Hálás vagyok az orvosoknak

2015.12.21. 08:15

baby-03.jpgAzt kívánom nekik, hogy bárcsak egyszer végre az állam is értékelné az erőfeszítéseiket és jóval több fizetést kapnának mint most, mert megérdemelnék

Tisztelt Praxis!

 

Én nagyon hálás vagyok az orvosoknak, nővéreknek. Biztos írtam már, hogy 29. hetesen született a fiam és sokat küzdöttek érte. Soha nem fogom elfelejteni és örökké hálas leszek nekik. Azóta is sűrűn járjuk a kórházakat, mert a gyerek ajak és szájpadhasadékos is. Az ajakműtét megvolt. Nem lett tökeletes de nem rossz és az orvosokra nem mondanék sose rosszat, mert nagyon rendesek voltak velünk mindig. Persze az ember a legjobbat akarja a gyerekének és sok utánajárás után úgy döntöttünk hogy a lakóhelyétől kb 400 km-re dolgozó legjobb dokihoz visszük szájpadműtétre, mert nem mindegy hogyan is sikerül (beszédfejlődés, műtétek számára gondolok). Pár hét múlva műtét, de már most azt mondom megérte ennyit utazni, mert orvost én még nem láttam aki ilyen szeretettel és figyelemmel fordult a gyerek felé. Mondjuk az sem érdekelne ha mogorva lenne, a lényeg hogy jó orvos. Hálásak leszünk-e neki valamilyen formában a műtét után?

 

baby-03.jpg

 

Igen. Persze ha minden jól alakul, de próbálok pozitív lenni (nem egyszerű, mert aggódom minden műtétkor és nem 1xü mikor látod hogy tolják be az 1 éves csemetédet a műtőbe) és nem aggódni hogy bármi baj is lesz. Lényeg a lényeg, hogy akárhol is voltunk, mindig azt éreztem, hogy az eü-s dolgozók próbálják a lehető legjobbat kihozni magukból és megtesznek mindent a gyerekekért. Lehet hogy a felnőtt orvoslásban ez nincs így, sajnos nekem is volt rossz tapasztalatom, amikor szidtam az egész eü-t, de rájöttem felesleges általánosítani és esetleg egy rossz orvos, osztály miatt az egész egészségügyet rossznak látni. Nagyon sok lelkiismeretes orvos, nővér van ebben az országban és ez megnyugtató számomra.

 

Azt kívánom nekik, hogy bárcsak egyszer végre az állam is értékelné az erőfeszítéseiket és jóval több fizetést kapnának mint most, mert megérdemelnék. De ők így is tudásuk legjavát adják szóval nem igaz a mondás, hogy csak akkor lennének az országnak jobb orvosai, ápolói ha több lenne a fizu.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajatsermuta 2015.12.21. 09:40:00

Gratulálok és jó egészséget kívánok a gyermeknek és szüleinek!

Amúgy nagyösszegű fogadásom van arra, hogy eszelősani hamarosan megírja, hogy fizetett bértollnok vagy eü. dolgozó a poszter.

asztalosani 2015.12.21. 14:02:36

@hajatsermuta:
ja-ja.

kösz hogy helyettem megírtad :)

asztalosani 2015.12.21. 14:10:04

"Hálásak leszünk-e neki valamilyen formában a műtét után?
Igen."

ja hát, így kurv@ könnyű!
akkor miért nem privátba nyomjátok?

remélem egy bizonyos ferikéhez és csapatához jártok. ha igen, akkor ne aggódj, majd szép lassan benyújtja a több százezres tiszteletdíját műtétenként.

" Lényeg a lényeg, hogy akárhol is voltunk, mindig azt éreztem, hogy az eü-s dolgozók próbálják a lehető legjobbat kihozni magukból és megtesznek mindent"

nem lesz ez így sokáig!
lehet aggódni!
a gyerek meg ugye 18 évig minimum a nyakadon lesz (jövő idő) ...
az "akárhol is voltunk" meg ugyebár múlt idő...

she_wolf 2015.12.21. 18:08:59

@asztalosani:
Hogy te mekkora egy ritka genyó ember vagy, hallod!
Komolyan mondom, a levegő kár beléd...

Rotoxis 2015.12.22. 06:55:19

A legelső, amit megszüntetnék a magyar egészségügyben. Erről szól az egész cikk. Tőlem vihetné a gyereket bárhová operálni, csak fizesse ki. Nálunk oda mehetsz, ahová tartozol. Ha nem tetszik, elkezdhetsz alkudozni a biztosítóval, aki persze nem fogja vállalni a többletköltségek miatt. Vagy van kiegészítő biztosításod, vagy fizetsz zsebből. Nem százezer parát, hanem több milliós költséget. Alapjaiban ad lehetőséget korrupcióra a rendszer és a posztban most ezt kellene ünnepelnünk?

csillagporszem 2015.12.22. 13:09:53

Sziasztok!
Ez az én sztorim de nem küldtem be csak valamelyik poszthoz kommentáltam 1x. Meglepődtem hogy kikerült. Nem tudom örüljek e de mindegy is.

Aki nincs benne a hasadékos témában az kérem ne kössön bele hova viszem. Már genetikai tanácsadáson is közlik hogy születés után a gyereket az országban vihetjük bárhova műttetni, sok hasadékos centrum létezik.
Ez nem egy rutinműtét, rohadt sokat számít, hogyan sikerül a későbbi beszédfejlődés szempontjából is, meg az sem mindegy hány műtéten esik át ha esetleg nem sikerül egyik másik.
A legjobb orvoshoz vittük akiről köztudott hogy nem szívesen fogad el semmit, szóval rendesen gondolkodom mi is legyen, de nagyon hálásak vagyunk az tuti. A gyerkőc túlvan a műtéten, lábadozik. Gyönyörű szájpadja lett de ami a fontos hogy műtét utáni 3. napon végre megjelentek új szavak is, amiket eddig nem tudott kimondani (anya...pl) és aki ebben nincs benne az nem tudja ez mekkora öröm. Lehet belekötni mindenbe, de én nekem az a fontos hogy a gyereknek jó legyen.

csillagporszem 2015.12.22. 13:20:36

@asztalosani: Nem vagyunk pénzesek de ha a gyerekről van szó akkor megpróbalunk érte mindent megtenni, hogy jól alakuljon minden nála.

Nincs ilyen problémád és így nem látod át mekkora gondokat okozhat ha egy szájpadhasadékost nem megfelelő orvos műt. Az csak az egyik hogy műtét után szétnyílik (jó orvosnál ritkább rá az esély), de beszédproblémákat okozhat ha nem sikerül jól, évekig tartó logopédia, ha nem segít akkor garatszűkítő műtét (vagy segít vagy nem), ésatöbbiesatöbbi... Mi más anyukák eseteiből tanultunk és ezért próbáltuk megadni a gyereknek az esélyt, hogy minél kevesebb problémája legyen az életben, de köss bele nyugodtan.

csillagporszem 2015.12.22. 13:24:23

@hajatsermuta: Köszönjük! Ha minden jól alakul és nem lesz probléma a gyógyulással akkor remélhetőleg pár évre elfelejthetjük a kórházakat :)

csillagporszem 2015.12.22. 13:37:00

@Rotoxis: Megnyugtatlak, én úgy tudom a kórházak szeretik a hasadékos műtéteket, mert jól fizet az állam utánuk.
Hidd el egy szülő sokmindent megtesz a gyerekéért, hogy boldog élete lehessen. Fogalmad sincs mennyi szenvedésen megy keresztül egy gyerek akinek sorozatban nem sikerülnek a műtétei és állandóan a kórházban dekkol és aztán majd csúfolják mert nem lett szép a szája, nem tud normalisan beszélni...stb. Az egész életére kihat ha nem megfelelő kezekbe kerül. De ha ez téged boldoggá tenne akkor tedd fizetőssé. Összekaparnám rá a pénzt ahogy sok szülő összeszedte akár hitelből is hogy kivihesse a gyereket Németországba műttetni jó pár éve, mert nem találtak itthon megfelelő orvost. Mondjak még jobbat? Végül a tb kifizette (nem, nem akarták, azt mondták itthon is meglehet műteni...). Úgy tűnik túldrámázom? Számodra lehet, de nem is a te gyerekedről van szó.

swiss blend 2015.12.22. 14:00:48

Azért ez elszomorító,hogy vannak emberek akik annak tapsikolnának ha egy gyermek műtéti költségének fedezéséhez a szülőnek földönfutóvá kelljen válni,hogy kitudja fizetni.Vagy rosszabb esetben nincs mit pénzzé tenni,és a gyerek marad úgy ahogy van.

forge 2015.12.22. 14:12:52

@swiss blend:

Meg az is egy kérdés,hogy a szülők által keserves kínnal kifizetett milliók hova is kerülnének?

Stadionból már van elég...

Dikusz 2015.12.22. 14:49:47

@csillagporszem: azzal ne foglalkozz, aki kötözködik veletek, rosszindulatból teszi.

A lényeg, hogy a kisfiad túl van a műtéten. Teljesen igazad van, hogy felkutatod a legjobb orvosokat - ami jelenti azt, hogy a többi nem jó, nem is ezt írtad - mindenki ezt tenné, ha a gyerekéről lenne szó.

kitchen 2015.12.22. 15:16:14

@Rotoxis:

Tőled vihetné bárhová a gyereket operálni csak fizesse ki?

Úgy gondolod,hogy a kinyögött milliók az egészségügy rendbetételére menne? Kötve hiszem.Igaza van @forge:-nak stadionból van már éppen elég.

kitchen 2015.12.22. 15:24:51

Ha meg a kórházak kasszájába mennének a milliós műtéti költségek,én nem vagyok abban olyan biztos,hogy X. nővérkének,és Y. doktornak észrevehetően emelkedne a bére.

csillagporszem 2015.12.22. 15:41:28

@Dikusz: Köszönöm, nem húzom fel magam, csak úgy érzem meg kell védeni a döntésünket, hogy az ilyen hozzászolók ne vegyék el más szülők önbizalmát ha a gyerekük sorsáról van szó.

Egyébként pedig megszoktam már, hogy sok ember rosszindulatú. Megkaptam már, hogy a gyerekemet el kellett volna vetetnem, mert sosem lesz boldog, ki lesz rekesztve a társadalomból. Van aki csak lazán közölte a gyerekkel a kezemben, hogy el kellett volna hajtani. Még jó hogy a gyerek nem érti mit mondanak. Féltem az ilyenektől, de felfogom készíteni a világra hogy vannak rosszindulatú emberek, mint itt a blogon is.

Dikusz 2015.12.22. 16:36:00

@csillagporszem:Biztos tudod könnyen beszél az, aki nincs ilyen helyzetben. El sem tudja képzelni mennyire fájó tud lenni az, amikor így beszólnak az embernek.
@hajatsermuta: jól írta, ez az a.a direkt beleköt a hozzászólókba, hol az egyik-, hol a másik oldalba.
Jól teszed, hogy felkészíted a kisfiadat a világra, nem lesz könnyű dolgod. Neked is nehéz lesz, nemcsak a felnőttek tudnak gonoszok lenni. Az óvodában, iskolában is bánthatják, nem is tudom én mit tennék a helyedben. Talán beszélnék az óvónőkkel, később a pedagógusokkal, hogy figyeljenek oda, ne csúfolják a gyereket. Unokahúgom óvónő, saját kíváncsiságom kielégítésére megkérdezem tőle, ő hogyan kezelné ezt a helyzetet.

she_wolf 2015.12.22. 16:36:17

@Rotoxis:
Azért próbáljuk már meglátni az országok vezetése, társadalmi berendezkedése, joggyakorlatai,.......között a különbségeket!
A hálapénz nem mai keletű, de még csak nem is szocialista találmány, ősrégi történet. És undorító, nemszeretem dolog mind az adó, mind az elfogadó számára.
Amíg az egyszerű, dolgos lakosságnak nem telik kiegészítő biztosításra, magánorvosra, de gyakran még egészséges ételre sem, addig azt hiszem, nincs miről beszélni, kiváltképpen Magyarország és a tőlünk normálisabb (bocs, nem jut eszembe jobb szó) országok összehasonlítása tekintetében.
Egy másik poszthoz linkeltem pár összehasonlító statisztikát. Siralmas.

she_wolf 2015.12.22. 16:41:19

@mig54:
Az első mondatom maradt le: nincs mit ünnepelni a magyar egészségügyben, legfeljebb azt, hogy a benne dolgozók nagyarányú többsége lelkiismeretesen végzi a munkáját a lepukkant kórházakban, nulla eszközzel, nulla utánpótlással, a betegek remélhetőleg jó része pedig tisztában van ezzel.

csillagporszem 2015.12.22. 17:41:16

@Dikusz: Igen, az ovitól, sulitól féltem, később ha felnő már szemtől szemben nem fogják bántani, max a háta mögött. De túlóvni se akarom, hogy egy kis elesett anyámasszonykatonája legyen, szóval nem spilázom túl, csak úgy próbálom nevelni hogy legyen önbizalma és ne foglalkozzon mások véleményével (persze fog, de ne túlzott mértékben). Egy nyitott, bátor kiscsávó már most is, remélem ez így marad. Van egy hasadékos csoportunk fészen, hálistennek az ember tudja mire számíthat mások beszámolóiból. Nekünk is volt már, hogy odajött egy kislány és közölte de csúnya. Nem haragudtam rá, pedig az en gyerkőcöm hasadéka nem is nézett ki olyan szörnyen. Bár lehet nekem azért volt úgy is szép mert szeretem :) Szép lett a szája, de az orra picit lapos (ezt az első műtét után a doki is elismerte hogy nem lett az igazi és majd később korrigálni kell) és hát soha nem lesz olyan mintha a természet alkotta volna meg. Hiányos lesz a fogsora, a hasadek helyén valószínűleg nem lesznek fogai de ezeket majd csak akkor lehet pótolni ha már maradandó fogai lesznek. Félek milyen csálén fognak kijönni (még sajna nincs egy se) és persze hogy tudnak majd neki szép fogsort csinálni de addig ezekkel kell majd élnie a kis életét. Beszélgettem felnőtt hasadékosokkal akik 18 éves korukig 18-20 műtéten estek át, mert nem sikerültek a műtétek, korrigálni kellett, újraműteni. Az enyémnek ha minden jól alakul akkor 4-5nél nem lesz több és ez nagyon nem mindegy. És nem sajnáltatjuk magunkat, mert ez "csak" egy fejlődési rendellenesség és ha soha nem műtenék meg akkor is élne, míg ismerek olyan anyukákat akiknek a gyerkőcének jóval nagyobb baja van és hiába viszi az országban akármelyik orvoshoz is, nem tudnak rajta segíteni. Nah de befejezem a kisregényem, lényeg a lényeg hogy mi pozitívan tekintünk a jövőbe és hiszem hogy minden rendben lesz velünk. És sajnálom ha egyeseknek furcsa hogy dícsérem az egészsegügyet, de az hogy a gyerek él es itt van velünk az az orvosoknak, ápolóknak köszönhető. Hogy ne lennek hálás? Megfizethetetlen a kis élete, nincs annyi pénz amivel kitudnám fejezni, mennyire hálás vagyok. De ezt max csak az tudja akinek volt már életbeszélyben a gyereke. Bocs ha bárkit is untattam a szómenésemmel :)

csillagporszem 2015.12.22. 17:53:57

@mig54: Utálom én is a hálapénzt, pedig én tényleg csak utólag akkor szoktam adni, ha tényleg hálás vagyok az elvegzett munkáért és ezzel akarom elismerni az orvos erőfeszítéseit. Kínos ha visszautasítja, kínos ha azt hiszi leakarom fizetni (szó sincs róla, amúgyse tudok olyan sokat adni amivel bárkit is lefizethetnék), kínos ha túl kevés ha túl sok és kínos ha elvárná és én nem adok. Hálistennek még egy orvossal sem találkoztam eddig aki éreztette volna, hogy adnom kellene és mindenki lelkiismeretsen végezte a munkáját.

she_wolf 2015.12.22. 18:25:59

@csillagporszem:
Egyformán látjuk, és én is így járok el, noha gyermek híján csak rólam van szó. Kellemetlen sokszor, de hadd ne nekem kelljen szégyellni magam ezért!
Büszke nem vagyok rá, de soha nem tagadtam, hogy alkalmanként (nem mindig és nem mindenkinek) nyomatékosítva megköszönöm amit értem tettek, tesznek, és tenni fognak.
Ez nem az én saram, tenni ellene pedig nem tudok. Önzőzök? Igen! Mert egy életem van. Egy szülőnél pedig ez hatványozottan így van, hiszen a gyermeke életminősége, egészsége, nem ritkán az élete a tét.

csakmotyogok 2015.12.22. 18:30:01

@csillagporszem: Örülök,hogy minden rendben ment. Mással ne is foglalkozz.
Más. Az ilyen típusú műtétek sem olyan jól fizetősek a kórházaknak,de erre legalább nem fizetnek rá,mint a nagy többségre.Az szuper,hogy már Magyarországon is vannak sikeres tartós műtétek.

Valószínűleg kedves,értékes emberek lehettek ezért figyelmesek veletek.

Hálapénz,nem muszáj, és akármennyit is adsz örülnek,mert a nagy többség nem ad,vagy mert nem tud, vagy mert azt gondolja ez a munkájuk.

bubbii 2015.12.22. 19:24:34

@csillagporszem: Szerencsére ez a probléma minket elkerült, csak annyit tudok róla, mint bármely laikus. De a Te hozzáállásod és az, ahogyan írsz a piciről ill. az egész helyzetről, minden elismerést és tiszteletet megérdemel. Szerencsés a kissrác hogy ilyen szülői vannak, kitartást a továbbiakhoz és minden jót!

csillagporszem 2015.12.22. 19:58:59

@csakmotyogok: Köszönöm! Én még aggódok hogy a kontrollon mindent rendben találjanak, de remélem így lesz.
Igen, szerencse a szerencsétlenségben, hogy nekünk már nem kell Németországba mennünk, mert az orvos aki most műtötte a gyereket pár éve hazatért onnan, amikor megfelelő körülmenyeket biztosítottak a munkájához. Van ilyen is, de persze tudom többen mennek el innen, mint akik hazajönnek. De persze rajta kívül vannak még jó orvosok az országban, szóval nem olyan vészes a helyzet, de amikor az elején azzal szembesültem, hogy régebben van akinek 20nál több műtétje is volt, nah az akkor elkeserített, de már idehaza is többféle technikával műtenek, van lehetőség körbejárni az orvosokat és dönteni, hogy szíved szerint te hova viszed.

csillagporszem 2015.12.22. 20:08:14

@bubbii: Köszönöm :) Nem gondolom, hogy többek lennénk, mint más szülők. Nekünk is vannak holtpontjaink, amin átkell lendülni és menni tovább, de szerencsére eddig mindig sikerült megoldani a problémákat és azt is tudom, hogy sok szülőnek sokkal nehezebb mint nekünk. Minden csak viszonyítás kérdése :)

csakegybeteg 2015.12.23. 07:32:37

Szerencséje van a kis emberkének amiért ilyen szülei vannak. Jó egészséget kívánok neki!

Természetesnek tartom, hogy oda viszik a gyermeket ahol jobb eséllyel sikeres a műtét, ahol megbíznak az orvosban.
Az pedig, hogy oda mehet az ember gyógyíttatni magát ahová akar jó dolog. Talán majd észbe kapnak feljebb, melyik intézményre érdemes többet költeni, hol jobbak az orvosok stb.

Magam is 200 km-re mentem műtétre, mert ott van az az orvos akiben 100%-ig megbíztam. Mellékesen mondom a sikeres műtét után nem fogadott el hálapénzt.

hajatsermuta 2015.12.23. 08:08:49

@Rotoxis: Nagyon nagy butaságot írtál. A szabad orvos- (és ebből értelemszerűen következő
intézmény-)választás egyike ezer sebből vérző eü. rendszerünk kevés valódi, európai értékének.
Az OEP-nek (és ebből következően a járulékfizető állampolgárnak is ) végső soron mindegy, hogy melyik kórháznak fizeti ki a műtét árát, és ez a rendszer, legalábbis elméletileg, bizonyos mértékű szelekciót is lehetővé tesz az intézmények között (győzzön a jobbik!). Az pedig magától értetődő, hogy az épeszű ember szeretné magát és gyermekét a (szerinte) legjobb helyen gyógyíttatni.

she_wolf 2015.12.24. 11:48:42

Mivel idáig ez az utolsó poszt, így ide írom:

Mindenkinek, gyógyítóknak és gyógyulni vágyóknak egyaránt kívánok kellemes, békés Karácsonyt, kölcsönös megértést, és türelmet egymáshoz!

Remélem, hogy az egészségügy helyzete ha nem is koszolidálttá, de valamelyest jobbá válik, hiszen mindannyiunk érdeke ezt diktálná.

she_wolf 2015.12.24. 11:49:43

@mig54:
koNszolidálttá...bocs:(

2015.12.24. 20:29:21

Szerintem meg nem kéne asztalosanit tovább szapulni.Ugyan is az egészségügyben baromi nagy szükség van az asztalosanikra. Ugyan is ők ellenőrzik ennek a súlyos beteg rendszernek a súlyos hibáit. A kimondott vagy leírt kertelés nélküli igazságok persze mindig megdöbbentőek és rosszul esnek némelyeknek. Ettől független még sajnos tények.

Hogy valóban steril eszközökkel műtenek az orvosok, illetve betartják e a szabályokat mondjuk egy sterilizálóban, az asztalosanik ellenőrzik többek között. De ez csak egy példa volt. Mivel a rendszer igen sok ellenőrzésre szorulna, ebből a hálapénz és társai csak a legkevésbé fontos rész.
Az más milliókba kerülhet ha műtenek és fölöslegesen, mert a beteg kimúlik pusztán amiatt, hogy nem tartották be a sterilizálás szabályait. Esetleg a steril műszerek tárolásának és szállításnak szabályait. Szerintem ezek pár mérfölddel fontosabbak.És ezeket az anifélék ellenőrzik.
Legalább is remélem, hogy ellenőrzik.

2015.12.24. 20:37:44

@kitchen: Ha meg a kórházak kasszájába mennének a milliós műtéti költségek,én nem vagyok abban olyan biztos,hogy X. nővérkének,és Y. doktornak észrevehetően emelkedne a bére.
Válasz erre;
Ha a kórháznak rossz lenne a híre és nem mennének oda a betegek gyógyulni, és fontos lenne a kórháznak hogy minél többen válasszák a helyet a gyógyulásra, akkor kénytelenk lennének a feljebb valók, a bérekre is odafigyelni.
De így, hogy egy nagy közös kalapba megy minden, majd vissza van osztva betegszám vagy ágyszám alapján, soha nem lesz érdekelt egyetlen intézmény sem abban, hogy jó legyen a hírneve, hogy elégedettek legyenek a munkatársai és az sem fogja érdekelni hogy a halálozási statisztikát illetve a kórházi pereket csökkentse.
Mert a delláét úgy is megkapja amivel elvegetál még halálgyár néven akármeddig.
Bezzeg ha az állam azt mondaná hogy amelyik kórház nem csökkenti X % alá a halálozási statisztikát és a műhiba pereket azt lebontják, a helyét felszántják és beszórják sóval, mindjárt összekapnák magukat kicsit.

asztalosani 2015.12.27. 10:23:43

@Diorella Queen:

köszi <3. jó a gondolatmeneted,de egy pár dologgal kiegészíteném:

"De így, hogy egy nagy közös kalapba megy minden, majd vissza van osztva betegszám vagy ágyszám alapján, "

ha egyáltalán visszaosztják azt teljes(!) egészében :( pl.: www.origo.hu/itthon/20151217-extra-tb-vel-mentene-a-korhazakat-gyurcsany-ferenc.html a cikkből:
_________________________________________________________________________________________

"Megtiltanák a kormánynak, hogy százmilliárdokat csoportosítson át a befizetett tb-alapból."
_________________________________________________________________________________________

vagyis úgy tűnik nem az emberek által befizetett tb nagysággal van a baj, amit itt is sokan szajkóznak, hanem az újraelosztással. vagyis lenne pénz várólista eltörlésére, várakozási idő eltörlésére, tb finanszírozott beavatkozások (pl.: fogpótlás ...stb) köreinek bővítésére, bérek rendezésre, fejlesztésre, csak kőőő a stadionokra, kisvasútra... a magyar nép meg csendben tűri hogy saját egészsége terhére valaki más a hobbiját előtérbe helyezze, holott netadónál már az utcára vonultak...

a vicces az egészben az, hogy amiről írsz (az emberek szabadon dönthessenek arról melyik tb-s intézményt választják) az nem kerülne semmibe, max törvénymódosításba. (nem is olyan régen tb beutalóval bármerre mehettél) de az nekik nem volt / vagy lenne jó (megint), hiszen hamar kibukna (igaz lehet csökkenne a műhibaperek, panaszok száma, sőt a halálesetek száma is) hogy melyik kórházzal van a legnagyobb probléma és mivel szélkakas trónol a kórházak tetején, ezért sok "spannak" hirtelen nem lenne munkája (nem kapnának millás fizetéseket). pl.:

valasz.hu/itthon/lefejezett-korhazak-12288

____________________________________________________________________
____________________________________________________________________

"- Pénz, pénz, pénz - magyarázza felmentésének okait Móroczné dr. Tóth Ildikó, a Tatabányai Szent Borbála Kórház ugyancsak menesztett főigazgatója. Pedig gazdálkodásukra aligha lehetett panasz, a 2001 elején átvett egymilliárd forintnál is nagyobb tartozásállományt az önkormányzati biztos segítségével nemcsak ledolgozták, hanem még fejleszteni is tudtak. Ám a tulajdonosnak ez sem volt elég.

- Nem engedtünk lobbizást - fűzi tovább a gondolatot Móroczné dr. Tóth Ildikó. - Nem lehetett "kaszálni", nem csurgattunk sehová. Nem támogattam a privatizációt sem, pedig esetenként már az önkormányzat jelöltje is megvolt a jól menő részlegekre."
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

tudod, olyan embereket kellene összefogni, mint Te vagy Sándor Mária, Móroczné dr. Tóth Ildikó, dr. Kovács József, dr. Kovácsy Zsombor (ex - EBF) és még sorolhatnék jó pár nevet , el kellene zavarni a mostani vezetést, alleszusammen, lerombolni azt amit "építettek" (gányoltak) , behinteni sóval . majd a nulláról kezdeni és ezeket az embereket (akik nem érdekeltek a politikában) ültetni a megfelelő helyekre :) mert az sem igaz, hogy, nincsenek jobbak, nincs ember, nincs választás...

_____________________________________________

CSAK EHHEZ AZ KELLENE: HOGY A MAGYAR EMBER VÉGRE ÉSZBE KAPJON, ÉS AZ UTCÁRA VONULVA KIKÖVETELJÉK A JOBB EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁST UGYANANNYI TB-ÉRT...

rikitikitévi 2015.12.27. 20:09:44

A történetek, amelyekre hivatkozol, több, mint tízévesek.
Dr. Kovács József főigazgatót a Heves megyei közgyűlés 2005-ben menesztette, utána Nagykanizsán, majd Tatabányán volt kórházigazgató, jelenleg Budapesten a Rákosmenti Egészségügyi és Szociális Központot vezeti.

Móroczné dr. Tóth Ildikót szintén 2005-ben váltották le, ő sem igényelt munkanélküli segélyt, előbb a Kisbéri Kórház főigazgatója lett, majd a Palotahosp Kft orvosigazgatójaként dolgozott évekig, utána a Sátoraljaújhelyi-, majd az Egri kórház főigazgatója lett (jelenleg is az).

Vagyis, akikkel összeakarsz fogni, jelenleg is hivatalban levő főigazgatók...

asztalosani 2015.12.27. 20:58:44

@rikitikitévi:

"A történetek, amelyekre hivatkozol, több, mint tízévesek."

hülye vagy! történetek? milyen történetek?
két cikket osztottam meg, az egyik igaz régi de MINT ÍRTAM azóta is hűen tükrözi a mostani folyamatot is! vagy szerinted kicsi szívecském az elmúlt 4 évben mi volt pl: a tatabányai főigazgatói poszton, hm? ja azt nem tudod kigooglezni! a másik meg e heti, úgyhogy csak magadat járatod le.

máskülönben: kicsi szívecském!
1. hol írtam hogy nem dolgoznak, meg hogy munkanélküli segélyt igényeltek hm?
2. kurva könnyű más ötletét fikázni, de még nem hallottuk a tiédet!

no tessék!
oszd meg!
vagy csak az észt tudod osztani?

aztán rárepülünk mint döglegyek a sz@rra!

rikitikitévi 2015.12.27. 21:56:35

Egy jelentős tárgyi tévedésedre hívtam fel a figyelmedet, ami az egész elméletedet romba döntötte. Tettem mindezt egyetlen rossz szó nélkül, segítő szándékkal.
Erre te?? Első szavaddal minősítesz és sértegetsz.
Többen mondták rád, hogy elmebeteg vagy, nos, a mai kirohanásoddal igazoltad a rólad kialakított véleményt, megfejelve azzal, hogy nemcsak hülye vagy, hanem közönséges bunkó is.

Dikusz 2015.12.28. 13:25:57

@rikitikitévi: azt hiszem előfordult már, hogy vitába keveredtél vele, meg a barátnőjével (ha nem egy és ugyanazok). Ha jól emlékszem akkor is eredménytelenül, bármennyire normális hangnemben szóltál.
Mindig csodáltam az optimizmusotokat (vagytok páran), akik úgy gondolják, hogy érdemes egyáltalán válaszolni a bejegyzéseire. Akkor jelennek meg, amikor nagyon leül a blog, a sajátságos hozzászólásaikkal, most már talán látod, nem érdemes reagálni rájuk.

she_wolf 2015.12.28. 14:44:25

@Dikusz:
Vitáról (észérveken alapuló vélemények ütköztetése kulturált formában) szó sincs, mert vannak, akikkel nem lehet.
Legfeljebb vitatkozni, virtuálisan arcot letépni lehet, arra meg vannak más homokozók.
Szarul töltött Karácsony, mellőzöttség, unalom....ezt eredményezi.
Szerintem lapozzunk!:)

kitchen 2015.12.28. 19:28:58

@asztalosani:

Most őszintén:ha az emberek az utcára vonulnának szerinted mi változna?Mert én szerintem semmi.A kormány beszarna egy pillanatra,ígérnének fűt-fát-mezőt és minden maradna a régiben.
Sándor Mária mit ért el,hogy elindította a lavinát? Semmit.Most nincs munkahelye,pedig nagy szüksége lenne rá-mint mondja.Elért valamit a tüntetésekkel,aláírás gyűjtéssel? Semmit.Több tízezren lájkolták az oldalát,mindenki igazat adott neki,ment a drukk ezerrel...és?? Van valami változás? Én ugyan nem tudok róla,de ha Te igen, akkor vesd'már ide.

Dikusz 2015.12.28. 19:47:39

@mig54: jól írod, tényleg nem lehet velük értelmesen véleményt cserélni. Lapoznák én, csak nincs másik poszt. Egyébként ez a bejegyzés azon ritka esetek közé tartozik, ahol hozzászólt a posztot beküldő is teljesen korrekt módon.

A képen lévő baba gyönyörű

Dikusz 2015.12.28. 19:50:38

@kitchen: nem veti ide, mert nem az ilyen emberek fognak az utcára vonultak élére állni. Ez a tipikusan fogjuk meg és vigyétek esete.

asztalosani 2015.12.30. 09:05:54

@kitchen:
"ha az emberek az utcára vonulnának szerinted mi változna?"

nem vagyok jós, és nem ígérhetek olyat ami nem rajtam múlik, azt viszont elmondhatom és talán te is láttad és hallottad, hogy a NETadós tüntetés bejött. nagy valószínűséggel nem közvetlenül azért mert az emberek az utcára vonultak és fidessszék magukba néztek, hanem (véleményem szerint) azért mert a vonulásukkal bekerültek a nemzetközi médiába. mivel elég c@rul fest egy ilyen tömeges vonulás más nemzetközi sajtóba, miközben kormánypártiak skandálják a 3/4-üket,és álhírként marketingelik az elcsalt választásukat, ezért kénytelenek voltak lépni, mert hát ciki, hogy 3/4-esen megválasztottak, közben mégis tüntet a nép..

most is kénytelenek lennének lépni, mert folyton folyvást azt skandálják: jobban teljesítünk, holott nem. ezt kellene párhuzamba állítani a várólistákkal, a orvoshiánnyal, nővérhiánnyal, a műhibaperek számával,a betegjogok sárbatiprásval, megcsúfolásával (EBF megszűnetése / ob dk felállítása) , a kórházi koszttal (hogy egy beteg emberre 500 ft-ot áldoz az egészségügy, miközben a menekültekre a tízszeresét), a kritikán alul kinéző omladozó kórházfényképeket és robbanna a második tüntetés. nem tudom : ennek az átlátásához már 3 diplomára van szükség atomfizikus képesítéssel, vagy miért nem lehet megérteni, átlátni, belátni, hogy itt csak akkor lesz változás, ha az emberek az utcára vonulnak.

kérdezd S.M-t, ne engem.
aki szelet vet, vihart arat.
de lehet hogy a tiltakozása egy vihar előtti csend fázisa.
egy lavinához meg elég egy hópehely is.
mindenesetre ő már történelmet írt, no és te mit tettél eddig akár saját magadért, akár a munkatársaidért, akár a társadalomért?

________________________________________________________________________________

"a az emberek az utcára vonulnának szerinted mi változna?Mert én szerintem semmi."
akkor szerinted mi lenne a megoldás?
kényelmes kanapén hátradőlve elvegetálni és hagyni hogy egyes emberek akiket a népe választotta a saját hobbijába invesztáljon, spanjainak milliárdokat osszon szét, ahelyett hogy a "büdösbogaraival" és azok egészségével foglalkozzon?

szóval szerinted mi lenne a megoldás?

asztalosani 2015.12.30. 09:08:24

@Dikusz:

ennyi funkcionális analfabétát...
de most komolyan

asztalosani 2015.12.30. 09:10:38

@mig54:
látom magadról beszélsz :D

édes kis arany bogaram!
tartsd már magadat a saját kib@szott elveidhez, és kopj le rólam.
:D

asztalosani 2015.12.30. 09:11:29

@rikitikitévi:
látom a mellédumálás az megy.

sorold a megoldási javaslataidat!

asztalosani 2015.12.30. 09:24:51

@Dikusz:
"Lapoznák én, csak nincs másik poszt."

tán mert elüldöztétek a panaszosokat

she_wolf 2015.12.30. 09:36:05

@asztalosani:
Nem magamról beszélek, de te ezt nagyon jól tudod.
A netadóval csúnyán mellétrafáltál (ok-okozati összefüggésében éppúgy, mint nemzetközi vetületében), csak úgy mondom, merő jószándékból.
Az én elveim nem kibaszottak, a tieid viszont megbaszottak! Már ha érted a nem is olyan árnyalatnyi különbséget...

Kopjak le rólad? Miért? Ki szólt most hozzád? Nem mellesleg a saját mondatatidat idézném nem szó szerint: annak írok akinek akarok, azt amit akarok, ha ez neked nem tetszik, gördíts!
Egálban vagyunk, de szigorúan csak ebben a tekintetben. Te továbbra is egy idióta faszfej maradsz.

asztalosani 2015.12.30. 10:17:17

@mig54:

tudod miguszkacsiguszka, inkább leszek f*szfej,mint egy olyan karót nyelt mínusz tízes IQ-val rendelkező vén agyontoszott p*inával rendelkező pincsikutya aki érvelni sem tud, mint amilyen te vagy itt a praxison:

akinek a legfőbb elfoglaltsága itt a praxison hülyeségeket kommentelni, mert a való életben még bottal sem piszkálják meg, max tempuszka megtossza szökőévente egyszer, sározni a panaszosokat nyalni az orvosoknak, miközben a való életben hátukba vágja a kést és picsogva hülyeségeket írni ráadásul minden ész nélkül beleokoskodni szakmai dolgokba. ja igen: szembeköpni sőt... inkább sugárba lehányni magadat megb*szva saját elveidet, mert ahhoz igazán értesz!

"Egálban vagyunk, de szigorúan csak ebben a tekintetben."

nem vagyunk egálban, szerintem soha nem is leszünk, és még mindig nem érsz fel még a bokámhoz se kedves büdösbogár! :D

she_wolf 2015.12.30. 10:59:35

@asztalosani:
Te el is olvasod amit írsz? Meg is érted? Mert akkor te vagy az egyetlen, ugyanis egyik szavaddal ütöd agyon a másikat. Ha kényszeres közlési problémával küszködsz, keress fel szakembert!
Mára (remélhetőleg) ennyi lenne tőlem neked, indíts új közvélemény-kutatást, azzal lefoglalod magad egy darabig, és nem vereslik az idióta fejedtől a fórum oldala....

És ha már elvek: én nem vagyok elvtelen, ellenben te hazug vagy. És mint olyan, bolhafasznyit sem érdekel a brekegésed. Csak néha jó szívózni veled, amikor rajtakaplak valamin:) Igen, passzióból csinálom, mert önző vagyok.

kitchen 2015.12.30. 11:17:15

@asztalosani:

De miért nem mennek az egészségügyi dolgozók tüntetni nagyobb létszámban mint amit Sándor Máriának sikerült összetoborozni?
Miért nem csinálnak egy munkabeszüntetést,ami például 2 hete volt Olaszországban?
Ott meg merték tenni?
Lett belőle világszerte sajtóhír?
A magyar orvosok és ápolók miért csak a facebookon szervezkednek, és nyílt levelet írnak a kormánynak?
Van ennek valami értelme?

A netadó miatti tömeges utcára vonulás teljesen más tészta.Ott a kormány nagyon okos emberei belátták,hogy ebből nekik ugyan több pénzük nem lesz,inkább hagyták a francba.A katasztrófális egészségügyi helyzet rendbetétele viszont száz milliárdokba kerülne ami miatt zsebbe kellene nyúlniuk.De nem fognak.Mehetsz te tüntetni hatalmas nagy táblákkal tömegesen,akár még zavargást is szervezhetsz,ezek (mármint a kormány)az égvilágon semmit nem fog tenni.

"Fizetünk amennyit tudunk...." szlogennel lezártnak tekintenének a demonstrálást.

asztalosani 2015.12.30. 11:43:08

@mig54:
neked agyilag van valami nagyon komoly bajod, javaslom keress fel egy elme wellness szállót (zárt osztályt mielőtt félreértenéd)

asztalosani 2015.12.30. 12:01:04

@kitchen:

De miért nem mennek az egészségügyi dolgozók tüntetni nagyobb létszámban mint amit Sándor Máriának sikerült összetoborozni?
-mert kényelmes a kanapéból hátradőlve más emberre várni, hogy helyettük más oldja meg a problémáikat www.geier.hu/kacor/meseanegyemberrol.htm

Miért nem csinálnak egy munkabeszüntetést,ami például 2 hete volt Olaszországban?
- mert az olaszország olaszokkal, ez meg mo, magyarokkal akik meghunyászkodnak, amiről nem is olyan régen írt az egyik külföldi politikus. bár hozzáteszem a munkabeszüntetéssel itthon saját maguk alatt vágnák a fát: ugyanis tőled szedik a tébét... szóval a munkabeszüntetés nem megoldás (évekkel ezelőtt a mávnál sem járt sikerrel a sztrájk)

Lett belőle világszerte sajtóhír?
- minden bizonnyal lett, hiszen eljutott hozzád is, nem? különben nem írnád :)

A magyar orvosok és ápolók miért csak a facebookon szervezkednek, és nyílt levelet írnak a kormánynak?
- LOL, ezt kérdezd tőlük: bár gondolom várják hogy mások pl.: a nép kiálljon mellettük, de sajnos ezt az elképzelésüket a "hálapénz" és az "egymás hátát + kezeit mosva" és a hozzáállásuk miatt ott helyben agyon is b*sszhatják

Van ennek valami értelme?
- mármint a nyílt levélnek?

___________________________
én is kérdeznék két dolgot tőled.
- szerinted a különböző érdekképviseleti szervek éveken keresztül miért nem hallatták a hangjukat? és most miért nem? hosszú katinka kiborította a bilit, mellé állt a sportszövetség elnöke, rögtön kapott öltözőt. 1 hét. nem 25 év.

- te miben látod a megoldást, mit kellene csinálnod ahhoz neked hogy a hazai egészségügy jobb legyen, mint a betegeknek, mint a benne dolgozóknak egyaránt?

hajatsermuta 2015.12.30. 14:54:46

@asztalosani: " mit kellene csinálnod ahhoz neked hogy a hazai egészségügy jobb legyen, mint a betegeknek, mint a benne dolgozóknak egyaránt?"

neked csak annyit, hogy elhallgass! Egyből jobb lenne a közérzetünk, mind a betegeknek, mind az eü. dolgozóknak egyaránt!

asztalosani 2015.12.30. 19:09:02

@hajatsermuta:
1. nem téged kérdeztelek
2. látom funkcionális analfabéta vagy!

"mit kellene csinálnod ahhoz neked hogy a hazai egészségügy jobb legyen"

NEKED és nem nekem!

asztalosani 2015.12.30. 19:09:43

@hajatsermuta:
attól hogy a fejedet a seggedben tartod, NEM fog változni a helyzet, ugyanolyan sz*r marad

asztalosani 2015.12.30. 19:16:35

@csakmotyogok:

nesznye, itt egy beszélgetés a FBról, a kérdés/aggódás egy átlagos "büdösbogártól" származik. aki válaszolt rá egy narancsos színekben nyomuló politikus. azt hiszem mai vagy tegnapi termés: jó étvágyat hozzá

- "Félek a kormány későn ébred. Már nem csak a megélhetés lehetősége hanem a már emigráltak pozitív visszajelzesei is kifelé vonzzák a főleg frissen végzett orvosokat. Ha ők már egy másik kultúrában beilleszkedtek családot alapítottak ne gondoljuk hogy majd kalandvagybol visszatérnek. Tavaly többen mentek el hs jól tudom mint ahányan végeztek. 95% uk fiatal. Mi lesz ha egy generáció 5-10 év múlva nyugdíjba megy? ? Mikor már most hatalmas a szakemberhiany es kígyóznak a varolistak sorai?"

-"Nyugaton sem fenékig tejfel az orvosi szolgálat, különösen a Keletről érkezettek számára. Amennyiben itthon nagyobb megbecsülésben lenne részük, sokan választanák az itthoni boldogulás lehetőségét, a kinti, sok esetben megfizetett megaláztatás helyett."

____________________________________________________________________

lehet fortyogni, és tovább a fejeket a seggekben tartani, de attól függetlenül a véleményem még mindig az hogy ha a magyar nép hagyja magát ennyire megalázni, és nem tesz semmit, akkor a mostani állapotok még jó hosszú ideig változatlanok maradnak, mert NEM akarnak a kérdéssel, problémával foglalkozni, lévén. eldöcög a rendszer addig semmi baj sincs

asztalosani 2015.12.30. 19:18:43

@csakmotyogok:
nesznye, itt egy beszélgetés a FBról, a kérdés/aggódás egy átlagos "büdösbogártól" származik. aki válaszolt rá egy narancsos színekben nyomuló politikus. azt hiszem mai vagy tegnapi termés: jó étvágyat hozzá

- "Félek a kormány későn ébred. Már nem csak a megélhetés lehetősége hanem a már emigráltak pozitív visszajelzesei is kifelé vonzzák a főleg frissen végzett orvosokat. Ha ők már egy másik kultúrában beilleszkedtek családot alapítottak ne gondoljuk hogy majd kalandvagybol visszatérnek. Tavaly többen mentek el hs jól tudom mint ahányan végeztek. 95% uk fiatal. Mi lesz ha egy generáció 5-10 év múlva nyugdíjba megy? ? Mikor már most hatalmas a szakemberhiany es kígyóznak a varolistak sorai?"

narancsos válasz:
-"Nyugaton sem fenékig tejfel az orvosi szolgálat, különösen a Keletről érkezettek számára. Amennyiben itthon nagyobb megbecsülésben lenne részük, sokan választanák az itthoni boldogulás lehetőségét, a kinti, sok esetben megfizetett megaláztatás helyett."

____________________________________________________________________

lehet fortyogni, és tovább a fejeket a seggekben tartani, de attól függetlenül a véleményem még mindig az hogy ha a magyar nép hagyja magát ennyire megalázni, és nem tesz semmit, akkor a mostani állapotok még jó hosszú ideig változatlanok maradnak, mert NEM akarnak a kérdéssel, problémával foglalkozni, lévén. eldöcög a rendszer addig semmi baj sincs

hajatsermuta 2015.12.30. 19:44:27

@asztalosani: "lehet fortyogni, és tovább a fejeket a seggekben tartani"
Csak szeretnéd a fejedet a seggünkben tartani, de ne reménykedj, nem hagyjuk összekoszolni magunkat!

asztalosani 2015.12.30. 19:55:14

@hajatsermuta:
látom megint sikerült az asztal alá innod magadat

hajatsermuta 2015.12.31. 08:39:05

@asztalosani: Annyira nem, hogy megengedjem, próbálkozz másnál...

mnika88 2016.01.02. 17:24:36

Látom, semmi sem változott itt a blogon... :)

kgaben 2016.01.03. 19:24:15

@Diorella Queen: nem az a baj tudod az ilyen aszaltani féle dologgal, hogy beszél, hanem ahogy. Ugyanis az a lemezéről, nagyképű, mindenkit elnéző álláspontja nem kicsit bicska nyitható. És ezt olyanokkal is megteszi, akik az alapvető tiszteletet megadták kezdetben neki, erre jött az ő válasza. Amihez nem tudom, honnan veszi a bátorságot. Másrészt sokszor csak arra reagál, amire akár. A szavaidat kiforgatja, addig csavarja, amíg már azt sem tudni, honnan, miért indult ez az egész. Szóval leginkább a stílusával van a probléma, bár személyes véleményem, hogy egészségügyi hozzáértése semmi, maximum, amit ki tudott googlizni. Erre talán a legjobb példa az, ha meghallgatsz egy-egy eü dolgozót szakmai dolgokról beszélgetni, teljesen más lesz, mint ő, aki néha eldurrogtat egy egy latin szót, kifejezést, meg néhány kimásolt fogalmat. De ettől még nem lesz olyan, aki napi szinten használja ezeket, és a mondataiba nem úgy tudja belefűzni. Viszont azzal egyet tudok érteni, hogy az intézmények ellenőrzésénél nagy szükség lenne az ilyen emberekre. Tény, hogy nagy szarban van az egészségügy , és valahogy el kellene indítani a rendbe tételét. Azt ne gondolja senki, hogy mi nem szeretnénk jó körülmények között dolgozni. De, nagyon is jó lenne. Meg is indult némi mozgalom a mi oldalunkról, de ez a nagy tömeg,a betegek, hozzátartozók támogatása nélkül nem fog semerre haladni, szerintem.
A statisztikai alapon történő pénzelosztás szerintem nem megoldás. Ugyanis a kórházi ellátás, a kórházba kerülés az egy folyamat vége. Az elején ott van a betegek saját egészségük védelme, odafigyelése, a háziorvosok hatékony működése, stb. Úgyhogy pl egy rossz, rosszabb háziorvosi hátterű körzetből nem jó statisztika fog kikerülni kórházi szinten, és persze még ehhez a statisztikához jönnek a kórház hibái is. Vagy pl egy egy kórház sem ugyan olyan eszközparkkal rendelkezik. A használt eszközök sem egyforma állapotúak, korúak. És az orvosok sem ugyanolyan tehetséggel bírnak.
Szerintem valahol már az iskolában el kellene kezdeni az egészségre nevelést, és a rendszer is kevésbé leterhelt lenne. Pl: egy sűrgősségi osztály nem azért van, hogy egy 3-4 hetes panaszt, ami romló állapotot nem mutat, kivizsgálja. De vannak napok, amikor kb az első 6-8-10 beteg ilyen. Vagy nem azért van, mert a szülők véres szájjal hozzák a 21 éves (tehát felnőtt) lányukat, hogy azonnal infúziót akarnak neki, mert tegnap berúgott, most másnapos, és ki fog száradni..... És ezeket ugye nem lehet elküldeni..... Szóval itt az egész rendszer érthetetlen, a mi oldalunk és a másik is...

kgaben 2016.01.03. 19:27:25

@mnika88: nem, semmi. :-) én régebben voltam, de aztán rájöttem, hogy ez a blog csak azért van, hogy mindenki kipanaszkodja, kisírja a vélt vagy valós bántalmait, de a tényleges és szakmai magyarázat az senkit nem érdekel. Én már csak akkor jövök, ha a vérnyomásom 70/0, mert ilyenkor sikerül kicsit megemelni. :-)

kgaben 2016.01.03. 19:34:49

@kitchen: Mert nem tehetjük meg. Hivatalosan. Ugyanis a Munkatörvénykönyv szerint mi nem sztrájkolhatunk. Tüntetni szabad időben lehet, de munkát beszüntetni azt nem. Másrészt, a rendszer annyira jól ki van találva, hogy azzal a 2-3 állással pont annyit keresel, hogy ne halj éhen. És ezt szó szerint vedd. Félre tenni esélytelen. Szóval ha 1 havi fizetés kiesik, akkor már gond van, mert a számlák jönnek, ételt venni kell, stb. Hát pl ezért. Hogy a netadóból nem lett volna több bevétele a kormánynak????? Ennyire ne legyél már naiv.... Talán pont azért kellene a hétköznapi embereknek is mellénk állni, mert ez konkrétan őket is érinti. Az ellátásukat, a kényelmüket, esetleg az életüket. Tevékeny részesei a rendszernek. Hát pont ezért. De csak ismételni tudom magam: ez a társadalom életképtelen....

mnika88 2016.01.03. 20:38:18

@kgaben:
:) én is jó rég nem jártam itt.El is felejtettem már,h ez a blog létezik.:))

Dikusz 2016.01.04. 15:34:58

@mnika88: válóban, olvasóként láttam, hogy régebben rendszeresen hozzászóltál:)
Azért azt látnod kell a blogon, hogy igenis sokat változott, igaz, hogy nem előnyére. Olvasgatom időnként a régebbi posztokat, már évekkel ezelőtt is a végét jósolták a blognak. Nem tudom meddig fog működni, egyre hosszabb idő telik el a posztok között. Sokat ront az is a hozzászólók szempontjából, hogy van olyan aki direkt beleköt mindenkibe, erről- és arról az oldalról is. Elhiszem, hogy sokak kedvét elveszi ez a kötözködés a kommenteléstől (orvosok és betegek oldaláról is).
Másrészt, és ezt @kgaben: -nek is írnám: nem mondanám azt, hogy nem érdekel senkit a szakmai magyarázat. Egyrészt a posztoló szinte soha nem jelez vissza (bár volt olyan, hogy jelezte ő írta a posztot), csak éppen senki nem reagált rá. Másrészt ez e blog tényleg arról szól, hogy írjuk le a tapasztalatainkat rosszat, és jót is. A régebbi posztoknál, meg ha válaszoltak orvosok és ápolók igenis volt aki tanácsot kért tőlük. Sokszor kaptak is.

rikitikitévi 2016.01.04. 17:54:35

@kgaben: 100%-ig egyetértek Veled. Kritikára, ellenőrzésre szükség van,de azt ne az ilyen "aszaltani" félék tegyék. Szerintem, és ezzel a véleményemmel nem vagyok egyedül, pontosan ő okozta a blog halálát (mert agonizál, ezt nem nehéz belátni). A hozzá nem értő, de megfellebbezhetetlen vélemény nyilvánításaival, a vitapartner földbe döngölésével, sértegetéseivel, közönséges szóhasználatával, a szakemberek megfontolt véleményének és adott esetben tanácsainak visszakézből történő kontrázásával, stb. Nem igazán értem a bloggazdát/moderátort, hogy miért tűrte ezt az ámokfutást. Gyakorlatilag az összes orvost elüldözte. Mindenesetre én is csatlakozom azokhoz, akik a jövőben nem kívánnak ilyen alakkal egy blogon szerepelni.
Pedig tényleg szebb napokat is megélt ez a blog: akinek van egy kis szabadideje, olvasgassa az archivumban a 2010-13-as évek termését - komoly intellektuális kalandban lesz része!

Dikusz 2016.01.04. 19:59:12

@rikitikitévi: ugyan nem nekem írtad, de én azt teszem, olvasgatom a régi posztokat. Ha jól emlékszem, Te is orvos vagy. Nem vagyok gyakorlott hozzászóló, de úgy vélem, ha nem reagálunk a bejegyzéseire, akkor előbb-utóbb talán megunja. Nagyon sajnálnám, ha nem írnának többet ide orvosok, de úgy gondolom, hogy ezeknek a trolloknak éppen ez a célja, ahogy írod emiatt Te sem fogsz itt hozzászólni. Megértem az orvosokat, hogy belefáradtak ezekbe a parttalan rosszindulatú megjegyzésekbe, de a kárát azok látják, akik tanácsot kérni jöttek ide. Sokszor volt, hogy a hozzászólók között vita alakult ki, de aki akart, az tudott tanulni belőle, ha normális hangnemben ment a kérdezz-felelek.
Egyébként úgy látom, hogy csak akkor jelenik meg egy bizonyos idő után, ha nagyon kevés a hozzászólás. Azt, hogy a bloggazda miért így kezeli az egészet, miért hagyta így lepusztulni a blogot, többen nem értjük. Kár, hogy így alakult.
Még egyszer Nektek egészségügyiseknek: sajnálom, ha elhagyjátok a blogot. Nem az ilyen trolloknak fogtok hiányozni, hanem nekünk.

she_wolf 2016.01.04. 23:00:53

@Dikusz:
Mindig lesz aki válaszolni fog. Vagy azért mert tudja hogy milyen, vagy azért, mert nem tudja, és -vesztére- beleszalad.
@rikitikitévi: és @kgaben: írására pedig nem lehet mit mondani. Evidenciákat írnak ugyanis. Amikor elkezdtem itt írogatni, én is visszaolvasgattam egy kicsit. Ma - ha élnék vele - pezsgőt bontanék, amikor meglátok egy-egy akkortájt még gyakran itt író nicket. Már a "harcedzettje" is továbbállt:(

swiss blend 2016.01.04. 23:36:53

@kgaben:

Tudom,hogy nem nekem írtad a választ,de engem is nagyon érdekel:

-Mi történne ha a Munkatörvénykönyv irányába a ló bizonyos hímtagját mutogatva,elkezdenétek a munkabeszüntetést?
-Ki és mit tudna tenni?
-Egyszerre ennyi embert nem lehet sem kirúgni,sem leminősíteni.Akkor mitől féltek?

she_wolf 2016.01.05. 00:20:14

@swiss blend:
Tudom hogy nem tőlem várod, csak egy észrevételt tennék laikusként:
ahhoz, hogy se komolyabb jogi következménye ne legyen, és ne lehessen belekötni a hippokratészi eskübe sem, csak tömeges, azonnali hatállyal való felmondásban (lánykori nevén: kilépés) látnám a kikényszerítés egyetlen módját. De ezt nem fogják megtenni, és nem azért, mert gyávák lennének, hanem azért, mert az ő közműveiket is kikapcsolják nemfizetés miatt, és nekik is enniük kell.
Részletet kell fizetni, gyereket iskolába, óvodába kell járatni....sorolhatnám. Mindenki azt hiszi, hogy az orvosok Krőzus klónjai:(
Magyarországon tárgyalni nem lehet, csak háborúzni. Ezt jól mutatja a történelmünk.

asztalosani 2016.01.05. 08:07:31

@mig54:

látom megint nem bírtad ki, hogy hülye létedre ne osszad itt a hülyeségeidet, ráadásul úgy HOGY NULLA JOGI - ÉS EGÉSZSÉGÜGYI ISMERETEID VANNAK!

asztalosani 2016.01.05. 08:13:41

@swiss blend:

nagyon egyszerű:

nem utalnák ki a bérüket többé. ennyi.

lehet menni tömegesen perelni a munkabérért, JÓ HOSSZÚ ÉVEKEN KERESZTÜL.

aztán majd a bíróság (akik tul.képpen szélkakasok) kihozzák azt, hogy a felperesek a hibásak, mert sztrájkoltak és ha nincs szerencséjük még az alperes (állam) vissza is perli őket, ha azon időszak alatt egyetlen egy felróható halál, egészségügyi kár bekövetkezik. márpedig be fog, mert a bíróság és a hatóság is egy kaptafa: ha felülről megy az utasítás, akkor a sztrájkolóknak végük.

asztalosani 2016.01.05. 08:20:07

@rikitikitévi:

LÁTOM OLVASNI ÉS SZÖVEGET ÉRTELMEZNI MÉG MINDIG NEM TUDSZ MEGFELELŐEN!!!!!!!!
RÁD NÉZVE EZ IRTÓ NAGY SZÉGYEN!

" kgaben 2016.01.03. 19:24:15
@Diorella Queen: ... Viszont azzal egyet tudok érteni, hogy az intézmények ellenőrzésénél nagy szükség lenne az ilyen emberekre."

" rikitikitévi 2016.01.04. 17:54:35
@kgaben: 100%-ig egyetértek Veled. Kritikára, ellenőrzésre szükség van,de azt ne az ilyen "aszaltani" félék tegyék. "

AZT SEM TUDOD MIVEL ÉRTESZ EGYET! XD XD

NA TE ÉS HASONLÓ SZŐRŰ TÁRSAID MIATTAD TART OTT AZ ORSZÁG AHOL!

asztalosani 2016.01.05. 08:41:29

@kgaben:
"nem az a baj tudod az ilyen aszaltani féle dologgal, hogy beszél, hanem ahogy."

ezt köszönhetitek magatoknak és a megnyilvánulásaitoknak, de legfőképpen migtahónak, akinek nulla egészségügyi alapismerete vannak, de állandóan itt osztja az észt, beleköt mindenbe.

"És ezt olyanokkal is megteszi, akik az alapvető tiszteletet megadták kezdetben neki,"
hazudsz! sorold fel, kik voltak ezek, mert itt egyetlen egy ember nem adta meg a tiszteletet!

"Másrészt sokszor csak arra reagál, amire akár."
mint ahogy ti is, amikor én kérdezek tőletek valamit.
beleuntam abba, hogy amikor kérdezek valamit valakitől, arra nem válaszoltok, akkor én miért tegyem? állandóan belém köttök. már abból is elegem van, hogy migtahóparaszt a G-pontommal van elfoglalva, mert nem hogy hozzáböffenteni nem tud a témához, de még fingja sincs róla, ti hülyék meg még vevők is vagytok ilyenekre. és itt kezdődik a blog halála: ugyanis ameddig engedve, tűrve van ilyen G-pontos nagyon OFF téma ilyen migtahóparaszt féléktől, addig senki nem fog visszajönni.

"A szavaidat kiforgatja, addig csavarja, amíg már azt sem tudni, honnan, miért indult ez az egész."
ez ti rátok jellemző nem pedig rám.

"Szóval leginkább a stílusával van a probléma, bár személyes véleményem, hogy egészségügyi hozzáértése semmi, maximum, amit ki tudott googlizni. Erre talán a legjobb példa az, ha meghallgatsz egy-egy eü dolgozót szakmai dolgokról beszélgetni, teljesen más lesz, mint ő, aki néha eldurrogtat egy egy latin szót, kifejezést, meg néhány kimásolt fogalmat. De ettől még nem lesz olyan, aki napi szinten használja ezeket, és a mondataiba nem úgy tudja belefűzni."

ja -ja mert te olyan kibaszottul jól ismersz, ugye?
na akkor kisöcsém!
tedd össze a kezeidet, és imádkozz, hogy még véletlenül se kerülj se te se a családod a közelembe, se oda ahová dolgozom, mert innentől kezdve lehet hogy a gyógyszereitek kimaradnak, de lehet mást kaptok helyettük.
a helyedben kigoogleznám, hogy hogy néz ki a ciánkapszula...
de ugye tudod, hogy a gyógyszerelés nem csak kapszulákban szokás osztani, hanem más módon beadható formája is létezik?!

"Azt ne gondolja senki, hogy mi nem szeretnénk jó körülmények között dolgozni. De, nagyon is jó lenne. Meg is indult némi mozgalom a mi oldalunkról, de ez a nagy tömeg,a betegek, hozzátartozók támogatása nélkül nem fog semerre haladni, szerintem."

ne is számítsatok másokra. ti dolgoztok benne, ti teszitek el a jó vastag borítékokat, nem a betegek. ti játszotok a betegek életével, ti vagytok parasztok a betegekkel, mint amit a fenti kommented is hűen ábrázol! mekkora arcotok van, hogy mindezek ellenére azt várjátok, hogy kiálljon mellettetek a magyar nép!? NEM FOG. a ti munkahelyetek, ti csináltátok ezt, tegyétek is ti rendben! VASTAGON PÁRHUZAMOT LEHET VONNI A MOSTANI BEVÁNDORLÓK ÉS KÖZTETEK: MIND A KETTŐTÖK ODA SZARIK AHONNAN ENNI KAP!

"A statisztikai alapon történő pénzelosztás szerintem nem megoldás. Ugyanis a kórházi ellátás, a kórházba kerülés az egy folyamat vége. Az elején ott van a betegek saját egészségük védelme, odafigyelése"
LÁTOM MÁR EL IS KEZDTED A BETEGEK SÁROZÁSÁT, KVÁZI MEGINT ODA SZARSZ AHONNAN A SEGÍTSÉGET VÁROD!

"És ezeket ugye nem lehet elküldeni."
hazudsz! de el LEHET KÜLDENI. de aztán vállald is érte a felelősséget! ja hogy azért nem küldöd el! tehát megint magadnak mondasz ellent!
gratulálok!

asztalosani 2016.01.05. 08:43:25

"Azt ne gondolja senki, hogy mi nem szeretnénk jó körülmények között dolgozni. De, nagyon is jó lenne. Meg is indult némi mozgalom a mi oldalunkról, de ez a nagy tömeg,a betegek, hozzátartozók támogatása nélkül nem fog semerre haladni, szerintem."

ne is számítsatok másokra. ti dolgoztok benne, ti teszitek el a jó vastag borítékokat, nem a betegek. ti játszotok a betegek életével, ti vagytok parasztok a betegekkel, mint amit a fenti kommented is hűen ábrázol! mekkora arcotok van, hogy mindezek ellenére azt várjátok, hogy kiálljon mellettetek a magyar nép!? NEM FOG. a ti munkahelyetek, ti csináltátok ezt, tegyétek is ti rendben! VASTAGON PÁRHUZAMOT LEHET VONNI A MOSTANI BEVÁNDORLÓK ÉS KÖZTETEK: MIND A KETTŐTÖK ODA SZARIK AHONNAN ENNI KAP!

"A statisztikai alapon történő pénzelosztás szerintem nem megoldás. Ugyanis a kórházi ellátás, a kórházba kerülés az egy folyamat vége. Az elején ott van a betegek saját egészségük védelme, odafigyelése"
LÁTOM MÁR EL IS KEZDTED A BETEGEK SÁROZÁSÁT, KVÁZI MEGINT ODA SZARSZ AHONNAN A SEGÍTSÉGET VÁROD!

kgaben 2016.01.05. 10:00:02

@asztalosani: :-) köszönöm a hozzászólásod.

Dikusz 2016.01.05. 10:17:01

@mig54: tudom, páran nem tudják megállni, meg is értem őket. De mint láthatjátok, nincs értelme, parttalan vita lesz belőle, sokszor durva hangnemben. Az ilyenek ezt akarják, csak nem tudom az miért okoz bárkinek örömet, hogy ezzel tönkretehet egy blogot. Nem csak itt látható ez. A másik oldalt sem értem, miért kell ezt hagyni, egyébként is magára van hagyva a Praxis, úgy tűnik nem érdekel senkit, mi lesz vele.

Annak én is örülök, ha néha megjelenik egy régi orvos hozzászóló. Látszik, hogy azért olvassák a blogot, csak nem szólnak hozzá. De azért, hogy idáig eljutottunk nem csak az ilyen trollok felelősek, kell kozzá a másik oldal érdektelensége is.

she_wolf 2016.01.05. 10:21:17

@asztalosani:
Mert neked aztán van, mindkettő! Nagyon röhögök:)
Ne olvass, ne tanulj többet, mert megárt, és így is komoly bajaid vannak nyakon felül!

"ja -ja mert te olyan kibaszottul jól ismersz, ugye?
na akkor kisöcsém!
tedd össze a kezeidet, és imádkozz, hogy még véletlenül se kerülj se te se a családod a közelembe, se oda ahová dolgozom, mert innentől kezdve lehet hogy a gyógyszereitek kimaradnak, de lehet mást kaptok helyettük.
a helyedben kigoogleznám, hogy hogy néz ki a ciánkapszula...
de ugye tudod, hogy a gyógyszerelés nem csak kapszulákban szokás osztani, hanem más módon beadható formája is létezik?!"

ja-ja, most @kgaben: biztosan lecsunyázta a bokáját:)
Tényleg ekkora idióta vagy, hogy nyíltan fenyegetőzöl egy nyilvános blogon (már nem először!)?

De tényleg, mi a baj? Rosszul sikerült az idei első közvélemény-kutatás? Vagy elhasaltál a kompetencia(fel)mérésen?
(Bocs, szemét vagyok, de ezen mindig röhögnöm kell!:D)
Akarsz róla beszélni?
A parasztokat pedig nem bántani, de ezt már mondtam neked!

"ezt köszönhetitek magatoknak és a megnyilvánulásaitoknak, de legfőképpen migtahónak, akinek nulla egészségügyi alapismerete vannak, de állandóan itt osztja az észt, beleköt mindenbe."
Most szeretnék beton lenni. Szívesen beléd kötnék:D

she_wolf 2016.01.05. 10:42:45

@Dikusz:
Tudod az van, hogy ez az idióta felkel, teleszottyan a töke azzal, hogy cseszetik szegénykémet pedig jót akar, és ő olyan okosan megmondja a tutit csak a sok debil nem ér fel hozzá agyilag. Felszívja magát, nekiveselkedik, és válogatás nélkül, az adott támát tökéletesen kisiklatva löki a sódert gyakran önmagának is ellentmondva, illetve világossá téve, hogy mennyire hülye ahhoz, amit tudálékosan magyarázni akar.
A netikett szájbaverése meg már csak hab a tortán:)
(A mi kettőnk viszonya meg olyan, amilyen, ezzel Ti ne foglalkozzatok! Én is csak azért reagálok, mert belekever, és jellemhibám, hogyha "megidéznek" megjelenek:D)

she_wolf 2016.01.05. 10:52:53

@asztalosani:
Hoppá! A lényeg, amitől az én vérnyomásom is beállt a szintre:

"("És ezt olyanokkal is megteszi, akik az alapvető tiszteletet megadták kezdetben neki,")"
hazudsz! sorold fel, kik voltak ezek, mert itt egyetlen egy ember nem adta meg a tiszteletet!

Hazudni itt csak te szoktál! Tudom, ugyanis. És mintha írtam volna már: a tiszteletet kikövetelni nem, csak kiérdemelni lehet!
Te mindent megteszel, hogy véletlenül se érdemeld ki egyetlen emberét sem. Rólam ne beszéljünk, én nagyjából a fennállásod ötödik hozzászólása óta nem tudlak nemhogy tisztelni, de bármilyen szempontból ellenfélnek sem tekinteni.
Azokról bszéljünk, akik tényleg normális hangnemben próbálnal veled társalogni. Nézd meg hol tartottál kezdetben, hol tartasz most, és sírj, te szerencsétlen. Nem kell hogy bárki is leköpjön téged, tenmagad teszed meg!

Dikusz 2016.01.05. 11:13:33

@mig54: jó, jó:)
Tudom, hogy nem kérsz segítséget ahhoz, hogy válaszolj neki. Csak nem kéne felvennünk a kesztyűt, de ha nem válaszolunk a bejegyzéseire, akkor csak eltűnik valamikor.

she_wolf 2016.01.05. 11:36:03

@Dikusz:
Hiú ábránd....de tudod, különbözőek vagyunk. Ha pofán vernek ama kesztyűvel, téglával bélelten adom vissza. Hidd el, próbáltam másként, mert amúgy jámbor, gondolkodó ember vagyok. Mi több, a hibáimat, tévedéseimet sem átallom elismerni, és tolom még: bocsánatot is tudok kérni, ha azon múlik.
De sajnos a kettőnk viszonyát már szétrágta a penész. Jó régen. De annál egészségesebb az önértékelésem, hogy egy ilyen sehonnai miatt lelki trippem legyen:)
Nem vészmadárkodni akarok, de amíg a topiknak nincs moderátora, addig nem fog változni a helyzet:(

swiss blend 2016.01.05. 11:46:15

@mig54:

Jogi következmény,Hippokratészi eskü ide meg oda,ezt másképpen megoldani-már-nem lehet.Életmentő műtétek kivételével beszüntetni a munkát országosan!!Higgyétek el,hogy megmozdulna az egész ország a saját érdekében.

@asztalosani:

"Nem utalnának ki a bérüket többé.Ennyi."

-ez valahol le van fektetve törvényben,hogy sztrájk esetén a ledolgozott munkanapok után járó bért nem utalják ki? Ezt akkor hiszem ha látom,mert az én véleményem szerint ilyen törvény nem létezik,nem létezhet.

she_wolf 2016.01.05. 12:02:35

@swiss blend:
Az orvosi hivatással ellentétes a munkabeszüntetés. Ezért nem sztrájkolhatnak. Márpedig a "sztrájk" szó pontos definíciója = munkabeszüntetés.
Az egészségügyi dolgozó nem teheti meg, hogy önellátásra képtelen embereket a sorsukra hagyjon, mert azzal nem a kormányra gyakorol hatást, hanem élő embereket használ fel a céljai eléréséhez.
Életmentő műtétek. Oké. És ki fogja az ébredező és lábadozó betegeket ápolni, gyógyszerelni, mozgatni emittálásig? Máris ott tartunk hogy szükség van mindenikre.
Szűnjön meg x időre a járóbetegellátás, ne kapjon gipszet a törött végtag, hadd forrjon össze rosszul, legyen fájdalmas és használhatatlan az el nem látott végtag?
De számtalan, nem életmentő bevatkozást is meg lehetne említeni, aminek hiányában nyomorékká, munkaképtelenné válhat valaki nagyon könnyen.
Sztájkkal egyetlen dolgot lehet elérni: még több beteget, és kimondható, hogy esetenként halált is:(
A sztájkok meddig szoktak tartani? Ez már csak költői kérdés volt. És ezért nem lehet összehasonlítani az egészségügyet egyetlen más ágazattal sem!
Gondolt ezt át ok-okozati összefüggésében, és tudni fogod, mennyire nem egyszerű ez:(

forge 2016.01.05. 12:05:05

@asztalosani: Egy nem régi posztban hozzászólásként azt írtad felháborodva,hogy mindenki otthon ül a seggén ahelyett,hogy kivonulna az utcára tüntetni az egészségügyi ellátás és a borzalmas körülmények miatt.

Most azt írod,hogy:
-ne is számítsatok másokra
-ti dolgoztok benne
-teszitek el a vastag borítékokat
-ti játszotok a betegek életével
-várjátok,hogy kiálljon mellettetek a magyar nép?

Most akkor melyiket gondolod komolyan?

asztalosani 2016.01.05. 16:17:11

@forge:
azóta történt egy s más, ennyi az oka.

másrészről: ne keverjük már össze 4 dolgot:

_________________________________
________________________________
- a tüntetést
- a sztrájkkal

- az orvosok,ápolók bérének növekedését (amit a "tünci bünci, a belemet is kidolgozom de nem, csak ezt mondom mindenkinek " orvosok akarnak)
- a jobb egészségügyi ellátást (amit a "rohadt" "paraszt", "tapló", "semmirekellő", "büdös bogár" átlag beteg kívánna)
____________________________
____________________________

1 kör:
az átlag "paraszt" "büdösbogár" évente minimum 100.000 forintot fizet a nagy semmire. ha és amennyiben az eü. szakdolgozók sztrájkolnak, úgy nemcsak ezen szolgáltatásokhoz nem lehet majd hozzáférni, hanem alkotmányos jogok IS SÉRÜLNEK. így még több felháborodott "paraszt" lesz (akik teszem hozzá JOGOSAN LESZNEK FELHÁBORODVA) ellenetek.

NEM ÉRTETEK, hanem ellenetek.

remélem a kettő közötti különbséget már nem kell magyaráznom.

a tüntetés az teljesen más, mert ezzel nem lehetetlenítitek el eü.-i ellátást.
szegény szerencsétlen "paraszt" aki éveken keresztül fizeti a tb-jét, ugyanis nem tehet róla ha tíz évente egyszer a kapával legyalulja a lábát pont azon a napon, amikor ti sztrájkolnátok, és ezzel NEM a döntéshozókat szorítanátok satuba, hanem kvázi szarcsimbókokat dobnátok a propellerbe, kvázi oda szarnátok, ahonnan kaját kaptok.

folyt

asztalosani 2016.01.05. 16:27:26

@forge:
folyt...

2.kör:
és akkor itt említsük meg SÁNDOR MÁRIÁT: nála ugyanis a a jobb betegellátás és a fizetés növekedés kvázi egyensúlyban van. ő belátja azt, hogy NEM mindent old meg a fizetésemelés, ahhoz nekik / nektek is jobban kell teljesíteni. de mivel a jobb teljesítmény nem csak a fizetésen nyugszik, hanem alapesetben még kettőn: ami közül az egyik: az a felszereltség, a másik pedig az oep finanszírozás, a harmadik meg egyebek mellett az oktatás LENNE. de mivel állítólag a magyar orvosok túlképzettek, nem hiszem hogy ezt ide kellene venni. a negyedik meg a létszám, de hát azt is most hagyjuk, mert lenne szakképzett ember, akiket KÖZVETLENÜL be lehetne vonni tűzoltásként, de direkt úgy alakították hogy ne lehessen és amúgy meg nem is akarják, hisz akkor többet kellene kifizetni a költségvetésből.

tehát a magyar átlagbeteg egyértelműen NEM fog egy olyan megmozdulás mellé állni amely CSAK azt célozza, hogy az orvosok többet keressenek. ez nagyon egyértelmű, hülye az aki ezt nem látja meg.

ahhoz hogy a magyarok többsége mellétek álljon több feltételnek kellene ELŐTTE teljesülnie:
pl.:
- hálapénzt az orvosok 100%-a elutasítsa a következő minimum fél évben (AZ ÖSSZES). el kell hogy utasítsa, és az is kell hogy egyáltalán NE is fogadják el.
- "a hülye paraszt büdüsbogár" legalább lássa azt hogy az egészségügyben dolgozók MINDENT MEGTESZNEK A JOBB BETEGELLÁTÁSÉRT. tehát itt nem arról van szó hogy a praxis oldalon vagy bármely más oldalon, médiában asztalt ütlegelve bejelentsétek, hogy hhúúúú de mennyit dolgoztok a betegekért, hanem az, hogy LÁSSA is az igyekezetet a napi munkában. a felesleges várakoztatás, a szívatás, a nem megfelelő hangnem és még sorolhatnám meg nem éppen erről szól
- a férgek kiszanálása, módszeres kivetése, kiírtása saját magatok közül, mert igen, ha beismered vagy ha nem vannak kontárok és hentesek is. nem kell őket védeni, mert csak a rendesen dolgozókat járatjátok le vele - bár erre már ezer éve rájöhettetek volna
- bocsánatkérés, kár azonnali megtérítése
.
stb.

és ha ezek teljesülnek maradéktalanul, úgy biztos kiállnának értetek.

de ameddig olyan cikkek, híradások reppennek fel, hogy egy altatóorvos 900-at keres és elégedetlen, mert kevesli, miközben átlag büdösparaszt tahó büdösbogár keres nettóba 70et, miközben 10 ezret vonnak le neki tb adóként, és tudja jól hogy az alatatós szakma pont az a szakma ahol van dögivel hálapénz, úgy ne várjátok már el tőlük, hogy mellettetek kiálljanak.

de mesélhetnék az évekig elhúzódó kártérítési perekről is, hogy az is mennyire káros a szakdolgozók, egészségügyi ellátók megítélésében...

elmesélem, pont velem esett meg múltkor:
kis boltba bementem, néztem egy terméket 300 ft volt magán a termék árcéduláján feltüntetve, ami rá is volt ragasztva a termékre. levettem, betettem a kosárba. néztem egy másik terméket, az alá 290 ft volt kiírva, lecsekkoltam a vonalkódot egyezett, azt is betettem. pénztárnál a csaj lehúzza.. elkezdi 1200 ft.megjegyeztem neki, hogy az egyik terméken 300 ftos árcédula van nem pedig 600, erre megnézi és lekaparta, + megjegyeztem neki, hogy a másik termékre meg 290 ft van kiírva. nem akart semmit sem érdemben csinálni, dünnyögöt, és a vállát rángatta.
kifizettem.
kimentem.
1 perc múlva visszamentem, kértem a vásárlók könyvét.
(ugyanis ha egy terméken két ár van feltüntetve kutya kötelességük az alacsonyabb áron adni)

A CSAJ RÖGTÖN BEDOBTA AZ EGYÜTTMŰKÖDŐT
és felajánlotta hogy a különbözetet visszafizetik.

ÉRTED???

rögtön!

nem 2,3,4,5,10 ÉV MÚLVA.

szólt a felettesének, és rögtön egy BÜDÖS zokszó nélkül mosolyogva egymás között elintéztük, ráadásul még többször is BOCSÁNATOT kértek.

el lett intézve.

érted?

elintézve.

bocsánatot kértek!

érted?

bocsánatot tudtak kérni, nem esett le a karikagyűrű az ujjaikról, nem hordták olyannyira fent az orrukat

hogy hogyan jön ez a sztori az egészségügyhöz?

ÚGY DRÁGÁM, HOGY MIND A KETTŐÉRT FIZETÜNK.

viszont a kisboltban, azonnal, mindenféle kertelés nélkül egymás között elintéztük a dolgot, és NEM MARADT BENNEM TÜSKE.

és akkor most gondold át a fenti sztorit úgy hogy tovább dünnyögtek volna, hisztiztek volna, hogy milyen kevés a fizújuk, meg hogy naponta 12 órákat dolgoznak, aztán hatósági feljelentés (NFH), aztán bíróság, aztán éveken keresztüli harcolás egymással.

ha ezt átgondoltad, akkor implementáld a fenti szitút egy egészségügyi intézmény falai közé és vond le saját magadban a következtetést, majd tedd fel a kérdést: vajon a vásárlók (betegek) elégedettel amikor elhagyják a rendelőintézetet / kórházat? vajon hányszor kértetek tőlük BOCSÁNATOT, vajon hányszor térítettétek meg AZONNAL a kárukat...stb?

zárószóként: látom egynéhányatok ismét szövegértelmezési problémában szenved.

SOHA EGYETLEN EGY ALKALOMMAL SEM ÍRTAM AZT, HOGY KI KELL VONULNI AZ UTCÁRA, HOGY TÖBBET KERESSENEK AZ ORVOSOK. AZT ÍRTAM, HOGY A JOBB BETEGELLÁTÁSÉRT KELL MINDEZT MEGTENNI! ÉS A KETTŐ KÖZÖTT NEM HOGY ÓRIÁSI A KÜLÖNBSÉG, HANEM GRAND KANYON SZINTŰ SZAKADÉK VAN

asztalosani 2016.01.05. 16:37:16

@swiss blend:
nem tudok róla hogy JELENLEG le van-e ilyen fektetve vagy sem, de ebből nem az következik, hogy vezetők ne tehetnék meg, és ne is tegyék meg. (elég volt nemrégiben egy "szoftverátállás") másrészről nyugodj meg, majd alkotnak egy ilyen törvényt visszamenőleg és akkor a kívánságod teljesül. :-)

visszakérdezek:szerinted a törvényekben le van-e fektetve, hogy a készpénzes termékértékesítésnél, illetve szolgáltatásnyújtásnál KÖTELEZŐ-E a nyugta - illetve a számlaadás? (pl.: adótörvény, számviteli törvény, pénzkezelési szabályzat...stb)
vajon hány magán orvos felejti el ezt rendszeresen?
megtehetik?

Dikusz 2016.01.06. 09:41:03

@mig54: hát nem is érdemes ilyenek miatt rágódni:)
Beszéltünk már róla, én úgy oldom meg, nem válaszolok a kötözködésre. Nem biztos, hogy jó megoldás, de amikor alkalmaztam, akkor működött. Egy idő után, ha nem válaszolnak, akkor megunják a kötözködést.
Amit a moderátorról írtál, azt hiszem már az sem segít.Aki volt az elment, egyre hosszabb idő telik el két poszt között, bár lehet nincs is mit kitenni.

she_wolf 2016.01.06. 12:34:21

@Dikusz:
Ennek a posztnak a szerzője is megjelent, orvosok, laikusok szóltak az íróhoz, egymáshoz, még csak nem is egy "feszítsük meg!" mondanivalójú eset kapcsán. Jó volt, míg a veresképű be nem tolta magát a baromságaival.

Veled ellentétben én nem tudok szelektíven olvasni, tudom, nagy hiba. Legalábbis az önvédelmemnek jót tenne. De most is: egy egészségügyi eljárást képes összevetni egy kereskedelmi esettel ráadásul oldalakon keresztül, mert reméli, hogy ebből @forge: megtudja végre, hogy ki fújja a Passzát-szelet...és hogy hogyan kellene működnie az egészségügyben a panaszok kezelésének. Még hogy panaszkezelésnek? Az egész betegellátásnak!
És még megtoldja az évtized egyik legpofátlanabb feltételezésével, hogyaszongya:

"és tudja jól hogy az alatatós szakma pont az a szakma ahol van dögivel hálapénz, úgy ne várjátok már el tőlük, hogy mellettetek kiálljanak."

Kíváncsi lennék én azokra az anesztesekre...:( Tudvalévő, hogy amikor velük találkozol, alig vagy magadnál. Már kába (és egyszerre izgatott is) vagy műtét előtt, még kába vagy utána. És ha adsz is hálapénzt, Ő fog utoljára az eszedbe jutni. És az sem biztos, hogy az fog alatatni, akivel előtte a kötelező kérdezz-felelek kört lefutottad....

Az meg külön élmény amikor újabb hazugságon kapom, és közben megálapítom, hogy talán mégsem reménytelen, mert a korábbi hibáit javítgatja, természetesen utólag letagadva, félremagyarázva. Summa-summárum: az ilyen ember ha előttem esne össze az utcán, csak az igazságszolgáltatástól való félelmem miatt hívnék hozzá mentőt.
Ezzel mindent elmondtam, azt hiszem.

asztalosani 2016.01.06. 14:45:13

@mig54:
veressképű az anyád arcberendezése volt, amikor téged a világra c*rt.

"Kíváncsi lennék én azokra az anesztesekre...:( Tudvalévő, hogy amikor velük találkozol, alig vagy magadnál. Már kába (és egyszerre izgatott is) vagy műtét előtt, még kába vagy utána."

hülye vagy, hülye voltál, és hülye is leszel.

UGYANIS AZ ANESZTESEK SZERETIK MŰTÉT UTÁN, ÉBREDÉS UTÁN MEGLÁTOGATNI A BETEGET A KÓRTERMÉBE, EZT RAJTAD KÍVÜL MINDENKI TUDJA MERT NYILT TITOK-

"Az meg külön élmény amikor újabb hazugságon kapom"

KETTŐNK KÖZÜL TE HAZUDOZOL ÁLLANDÓAN. NA RAJTA MONDJ PÉLDÁT!

BIZTOS NEM FOGSZ TUDNI, MERT UTÁNA KIDERÜLNE HOGY KIB*SZOTTUL FÉLREOLVASTAD!

she_wolf 2016.01.06. 15:00:17

@asztalosani:
Meghazudtolsz? Hiszen veres a képed, vagy nem?

"UGYANIS AZ ANESZTESEK SZERETIK MŰTÉT UTÁN, ÉBREDÉS UTÁN MEGLÁTOGATNI A BETEGET A KÓRTERMÉBE, EZT RAJTAD KÍVÜL MINDENKI TUDJA MERT NYILT TITOK-"

Aha. Én úgy kerestem meg a sajátomat (nem volt könnyű), mert éppen egy másik kórházban dolgozott, mikor "osztásra" került sor. Mert annyian vannak, hogy Dunát lehet velük rekeszteni, ugyebár. Gennyesre keresik magukat, meg még százezrek a borítékban, meg mondtam már, hogy kivel és mit csinálj, hülyegyerek! Úgyhogy ahhoz tartsd magad!

Hazugságot félreolvasni nem lehet.
Volt már, hogy én is kértelek, hogy ugyan másold már be a nekem tulajdonított mondatokat, mire közölted, hogy keressem meg magam. Úgyhogy te is leszel szíves ugyanígy tenni, kisköcsög!

Foglald el magad valami hasznossal (például tanulj már meg magyarul te idióta!), én megyek hányni. Egyelőre havat.

asztalosani 2016.01.06. 17:42:42

@mig54:

már mondottam volt párszor vala: NEM KÖRÜLÖTTED FOROG A VILÁG.

ezt miért nem tudod:
1. felfogni
2. megérteni
3. megemészteni?

az hogy veled ki hogyan és hol bánt független más esetektől.

de nesze itt pár darab link:

www.blikk.hu/aktualis/belfold/elkepeszto-40-milliard-forintot-csusztatunk-a-dokik-zsebebe/bzs2d1b
www.femina.hu/hirhatter/halapenz
www.penzugyguru.hu/cikk/halapenz-ki-mennyit-var
www.haszon.hu/penzes-otletek/3802-mennyi-ma-a-halapenz.html

tehát kettőnk közül MEGINT CSAK TE HAZUDSZ, ráadásul úgy hogy:
1. 1 egy percet sem dolgoztál az egészségügyben így rálátásod NULLA
2.megint ész nélkül osztanád az embereket
3. alap nélkül vádolod meg a másikat hogy hazudik, ráadásul ezt nagy közönség előtt teszed, tehát már megint beleszaladtál a jogi kategóriába, pancserkém

KERESZTKÉRDÉS FELÉD:
HA ÁLLÍTÁSOD SZERINT NINCS HÁLAPÉNZ AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN, AKKOR VAJON MIÉRT NEM HAJLANDÓAK ALÁÍRNI AZ ORVOSOK AZT, HOGY LEMONDANAK RÓLA??????
hm, kicsi szivecském?

she_wolf 2016.01.06. 18:03:25

@asztalosani:
Kinek is van szövegértelmezési problémája, te idióta?
Mikor állítottam (pont én!?) olyat, hogy az egészségügyben nincs hálapénz?

Én csak azt mondtam, hogy hazudsz. Ez tény. Az állítás mindkét fele.
A fenyegetőzés viszont (amivel te gyakran élsz) valóban jogi kategória. Ki is a pancser?
De ezt neked nem kell mondani, hiszen te mindent tudsz, mások csak kellékek itt.

A linkjeidet feldugahatod magadnak (blikkből, feminából...hogy is szoktad? Cöcöcöcö?)! Jobb híján. Mert én máshonnan tájékozódom.

(És mégegyszer, utoljára: Te nem tudhatod, hogy én ki vagyok, mi vagyok, hol és mit dolgozom/dolgoztam, tehát ex-cathedra nem jelenthetsz ki rólam semmit.)
Mára puszika neked, még melóm van....
Ja, jutott eszembe: a te anyád képe is veres vót (a tiéd meg Újpest színű) mikor téged kinyomott, de lehet, hogy mégsem, mert esetleg császárral születtél. Utóbbi esetben súlyos gondatlanság, műhiba történt:(

she_wolf 2016.01.06. 18:09:49

@asztalosani:

He! Ez mit jelent (mármint magyarul)?:

"már mondottam volt párszor vala"
Ne erőlködj, még veresebb lesz a fejed:) Meg még a végén aranyered is lesz, mindkét végeden vérveres leszel, aztán jöhetnek az orvosok. Pszichiáterek, proktológusok konzíliuma...nem jó jel:(

Dikusz 2016.01.06. 19:32:47

Én csak azt szeretném jelen pillanatban hozzáfűzni,hogy a képen szereplő baba gyönyörű, valamint azt, mire lesz új poszt, fel is nő.

asztalosani 2016.01.06. 20:19:36

@mig54:

"Te nem tudhatod, hogy én ki vagyok, mi vagyok, hol és mit dolgozom/dolgoztam, tehát ex-cathedra nem jelenthetsz ki rólam semmit."

oh, kicsi szivecském, dehogynem tudom hol melóztál, mit melóztál, mert süt az összes kommentedből, és megnyilvánulásaidból:

1900 jan-1900 feb wc pucoló
1900 feb 1 - 1900 febr 2: seggnyaló
1900 feb 3 - 1910 feb 4: M5-ön árultad magad

és mivel olyan c*rul csináltad ezeket is így senki nem alkalmazott

1910-től napjainkig meg munkakerülő lettél és potyautas aki mások tbs befizetésein élvezkedik...

__________________________________
__________________________________

társadalmi hasznod: 0 azaz NULLA
_________________________________
_________________________________

le merném fogadni : munkád ma sincs, mert ha lenne, nem lenen erőd sz*rkavarásra itt a praxison

she_wolf 2016.01.06. 21:06:10

@asztalosani:
Valóban, az 1880-as években születtem, és még mindig itt vagyok. Csak hogy baszogassalak, mert az nekem jó. És van egy neked tett ígéretem is, amit tuti hogy betartok majd, ha ennyire nem fog rajtam az idő:)

(1900-ban még nem is volt meg az M5-ös, viszont jó bordélyok voltak, orvosi ellenőrzéssel. Megint bebuktad, és igénytelen vagy arra, amit írsz. Te mazochista vagy, könyörögsz a pofonokért.)

she_wolf 2016.01.06. 21:07:51

@asztalosani:
ja, ne fogadj, mert azt is bebuktad: jelenleg is dolgozom. Mondtam már, hogy a magam ura vagyok, ha a fejedre állsz kínodban akkor is.

she_wolf 2016.01.06. 21:09:14

Jé, enyimé lett a századik hozzászólás. Az idióta veresképűnek köszönhetően.
Bloggazda! Örülsz?

bubbii 2016.01.06. 21:22:58

@mig54: BUÉK, látom, itt semmi se változott:) A bordélyoson jót mosolyogtam, köszi.

Igazság, hol vagy? 2016.01.06. 21:37:24

@asztalosani: Bocsánat,hogy beleszólok.De ha Te olyan jól tájékozott vagy,akkor tudnál arról,hogy van egy csoport,ahol aláírják az orvosok,hogy nem fogadnak el hálapénzt!Nézz utána!"1001orvos hálapénz nélkül".

she_wolf 2016.01.06. 21:39:08

@bubbii:
Neked is BÚÉK! ritkán látott vendég:)
Változtak itt dolgok. Csak hátrány származik belőle:(

she_wolf 2016.01.06. 21:47:55

@Igazság, hol vagy?:
Arról már nem is beszélve, hogy az orvostársadalom túlnyomó része deklaráltan a hálapénz ellen foglal állást.
És szemlesütve vallják be az okot, ami miatt elfogadják (aki elfogadja).
És nem értem a szemlesütést, mert ez nem az ő szégyenük.
Kicsit le vagyok maradva, mert én még mindig ott tartok, hogy egy ország létezhet különálló Egészségügyi Minisztérium nélkül:(

Igazság, hol vagy? 2016.01.06. 21:56:21

@mig54: Így van.A.erre nem fog reagálni.

bubbii 2016.01.06. 22:02:21

@Igazság, hol vagy?: Fogadjunk? Szerintem reagálni fog, csak az a kérdés, hogy mennyire lesz ocsmány.És 'funkcionális analfabéta ' leszel előbb vagy 'kincsecske/szívecske'?

she_wolf 2016.01.06. 22:10:51

@Igazság, hol vagy?:
Majd jön valami mással, szokása szerint. Mit tudom én...a kávé világpiaci árának változása, és annak hatása a hazai kávéfogyasztók szokására (különös tekintettel annak egészségügyi vonatkozására) vagy valami hasonló:D
Mint ahogy a kereskedelemi protokollt is képes összehasonlítani ez egészségügyivel.

she_wolf 2016.01.06. 22:12:27

@bubbii:
Óvnék mindenkit a trágárkodástól, az az én kenyerem! Uff!:D

Igazság, hol vagy? 2016.01.06. 22:14:47

@bubbii: Ne fogadjunk,mert hátha elvesztem!D.A kis csillag kimaradt!

she_wolf 2016.01.06. 22:19:07

@Igazság, hol vagy?:
Egyébként tényleg megoldás lehetne, hogy (még az olyan megátalkodott hálapénzezők is, mint én), ne adjunk hálapénzt, mert akkor a debil kormány nem mondhatja, hogy azért mégiscsak csurran-cseppen valamennyi kis plusz az eüsöknek.
Akkor tényleg látszana feketén-fehéren a valós helyzet. És azt hiszem, akkor az igazán betegek járnának a legrosszabbul, mintha nem lenne egyébként is nagy bajban:(

(Emlékszem, az első eü.-s melóhelyemen tiltott volt a másodállás, belefoglalták a szerződésbe!)

Igazság, hol vagy? 2016.01.06. 22:20:53

@mig54: Lehet kereskedelemben dolgozik,az biztos,hogy ha az egészségügyben dolgozik akkor sem betegágy mellett,max. a technikai személyzetet erősíti és az itt-ott hallott-látott morzsákat szedegeti fel és írja meg itt a blogon.

bubbii 2016.01.06. 22:33:10

@mig54: Ma csak úgy pakolásztam és közben fél füllel hallgattam az anyám telefonbeszélgetéseit. A barátnőivel pletykált szép sorban, azokkal, akiket ott hagyott falun, amikor pár éve felköltöztettük Bp-re. Természetesen a téma az egészségük, az orvosok ill. a politika-egészségügy kapcsolata volt, az ö szintjükön. És komolyan mondom, öröm volt az anyut hallgatni,örülök, hogy ezer baja van, de a feje tiszta. ’Képzeld, Marisom! Azt mondta, hogy ez a vizsgálat jó lenne, de nem vagyok rá jogosult sürgősséggel, normálisan meg csak 6-7 hónap múlva. Hát lehet, hogy nem is élek addig! De adott egy listát, hogy hol lehet elintézni pénzért, ha megengedhetem magamnak. És még ő szégyellte magát, hogy a villám csapna a Viktorba meg minden ilyen tolvaj gazemberbe!’ Ez csak arról jutott eszembe, hogy az ember vagy meg akar érteni dolgokat vagy úgy érzi: ő a megafon,és csak az a dolga, hogy hangosan ordítson:)

she_wolf 2016.01.06. 22:35:11

@Igazság, hol vagy?:
Betegágy mellett egy hétig nem bírná, nyakamba a halefot! Egy seggaszaló irodista, kényszernyugdíjban (vagy leépítve), akinek egykor még vérmes reményei voltak.
Most meg semmije sincs csak nagy, veres képe, meg lázálmai.
Szerintem. Egyéként meg nem érdekel...máris többet beszéltünk róla, mint amennyit érdemel.

bubbii 2016.01.06. 22:36:05

@Igazság, hol vagy?: Igazad van, inkább Te nyerj, ha felelőtlen felajánlásom miatt áll a fogadás:(

she_wolf 2016.01.06. 22:40:41

@bubbii:
Én ma a barátnőmet kérdeztem, hogy mikor huzalozzák át a férjét (érszűkület miatti beavatkozásról van szó), de hosszadalmas lenne leírni mindent. A lényeg, hogy ő sem az orvosokra volt kiakadva, hanem a patkoltakra (tudod, abban a szép nagy pecóban munkaidőben héderelőkre).
Édesanyádnak mielőbbi vizsgálatot, és jobbulást!

she_wolf 2016.01.06. 22:44:01

Fentebbi hozzászólásomról jut eszembe: Ha van köztetek angiológus, kérdezni szeretnék, ha szabad!

bubbii 2016.01.06. 22:46:25

@mig54: 2015-ben sokszor kerültem kapcsolatba az eü-vel, volt egy komoly nyavalyám, ami miatt sok szakterületen kivizsgáltak. De őszintén mondom, nem volt rossz tapasztalatom az emberekkel, csak az intézményi folyamatokkal.Ezért aztán mindig, mindenhol adtam igen bőkezű parát, de mindig csak búcsúzóul.És sehol nem éreztem, hogy elvárják vagy hogy más lenne az elbánás, ha előre adnám/nem adnám. Egy 'politikai elit' -váltáshoz én kevés vagyok, jobb híján maradok a paránál.

bubbii 2016.01.06. 22:49:00

@mig54: Köszi, de túl vagyunk rajta, használtam a listát.

Igazság, hol vagy? 2016.01.06. 22:51:19

@bubbii: Áll a fogadás!Édesanyádnak mielőbbi gyógyulást!

she_wolf 2016.01.06. 23:27:33

@bubbii:
Az én bajomra pedig nincs még gyógyír. Mikrobiológus barátommal dumáltam valamelyik nap, és mesélte, hogy körvonalazódik valami, de mire abból gyógyszer lesz.....addigra már beteljesítettem a veresképűnek tett ígéretemet:) Úgyhogy tanulom az ezzel való életet, haladunk.
Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor hümmögtem a velem való bánásmód miatt. Mondjuk az egyik helyi laboros külön kasztba tartozik, mert ő szerintem az egész világgal haragban van, de érdekes módon még a pokrócozókkal is ki tudtam/tudok jönni.
Para nálam is mindig utólag, az előre zsét máshogy hívják:)

Többször írtam már, hogy az orvos-beteg kapcsolat hol kezdődik, ki van kiért, és hol, mit illik, vagy éppen tilos. Nem ismétlem magam:)

forge 2016.01.07. 00:43:19

@asztalosani:

:D Én nem dolgozom az eü-ben!!

Nem tudom,hogy érdekel-e valakit,de a kolléganőm tegnap mondta,hogy ide a Praxisra már 2 hete beküldött egy posztot és nincs sehol. 2 hete!!!

she_wolf 2016.01.07. 01:19:07

@forge:
"Én nem dolgozom az eü-ben!!"
Szerintem ezt rajta kívül mindenki tudja, aki olvassa a hozzászólásaidat (és nicsak, ki beszél értő olvasásról?):D)

Nem minden írást jelentetnek meg. Pedig igazán ezt kellene tenniük ahelyett, hogy posztokhoz írt hozzászólásokból csináljanak külön posztot:(
Kolléganőd esetleg kérdezzen rá az okra. Úgy gondolom, az lenne a tisztességes eljárás, ha megindokolnák a döntésüket. De ez az én véleményem...

asztalosani 2016.01.07. 08:50:41

@forge:

hallottad már?
"magad ura ha szolgád nincs"
:)

miért vártok megint másra?
miért várjátok, hogy valaki más ide kibigyesszen valamit, amibe ti / vagy ő már rengeteg időt feccölt?

2 hete?
az baromi hosszú idő!

miért nem regisztrál ide és miért nem kopizza be ide a kommentekhez?
hisz születtek már a kommentekből is posztok, akkor meg? :)

:)

asztalosani 2016.01.07. 09:07:15

@Igazság, hol vagy?:

semmi gond, igen, tudok róla, de én is kérdeznék valamit:

hány orvos is írta alá pontosan? és mennyiből is?

mert mondjuk ha 1000 orvos írta alá a 38.000-ből az 2,6 %: édes kevés ahhoz hogy tömegesen mögéjük álljanak az emberek

asztalosani 2016.01.07. 09:11:59

@mig54:

itt mindenki tudja rólad, hogy az M5-ről beköltöztél a 4 fal közé és ott működteted a piros lámpás negyededet :-) így adót, tb-t még mindig nem fizetsz, mások nyakán élsz.

ennyire nincs ügyfél, hogy este 11 óra magasságában még itt posztolgatsz?

ejnye bejnye, tán nem leáldozóban van a tuti üzleted, és a kereslet inkább a friss hús iránt nőt meg, mintsem az aszotté ?

:-)

forge 2016.01.07. 11:49:39

@mig54:

Ebből csak azt akartam kihozni,hogy itt se bloggazda,se moderátor,semmi és senki nincs.Ez a praxis olyan mint egy elhagyott házikó az erdő közepén.De egyébként nagyjából tudom a történetet,ha beleegyezik leírom én ide kommentként.

she_wolf 2016.01.07. 11:50:42

@asztalosani:
Klasszikust (engem!) idézni csak pontosan és szépen.....

asztalosani 2016.01.07. 11:54:40

@mig54:
milyen klasszikust?
hogy te?

na ne röhögtess, te vén toszatlan pi*sájú aszottseggű banya!
XD

asztalosani 2016.01.07. 11:59:26

@Igazság, hol vagy?:
"De valami elkezdődött..... "

ne nevettess!
mikor is kezdődött el valami?
9 hónapja?

tudod ha már nyitott lennél a világra, tudhatnád, hogy minél jobban elhúzódik valami annál nagyobb a befulladás kockázata.

a kifárasztásra mennek rá, és olybá tűnik bejön, majd megépül a 999. stadion is.

lsd: netadós tüntetés (mennyi idő is kellett rá hogy elinduljon valami? 1 nap? és hogy tüntetés legyen belőle? max 60 nap? mit akarsz te itt a 9 hónapja valaki fekete ruhát felvett és 1000-en csatlakoztak egy csoporthoz, akik nem fogadnak el hálapénzt című sztorikkal? miközben naponta halnak meg emberek a kórházakban)

she_wolf 2016.01.07. 12:00:10

@asztalosani:
Hát ha még azt is tudnád, hogy reggel kb. 7-ig nyomtam az ipart....jó, nem 20 ropi+ÁFA/óra a díjam mint a tiéd, de megelégszem azzal, amim van.
Tényleg te hogy kaphatsz annyi zsét? All inkluzív reggeli+háziorvosi ellátás? Vagy mi a túró? Vagy kisebb csoportokat vállalsz be alkalmanként?
Szakadj le rólam bogaram, de tőlem kurvázhatunk még, ha ezzel jót teszek veled, te idióta!
Állíts magadon, fésülködj meg, moss fogat, és rögtön szebb lesz a nap! Ja, és nézz a hátad mögé, mi szemetet hagytál itt!

she_wolf 2016.01.07. 12:04:04

@forge:
Miután @epresnégercsók elköszönt, Despota még benézett párszor. Ígéretet is tett arra, hogy a blogon tartja a szemét, de attól félek, ezt önhibáján kívül nem tudja megtenni.
Nem tévedsz, a blognak ezen fóruma tényleg gazdátlanabb, mint egy kóbor kutya:(
Valaki szerkeszti, ez kétségtelen, de a munkája így nem sokat ér:(

asztalosani 2016.01.07. 12:04:42

@Igazság, hol vagy?:
de mondhatnám akár Hosszú Katinka bili borogatását is: nem nyávogott, nem írt leveleket, nem írt alá papírokat, EGÉSZEN EGYSZERŰEN BORÍTOTTA A BILIT december közepén. és tessék: tele a média vele, rögtön lett öltözője (igaz nem azt kérte), és még sok minden mást is elért! például azt hogy több százezren / millióan beálltak mögé. egy olyan ember mögé akinek VAN GERINCE, aki nem fogad el zsebpénzt és aki az egész életét BECSÜLETESEN VÉGIGDOLGOZTA, és mindig a MAXIMUMRA törekedett, amit sajnos a hazai orvosok nem mondhatnak el magukról, tehát nagyon le vannak maradva tőle az egészségügyi dolgozók!

ha így folytatjátok, hogy várjátok a sültgalambot azzal a címszóval hogy "valami elkezdődött"... hát akkor csak várjátok, de Hosszú Katinka rátok vert jó pár kört, sőt amíg ti sárban dagonyáztok, ő versenypályán teszi mindezt!

asztalosani 2016.01.07. 12:12:28

@mig54:
mondjuk ha nem állnál az utamba, és fröcsögnél rám, akkor nem lenne munkája se a moderátornak, így a gyereke mellől nem kellene felállnia.

de te miután jó párszor elég otrombán válaszoltál, fröcsögve, öszef*sva keresztében széltében az egész blogot inkább magadba nézz és magadat hibáztasd. és ahogy visszaolvastam, nem csak engem találtál meg a sz*rságaiddal, hanem másokat is. vagyis veled van a gond!

jó lenne ha feltakarítanád azt a mocskot magad után amit itt lerendeztél, vagyis : töröld a regisztrációdat, és magadat innen a praxisról mert nem hiszem hogy egy átlag olvasó kíváncsi lenne arra, hogy hogyan állsz belém ismét, miközben NULLA munkatapasztalatod, és NULLA egészségügyi ismereted van, hozzászólni a cikkekhez meg nem tudsz.

kicsi szívecskám: inkább keress TÖRVÉNYES MUNKAHELYET, és DOLGOZZ, fizesd be magad után a TB-t és ha már többször írtad kevesled: hát írj utána egy nullát! ne más nyakán, tb-s befizetésén tengesd a toszatlan napjaidat! mi van tempusz talált friss húst téged meg lepasszolt? ühüm bühüm :D

she_wolf 2016.01.07. 12:16:43

@asztalosani:
Te most tényleg arra gyúrsz, hogy melyikünk tud trágárabban megnyilvánulni?
Nem gondolod, hogy ez még szegénységi bizonyítványnak is kevés?

Inkább azon töprengj, hogy mi a különbség a netadó és az egészségügy között! Mert te is beleestél abba csapdába, hogy összehasonlítod a kettőt, pedig nem csak "műfajában", hanem a társadalomra gyakorolt hatásában is totálisan más a két dolog.

(Vagy inkább tényleg tanulj meg magyarul. Írni is, és értelmezőn olvasni is. A "lásd" rövidítése ugyanis még mindig "ld." vagy "l.")

forge 2016.01.07. 12:40:05

@asztalosani:

Senki senkire nem vár,de ez egy blog oldal,aminek elvileg van egy tulajdonosa-elvileg.Ergo nem a hozzászólóknak kell(ene)kiposztolni eseteket,hanem az erre illetékes személynek-szerintem.

Itt valószínűleg nincs se gazda,se moderátor,sem senki.Ha a poszt kiírására kapok felhatalmazást,akkor leírom én-ezen már ne múljon.

she_wolf 2016.01.07. 12:46:08

@asztalosani:
Én állok a te utadban? Ez viccnek is rossz.
Velem semmi gond nics. Akivel nézeteltérésem támadt vagy elbeszéltünk egymás mellett, rendeztük. Egyedül te vagy képes előhozni belőlem a másik oldalamat, de ez kétes dicsőség a számodra.
Nem én szoktam beléd állni, hanem fordítva, kezdve az anyázással, és a szexre utaló beszólásokkal. Én csak hozzád igazodom, felveszem azt a stílust, amit te diktálsz. Tudod: kinek-kinek érdeme szerint.
No de ennyit rólunk.

És akkor most javítgatok:
1; Az egykori moderátor a szakmájában dolgozik, és ha fizetnének Neki sem jönne vissza azt a cirkuszt takarítani. Genyó húzás volt belekeverned, de tőled mi mást várhatunk, igaz?

2;Polihisztor létedre tudhatnád, hogy regisztrációt nem törölhet a regisztráló.

3; Ha te "belédállásnak" azt nevezed amikor valaki kijavít, vagy ne adj' Isten minősít téged a hozzászólásaidat olvasva, akkor azt hiszem, vagyunk páran. De sok lúd mégsem győz a disznóval:(

4; Még mindig nem tudod, milyen ismeretekkel rendelkezem, úgyhogy ne deklaráld azt, amit hagymázas elméddel próbálsz kikövetkeztetni.

(És mi a túrót keres itt már megint Hosszú Katinka esete, ha már annyira "on" akarsz lenni?)

she_wolf 2016.01.07. 12:53:35

@forge:
Elolvastam megint a blogszabályzatot. Úgy kuka, ahogy van:(
Szerkesztő elérése az ablakban...a többi meg már szót sem érdemel. Ez itt egy kiskorúaknak szervezett házibuli, ahonnan leléptek a szülők kocsmázni:(

kgaben 2016.01.07. 13:21:21

@asztalosani: az a gond szerintem, hogy az összehasonlításod nem állja meg a helyét. Mert: nekünk nincsenek év közbeni versenyek, ahol több százezret tudunk összenyerni. Nincsenek magánszponzorok, akik támogatnák a munkába járásunkat, az étkezésünket. Olimpiai bajnok, élete végéig kapja a juttatást. Nekem volt két sikeres újraélesztésem és a bajtársaimnak is számos. Mi ezért kapunk járadékot??? Nem. Ezek szerint egy ember élete nem ér annyit, mint egy olimpiai érem.... Ő sportoló, ez a dolga, nekünk meg ez. Akkor miért is kapnak plusz juttatást? Ő anyagilag már teljesen független. Persze, hogy kiáll, és elmondja. De miért nem mondta el ezt mondjuk 10 évvel ezelőtt??? Hiszen ezek a problémák akkor is megvoltak. Ja, hogy akkor még függött a szövetségtől???? Vagy például miért is nem Cseh Laci állt fel, és próbált a sportolók érdekében szólni..??? Szóval hogy is volt az a gerinc....?????
De mondok mást. Ha egészségügyis vagy, akkor tudod, hogy kreditpontokat kell gyűjteni ahhoz, hogy hivatalosan dolgozhass. Nem az van, hogy majd elsunnyogod, hanem nem dolgozhatsz. Szóval folyamatos szakmai képzések vannak. Amiket vizsga követ. Viszont mi ezért egy fillérrel sem kapunk többet..... Követelés van, de ezért nem kapsz több fizetést, miközben szakmailag fejlődsz. Akkor ez így korrekt?
Igen is többen becsületesen végezzük a munkánkat. Erre nagyon jó bizonyíték az a számtalan köszönőlevél és fénykép, ami sok állomáson a falon ki van téve (ha egyszer is betévednél egyre, látnád), és többször osztanak dícseretet is.
Nagyon sok és jó szakember dolgozik az egészségügyben. Csak ez pont senkit (tisztelet a kivételnek) nem érdekel. És azzal legyél tisztában, hogy a háziorvos nem egyenlő az egész egészségüggyel, ahogy ebben a hozzászólásodban vegyítetted.
Szóval semmi bajom a sportolókkal, nem őket akartam bántani, vagy sejteni, csak elmondani, hogy év közben nekünk is van számos képzés, fejlődés,mégsem jár ez semmi anyagi fejlődéssel. És így már annyira nem is korrekt a hasonlatod szerintem....

she_wolf 2016.01.07. 17:44:05

@kgaben:
A kötelező "fejtágításokról" (bocsánat a szóhasználatért) mindenki hajlamos elfeledkezni:(
Hosszú Katinka, eü. és kereskedelem közti nem létező párhuzam, porhintés, parasztvakítás. Releváns hozzászólása nem nagyon van, de azért veszi a merszet másokra tolni a saját hiányosságait a szófosásaival:(
(Az egyik szakmám a kereskedelemhez kötődik, úgyhogy néha megmosolygom amiket ír -arról is).
Nem akartam volna reagálni, de megérintett a hozzászólásod.

Igazság, hol vagy? 2016.01.07. 18:20:19

@asztalosani: Tudod mit?Inkább nem írom le a véleményemet.Csak egy megjegyzés:Milyen borzasztó,hogy az ember nem él örökké és meg mer halni a kórházban!

she_wolf 2016.01.07. 19:51:34

@Igazság, hol vagy?:
Mit akarsz? Én már legalább 135 vagyok a veresképű szerint, és milyen jól tartom magam?:)

De a morbid humort félretéve: az a szomorú, hogy az emberek kórházakban halnak meg, és hogy meghalnak a kórházakban:(
Tudom, hogy Neked nem kell bővebben taglalni, hogy mit akarok ezzel mondani.

forge 2016.01.07. 19:58:25

Na szóval, az "elveszett" poszt tartalma a következő lett volna.

Egy édesanya szerette volna megtudakolni,hogy kik lehetnek azok az eü.s- dolgozók akik a rendeléseken a(rossz) szabályokat hozzák,mert a véleménye szerint a Heim Pál gyermek kórház bőrgyógyászati szakrendelésén valami óriási nagy marhaságot találtak ki az illetékesek.

Kamasz fiánál(12 é) a szokásostól eltérően bőrpanaszok jelentkeztek,ami nem a szokásos kamaszkori pattanás,sajnos ez attól komolyabb.Kinyomozta,hogy a kerületük ellátása a Heim Pál gy.kórházba tartozik szerencsére beutaló nem kell.Felhívta a rendelést,hogy időpontot kérjen amikor is az asszisztens hölgy közölte,hogy nincs időpont a rendelésre a következőképpen lehet menni.
Reggel 7-től 8-ig 50 db sorszámot osztanak ki aznapra,tehát ha a szülő nem elég gyors vagy ne adj isten 50 sorszámigénylőnél több van jelen, akkor másnap mehetnek megint.Megint szabadság megint 1 nap kimaradás az iskolából, és még mindig nem biztos,hogy bejut.A megoldhatatlanságot az is tetézi,hogy az ikreit (5é)legkésőbb 6 kor kéne kirángatni az ágyból,hogy 7-re odaérjenek a sorszámosztás elejére.

Itt megjegyzem,hogy tényleg egy jó nagy marhaság ez az új (vagy nem új) szabály.Ettől még a hetekkel későbbi időpontkérés is ezerszer jobb volt.Ott legalább az ember tudta,hogy ekkor és ekkor van időpontja, biztos be fog jutni még ha a kora reggeli órákra is szólt akkor is.Bízzunk benne,hogy nem fogják általánosítani ezt a marhaságot.

she_wolf 2016.01.07. 20:50:40

@forge: Ez így első olvasatra tényleg nonszensz.
Vizuális típus lévén el tudom képzelni, hogy a betegek a kérdéses nap előtti éjen sátrat vernek az intézmény előtt, hogy lehetőleg már akkor százan legyenek, amikor a sorszámokat kiteszik.
Ott tényleg valami marha nagy szervezési baki van. Azt nem lehet megsaccolni, hogy éppen hányan szeretnének az adott napon orvosi kezelést igénybe venni, mert lehet, hogy csak 15-en, és lesz kihasználatlan kapacitás (ami szintén nem jó), de az is lehet, hogy jóval többen. És hogy sorszámot is csak egy órán keresztül hagynak kint?
Szerintem az egészben ez a leggázabb.

Nálunk a háziorvosnál van sorszámos rendszer, és agylobot tudnék kapni, amikor azon spekulál Lutz Gizi (meglátva hogy hányan vannak előtte), hogy még belefér-e a várakozási időbe egy posta, meg közért, meg cipősbolt, és amikor "megelőzi" valaki, akkor habzó szájjal kezd őrjöngeni, hogy de neki korábbi a sorszáma.
Ehh...tényleg remélem, hogy a Heimben variálnak ezen a gyakorlaton valamit, szorítok!:)

asztalosani 2016.01.07. 20:53:24

@forge:
mégiscsak van valaki itten: radírpók

olvastam a sztoridat
üzenem annak az édesanyának: írásban levélben:
ÁNTSZ, AJBH - panaszbejelentés levélben (nem emailben)
HO- beutaló, arra meg már kötelező időpontod adni

illetve ha megint ilyesmi előfordul ott helyszínen kiverni a balhét, azzal hogy a gyerek egészségügyi dokumentációjába rögzítsék, hogy itt és itt jártak, orvosi vizsgálat nélkül elhajtották őket.

she_wolf 2016.01.07. 20:55:05

@forge:
Nyugi, meg fogod kapni, hogy vigyék magánorvoshoz:)
Nem értem miért nem került ki posztként, hiszen itt bőszen lehetne ekézni az orvosokat, egészségügyiseket. Ja, hogy a hülye szabályok meghozóit nem szabad bántani? Botsáska....

Dikusz 2016.01.07. 22:05:13

@mig54: @forge: kíváncsiságból megnéztem a kórház honlapján, egyedül a bőrgyógyászaton van sorszám alapján rendelés. Nekem is furcsának tűnt, először. Ugyanakkor gondoljatok bele bőrgyógyászati problémával, ahogy @forge írta komolyabbal, mondjuk két hónap múlva kap időpontot, addig mit csinál a gyerekkel? Nem kötözködésképpen, de szerintem az még rosszabb lenne. A sorszámozás sem jó, de szerintetek hogyan lehetne ezt jól megoldani?

she_wolf 2016.01.07. 22:21:08

@Dikusz:
@forge (és akire hivatkozott) nem elsősorban a sorszámos rendszert kifogásolta, hanem azt, hogy reggel 1 órán át szabad a gazda mindössze. Ha elfogy elfogy, ha nem, nem. A rugalmatlanság netovábbja. Szerintem:)
Megoldás? Elsősorban rugalmasság. Továbbá nem tudni, hogy a rendelés mettől meddig tart, és ez nem mellékes körülmény.
De mindenképpen a sorszám megszüntetése. Érdekelne, hogy miért pont csak a bőrgyógyászaton van ez a rendszer...(borítékolom hogy azért, mert nincs elég orvos,és napi max. 50 emberre és/vagy x időre- futja, nem túlmunkázhat, nem tolhatja ki a rendelési időt a sok betegere tekintettel, mert megy a másik helyre, ahol szintén szükség van rá.

she_wolf 2016.01.07. 22:22:18

@mig54:
"betegere" :D
Bocs, -"e" :D

mnika88 2016.01.07. 22:30:15

@Dikusz:
Szerintem sürgősséggel is megvizsgálnak felnőttet,gyereket is.Nekünk a b.szakrendelés előjegyzés alapján megy,de ha valaki pl bárányhimlő,övsömör ,orbánc vagy egyéb kórságokra hajazó tünetekkel jelentkezik,nem küldik el,ahogy a kismamákat sem.
Egyéb esetekben meg tényleg marad a várakozás,vagy a magán orvos. :(

Igazság, hol vagy? 2016.01.07. 22:33:28

@asztalosani: Mint mindig,kevered a szezont a fazonnal!

she_wolf 2016.01.07. 22:37:01

@mnika88:
Szia!:) Hogy vagy mostanság? Eltűntél, én meg nem akartalak zargatni, de örülök hogy látlak....

Dikusz 2016.01.07. 22:45:52

@mig54: bet-egere:)

Szerintem azért van csak a bőrgyógyászaton sorszám (az előbb írtam is), mert ha olyan betegek mennek a rendelésre, akiknek komolyabb panaszuk van, akkor nem jó, ha két hónappal későbbre kapnak időpontot.
Saját tapasztalat: pár éve édesapámnak kértem időpontot a bőrgyógyászati szakrendelésre a kerületükben, ahova egy másik kerület betegei is tartoznak (XI-XXII). Vinni kellett háziorvosi beutalót, tb-kártyát, lakcímkártyát. Csak időpontra lehet menni, nem bejelentett beteget akkor nem fogadtak. Előttem a pultnál egy hölgy könyörgött az asszisztensnek, hogy aznap bekerülhessen az orvoshoz, a kezén volt valamilyen fájdalmas kiütés. Nem akarták beengedni, csak pár nappal későbbre adtak volna neki időpontot. Valahogy kikönyörögte magának hogy bemehessen.

she_wolf 2016.01.07. 22:54:17

@Dikusz:
Érkezési sorrend, magánorvos, sürgősségi beutáló. És ezzel ki is merült az összes lehetőség.
Ja, meg orvosok, kellő létszámban. Csak hogy szemétkedjek is egy sort...

Dikusz 2016.01.07. 22:57:22

@mnika88: írja is a honlapján a kórház, hogy ország távolabbi pontjáról érkező, sürgős problémával jelentkező betegeket a kiadott sorszámtól függetlenül is ellátják.
Az általad említett betegségeknél, amik (javíts ki kérlek, ha nem jól tudom) fertőzőek úgy emlékszem külön napon van rendelés, vagy ha nem, akkor külön szobában várakoznak a betegek.
Ez gondolom azért lehet így, mert amikor a fiam kicsi volt, és bárányhimlő miatt vittem a gyerekorvoshoz, egy külön szobában kellett várakozni.

asztalosani 2016.01.07. 23:00:05

innentől kezdve meg is érdemlitek a sorosotokat,
ha egy szaros levelet sem tudtok a MEGFELELŐ HATÓSÁGHOZ elküldeni, hogy a problémát jelezzétek, kivizsgálják, majd megoldják, ehelyett csak itt a parxison óbégattok!

ne csodálkozzatok, ha a rendelések 99%-a ilyen lesz majd, mert ti sz*rtatok bele az egészbe!

she_wolf 2016.01.07. 23:02:49

@mig54:
De akkor is hajmeresztő, hogy hajnalban ott kell lenni és egymást letaposni a sorszámért, mert 8 óra 00-kor einstandolják a sorszámos dobozkát (vagy mit)!

she_wolf 2016.01.07. 23:06:13

@asztalosani:
És várni malmozva, míg a seggaszaló kollégáid basznak válaszra méltatni, hogy rohadj meg!
Állíts magadon, vegyél vissza, mert már tényleg hányinger, amit művelsz, te szemétláda!

Dikusz 2016.01.07. 23:07:28

@mig54: hát nem sok más lehetőség van, az már igaz. Orvos meg még kevesebb. Ha jól tudom a bőrgyógyászat nem a legnépszerűbb szak.
A sorszám meg egy olyan dolog lehet ebben az esetben, hogy 50 beteget tudnak ellátni egy nap. Ha százan mennének egy nap, kórházi szakrendelő esetében ez el is képzelhető, akkor annyi beteggel mikorra végeznének?

she_wolf 2016.01.07. 23:07:31

@forge:
Szerintem az ismerősöd örüljön, hogy nem került ki a posztja, jobban járt!

she_wolf 2016.01.07. 23:17:29

@Dikusz:
Te nem tudtad,hogy a bőrgyógyászokhoz csak úgy dől a lé, hogy talicskával tolják haza? Nohát!:)
Nem tudok olyan szakorvosi területről, amelyikben elegendő létszámmal lennének jelen.
Ijesztően sok szakember hiányzik az egészségügyi rendszerből, és ennek már jó ideje látszik a következménye. Azok akik benne dolgoznak, vagy bármilyen okból közel vannak a "tűzhöz" ezt már régóta tudják.
És akkor még nem beszéltünk az átlagos magyar betegség/egészségtudatosságáról. Ebben mostanában talán látszik némi pozitív prognózis, de ez sajnos nem elérhető mindenki számára, és némi agymosás is szükségeltetne hozzá:(

mnika88 2016.01.07. 23:23:42

@mig54: szia! Megvagyok köszönöm.Teljesen elfelejtettelek titeket,bocsi. :) De nagyjából már minden posztot elolvastam visszamenőleg....sokszor bár ne tettem volna.
Nem zavarsz sosem Tyúkanyó! ;)

@Dikusz:
Nálunk itt a kórházban nincsen lehetőség külön szobában várakozniuk a fertőző betegeknek.Mondjuk nálunk sorban elmennek most a bőrgyógyászok,átpakolták máshova a szakrendelést is,az összes gégészeti és szemészeti beteg átesik a folyosón haladva a bőrgyógyászati vizsgálatra váró betegeken.No comment.

she_wolf 2016.01.07. 23:37:39

@mnika88:
Megbocsátom, ha írsz egy mélt sok-sok jó hírrel:*

"...az összes gégészeti és szemészeti beteg átesik a folyosón haladva a bőrgyógyászati vizsgálatra váró betegeken.No comment."
Pff...ehhez tényleg nem lehet sokat hozzáfűzni:(

defné 2016.01.08. 00:26:59

Erről a "nagyon okos ötletről" nyáron hallottam először.

Egy kisgyerek összeszedett valami bőrfertőzést a strandon muszáj volt felkeresni a bőrgyógyászatot.Reggel 7:15-re értek oda a sorszámok egy része már kiosztva.Anyuka nézi a sorszámra nyomtatott időpontot,ami szerint 11:30 körüli időben fognak sorra kerülni.Közel 4 óra várakozás úgy,hogy korán reggel már ott voltak.

Hogy ennek tényleg mi értelme van azt én sem tudom.

defné 2016.01.08. 00:33:23

@asztalosani:

Könyörgöm hagyd már ezt a levelezést mindenfelé.Te gondolod,hogy foglalkozna bárki is ezzel? Hónapok múlva kapna a panaszos-ha kapna-egy levelet melyben mindent rendben találtak,semmi szabálysértés nem történt, vagy a betegek joga nem sérült.A kórház házon belül úgy oldja meg a rendelést ahogy tudja.Majd szépen udvariasan elköszönnek és ennyi.

she_wolf 2016.01.08. 00:38:13

@defné:
Most jön az, hogy tegyék össze a kezüket, hogy még aznap sorra kerültek.
És ez csak rosszabb lesz, mert ez a tendencia már nem állítható meg. Mindenben megvan az a pont, ahonnan már irreverzibilis a folyamat, csak radikális változtatás lehet a megoldás.
Ez így nem is egy nagy etwas. Bárhol másutt. De az egészségügyről beszélünk, ami ugye....

zünüke 2016.01.08. 10:52:12

@forge:

Hálás köszi az infóért. A H.P.gyermek bőrgyógyászatra mi is hetek óta készültünk elmenni a 12 éves unokámmal,mert szörnyen csúnya az arca pontosabban a homloka,füle körül.Ami létezik házi praktika már minden kipróbálva,javulás semmi.

Marad a magánbőrgyógyász.Megnéztem egy hozzánk közel eső bőrgyógyász árlistáját 9 ezer forint a vizsgálat nála.Azt ki lehet bírni.

yogosan 2016.01.08. 15:13:39

Dombon ülő fakutya legyek ha ez nem arra van kitalálva,hogy feleslegesen ne szaladjon a szülő minden szarral a gyerek bőrgyógyászatra.Ezzel nincs semmi baj,de azok is szívnak akiknek valós a problémájuk.

csakmotyogok 2016.01.08. 16:10:22

@mig54: Azért szép :napi 50 ember.Mindre 10-15 perc adminisztráció+ legyen empatikus mindent meséljen el,tájékoztasson,hát nem semmi. Ennek ellenére hülye rendszer,még ilyet sem hallottam.

Dikusz 2016.01.08. 17:36:34

@csakmotyogok: nálunk a kerületi szakrendelőben sorszámot kell kérni minden szakrendelésre. Van amelyikre csak előzetes időpont kérése után lehet menni, esetenként több hónapi várakozás után. Oda nyilvánvalóan be is jut a beteg. Jó néhány évvel ezelőtt voltam olyan vizsgálaton, ahol a 14:00 - 16:00-ig tartó rendelési idő alatt már 1/2 4-kor szóltak, nem tudnak több beteget fogadni, és jóval előtte látható volt, hogy nem is végeznek a rendeléssel 16:00-kor.
A bőrgyógyászat szerintem meg nem olyan, hogy jó lenne várakozni heteket-hónapokat. Például ha új mosószert vásárolok, és bár nem vagyok allergiás semmire, de hirtelen hólyagos-sebes kiütések lesznek a kezemen, ami gondolom nem számít sürgős esetnek, nem volna jó, ha egy hét múlva tudna fogadni az orvos. Nagyon nem mindegy, hogy milyen kencét használ ilyenkor az ember.

csakmotyogok 2016.01.08. 18:18:24

@Dikusz: Most őszintén ha nem kap az ember levegőt azzal sem várhat 1 hónapot. Alig van már szakma ahol nincs óriási orvoshiány,na jó nőgyógyász még van elég. Gondolom azért van hiány,mert elfáradtak a sok hálapénz talicskázásban:((

she_wolf 2016.01.08. 21:00:50

@csakmotyogok:
Szigorúan matematikailag 8 órára 50 beteggel számolva nem több, mint 9,6 perc jut egy esetre.
50 beteg ellátása ilyen tekintetben sok. És ebben a napi 480 percben benne van a Jónapottól kezdve a Viszontlátásig minden. Nincs benne, hogy az orvosnak szükségletei vannak (csak a legtriviálisabbra tessék gondolni, nem holmi luxusra, pl. enni-inni!).
A probléma a közismerteken túl az, hogy 8 után ha lenne sincs sorszám.

(Nálunk nincs bőrgyógyászat, át kell menni a szomszéd városba, ahol három bőrgyógyász orvosnő rendel. Van akihez előjegyzés szükséges, de egyébként érkezési sorrendben fogadnak. Egyikük 6 óra alatt 40 beteget tud fogadni maximum, ő a "legebb" ilyen szempontból. Én csak egyszer voltam ott, az irányítópultnál kell jelentkezni, ahol megmondják, hogy fogadnak, vagy sem. Nem tudom, sürgős esetben mi a helyi eljárás, én magánorvoshoz mennék, ha....:()

csakmotyogok 2016.01.08. 21:32:56

@mig54: No látod ezért kapok agylobot,mikor írják az orvos nem foglalkozik a beteg lelkével+nem empatikus.Hogy lehet 9,5 percben vizsgálni adminisztrálni és tájékoztatni,adminisztrálni + még legyen pszichológus is. Eleve betervezik,hogy ingyen melózik pár órát.

she_wolf 2016.01.08. 22:01:12

Kedves Éva Kocsisné, ott fent a facén!
Csak ezért lőtted fel a lila dzsekit, hogy ide beszólhass?
Infantilis....csak ezért regelni valahova...ancika:)

she_wolf 2016.01.08. 22:02:45

@csakmotyogok:
"Hogy lehet 9,5 percben vizsgálni ...."
Marha egyszerű: sehogy!

Dikusz 2016.01.08. 22:34:04

@mig54: nem biztos, hogy jól látom, de említetted, hogy Nálatok a bőrgyógyászati rendelésre másik városba kell menni, nem egyszerű ezt megoldani, elhiszem.
Az egyik előbbi Neked címzett hozzászólásomban írtam, hogy nekünk is másik kerületbe kell mennünk bőrgyógyászatra. Alapesetben a Bőr- és Nemibeteg gondozó szakrendelőbe kell menni, onnan ha szükséges, csak az innen vitt beutalóval fogadnak a kórházban, időpontra. Még nem kellett továbbmennem a kórházba, csak különböző rovarcsípéseim voltak, amit a szakrendelésen tudtak kezelni, de csak előjegyzésre fogadnak. A két kerület népessége elég nagy, és csak ez a rendelő van.

she_wolf 2016.01.08. 22:48:25

@Dikusz:
A két város (ahol lakom és ahova menni kell) egymással határos, gyakorlatilag olyan, mintha Budapest két szomszéd kerülete lenne, tehát nem egy nagy durranás. Tömegközlekedéssel is egyszerű, meg egyénileg is. Más kérdés lenne, ha arról volna szó, hogy nem nekem kell mennem egyedül, hanem a kiskamaszommal, és egy 5 éves ikerpárral, ráadásul hiperűrsebeséggel, hogy legkésőbb 8-ig elcsíphessünk még egy sorszámot:(

(Én igazából nem panaszkodom, és nem is panaszkodtam eddig sem, mert még mindig sikerült megtalálni az "emberemet", és időben. De nem mindenki ilyen szerencsés. A baj az, hogy ez valóban gyakran csak szerencse kérdése:()

Dikusz 2016.01.08. 23:25:33

@mig54: nem könnyű az biztos, pláne ha nincs anyukának segítsége. Nem is tudom, hogy ebben a konkrét esetben mi lenne a jó megoldás. Még mindig azt mondom, hogy itt az előjegyzés sem igazán jó megoldás, mert mint írta, már próbálkozott mindennel, mégsem javult az állapota a kisfiának. Ha pedig elmegy időpont nélkül a rendelésre, nem fogják tudni előre venni.
Mai, saját példám. Pár napja begyulladt a szemem, sosem volt még ilyen, úgy gondoltam elmegyek a rendelőbe. Ebből a szempontból szerencsés vagyok, nagyon közel van. Az irányitópultnál rögtön azzal fogadtak, hogy van-e időpontom. A rendelés 8-14-ig volt a mai napon, én 1/2 12 előtt értem oda. Az asszisztens hölgy csak akkor adott sorszámot, amikor látta a gyulladt szememet. Abban az időpontban egy beteg volt előttem, és egy másik várakozott. Nem hiába mentem el, magától nem gyógyult volna meg.

she_wolf 2016.01.08. 23:57:43

@Dikusz:
Szemednek jobbulást!
Egyébként ahány ház, annyi szokás, egységes protokoll nincs (és szerintem nem is lehet), leszámítva a sürgősséggel vagy mentővel érkezőket.
A mi szemészetünkon egy egyszerűbb tünettel megjelensz rendelési időben, oszt kalap.
Allergia szezonban szívás van, de ez egyértelmű.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása