Mindenki kerülje el a Péterfyt

2015.10.24. 07:31

84_big_1.jpgA nővérek hozzáállása a betegekhez az megengedhetetlen, szörnyű, ahogy beszélnek velük, több esetnek fültanúja voltam. Amikor a mamám meghalt, az fűzte hozzá gúnyosan,hogy ez kész, meg hogy ezért érdemes volt tiszta ágyneműt húzni.

Tisztelt Praxis!

 

A nagymamám az említett Péterfy belgyógyászatán (földszint) feküdt 1,5 hétig. Köhögéssel és mellkasi szorítással vitte be a mentő, hozzátenném ,hogy 2 napig nem is küldték semmilyen vizsgálatra addig csak vízhajtót kapott, köhögésre semmit.Majd kiderült , hogy vérszegény, akkor vérre kellett várni, persze vért nekünk kellett szerezni, mert ott nem volt. Megkapta a vért, de nem lett jobb a vérképe.

 

84_big_1.jpg

 

Ami a legszörnyűbb, hogy 2 napig nagyon erős nyugtatókkal szedálták le, hogy a nővéreknek ne legyen gondjuk vele. Nem tudtunk vele addig beszélni, majd szóltunk, hogy soha többet ne adjanak neki nyugtatót. Természetesen megint "véletlenül"megint adtak. Majd 3.nap végre kitisztult, de nagyon gyenge volt. Kérdeztem, hogy mi történt vele, hogy ennyire rosszul van. A válasz: sajnos kapott egy tüdőgyulladást, kritikus helyzet következik, mondták. Boldogságunkra úgy tűnt, jobban van, de a 3. napon elment örökre.

 

A nővérek hozzáállása a betegekhez az megengedhetetlen, szörnyű, ahogy beszélnek velük, több esetnek fültanúja voltam. Amikor a mamám meghalt, az fűzte hozzá gúnyosan,hogy ez kész, meg hogy ezért érdemes volt tiszta ágyneműt húzni. Mert az anyukám fél órával előtte volt bent és gyönyörűen tisztán hagyta ott!

 

Ezt a mellette lévő betegtársától tudtuk meg, amit a "kedves"nővér hozzáfűzött. Mindenkinek azt ajánlom, hogy kerüljék el ezt az osztályt, ha lehet, mert jóra nem számíthat senki ,csak megalázást fog ott kapni segítséget nem!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.10.24. 07:41:35

Biztos ez is valami görény, szőröstalpú, román nővér volt.

asztalosani 2015.10.24. 09:50:37

nem értem: a cikk írója már megint mit akar itt????

megoldást?!

vagy mit?

esetleg VIRTUÁLIS SAJNÁLATBEGYŰJTÉSRE vajaz?

logikai bukfencek vannak a szösszenetében:
"aki teheti kerülje el a péterfy-t"
na már most ez baromira nem kivitelezhető, ugyanis nem kívánságműsor hogy az embert hová viszik.
tehát ezzel a tanácsával megint nincs megoldva a probléma, ez kb olyan mint a halottnak a csók.

a probléma megoldását lehetne eszközölni az területileg illetékes ántsz felé POSTAI TÉRTIVEVÉNYES levélben az alábbi történet eljuttatásávál, természetesen sk aláírással.

ameddig mindenki otthon a kanapéján írogat a praxisnak, addig semmi sem fog megváltozni. ha pedig nem akarod, hogy a nagyapád következzen a sorban, vagy éppen a fiad, apád, anyád, lányod, férjed, akkor fel kellene emelni a hátsót abból a bizonyos kanapéból és TENNI is kellene ÉRTE. az hogy ide beirogatnak a panaszosok az még NEM fogja megoldani a problémákat, mert az illetékesek a praxis blogot lesz*rják, mert az nem a hivatalos panasztételi út!!!!

ui.: tüdőgyulladás csak úgy a semmiből 1 nap leforgása alatt??? na az azért érdekes...
gondolom a kedves nővérke kinyitotta az ablakot aztán úgy maradt hosszú ideig a benyugtatózott idős emberke!

begyógyszerezik a nagymamát, és a ht. CSAK a praxis blogig megy el???? érdekes kapcsolatuk lehetett. ha az én nagymamámról lenne szó, már rég széttéptem volna az osztályt, nem hogy valamelyik csürhe azzal állt volna elő hogy "véletlenül" begyógyszerezte.

asztalosani 2015.10.24. 09:51:42

@asztalosani:
ja és kimaradt:
rendőrségen feljelentést kell tenni.

de gondolom addig nem mer elmenni a panaszos, mert...

yogosan 2015.10.24. 13:08:01

Ha erős nyugtatókkal "szedálták" akkor a néni a krónikus belgyógyászaton lehetett melynek a lánykori neve elfekvő.Ott meg aztán minden előfordulhat A-tól Z-ig.Valamit csak mondtak,hogy mi a baja nem?

zünüke 2015.10.24. 13:34:39

@yogosan:

A krónikus belgyógyászat (elfekvő,utókezelő)az két utcával feljebb van,bár az is a Péterfyhez tartozik.Ha tényleg oda vitte a mentő akkor várható volt,hogy megvannak számlálva a napjai.
Én is azért tippelnék erre,mert az ilyen helyeken adják az erős nyugtatókat az időseknek,hogy nyugodalom legyen tőlük.Már amelyik menetel,vagy kiabál egész nap.

she_wolf 2015.10.24. 18:25:31

Ez a poszt is egy hozzászólás volt egy valamikori (talán 2011-es?) poszthoz.
Semmi kedvem most kibogarászni:( Csak arra emlékszem, hogy nagyon régi, és azóta sem látott nickek szóltak hozzá, aztán egyszercsak feltámadt a poszt...

she_wolf 2015.10.24. 18:28:25

@Diorella Queen:
Ha pedig "ezek" sem lesznek, beérjük majd veled....kis pénz, genyó nővér. Értem én. Na léptem....

2015.10.24. 21:00:05

@mig54: Velem biztos hogy nem.Én nem adom sem a tudásom, sem az egészségem egy ilyen retkes rendszernek.
Gyógyítgasd mjad magadat és nyafogj a tükörképednek kedves mig54.Na meg tolhatod a delládat a román nővéreknek,majd megtudod milyenek ha oda kerülsz a kezük közé.

2015.10.24. 21:39:19

@asztalosani: Azért azokat a nyugtatókat lehet hogy el kéne venni a nővérektől,most nem azért.
És most nem mesélnék inkább, de nyilván te is tudod mire gondolok.

2015.10.24. 21:40:37

@mig54: Én nem voltam genyó nővér soha senkivel, pont ez volt a baj.Így kilógtam a sorból.

2015.10.24. 21:45:31

@asztalosani: én nagymamámról lenne szó, már rég széttéptem volna az osztályt,
Válasz erre;
Ha a te hozzátartozódról lesz szó majd, akkor jobb ha nem hagyod egyedül.Sűrűn látogasd, toljad a pénzt mindegyik nővérnek.Míg látják hogy gondoskodik az illetőről a hozzátartozó,a addig rendesen ellesz látva a nagyid.De te etessed, mert ott nincs idő arra hogy minden beteget megetessenek rendesen. Max 3 kanállal kap enni és ennyi.

2015.10.24. 21:49:30

@asztalosani: Úgy látom egyébként hogy időnként fején találod azt a bizonyos szöget,még ha nem is tudsz róla.

megint 2015.10.25. 00:38:11

Nővérek sajnos a legtöbbször rosszabbak mint az orvosok, még a köszönés is nehezukre esik. Lehet jönni a fizetéssel de baromság, ezek háromszor ennyi fizetésért is ekkora tuskok maradnának. Tisztelet a kivételnek mert ilyen is van bőven.

kheiron 2015.10.25. 01:15:53

"Majd kiderült , hogy vérszegény, akkor vérre kellett várni, persze vért nekünk kellett szerezni, mert ott nem volt. "

Biztos bementek a vérboltba, azt' lekapták a polcról, s üstöllést vitték is az osztályra!

A halál előtti "feljavulás" egyébként ismert jelenség.

jogalany 2015.10.25. 04:52:29

@zünüke:
Vagy fizetsz és akkor sem biztos, hogy megkapja ami jár neki. A beosztás miatt nem ugyanaz a nővér van másnap, sőt harmadnap sem. Tehát máris hármat kell megkenni, és ehhez ott is kell lenni időben.
A vezetőknek Államiaknak fogalmuk sincs a valóságos helyzetről.
És ez van a Bíróságokon is, az önkormányzatoknál is, stb.

na__most__akkor 2015.10.25. 06:14:59

Én két éve voltam ott, a sebészeten, egy hétig. Szegecselni kellett a ripityára tört bokámat.

Semmi negatív tapasztalatom nem volt. Mindenki kedves volt, igyekezett. Orvos, nővér, mankózás oktató, gipszelő, mindenki.

Mégis van negatív... Kilenc ágy volt a hatágyas szobában; gondolom a plusz hármat nem küldték el azzal, hogy "nincs hely".
Ja és mégegy, hogy el ne felejtsem: nem úgy főztek, ahogy a feleségem szokott.

Na most akkor mi van?

samot 2015.10.25. 06:46:53

Talàn az ok-rol is megérne egy "misét" irni!Az egész egészségügy egy nulla.Ennyi fizetésért én reggel felse kellnék az àgybol.
A magyaroknàl normàlis,hogy amit fizetnek,azért nem kapnak semmit.Max.egy korhàzi àgyat.

varisztor 2015.10.25. 06:50:19

@asztalosani: "a probléma megoldását lehetne eszközölni az területileg illetékes ántsz felé POSTAI TÉRTIVEVÉNYES levélben az alábbi történet eljuttatásávál, természetesen sk aláírással."

Nos a felvetésed jogos, de akkor a bloggazdát kérdezzed, hogy mi a célja ennek a rinyablognak? Mert ha panaszt ír valaki, akkor megjelennek az éjszakás nővérek kommentelni, ágytálazás helyett és védik a védhetetlent, jönnek a kórházak TMK-s brigádjai védeni a munkahelyüket, ahol három liftből három áll, mert ők itt védik a védhetetlent, jönnek orvostanhallgatól, amatőr sebészek és minde megmondják: a beteg/rokon a hibás, a kórház vérprofi volt. Olyan ez a blog, mint Dr. Éger István a kamara élén. Kicsit koszosabb, kicsit büdösebb és romlottabb tőle az egész, amit védeni akar. Ha nem lenne, többet használna, mint így, hogy van.

És igen, a rokon elvesztése és annak körülményei miatt egy kis sajnálatra vár, talán arra, hogy legyen egy a nővérek, orvosok között, aki azt mondja: elnézést, de hentelünk, zsebi pénz nélkül meg is dögölhetsz, de nekünk is élni kell. Csak egy. De nem. Azt mondják, mindegyik itt, hogy ő nem, soha nem és akkor sem, amikor igen...pénzt azt nem. De dolgozni igen. Csak az a fura, hogy amikor meg bemész egy kórházba, akkor ott még a portás is igen, zsebre és csendben. De akkor akik itt a mundér becsületét védik, azok hol dolgoznak?

Csináljuk már azt, hogy bemutatkoznak, háta mégis eltették vagy nem mozdultak, amíg...vagy nézzük így: Ha tényleg nem fogadták el és szénné dolgozták magukat, akkor lássa ország s világ, hogy melyik kórház kicsodája ez az angyal, aki nem fekete! Nem fog menni tudom. Ahogy Dr. Éger István szerint is kirekesztő, megbélyegző lett volna a zöld kereszt a köpenyen, mert a parából merciző szegény dokikat megbillogozná...de hogy ez miért is baj, azt nem tudta a kamara elnöke...bocsánat: a banda vezére elmondani. Mert nem lehet.

No, most majd jöhet a bloggazda és törölhet, mert micsoda dolog az, hogy a tükör azt mutatja, amit elé raknak! :D

samot 2015.10.25. 07:07:53

@varisztor: Fél igazsàg.A probléma nem a Dr.Éger Istvànnàl kezdödik!
Bloggazda meg nincs,mert ugye nevet nem làtunk sehol leirva.Tehàt valoszinü,hogy ufojàràs volt a szerkesztöségben.

Roxy11 2015.10.25. 07:17:34

Sajnos, az altató/nyugtató alkalmazása bevett "szokás" az eü-ben. Csak az nem tudja, aki nem került hasonló helyzetbe. Mindegy, mennyit mászkál az ápolásra szoruló. Alkalmazzák, mert így nincs a beteggel feladat, ameddig az ágyban fekszik. A Traumatológián sikerült közvetve tapasztalatot szereznem a szükségtelen "módszerre". Felháborított, szóvá tettem, tagadták, pedig szemtanúja voltam. Rendőrségen jelenteni? Ugyan! Ha nem lehet a beteggel ott lenni (hogyan lehetne?) a nap 24 órájában, akkor tehetetlenül szemléled, milyen munka folyik a falakon belül.

varisztor 2015.10.25. 08:06:05

@samot: Éger közel van a problémához és amikor egyfajta öntisztulási folyamat elindult - az EÜ immunrendszere aktivizálódni kezdett - akkor ő volt az, aki koszt dörzsölt a sebbe, hogy tovább gennyesedhessen. Ez a kamara elnöke.

Ez a Nevem 2015.10.25. 08:14:49

Javaslom a sok nyafogónak, hogy álljon be a nővérek mellé , csak 1 napra és csinálja végig vele a műszakját. Próbáljon ellátni tisztességesen egy szál maga 40 beteget, akik jó része fekvő és ellátásra szorul.Ha meggebed sem tud mindenki kívánságának eleget tenni. A megoldás az lenne, ha pártunk és kormányunk vezetőinek sem jutna különb ellátás és nekik is a közkórházakba kellene befeküdniük.Talán észbe kapnának, felfognák, hogy ez nem mehet így tovább.

csakmotyogok 2015.10.25. 08:25:21

A kedves poszter ha szerette volna a hozzátartozóját otthon ápolja. Tapasztalatom ,kell az idős ember vagyona pénze, csak a vele való törődés nem kell. Aztán hogy az ismerősök meg ne szólják/ vagy feltámadt a lelkiismerete??? el kezd vádaskodni mert mást okolni könnyű. Mielőtt bárki azt mondaná nehéz otthon időst ápolni én végig csináltam már egyet és tudom miről beszélek.
Aki irigyli a dokik vélt jólétét tanuljon orvosnak, ha minden irigykedő orvosnak tanulna lehetne kikből válogatni. Nem mellesleg azt gondolom, hogy magukból indulnak ki el sem tudják képzelni, hogy más a többség tisztességes.

varisztor 2015.10.25. 08:33:55

@Ez a Nevem: És ezt javasolhatnád a tűzoltók, bkv-s dolgozók, bányászok, tanárok, rendőrök, közmunkások, útépítők, ...s valahány szakma a raktárban kapcsán. Mit akartál mondani ezzel a populista maszlaggal?

asztalosani 2015.10.25. 09:37:57

@Diorella Queen:

;-)
hidd el sajnos pontosan tudom mi megy a színfalak mögött :(

hidd el azt is ;-) h a nagymamám már került be kórházba és az ottaniak kaptak is a pofájukra elég rendesen, igen: tőlem. csak 1példa: az ágyon lévő matrac ki volt feküdve, a rúgók ki voltak nyúlva (oké, erről nem tehet a személyzet) a nagyim meg a kemény matrachoz volt hozzászokva, ennek eredményeként nem tudott idős emberként a kórházi ágyból egyedül felkelni (természetesen az ottaniak sem segítettek neki, mert "nagyon elfoglaltak") sőt még felülni sem. ezt már akkor kiszúrtam amikor először voltam nála látogatóban és fel akart volna ülni ( nagyi kora hajnalba került be én meg késő este voltam bent nála) (nem értem ezt miért nem szúrták ki az ott dolgozók, annak ellenére h már reggel szólt: ki kell mennie wc-re de nem tud felülni, kiszállni. na az ottani "IQ bajnokok" h megoldják a problémát még a délelőtt bepelenkázták. mert szerintük ez így természetes és csökkentsük így az idősek mobilitását, mert minél kevesebbet mászkál nekik annál kevesebb a bajuk (pedig nem). (holott a képzésben mindig azt sulykolják: ne vedd el a beteg idős mobilitását, ösztönözd te is a mozgásra...blablabla) kimentem a nővérpulthoz - ahol éppen 6 IQ bajnok állt és jókat röhigcséltek, ment az sms, netezés, fb, meg minden - ha jól emlékszem éppen az otthoni pálinkafőzésről volt szó) és egy csomag mull pólyát kértem, mondjuk sem nem voltam pofátlan, sem nem voltam nyálas, ellenben lényegre törő. hát ne tudd meg: még nekik állt feljebb, mind a 6-an nekem estek, hogy mi a fenét akarok én mint ht. a mull pólyával, meg hogy ez nem így működik. nekem sem kellett több ennél és számukra meglepő módon hangosan (hogy mindenki nagyon jól hallja) közöltem a határozott véleményemet az ottaniakkal, a munkájukról, a hozzáállásukról és érdekes módon 25 mp alatt kaptam egy csomaggal, rá 5 perccel pedig 6-ból 5-en már ott sürgölődtek a nagyim körül (gondolom ez csak arra a 2 percre szólt - olyan nonverbális bocsánatkérésként, vagy nem tudom) és kérdezték a nagyimtól hogy mit szeretne még. jött a 6. és kérdőre vonta a nagyimat hogy miért nem szólt (felelősségáthárítás gyanánt), jeleztem hangosan neki hogy ezt "nem kellene", de csak tovább folytatta.
ismét kapott a pofájára tőlem, hogy mit képzel a kioktató stílusáról, és milyen szakképzet személy lehet az aki nem hogy nem szúrja ezt ki, de még ha mondják is neki magasból lesz*rja, és ne hazudtolja meg a nagyimat, mert előbb hiszek a nagyimnak, mint neki. és amúgy is mi ez a hangnem, hozzáállás tőle mint ápnő?! tényleg így kell beszélni egy elesett beteg emberrel? tényleg őt kell vádolni? nem hagytam magam, szóhoz sem hagytam jutni úgyhogy folytattam azzal, hogy ha már így meg mert szólalni, hol a picsában van a névtáblája? (így) És ha már 6-an vannak bent a kórteremben már 5 perce, miért van még mindig a kórteremben 4 bűzlő ágytál, a földön mit keres két szem gyógyszer és a lepedőhuzat? ki ő, mi a neve, hogy hívják a felettesét? (na ekkor már láttam egyszerre a meglepetést és a félelmet a nagypofájú szemében) és érdekes módon onnantól kezdve előre köszöntek amikor az osztályra léptem és nem volt a továbbiakban gond, annyira nem hogy a nagyim mesélte: minden órában itatják és megkérdezték tőle hogy szeretne-e valamit. mindezt hálapénz nélkül ;-).

hozzáteszem: természetesen tisztában vagyok azzal hogy kevés az ápnő, de mikor azt látom hogy 10 perce a folyosón röhigcsélnek, közben áll a munka, és előrébb való a fb-ozás, meg a pálinkafőzés azért már kinyílik a bicska a zsebemben. akkor is ha kérek valami és kioktató stílusban 6 az egy ellen jönnek, ahelyett hogy kérdeznének pl.: "szívesen adnék, de előtte tudnom kell, hogy mihez is kellene Önnek?", és mindent a betegre akarnának kenni, illetve elveszik a betegtől a mobilitását, önállóságát pl.: nem segítik őket kikelni az ágyból, begyógyszerezik és/ vagy kikötik őket és még sorolhatnám (sajnos).

ha pedig már be kell mennem egy ht-mhoz az osztályra és etetem, itatom, rendbe teszem, akkor az már egyértelmű hogy az ott dolgozók nemhogy még a hp. közelébe se jutnak általam 3:) , de b@szogatva vannak/lesznek. igen: általam. de vagyok annyira gerinces, hogy ezt meg is mondom szemtől szembe, rögtön az első ht-m panasza után a személyzetnek és van aki elhiszi van aki nem.
aki nem, az megtapasztalja 3:).

ht-ként engem nem érdekel hogy 40 betegre 2 ápnő jut, ez nem az én problémám.
tán ha nem szedálnák le folyamatosan a betegeket, tán ha nem vennék el a mobilitásukat, akkor tán magukat is képesek lennének ellátni mondjuk 40-ből 30-an.
tán ha az osztályvezető, igazgató, az érdek-képviseleti szervek, a MOK és még sorolhatnám az mondaná:a II. Belen max 20 beteget tudnak biztonságosan ellátni 2 ápnővel, többet nem tudnak fogadni, és ennek többx is hangot adnának, akkor talán nem lenne 40 betegre 2 ápnő.
csakhogy:a kórházigazgatók szélkakasok. (magyarán per pill fideszesek), az érdekképviseletek meg csak úgy vannak, a többit meg sztem mindenki össze tudja rakni

lavór 2015.10.25. 10:15:04

@asztalosani:

A Péterffy sem a Ritz szálló. A nővérek csak úgy beszélnek a látogatóval, ahogy a látogató beszél velük. Ha bármi nem megfelelő (már ha úgy érzi a kedves odalátogató), ki van írva mindenhol a betegjogi képviselő neve és elérhetősége.

asztalosani 2015.10.25. 10:33:27

@varisztor:

valóban-valóban így van ahogy írod. :-)

bár ha belegondolunk a blognak elméletileg lenne egy olyan célja/rendeltetése: hogy az embert útbaigazítják. pl.: én nem értek az atomfizikához, de ha egy atomreaktort akarnék építeni, akkor értelemszerűen egy ahhoz hasonló blogon/fórumon kezdenék.
itt adott egy panaszos, fingja sincs a jogairól, hogy merre és hogyan induljon. vagy kap tájékoztatást valamilyen szinten úgy ahogy, vagy nem.

ezzel nem is lenne a baj.

meg ugye a mai "betegjogi érdekképviselet" mellett (ami amúgy hozzáteszem véleményem szerint jelenleg gyakorlatilag nincs is - igen kedves obdk, meg betegjogi képviselők. nyugodtan beperelhetek ezért, mert véleményem szerint sz*rt sem csináltok ), jó hogy van ilyen hely.

csakhogy amit te is leírtál: mundér becsületvédők feltűnése. pedig az ő érdekük is lenne hogy hulljon a férgese, mert minél kevesebb a hentes és a sintér a pályán (a "nemfizetnekmegjól,úgyisvégzemamunkát" megmondóésszítóemberek), annyival kevesebb munkájuk lenne nekik is, jobban meg is becsülnék és annál kevesebb pénzbe kerülne az oepnek, kevesebb lenne a várakozási idő (várólista - pl.: mert nem kell 2x megműteni valakit az első műhiba után), és több jutna a fejlesztésekre is.

én 2 dolgot nem értek igazán:
- akik itt mint szakképzettek olvasgatnak, irogatnak: miért nem fordítják az itt leírtakat a hasznukra? pl.: adott egy probléma a panaszos által, akkor ha én oszt. vezető vagyok másnap ránézek, hogy az osztályomon hogy működnek a dolgok, jelen van-e ez a probléma. de nem így működik, ráadásul miért nem szanálják ki maguk közül a nem odavalókat??? nem értem.

- másik a panaszosok: ha már beírok egy ilyen blogra, akkor előtte elolvasok teszem azt 3 sztorit és a rájuk adott válasz, nem? már lassan egy éve írom szinte minden sztorihoz azt hogy forduljanak az ántsz-hez, mert az hogy ide leírja az nem fogja megoldania probléma gyökerét,és nem fog vele semmire se menni. pedig volt már pár jól megírt panasz, amit csak ki kellett volna nyomtatni aláírni és feladni a postán. nem tudom, hogy amióta itt vagyok hány történet is jelent meg, maradjunk annyiban hogy sok, de egyetlen egy panaszos sem jelzett vissza, hogy az ántsz-hez fordult volna és hogy az mivel zárult. na ha én új panaszos lennék, akkor elolvasva az utóbbi 3 történetet és a kommenteket először beadnám az ántszhez, vagy az otihhoz vagy az oephez...stb. majd jönne egy válasz. vagy jó vagy rossz: és azt belefogalmazva adnám közre, azzal hogy lássák mások is: nem csak vergődök, ne csak a virtuális sajnálatbegyűjtésre vajazok hanem teszek is valamit. és akkor talán az ember tényleg azt mondaná itt a blogon, még akár ismeretlenül is vagy betegtársként vagy szakdolgozóként, hogy sajnálom.

igazad van: dr. É. I, meg a kórházszövetség elnöke (dr. V. GY) is egy vicc...
nem is értem miért hagyják a szakdolgozók azt hogy ilyen emberek "képviseljék" őket??? de most komolyan?
a kórházszövetség elnöke nálam már többször is kiverte a biztosítékot a megnyilvánulásaival. pl.: egyszer éppen arról tartott előadást hogy hogyan lehet visszaszerezni a beteg bizalmát: erre azt mondta hogy pl.: az ilyen betegeket nem szabad hosszas felesleges várakozásnak kitenni. (miért a "nem panaszosokat" ki lehet tenni hosszas felesleges várakozásnak???? egyszerűen nem is értem: nem kell eljátszani a beteg bizalmát és akkor nem kell se időt se energiát fordítani arra, hogy azt visszaszerezzük, de ez egyetlen egyszer sem hangzott el az előadásában. tehát szerinte az elfogadott, helyénvaló és természetes ha eljátsszák azt).

véleményem szerint az ilyen emberek az ilyen fajta óvódás színvonalú előadásokkal, megnyilvánulással csak égetik a szakmát. igen, nyugodtan a kamara elé rángathatnak, vagy beperelhetnek ezért, lesz*rom. ez az igazság.

"Ha tényleg nem fogadták el és szénné dolgozták magukat, akkor lássa ország s világ, hogy melyik kórház kicsodája ez az angyal, aki nem fekete! Nem fog menni tudom. Ahogy Dr. Éger István szerint is kirekesztő, megbélyegző lett volna a zöld kereszt a köpenyen, mert a parából merciző szegény dokikat megbillogozná...de hogy ez miért is baj, azt nem tudta a kamara elnöke...bocsánat: a banda vezére elmondani. Mert nem lehet."

na hát ez így van ahogy írod!

"No, most majd jöhet a bloggazda és törölhet, mert micsoda dolog az, hogy a tükör azt mutatja, amit elé raknak! :D "
ez meg majd kiderül ;)

asztalosani 2015.10.25. 11:09:11

@lavór:

na ne viccelj!!!!
mondd csak:
1.te már fordultál hozzájuk, hogy így ajánlod őket?
2.ismered az eljárásrendjüket?
3.ismered a hatáskörüket?
4. és szerinted mit fog csinálni???

hagyjál már azokkal a sz*rokkal!
mint a halottnak a csók.
ráadásul véleményem és a róluk hallottak alapján sz*rt se csinálnak, sőt védik az orvosokat

gondolom azt nem tudod, vagy már meg sem mered említeni, hogy az általad említett képviselők havonta talán 2x vannak 1-2 órát az adott helyen, feltéve ha nem késik le a fogadóórájuk minimum felét, vagy ha éppen méltóztatnak megjelenni, feltéve ha előtte órákon keresztül nem üldözöd a telefonjukon, hogy időpontot foglalj náluk, feltéve ha nem csak azt akarják hogy húzzák az idődet, feltéve ha normálisan tájékoztatnának, feltéve ha időben tájékoztatnának ..stb. és végül FELTÉVE HA NEM AZ ORVOSOKAT VÉDENÉK!

és akkor most tegyük fel édesanyád a bel-en fekszik.
tegyük fel felmerült egy problémád amit ott és azonnal meg kell oldani, különben meghal.
tegyük fel hétfő du.4 óra van.
tegyük fel abban a kórházban éppen 3-kor húzott el a betegjogi képviselő, legközelebb 1 hónap múlva lesz ott. mit csinálsz? telefonon ő nem fog intézkedni, feltéve ha du. 4 kor elve felveszi a telefont, nem fog visszamászni a kórházba. e-mailre meg ket szerint 30 napon belül válaszolnak csak, aztán vagy kapsz érdemi választ vagy nem

Na?
csak nem kimész és helyrerakod az ott dolgozókat?
vagy csak nem a jogi osztályra mész?
vagy csak nem az ántsz-hez mész?
(mert ők mondjuk hetente 3x minimum mindig elérhetőek?)

vagy vársz mint az idióta?

emlékezz arra a panaszosra aki napokban írta meg: a ht.-ját elvitte a rák, mert tesze toszi volt?

mert nem mert a praxis blog helyett elmenni a területileg illetékes ántsz-hez, még annak ellenére sem, hogy leírták már aznap itt a praxison (mig volt) , de mégsem ment?

ne vicceljünk már, kérem szépen!
ha ők azzal jönnek sok a meló, kevés a fizetés így face to face a beteg vagy annak ht-jához, ha úgy viselkednek mint az ökrök, ha a beteg ellátása helyett inkább fb-nak, akkor odamész és a pofájukba baszod a csúf igazságot. és akkor nem kell bizonygatnod senkinek sem, hogy márpedig ők fb-nak (miközben 6-an próbálják védeni azt az egyet, és beállítani azt hogy te hazudsz majd a későbbiekben).

ennyire egyszerű.
ki kell nyitni a száj nevű szervet és használni a hangszalagokat, nézzünk már oda, nem pedig maszatolni holmi kommunikációs szakon, meg teológus végzettségű képviselőkkel!

bár gondolom te igenis tisztában vagy a betegjogi képviselők valódi küldetésével, csak te is próbálsz maszatolni.

asztalosani 2015.10.25. 11:14:11

@Ez a Nevem:
nem lenne egyszerűbb őket beállítani?
(vagy befektetni betegen?)

lavór 2015.10.25. 11:16:05

@asztalosani:

Ha semmi nem jó, akkor: magánkórház, magánelfekvő. Esetleg külföld.
Elég sokat járok a Péterffybe. Még soha nem kellett helyreraknom az ott dolgozókat. Lehet kivételes eset vagyok, de képzeld, megkaptam a kellő tiszteletet, kedvességet, vizsgálatot, kezelést. És mindezt hálapénz nélkül is.

Lehet üvöltözni azzal a nővérrel, aki a fájdalomcsillapítót adja, csak nem érdemes. Marha lassan is odaérhet a gyógyszerrel.

Nincs rosszabb a betegeknél, ez a tapasztalatom.

zünüke 2015.10.25. 11:33:42

@lavór:

"A nővérek csak úgy beszélnek a látogatóval,ahogy a látogató beszél velük"

-Ez speciel nem mindig így van.Pontosan a Péterfybe volt nekem is rossz tapasztalatom a nővérekkel amikor a nagyimat az intenzív osztályról átszállították a krónikus belgyógyászatra.Még mielőtt egyesek nekem esnének,hogy mit keresett ott a nagymama jelzem,hogy egy másik kórház fizetős osztályára vártunk,ami a megbeszéltek alapján max.1 hét lett volna.Amikor elsőként láttam a nővérkét bejönni a kórterembe,már akartam felállni bemutatkozás céljából de megelőzött a modorával.Rajtunk kívül még két néni volt új beteg,akiknél szintén ott ült a hozzátartozója a széken.Nővérke berobogott és rögtön közölte is,hogy ő nem emel,nem fürdet,nem tisztáz,mert a derekával hónapok óta gondjai vannak -nagyon sajnálja.Ezt nem személyenként közölte a hozzátartozókkal,hanem jó hangosan,hogy hallja az egész kórterem ami akkora mint egy kisebb lovarda.Na gondoltam ez aztán jó kis hely lehet,ez az a hely ahol az ember nem győzi a borítékokat osztogatni.Úgy is lett.Ha valamit szerettem volna azt bizony csak azzal tudtam elérni ha pénzt adtam.Az napok többségében viszont bent voltam a kórházban és én láttam el.A nővérkék nem voltak valami megnyerő modorúak erre tisztán emlékszem,a főorvosnővel ellentétben,akit többször láttam beállni etetni a magatehetetlen idős embereket,akikkel még beszélgetett is közben.

varisztor 2015.10.25. 11:52:35

@lavór: "Lehet üvöltözni azzal a nővérrel, aki a fájdalomcsillapítót adja, csak nem érdemes. Marha lassan is odaérhet a gyógyszerrel."

És ezzel alá is támasztottad az eü dolgozókat kritizáló embereket 100%-ban. Ez ugyanis nem így működik. Szép is lenne, ha a tűzoltó is így menne...á! Ez a hülye lavór a blogból, menjünk csak 10 km/h-val és sziréna nélkül....

Te makk hülye vagy, már bocsánat! :D

lavór 2015.10.25. 12:06:49

@varisztor:

Lehet, hogy makk hülye vagyok, de érdekes módon velem emberiesen, kedvesen bánnak a nővérek... :D

magyarisszimusz 2015.10.25. 12:20:27

Először is jelezném, hogy nem sokat szoktam blogokba írni, szóval gondolhatjátok, ha írok, annak komoly oka van. Ez az osztály ezek szerint tényleg egy "gyilkos" osztály. Az én nagymamám is ott volt, ott is halt meg, minő véletlen, ő is tüdőgyulladást kapott. Akit kicsit is érdekel, az utánajárhat, hogy ez miért alakul ki. Megsúgom, a nővérekhez van köze. Nem véletlen van, hogy át KELLENE húzni az ágyat. Érdemes lenne hivatalból indítani egy visgálatot, hogy az utóbbi 10 évben mennyi idős ember halt meg ott tüdőgyulladásban, és megnézni, hogy melyik nővérek voltak oda beosztva...szerintem érdekes egyezések lennének. Ha akkoriban én ezt tudom, a nagymamám még mindig élne valószínűleg. Ha valakinek kedvesek a szerettei, azonnal vigye onnan őket, kerül, amibe kerül.

SD9 2015.10.25. 12:27:34

@kheiron:

Erről a "halál előtti feljavulásról" tudnál írni bővebben
vagy linket küldeni, ha megkérhetlek?

magyarisszimusz 2015.10.25. 12:31:01

@asztalosani: a baj az, hogy sok embernek fogalma sincs erről, ahogy akkor még nekem sem volt. a mai tudásommal addig ordítanék azokkal a szemét nővérekkel, amig fel nem emelnék a seggüket.

Gyorgy Nagy 2015.10.25. 12:37:12

Fejétöl buzlik a hal.Az állami vezetök ezt nem érzik mert ott a Honvéd meg a Kutvölgyi nekik.Mi vagyunk a BARMOK hogy ezt eltürjük.Ébresztö magyarok. Elég volt belőlűk.

she_wolf 2015.10.25. 12:53:44

@Gyorgy Nagy:
Megsúgom neked, hogy sem a Honvéd, sem a Kútvölgyi nem az már, aminek itt sokan beállítják. Legalábbis saját tapasztalat alapján ez a véleményem. Igaz, lehetett volna mód rá, hogy VIP ellátásban részesüljek, de kösz, elvoltam a köznek fenntartott helyen is. Anyósom iratait pedig hiába villantottam Honvédban (alaposan megijedtem az állapota miatt, mentő vitte be, mi pedig mentünk utánuk saját járgánnyal), emlékezetem szerint 11 és fél óra alatt sikerült az orvosoknak megállapítaniuk, hogy kaphatjuk a betegünket a hónunk alá, és vihetjük haza.
Mindkét helyen, de elsősorban a Kútvölgyiben jártak a családom tagjai, és nem tapasztaltam egyszer sem, hogy különleges bánásmódban részesültek volna. A fekete bárány én vagyok, az én háziorvosom nem a Kútvölgyiben rendel, de területileg oda tartozom, tehát a mentő automatikusan ott parkol le velem.
Tehát ne gondolja senki, hogy a jogosultsággal valami extra ellátás jár!
Nem tudom, az állami vezetők hol gyógyíttatják magukat, talán meg kellene őket kérdezni. Csak tippem van....

SD9 2015.10.25. 13:22:27

Ez a 'védik a mundér becsületét' dolog eléggé paradox.
Valóban, azok a szakdolgozók, akik ide írogatnak, általában védik a kollégáikat és a posztolót állítják be hazugnak.
Viszont: már évek óta tapasztalom, hogy az orvosok nagyon szeretik lehülyézni és lenézni egymást. Csak egy példát írnék le: amikor egy gyulladásról akarják kideríteni, hogy miért van és hogyan lehet kezelni, akkor először a háziorvos beutal valahova. Elmegyek és az ott dolgozó orvos szépen lehülyézi a háziorvosomat, hogy miért küldött ide, mit keresek én itt, aztán ír beutalót, amivel továbbküld másik helyre. Következő helyen a doki eljátssza ugyanezt az előző orvossal kapcsolatosan, továbbküld, a köv. osztályon ugyanez. És ez addig megy, amíg valamelyik szakrendelésen ki nem derül, mi a bajom és tudják kezelni.
Szidják ők egymást elég rendesen.

Sandor Akarki 2015.10.25. 16:05:10

Az az igazi baj, hogy az egészségügyi személyzet túlterhelt és annyi órában amit végeznek semmit nem lehet várni tőlük. Sokkal több nővér kéne max. 6 órás munkaidővel és megélhetésre alkalmas fizetéssel. És látásmódváltás politikai szinten. Pl. a Humán Erőforrások Minisztériumát át kell keresztelni Népjóléti Minisztériummá és utána ennek megfelelően működtetni!

Sandor Akarki 2015.10.25. 16:06:53

@mig54: Csak tippem van.... Külföldön...

2015.10.25. 16:32:54

@asztalosani: Én is ilyesmiket tapasztaltam, leszedálás, pelenka, katéter stb.
Az önellátás teljes megszüntetése.
Ezek nekem sem tetszettek, sőt, nagyon nem tetszettek és az sem tetszik hogy egymást mentegetik illetve mossák a nővéri szolidaritás nevében. És aki nem fújja ugyan azt a nótát....
És ezek ellen nagyon de nagyon küzdeni kellene akár egészségügyes az illető akár nem.Mindenkinek.

2015.10.25. 16:40:07

@SD9: Erről a "halál előtti feljavulásról" tudnál írni bővebben
Válasz erre;

Még nem tanultam ugyan mert nem tartunk ott az anyaggal de a halálnak 5 fázisa van , ezt már mondták okosabbak.És a halál előtti napon a betegek nagy része egészen felélénkül, felpezsdül, beszél, eszik, iszik stb.És amikor másnap meghal, akkor a hozzátartozók egyszerűen nem értik hogy lehet, hiszen előtte való napon egészen jól volt.
Én ennyit tudok jelenleg a dologról, látni még nem láttam konkrét esetet, de létező jelenség.

2015.10.25. 16:43:54

@Sandor Akarki: Lehet hogy nem is nagyon szeretnék a nővérek, hogy olyan sok nővér legyen.
Azért ha belegondolsz nem mindegy ám hogy 40 beteg ad hálapénzt vagy csak 5.Ráadásul így még dolgozni sem kell,rá lehet fogni a nővérhiányra mindent, a betegek totál megértőek lesznek.
Talán valahol legfelül kellene leszabályozni azt, hogy egy orvosnak hány betege , egy nővérnek hány betege lehet maximum!
És ezt szigorúan is venni.

csakmotyogok 2015.10.25. 17:11:03

@Diorella Queen: Ha a betegek valóban adnának hálapénzt(nem csak behazudnák) nem lenne nővérhiány. Annyi hülyeséget leírsz, hogy néha fájdalmas olvasni.

Gyorgy Nagy 2015.10.25. 17:38:34

@mig54: Mindkét korháznak van VIP részlege és ha szükséges nem a rezindes nézegeti őket hanem a PROFESZOR.

SD9 2015.10.25. 18:05:42

@Diorella Queen:
Jónéhány ismerősöm halt már meg így. Egyrészt nagyon szomorú és megdöbbentő, másrészt érdekes, hogy miért van ez így, és lehet-e tenni valamit (meg lehet-e előzni a hirtelen halált) több odafigyeléssel.

2015.10.25. 18:18:28

@csakmotyogok: Az igazság tényleg fájhat neked.Megértem.
Főleg ha érintett is vagy.

2015.10.25. 18:19:35

@SD9: Ez egy természetes jelenség, nem lehet megelőzni meg hasonlók és a haldoklóknál fordul elő!

SD9 2015.10.25. 18:21:34

@csakmotyogok:
Nővérhiány azért van, mert az eü. rendszer nem akar vagy nem tud több munkaerőt finanszírozni. Rengeteg ápoló végzettségű van, aki nem talál munkát itt Magyarországon. (Ezt onnan tudom, hogy több blogon, ill. facebook oldalon is panaszkodnak, hogy nem veszik fel őket, nem találnak munkát).
Az egészségügy már így is nagyon deficites. A kórházak szerintem szívesen megtennék, hogy pl. 3 betegre egy nővér jusson, de egyszerűen nem tudnák finanszírozni.

Ennek semmi köze a hálapénzhez.

Az orvosoknál már más helyzet. Őket gőzerővel keresik, mert muszáj. Azért muszáj, mert rajtuk múlik, hogy egy beteg időben el lesz-e látva; hogyan alakulnak a várólisták (hiszen az orvos állapítja meg és gyógyítja a betegséget, az ápoló meg csak asszisztál) stb.
Az ápoló személyzeten pedig "mindössze" az múlik, hogy a beteg időben megkapja-e az ágytálat, a fájdalomcsillapítót, mikor cserélik ki az ágyneműhuzatot stb.
Ezeket pedig magasról leszarják a döntéshozók. Sajnos. Mert ez úgymond nem "fontos". Ezekbe még nem hal bele senki. Szerintem így gondolkodnak.

SD9 2015.10.25. 18:22:52

@Diorella Queen:
Á, értem, tehát ők már haldokolnak.
Köszönöm az infókat.

standup 2015.10.25. 19:14:44

Jómagam épp dúlok-fúlok, bár ez nem a Péterfy volt.
Madarász utcai gyerekkórház, másfél éves gyerekkel mentünk be, fulladásos roham. Az érkezés éjszakáján szolgálatban levő nővéreknek tényleg kézcsók. Figyelmesek voltak, készségesek. A vérvételt is tündérien vezényelték le, pedig várható volt, hogy egy ilyen kicsi gyerek nem lesz együttműködő. De addig duruzsoltak neki, hogy végül alig sírt, tényleg le a kalappal.

Viszont már az érkezésnél ügyeletben levő rezidens doktornő érdekes volt. Vizsgálat közben rohamot produkált a gyerek, ami némi hányással is járt. Bármiféle segítség nélkül, undorodva nézte a padlón (és rajtunk) csordogáló hányást. Majd erőteljesebb felszólításra behozott egy hánytálat, amibe bele volt száradva a hányás... Ez a higiénés szemlélet végigkísérte a bentlétet. A szobába később behoztak egy hányásos vírustól kiszáradt fertőző(!!) kisfiút. Egy másik szülővel szóltunk, hogy ez nem lesz így jó, vannak üres kórtermek is, miért ide? Ne aggódjunk, nem fertőző.
Aha, hazajöttünk, 5 napja küzdünk a sugárban hányó gyerekkel, hogy ne száradjon ki és ne kelljen ismét kórházba vinni. A gyerekorvos lassan beköltözik hozzánk, mert inkább őt kértük meg, hogy járjon ki csekkolni.
A nővérek között minden váltásban volt legalább egy-két ordas bunkó (és mindig volt legalább egy tündér, ez hozzá kell tennem!). Egy Ursula kinézetű foghegyről odavetette, hogy vizeletzacskót tegyek a gyerekre. Életemben nem láttam olyat, nem értek hozzá. Némi vita után az egyik kolléganője kérte(!!!), hogy ő hadd segítsen. Küzdött, mint disznó a jégen, mire felrakta a gyerekre, aki ugye nem akart együttműködni. Szintén ez az Ursula úgy szívta a gyerek orrát, hogy közben üvöltött vele, hogy ne hisztizzen. Aha, itthon odatartja a fejét, de ott, miután durva mozdulatokkal lefogta és hol velem, hol vele üvöltött, persze, hogy rángatta magát. Érdekes módon, amikor a váltásban kifogtunk ismét egy kedves nővért és elmondtuk, hogy ha nem fogjuk le és hagyjuk együttműködni jobb lesz - meglepő módon a gyerek tartotta a fejét, nem rángatta magát, nyugodt volt az egész procedúra alatt. Igaz, így legalább 1 perccel tovább tartott.
A kórházban kézmosás nélkül nyúltak egyik gyerekről a másikra (jéé, vajon hogyan vitték át a fertőzést a miénkre?), egyedül a kezelőorvos volt az, aki minden gyerek után ment a csaphoz. Meg a szülők.

Arra természetesen volt energia, hogy azért lecsesszenek, mert az egyik üres ágy legszélére leültem pár percre, hogy a kiságyba belássak.
A legszebb az a nővér volt, akivel éppen közöltem, hogy a férjem este még elaltatja a gyereket, aztán megy haza - mire azt reagálta, hogy idézem "apuka nem maradhat bent, mert szexuálisan veszélyt jelent a bent levő kamaszlányokra". Ott eldurrant az agyam. A legszebb, hogy az állítólag veszélyeztetett kamaszlány anyja tett másnap panaszt a nővérre emiatt, annyira kiakadt, amikor elmeséltem neki. Akkor legalább a kollégák elnézést kértek.

De esküszöm, egy csövesszállón nagyobb tisztaság van, mint ott. Az biztos, hogy oda többet nem viszem a gyereket. Kérdés, hogy a többi kórház vajon jobb-e...

csakmotyogok 2015.10.25. 20:22:29

@Diorella Queen: Már nagyon unom leírni,de a kedvedért leírom 500-jára: szerencsére nem eü. dolgozó vagyok. Én őket sajnálom,nagyon.

she_wolf 2015.10.25. 20:57:02

@Gyorgy Nagy:
Nem szoktam meghatódni a címektől. Nem vagyok közismert, vagy közéleti személyiség, vagy bármilyen műfajba tartozó "cölöp", nincs különleges betegségem, tehát nincs okom arra, hogy VIP kórtermekben punnyadjak a kórságommal. A Kútvölgyi a SOTE oktatókórháza is egyben, és én nem veszem zaklatásnak, ha a medikusok/medikák "gyakorolnak" rajtam.
A Honvéddal nem tudom, mi a helyzet ilyen tekintetben, ott csak kísérőként voltam.

she_wolf 2015.10.25. 21:03:00

@asztalosani:
"mert nem mert a praxis blog helyett elmenni a területileg illetékes ántsz-hez, még annak ellenére sem, hogy leírták már aznap itt a praxison (mig volt) , de mégsem ment?"

Melyik poszt volt ez? Ha megtennéd....

Niki M. 2015.10.26. 00:33:14

@asztalosani: Én felemeltem a seggemet a kanapéról... és az Édesanyámért mindent megtettem amit lehetett, a betegjogi képviselő, szó szerint letagadta azt hogy hozzá fordultunk. Több hozzátartozóval együtt. Megosztottam a történetemet és igen én is kiállok az mellett, hogy erre az osztályra tartozom területileg, de soha nem teszem be a lábamat ide! Én egészen a médiáig mentem... képeim vannak, sok sok beteg telefon száma akik kétségbe esve, gyógyulatlanul, inkább saját felelősségre haza mentek innen! És anyukám is amikor tudott és lehetősége volt rá, saját felelősségre ment haza! És ami a szörnyű, mielőtt erre a másik osztályra áthelyezték volna, egy transzfúzió miatt bent tartották, étlen szomjan, vérbe fagyva, a nagy decubituszával, ami ott alakult ki nála!... Tehát nem kanapéról írogatva vagyunk itt sokan. És ha ismeri a törvényeket, akkor tudja jól, hogy nem törünk zúzunk mert minket büntetnek érte! Viszont engem az osztályvezető főorvos asszony megfenyegetett, hogy feljelent rágalmazásért! Nos akkor mit is lehet tenni! Kérem segítsen, ha már olyan könnyen lehurrogott néhányunkat! Köszönöm szépen!

Niki M. 2015.10.26. 00:37:18

@lavór: Örülök, hogy veled jól bánnak! De ez a mi családunk veszteségén sajnos nem segít! És sajnos ez örök vita marad!
Azért kívánom, hogy legyél egészséges, és ne kelljen a kórház vendég szeretettét, élvezned!
Üdvözöllek!

varisztor 2015.10.26. 05:06:31

@csakmotyogok: "@Diorella Queen: Már nagyon unom leírni,de a kedvedért leírom 500-jára: szerencsére nem eü. dolgozó vagyok. Én őket sajnálom,nagyon."

Pedig ők nem halnak bele, nem nyomorodnak bele abba amit csinálnak. Azt a betegek és hozzátartozóik sínylik meg. Te ilyen idióta jogvédő lehetsz, azok sajnálják a megnyomorítottak helyett a megnyomorítókat.

@lavór: "@varisztor: Lehet, hogy makk hülye vagyok, de érdekes módon velem emberiesen, kedvesen bánnak a nővérek... :D"

Életszerű.

asztalosani 2015.10.26. 07:22:25

@Niki M.:
lehet (sőt biztos) nem olvastad, vagy nem követted _kellő_ figyelemmel a hozzászólásaimat, úgyhogy leírom ismét röviden:

_________________________________________________________________________________________________

véleményem szerint és azok a történetek alapján ami a tudomásomra jutott a betegjogi képviselők SZART SE csinálnak, sőt az orvosok pártját fogják, segítik őket elkenni a problémát.
SOHA NEM ÍRTAM OLYAT, hogy hozzájuk kell fordulni megoldásért, pont ellenkezőleg!
és remélem nem kevered az obdk-t/a betegjogi képviselőket az ántsz-szel, mert nagyon más a 3 szerv. csak annak szoktam javasolni őket, akiknek erős az idegzetük és külön le is írom, hogy ne várjon csodát, mert ...lsd. első pár mondatom
_________________________________________________________________________________________________

(igen kedves obdk, meg igen kedves betegjogi képviselők, nyugodtan beperelhettek ezért! állok elébe)

_______________________________________________________________________

de kérdezd meg @lavór: -tól, hogy miért ajánlgatja a képviselőket, és hogy volt-e velük tapasztalata,mert nekem nem írta meg.
_____________________________________________________________________________

vissza a kommentedhez
alapelv, hogy minden ilyen hivatalos dolgot POSTAI TÉRTIVEVÉNYES levélben intézünk. (vagy 2 kinyomtatott példányt viszünk és ragaszkodunk egy írásos átvételhez + egy hivatalos pecséthez - pecsét hiányában személyi igazolványszám feltüntetéséhez és / vagy 2 tanú aláírásához + lakcíméhez + igazolványszámukhoz)
mert miért?
mert azt nem tudják letagadni, azért: azon ott van pontosan mikor vették át és ki.
ez az én beszéltem valakivel meg 5 rokonom is látta, hát ez alatt rezeg a léc. (sajnos)
postai tértivevényes panaszlevél az eljárásrendjére ment-e, vagy csak szóban szó karatéztatok egyet? (mert ez kb azt jelenti, hogy valóban felemelted a seggedet, de kényelmesen visszahuppantál a kanapéra)

nem ismerem a történetedet (valami rémlik hogy nagyon régen lett volna ilyen történet itt, és mivel kevés az időm, meg Colombo sem vagyok legalább linkeld be, hogy át tudjam futni és akkor szívesen segítek neked, ha még időn belül vagy - mert ugye ez is lényeges, és ugye attól is függ hogy mennyire messzire vagy hajlandó még most is elmenni, mert sok lehetőséged van még ezen kívül is.).

ha pedig a bjk-d (aki hazudott és lesz*rt titeket) monogramja M.A. akkor meg légyszives privátban dobj rám egy pü.-t, jó?

és miért nem szóltál vissza az osztályvezetőnek, hogy akarja-e hogy te meg feljelentsd fenyegetésért? és akkor akár 3 évig is csücsülhet a börtönben, aztán kezdheti a szamárlétrát ismét alulról? vagy hogy ki a felettese?
ilyenkor miért nem lehet valamit visszaszólni????
miért hagyjátok magatokat megalázni, megzsarolni?

asztalosani 2015.10.26. 07:30:41

@mig54:
az amelyiknél kibuktál, hogy miért nem írtam a szokásos sablon szöveget

amúgy meg:
"magad ura, ha nincs ki szolgád"
nagyon szívesen megkeresem neked a SAJÁT hsz.-dat, AKCIÓSAN 22.000 ft + áfa / óradíjért CSAK NEKED, CSAK MOST!

:D

ui.: örömmel tölt el: annak ellenére hogy sokszor írtad már: nem fogod elolvasni a kommenteimet, mégiscsak olvasgatod őket :P máskülönben nem ismertél volna magadra és idézgettél volna belőle

csakmotyogok 2015.10.26. 07:34:00

@varisztor: Nem jogvédő vagyok,de vannak kórházi tapasztalataim bőven,de velem mindig korrektül viselkedtek. Talán azért mert nem cselédnek nézem őket. Tudod van az a mondás:amilyen a mosdó olyan a törülköző. Ha picit is levennéd a csőszemüveged és elképzelnéd milyen lehet 40 beteget ellátni akik közül 30 ágyban fekvő talán megértenéd miről írok. Aki szereti a hozzátartozóját magába néz és nem nyomja be olyan helyre ahol ő csak a negyvenedik. Az álszentek meg azokat szidják akinek hálával tartoznának,könnyebb mint a kis öreget naponta ápolni.

varisztor 2015.10.26. 08:11:38

@csakmotyogok: Elég bután akarod kiforgatni mások szavait. Senki nem nézi csicskásoknak ezeket az embereket, csak annyi az elvárás, hogy végezzék el azt, amit el kell végezniük. Egyébként ha a maradék tizet is leszedálják, akkor már negyven fekvő betegről is beszélhetünk és még jobban sajnálhatod őket.

" Aki szereti a hozzátartozóját magába néz és nem nyomja be olyan helyre ahol ő csak a negyvenedik. Az álszentek meg azokat szidják akinek hálával tartoznának,könnyebb mint a kis öreget naponta ápolni."

Látom, hogy szeretsz gusztustalan lenni. Az ember, mint feljebb kiderült, legtöbbször nem szólhat bele, hová viszik. Most arról ne is beszéljünk, hogy nem mindenkinek van lehetősége "benyomni" a hozzátartozóját szeretettel, ahogy neked. Van, akinek limitáltak a lehetőségei. Ők vannak többen. Rázd még magadat, mert a végére szépen ki fog rajzolódni egy cinikus gusztustalan tahó képe. A figura kontúrjai már határozottan jól látszanak, már csak színezned kell.

csakmotyogok 2015.10.26. 08:16:37

@varisztor: Látom kifogytál az érvekből és előkerült az igazi éned.:))Ilyenkor jön a személyeskedés. Gondolom te sem otthon ápolod a hozzátartozóid, és elfekvőbe tetted őket ezért fáj az igazság.:)).

varisztor 2015.10.26. 08:30:29

@csakmotyogok: Egyrészt elég tényközlő volt, amit írtam. Másrészt ez régi módszer, amit itt erőltetsz, hogy besározol a személyeskedés (vagy bármi más) vádjával, majd személyeskedsz. Ha valami modernebb dologgal elő tudsz hozakodni és azt tudod is használni, akkor gyere újra. A Témát buktad, mert az érveléssel te hagytál fel. Elég gyorsan.

yogosan 2015.10.26. 11:51:24

@csakmotyogok:

'Ha a betegek valóban adnának hálapénzt (nem csak behazudnák)nem lenne nővérhiány"

Ha nem vagy eü.-s dolgozó akkor mi alapján állítod ezt ennyire magabiztosan,és mindig? Talán ezt nővérkék állították? Szerinted majd megfogják mondani,hogy ha nem is minden órában,de azért csurran-cseppen az a hálapénz...Ja,persze.

zünüke 2015.10.26. 12:07:04

Maradjunk abban,hogy amelyik ápolónő valamennyire azért elvégzi a beteg körüli teendőit azok azért kapnak pénzt vagy magától a betegtől,vagy a beteg hozzátartozóitól.Teljesen felesleges ezt havonta megcáfolni.Aki betegként feküdt már kórházban az is tudja,akinek valakije feküdt vagy fekszik kórházban az is.A pénz az nagy úr,és ezt mind tudjuk szerintem.

csakmotyogok 2015.10.26. 15:50:54

@yogosan: Az életszínvonaluk mindent elárul az hogy milyen szegények,alul öltözöttek túlhajszoltak, egyszer nézd meg a kezüket...Másrészt mivel a beteg szeretenek minimum 10 x annyit hazudni a dokik hálapénzénél is mint amit valóságosan adnak egy nővérnél ez hatványozottan lehet igaz.

yogosan 2015.10.26. 17:33:44

@csakmotyogok:

Az nem igaz,hogy alul öltözöttek ezt határozottan merem állítani.Főleg a fiatalok.

A betegek,hogy netán hazudnának a hálapénzzel kapcsolatban,akkor ez vonatkozik fordított helyzetben is.Én nem tudom Neked mi a munkaköröd (semmi közöm hozzá) de azt ne haragudj nem tudom elképzelni,hogy ilyen jellegű magánügyet megosztanának bárkivel is.Ki az aki bevallja,hogy a fizetésén kívül még mennyi pénzt kap zsebbe? Ki? Senki.Mivel ez egy tiltott és megvetett dolog,nyilván nem fogják megmondani.Nehogy félreértsd,én nem sajnálom tőlük erről szó sincs,de az nem igaz,hogy nem kapnak zsebbe pénzt vagy csak nagyon ritkán.Én is adtam már,és ha kórházba kerülök fogok megint.

kheiron 2015.10.26. 18:50:50

@SD9:

Hú, egy általános tapasztalat, de linket vagy tanulmányt nem tudnék róla adni.

A lényeg az, hogy az amúgy leromlott állapotú vagy szellemi képességű beteg hirtelen látványos javulást kezd el mutatni, mondjuk megismeri a rokonait és beszélget velük, az ágyban fekvő beteg felkel és elmegy WC-re, effélék. Majd ez után 2-3 nappal hirtelen meghal, mintha a szervezet még mozgósítaná a legutolsó tartalékait.

she_wolf 2015.10.26. 19:27:54

@asztalosani:
A kommentjeidet ki sem lehetne kerülni, és ez nem dícséret.
Az meg egyértelmű, hogy amikor rám hivatkozik valaki, visszakérdezek. Ennyi van ebben az egészben, nem több.

csakmotyogok 2015.10.26. 19:38:16

@yogosan: A fiatalokat valószínű még támogatják a szüleik ez nem releváns, a középkorúakat nézd meg.
A hálapénzről. Mikor a legtöbb orvos ismerősömnek megélhetési gondjai vannak nem tudok arra a következtetésre jutni hogy a betegek halálra dotálják őket.Miért megy ki külföldre aki csak teheti? Külföldön 1,2-2 milliót keresnek . Itthon ha a harmadát kapnák maradnának, egyenes logikai következtetés az idekamuzott ,és a különböző becsült hálapénzek nagyrészt hazugság és minimum 10-el osztandó.

kheiron 2015.10.26. 19:58:17

@Diorella Queen:

Az úgynevezett minimumfeltételekben le van írva, hogy hány beteget hány ápolónak és orvosnak kell ellátnia.

Ugyanakkor gyakorlatilag egyetlen magyar kórház sem felel meg a szabályoknak.

Ezért jó magyaros megoldásként vagy 15 éve módosítgatnak a minimumfeltételeken, hogy papíron kisebb legyen a baj.

yogosan 2015.10.27. 11:26:56

@csakmotyogok:

A fiatalokat valószínű még támogatják a szülei ez nem releváns,a középkorúakat nézd meg.

Én nem a kezdő majdnem,hogy csitri ápolónőkről beszéltem,hanem a fiatalokról.A pályakezdőt elhiszem,hogy támogatják a szülők-már amelyik szülőnek erre van módja-de a már felnőtt,sokszor férjezett családanyát azért ritkábban.Persze vannak jómódú szülők akik a gyermeküket egész életükben tudják támogatni,de ez azért nem jellemző.

Mikor a legtöbb orvos ismerősömnek megélhetési gondjai vannak nem tudok arra a következtetésre jutni,hogy a betegek halálra dotálják őket.

Ez a megélhetési gond azért véleményem szerint enyhe túlzás.Azt megint csak nem akarom sehogyan sem elhinni,hogy egy orvosnak a szó legszorosabb értelmében megélhetési gondjai lennének.Most mit nevezünk megélhetési gondoknak? Hó végén nem tudunk ennivalót tenni az asztalra,kikapcsolják a közmű szolgáltatásaink felét mert nem tudunk befizetni egy nyamvadt 20 ezer forintos fűtésszámlát vagy azt,hogy nem tudunk elmenni családostól nyaralni,nem tudnunk megvásárolni hitel nélkül egy 200 ezer forintos számítógépet a gyerek születésnapjára,és a váratlanul elromlott mosógép helyett sem tudnunk 2 napon belül újat venni szintén kp.-ben.Melyiket nevezzük megélhetési gondoknak?
Kérdezem ezt azért,mert az első példa a gyakoribb ma ebben az országban.

csakmotyogok 2015.10.27. 13:29:50

@yogosan: Megélhetési gond az amikor el kell adósodni azért ,hogy rezsit fizethess. Az elromlott mosógép helyett pedig csak 1 éves hitelre tud mosógépet venni a gyerek meg csak álmodhat a szülinapján új számítógépről, mert az csak víz-gáz szerelő gyerekének jár a magasan kvalifikált hiányszakmás orvos gyerekének nem.

forge 2015.10.28. 18:06:32

@csakmotyogok:
Az elromlott mosógép helyett pedig csak 1 éves hitelre tud mosógépet venni a gyerek meg csak álmodhat a szülinapján új számítógépről,mert az csak a víz-gáz szerelő gyerekének jár.

-A víz-gáz szerelő gyerekének sem jár.Az apja a vállalkozása után kifizetett adózása,kőkemény járulékbefizetése,alkalmazottak kifizetése után a megmaradt haszonból megveszi neki.

-Azt meg nagyon nehezen akarom én is elhinni,hogy közép kategóriás mosógép megvásárlása csak 1 éves hitelre megy.

csakmotyogok 2015.10.28. 19:14:18

@forge: Nemm:)) a víz-gázszerelő a költségvetésből ellopott pénzből veszi, minimál bér után fizet járulékot ,míg a többszörösét keresi.
Hogy te mit hiszel nem számít a tények attól még tények maradnak.
Egyébként komolyan nem értem az átlag ember szemében miért nagyobb "vállalkozás" az ha valaki elvégez egy szakmunkás képzőt, dolgozik szürkén és ugye adót és járulékot csalva vállalkozik.
Mint az,hogy a másik emelt szintű érettségi és 2 nyelvvizsga után tanul 11 évet. Véleményem szerint az sokkal nagyobb befektetés ezért jóval nagyobb haszonnal kellene járnia.
Nem vagyok orvos vagy egészségügyi dolgozó,de van több diplomám (pályát módosítottam) és én simán elvégeznék több szakmunkásképzőt, míg megnézném, hogy azt amit én tanultam hány vízszerelő lenen képes utánam csinálni.Ezzel arra célzok, hogy a gázszerelő nem csereszabatos az orvossal.

forge 2015.10.28. 22:49:57

@csakmotyogok:

..a víz-gázszerelő a költségvetésből ellopott pénzből veszi,minimálbér után fizet járulékot,míg a többszörösét keresi.

-Értem.Akkor minden vállalkozó feltételezhetően adócsaló.Kivétel nélkül.
Egyik sem fizet a költségvetésbe óriási összegeket éves szinten.

Halvány fogalmam nincs,hogy honnan veszed ezeket a téves információkat amiket Te tényként kezelsz,de mindenesetre nem így van.Könyvelő irodában dolgozom,aki tudja milyen összegeket utalnak át a cégek adó és járulék formában az állam részére,az én vagyok.Nagyon kevés az a megrendelő aki nem kér számlát.Esetleg egy tömítés cserét még el lehet sumákolni,de egy nagyobb volumenű munkát azt már nem.Akkor viszont le kell adózni ha teszik a vállalkozónak ha nem.A minimálbér utáni járulék egy főre havonta tudod mennyi?Hogy a vállalkozó saját maga után mennyit fizet azt is tudod? És ezeket az összegeket akkor is ki kell fizetni az állambácsinak,ha egész hónapban egy darab megrendelése sem volt.Akkor az ezekre vonatkozó törvényeket is tudod ugye?

csakmotyogok 2015.10.29. 06:49:48

@forge: Azt én tudom, hogy a gázszerelő még egy őszi kazán tisztításkor sem adott számlát nem csak nekem a környékünkön senkinek.25 ezer 20 perc és tisztán. A minibál után fizetett járulék pont ötöd annyi,mint amennyit én fizetek, így tudom. És azt tudod hogy egy orvosi egyetem + utána 5 év az emennyibe fáj? Ehhez képes a minibál bér után fizetett járulék lepkepuki. Van vállalkozó ismerősöm magát is minimál bérre jelenti be,szinte mind vagy minimálbér +10%. Mindjárt megszakad a szíve ma sok adócsaló miatt. Mikor 10 éve fullgazdag vállalkozóné kiakad ,hogy alig volt a bőrklinikán kötszer és gyógyszerek az apukája égési sérülésére halálra sértődött ,mikor mondtam azért, mert te 20 millás terepjáróval jársz, ha ti és a hozzátok hasonlóak minden fillér után adóznának,mint én is akkor lenne sokkal több minden.Jól elkanyarodtunk az a lényeg van egy réteg ami mélyen alul van fizetve a gazdaság teljesítőképességéhez mérten is, s addig amíg az emberek nem teszenek meg mindent, hogy javuljon a munkakörülményük+anyagi helyzetük addig csak rosszabb lesz, mert piacképes a tudásuk és elmennek. Míg a gázszerelést meg tudom tanulni a bronchoscopia pl. nem tudom és véleményem szerint a nagy többség így van ezzel.

swiss blend 2015.10.29. 11:46:21

@csakmotyogok:

A fogorvos ad számlát amikor egy komplett fogsort csinál 400 ezer forintért?
Nem ad.
A szülész-nőgyógyász ad számlát amikor 'privátban vállal szüléseket állami kórházban?
Nem ad.
A sebész ad számlát amikor az előre tervezett műtéteknél előre megkapja a borítékot?
Nem ad.
A gyermek fül-orr-gégész ad számlát ha az aggódó szülő egy úgyszintén előre tervezett fülszúrásnál bele tesz a zsebébe pénzt?
Nem ad.
Az ápolók adnak számlát amikor az ágyhoz kötött beteg hetente 9 ezer forintot oszt szét kisebb szívességekért?
Nem adnak.

Ők leadóznak?

drontal 2015.10.29. 12:46:20

@swiss blend:

A 4.-es ponthoz.

A gyerek amíg nem lett iskolás évente 3 alkalommal- minimum -hordtuk a gyermek fül-orr-gégészetre.Hol a rendelésre,hol az ügyeletre.

Számlát én sem kaptam. (:D)

drontal 2015.10.29. 12:52:07

@csakmotyogok:

Az orvosi egyetem + 5 év tény,hogy milliós nagyságrendű képzés.De mi köze van a minimálbér után befizetett járulékokhoz?

zünüke 2015.10.29. 13:36:45

@drontal:

Némi összefüggést vélek felfedezni a "hazug" "bunkó" "adócsaló" "eü-s személyzetet csicskásnak tekintő" betegek járulékbefizetése,és az orvosi egyetem elvégzése közt.

csakmotyogok 2015.10.29. 14:41:25

@swiss blend: A legtöbb doki nem kap hálapénzt az a 15-20% nem sok,ráadásul a hálapénz estleges vagy ad a beteg de többnyire csak virtuálisan adja.
A fogorvos ad számlát. Igaz még nem kellett 400 ezret fizetnem,de feltételezem ha kisebb beavatkozásnál kapok...
Az eü dolgozókat a többlet szolgáltatásért dotálják sokan a taxis sem fizet vagy a pincér a fodrász,sőt fodrász kozmetikus még soha nem pedig sokkal többet keresnek ,mint 1 doki.
Ha 1 fillért sem adsz az orvos akkor is ellát gyakorlatilag a többséget ingyen, de még 1 gázszerelő vagy fodrász sem dolgozott nekem ingyen. Pedig, azt még a hülye is el tudja végezni.Ha igaz lenne amit bekamuztok az adott pénzekről nem lenne orvos hiány.
Az adócsalás és járulék ne mfizetés miatt van ilyen siralmas állapotban az eü, de még így is bagóért kapja magyar emberek 90% még ha a bekamuzott hálapénzeket hozzászámolnám akkor is, bőven.

forge 2015.10.29. 23:13:28

@csakmotyogok:

Nyilván vannak olyan vállalkozók akik nem szeretnek számlát adni ez nem vitás.Viszont egyre többen vannak azok akik nem mernek rizikózni,mert az ellenőrzés nagyon kemény,a büntetési tétel szintén.
Nem csak az én véleményem az,hogy ha 5x ennyi járulék és adó folyna be az állami kasszába,itt akkor sem változna semmi.Lenne még több stadion,kisvasút meg minden marhaság,de abból az eü egy fillért sem látna.Pontosan ezért az emberek nagy része nem látja fontosnak azt,hogy a bevétele után tisztességesen leadózzon.Aki tud és mer az trükközik.

"és azt tudod,hogy egy orvosi egyetem + utána 5 év az mennyibe fáj?

-Kinek?

csakmotyogok 2015.10.30. 07:03:19

@forge: Az orvosi egyetem és az után következő 5 év a családnak+az orvosnak fáj, mondjuk leglább 4x annyiba,mint egy mérnöki egyetemi diploma.

Számla: nem vettem észere, sőt azt veszem észere egyre pofátlanabbak, jó sokat kérnek nulla adó és számla. Ha figyeltél 10 éves esetről írtam,akkor még sehol nem volt sem stadion sem egyebek. Változás nem lesz addig míg a magyar emberek döntő többségének a fejében nincs változás. Amit félek nem lesz,mert az a fő hogy ingyen van és akik 300Ft-ot sem fizetett ki az majd hogyan fizetne ki sokkal sokkal többet.Viszont nem bánnám ha legalább ketté választanák aki nem fizet, nem kap semmit kivéve a járványok elleni védelmet,aki kicsit fizet az is csak kicsit kapjon,szakorvoshoz pedig csak az kerülhessen aki sok járulékot és sok adót fizet mondjuk úgy havi 1000.000 járulék fizetés felett.

Lanolin 2015.10.30. 12:03:34

@csakmotyogok: akkor te sem kerülnèl szakorvoshoz gondolom, szakorvosokra nem is nagyon lenne szüksèg

forge 2015.10.30. 12:46:44

@csakmotyogok:

10 évvel ezelőtt a helyzet szinte majdnem ugyanez volt az eü.-ben.Összeroskadni készülő kórházak,nyomortelepre emlékeztető kórtermek,zsúfoltság,eszközhiány,időszámításunk előtti orvosi műszerek,türelmetlen nővérek,sok nem törődöm orvos.A helyzet semmit sem változott.Legalább is én nem sok változást látok sőt...
Akkor ennek fényében újból megkérdezem Tőled,hogy szerinted ez a helyzet inspirálja a magyar adófizetőket arra,hogy többet fizessenek? Akiknek pénzük van jó sok,azok már régen nem veszik igénybe a TB által finanszírozott ellátást inkább magánorvoshoz mennek akkor meg minek fizesse a dupláját vagy a tripláját annak amit egyébként is levonnak ha törik ha szakad.Aztán van egy olyan réteg,akik fizetnek hosszú hosszú évekig de semmilyen panasszal nem mennek orvoshoz,csak ha már fél lábbal a sírban vannak.Ha 6 évenként egyszer megy orvoshoz (vagy már viszik)akkor bele kell férjen az addig kifizetett illetve levont járulékokba,nem mindenki lesz daganatos beteg ami milliókba kerül.Ők miért fizessenek duplát vagy triplát?Aztán van az a réteg akiktől nem lehet levonni többet,ha a föld az éggel össze szakad akkor sem.Igen, Ők a minimálbéresek,akiknek a papíron lévő fizetése alig haladja meg a 100.000 Ft-ot,és nem egészen 70.000 Ft-ot kapnak kézhez.Ez lenne az a marhára kevés járulék levonás?Az utóbbi években volt egy jó pár "hó végi kifizetés"-ről szóló papír a kezemben csak úgy kíváncsiságból.Ezek közt volt minimálos,átlag,nagyon jó,és nagyon magas bérkifizetésről szóló papír.Meglepődtem micsoda összegeket kapcsolnak le a munkáltatók amiket kötelező befizetni az államnak ha tetszik ha nem.

"...szakorvoshoz pedig csak az kerülhessen aki sok járulékot és sok adót fizet mondjuk úgy havi 100.000 járulék fizetés felett.

-Elsőként ehhez talán sok-sok munkahelyet kellene létesíteni.
-Megfizetni a munkavállalókat (mert ugyebár nem csak az orvosok és az ápolók fizetése kevés)
-A hálapénz elfogadását vasszigorral büntetni rajtaütés szerű ellenőrzéseket tartva,amit például a NAV előszeretettel csinál.
-Az egészségügyi intézményeket rendbe tenni,gyógyszereket és a gyógyászathoz nélkülözhetetlen felszereléseket biztosítani.
-A higiéniát szigorúan megkövetelni a kórházak/rendelők legeldugodtabb mosdójában is.
-Kiszűrni az eü.-s személyzet közül azokat,akik kiégésre való hivatkozással sorozatban nem látják el a munkaköri feladatukat.
-Javítani a kórházi élelmezés jelenleg elfogadhatatlan állapotán.
-Megszüntetni a 7-8 hónapos várólistákat pl.egy daganatos megbetegedés gyanújánál.
-Emelni az orvosok /ápolók fizetését,hogy nagy mértékben csökkenjen az elvándorlás.

Majd ha ezeket a feltételeket az állam mind előre biztosítja,akkor lehet(ne) beszélni drasztikus járulék emelésről.Addig nem.Addig a gazdag jár magánorvoshoz és beint az OEP-nak,a szegény meg nem tud többet fizetni mert ő is az éhenhalás szélén van az orvosokkal,ápolókkal együtt.

csakmotyogok 2015.10.30. 20:19:18

@Lanolin: Én igen ,mert felette fizetek.

csakmotyogok 2015.10.30. 20:21:12

@forge: A pontjaid közül van a mivel egyetértek,de van ami utópisztikus gazdag országokban is vannak várólisták.Van amihez nem juthat hozzá pl. egy bolti eladó vagy átlag ember. Nálunk igen.

csakmotyogok 2015.10.30. 20:23:43

@csakmotyogok: Hmm havi 100 000-et akartam írni a kezdő hozzászólásomban. Csak havi 100 ezer forintnyi járulék befizetése után járjon szakorvos és kivizsgálások,kemo stb.

Pentakill 2015.10.30. 21:38:41

@csakmotyogok: nah, akkor már règ vehettèl volna magadnak egy kórházat, főorvossal együtt, nem hogy szakorvossal.

Pentakill 2015.10.30. 21:47:51

@csakmotyogok: kemo jarhat 100 e felett, alatta ne jarjon senkinek, marmint erted mire gondolok, senkinek ne legyen ra szuksege!!

asztalosani 2015.10.30. 23:03:30

@Pentakill:
neked elment a józan paraszti eszed!

a GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT ISMÉT LEÍROM:

kicsi szívecském!
A PÉNZ MEGVAN, CSAK MÁSRA FORDÍTJÁK!
ezt fel tudod fogni?

(pl.. kisvasút, stadion, mutyik, kaszinók...hadd ne folytassam egyebek mellett friss és ropogós: tudtad hogy ANdy V. kaszinói nincsenek is bekötve a nav-hoz??? szerinted abból mennyi pénz menne a közösbe?, hány műtétet / mentőkocsit lehetne finanszírozni???)

tehát nem lesz jobb eü. ha 100 ezreket is fizetsz, mert nem arra fordítják!!!!

yogosan 2015.10.31. 15:46:04

@csakmotyogok: Ez teves informacio,hogy a nemeteknel a bolti elado es az atlag ember nem jut bizonyos kezelesekhez.Ez nem igaz.
Ellenben mi cseszhetjuk az "ellatast" ha tortenetesen dganat gyanujval kuldenek a szukseges helyekre 8-10 honapos varakozassal.sokara megyunk vele fel labbal a sir fele.

csakmotyogok 2015.10.31. 17:03:02

@yogosan: Hol írtam én németeket???
Anglia,USA,stb...

csakmotyogok 2015.10.31. 17:04:15

@csakmotyogok: Ja és ha németek szakorvosra 3-9 hónap a várakozás.Endokrinológusra reumatológusra tartománytól függően 9-12 hónap.

swiss blend 2015.11.01. 19:47:44

@yogosan:@csakmotyogok:
Sem Angliaban sem az USA-ban nem hagynak embereket meghalni csak azert,mert a biztositasa nem fedezi a koltsegeket. Mind a ket helyen elnek ismeroseim.
Ezenkivul ha daganatos megbetegedes legkisebb gyanujele is felmerul,azokat elore veszik. Itt sajnos nem.

csakmotyogok 2015.11.02. 06:49:11

@swiss blend: Nekem is és egész másról mesélnek. Kemo esetén pedig az USA-ban nem csak a házad és minde nvagyonod rámehet hanem az egész családod eladósodhat és a végén mégis leállítják a kezeléseket ha nincs rá elég fedezet.

csakmotyogok 2015.11.02. 06:54:09

@csakmotyogok: Arról nem beszélve ,hogy Angliában 6-12 hónap mire szakorvos elé kerül valaki..utána már persze hogy előre veszik. Még a háziorvoshoz is időpontot kell kérni 5-14 míg egyáltalán háziorvos elé jut a beteg. Volt munkatársnőm 12 évi angliai élet után született angol férjjel költözött ide,mert Angliában már rég nem élne. A férj csak mezei buszvezető volt ott és az állami ellátásban mire olyan szakorvosok elé jut ,mint nálunk juthat egy átlag ember addigra meghal. De ők biztos rosszul tudják elvégre Angol állampolgárok...

Celtic 2015.12.02. 15:02:25

Mar nincs gond, penz sincs az ott dolgozokra, megszunik a korhaz. Nagyi nyugodtan haldokolhat ezutan otthon, a posztolo meg cserelheti alatta az agynemut. Problem solved
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása