Tempus.Anh: Nem másokat, csak téged, meg a barátnődet, meg a barom Molnárgörényt, pubi. Nézd csak meg, ti milyen jelzőkkel láttatok el engem!Vagy az oké? Mért is? Meg aztán , mi az, hogy renitens? Te itt valami hatalom vagy, netán? Ha valaki feketén-fehéren bebizonyítja, hogy nincs igazad, akkor arra biztonságiakat hívsz? Lényegében szépen igazoltad a posztom érvényességét ezzel a mondattal. Intellektuálisan tehetetlen vagy, problémamegoldó képességed nulla, és csak az erőszakban hiszel.Megérdemlitek egymást.

faragó zsuzsa 2016.10.23. 16:15:37

És ennek addig nem lesz vége, míg nem hagyjátok abba.

Tempus.Anh 2016.10.23. 18:19:27

@she_wolf: Minden gyógyítható, a hülyeségen kívül :D

she_wolf 2016.10.23. 18:55:00

@Tempus.Anh:
Egyébként:
"Two things are infinite: the universe and human stupidity. And I'm not sure about the universe. /A.E."
:D

Tempus.Anh 2016.10.23. 21:14:55

@she_wolf: Albi bátyánk ezt nagyon jól látta :)

she_wolf 2016.10.23. 21:56:53

@Tempus.Anh:
Szegény Albi bá':( Biztos halottál róla, hogy alávágtak (vagy legalábbis nagy erőkkel erre készülnek) a híres elméletének.
Paradox módon éppen az öreg egykori "jóslata" alapán, amit nemrég bizonyítottak be.
Mik vannak?:D

Tempus.Anh 2016.10.23. 22:06:47

@she_wolf: A világ fejlődik és a XX. század lassan a múlté, az összes tudósával, hadvezérével és politikusával együtt.

Ja, és ez az évszázad fogja a Föld majdnem teljes mostani lakosságát kivégezni. Alig lesznek kivételek. :)

she_wolf 2016.10.23. 22:20:30

@Tempus.Anh:
Paradigmaváltások hegyekben, elméletek dőlése, meg a nagy rohanás a vesztünkbe. Ahogy mondád.

Te akarsz kivétel lenni? Én nem igazán. És minél többet vagyok itt, annál kevésbé;)
De remélem, a heringek boldogok lesznek. Vagy nem ők öröklik a Földet? A sajtkészítők? Nem emlékszem, bocs':D

Tempus.Anh 2016.10.24. 12:27:26

@she_wolf: "Felhúzós óra vagyok egy digitális korszakban" :)

Valójában az idő, mint olyan ijesztően felgyorsult, kiröppen a kezeink közül, rohanunk valami felé, még maradnánk, miközben mindenki - főleg a fiatalabbak - igyekszik mintha gyorsabban élni.
Még nem jött el az a kor, amikor tényleg megkapaszkodnánk minden pillanatban, de nem várom.

she_wolf 2016.10.24. 13:00:35

@Tempus.Anh:
Ismerős az érzés.
Ki is fejteném bővebben, de természetesen nem itt.
Az idézet telitalálat:) Honnan van?

rikitikitévi 2016.10.24. 13:11:25

@she_wolf: "Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet. "

she_wolf 2016.10.24. 13:35:48

@rikitikitévi:
Igen, köszönöm!:)
Tudom, Máté.
(Eléggé elítéhető (vagy el nem ítélhető) módon egy film jutott eszembe, arra utaltam. Nekem már csak a humor maradt:()

Tempus.Anh 2016.10.24. 14:07:20

@she_wolf: A Die Hard 4.-ben mondja a főgonosz McClaine nyomozónak.

De több helyen is elhangzott már :)

she_wolf 2016.10.24. 15:55:04

@Tempus.Anh:
Akkor ezért volt ismerős:)
B.W. McClane-nél testhezállóbb szerepet nem is kaphatott volna. Nagyjából ennyit tud. Szerintem:)

Tempus.Anh 2016.10.24. 21:54:54

@she_wolf: Azt a hamiskás félmosolyt és csücsörítést még A simlis és a szendé-ből hozta magával (ebben Sybill Shepherd-del játszott), emellé anyjától örökölt hideg, metsző, német tekintetét és kidobólegény-korából megmaradt izmait, operációs heges vállát és mocskos atlétáját is társítva - utóbbira a Pulp Fiction-ban Butch-ként egy jó adag vér is került - a saját és a másé vegyesen...
Én szeretem a szerepeit még akkor is, ha a legutóbbi (5.) Die Hard csak halvány árnyéka mondjuk az első négynek, vagy az Armageddonnak, Az utolsó cserkésznek vagy a Pulp Fictionnak.

she_wolf 2016.10.24. 22:47:35

@Tempus.Anh:
Hátul válaszolok, nem akarok gágogást hallani.

Tempus.Anh 2016.10.24. 22:55:26

@she_wolf: Tudod, hogy a gágogás nem ér fel a... :)

she_wolf 2016.10.24. 23:10:28

@Tempus.Anh:
Másokra igyekszem tekintettel lenni;)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2016.11.02. 02:47:03

farago.zsuzsa felhasználót - miután teleoffolta a saját blogomat az itteni nyavalygásával - onnan kimoderáltam és kitiltottam (örökre). Ha más is ilyenre vetemedne, ugyanígy jár. Ki-ki belehányhat a saját kalapjába, de az enyémbe nem.

Egyébként meg tényleg Shawnak volt igaza, amikor azt írta, hogy "Never wrestle with a pig - makes you dirty and he still likes it."

Épp a minap dobattam ki egy hasonlót a biztonságiakkal. Behozatta magát mentővel (kissé részegen), és az első dolga volt, hogy ordítozzon a folyosón, hogy miért nem őt viszik be elsőnek. Aztán azt követelte (munkaszünnap éjjel), hogy őt "a főorvos" vizsgálja meg. Ennek nagyon örültem, mert semmiféle főorvos a házban nem volt - nem mintha szándékomban állt volna biztosítani neki effélét. Mikor főorvos híján nem akart a vizsgálóba menni, hanem tovább üvöltött, kidobattam. Mert rendnek kell lenni - a többi tényleges beteg eléggé fel volt háborodva, és nem azon, hogy kidobattam, hanem azon, hogy nem abban a pillanatban, ahogy a műsort elkezdte.

karcsibácsi 2016.11.02. 17:31:39

@Molnárgörény: " a minap dobattam ki egy hasonlót a biztonságiakkal."
Gondolom, csak azután, hogy meggyőződtél arról, hogy nem áll fenn "sürgős szükség" esete.
Egyébként meg jól tetted, hogy így bántál (el) a hőzöngővel. Sajnos, a többség (főleg a fiatalabb orvosok és a nők) ilyen esetekben inkább meghunyászkodnak, és lenyelik a sokszor otromba sértegetéseket és verbális aggressziót. Helytelenül teszik, és ezzel hozzájárulnak az orvos "tekintélyének", társadalmi megbecsültségének (vagy ami még megmaradt belőle) további rombolásához.
Az ilyen követelődző, megalomániás alakok szívesen szajkózzák, hogy az orvos-beteg találkozás egyenrangú felek interakciója, pedig ez teljesen téves álláspont. A beteg soha nem lehet egyenrangú azzal a féllel, akitől fájdalmára, rosszullétére vár segítséget, és aki erre idejét (nem heti 40 óra!) és energiáját áldozza, és akinek a hosszú évek ((10-15) tanulásával megszerzett nagyobb tudása és a rendelkezésére álló infrastruktúra birtokában erre lehetősége van. Éppúgy nem lehet egyenrangú felekről beszélni, mint pl. a kölcsönért kuncsorgó ügyfél és a banki alkalmazott között. Egyébként akik itt fentebb a banki példát hozták, gondolkozzanak el azon, hogy mi történne a türelmetlen ügyféllel egy bankban, ha az attendant kérné, hogy foglaljon helyet, az pedig azt válaszolná, hogy " addig nem, amíg meg nem kapom, amit kértem"!
100 szónak is 1 a vége, ügyeletes orvosként én is biztonságiakat hívtam volna, ha azt a választ kapom, hogy "addig nem..."
Lehet károgni.

drontal 2016.11.02. 18:48:24

@karcsibácsi:

Nos,akkor én károgok erre a hozzászólásodra egy pár mondatban ha megengeded.

"A beteg soha nem lehet egyenrangú azzal a féllel,akitől a fájdalmára,rosszullétére vár segítséget,és aki erre (nem heti 40 óra) és energiáját áldozza és akinek.....

- Az orvos a hivatalos munkaidejében rendel (szolgálatot teljesít)amiért fizetést kap az általad minősített nem egyenrangú betegek befizetett járulékaiból.Most hagyjuk a ingyendolgozunk-at mert nem tartozik a ide, valamint tudjuk jól,hogy senki nem dolgozik ingyen a mai világban.Senki.
Természetesen itt nem a tegeződés szintjére gondolok,de egy szolgálatban lévő orvos mitől áll feljebb a ranglétrán,mint egy kulturáltan viselkedő beteg? Ez a kijelentésed egy kicsit erősre sikeredett.

"Éppúgy nem lehet egyenrangú felekről beszélni,mint pl a kölcsönért kuncsorgó ügyfél és a banki alkalmazott között.

-Milyen igazad van. A banki ügyfél csak abban az esetben egyenrangú ügyfél, ha a táskából előhúz minimum 20 millát amit ott szeretne elhelyezni.Sajnos ugyanez vonatkozik az orvosok egy bizonyos részére is, amiről egyre többet lehet hallani.Lehet ezt tagadni,cáfolni,nem tudomást venni róla,attól még létező dolog.

karcsibácsi 2016.11.02. 18:56:55

A "Lehet károgni" megjegyzésem nem volt szép tőlem, sajnálom. Arra céloztam - ami Részedről meg is történt -, hogy lehet felhozni az enyémtől eltérő véleményeket. Nyilván van igazság abban, amiket írtál, és a Te véleményed éppen annyit nyom a latban, mint az enyém. Én azért mégis fenntartom, amit az orvos-beteg találkozásról (ez a hivatalos megnevezése) írtam. Nincs harag, de nem értünk egyet.

karcsibácsi 2016.11.02. 19:03:58

@drontal: Ja, és abban is igazad van, amit a banki ügyfelekről írtál: "A banki ügyfél csak abban az esetben egyenrangú ügyfél, ha a táskából előhúz minimum 20 millát amit ott szeretne elhelyezni." Tetszik, nem tetszik, így működik a világ, ahogy azt a Cabaret óta is tudjuk, "money makes the world go round". A "pénzes" ügyfél nemcsak egyenrangú, hanem a fiókvezető szobájában fogadja, sőt, még VIP számlát is nyithat (akár az OTP-ben is), plusz szolgáltatásokat és apróbb ajándékokat kap, nem kell várakoznia, stb.

drontal 2016.11.02. 20:26:37

@karcsibácsi:

Így igaz,nincs harag de a véleményünk nem egyezik.

she_wolf 2016.11.03. 05:05:48

@drontal:
"...egy szolgálatban lévő orvos mitől áll feljebb a ranglétrán,mint egy kulturáltan viselkedő beteg?"

Alapesetben semmitől. Azonban Te magad tettél különbséget azzal, hogy kulturáltan viselkedő beteget említettél.
Segítséget (és banki kölcsönt) kérünk, nem követelünk.
(Mert biztos bennem van a hiba, de ezt a "márpedig én..." kezdetű izét nem tudom másként értelmezni.)
Magánorvosnál egyénre szabott csomagárat fizetünk az ellátásért, joggal követelhetjük azt, amiért fizetünk, mint ahogy a banki ügyintézésnél is joggal verhetjük az asztalt, ha a szolgáltató lazul a vállalt szolgáltatási kötelezettségeit tekintve.

Az orvos valóban fizetésért dolgozik megszabott munkaidőben, helyen, és azt hiszem, nem egetverő elvárás az, hogy hagyjuk tenni a dolgukat!:)
De leginkább az lenne az ő jogos elvárásuk, hogy ne őket feszítsék meg a kedves habzó szájú, "igen határozott és betegség-/egészségtudatos hozzátartozók" azért, ami nem az ő kompetenciájuk.
(Kérlek, ne utalj vissza a pohár vízre, mert ez a poszt már régóta nem arról szól!:()

@karcsibácsi:
Csak Neked címezve egy röpke gondolat, ami felvetődött bennem már az elején, de nem akartam belemászni:
a poszter azért huppog, mert egy fiatal orvosnő utasította rendre, aki éppen mással foglalkozott. Mi van, ha az adott orvosnő volt akkor ott a rangidős?
Az egészségügyben tudomásom szerint komoly, és a mai napig működő hierarchikus rendszer van, amelynek szabályait pontosan a betegek érdekében illik betartani. Így tudom, de kérlek, javíts ki, ha tévedek!:)
Amit az egyenrangúságról írtál, csak magamat tudom ismételni: ha az SBO-n kötök ki, akkor komoly okom van rá, és segítséget kérek nem elfelejtve azt, hogy ők vannak értem, nem én őértük. És ez nem kizárólag az orvosokra érvényes, hanem mindenkire, aki éjjel 2-kor ott végzi a munkáját, legyen portás, technikus, vagy éppen műtősfiú.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2016.11.03. 16:29:08

@karcsibácsi: Húszéves részeg lány volt, aki azt ordítozta, hogy két hete fáj a szíve. Úgy ítéltem, hogy ez nem igaz, de amúgy se akart bemenni a vizsgálóba, mert neki "főorvos kellett volna.

she_wolf 2016.11.04. 06:57:03

@Molnárgörény:
Főorvos? Mi ezzel a baj? Merjünk nagyot álmodni, nem igaz?!
A 20 éves öntudatos 2 hete meghallott egy édes-bús nótát a rádióban, azóta fáj a szíve. Hogy Te egy milyen izé vagy már....:(
Mit lehet ezen nem érteni?
Kereste a pohár alján az igazságot, de nem találta, így orvoshoz fordult. Ezért kidobatni, nahát...:D

Silver6300 2016.11.04. 09:18:06

@she_wolf: Majdnem biztosan nem rájuk gondol. Nagyon ritkán szoktak rájuk ebben a kontextusban gondolni. :)

Silver6300 2016.11.04. 09:18:54

Posztoló tett panaszt a kórház vezetésénél? Szerényen, persze. (Nem a gorillkára, hanem doktornénire.)

Silver6300 2016.11.04. 09:21:57

@karcsibácsi: Azzal ugye azért tisztában vagy, hogy a kölcsön egy banki termék, és hogy a bank azért adja, mert vastagon megéri neki? :)

Tempus.Anh 2016.11.04. 14:48:56

A húszéves csaj mért nem otthon alussza az igazak álmát, mért nem imádkozik vagy mért nem olvas ahelyett, hogy vaddisznóra szopja magát és emiatt az SBO-t fárasztja...és aztán nyilván az italgőz felhőjén keresztül még részvétet is remél. Kevés undorítóbb dolog van a részeg nőnél, az emberi populáció ezen része sosem békült ki igazán az itallal - nem tudnak inni vagy ha tudnak, nem tudnak méltósággal részegek lenni.
A boozer is a looser.

she_wolf 2016.11.05. 05:27:34

@Tempus.Anh:
Micsoda atyai szigor!:)
Én más véleményen vagyok. A húsz éves kor pont megfelelő arra, hogy az ember ilyen oltári nagy pofonokba szaladjon bele.
Ima, olvasás... Zárda?:) De tényleg. Menjen, szórakozzon, gyűjtsön tapasztalatot és tanuljon életet. Igen, ha kell, a saját kárán (mert az az igazi!).
(Természetesen nem 0-24-ben, és remélem, hogy az említett fiatal sem ilyen. Ha igen, az szomorú jövőt sejtet:()
És ilyenkor szó szerint kijózanító lehet egy @Molnárgörény-féle fellépés:)

(Azt azért hozzátenném, hogy szívtájéki panaszokkal nem 2 hét múlva megyünk orvoshoz, és pláne nem részegen. Ha viszont csak úgy vagyok képes kitenni a lábam otthonról, hogy józanra ittam magam, akkor ott már kurvanagy a baj!)

A részeg nők. Hááát...láttam már sokfélét, némelyik tényleg hujjuj:)
Sok nő valóban nem tud inni, de hidd el, hogy nekem még részeg férfi láttán soha nem jutott eszembe a "méltóság" szó.
Regélhetnék:)
Arról nem a nők tehetnek, hogy alkatilag más tűréshatárra limitáltak, csak ezt szeretik figyelmen kívül hagyni -hüjjék-.
A boozer is a looser? Mindenképpen. De bármennyire is megszívtam, a tapasztalat az enyém, és ezáltal egy olyan tudás is, amivel okosan élve hasznos lehetek más számára.
Ha már ezt dobta nekem a gép:)

(Egyébként nagyon örülök, hogy megérkeztél:*)

neduddki21 2016.11.06. 10:48:39

@karcsibácsi: "akinek a hosszú évek ((10-15) tanulásával megszerzett nagyobb tudása.." Próbálom jó indulattal nem úgy értelmezni ezt a mondatot, ahogy hangzik. A beteg is lehet a saját területén, szakmájában, nagy tudással rendelkező ember, aki lehet, nem 10-15 évet, hanem ennél jóval többet tanult, saját területén jóval többet ért el, mint esetleg az az orvos, akivel a összehozza rossz sorsa. És aki, pitiáner módon kihasználva a helyzetet, a beteg kiszolgáltatottságát, felsőbbrendűként bánik vele, ha már máshol nem érezheti magát többnek. Holott az ilyen orvos is csak egy alkalmazott, akinek kutya kötelessége elvégezni a munkáját, amiért a fizetését kapja. Drontallal tökéletesen egyetértek, a frusztráltságot és a komplexusokat nem a betegen kell levezetni. A megbecsülést ki kell érdemelni, nem lehet kikövetelni.

neduddki21 2016.11.06. 10:53:50

@Tempus.Anh: A férfiak is iszonyú undorító részegek tudnak lenni. Én még nem láttam méltósággal lerészegedett férfit, csak hőzöngőt, büdöset, elbutultat, ostobaságokat fecsegőt, agresszívet, ordítozót, dülöngélőt, magából kivetkőzöttet vagy csak bután maga elé bámulót és folytathatnám. Sok minden eszembe jutott már róluk, de a "méltóság" szó nem volt közöttük.

she_wolf 2016.11.06. 11:25:42

@neduddki21:
A beteg csak egy beteg ember, aki szakemberhez (orvos) fordul a panaszával. Ott semmit nem jelent, hogy esetleg atomfizikus, vagy az MTA tagja, mint matematikus.
Veseköve bárkinek lehet, és hiába vagy matematikus, nem tudod megoldani a feladatot.
Ha az orvos egy komplett bekábelezést rendel meg az otthonában, akkor elmondja a kívánságait, és meghallgatja, mit mond erre a szakember (villanyszerelő, vagy IT-s).
És amikor a szakemberek elkezdenek dolgozni, akkor az orvos mélyen hallgat, mert értő kezekben van a dolog -jó esetben.
Szóval ez a ki mihez mennyire ért témakör eléggé fárasztó itt, és szomorú, hogy mindig itt kötünk ki: különböző szakmák összehasonlítása az orvosi tevékenységgel:(

Bár tényleg nem vagyok senki fogadatlan prókátora, de úgy gondolom, @karcsibácsinak megvan a maga lesajnáló véleménye azokról az egészségügyi dolgozókról, akik visszaélnek a beteg helyzetével, mert ha alaposabban megnézed a hozzászólásait, igencsak betegpárti. Sajnos mindenhol vannak olyan emberek, akikben lehet csalódni, és ezalól az egészségügy sem kivétel, magam is tapasztaltam.

"A megbecsülést ki kell érdemelni, nem lehet kikövetelni."
Ez tökéletesen így igaz szerintem is! Csak azt nem értem, hogy ezt miért írtad.
Mert ha a posztban említett orvosnőre gondoltál, akkor nem a tisztelet hiányáról kell beszélni, hanem egy alapvető magatartási formáról, ami bőven belefér az illik-nem illik kategóriába.

Tempus.Anh 2016.11.06. 15:09:04

@neduddki21: Ugyanezt képzeld el nőben és a feelinget szorozd meg százzal.
@she_wolf: Én is örülök neked :)

karcsibácsi 2016.11.06. 21:55:12

@neduddki21: "Próbálom jó indulattal nem úgy értelmezni ezt a mondatot, ahogy hangzik."
Nyugodtan értelmezd úgy, ahogyan hangzik!
Én csak egy beteghordó vagyok (ráadásul gyakrabban részeg, mint józan), mégsem tekintem egyenrangúnak azt, akit tologatok. Lehet tőlem atomfizikus, bankigazgató vagy miniszter, akkor is én vagyok a főnök!

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2016.11.10. 16:09:59

@she_wolf: Én nem vagyok főorvos, és ilyenkor ennek nagyon örülök (lehetnék, de kikerültem a címosztogatást, mert pénz nem jár érte, az üres címeket meg utálom). Az ilyen elmebajos kötözködőket magam szoktam nézni, nem tolok ki a beosztottakkal, és kapóra jött, hogy kimondhattam: nem vagyok főorvos, mert erre rögtön nem is volt hajlandó bemenni a vizsgálóba a kis részeg hülye. A kórház ügyeletvezetője viszont vagyok, de azt nem kérdezte.

she_wolf 2016.11.10. 23:25:06

@Molnárgörény:
Így járt, nagy kaland.
Kinevezéssel nem jár automatikusan bérkorrekció? Ez némileg meglep, bár ugyanakkor ha megnézzük az intézmények gazdálkodási lehetőségeit, akkor nem igazán lehet csodálkozni.
Ami a rangkórságot illeti, nálam nem igazán oszt vagy szoroz, hogy pláne egy SBO-n, mentős szállítás után ki lát el. Eszembe sem jutna főmufti után óbégatni, ha már egyszer ott kényszerültem kikötni, örülnék, hogy lyuk van a seggemen, és szelel.
(Más a leányzó fekvése, amikor esetleg egy elektív műtétről van szó, akkor van lehetőség tudományos fokozatok között keresgélni, de itt nincs szó ilyesmiről.)

Mentségére szóljon a delikvensnek, hogy némi segédanyag által "oldott" állapotban azért nem mindig tudja az ember, hogy éppen mit csinál, bár ez is kétélű, mert ha piásan nénózik be velem a recege, akkor méginkább kussolok. De ez én vagyok:)
Bízom benne, hogy ez nem rendszeres műsor az illetőnél:)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2016.11.11. 04:51:11

@she_wolf: Az adjunktus meg főorvos az puszta cím, ha nem osztályvezető az illető, ezért egy fillér se jár. Nem bérkategória, mazochista nem vagyok, ha pénz járna vele, nem hárítottam volna el.

she_wolf 2016.11.11. 13:34:24

@Molnárgörény:
Világos. Tehát nagyobb felelősség ugyanannyi pénzért. A hülyének is megéri akkor, hogy felelősséget vállaljon a beosztottak munkájáért:(
A politikusokon kívül engem senki zsebe nem érdekel, de az ő péztárcájukban nagyon szívesen kotorásznék.

Dikusz 2016.11.13. 15:36:30

Mai újsághír:
Budapest - A VIII. kerület Szigony utcájában lévő orvosi rendelőben egy 26 éves férfi súlyosan megverte az orvosát.

Silver6300 2016.11.13. 18:14:59

@she_wolf: Pedig olyankor a fizetővendégek jobban kennek.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2016.11.13. 23:38:10

@she_wolf: Nem nagyobb felelősség, csak ugyanolyan. 23 éves a szakvizsgám, csak műszakvezetőnek vagyok beosztva, amiért jár pótlék. Semmilyen honoris causa cím ezt nem befolyásolja. Kicsit paradox a dolog, mert az SBO műszakvezetője törvény szerint a kórház ügyeletvezetője is, tehát ha van főorvos című ügyeletes más osztályon, akkor is vita esetén én döntök, de ez házon belül nem probléma, mindenki ismeri a másikat.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2016.11.13. 23:41:22

@Dikusz: ha ilyen jó erőben volt, nyilván indokolt nagy bajjal ment oda. Azt persze nem írják, pedig nagyon valószínű, hogy Kanalas volt a neve, és kamu betegállományt akart.

Dikusz 2016.11.14. 11:55:56

@Molnárgörény: pár nappal előtte írt fel az orvos egy erős nyugtatót a betegnek, aki újra receptet akart, az orvos meg nem volt hajlandó felírni neki.

she_wolf 2016.11.14. 12:33:48

@Molnárgörény:
Köszi a kiegészítést!:)
Nem véletlenül nem vagyok jártas abban, hogy kinek miért és mennyi, mert soha nem érdekelt. Míg együtt dolgoztunk, azért, mióta csak betegként találkozom az egészségügyi dolgozókkal, azért.
Én csak azt látom és azzal foglalkozom, hogy ez kiken és hogyan csapódik le esetenként.
A tapasztalt dolgok pedig elszomorítanak:(

she_wolf 2016.11.14. 12:37:09

@Dikusz:
Olvastam a cikket, elég szűkszavú volt.
Nem bocsátkozom feltételezésekbe, de öt év kötél közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett testi sértés miatt (vagy valami hasonló)!
(Gondolnám én, de szerencsére nem mindenki én vagyok:))

karcsibácsi 2016.11.14. 21:01:56

@she_wolf: A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat egy 26 éves budapesti lakossal szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt.

A férfi 2016. november 11-én megjelent Budapesten a VIII., Szigony utcában lévő orvosi rendelőben és az ott feladatát ellátó orvostól nyugtató hatású gyógyszerek felírását követelte, miközben agresszív módon viselkedett.

Az orvos közölte a férfival, hogy ezeket a gyógyszereket nem áll módjában felírni, illetve azt is, hogy az elmúlt napokban már írt fel számára erős nyugtatókat. A férfi ezt követően az orvost bántalmazni kezdte és többször megütötte, aminek következtében az orvos nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A férfi a bántalmazás közben megpróbálta az orvostól a recepteket is megszerezni, amely azonban nem sikerült, így elmenekült a helyszínről. A támadó később visszament a rendelőbe, ahol ismételten követelte a nyugtatókat.

A kiérkező rendőrök a férfit a helyszínen elfogták, előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. Kihallgatását követően a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Tempus.Anh 2016.11.14. 22:07:08

A Szigony utcában rendelni kb. olyan, mint védőrács nélkül a cápák közt búvárfotózni. Mért is nem csodálkozunk ezeken a vad híreken :(((

she_wolf 2016.11.14. 22:59:43

@karcsibácsi:
Köszönöm!:)
Amikor Dikusz írta, egy blikkes cikket találtam (a Police.hu nyomán íródott) a neten, az nem volt ennyire részletes.
A cikkben hivatkozott linket nem néztem meg inkább, és így jártam jól:)
(Így is öt év kötél marad a javaslatom, elméletek gyártása nélkül.)

she_wolf 2016.11.14. 23:10:47

@Tempus.Anh:
(A Szigony utca és környéke kitermelte a maga közösségét, és bár úgy tűnhet, mintha a helyzet szelídült volna mostanában, véleményem szerint az a sajátos szubkultúra a mai napig jelen van, és bizonyos rétegeket tekintve most is meghatározó.)

Tempus.Anh 2016.11.23. 12:17:06

Tényleg vége ennek a blognak ? (egy jó hónapja semmi)

she_wolf 2016.11.24. 14:31:05

@Tempus.Anh:
Nagyon úgy tűnik. Vagy csak téli álomra vonult:)
Miért? Hiányzik?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2016.12.06. 03:47:32

@she_wolf: Úgy néz ki, kipurcant, és jól is van ez így. A bloggazda szerintem címeres gazember, emlékszem, amikor kamu betegpanasz után valami gerinc-csodát reklámozott, az tényleg a legalja volt. De erősen gyanítom, hogy az elmebajnok poszterek jelentős százaléka afféle stílusgyakorlat, és maga ez a Despota írogatja. Akármilyen cselesen próbál más-más stílusban írni, vannak bizonyos azonosságok. Sőt, alighanem a kommentelők között is ott van, akár több nickkel is.

Vélhetően túl sok volt a pervesztése. A néhány úgy-ahogy reális (mármint valódi szereplőkkel rendelkező) posztért ugyanis elég sokat kellhet fizetni. Emlékszem, amikor az egyik legjobb, ezer éves gyakorlatú gasztroenterológusunkat támadták be, erősen biztattam, hogy pereljen, de azért sajnos csak vállat vont, hogy le vannak tojva.

Bezzeg én nem vagyok ilyen kis ártatlan, mert megvan az első kedves hozzátartozóm, akit jogerősen elítéltettem (magánvádlóként) becsületsértés miatt, amikor éktelen gyalázkodásba kezdett, mert azt hitte, hogy mindent lehet. Kidobatni se rossz az ilyet, de beperelni még jobb. Most meg a jogerős büntető ítélet birtokában polgári pert indítok ellene, mert a büntető ítélet a polgári bíróságot köti, tehát nem az a kérdés, hogy fizet vagy sem, csak az, hogy mennyit.

she_wolf 2016.12.06. 12:14:09

@Molnárgörény:
Nézd, én nem tudom, ki a bloggazda, de a lejtmenet már évek óta tart (nagyjából szépemlékű Laikus halála óta), és várható volt ez a csúfos vég.
Ívesen szarik mindenki ebbe az egészbe, pedig -mint ahogy korábban, és többször is jeleztem- lehetne ez akár jó, és hasznos is.
Ha a bloggazdát nem érdekli, hogy virtuálisan fel-felrugdossuk, akkor Téged (engem, bárkit...) miért érdekeljen?
Hogy Despota írogatja-e a posztokat, nem tudom. Róla nem megosztható infóm van szavahihető embertől, ezért nem gondolom.
Azt sem tudom, hogy posztért fizetnek-e a beküldőnek, de ezt nem hiszem, egyik félnek sem alapfeltétel, hogy kikerül-e a panasz, vagy sem.
(Ha a modiknak nem fizettek, akkor majd nekem, egy levélírónak fognak?)
Tiszta lappal és átgondoltan megszervezve újra lehetne indítani ezt az egészet, kérdés, hogy érdeke-e valakinek?

Meghalt a blog, sanszos volt már régóta, béke poraira!
Viszont szívesen emlékszem olyan poszterekre, akikkel lehetett beszélgetni, és akik valóban mindkét oldal szereplőit a valódi helyükön voltak képesek látni.
Sajnálom mindazokat, akik bármely (és leginkább rajtuk kívülálló) okból szívnak az egészségügy mai, áldatlan állapotban lévő rendszere miatt:(

Ami Téged illet (de bárki mást is): van egy határ, amikor már azt kell mondani, hogy ne tovább! A valós és nem csupán vélt igazunkért ki kell állni, és ez sokakból hiányzik, mert a birkaságunk miatt tartunk most itt az élet minden területén.

Uff, én beszéltem!:D

Rókaregeróka 2016.12.06. 20:47:34

Hali!

Írtam én is, nem fizettek :)

Igazából emlékszem még rá, mikor itt heti 2-3 új poszt volt, nagy élettel,orvos hozzászólókkal, ők boncolgatták szegény apukám esetét is, mint Dr House, de ennek már 6 éve.

Valaki okosabb mondta :

" lám, így múlik el a világ dicsősége!"

Béke poraira! :)

she_wolf 2016.12.07. 18:07:19

@Rókaregeróka:
Se zsé, se egy nyüves Pulitzer-díj, se semmi? Látod, nem érdemes, csak a billentyűzet kopik:)
Az orvosoknak éppen elég a napi agybaj, nem csodálkozom, hogy nem vetik rá magukat a Praxisra túlmunkáért, amiért köszönet az ablakban, sőt!
(Gyakran csodáltam, hogy erre is volt energiájuk, idejük.)

Rókaregeróka 2016.12.11. 11:51:28

@she_wolf:
Burn out.
Így hívják.
Azt hittem, ez van a bloggal is, de mint egy főnix, hamvaiból támadt fel :D

she_wolf 2016.12.11. 19:50:53

@Rókaregeróka:
.... és az önfarkába harapó saját kígyóvá válik, csak figyelj!:)

she_wolf 2016.12.11. 20:52:56

@Rókaregeróka:
Az pöpec lesz!:)
Legalább Te tudni fogod, hogy mi a pálya, mert én néha eltévedek magamban (is):D
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása