Felesleges és drága gyógyszereket írnak fel

2015.07.12. 09:45

recept1.jpg Ha nem nézek utána a gyógyszereknek,és csak bemegyek a patikába kiváltani,csak akkor szembesültem volna a felesleges pénzkidobással ha már itthon vagyok,és a kezembe van a gyógyszeres doboz.Teljesen távol áll tőlem,hogy bárkit is rágalmazzak,de kezdem elhinni ezt a pontgyűjtő mendemondát a feleslegesen felírt drága gyógyszerek körül.

 

Üdvözlöm a blog olvasóit !!

 

Megszeretném tudni,hogy valós-e az a hír,hogy az orvosok egy része azért ír fel felesleges és sokszor méregdrága gyógyszereket,hogy a kiváltott gyógyszerek után pontokat kapjanak,vagy ez csupán rémhír. A gyanúm alapja a következő:

 

A minap a 10 éves gyerekem -mint mindig-éhesen jött haza a napköziből. Látván a frissen sütött rántott húst azonnal kért belőle,kétszer is.Nem kellett volna tudom,de kapott másodszorra is.Este lefekvés után nem lepett meg,hogy fájt a gyomra,tudom én tehetek róla.Szerencsémre nagyobb baj nem lett,így másnap nyugodt szívvel elengedtem a suliba.Másnap dél körül hívtak az iskolából,hogy a gyerek nem érzi jól magát,fájlalja a hasát,egész nap nem is evett semmit,ha tudom hozzam el.Természetesen siettem érte.Itthon már hányt is,és percenként szaladt a vécére úgy ment a hasa.

 

Persze a körzeti gyerekorvos aznap már nem rendelt,így maradt a szigorú diéta,és széntabletta.Délutánra javult,mert kezdett éhségérzete lenni,és a hasmenése is kezdett ritkulni.Reggel már teljesen jól volt,és ha nem lett volna szükség az igazolásra,el sem mentünk volna az orvoshoz.Délutánig volt időm megfigyelni-a rendelési idő elkezdéséig-jól érezte magát,semmi panasza nem volt.Délután elmentünk a rendelésre ahol az orvos megvizsgálta, majd közölte,hogy ez egy vírusfertőzés,melyre kétféle gyógyszert írt fel-legalábbis én akkor azt hittem-de nem,mert hazaérve az interneten rákerestem és a két felírt gyógyszer gyakorlatilag egy és ugyanaz.

recept1.jpg

Mindkettő erős hasmenésre van,csak az egyik egy régebbi ismert gyógyszer,a másik egy új,granulátum formájú gyerekeknek.Lementem a patikába megkérdezni a patikus hölgyet,hogy van-e értelme kiváltani két olyan gyógyszert 3200 Ft-ért amire már semmi szükség.Mosolyogva közölte,hogy semmi értelme ha a gyereknek elmúlt a hasmenése,és jól érzi magát,felesleges pénzkidobás,és mit is akarunk elállítani ha az megszűnt. Egyébként ő sem értette,hogy miért kell kiváltatni gyógyszereket több ezer forintért,hogy utána meg bontatlanul a kukába kerül.Mint ahogy a gyógyszerész sem értette,én sem nagyon értem.

 

Kizártnak tartom,hogy nem hallotta az orvos amikor szóltam,hogy a gyereknek minden panasza rendeződött,már étvágya is lenne ha hagynám.A mondókámat már úgy kezdtem,hogy hirtelen megevett két nagy szelet forró rántott húst krumplival,amit tudom nem kellett volna,de utána kezdett el fájni a gyomra meg a hasa.Másnap kif...ta a lelkét,hányt,de hál'istennek rendeződött. Ha nem nézek utána a gyógyszereknek,és csak bemegyek a patikába kiváltani,csak akkor szembesültem volna a felesleges pénzkidobással ha már itthon vagyok,és a kezembe van a gyógyszeres doboz.Teljesen távol áll tőlem,hogy bárkit is rágalmazzak,de kezdem elhinni ezt a pontgyűjtő mendemondát a feleslegesen felírt drága gyógyszerek körül.

 

Itt jelzem,hogy nem először fordul elő,hogy a körzeti gyerekorvos a lehető legdrágább gyógyszert írja fel mindkét gyerekemnek egy esetleges betegségnél,és még véletlenül sem kérdezi meg,hogy kitudom-e váltani,esetleg írjon-e fel egy olcsóbb kategóriájú gyógyszert.Legalábbis a mi gyerekorvosunk ezt még soha nem kérdezte,pedig hallottam olyan orvosról aki elsőként megkérdezi a szülőt,hogy nem gond-e ha az adott gyógyszer pl: 2-3-4 ezer forint.

 

Az ember ott a gyógyszertár pultjánál szembesül azzal,hogy finoman szólva grammra aranyat vett.Én most megfogadtam,hogy legközelebb "résen leszek" és elsőnek azt kérdezem meg,hogy mennyibe kerül,majd ha az árkategória több ezer forint,akkor kérni fogom az olcsóbbat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doberdo 2015.07.12. 10:14:22

Szerintem a magunk erejéből kell rájönnünk, hogy milyen gyógyszermennyiséget bír el károsodás nélkül a szervezetünk. Ha van olyan természetes készítmény, ami ugyanazt a célt szolgálja az esetben ezt kell választanunk gyógyszer helyett.

zünüke 2015.07.12. 13:28:15

Sajna ismerős a dolog.A mi körzeti gyerekorvosunk is előszeretettel ír fel 2-3 ezer forintos gyógyszereket egy sima megfázásra is.Ha nagyon szükséges kiváltom ez természetes,de előfordult már olyan is,hogy semmi szükség nem volt az adott készítményre.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2015.07.12. 14:50:11

a gond az, hogy a betegek ma már nem veszik komolyan az orvost ha az nem ír fel nekik valamilyen gyógyszert, lehetőleg antibiotikumot. ha nem ír fel gyógyszert akkor inkompetens, ha felír akkor meg azért szidják. a betegeknek sokszor egyáltalán nincs kedvük, idejük egy betegség természetes lefolyását megvárni hanem azonnali (gyógyszeres) beavatkozást akarnak abban a reményben, hogy azáltal gyorsul a gyógyulás, enyhülnek a tünetek, megelőzhetők a komplikációk. természetesen mindenki azt várja el, hogy a tévében látott legjobban reklámozott készítményt kapja (rosszabb esetben azt amit ő az interneten olvasott, a szomszédasszonytól hallott). sok orvos eleve a konfliktusok megelőzése végett alapból felír a betegnek pár gyógyszert mert ez az elvárás a betegek részéről. ismerek én is olyan gyerekorvost aki minden hülést alapból tüdő+sinus röntgennel és 2- antibiotikum kombinációjával kezel (ezirányba már kapott hivatalos levelet a radiológia tanszékvezetőjétől, hogy legyen szíves elolvasni mikor is fejlődnek ki a melléküregek és annak függvényében kis gyerekeknél ne kérjen olyan szervről vizsgálatot mely adott esetben még nem is létezik). na ez a kollegina a környék legkedveltebb gyerekorvosa, mert Ő törődik a gyerekekkel.
a kukába meg nem feltétlenül megy, a hányós-hasmenős kórság gyakori minden családban, jól lesz az pár hónap múlva.
a patikus meg köteles felajánlani a legolcsóbb készítményt ugyanazzal a hatóanyaggal.

she_wolf 2015.07.12. 15:09:48

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
Kukába (a szó szoros értelmében) nem is mehet, tilos, ez köztudott:)
A patikusnak legalábbis illenék az olcsóbb, de azonos hatóanyagú kegyszert ajánlania, de ez gyakran nem történik meg. Ugyanakkor a betegek többsége pedig ragaszkodik a felírthoz, mert az orvos biztosan nem véletlenül AZT írta fel. Tégy igazságot!:)
Saját eseteimben tapasztalom, hogy az ovosok nem fukarkodnak a receptekkel, még be sem megyek, már egy kötegnyi vár az asszisztensnő jóvoltából. Köztük olyan gyógyszerekkel, amiket már tudj' Isten mióta nem szedek (mert nem kell). Kezdetben rendszeresen szóltam, most már csak átlapozom a köteget. Ami kell, kiváltom, ami nem, kukázom.

"...a betegeknek sokszor egyáltalán nincs kedvük, idejük egy betegség természetes lefolyását megvárni..."

Nem elhagyagolható a médiáknak az a gyógyszerlobbi által kierőszakolt sugallata sem, miszerint: "nincs idő a fájdalomra":(

Mille38 2015.07.12. 17:49:37

Tapasztalatom szerint a rántotthús a történetben teljesen lényegtelen. Legfeljebb enyhébbek lettek volna a tünetek, ha a vírusfertőzésre pirítóskenyeret eszik, de az is lehet, hogy nem.

Egyébként érdekes tapasztalat, az én orvosaimból úgy kell mindig kisírni a receptet bármire is.

Akkor voltam mérges - és utána váltottunk is orvost - amikor a 15 évesemet elküldtem hozzá egyedül valami banális megfázással, lényegében csak igazolás kellett, az orvos meg felírt homeopátiás szert, amit előtte már pár hónappal visszautasítottam azzal, hogy nem használunk ilyen szereket (szőlőcukortablettát tudok venni a boltban is sokkal olcsóbban). Akkor tudomásul vette a döntésemet. Most persze a gyerekem kiváltotta majd 2000 forintért, aztán felhívott, hogy indul haza (a hév-vel). A gyógyszer nevéből rögtön tudtam, hogy mi ez, mondtam neki, próbálja meg visszavinni a patikába, de nem vették vissza. Szó szerint kidobtuk a pénzt :(((

Hajnalkámtenagyonhülye 2015.07.13. 09:25:47

Hasonlóképpen jártam a bőrgyógyászaton, ahol lábamra kértem a patikus által kevert folyadékot (kb. 130 Ft üveggel együtt). Tökéletesen megfelel. A kedves doktor bácsi felírta nekem ugyanazt a hatóanyag tartalmú szert csicsás kivitelben 1600.- Ft áron. Tökéletesen meg volt sértődve, mikor visszamentem és közöltem vele, hogy nem ezt kértem és nem is akarok a szép csomagolásért ennyit fizetni. Természetesen újból kivárhattam a soromat. Más kérdés, hogy a körzeti orvosomnak viszont az az első kérdése, hogy ki tudom-e az adott gyógyszert fizetni. Kitudom. Tehát nem arról van szó, hogy spúr az ember, de ne fizessek valamiért tízszeres árat egy csomagolás miatt.

zombizan · http://libertarius.blog.hu/ 2015.07.13. 10:54:51

@Doberdo: a "természetes" készítmények köztudomásúan ingyenesek? :-)

lavór 2015.07.13. 10:58:56

Friss lehetett az a hús... :) Vírusos megbetegedésre normális orvos nem ír fel antibiotikumot. A patikában pedig lehet recept nélküli hasmenés elleni gyógyszereket venni, nem csak a széntablettát. Ami nekem például még az életben nem vált be.

Nancsibacsi 2015.07.13. 11:04:23

Nem pontokat kap érte, hanem pénzt. Receptre kapható gyógyszert Magyarországon reklámozni tilos. Hogyan adjanak el ebből többet? Fizetnek a dokiknak, hogy írják fel. Nyilván nem a filléres generikumokért, hanem a drágább gyógyszerekért. Van 2x15ezerért méhnyakrák elleni vakcina. Na azt simán felírják 40 éves nőknek is, holott csak kamaszlányoknál hatásos. Gondolom a doki visszkap belőle egy 5-öst simán. Ha felírja egy hónapban 20 betegnek, máris megvan a k.rvázópénz.
Az a jó, hogy a neten magyarul rá lehet mindenre keresni, mert ott van minden gyógyszer leírása. A laikus elolvassa és máris látja, hogy mi a helyzet. Kiváltás előtt mindenképpen érdemes elolvasni, mert előfordult már az is, hogy olyan készítményt írt fel a háziorvos az asszonypajtásnak, amely összetevőjére allergiás. Meg olyan is, hogy olyan adagolást állapított meg, ami több mint a napi max. Szóval nem csak az lehet a gond, hogy drága a gyógyszer, hanem az is, hogy megdöglünk, ha bevesszük. Ilyenkor a recept mehet a kukába.

Scapozs 2015.07.13. 11:08:34

Azt gondolom egy kicsit szét kellene választani a dolgokat!

1, egy jó orvos akkor ír fel valamit, ha azt gondolja, hogy szükséges
2, ha egy orvos ugyanazt a hatóanyagot (ugyanolyan kiszerelésben) felírja, akkor jó esetben tévedett, rosszabb esetben azt sem tudja mit ír fel! A gyógyszerésznek ezt jeleznie kellene a betegnek, hogy ugyanazt kapja csak különböző néven!!
3, az "ugyanazt tartalmazza, csak olcsóbban" lehet igaz is, de a valóságban sajnos ritkán igaz; az OGYI szerint egy készítmény helyettesíthető egy másikkal, ha a másik +/- 20%-os vérszintet tud produkálni az eredetihez képest, 15-20 egészséges fiatal férfiban; bizonyos készítmények gyártástechnológiája egyedi és így teljesen más felszívódással, biohasznosulással rendelkeznek, tehát lehet, hogy egy másolatban ugyanaz van, de hogy ugyanúgy hat-e, az már egy másik kérdés...
4, a receptköteles gyógyszerek ára illetve a térítési díja részben azért emelkedik, mert a kormány folyamatosan csökkenti ill. megszünteti a támogatást egyes terápiás csoportok esetén! A támogatott készítmények árát NEM lehet emelni! A nem támogatott készítményeknél mindenki annyi hasznot tesz rá amennyit akar; a patikusok, hogy megéljenek a sok olcsó gyógyszer okozta árréscsökkenésbe, a szabadáras termékeken kell, hogy "behozzák" a veszteségeket, így 20-25-35%-ot tesznek rá!

+1 "nincs idő a fájdalomra" ... ezt meg mindenki döntse el maga, hogy meddig akar szenvedni pl. egy fejfájástól; nem gondolom, hogy ez a csúnya gyógyszerlobbi rábeszélésén múlik :)

MEDVE1978 2015.07.13. 11:17:09

Szerintem a dokik részben azért írnak fel gyógyszereket gyerekeknek, mert a szülő aggódik és kvázi elvárja az orvostól, hogy írjon fel gyógyszert. Ha pedig felír, akkor a "legmodernebbet", leggyorsabbat és leghatásosabbat. Az én szüleim is ilyenek voltak, elvárták az orvostól, hogy gyógyszert adjon, ez mutatta meg valamennyire hogy jó orvos-e.

A másik az, hogy kötve hiszem, hogy az orvosok 99%-a egy ilyen tünetegyüttes esetén tudja, hogy mi lehet a tünetek okozója. Egyszerűen valószínűségre mennek: 90%, hogy egy szokásos nyári vírus vagy egyéb gyorsan múló bakteriális fertőzés. A dokinak pedig - eddigi élettapasztalatától függően - megvan a fejében, hogy erre mit ír fel vagy nem ír fel.

Scapozs 2015.07.13. 11:21:40

@Nancsibacsi:
ha Ön jobban tudja, hogy mi kell a gyógyuláshoz, akkor miért veszi el az orvos drága idejét! Nem kell elmenni vizsgálatra! Otthon az internet és a szomszéd néni javaslata alapján is meg lehet gyógyítani mindent, a buta, pénzéhes orvosok nélkül is... Sok sikert! (esetleg lehet egy jó orvost is választani, akiben megbízik)

Mr. Neutron 2015.07.13. 11:36:36

Nálam az üzemorvos verte ki a biztosítékot, amikor homeopátiás készítményt kezdett ajánlgatni. Basszus, az ilyen, aki csak ennyit tud, az adja vissza az orvosi diplomáját. Még jó, hogy a sztetoszkópos vizsgálat helyett nem kezdte el fotózni az aurámat.

catus 2015.07.13. 11:36:57

"a patikus meg köteles felajánlani a legolcsóbb készítményt ugyanazzal a hatóanyaggal"
Aham...meg ahogy Móricka azt elképzeli!

Hála Istennek sikerült a családot végre rászoktatni, hogy először a receptet hazahozzák, vagy felhívnak, és mondom is (néha kis kutakodás után), hogy kiválthatja e azt a receptet vagy nem, mondom egyből a helyettesítőjét. Irtózatos összegeket lehet spórolni úgymond ezzel a módszerrel. Egyébiránt ez a honlap szabadon használható: www.oep.hu/iframes/gyogyszerkereso
Mindezek mellett már az orvost is meg lehetne kérdezni, hogy mennyibe fog kerülni, mert ők látják az OEP rendszerében az árakat. Ha egy orvos erre nem hajlandó, vagy akár arra, hogy megkeresse mindenkinek a megfelelő árszintű gyógyszert az elég szomorú. Eleinte anyám is ilyen volt, hogy nem kérdezett vagy kért, mert az orvos az ISTEN, amit felír csak az a jó. Aztán párszor elmentem vele szakrendelésekre és még bent a rendelőben rákérdeztünk sok mindenre, hogy lássa nem fogják elevenen felfalni ha szól, hogy ő sajnos nem tud mindent ártól függetlenül kiváltani. Persze tudom én is hogy vannak hatóanyagok (nem a generikumok) amikből csak egy egy gyógyszer elérhető és ezek igen drágák is tudnak lenni :(

eßemfaßom meg áll 2015.07.13. 11:37:32

Ugyanez a poszt egy párhuzamos dimenzióban:

"A gyerekem fosotthánytszenvedett, elvittem orvoshoz aki flegmán közölte, hogy csak egy vírus ami magától elmúlik nem kell foglalkozni vele. Értik? NEM ÍRT FEL SEMMIT!!44!!!! Ilyenek ezek a rohadék orvosok!!!!"

Csatos Bambi 2015.07.13. 12:07:30

Ha a doki azt mondta volna, hogy kedves anyuka, a gyereknek 3 napig üres tea háztartási keksszel, akkor meg azért vonyítana itt, hogy a doki le se szarta a HALÁLOS beteg gyerekét.

A posztot olvasva egyébként egy szép, tokás, kerekre hízott gyereket képzeltem el, aki agresszívan röfögi tele a konyhát, ha a menzaebéd meg a menzauzsonna után nem tömhet magába még két szép szelet rántott tarját is, fél kiló petrezselymes újkrumpli kíséretében.

Úgyhogy a gyereken a gyógyszeripar MINDENKÉPPEN gennyesre fogja magát keresni a következő 40 évben, mielőtt átadja az ügyfelet a temetkezésieknek.

Doberdo 2015.07.13. 13:04:28

@zombizan: Kedves @zombizan Ezek egyáltalán nem ingyenesek, csak a gyógyszerekkel ellentétben nem tesznek kárt a szervezetben. (Ide tartoznak önmagukban, adalékanyag nélkül az összes vitaminok és ásványi anyagok.) Kb. másfél éve voltam egy gyógyásznál, aki, a két tenyerem egyes
pontjait vizsgálta és utána ajánlott különféle anyagokat. Ezekben én jobban bízom, mint a szakorvos által kiirt nagy mennyiségű gyógyszernek nevezett - de valójában mérgeket tartalmazó-
szerekben.

drappa 2015.07.13. 13:26:39

@Csatos Bambi:

Az undorító hsz-ra a válaszom a következő:

-Ha az orvos háztartási kekszet és teát írt volna elő akkor nem írtam volna ide egy sort sem,mivel egyértelmű,hogy a gyerekemnek gyomorrontása volt és nem vírusfertőzése.

-Ha menne az értő olvasás (ami nem nagyon megy) akkor a posztomban olvashattad volna,hogy a gyereknek semmi baja már nem volt,így HALÁLOS beteg sem lehetett.Az iskolai igazolás miatt kellett az orvost felkeresni,mivel akkor még iskola időszak volt az igazolás meg kell.Érted nagyokos?

-A gyerekem sértegetését illetően elsősorban kikérem magamnak ezt a stílust,másodsorban meg az édesanyád a kerekre hízott tokás,aki agresszívan röfögi tele a konyhát rántott hús hiányában.Hogy jössz te ahhoz,hogy ismeretlenül egy idegen gyereket ilyen módon,egy nyilvános blogon minősíts?

-Nyilvánvaló,hogy gyerek közelébe sem lehettél még az életed folyamán,ha annyit sem tudsz,hogy az iskolai menzák napi adagja egy egészséges gyereknek nem elég.Vagy van még az a verzió,hogy valami korcs,beteg nyamvadékot szültél/nemzettél,aki egy kiflivel megelégszik reggel 8-tól délután 4-ig.

-Remélhetőleg a gyógyszeripar rajtad és a kedves családodon nem keres egy fillért sem,de a temetkezési vállalkozó annál többet.

SD9 2015.07.13. 13:28:42

@Doberdo:
"a gyógyszerekkel ellentétben nem tesznek kárt a szervezetben" - ha homeopátiás szerekről beszélünk, akkor persze, hogy nem tesznek kárt, mivel nincs bennük semmi hatóanyag. Pár darab cukorka még nem ártott meg senkinek, ahogyan a vitaminok és ásványi anyagok sem.

Ha esetleg lesz valami komolyabb betegséged (pl. agyhártyagyulladás), akkor nyugodtan bízz meg az orvosokban, és ne a "különféle anyagokkal" próbáld kezelgetni. Ezek csak azokra a betegségekre jók, amelyek egyébként gyógyszeres kezelés nélkül maguktól is elmúlnak.

Azok a bizonyos "mérgek" emberek százezreit mentik meg naponta.

drappa 2015.07.13. 13:28:45

@lavór: Ugye most ezzel nem azt akarod sugallni a blog olvasóinak,hogy romlott volt a hús? Nem volt romlott,nem szokásom romlott ételt főzni és sütni sem.

drappa 2015.07.13. 13:35:59

@lavór: Azt még le felejtettem,hogy semmiféle antibiotikumról itt nem volt szó.Kétféle fosás elleni gyógyszert írt fel, REASEC tabletta és HIDRASEC JUNIOR granulátum,aminek a kiváltása egészen pontosan (megnéztem) 4010 Ft lett volna tök feleslegesen.

KUHULIN 2015.07.13. 14:10:53

@drappa: A gyerekorvosod egy hülye. Keress másikat.

bubbii 2015.07.13. 15:34:13

@Csatos Bambi: Gyárilag vagy ilyen agresszív vagy direkt gyúrsz rá? Az én fiaim már felnőttek, mindketten magas, vékony srácok (születésük óta:)) de minden nap úgy jöttek meg a suliból annak idején, hogy 'cipő le, kézmosás, hűtőt kipakol'. Nem örülnék, ha Te a távolból szép kövér disznóknak minősítenéd őket:(

Doberdo 2015.07.13. 15:35:46

@SD9: Kedves SD9 ! Bizz csak az orvosokban és a gyógyszerekben...Nekem van saját véleményem és mivel még nem volt agyhártya-gyulladásom továbbra is a fenntartom, amit irtam. Ezt minden sértési szándék nélkül.... S képzeld el ! Van olyan gyógyszerész doktor akinek ugyanez a véleménye...Egyébként meg, ha nem tartod MAGAD egészségesnek, akkor előbb-utóbb lesz bajod csőstül....

she_wolf 2015.07.13. 16:12:39

@Scapozs:
"+1 "nincs idő a fájdalomra" ... ezt meg mindenki döntse el maga, hogy meddig akar szenvedni pl. egy fejfájástól; nem gondolom, hogy ez a csúnya gyógyszerlobbi rábeszélésén múlik :)"

A példád nagyon rossz, mert pont a fejfájás lehet az egyik olyan tünet, amit nem tanácsos egy legyintéssel elintézni:)
A gyógyszerlobbival kapcsolatban személyes tapasztalat, hogy hogyan sulykolják bele az emberbe, hogy szedd be ezt, szedd be azt, és máris elhussan a probléma, a fájdalom. Szemészeti gondom akadt. Viszketett, gyakran dörzsölgettem, a szemészetre pedig -amennyiben nem akut- be kell jelentkezni, időpontot kell kérni. Megtettem, ezt a választ kaptam: szeptember valahanyadikára tudnak időpontot adni.
Pillanatnyi lehidalás után sebtiben elmondtam, hogy mik a tüneteim, és hogy X szemcseppet gondoltam volna beszerezni, mivel a tünetek alapján úgy gondolom, hogy jó lehet. A hölgy a telefonban azt mondta, hogy azt nem kellene, inkább Y-t vegyek, sima műkönny, nem is egy ökör ára, és ha nem segít szeretettel várnak egy rendelésen, adott időpontban.
Hallgattam rá, Y-t megvettem, kösz, jól vagyok, már nem akarom kikaparni a szememet a gödréből.
Ha a tv-re hallgatok, vajon meddig próbálgathatnám a különböző készítményeket, merthogy azt mondják, az a tuti?

Másik: az "idegbetegek" a tv-ben gyakran szereplő Milgamma reklámra felfigyelve ne patikába rohanjanak ész nélkül, hanem neurológushoz! Mert az a zsibbadás és fájdalom ami a neuropátia/polyneuropátia diagnózisát sejteti nem egyszerű dolog. Azt nem lehet elintézni azzal, hogy bekapom a kapszulát, és már feszíthetek is a bálban körömcipőben! Csaxólok!:)

Csatos Bambi 2015.07.13. 17:21:41

@drappa:

"Az iskolai igazolás miatt kellett az orvost felkeresni,mivel akkor még iskola időszak volt az igazolás meg kell.Érted nagyokos?"

Akkor minek vetted el a recepteket?

Azért, hogy utána verhesd magad a neten?

Csatos Bambi 2015.07.13. 18:04:20

@drappa:

"Ha az orvos háztartási kekszet és teát írt volna elő akkor nem írtam volna ide egy sort sem,mivel egyértelmű,hogy a gyerekemnek gyomorrontása volt és nem vírusfertőzése."

Szerintem hazudtál a dokinak, azért írta fel a gyógyszereket.

A doki nyilván azért ment el a fosatós vírus irányába, mert csak arról tudósítottad, hogy a gyereknek fájt a gyomra, ment a hasa, rázta a hideg, stb.

De azt gondosan elhallgattad előle hogy mindez azért volt, mert a 10 éves gyerek 2 szelet frissen sütött rántott hússal a gyomrában ment el aludni.

2015.07.13. 19:26:36

Egy orvos hozzászólhatna már és felvilágosíthatná a nagyérdeműt abban a tévhitében , hogy a homeopátiás szerekben nincs hatóanyag és nyugodtan szedhetőek dömpingszámra , mindegy mit és mivel alapon . Még mielőtt valamelyik kedves kommentelőben kifejlődik valami mustárgázféle a sok hatóanyag együttes alkalmazásától .
Másik .
Én ugyan nem vagyok orvos, de senkinek nem javaslom hogy a székletet vagy a gyomortartalmat vissza akarja fogni, független attól hogy vírusos vagy csak simán egy gyomorrontás . A széntabletta visszafogja a székletet és ha most történetesen valóban egy vírusfertőzés lett volna, nem kizárt hogy a visszafogott széklettel a bélben rendkívül túlszaporodott vírusok más, sokkal, sokkal komolyabb betegséget okozhattak volna .
Szóval aminek ki kell jönnie, azt hagyjuk inkább kijönni én ammondó vagyok .
De mindenki beszélje meg kezelőorvosával és gyógyszerészével .

eßemfaßom meg áll 2015.07.13. 19:54:15

@Doberdo: "nem tesznek kárt a szervezetben. Ide tartoznak önmagukban, adalékanyag nélkül az összes vitaminok és ásványi anyagok."

ezt azért gondold át mielőtt megtömöd D-vitaminnal a gyereked.

eßemfaßom meg áll 2015.07.13. 19:56:20

@drappa: "mivel egyértelmű,hogy a gyerekemnek gyomorrontása volt " Ha tudod, hogy gyomorrontása van mi a francnak viszed orvoshoz? Ha beüti a könyökét a kilincsbe, beviszed a baleseti sebészetre?

eßemfaßom meg áll 2015.07.13. 19:57:46

@drappa: Ja, hogy adjon orvosi igazolást arról, hogy az előtte álló makkegésséges gyereknek előző nap gyomorrontása volt?

eßemfaßom meg áll 2015.07.13. 20:01:36

@Doberdo: "Van olyan gyógyszerész doktor akinek ugyanez a véleménye..."

Mert baromi nagy biznisz szölöcukorgolyókat eladni. Nekem is ez lenne a vélményem ha jól megfizetnének érte :)

rest of boys 2015.07.13. 20:27:37

Azért a nyanyus jól el tudja itt adni magát: megtömi a gyerekét frissen sült meleg hússal éhgyomorra, utána pedig kussol arról, hogy mi is történt, ehelyett az orvost ekézi.
Hiába, a rossz lelkiismeret az nagy úr.
Csak így tovább.
Mindenki hülye, csak te vagy helikopter, picsusz.

bubbii 2015.07.13. 20:49:38

@rest of boys: Szerinted mi az, ami a postból kimaradt?( miről 'kussol' szerinted a 'nyanyus'?) Elmentek az igazolás miatt, elmondta, hogy rántott hús, gyomorrontás, most már OK. Megnézte a két receptet, nem váltotta ki, ennyi. A kérdés jogosnak tűnik: miért kell ugyanaz a hatóanyag duplán? Ha nagyon panaszkodom a torokfájásra, akkor arra is adnak dupla recipét? :)

rest of boys 2015.07.13. 21:13:23

A két szer egymás hatását kiegészíti, egyik elsősorban a bélmozgást csökkenti, a másiknak a fő hatása a bélszekréció csökkentése. Itt nem fogok az acetilkolin- ill opioid receptorok szintjéig belemenni a magyarázatokba és a paraszimpatolitikus hatást elmagyarázni.

Valahol a doktor sem volt totálisan párhuzamos a dolgokkal,

bubbii 2015.07.13. 21:32:01

@rest of boys: Nem lehetne, hogy -a 'laikus' szintet figyelembe véve-belemenj? Én pl. örömmel olvasom a magyarázataidat, és biztosan nem vagyok ezzel egyedül.Ugyanakkor irritálnak azok a szükségtelen 'durvaságok' , amiket a posztoló nyakába borítasz. A 'nyanyus kussol' helyett a 'posztoló hallgat' is tökéletesen megfelelne, értenénk:) Szóval jól értem? Egyik csökkenti a bélmozgást, a másik fokozza a visszaszívást?

Segítenél is? 6 éves az unokám, egyre többször vigyázok rá mostanában. Egy ilyen esetben( hirtelen hasmenés, hányás) érdemes egyáltalán orvoshoz vinni vagy csak akkor, amikor a 'kanalanként hideg citromos víz+ ropi' kombó ellenére úgy látom, hogy kezd kiszáradni? Jól gondolom, hogy egy egyébként egészséges , jól fejlett 6 éves esetében ez a 2-3. nap? Vagy már előbb is? (Persze az apját remekül felneveltem, de ez a felelősség más, ettől jobban megijed az ember.) Köszi előre is.

asztalosani 2015.07.13. 22:32:23

@Diorella Queen:
ez hülyeség.
kell a hasfogó: ha a hosszú (értsd: napokig tartó hasmenés miatt) "felázik" a bélrendszer sokkal nagyobb gondot okoz. gondolj arra, hogy a 3. nap után már fáj a segglyukad (anus), kisebesedik és baromira fáj, most gondolj arra, hogy ott érzőidegek vannak, vajon mi lehet a beleidben akkor? kiszáradás miatt is fontos, illetve az ásványi anyagok visszatartásban is, illetve ha a bélbolyhok feláznak, nem tudnak normálisan tápanyagot felszívni, esetleg még vérezhetnek is. . harmadrészről nagyon megterhelő szellemileg is a folyamatos hasmenés és had ne folytassam

Cikkhez @drappa:
illetve:
szerintem itt néhányan keverik a szezont a f@szommal.
1. ha a gyerek romlott ételt evett, akkor fosik
2. a gyerek benyalt egy vírust és azért fosik
3. a gyereknek gyulladásos eredetű bélbetegsége van, fosik

1. diéta (+szént.)
2. diéta (+ szént)
3. antibogyó. + kivizsgálás (+szént)...stb

ja és igen: én nem igazán értem, hogy egy rántott húsból hogyan lesz vírusos hasmenés??? akkor tán a rántott hús volt valóban romlott, vagy sz@rul tároltátok pl.: nem tettétek be kihűlt állapotban a hűtőbe azonnal (máskülönben, ha még mindig tagadod, hogy elb@szarintottad: akkor ha fosik a gyereked el kell vinni a seggét megtükrözni) (colonoscópia). nem hiszem el hogy egy EGÉSZSÉGES gyereket két szelet rántott hús így meghajtana minden ok nélkül. akkor vagy elhízott, vagy bélbetegsége van/lesz, amihez mindenképpen DIÉTA szükséges, ha tetszik neked, ha nem.

és érdekelne, hogy neked miért is van lelkiismeret furdalásod a gyereked fosása miatt? ezek szerint tudsz valamit, csak még nem írtál le.

A GYEREKEDET PEDIG IDEJE MEGNEVELNI, ÉS RÁNEVELNI AZ EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDRA. azt hiszem már egy óvódástól is elvárják a NAPI RUTINT. (bár hozzáteszem, nekem és ismerőseimnek soha de soha nem volt gondja az éjszakai két szelet rántott hústól)

she_wolf 2015.07.13. 23:57:56

Nekem tetszik, ahogy a két szelet fiss, meleg rántott húst fikázzátok.
Ti szeretitek hidegen? Én nem, és az étlapokon sem véletlenül szerepel a "frissensültek" között. Éhgyomorra ette, ez baj? Miért? Ti ebéd után, nasiként/helyett eszitek? Hogy két szeletet megevett a gyerek? Egészségére! Nagy valószínűséggel nem kocsikerék méretű bécsi szeletről van szó.
Ezen okoskodtok sokan, pedig a poszter csupán arra kíváncsi, hogy miért két, ugyanolyan hatású gyógyszert írtak fel a gyereknek tört aranyért, valamint lehet-e igazságalapja annak, hogy a felírt gyógyszerek után pénzt kapnak az orvosok (minél drágábbat írnak fel, annál több %-ot). Ez lett volna az igazi kérdés, és erre nem érkezett válasz senkitől, pedig orvosok is kommentelnek itt.
Fogadni mernék, hogy a husinak semmi köze a gyerek fosásához:P

A hasmenéses-hányós gyerekét ki engedi suliba? Persze hogy a poszter sem, ezért kellett igazolás arra a napra a gyereknek. És ezért mentek orvoshoz ld.: "Reggel már teljesen jól volt,és ha nem lett volna szükség az igazolásra,el sem mentünk volna az orvoshoz."
Ha pedig vírusos eredetű megbetegedésről van szó, az én laikus gondolkodásom szerint nem engedték volna a gyereket iskolába. (Persze, vírus és vírus között is van különbség különös tekintettel a fertőzés vagylagosságára, de ehhez is egy orvos kellene, aki elmondaná, hogy lehet-e szó ilyesmiről a jelen esetben.)
Nem értem, miért kell ekkora segget keríteni ennek az egésznek....

she_wolf 2015.07.14. 00:00:56

@eßemfaßom meg áll:
Valamint az E;K;A vitaminok is. De biztosan van még ilyen...

she_wolf 2015.07.14. 00:05:19

@rest of boys:
"Valahol a doktor sem volt totálisan párhuzamos a dolgokkal,":D
Hát nem. Ezek szerint:( Örülök, hogy látlak, jöhetnél gyakrabban is! Kezdtem aggódni:(
Mellesleg csatlakozom @bubbii: hozzászólásának első bekezdéséhez.

she_wolf 2015.07.14. 00:08:24

@asztalosani:
"1. diéta (+szént.)
2. diéta (+ szént)
3. antibogyó. + kivizsgálás (+szént)...stb"

"Szént", háromszor is? Megint megleptél.

drappa 2015.07.14. 00:11:43

@asztalosani:

Látom te sem olvastad el a posztomat,csak osztod az észt.

-A rántott hús nem volt romlott (ezt másodszor írom le)két gyerekes családanyaként nem hiszem,hogy nem tudnám a romlott húst és a friss hús közti különbséget sem állagra,sem szagra.

-Mi van a gyerekem seggével?? No meg mit tagadok én le? Itt valahogy összekeverted a dolgokat mert ahogy olvasom a soraidat azt sem tudod miket írsz.

-Látom neked sem volt még gyerek a kezedben,hogy abszolult nem vagy tisztában azzal,hogy egy éhes gyerek ha hirtelen eszik nagy mennyiséget akkor bizony kaphat gyomorrontást.Ehhez azt hiszem nem kell orvosi egyetem és eü.-s szakképesítés sem.

-Már bocs'de milyen lelkiismeret furdalásról beszélsz? Miért kellene nekem lelkiismeret furdalásomnak lenni? És mire gondolsz a tekintetben,hogy tudok valamit csak még nem írtam le? Nem nézel te túl sok krimit?

-A gyerekem megnevelésében kérlek ne adj tanácsot,gondolom vannak rokonaid azoknak tarts gyermeknevelési és egészségügyi oktatást ha nem veszed zokon.Egyébként a gyerek a testvérével együtt hetente háromszor úszni jár reggel 6:30 kor az uszodában kezdenek,így a "gyermekorvosi" tanácsaidat az egészséges életmódról tartsd meg magadnak.

-Végezetül: éjszakai rántott húst megint csak nem említettem a posztomban sehol,mert az eset du. 2 kor történt.Én javasolnám neked,hogy ha legközelebb olvasod a praxis posztjait egy kicsit figyelmesebben vagy tagolva tedd,hogy azt értsed is.

drappa 2015.07.14. 00:20:13

@eßemfaßom meg áll:

" ja,hogy adjon igazolást,hogy az előtte álló makkegészséges gyereknek előző nap gyomorrontása volt"?

-Igen azért.Tudod nálunk nem divat az iskolából igazolás nélkül hazajönni !!

drappa 2015.07.14. 00:22:17

@bubbii: Akik nyomják itt a hülye süket dumát,elhiheted,hogy gyereket az életükben nem neveltek még egy percet sem.

drappa 2015.07.14. 00:29:53

@Csatos Bambi:

Neked tényleg nem megy az értő olvasás.Hát hol írtam én olyat,hogy a gyerek két szelet rántott hús után ment aludni???? Nem tudsz olvasni,vagy nem érted amit olvasol???

ÉHESEN JÖTT HAZA A NAPKÖZIBŐL!!! SZERINTED A NAPKÖZINEK ESTE VAN VÉGE? EZ DÉLUTÁN 2-KOR TÖRTÉNT,ÉS ESTÉRE KEZDETT FÁJNI A GYOMRA!! ÍGY MÁR ÉRTED???

drappa 2015.07.14. 00:50:54

@rest of boys:

Te meg "papa" arról "kussolsz" jó mélyen,hogy egy orvos miért ír fel két doboz gyógyszert 4000 Ft-ért amikor arra semmi szükség már nincs, valamint a két doboz gyógyszer gyakorlatilag egy és ugyanaz.Jó mélyen hallgatsz arról,hogy mi is igaz a pont illetve a pénz jutalmatokról amiket arra kaptok,hogy jó drága gyógyszereket írtok fel sokszor szükségtelenül.Most igaz vagy sem????
Erről beszélj ne a a posztomat próbáld te is kifordítani egészen más irányba,mint amiről szól.De megnyugtatlak szóltam,hogy a gyerek forró rántott húst evett,és utána pár óra múlva kezdett fájni a gyomra.Nyugodj meg nem hallgattam el semmit. :D:D

drappa 2015.07.14. 00:55:46

@mig54:

Asztalosani által javasolt széntabletta kúrához csak annyit tennék hozzá,hogy a gyerekorvos az ominózus vizsgálat közben azt mondta,hogy a széntablettát legközelebb mellőzzem,az nem gyereknek való. :0

she_wolf 2015.07.14. 02:30:14

@drappa:
Ó, nekem nem a széntabletta kúrával volt bajom, hanem a szóval: "szént":)
Főnév tárgyas ragozása, általános iskola, hatodik osztály:( (Bár hozzáteszem, hogy kémiai vonatkozásban gyakori az általam kifogásolt szóhasználat.)
Gyerek azóta jól van? Azt írod, hogy a tesóval együtt úszni járnak. Uszoda vizéből inni nem éppen bélbarát dolog, és előfordulhat edzés, vagy játék közben. Megfosathat, és azért a kórokozóknak kell egy kis idő, míg elkezdenek kibabrálni a befogadóval.

eßemfaßom meg áll 2015.07.14. 08:49:59

@drappa: Tehát elvárod, hogy az orvos adjon neked !!!bemondásra!!! igazolást. Egy előző napi gyomorrontásról. Hol élsz te?

eßemfaßom meg áll 2015.07.14. 08:57:59

@drappa: Te pedig halál komolyan állítod, hogy 2 szelet frissensült tökéletes rántotthustól rájön a szaporafosás a gyerekedre és ott semmi más probléma nincs. Nem lehet, hogy közben gyíkká is változott de később ez is elmúlt?

@mig54: tippelnék, a "szént" nem ragzás hanem a tabletta rövidítése akart lenni volt

FelixJager 2015.07.14. 09:19:32

A fiam is van hogy benyom két húst de csak általában jóllakik.
Mi volt a két gyógyszer?
A patikust kérheted hogy helyettesítőt adjon ha sokallod a nem generikus árát.

rest of boys 2015.07.14. 09:49:57

@drappa: Milyen pénzt és milyen pontokat (pöttyös dokit te már láttál?)? :) Aztán a gyógyszerárakat talán mi állapítjuk meg, netán a benzin vagy a kenyér árát is?
Ha nem bízol az orvosban, mért keresed fel? Ha pedig felkerested, mért nem fogadod el a javaslatát?

Egyeseknek semmi sem jó, ilyen tudálékos, fasz bandát az Uraltól Ibériáig alig találni, mint Magyarországon.

rest of boys 2015.07.14. 09:51:31

@mig54: Szervusz, én is örülök Neked! Az oldal több, mint félhalott, így nem volt értelme felkeresni.
Igaz, most sincs.

qbr 2015.07.14. 10:02:08

@drappa: egy kicsit tulkombinalod. gyomorrontas egy tunet, amit okozhat tul sok eves, vagy virus vagy romlott etel, illetve ezek kombinacioi. nem csinaltatok virusra labort, az antszbe se kuldtel mintat a husbol, ugyhogy nincs a vilagon senki, aki megmondana, hogy mi volt az ok. azert kaptal receptet, mert ha virus lett volna, siman folytatodhatott volna a fosas-hanyas, es akkor jo lett volna, ha van otthon tunetcsokkento szer. nem ertek hozza, de valoszinuleg azert kaptal ket receptet, mert a ketto eltero hatoanyagu, es kulon-kulon csak bizonyos idokozonkent lehet oket bevenni, de ha a tunetek erosebbek, az eltero hatoanyag miatt gondolom ezt ugy tudod osszehangolni, hogy megfelezheted ket gyogyszer bevetel kozott az idot. az orvos a kisebb kockazat iranyaban ment (defenziv medicina a tisztesseges neve)

A Reasecet nem ismerem, de a Hidrasecrol tudom, hogy jo szer, nem art, ha van otthon. es akar elhiszed nekem, akar nem, biztosan tudom, hogy semmilyen pontot vagy penzt vagy juttatast nem kapnak az orvosok hidrasec felirasaert.

feljebb volt meg szo hpv oltas hasznossagarol 30-40 eves kor felett. a dolog egyaltalan nem annyira hulyeseg, ugyanis a hpv fertozeseknek 2 eletkori csucsa van: egyreszt a szexualis elet beindulasa korul (15-22 ev), masreszt abban a korban, amikor jellemzoek a valasok, es ujra novekszik a szexualis partnerek szama, azaz 30-40 eves kor felett. ilyenkor ujra jelentosen no az uj es ujrafertozesek kockazata. nem olcso egy virusteszt, par tizezer, de ha vki akarja megcsinaltathatja, hogy erdemes-e oltani. mondjuk az oltas is kb ennyi, szoval lehet, hogy a tesztnek nem sok teteje van.

rest of boys 2015.07.14. 10:17:22

Részemről az aktív szén használatát, esetleg chlorquinaldol alkalmazását (plusz teáztatást, folyadékpótlást) előnyösebbnek tartottam volna egy egyszerű, gyomorrontás okozta hasmenés esetében, de ha a doktor ezt így ítélte meg, lelke rajta.

Zsíros/olajos, meleg, nagy mennyiségben, hirtelen, éhgyomorra fogyasztott hús képes hasmenést okozni gyerekeknél, de nem csak gyerekeknél.

swiss blend 2015.07.14. 12:47:28

Ez a praxis blog rosszabb lett mint volt.Felkerül egy poszt amelyben egy édesanya nem érti,hogy a már nem fosó nem hányó nem beteg gyerekének miért ír fel az orvos két különböző nevű fosás elleni gyógyszert közel 4000 Ft értékben,amikor arra már semmi szükségük nincsen.
Értelemszerűen leírja,hogy a gyerek a napköziből éhesen ment haza,nekiesett az éppen kisült forró rántott szeletnek amiből kettőt megevett majd estére kifosta a lelkét.Másnap reggelre tünetmentesen indult iskolába,de kis idő múlva ismét rosszul lett érte kellett menni,akkor már hányt is nem csak fosott.Szigorú diétával és széntablettával a gyereket otthon tartotta,a fosás hányás elmúlt.A körzeti gyerekorvost az igazolás miatt kellett felkeresni,nem a tartós rosszullét miatt.

A posztot követően elképesztő,hogy egyesek pl:@rest of boys: @asztalosani: @eßemfaßom meg áll: @Csatos Bambi: meddig mernek elmenni a poszter és iskolás gyermekének a sértegetésével.

eßemfaßom meg áll 2015.07.14. 12:50:40

@swiss blend: hát ez felháborító, pedig mennyire természetes elmenni az orvoshoz azzal. hogy adjon igazolást az előző napra az egyébként teljesen egészséges gyereknek.

she_wolf 2015.07.14. 12:52:36

@rest of boys:
Értelme mindig van, csak szűrni kell;)
Attól félhalott, hogy szerintem Despota mindent egyedül csinál és -mint írta is- akadályoztatva volt.
A gyógyszerárakról csak annyit, hogy üdvös lenne azért tudatosítani az orvosokban/patikusokban, hogy nem mindenki keres annyit, mint Ti, vagy ők. Van, hogy szekérderéknyi gyógyszert kénytelen valaki kiváltani úgy, hogy sem az orvos, sem a patikus nem hívja fel a figyelmet arra, hogy van köztük olcsóbbal helyettesíthető gyógyszer is. (Saját tapasztalat anyósomék révén.)
Persze hogy felmerül a laikus betegben, hogy az orvos esetleg érdekelt abban, hogy a drágábbat írja fel.
Nekem ezzel kapcsolatban (is) pozitív véleményem van, gondolok itt a neurológus doktornőre, akihez járok:) Nagy különbség van orvos és orvos között ebben a tekintetben is.

she_wolf 2015.07.14. 12:58:46

@eßemfaßom meg áll:
Ma tünetmentes a gyerek, de tegnap végigfosta/hányta volna az utat orvosig, meg vissza.
Nem értelek. Te bepelenkáztad volna a gyerekedet, nylon zacsit közöztél volna a nyakába és úgy vitted volna orvoshoz?
Vagy ami még szebb lett volna: tanerő, vagy @drappa: mentőt hív?

she_wolf 2015.07.14. 12:59:42

@mig54: jav.: "közöztél"-kötöztél...

eßemfaßom meg áll 2015.07.14. 13:56:50

@mig54: Akkor ezek szerint bárki bármikor elmehet az orvoshoz egy igazolásért tegnapra azzal a dumával, hogy fosott a gyerek de már elmúlt, akkor is ha ha gyerek előző nap csak inkább xboxozott otthon suli helyett? Nem lenne egyszerűbb igazolásautomatát felállítani ennyi erővel?

eßemfaßom meg áll 2015.07.14. 13:59:26

@eßemfaßom meg áll: ráadásul egy napot a szülő is igazolhat, ha egyáltalán kell igazolás akkor ha az iskola küldi haza a gyereket

swiss blend 2015.07.14. 14:59:41

@eßemfaßom meg áll:

Basszus mit lovagolsz ezen az igazoláson?
A gyerek a rántott hús megevését követő napon még ment iskolába,de hamarabb el kellett hozni-tanítási időben-mert szarul volt.Az orvosuk már akkor nem rendelt.Másnap a gyerek otthon maradt diétán,de az orvos csak délután rendelt akkor tudták felkeresni.Mondd mit nem lehet ezen megérteni?
Ha a sürgősségire vitte volna be a gyereket azért kárognál,hogy megvárta a saját orvosuk rendelési idejét most azért károgsz.És igen,a gyerekorvosok általában a hozzátartozó gyereknek szoktak adni visszamenőleg 1-2 napra igazolást,ha az a gyerek illetve szülő nem szokott simlis,indokolatlan hiányzásokkal hetente a váróban ülni.

swiss blend 2015.07.14. 15:08:54

@mig54:

@eßemfaßom meg áll:már teljesen belegabalyodott a poszt tartalmába,most az igazoláson lovagol.Nagy baj ha a hülyeség rosszindulattal is párosul. :D

zünüke 2015.07.14. 15:35:44

@eßemfaßom meg áll:

Nem fogod elhinni,de nekünk is visszamenőleg leigazolja azt a napot amikor a gyerek egy betegség esetén az első napon hiányzik.Hogy miért? Elsősorban azért mert jól ismer minket és tudja,hogy indokolatlanul nem szoktunk orvoshoz járni igazolás miatt.Másodsorban a gyermekorvosok általában 2-3 órát rendelnek és nem biztos,hogy a gyerek a rendelési időben lesz rosszul.Szerinted hova lehet fordulni rendelési időn kívül egy fosás-hányás kombóval? Sürgősségire? Vagy hívjunk mentőt? Ügyeletet? Nyilván nem,ha csak nem nagyon súlyos a helyzet,mert akkor meg kell várni míg a körzeti gyerekorvos újból rendel.

zünüke 2015.07.14. 15:48:48

@swiss blend:

Valóban elképesztő és undorító véleményeket lehet itt olvasni.

" nyanyus jól eltudja magát adni,utána kussol(?) arról,hogy mi is történt"
"minek vetted el a receptet,hogy itt verhesd magad a neten"
"szép tokás,kerekre hízott gyereket képzeltem el aki agresszívan röfögi tele a konyhát"
-nos,ez a mondat azt hiszem viszi a pálmát...
"szerintem hazudtál a dokinak"
"a rántott hús romlott volt valszeg rosszul tároltátok"
-nem tudom,hogy egy kirántott húst hogy lehet szarul tárolni? (LOL)
"ha fosik el kell vinni a gyereked seggét megtükrözni"
-úristen,ekkora hülyeséget is csak egy asztalosani javasolhat (LOL)
"tudsz valamit csak nem írtad még le"
-húúúú biztosan el szerette volna tenni láb alól a romlott rántott hússal,de nem sikerült.
"ideje a gyerekedet megnevelni és ránevelni az egészséges életmódra"
-erre nincs mit írnom,olyan ostoba javaslat mint aki írta. (LOL)
Egyszóval az egész poszt valóban ki lett tekerve fordítva a rántott hús körül,de a kérdésre még senki választ nem adott.

defné 2015.07.14. 17:38:45

Az én gyerekeim is állandóan éhesen jönnek haza az iskolából ezért megkértem a nagyobbikat,hogy fotózza már le nekem a heti menüt mert kíváncsi lennék rá,hogy hogyan néz ki a tányéron,ami az étlapon kiírva nagyon gusztának tűnik.Nem kicsinyességből írom,de tudni szeretném,hogy mire is fizetek ki huszonvalahány ezer forintot havonta,ha a gyerekek szó szerint felfalják a hűtőt délután.A fotó sorozaton a következőket tudtam kivenni.
Hétfő: valamilyen leves,spenót 1 db főtt tojás
Kedd: "meleg" gyümölcsleves, 1 szelet vékony hús főtt rizs
Szerda: hamis gulyásleves,mákos tészta
Csüt: azonosítatlan leves,tökfőzelék 1 db fasírt
Péntek: rántott leves pirított zs.kockával,2 db kis tonhal tört krumplival
Az adagokról jobb ha nem is beszélek,de egy jó étvágyú gyerek jól nem lakik tőle az biztos.

bubbii 2015.07.14. 17:40:10

@zünüke: Szomorú ez, ennyi frusztrált, rosszindulatú, indokolatlanul gonoszkodó ember egy ennyire halódó, nyilván kevéssé frekventált posztban:( Társadalmi kórkép egy praxis blogon.

defné 2015.07.14. 17:41:27

@swiss blend:

Az utolsó bekezdéseddel egyetértek.

asztalosani 2015.07.14. 18:32:53

@eßemfaßom meg áll:
kár hogy nem lehet like-olni a hsz-okat!

BIG LIKE!

sőt tovább megyek: annak idején minket ilyenkor MINDEN ESETBEN a körzetis elküldött az ÁNTSZ-hez a végtermékünk mintájával.

asztalosani 2015.07.14. 18:36:04

@eßemfaßom meg áll:
sajnos én is ezt kérdeztem / mondtam, de nagyon nem akarja megérteni, válaszolni meg pláne nem.

de ezek szerint a "mindentudó" szülő ránézésre tudja, hogy romlott a hús, nesze neked ÁNTSZ... csak nem tudom akkor mi a fenét keres itt ezen a blogon?!

valóban, igazad van rövidítés volt. :D

asztalosani 2015.07.14. 18:46:21

@rest of boys:
nem tudom ti milyen "rohadt" húsból készült rántott husitól fostok XD de engem még eddig soha nem hajtott meg a rántott húsi, se melegen, se hidegen, se hajnali kettőkor sőt néha már olyan húsból sütöttem (magamnak) ami 3 napig állt előtte a hűtőben, és még így sem fostam. sem most, sem gyerekkoromban. bár hozzáteszem, nem szokás már zsírban sütni a kirántott húst sem.
most a hétvégén rántott húsis szendvicset zabbantottam 2 napon keresztül napi 5x , salátával, sabanyú ubival, paradicsommal, majonézzel és még sorolhatnám, de bakker, még így sem nyomtam a fajanszot...

szóval pleeez, áruljátok már el milyen hústól fosikáltok? 3:)
dinoszaurusz? 1 hete bűzlő hús? vagy milyen az a fosós húsi? mert nekem eddig még nem volt szerencsém talizni vele

asztalosani 2015.07.14. 18:51:34

@swiss blend:
én nem a gyereket sértegettem, hanem a cikk íróját hogy ennyire önállótlan, életre képtelen

ha nem tetszik neki a felírt gyógyszer, akkor ne váltsa ki.
ennyire egyszerű.
de nem!
erről még egy levelet is ír és bakker, még el is küldi...
banyek...

apropó: nem úgy van, hogy a gyereknek 3 napot a szülő igazolhat???? szóval hová is tűnt az a 3 nap????? hiszen akkor nem kellett volna orvoshoz rohangálni (pont az ilyen esetekre van kitalálva ez a "szabadság"). jah, hogy erre megint nem gondolt.

és azt sem nyalom be, hogy a gyerek elkezd fosni,másnapra elmúlik, aztán megint rosszul van, hogy akkor stabilizálódott volna az állapota (az anyja szerint)...

asztalosani 2015.07.14. 19:11:50

@defné:
értelmetlen sztorira, értelmetlen kommenteket kapnak az értelmetlen cikkírók 3:)
ezen mi olyan megdöbbentő???

kérdésem feléd: ha a gyereked éhesen megy haza, akkor te is a praxisra írsz, vagy betolod a talicskát és megkérdezed, hogy miért megy haza éhesen a gyerek, ha fizetitek rendesen a kaját? 3:)

(naugye)

ez a sztori vetekszik a 37,8C-os éjszakai ügyeletet felkereső pasival és a törött lábbal hazavezetős kamionsofőr aki ahelyett hogy a kórházba vezetett volna, otthon hívták ki a mentőt esetével az első helyért 3:)

rest of boys 2015.07.14. 22:09:07

@asztalosani: Hatalmas hájas segged lehet, Ancikám, baszod, ha ötször tolod a pofádba naponta a húsos szenyót...

defné 2015.07.14. 23:42:43

@asztalosani:

Attól,hogy a gyerekeim éhesen jönnek haza nem írok a praxisra mivel nem ide tartozik a téma,de a két esetet nem kéne összekeverni mert nagyon nem ugyanaz.Szerintem tényleg ne tekerjük még jobban ki ezt a történetet mint amiről eredetileg szólt.

she_wolf 2015.07.14. 23:54:26

@eßemfaßom meg áll:
Cinikus vagy:(
@swiss blend:
Megemlítésre került, hogy a szülő is igazolhat hiányzást, X napot. Valóban. Csakhogy a normálisabbja ezt általában olyan alkalmakra tartogatja, ami vagy családi esemény, vagy valami olyan dolog, amit nem lehet hétvégére elnapolni.
Miért kellene, hogy egy betegség, rosszullét esetén a szülő igazoljon az orvos helyett?
Ezt valahogy nem értem, és szerintem ezzel nem vagyok egyedül...
@asztalosani:
Friss húsból készült rántott szelettől is foshatsz, ha egyébként madáreleségen élsz, vagy az árokparton legelsz (értsd: nem vagy hozzászokva, és hirtelen betolsz 10 éves létedre mindjárt kettőt belőle).
3 napos hús a hűtőben....bár nem hívtál meg vacsorára, de nem biztos, hogy mernék enni nálad:( Pedig nem vagyok egy érzékeny belű emberke.

defné 2015.07.15. 00:15:00

@asztalosani:

"szóval hová is tűnt az a három nap"?
Most ez komoly,hogy egy számodra vadidegen embert felelősségre vonsz,hogy hova tette a gyerekének járó 3 napot és miért nem abból igazolt?

defné 2015.07.15. 00:21:41

@mig54:

@asztalosani: és @eßemfaßom meg áll: teljesen ki vannak borulva az igazolás miatt. :xD

she_wolf 2015.07.15. 00:55:34

@defné:
Ű dóguk:)
3 nap. Aztán ha pl. a dédi 100. szülinapjára még a polgármester is hivatalos, akkor majd a 10 éves a suliban fog duzzogni, hogy ő nem kaphat a szülinapi tortából, és nem ökörködhet ott a többi hasonló korú gyerekkel, mert 2 hónappal előtte anya igazolta a tanerőnek, hogy hasment és hányt.

she_wolf 2015.07.15. 01:01:38

@rest of boys:
Nem baszogatásképpen hozzátenném, hogy ugyanő papolt a poszternek pár kommenttel fentebb az egészséges életmódra nevelésről:O
Bort iszunk, és vizet prédikálunk? Nem szép:(

hajatsermuta 2015.07.15. 10:01:03

@asztalosani:-nak igaza van: hülye poszt, hülye kommentek.

eßemfaßom meg áll 2015.07.15. 10:29:03

@mig54: "2Cinikus vagy:("

az lehet, de ettől még az orvosnak látatlanba szvsz nem szabadna tolni az igazolást és az egész történet arra épült, hogy igazolást akart vinni olyan orvosi okról amit az orvos nem látott csak a szülő mesélte neki.

"Miért kellene, hogy egy betegség, rosszullét esetén a szülő igazoljon az orvos helyett?"

Egyáltalán miért kellene orvosi igazolás Pistike hányósfosásáról, amikor ők, az iskola küldték haza Pistikét mert körbehánytafosta az iskolát?

és még egyszer: milyen alapon állít ki egy orvos orvosi igazolást a szülő kérésére betegségről/állapotról/akármiről amikor ö csak egy teljesen egészséges gyereket látott? Ez tulajdonképpen netto korrupció ami miatt más posztok alatt az idegbetegségig képesek ugyanezek az orvosfikázók hisztizni

eßemfaßom meg áll 2015.07.15. 10:30:45

@defné: "teljesen ki vannak borulva"

ha így megy a tippelés, lottószelvényt mostanában ne vegyél

eßemfaßom meg áll 2015.07.15. 10:38:55

@mig54: "Friss húsból készült rántott szelettől is foshatsz, ha egyébként madáreleségen élsz, vagy az árokparton legelsz "

csak tippelek, de ahol friss rántotthus van délben az asztalon és a gyerek kétpofával tolja be ahogy már nem égeti a száját, ott nem tennék komoly tétet arra, hogy egyébként az a gyerek madáreleségen és/vagy füvön él. Egyébként meg a poszt szerint a gyerek !mindig éhesen jön haza!, ezek szerint máskor nem szokott jóllakásig enni?

asztalosani 2015.07.15. 12:21:58

@defné:
"Most ez komoly,hogy egy számodra vadidegen embert felelősségre vonsz,hogy hova tette a gyerekének járó 3 napot és miért nem abból igazolt? "

igen.
ha ő az orvos után nyomozgat (hány pontot kap, mennyi lóvét akaszt le róluk ezáltal...stb) és vonja kérdőre, akkor ez oda vissza működik.
meglepő?
nem.
szokás volt mondani: a fejétől bűzlik a hal.

az már egy másik kérdés, hogy kövi alkalommal ilyen esetben nagy valószínűséggel nem fogja igazolni a napot az orvos, mert látni fogja: az általa felírt receptet nem váltották ki. és kik nem szokták kiváltani? azok akik nem is betegek valójában. ha meg a poszternek egy pici szerencséje sem lesz: látni fogja az gy.orvos ezt a posztot... aztán lesz ám hajjaj 3:)

még mindig nem értem ezt az értelmetlen posztot:

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXx

1. a gyerek beteg volt, az orvos MÉG AZNAP FOGADTA AMIKOR LEVITTE, megnézte, megvizsgálta és gyógyszert írt fel. és azt azért már ne feledjük: nincs itt előttünk a gyerek "betegéletútja" szóval, audiatur et altera pars. lehet végifosta az egész évet...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

2. a gyerek 18 éves koráig gyerek (általában). a gyerek egyik tulajdonsága hogy beteg, volt, vagy lesz, vagy éppen az amire általában gyógyszert kell kiváltani. ezt a szülőnek tudomásul kell vennie már a fogantatás pillanatában. nem picsogni kell, hogy jaj, fosikál a gyerekem.
Kissé sóher szülőre utal a szememben, hogy 4.000 forintot sem ér meg a saját gyereke egészsége.

vagyis összefoglalva:
a gyereket megvizsgálták még aznap?
igen.
sokat kellett várni?
nem.
a gyereknek lett felírva gyógyszer?
igen.
sérült valamelyik betegjog az ellátás során?
nem.

a posztból süt az ellenszenvesség: egy példa:
"A minap a 10 éves gyerekem -mint mindig-éhesen jött haza a napköziből."

kérdésem:
miért megy mindig haza éhesen?
miért nem tesz valamit a szülő (már jó hosszú ideje) hogy ez változzon?
jah, hogy lusta?
jah, mert könnyebb egy mocsokolódó posztot írni, mindenkit kiosztva?
PREVENVCIÓ: ha a gyerek nem éhesen megy haza, nem lesz 4.000 forintos gyógyszerszámla.
Jah, hogy ezért tenni is kellene valamit?
hát kérem szépen, akkor miről is beszélünk?

és pediglen már ismerhettek: előbb védek meg egy ÉRTELMES PANASZOST, mint egy ludas orvost, de ez a cikk... szánalom a köbön: a szülő nyugodtan odaállhat a tükör elé és szembeköphetné magát, mert megérdemelné.

qbr 2015.07.15. 12:26:08

@eßemfaßom meg áll: az igazolas arra (is) valo, hogy a gyerek mar egeszseges, mehet kozossegbe

asztalosani 2015.07.15. 12:30:13

@rest of boys:
"Hatalmas hájas segged lehet, Ancikám, baszod, ha ötször tolod a pofádba naponta a húsos szenyót... "

sajnos pechedre: nincs hatalmas hájas seggem, baszhatod. :D
megtehetem és megengedhetem magamnak az alkalmankénti napi ötszöri húsos szenyót, hisz ha tudnál szöveget értelmezni és olvasni egy ici picit, felsoroltam hogy mivel eszem, másrészt ha értenél egy kicsit is az egészséges életmódhoz, tudhatnád, hogy mekkora fehérjebevitel, szénhidrátbevitel...stb, szükségeltetik egy alkalmi(!) étkezés során. :P de hát gondolom ezek birtokában nem vagy, ezért írsz ekkora baromságokat! XD semmi gond, látom van még lejjebb számodra

@mig54:
kicsi szívecském!
az egészséges életmód nem csak kajálásról szól, hanem mellett sok minden másról is: pl: MOZGÁS.
szóval most miről is írogatsz?

zünüke 2015.07.15. 13:00:25

@eßemfaßom meg áll:

Most már én sem nagyon értem,hogy mire is akarsz kilukadni az igazolással kapcsolatban.

1.A gyereket az orvos megvizsgálta,tehát már eleve nem látatlanba kérte a szülő az igazolást.
2.Nyilván az orvos a vizsgálatból megtudta állapítani,hogy a gyomrával és a beleivel lehet a gond.Ez lehet gyomorrontás vagy valóban egy vírus is.
3.Az igazolásra azért volt szükségük,mert a gyerek hazaküldését követő napon nem ment iskolába (csak el kell figyelmesen olvasni)otthon diétázott,az orvos viszont csak délután rendelt.
4.Egyáltalán nem kell ahhoz "füvön" meg "madáreleségen" élni,hogy valaki gyomorrontást kapjon ha hirtelen eszik nagyobb mennyiséget forrón.Ez nettó hülyeség.Aki gyakorló szülő az tudja,hogy ez előfordulhat minden gyereknél.

drappa 2015.07.15. 14:32:41

@asztalosani:
Ha megengeded@defné: helyett válaszolok mivel én lennék az akit oktatsz tegnap óta a hülyeségeiddel.
-Én semmilyen orvos után nem nyomoztam drágaságom,hanem ezt hallottam több embertől.
-Hogy hol van a gyerekemnek a három napja-év vége felé-szerintem neked ehhez az égvilágon semmi közöd nincs.
-Megnyugtatlak,hogy a 'kövi alkalommal is fogja igazolni ha így járunk,mert ismer minket a gyerekek születése óta.
-Semmilyen 'hajjaj nem lesz ha esetleg látná is ezt a posztot,mert én nevet-címet nem írtam ha nem tűnt volna fel.De ha már a hajjaj-ról beszélünk,neked is lehetne bajod a sok hülye vádaskodó irományaidból,amiket ide okádsz hosszú hónapok óta mindenről és minden eü.-s dolgozóról.Olvasd csak vissza a hozzászólásaidat,másból sem áll csak rágalmazásból,meghazudtolásból,sértegetésekből,gyanúsítgatásokból.Képzeld el ha lehetséges lenne,neked hogy rálépnének a sarkadra!!!
Sőt szerintem a nyakadra is!
-A két doboz gyógyszert azért nem váltottam ki te szerencsétlen mert a gyereknek akkor már nem ment a hasa!! Minek váltottam volna ki kétféle fosás elleni gyógyszert ha elmúlt a hasmenése? Idáig még tudsz követni?
-A gyerekem betegéletútja nem sokat mondana neked miután nem beteges (egyik sem) a másik ok pedig az,hogy ennyi ésszel mit látnál te abból? Jaj bocs' el is felejtettem,hogy magasan képzett egészségügyi dolgozó vagy,bár arra még egyszer sem kapott választ senki,hogy tulajdonképpen mi is a foglalkozásod-na mindegy.

Folytatom a hülye kérdéseidre a választ:
Miért megy haza mindig éhesen?
-Azért te kis lexikon,mert ebéd az iskolában fél 1 kor van,és a gyerekek délután 4 kor jönnek haza.De erről is olvashatsz a gyakorló szülőktől ha visszatekersz.
Miért nem tesz valamit a szülő (már jó hosszú ideje)hogy ez változzon?
-Én nem hiszem,hogy ezek a dolgok rád tartoznának de felvilágosítlak,hogy általában minden gyerek visz magával reggel péksüteményt/szendvicset mert a reggeli egy szelet kenyér+egy szelet valami rá+egy pohár valamiből áll,ami reggelinek nagyon kevés.Büfébe még nem járhatnak mert az alsósoknak nem lehet.Van még kérdésed a témában?
Jahh,hogy lusta?
-Anyám te lennél fele olyan 'lusta mint én,a napi 5 rántott húsos majonézes zsemlén hízott betonkeverő nagyságú valagad rövid időn belül csinos kis popsivá fogyna,maradjunk ennyiben ha lehet.
PREVENCIÓ:
Ha a gyerek nem éhesen megy haza,nem lesz 4000 forintos gyógyszerszámla
-Erre sajnos nincs mit írnom.Egy őrült beteg nő,még őrültebb véleménye. :D

Most te vagy egy agyvérzésen vagy túl és még lábadozol,vagy egy veszélyes őrült vagy.

asztalosani 2015.07.15. 15:01:00

@drappa:

1. nem téged kérdeztelek és nem engedtem meg, hogy más helyett válaszolj, ha már itt tartunk. oszd anyádat!
2. látom kompetenciafelmérésen elhasalnál
3. látom az egész életed mások baszogatásából áll, mikor téged kérnek számon alapvető dolgokért, még neked áll feljebb. már most sajnálom a gyerekedet, hogy ilyen anyja van. gondolom apuka lelépett. mert egy ilyen hisztis, ostoba nőszemélyek mellett nem igen maradnak meg (bár meg is értem őket)

4. photo1.ask.fm/619/834/135/-369996986-1sj96of-gt2go2p6bhen1k0/preview/10289897_773664676056594_6825766221598227992_n.jpg

nézesd meg magadat egy orvossal, mert rád férne :D nem is kicsit XD

asztalosani 2015.07.15. 15:02:11

@drappa:

lemaradt:
te kis "okoska", aki másoknál MINDIG MINDENT JOBBAN TUD.
(azt is, hogy az orvosa mit fog reagálni... XD ezen besírtam...)

asztalosani 2015.07.15. 15:06:50

@drappa:
és tulajdonképpen hová is tűnt az a 3 nap amit a szülő igazolhat, hm, drágám?
ha már a kiosztásoknál tartunk XD

drappa 2015.07.15. 15:36:21

@asztalosani:
A három napot anyád temetésére tartogattam asztalosjános.Kérlek nyugodj le ebben a hőségben,mert a végén elvisz nekem a második gutaütés azt meg nem szeretném.Mi lesz akkor a praxissal?Ki fog nekünk jogi tanácsokat adni? Ki fogja nekünk megmondani,hogy hol lehet az egészségügyi dolgozókat feljelenteni,panaszt tenni ellenük? Ki fogja megállapítani,hogy kinek milyen betegsége van? Ki fogja felülbírálni az orvosok javaslatait a kezelésekkel/műtétekkel kapcsolatban? Mondd meg ki? Kérlek ne húzd fel magad,nehogy baj legyen belőle.Igyál egy pohár vizet és nyugodj le,nem sokára jön a következő poszt aminek a posztolóját oktathatod,tartogasd az erőd a gépelésre.Vagy tudod mit? Inkább aludd ki magad.

legyen szép a napod asztalosjános!!

bubbii 2015.07.15. 16:21:33

@drappa: Egy apróság: '..ani' szegényke, nem '...jani'. A többi OK, de ezért még megkapod a magadét :)

Igazság, hol vagy? 2015.07.15. 16:41:02

Van egy szint,ami alá már nem lehet süllyedni? Tévedtem.

forge 2015.07.15. 17:29:11

Ámulok-bámulok...@asztalosani: ismét kitett magáért,a szívózás minden lehetséges formáját kimerítette a poszterrel szemben.

...de úgy fest emberére talált végre.

forge 2015.07.15. 17:37:18

@qbr:

Jól mondod,főleg ha a gyereknek ment a hasa és hányt is az o.f.kérheti az orvosi igazolást,de ebben a témában a mi anink nincs toppon.

she_wolf 2015.07.15. 18:15:12

@asztalosani:
Arról írogatok nyulam-bulám, hogy látványosan tudsz ellentmondani magadnak, aztán pedig magyarázod a bizonyítványt. Feleslegesen, mert én meg a maszlagot nem kajálom.

she_wolf 2015.07.15. 18:30:45

@eßemfaßom meg áll:
"...az lehet, de ettől még az orvosnak látatlanba szvsz nem szabadna tolni az igazolást és az egész történet arra épült, hogy igazolást akart vinni olyan orvosi okról amit az orvos nem látott csak a szülő mesélte neki."

Tévedsz:) Az egész történet egyetlen kérdés köré épült: Igaz-e, hogy az orvosok bárminemű ellentételezésben részesülnek a gyógyszerfelírási szokásukat illetően?
Hogy jól értsd (és ennek kiterjesztése lehet): érdekeltek-e valamilyen módon abban, hogy a gyógyszergyártók üzletpolitikájának lefeküdjenek?

Mindezzel csak azt szeretném mondani, hogy jó lenne a lényegi dolgokra koncentrálni, és nem a sallangon kicsinyeskedve egymás haját tépni habzó szájjal:(
A frissen kisült hús két pofára betolása ebben a posztban ugyanúgy érvényesült, mint "nagyjaink" porhintése: adunk a népnek egy ezredrangú izét, amin jól felháborodnak, elcsámcsognak rajta, tekergetik jobbra-balra, addig sem a fontosabb dolgok foglalkoztatják őket (amibe talán még bele is találnának).
Érdekes egyébként -ha már itt tartunk-, hogy a legelés és a madáreleség neked is kiszúrta a szemed, de a zárójelbe tett megjegyzésemen -miszerint a gyerek gyomrának talán túl megterhelő volt az éppencsak elkészült kajával megbirkózni-, nagyvonalúan átsiklottál.

she_wolf 2015.07.15. 18:38:39

@drappa:
"Jaj bocs' el is felejtettem,hogy magasan képzett egészségügyi dolgozó vagy,bár arra még egyszer sem kapott választ senki,hogy tulajdonképpen mi is a foglalkozásod..."

Nem mindegy az neked? 20 rongy+ÁFA az óradíja.:D
Nyugi, róla a büdös életben nem fogsz megtudni semmit.

forge 2015.07.15. 19:43:40

@mig54:

Nem mindegy az neked? 20 rongy+ÁFA az óradíja:D
Nyugi,róla a büdös életben nem fogsz megtudni semmit.

:xD

Pedig próbáltam megtudakolni tőle,ha jól emlékszem akkor is valakit éppen gyötört az orbitális marhaságaival.Válasz nem jött rá és én azóta el nem tudom képzelni,hogy milyen foglakozást űzhet az aki az eü.-től kezdve a jogig,most már egészségügyi és gyermeknevelési tanácsokban is otthon van óránként 20 rugóért.Fakutya legyek ha tudom.:D

forge 2015.07.15. 19:45:36

@forge:
'bocs nem egészségügyi hanem egészséges életmódban-t akartam írni.

eßemfaßom meg áll 2015.07.15. 21:38:10

@qbr: "az igazolas arra (is) valo, hogy a gyerek mar egeszseges, mehet kozossegbe "

az anya szerint a gyermeke tökéletes egészségnek örvendve ment az orvoshoz, kizárólag igazolásért.

hogy az orvos virust állapitot meg (amit anyu kikér magának mert olyan aztán nincs) az ebből szempontból lényegtelen, az alapkoncepció ennyi volt: "doktorúr, tegnap délelőtt fosott a gyerekem a rántotthústól, estére nagyjából rendbejött és mára már semmi baja de ma mégse ment iskolába, hogy tudjunk igazolást kérni délután, tessék már igazolást adni."

Aki nem látja, hogy ez így mekkora abszurd azt csak sajnálni tudom.

@mig54: azzal, hogy fizetnek-e az orvosnak nem tudok mit kezdeni, nem vagyok se orvos, se feltételezett orvoslefizető, az meg, hogy az anyuka fantáziája min pörög az ö dolga és itt ugyse kap rá valódi választ amit el is hinne (legalábbis ha a válasz az, hogy nem fizetnek ) Tulajdonképpen a "lényegi kérdesről" nem is lehetne posztot megtölteni kommenttel, hiszen egy szó rá a válasz igaz vagy nem, erről kommentelni max annyit lehet, hogy "szerintem igen" "szerintem meg nem"

she_wolf 2015.07.15. 22:26:41

@forge:
Ó, ez meddő próbálkozás:)
Ő a blog szíve, lelke, hajtómotorja, lexikális tudású, omnipotens eleme.
A többit nem érdemes firtatni, csak a drága idődet vesztegeted:)
"Mrs. Habonytól" önmagáról nem tudsz meg semmit, ha jeget szarsz táblában az igyekezettől, akkor sem:)
(Meg sem kérdezem, mert feltételezem, hogy átment az irónia:D)

zünüke 2015.07.15. 22:40:40

@asztalosani:

Írod a poszternek,hogy az élete mások baszogatásából áll és amikor számon kéritek alapvető dolgokért még neki áll feljebb.
Kezdjük talán ott,hogy a baszogatást ti kezdtétek vele szemben és nem fordítva.Kikezdtétek több oldalról is a romlott hústól elkezdve a milyen alapon mer igazolást kérni visszamenőleg,a gyereke miért éhes,a gyerek lehet végig fosta már az egész évet,hol van a gyereknek járó három nap,sóher szülő az aki 4000 forintot sokall,szép tokás kerekre hízott gyerek aki agresszívan röfögi tele a konyhát,a temetkezési vállalat meg a gyógyszeripar gennyesre fogja magát keresni a gyereken!!hazudott a dokinak,most kussol,ideje lenne már megnevelni...

Szerinted nem volt jogos,hogy egyenként elküldött benneteket a jó büdös pi...ba válaszként? De jogos volt.

she_wolf 2015.07.15. 22:41:37

@eßemfaßom meg áll:
"Tulajdonképpen a "lényegi kérdesről" nem is lehetne posztot megtölteni kommenttel, hiszen egy szó rá a válasz igaz vagy nem, erről kommentelni max annyit lehet, hogy "szerintem igen" "szerintem meg nem" "

Ebben teljesen igazad van, éljen tehát a rántott szelet miatti gyomorrontás folyományakénti hányvafosás, és a késve kért igazlás boncolgatása, mert anélkül nem születhetett volna meg 100+ hozzászólás! Ez azért szomorú:(

zünüke 2015.07.15. 22:55:38

@eßemfaßom meg áll:
Ne tekergesd már ezt az igazolást jobbra meg balra,ha még mindig nem olvastad el értelmesen a posztot.

De segítek.
A gyerek egyik nap délután 2 kor megette a forró rántott húst (legyen hétfő)
Hétfő estére azaz aznap estére lett rosszul,ment a hasa.
Kifosta magát szerencsétlen lehet többször is,jobban lett.
Másnap azaz kedden reggel elindult az iskolába.
Kedden kora délután telefonáltak az anyjának,hogy a gyerek rosszul van vigye haza.
Hazavitte,de a gyerek otthon már hányt is.
Az orvos aznap már nem rendelt.Még keddnél vagyunk,tudsz követni?
Másnap azaz szerdán a gyerek nem ment iskolába,de a diéta szén hatására fokozatosan javult már nem fosott nem hányt.Az orvos délután rendelt,akinek a rendelésén meg is jelentek az igazolásért gondolom arra az egy napra.
Az orvos a gyereket megvizsgálta (de ezt már feljebb említettem,és olvasható is)és feltételezem látta azt,hogy a gyereknek gyomor és bél panaszai vannak vagy voltak.Hogy teljesen tünetmentes volt,az még nem jelenti azt,hogy az orvos nem látta a vírus vagy a gyomorrontás jeleit.

zünüke 2015.07.15. 23:33:43

@mig54:

Nem bírtam már megállni szó nélkül ezt az alaptalan mocskolódást ami két napja megy.

asztalosani 2015.07.16. 07:33:05

@zünüke:
kiscsillag!

nem volt jogos!
tudod miért?
ezt már ezerszer megbeszéltük, de látom vagy nem tudtad elolvasni, mert a szellemi színvonalad nem engedte, vagy éppen rövid zárlatod van:

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

írt egy sztorit, ezáltal hozzájárult ahhoz, hogy hideget és meleget is kapjon. így járt. régi praxis olvasó, tudhatta hogy ez lesz belőle, főleg egy ilyen színvonalon aluli valami miatt. nem is értem, hogy merészelt ilyen "valamit" beküldeni, annak ellenére, hogy olvashatta: valaki a gyerekét vesztette el orvos bénasága miatt, vagy egyéb kacifántos történetek. erre meg ez idejön és telefröcsög itt mindent mert az ő gyereke 2 napig fosott???? holott még aznap fogadta az orvos, és gyógyszert is írt fel neki????

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

én is feltennék neked egy kérdést:
szerinted nincs nagyobb gondja bárkinek is rajta kívül (vagyis hogy 2 napig fosott a gyereke) ha valaki a látását, gyerekét, lábát veszti el TÖK feleslegesen? őt/őket ti nem kezdtétek ki??? akkor meg mire jár a szád, hm??? ez meg erre idejön egy ilyen színvonalon aluli poszttal!!!

ráadásul még annyi gerinc sincs benne, hogy az orvossal megbeszélje (tudod:) face to face: a gyerekem már nem fosik, nem értem miért kellene kiváltani a két gyógyszert?

ehelyett gerinc nélkül, sumák, sunyi módon az orvosa háta mögött a patikussal beszéli ki az orvosa döntéseit? miért itt a praxison pofázik, hogy hány pontot meg lovettát kap a felírt gyógyszerért?????

valami nem kicsit sántít: amíg az orvosánál voltak lapított mint sz.r a fűben amikor felírt két gyógyszert, akkor nem járt a pofázmánya, bezzeg mikor kiderült, hogy 4.000 ft akkor jár a szája. most akkor eleve ki akarta váltani a gyógyszert vagy sem? mert hát ugye nem írta hogy vett is volna valamit az olcsóbb kategóriából. akkor egyáltalán minek is ment a patikába be, ha eleve úgy állt hozzá hogy a gyereke már nem fosik, neki nincs szüksége erre???

az ilyen tanuljon orvosnak, aztán gyógyítgassa magát (és ne más ember életével szórakozzon), vagy húzzon vissza az óvodába és vegye fel a műanyag sztetoszkópját és játsszon doktorosdit... mert ezzel a színvonallal kb oda való.

kíváncsi lennék hány évet is rohadt volna a börtönben, ha a kölke "átszenderül jobb világra"?

eßemfaßom meg áll 2015.07.16. 09:51:51

@zünüke: te nem olvastad el a posztot drága, aznap amikor hazavitte a suliból(nálad ez a kedd) kifosta magát, másnapra (szerda) kutya baja nem volt, csak az igazolás miatt maradt otthon, idézem a posztot "Reggel már teljesen jól volt,és ha nem lett volna szükség az igazolásra,el sem mentünk volna az orvoshoz."

Szóval első körben néma értő olvasás gyakorlása aztán baszogass másokat

asztalosani 2015.07.16. 10:55:07

@eßemfaßom meg áll:

kíváncsi voltam kinek esik le végre már ez! :)

láthatod: az itt posztolgató kötekedők 95%-a semmit sem olvasnak, csak ész nélkül írogatnak.

apropó: még egy logikai bukfenc:
ha az iskolából hazaküldik a gyereket, nálunk nem kell igazolást vinni aznapra: hisz látták szarul van, azért is hívták a szülőt!

apropó kettő pont nulla: iskolaorvos nem divat már? pl.: iskolaorvoshoz küldeni a gyereket (kísérettel. tanerő, tak.nő. iskolai társ) , aki az iskolához a legközelebb eső gyerekorvost jelenti általában. Vele mizú is ? és mi lett azzal a 3 nappal?

érdekes hogy ezekről nincs szó

zünüke 2015.07.16. 12:39:23

@eßemfaßom meg áll:

Látom neked kezd élvezetet nyújtani ez a kötekedés,ráadásul értelmetlen is vagy.

1.A gyerek az egyik nap délután 2 kor megevett két szelet húst (forrón)amitől estére kifosta a lelkét.
2.Másnap reggelre úgy ahogy jobban lett így elment iskolába.Délben telefonáltak az anyjának,hogy vigye haza a gyereket mert nem érzi magát jól.Az anyja hazavitte a gyerek otthon már hányt is,nem csak fosott.A körzeti gyerekorvos az nap MÁR NEM RENDELT (ez dél körül volt)meg kellett várni a másnapot diétával széntablettával.Estére kezdett rendeződni a fosás és a hányás.
3.Reggelre gyakorlatilag elmúlt a gyomorrontásra utaló panasza,de az anya nem engedte így iskolába diétáztatta tovább DÉLUTÁNIG, AMIKOR IS A KÖRZETI GY.ORVOSUK MEGKEZDTE A RENDELÉSI IDEJÉT.!!!!!!!

Szóval kettőnk közül kinek is nem megy az értő olvasás?
Már megint csűröd csavarod a témát,és próbálod kikezdeni valamelyik oldalról a történetet.
A gyerek nem az igazolás miatt maradt otthon hanem azért,mert az anyja már nem merte elengedni másodszorra az iskolába amíg rendbe nem jön teljesen.Azt hogy MÁSNAP REGGELRE TELJESEN JÓL VOLT az még nem jelenti azt,hogy nem indokolt az egynapos otthon maradás és a diétázás.
Mérhetetlenül rosszindulatú vagy,és szándékosan kötsz bele egy egyébként értelemszerűen leírt posztba.

zünüke 2015.07.16. 13:56:17

@asztalosani:

Válaszként:

Szerintem hagyjuk ezeket a "kiscsillag" meg "kis szívecske" meg tudja a faxom milyen idióta megszólításokat,amikkel szoktad kezdeni a véget nem érő,a végére már totálisan logikátlan,a dühtől és rosszindulattól fröcsögő irományaidat.

De jogos volt bizony,hogy elküldött a jó büdös pi...ba,de még mennyire az volt.Szemtelen és arrogáns vagy,olyan dolgokba ütöd bele az orrodat,amihez az égvilágon semmi közöd.Ha meg valaki válaszként eligazít,forrongsz a dühtől és még pofátlanabb vagy.Nem,nem a levegőbe beszélek nézd csak vissza ezt a blogot hányan küldtek el már a pi...ba,hülyéztek-gúnyoltak-cikiztek-csúfoltak.De úgy látom téged nem lehet megsérteni,ami igazolja a mentális zavar egyik jellemző tünetét.

De hogy szó essék egy kicsit posztról,és a posztolóról is.
Nekem a szellemi színvonalammal semmi gondom nincs(mint írod)mert én értelemszerűen eltudtam olvasni a posztot és a te tudálékos véleményeidet is.Ellenben veled/veletek.

"Írt egy sztorit,ezáltal hozzájárult,hogy hideget és meleget is kapjon"

Igen hideget meleget,de ahhoz gondolom nem járult hozzá,hogy sértegetéseket kelljen eltűrnie,amit te két nap alatt maximális szintre emeltél.Ez már nem csak sértegetés szintjén áll,hanem egyenesen rágalmazásig megy.

"Színvonalon aluli" "Hogy merészelt ilyen valamit beküldeni"?
"Erre meg idejön és telefröcsög itt mindent mert az ő gyereke 2 napig fosott,holott még aznap fogadta az orvos,és gyógyszert írt fel neki"

Várjunk már egy picit asztalosani!! A blog nem a tiéd,gondolom moderátorként sem szerepelsz meg egyáltalán sehogy sem.Egy sima hozzászóló vagy mint a többiek,sem több sem kevesebb.Te hogy jössz ahhoz,hogy számon kérj itt bárkit is,hogy milyen témával vagy milyen panasszal ír ide bármit is? Nem gondolod,hogy egy kicsit messzire mész? Despota helyében úgy kivágnálak innen,hogy többet még a blog környékére sem mernél nézni az biztos.
Olyan hülye vagy mint az atom egyébként,ez a posztoló azért írt ide,hogy a gyereke fosott? Nem tudsz értelemszerűen olvasni?A fosás miatt került fel a történet? Véletlenül nem a két doboz majdnem egy és ugyanazon fosás elleni gyógyszer felesleges felírása miatt? Neked már a dühtől teljesen elment az eszed? Már nem tudsz mibe belekötni?

A többi értelmetlen össze vissza kapkodó irományaidra inkább nem is válaszolok.Ezekre már nem is lehet válaszolni semmit.Se füle se farka,tipikus asztalosani-féle véget nem érő,folyamatos mocskolódás aminek semmi alapja nincs és nem is volt.
Akartam javasolni neked,hogy tényleg keress fel egy szakembert de látom már megelőztek az ötlettel.

bubbii 2015.07.16. 14:14:02

@zünüke:
1.A napokban a kerületi SZTK egyik szakrendelésén voltam egy rendszeres ellenőrzést igénylő problémával. A doktor megvizsgált( mindketten tudtuk, hogy az állapotom a kezelés ellenére nem hogy javult volna, határozottan romlott) majd kiküldött, hogy várjak egy kicsit, majd hív. Kb . fél óra múlva visszahívott és elmondta, hogy felhívta a téma magyarországi szaktekintélyét, időpontot kért nekem a köv. rendelési napra, itt a beutaló, menjek majd a rendelésre, utána pedig hívjam fel őt és referáljak, mit tanácsolt a professzor.

2. Ma kísérőként szintén SZTK folyosóján ültem. Amíg vártam félrehúzódva, ezt a párbeszédet hallottam.
Berregés, beteg ( kb 70-nek látszó, rozoga bácsika) benyit…
B: Jó napot kívánok, kezeit csókolom! (Válasz nem hallatszik, csak az, hogy a beteg próbálja becsukni a rendelő ajtaját, de a zár hibás, folyton kipattan. A beteg ’csapkodja ’ az ajtót. )
B: Jó napot kívánok, segítenének becsukni, nekem nem megy. ( megint egy-két próbálkozás.)
O: Mit kell azt a kurva ajtót csapkodni, rossz és kész. Mi a panasza?
B: Szeretném csukott ajtónál elmondani.
O: Hát akkor bassza be, ne finomkodjon! ( megremegtek a falak, ajtó csukva maradt - feltehetően az orvosnak köszönhetően.)

A két sztori így együtt nem sematizálható, egyikből se lehet általános következtetést levonni, egyik se minősíti se az egészségügyet, se a benne dolgozókat, csak azt a két orvost, aki –vélhetően-önmagát adta.

Ez azért jutott eszembe, mert ezek a hozzászólások sem a posztot vagy a posztolót minősítik első sorban, hanem az írójukat. Vannak kekecek, rosszindulatúak,sötétek, agresszívek, de vannak konstruktívak, reálisak , páran még szimpatikusan segítőkészek is. És végtelenül irigyellek pl. téged, hogy próbálsz egy-két sötét fejben fényt gyújtani. Honnan ennyi energia és türelem? Van az a pont, amikor feladod, hogy Anival megértesd az összefüggéseket?
Üdv és kitartást!

eßemfaßom meg áll 2015.07.16. 16:20:40

@zünüke:

zünüke 2015.07.15. 22:55:38

"Másnap azaz szerdán a gyerek nem ment iskolába,de a diéta szén hatására fokozatosan javult már nem fosott nem hányt."

zünüke 2015.07.16. 12:39:23

"Estére kezdett rendeződni a fosás és a hányás.
3.Reggelre gyakorlatilag elmúlt a gyomorrontásra utaló panasza,de az anya nem engedte így iskolába diétáztatta tovább DÉLUTÁNIG"

@poszt
"Reggel már teljesen jól volt,és ha nem lett volna szükség az igazolásra,el sem mentünk volna az orvoshoz.Délutánig volt időm megfigyelni-a rendelési idő elkezdéséig-jól érezte magát,semmi panasza nem volt."

Értem én, hogy az írói vénádat a poszt folyamatos átírásában akarod kiélni, de nekem ehhez mi közöm?

asztalosani 2015.07.16. 17:36:20

@zünüke:
kiscsillag...

blablabla.
szerintem neked is széntabletta kellene .....a szófosásodra :P XD

na de viccet félretéve, akkor azt írom a cikk írójának mint a többieknek:
írjon az ántsz-nek egy panaszlevelet
(aztán ha ott is röhögőgörcsbe törnek ki, akkor én előre szóltam XD )

ja, amúgy hogy a gyereke két napig fosott, arról ő tehet (ahogy írta is), és még mindig úgy hiszem, hogy vannak ennél sokkal de sokkal komolyabb problémák is, azzal kellene foglalkozni, nem ilyen csip csup pizlicsálé hülyeségekkel. ha én tehetnék a saját gyerekem két napi rosszullétéről, akkor tuti kiváltottam volna MINDKÉT gyógyszert. de úgy látszik fukar szülőről van szó, aki más életével játszadozik, miközben doktorosdit és gyógyszerészesdit játszik. neki a gyereke egészsége nem ér meg 4.000 forintot se . és ez a szomorú, szánalmas. bezzeg ha ő fosott volna két napig tuti belehalt volna. nem bízik a saját orvosában, kibeszéli az orvosát a háta mögött. remélem olvassa a dokijuk ezt a cikket, és lesz retorzió!

nehogy én is bekopizzam, hogy te miket szoktál írogatni egy valódi panaszosnak, akinek nem az a legnagyobb gondja, hogy a gyereke 2 napig fosik. 3:)

amúgy nem érdekelnek a személyeskedő véleményeitek, még mindig nem tartom bántónak a hozzászólásaimat: egy szinten vannak a cikkíró értelmi színvonalával (direkt úgy írtam, hogy megértse 3:) )

defné 2015.07.16. 22:15:12

@asztalosani:

@eßemfaßom meg áll:

Nem unjátok még ezt a gyalázkodást,vagy nincs jobb dolgotok?

she_wolf 2015.07.16. 22:16:28

Ezek után miért is csodálkozom azon, hogy ritka, ha a poszter megjelenik?

@bubbii:
Nyugi, @zünüke: bicskája is bele fog törni, előbb-utóbb ő is legyintve feladja, mint ahogy már nagyon sokan megtettük itt.

swiss blend 2015.07.17. 00:12:00

@eßemfaßom meg áll:

Megértem én,hogy szereted a pontosságot de tulajdonképpen mire akarsz kilukadni? Mert ezidáig ez homályos.

swiss blend 2015.07.17. 00:21:23

@asztalosani:

Például milyen sokkal komolyabb problémákkal óhajtasz foglalkozni?

Hahóóó Despota @asztalosani új posztot akar!!!

asztalosani 2015.07.17. 07:03:33

@swiss blend:
értelmes kérdésre értelmes válasz:

nesznye :) , itt van egy -friss ropogós, és nem egy csip-csup két napig tartó fosikálós sztori, amiben a beteg megkapta az ellátást még aznap (!), és gyógyszert is írt fel az orvos (!), amit a szülő sóher révén nem váltott ki.

"Sokat tépelődtem, h megosszam a gondolataimat a kórházi viszonyokról, mert a téma érzékeny és mindenfajta vitára komoly okot adó. De nem tudok elmenni mellette szó nélkül. Igaz, eddig, amíg nem kellett ilyen helyre járnom, azt gondoltam, hogy a híradások nézettségének növelése miatt téma a téma vagy mert egy bátor ápolónő nagyot akart tenni. Nem így van! A probléma nagyon súlyos és az életünkkel fizethetünk érte.
Előre leszögezném, hogy nem áll érdekemben senkit megsérteni, megbántani avagy csak általánosítani sem. Hiszem és tudom, hogy vannak, léteznek rendkívül becsületes és szakképzett orvosok, ápolók és mindenféle kisegítő személyzet. Előre is elnézést kell kérjek, ha ismeretlenül és igaztalanul megbántanám, megsérteném őket, nem nekik és nem róluk szól.
(Nem Mezőkövesdről van szó!)
Sajnos pár hónapja egy hozzátartozómhoz kell bejárnom, bejárnunk pontosabban, mert súlyos szívbetegsége miatt kórházba került. A nagy ijedtség után, ahogy a a mentő visítva elvitte és beért egy bizonyos kórház sürgősségi intenzív osztályára nyugodtabbak lettünk, hisz jó kezekben van, jó helyen van, mert hát kórház.
- Siessetek, mondta a diszpécser, mert nagyon rossz bőrben van...siettünk és jó pár közlekedési szabály ellen is vétettünk bizonyára, h gyorsan odaérjünk. Oda! Itt kezdődik az első gond...az ODA nagy egészségügyi körzetesítés miatt nagyon messze esik, értelmetlen agyrém. De hát ODA kell menni. Odaérünk éjjel idegesen, feszülten...érdeklődnénk, de nincs kitől csak sokára...közben tik-tak-tik-tak...feszültség nőttön nő! Végre érkezik valaki, aki szenvtelenül mindenféle zagyvaságot mond és a többi...végre kiböki, hogy igen behozták, ott van a sürgősségin. Azt nem mondaná, h merre menjünk, kit keressünk...kérdezzük meg amott, majd ott mondanak valamit. Szinte ráéreztünk, h merre menjünk és odataláltunk. Az ottani nővérpultnál mondták, h igen itt van, bemehetünk...Probléma 2 következik. Áll ott egy fehér köpenyes kis valaki, aki nagyságát bizonygatva közli, h ide aztán nem...egyébként is magas volt a vérnyomásom...félig feltettem a falra, maradjunk annyiban...és bementünk...csövek, gépek, minden...de az első kedvességgel is itt találkoztam...az ottani nővérke végre mindent elmondott, amit tudott és nyugtatott bennünket...de a maszk nem működött, az a vacak összevissza sípolt. Hát igen, nem minden működik jól, nem minden mai darab és így tovább.....Még itt, ekkor intéznünk kellett további dolgokat, átvenni ezt, átvenni azt, aláírni itt, ott. Na és az orvossal két szót váltani...na azt nem, mert borzalmasan elfoglalt volt. Hogy átvegyük a dolgokat 3 különböző helyre kellett mennünk, ahelyett hogy a beteggel lehettünk volna...majd gyakorlatilag kidobtak bennünket. Szomorú valóság.
Aztán jöttek a szorgos látogatások, ahol szembesültünk mindennel:
- nem a beteget kezelik! hanem a betegséget! a legmegrázóbb volt számomra. Egy kedves szó, egy simogatás, még egy kedves mosoly sem ment a beteg felé. Csak ezt add neki, azt kösd be, forduljon már...már ha eltalálják a beteget. Mert ugye ITT nem mindig tudták ki kicsoda, kinek mit kell adni és miért. Nem vezetnek rendesen papírokat, h ki mikor, milyen gyógyszert vett be vagy kapott. Szó szerint így működik: Mamika reggel milyen gyógyszert adtam és mennyit? gasp hangulatjel Ja, hogy elfelejtenek infúziót bekötni, az smafu vagy ha be van kötve, ellenőrizni, h csöpög-e. A mellettünk lévő nagybeteg mami infúziója abszolut nem ment...jelzem, teljesen magatehetetlen, beszédre képtelen, szólok én, mert csöngetni ugye nem tud...nem is tudna, mert a forrasztás elengedett és nem működik...szóval szólok, semmi, megint semmi és megint semmi...hát hozzápiszkáltam én, mert neki ez életet ment. És csöpögött...500 forintokért tolják ki a mosdóba a betegeket? Vagy ha nem, hát pisiljék össze magukat, nonszensz, könyörgöm! ÁÁÁÁ, persze a legnagyobb sztori!
-Jó napot! Jó napot! Sajnos nem kap a mami ebédet, mert nem ért be 11 óráig!
Hát kínomban elkezdtem röhögni. Mondom: mi délre sem igazán terveztük, de hát bocsi, de félig-meddig majd megfullad a beteg, stb, stb.. Széttárja a kezét...és elmegy. Hab a tortán, hogy öcsém ezután lesi-nézi a falakat...és csak kiböki: klíma nincs?"

folyt...

asztalosani 2015.07.17. 07:04:48

@swiss blend:

folyt
"Bazdki, ilyen nincs, hát még kaja sincs ember!!! Igaz, a kajás hölgy visszajött és odasúgta, h tudna mégis adni egy ebédet, mert sunyiban egy jól alvó betegtől lenyúlta és ideadná. Ez az emberség kérem, de ugyanakkor elszomorító! Van kaja...hoppá: kés villa, kanál...ha nem hozol, mint az állatok. Ha gyógyszert sem hozol magaddal otthonról, akkor hajaj. És ez komoly! 100 beteg, 2X2 mosdó...az két WC és két zuhanyzó. Sorbanálláshegyek...vagy ülés vagy fekvés...és sipákolnak, ha bepisilnek a betegek. Szerencsétlen betegek alig tudnak kiérni, csoszogva, botladozva és nincs segítség. Számtalanszor átmentünk ápolókba, nővérekbe és vadidegen embereknek segítettünk. És ez a kórteremben is így van. Egymást segítik a betegek, mert nincs más...elosztják-kiosztják a gyógyszereket, amiket összekevernek, felvágják egymás ebédjét, etetik egymást, fésülik egymást...ne soroljam tovább. Minden nap, ebéd előtt beköszön egy hölgy: jó napot, papucsot, pizsamát, tököm tudja mit kínál még hangosan...te szent ég...eljutunk majd oda is, hogy kis fejfa, nagy fejfa akciósan eladó?!...ki ad ilyenre engedély? vagy kit kell megkenni, h ilyet meg lehessen tenni?...Telefon csörög a nővérpultnál...vészjelző visít szintén itt...ülnek ott vagy hatan és semmi reakció, csak megy a mit veszel fel holnap este a mittudomén milyen bulin. Szörnyű...Essék szó a dokikról is. Az akit az első alkalommal feltettem a falra, ja mert h rezidens doki volt, az készséges és úgy vágja a latint, h az csoda. Büszke is rá! Én is! Csak én nem vágom a latint...jaaaa, azt mondja...azóta latinul tanulok autodidakta módon...de ez legalább mond valamit. A többi már érdekesebb...Rohanok, szakrendelésem lesz, Hú most nem érek rá...ezek a mondatok teljesen kielégítőek a beteg állapota felől. De ezek is beszélnek legalább...és vannak a sportoló orvosok, akik folyamatosan rohangálnak, ha kérdezni akarunk valamit...és vannak továbbá a teleportáló orvosok. Döbbenet.
Ha kérdezem, h na hogy is van az a ideg-ingerület vezetési gubanc...miért, az van neki? Ne légy ideges...azt sem tudják ki kicsoda, mivel, miért, mit kap...
Van egy napló, kórlap vagy mi...Na...azon minden van mint a mesében, de nem tudnak kiigazodni rajta. Kapta, nem kapta...gyógyszer, injekció, infúzió...káosz. A betegek mondják meg bent a teremben ember, h ki mit kap, mert nem találják el. Anyámnak kétszer adták be ugyanazt a gyógyszert, két külön nővér! Ja, te már beadtad? Be! Én is! Paffff és mindenki megy dolgára...Istenem...ide nem gyógyulni jönnek az emberek? Vagy ez nem az az intézmény?
És sok minden más...Luxus betegnek lenni. Luxuskategória! Annyit fizetsz, h a gatyád rámegy. De! Fizetünk, orvosnak, nővérnek! És Igen! Elfogadják! Simán...és néha előfordul rosszalló pillantás, h ennyi? Ennyi...de azért elveszi! Luxus a bentlét és akkor sem vagy sokkal beljebb. Luxus a látogatás is, mert utazás, ez az, amaz.
Pénz...de legalább értelme lenne. Végülis az EÜ és a foci között megvan a kapcsolat. Mi temérdek pénzt...pénzt?!...milliárdhegyeket tömnek a stadionokba? És a kórházakba is! Csak azt egyből saját zsebből tesszük a másik saját zsebébe. Vajon az mennyi lenne éves szinten? Abból lehetne-e új életmentő gépet venni?
Én testnevelő vagyok, imádom a sportot...de ez a tömérdek pénz, ami a stadionokba áramlik...ha ennek töredékét az egészségügyre fordítanák, nem mondaná a beteg, hogy haza akarok menni meghalni. A focin azért a pár ezer szurkolóért ekkora hűhót kell csapni? És azért a sok betegért, gyógyulni vágyó emberért, akik élni akarnak még? Azok? Nem fontosak...csak megjegyzem, a foci csak ilyen...tegnap összefutottam egy gyerekkori jó barátommal, akinek a lánya 8, azaz nyolcszoros világbajnok a sportjában, nagy reménység, bár már bizonyított és nem talál managert, szponzort, támogatót? Azon kell gondolkodnia, hogy azeri válogatottá teszi, mert ott figyelnek erre?
Mi menjünk Ausztriába gyógyulni? Szörnyű...szörnyű ahogy a kórterembe be vannak zsúfolva az emberek, egymás hegyén-hátán, mert nincs hely...hogy kint a folyosón felejtenek betegeket...hogy a kórtermek előtt csörömpölve húzzák végig a fémládát és viszik az elhunytat benne, megállva, kicsit flörtölve közben a nővérekkel, h egy infúzió bekötéséhez 3 ember kell néha, mert nem tudja, h kell...Istenem...hogy mennyit jelent az, h melyik orvos veszi fel, melyik szintre kerül, mennyire kap ellátást? Fizette az eü hozzájárulást, tb-ét, mittudomén mit...adót...és ennyi az ember odabent?
Beszélnem kell azért a másik oldaláról is, mert ez a szívmelengető! Ha jó szintre kerülsz..."

folyt...

asztalosani 2015.07.17. 07:17:26

@swiss blend:
folyt
"A beteget kezelik! Nagyon fontos dolog, a legfontosabb: a beteget és nem a betegséget. Megszólítják kedvesen, megsimogatják, érdeklődnek, nevükön szólítják, mosolyognak. Egy mosolynak gyógyító ereje van, egy érintésnek, egy kedves szónak gyógyító ereje még nagyobb! Ilyen emberekkel is találkoztam. És mindenféle sallang nélkül teszik a nem mindennapi dolgukat, nincs unott arcuk, fáradt arcuk és nincs jó fizetésük sem, de teszik rendületlenül, lelkiismeretesen a betegért, mert ez a HIVATÁSUK! Elszorul a torkom, ha rájuk gondolok. Kevesen vannak, egyre kevesebben. Nem olyan, mint egy autóműhely, kilyukadt a kerék, megragasztom, mehet. Emberekkel foglalkoznak! Nem tárgyakkal. Miattuk vettem fel anno a fekete pólót, szolidaritást vállalva, miattuk, mert egyetértek a céljaikkal, a törekvéseikkel. Az ő nevükre emlékezni fogok évek múlva is.
Tudom én, hogy nagyon nehéz, kevesen vannak sok munkára, futószalagszerűen. Azzal is tisztában vagyok, hogy vannak brutálisan bunkó betegek is. Azzal is, hogy sokan belefásulnak, belefáradnak és sok mindent láttak már. Azt is megértem én, hogy ennyi a fizetés, amennyi...illetve ezt nem értem meg! Azt is hogy a pénz miatt a jó orvosaink elmennek és itt maradnak azok, akik vagy nagyon nagy magyarságtudattal bírnak, lelkiismeretesek, stb. De felhígultak, sok a szakképzetlen is, valljuk be! Aki nem odavaló, aki egyfajta morbid vágytól hajtva akar "gyógyítani".
Az én betegem, nem akar többé beteg lenni. Vagy meg akar halni vagy hazamenni, de többet vissza sose!
Ez normális dolog?
A Vészhelyzetben Green dokiék totál másképp csinálták...a valóság viszont itt van. Fennen hirdeti egy tábla a kórháznál, h milyen súlyos pénzek kerültek most ide...örül az ember lelke, hisz ez jó...épül-szépül-megújul... biztos? mert ebből kevés látszik...fúrnak-faragnak, poroznak...és csak nem alakul, de pénz egyre kevesebb, a rávaló fogytán...lobbik, érdekek talán?
És a csattanó! Ebben a pillanatban hívott, h túl van még egy vizsgálaton, az első olyanon, amiért bekerült, mert addig számunkra érthetetlen vizsgálatai is voltak, amelyek sehogy sem passzoltak sehová. Jobban van, de jönni akar haza...én szeretném ha jönne! Nagyon szeretném, mert itt a helye, nem ott, de gyógyultan...majd én/mi gyógyítjuk!
Elnézést kérek mégegyszer mindazoktól, akiket megbántottam. Nem szándékos és biztos vagyok benne, nem mindenhol van ez így, sőt...bízom benne.
Nagyszerű és felelős hivatás az övék minden szinten, ezt tudom, de a mai világban betegnek lenni inkább egy kórság, luxus és nagyon bátor dolog.
Csak jó egészséget tudok kívánni mindenkinek!"

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

na bszus, ez már cikk és van értelme "szétcincálni" apró kis darabokra, mert többet tanulhatunk, mint abból a cikkből, amiben a "felelősségteljes" (ugye-ugye?) sóher szülő doktorosdit játszik, és nem akarja kiváltani aZ ORVOS ÁLTAL ELŐÍRT gyerekének a gyógyszert.

a cikk író (aki nem én vagyok egyébként) ráadásul MÉG pozitív tapasztalatokat is ír: hogy hogyan kellene másként csinálni.

az ilyen embereket és cikkeket kellene megbecsülni!!!

nem pedig a pocskondiázós, doktornak képzelő fosós gyerek sóher anyja által írt cikket... 3:)

(IGEN, NYUGODTAN NEKEM LEHET MÉG ESNI, DE AZÉRT LÁSSUK MÁR BE, HOGY VAN EGY SZINT AMI ALÁ NEM KELLENE MENNI. EZ A FENTI 2 NAPIG FOSÓS GYEREK ANYJÁNAK SZÓL. ÉS ÜZENNÉM NEKI: HA UGYANAZT LEVÁGTA AZ ORVOSNÁL AMIT ITT A PRAXISON, AKKOR TELJES MÉRTÉKBEN MEGÉRTEM (!) AZ ORVOS TETTÉT. DE AZ IS LEHET, HOGY AZ EGYIK FOSELLENES GYÓGYSZERT NEM A GYEREKNEK ÍRTA FEL....HANEM AZ ANYJÁNAK SZÓFOSÁSA ELLEN... 3:) SŐT AZ IS LEHET, HOGY AZ ORVOS AZT IS HOZZÁTETTE: "A KÉT GYÓGYSZERE KÖZÜL EZT ÉS EZT VÁLTSA KI, DE ITT EGY MÁSIK RECEPT, HA ESETLEG EZ NEM LENNE AKKOR NE KELLJEN MÁR VISSZAJÖNNIÜK", CSAK HÁT LEHET AZ OKOSKODÓ KÉTOLDALÚ AKUT SZÓFOSÁSBAN SZENVEDŐ "ANYUKA", EZT MÁR KÉPTELEN VOLT MEGHALLANI, VAGY ÉRTELMEZNI. )

asztalosani 2015.07.17. 07:20:58

@swiss blend:
na mit gondolsz?
kellőképpen kimerítő posztot kaptál?
:)

asztalosani 2015.07.17. 07:24:05

@swiss blend:
vagy éppen kielégítő volt számodra?

nem gondolod, hogy ilyen komoly problémákról kellene inkább cikkezni?

(na most pedig engedelmeddel megyek aludni: 48 órája nem aludtam.)

hajatsermuta 2015.07.17. 09:29:12

@asztalosani:
"kellőképpen kimerítő posztot kaptál? "

Kevesebb több lett volna.

swiss blend 2015.07.17. 09:59:27

@asztalosani:

Hogy mit gondolok?

-Megnyerted a szófosás versenyt a praxison.

forge 2015.07.17. 10:41:09

@asztalosani:

Az anyuka mit "vágott le" itt a praxison? Én hiába olvasom el 100X a hsz-at sehol nem találok olyan bejegyzést amiben felesleges szófosás,vagy hiszti lett volna.
Ezzel ellentétben te harmadik napja tombolsz.

forge 2015.07.17. 10:47:23

@swiss blend:

Szerintem arra szeretne kilukadni,hogy arról az egy teljes napról-amikor a gyerek otthon maradt-az orvos miért adott igazolást visszamenőleg.Az istennek se érti meg,hogy az orvos délután rendelt a posztoló csak akkor tudta vinni a gyereket.

she_wolf 2015.07.17. 11:57:52

@asztalosani:
Biztosan van értelme, csak én nem látom a rengeteg felesleges adaléktól.
A hozzátartozó akut szívprbléma miatt mentővel kórházba került.
Számomra ez az általad idézett írás értelme. Nem a körítés, mert azt mindenki saját maga is megtapasztalhatja egyszer ebben, egyszer abban a kórházban. Mindennapos, tudniillik. Ez nem azt jelenti, hogy így jó, de ez van, és még te sem tehetsz semmit ellene, hiába próbálod eladni magad itt úgy, mintha te lennél a megfellebbezhetetlen atyaúristen!
Szívroham? Nagy kaland, sajnos, sokan vannak ezzel így, és ha nem vigyázol, ha minden szaron így felhúzod magad, te lehetsz a következő! A napi ötszöri rántott húsos szenyó azért ki tudja csinálni a koszorúereket.
És ne ordíts, itt senki nem siket!:)
Tudom, hogy véletlenül sem tennéd meg, de ilyen esetben jó lenne megjelölni a forrást, mert a naív ember (én) még azt hiheti, hogy azért nem alszol 48 órája, mert ezen dolgoztál (hiába hárítasz, hogy te nem is!)!
Jó tanács: a kialvatlanság is gonosz dolgokat tud ám művelni a szervezettel, úgyhogy pihenj, lehetőleg jó sokat!:)

(Személyes észrevétel: van egy "Csendes Don"-t is megszégyenítő ívű írás, ami nem fér el 10 ezer karakterben, és mindez úgy, hogy az írója azt a kurva "hogy" szócskát képtelen leírni, csak rövidítve. Biztosan így spórolt a karakterekkel. Agylobot kapok:D)

she_wolf 2015.07.17. 12:05:12

@forge:
Mint ahogy azt sem érti, hogy miben rejlik a poszt értelme. Elakadt a fostengerben, meg a papírmunkában. Pedig teljesen másról szólt a történet. Még sorok közt sem kell bogarászni, mert a poszter világosan tette fel a kérdéseit, amire határozottan megfogalmazott válasz a mai napig nem érkezett.
Én meg ezt nem értem.

forge 2015.07.17. 19:32:19

@mig54:

"....amire még megfogalmazott válasz a mai napig nem érkezett."

Ez a kérdés még Anit is megfoghatta,mivel egy oldalt sem írt róla!! (:D)

she_wolf 2015.07.17. 19:35:05

@forge:
Pontatlanul idéztél:)
Nyugi, szerintem most álmodja meg!:)

qbr 2015.07.17. 23:18:41

@mig54:
Korábban megírtam, hogy kizárt, hogy a Hidrasec felírásért bármiféle juttatásban részesült az orvos

she_wolf 2015.07.17. 23:39:10

@qbr:
Visszalapoztam és elnézésedet kérem, nem vettem észre, hogy mit válaszoltál @drappa írására. Kérlek, ne haragudj!
Engem speciel nem izgat, milyen összetevőkből áll az orvosok bére, nem foglalkozom vele.
Csakhogy meglepődnél (vagy talán nem is), hogy hány embert foglalkozat ez a kérdés. Ne kérdezd tőlem, hogy miért, mert engem csak az érdekel, hogy velem bánjon rendesen! Gyógyítson meg ha van a bajomra medicina, vagy bármilyen más orvosi mód. Ha nem jön össze, akkor pedig így jártam.

qbr 2015.07.18. 07:21:16

@mig54: a jelenseg maga letezik, ezt kar tagadni. de jellemzoen generikusok eseten, ahol ua az ar, a hatoanyag, sot gyakran a gyartohely is, csak ujra van csomagolva. es aztan a patikus meg helyettesit az aktualis nagyker akcionak megfeleloen. de a feliras maga nem felesleges, aki beteg, annak szuksege van gyogyszerre.

meg egy megjegyzes a "meregdraga"-hoz: a problema kivaltoja a rantott hus - ehhez az alapanyagok, a hus, az olaj boven megvan 2-3000 Ft. valahogy megis a gyogyszer a "meregdraga"

asztalosani 2015.07.18. 10:07:36

@swiss blend: @mig54:

egy általános iskolai felvételi teszten is elhasalnátok, kompetenciafelmérésről, szövegértelmezésről már ne is beszéljünk!

asztalosani 2015.07.18. 10:10:35

@mig54:
a saját fostengeredben te akadtál el, mert valaki már válaszolt rá, csak azt a csipás szemeddel nem vetted észre és károgsz mint a varnyú

apropó:
minek a facnak kellett leírnia a gyereke fosását rizsának, miért nem lehetett csak beküldeni egy egy mondatos kérdést?

"x gyógyszer után a gyerekorvos kap valamit?"

minek a facnak kellett nekünk megtudni, hogy a gyereke két napig fosott???

asztalosani 2015.07.18. 10:11:06

@hajatsermuta:
mint írtam: nem az én tollamból származik

asztalosani 2015.07.18. 10:18:10

@forge:
nem kis szívecske, te nem érted:
ad.1.: HOL VAN AZ ISKOLAORVOS?
ad.2.: HOL VAN AZ A 3 NAP AMIT A SZÜLŐ IGAZOLHAT?
ad.3.: MIÉRT NEM AZ ORVOSÁTÓL KÉRDEZI MEG HOGY MIÉRT AZT A KÉT GYÓGYSZERT ÍRTA FEL?
ad.4.: MIÉRT NEM AZ ORVOSÁTÓL KÉRDEZI MEG, HOGY KAP-E PÍÍÍNZT A FELÍRT GYÓGYSZER UTÁN?
ad.5.: MIÉRT A PRAXISON NYOMOZGAT AZ ORVOSA UTÁN?
ad.6.: MIÉRT NEM MERTE AZT MONDANI AZ ORVOSÁNAK (SZEMTŐL SZEMBE), HOGY NEM FOGJA KIVÁLTANI AZ ÁLTALA FELÍRT GYÓGYSZERT, MERT MÁR A GYEREKE NEM FOSIK?

3:)

asztalosani 2015.07.18. 10:18:57

@forge:
akkor minek olvasod, ha így gondolod, drága forgyi? :D

asztalosani 2015.07.18. 10:25:40

@mig54:
bszki mig: akkor legyen fosásod helyett neked szívrohamod, ha már "mindennapos dolognak" és "nagykalandnak" tartod! majd megnézem hányadik szívroham után fogsz te fosásárt könyörögni 3:)
vagy adjanak be neked a kórházban 3x egymás után ugyanolyan gyógyszer, na azt majd tarthatod "nagykalandnak", ha utána hosszan tartó eü problémád lesz!

bszki, nem hittem volna hogy ennyire mélyre lesüllyedsz!

forrás? minek? praxison nem szokás, akkor meg mit követelőzöl?

olvasd el kende könyvét, ha már ennyire kibacottul sok időd van a szófosásra. egy történet 10 oldal kb, annyit más is kibír, bár ha diszlexiás vagy, amiről nap mint nap tanúbizonyságot teszel nehezebb lesz...

forge 2015.07.18. 11:44:51

@asztalosani:

-Iskolaorvos ma már nem létezik egy iskolában sem.Te leragadtál valahol a 80'-as éveknél.
-Hogy mi van a gyereknek a 3 napjával (látom ez nagyon érdekel) erre választ nem tudok neked adni,de feltételezem így év vége felé már nem volt belőle.
-Neked amikor gyógyszert ír fel az orvos akkor széleskörű tájékoztatást kérsz arról,hogy miért az adott gyógyszert kapod?
-Ha történetesen te lennél kíváncsi a pontgyűjtés valóságtartalmára te megkérdeznéd az orvost,hogy ez igaz-e vagy csak városi legenda?
-Mit értünk a nyomozgatás alatt? Egy nyilvános,orvosi témákkal foglalkozó blogon tette fel a kérdést semmi egyéb nem történt.
-Egy beteg az orvosnak ilyet nem mondhat-legalábbis az intelligensebb réteghez tartozó beteg nem sérti meg az orvosát-hogy 'én ezt a gyógyszert ugyan nem fogom kiváltani,mert amire adta kedves doktor úr/nő az a panasz már nincs.
Mondjuk rólad simán elképzelem,hogy az orvost 10 perc alatt kikészíted a tudálékosságoddal.

defné 2015.07.18. 12:57:21

Iskola orvos már régen nincs,talán az eldugott kis falvakban még talán.Ma egy gyerek ha az iskolában rosszul lesz hirtelen, három verzió van.Ha nem súlyos telefonálnak a szülőnek vigye haza,ha baleset éri és nem tudnak várni,akkor vagy a pedagógus viszi ki az orvoshoz,vagy mentőt hív az iskola.

"Mi a facnak kellett nekünk megtudni,hogy a gyereke két napig fosott"?
Mert gyakorlatilag e köré épült a poszt lényege.A gyomorrontásból vagy vírusból adódó hasmenés,a jelentős javulás,és az ezt követő felesleges hasfogók felírása 4000 forintos árban.Megjegyzem,hogy én sem váltottam volna ki ha látom,hogy a gyerekemnek elmúlt a hasmenése mert minek? Én nem hiszem,hogy sóherágra utal az ha valaki egy szükségtelen gyógyszert nem vált ki.

she_wolf 2015.07.18. 14:40:15

@asztalosani:
A szövegértelmezésbeli hiányosságokra később visszatérek, rávilágítva arra, hogy jellemzően már megint másra (ebben az esetben újfent rám) vetíted ki a saját problémádat.

she_wolf 2015.07.18. 14:49:07

@asztalosani:
@qbr: és én kutúremberekhez méltóan megbeszéltük a dolgot, tehát nem hiszem, hogy megerősítést várt volna. Pont tőled. (már megint humorodnál vagy:D)

Azért kellett megtudni, hogy hasmenése volt a gyereknek, mert így kerek a történet. Ez vezette fel a kérdést, miszerint: kap-e az orvos bármiféle juttatást a felírt gyógyszerek után, illetve miért azt a két gyógyszert írta fel az orvos?
Szövegértés 1.0 version:)

A forrás megjelölése csak neked, és a hozzád hasonlóan gondolkodó (értsd: "leszarom!" típusú) embereknek okoz problémát, a normálisabbja közzéteszi, hogy az olvasók lássák, tudják, hogy nem saját kútfőből származik az írás. Ezzel mintegy védi is magát.

she_wolf 2015.07.18. 15:29:11

@asztalosani:
Magamat kell idézni (mert hozzád képest én már akkora ember vagyok, hogy úgy érzem, megtehetem:P):

"Nem a körítés, mert azt mindenki saját maga is megtapasztalhatja egyszer ebben, egyszer abban a kórházban. Mindennapos, tudniillik."
De idézlek téged is, nehogy diszkriminációval vádolhass:

"bszki mig: akkor legyen fosásod helyett neked szívrohamod, ha már "mindennapos dolognak" és "nagykalandnak" tartod!"
Szövegértés 2.0 version, amúgy asztalosani módra:(
Viszont sajnos valóban mindennapos a szívbetegségek miatti tragédia is:(
Vannak elkeserítő adatokat közlő pdf. file-ok, de azok túl hosszúak és bonyolultak lennének neked, azonban találtam egy rövidebb és közérthetőbb írást színes ábrával, amit még te is megértesz talán a beszűkült figyelmed ellenére:

www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/4139/halaloki-statisztika-magyarorszagon

Mi a helyzet az iskolaorvossal? Az köztudott, hogy nekem nincs gyerekem, így számomra ez az infó semmit nem jelent, és ezt az itt kommentelők zöme tudja is.
De te még mindig az a sötétben bújkáló, onnan kiköpködő ismeretlen kis nímand vagy, aki voltál.
Ezért nem tennék soha, egyetlen petákot sem a szavaidra!
Az, hogy néha igazat adok neked valamely véleményeden elgondolkodva, egy dolog. De hogy soha, egyetlen állításodat el nem hiszem (hiteles alátámasztás nélkül), arra mérget vehetsz!

she_wolf 2015.07.18. 15:34:52

@qbr:
Köszönöm!:)
A megjegyzésedhez nem fűznék hozzá semmit, feleslegesen vinné el a beszélgetést egy újabb irányba.

asztalosani 2015.07.18. 20:36:19

@forge: @defné:

árnyékra vetődtetek ISMÉT!

na itt látszik, hogy nem igazán éltek a jelen időben és fogalmatok sincs miről írtok, csak annyi a lényeg hogy a sületlenségeitekkel állandóan ellentmondásba keveredjetek velem, ami már szánalmas!

"Az iskola-egészségügyi ellátás iskolaorvos és védőnő együttes szolgáltatásából áll, amelyet fogorvos és fogászati asszisztens közreműködésével látnak el."

"Az iskola-egészségügyi ellátást az iskolaorvos teljes vagy részmunkaidőben, a védőnő teljes vagy részmunkaidőben, illetve a területi védőnő körzetéhez tartozó feladatként végezheti. Az iskola-egészségügyi ellátást végző iskolaorvos és védőnő tevékenységét a gyermek, a tanuló háziorvosával (házi gyermekorvosával), illetőleg területi védőnőjével egyeztetve és vele együttműködve végzi."

lehet googlézni kis bogaraim!!!!

asztalosani 2015.07.18. 20:44:48

@forge:
1. lsd előbbi hsz-mat
2. akkor azt is írja le, hisz úgy kerek a történet
3. ha kell (mert pl nem ismerem azt a gyógyszert) akkor igen. ez miért baj? a betegnek joga van kérdezni, az orvosnak meg kötelessége tájékoztatni.
4. igen, lehet számodra hihetetlen, de megkérdeznék ilyet tőle.
5. nyomozgatás, pl: ez. amúgy nemrég volt itt egy olyan cikk is, amelyben valamelyik orvos egy órával húzott el a rendelési idejének vége előtt. ha jól emlékszem ott az első hsz. (tempusz) volt és azt írta: mit nyomozgat a poszter az orvos után. nos ha az nyomozgatás, akkor ez mi???
6. nem mondhat? na ne vicceljünk már! az hogy nem mondja, de mégsem váltja ki, azzal nem sérti meg? jó vicc, szerintem ezt te sem gondolta végig. látni fogja hogy nincs kiváltva.
ha gerinces lenne a cikk írója, elmondta volna szemtől szemben.

nekem cuki orvosaim vannak, ismernek régóta. ha orvoshoz megyek nem körítek, elmondom mi a panaszom, mit gondolok, és utána meghagyom nekik a döntési szabadságukat. sőt tőlem a saját háziorvosom el is várja hogy így menjek be hozzá.

defné 2015.07.18. 21:24:44

@asztalosani:

Te most hogy képzeled el az iskolaorvosi szolgálatot,hogy az iskolaorvos egész hónapban hétfőtől-péntekig az iskola épületén belül ül,és várja hátha beesik egy beteg gyerek?
Esetleg a kötelező oltásoknál vagy a kötelező orvosi vizsgálatoknál van jelen,de semmi több.
Nem értem,hogy az iskolaorvos hogy került itt képbe?

defné 2015.07.18. 21:29:32

@asztalosani:

És még ha látja is az orvos,hogy a gyógyszer nem lett kiváltva,akkor sem fog semmi sem történni,mert ez nem egy antibiotikum volt ami fontos.
Nem váltotta ki mert a gyereknek már nem ment a hasa,ezt azt hiszem háromszor leírtam már.

she_wolf 2015.07.19. 01:47:15

@asztalosani:
Nem voltam rest, túrtam. Nem is kellett sokat, mert első találatnak hozta be azt, amit idéztél.
Ha már te lusta voltál, megteszem helyetted én, linkelek egyet:

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700026.NM

És hogy miért nem linkelsz? Találtam mást is az iskolaorvosok által ellátandó iskola-egészségügyi feladatokra vonatkozóan, figyu!:

"4. Elsősegélynyújtás
Az iskolában bekövetkező balesetek, sérülések, akut megbetegedések elsődleges ellátása, majd a tanuló háziorvoshoz, házi gyermekorvoshoz, illetve egyéb intézménybe irányítása."
A forrás ugyanaz, és egyre világosabb, miért nem jelölöd meg őket. Kisstílű nethuszár vagy:(

she_wolf 2015.07.19. 02:33:24

@defné:
Biztosan:)
Pedig ez legyen a legnagyobb tévedése életében, merthogy itt kotlok (és fogok is egész éjjel, mert dolog van), és üresjáratok alkalmával netezek is kicsit, találtam valamit a kérdésed jogosságát alátámasztandó:

"6. Az iskola-egészségügyi ellátás körzetei

7.§ (1) Az önkormányzat az iskola-egészségügyi ellátást, - mely iskolaorvos és védőnő együttes szolgáltatásából áll, amelyet fogorvos és fogászati asszisztens közreműködésével látnak el - három iskolaorvossal, hat védőnővel és öt gyermekorvossal, illetve két gyermek fogorvossal látja el."

Ez Belváros-Lipótváros (Bp. V.Ker.) vonatkozásában értendő, ahol van hat fő gyermek háziorvos. Belőlük rögvest kicsippentünk hármat, hogy a suli területén belül csücsüljön, és hogy majd irányítsa el a kis beteget a házi gyermekorvos kolleg(in)ához.
(Most nagyon röhögök:D)
Ja, a link se maradjon le:
www.belvaros-lipotvaros.hu/_user/browser/File/egyseges_rendeletek/2014/2013-02%20egys%20eg%C3%A9szs%C3%A9g%C3%BCgyi%20alapell%202014%2003.pdf

De a rossz poénokat félretéve és a posztra koncentrálva: ha elviszi @drappa a gyereket iskolaorvoshoz, úgyis átirányítja őket a házi gyermekorvoshoz, és addigra tuti, hogy szegény gyerek még a napot is lehasmente volna az égről!
Anyu így rövidre zárta a kört, más épeszű ember is ugyanígy tett volna a helyében. Szerintem:)

defné 2015.07.19. 13:41:26

@mig54:

Persze,hogy átirányította volna ezért van a körzeti gyermekorvos,ezért tartozunk valamelyikhez.Én például az iskolában rendelő iskolaorvost még tanuló koromban láttam utoljára,az pedig még "Mátyás király idejére" tehető. :D

she_wolf 2015.07.19. 13:55:07

@defné:
De most őszintén: ha a tanár látja a gyereken, hogy valami baj van, nem egyszerűbb a szülőt értesíteni, aki a már megszokott rend szerint a saját gyermekorvosához viszi a kissrácot? A gyermekorvos pedig nem véletlenül adta ki utólag az igazolást, csak úgy, bemondásra.
Vihar a biliben, akadékoskodás, jogtár kedv szerinti, és teljesen okafogyott citálgatása, szavakba kapaszkodás (no és természetesen a hozzászólók minősítése többször is tévesen leírt fogalom alapján), ésszerűség és hatékonyság helyett!
Sajnálatos, hogy ezen a blogon minden maradt a régiben, pedig nagyon bizakodva vártam a folytatást Despota készerszünete után:(

asztalosani 2015.07.19. 14:30:52

@defné:
nem vagy egy gyakorlati lény az látszik, és az is hogy nem volt soha gyereked.

a gyakorlatban ez úgy működik, hogy egy ráérő tanár, titkár, hivatalsegéd, takkernő, iskolatárs átkíséri a legközelebbi körzetis gyerekorvoshoz (aka kijelölt iskolaorvos) a gyereket és vár vele. ha végigolvastad volna, akkor kiderült volna számodra, hogy nem csücsül ott senki iskolaorvosként, hanem a legközelebbi körzetis az. bár aki nem tud olvasni és szöveget értelmezni, attól mit is várjunk?

elsősegélynyújtás: kis szívecském! tudjál már az elsősegélynyújtás és az akut ellátás között különbséget tenni, ha már egy ideje a praxisra írogatsz! e.s.ny: a gyerek tornaórán eltaknyol futás közben az aszfalton: felküldik a tanáriba, a sebét ellátják: fertőtlenítik, bekötik. ha felületi sérülés kap mellé egy ragtapaszt, ha nyílt törés és a tibia egyik fele kikandikál NEM A SZÜLŐT ÉRTESÍTIK, HOGY MENJEN MÁR BE MERT A GYEREKE ELTAKNYOLT, és nyílt törése van, HANEM KIHÍVJÁK A MENTŐKET, és mellette ÉRTESÍTIK (!) a szülőt, hogy balesete volt a gyereknek.Ez nem azt jelenti, hogy beráncigálják, hanem ÉRTESÍTIK, majd a szülő eldönti, hogy el tud-e menni vagy sem.. az hogy a szülőt berángatják az esetleges munkahelyéről hogy vigye haza, mert a gyerekre rájött a fosás, ez nonszensz, miközben ott az iskolaorvos AKI EZÉRT KAP PÉNZT. és az iskolaorvos azért iskolaorvos, mert iskolaidőben elérhető. tehát nem kell hazarángatni a gyereket, majd lerángatni az orvoshoz.... elég csak átküldeni. apropó: ígyis úgyis felírtak volna gyógyszert a kölöknek, amit ígyse úgyse váltotta ki az orvosnak képzelő szülő a gyógyszert, akkor neked nem tök mindegy?????

asztalosani 2015.07.19. 14:34:31

@mig54:

kicsi szívecském: látszik te egy percet sem dolgoztál életedben: nem mindenki teheti meg hogy 8-17-es munkarendben a gyerekért uk mukk fukk 10 kor elmenjen, majd másnap se menjen be dolgozni, mert a gyerekorvos csak délután rendel cöcöcöcö---- nem, nem egyszerűbb.

egyszerűbb a gyereket kísérővel átküldeni az iskolaorvoshoz, ahol megfelelő gyógyszeres kezelést kap (pl.. szén), vagy receptet és már recepttel együtt érkezik haza a kölök. így nem kell a szülőt tök feleslegesen berángatni, stb.

ne legyetek már ennyire infantilisan egysíkúak! gondolkozzatok már!

she_wolf 2015.07.19. 15:12:06

@asztalosani:
A hozzászólókra (különösen a rám!)vonatkozó téves elképzeléseidnek ne adj még te sem túl sok hitelt, mert randa nagy bakokat tudsz lőni, csak úgy mondom neked, merő jó indulatból!
Ki gondolkodik egysíkúan? Miből gondolod, hogy @drappa 8-17-es munkarendben dolgozik? Önéletrajzot (lehetőleg szakmait) nem vársz tőle esetleg?
És ha GYES; GYED miatt otthon van? És ha otthon dolgozik? És ha a munkahelyén ún. rugalmas munkaidőben dolgozik? És ha a főnöke, kollégái toleránsak annyira, hogy szó nélkül -és a kölcsönösség elvén- természetesnek veszik, hogy a beteg gyerekéhez menjen, és másnap is otthon maradhasson vele?
Te gondolkodsz egysíkúan!
És ha már "szabályoskodsz", meg mindenféle előíráshoz ragaszkodsz, akkor lenne egy kérdésem: a tanár miért nem egy kísérőt hívott? Miért az anyát értesítette?
A szénnel kapcsolatban pont @drappa írt valamit. Figyu, bemásolom:

"Asztalosani által javasolt széntabletta kúrához csak annyit tennék hozzá,hogy a gyerekorvos az ominózus vizsgálat közben azt mondta,hogy a széntablettát legközelebb mellőzzem,az nem gyereknek való. :0"

És ne becézgess, nem vagyok sem a szívecskéd, sem a bogarad, de sajnos az eszed sem!:(
(Csak mert olyan ostoba vagy helyből, mint más nekifutásból. De tényleg!)

she_wolf 2015.07.19. 15:21:07

@asztalosani:
"tehát nem kell hazarángatni a gyereket, majd lerángatni az orvoshoz.... elég csak átküldeni."

Átküldeni. Hmm...Hova? Ja, az iskolaorvoshoz. Esztet ércsük. De hol rendel iskolaidőben az iskolaorvos. Mármint helyileg? Hány saroknyira? Vagy hány busz-villamos kombóval városnézve egy gyomorbajos gyerekkel?

@defné-nek van gyereke, köztudott. (Asszem, nem is egy, bár ebben nem vagyok biztos.) Nekem nincs. Ez is köztudott. Hát neked van-é?? És ilyen esetben te mit tennél?
(A válaszod már előre borítékolva, mint ahogy a minősítésem is.)

she_wolf 2015.07.19. 15:22:47

@mig54:
Jav.: "De hol rendel iskolaidőben az iskolaorvos." Pont helyett "?" lenne a mondat végén...

defné 2015.07.19. 20:07:34

Ez az @asztalosani: valami mentális zavarban szenved ez most már 100%-ék.Ilyen akadékos,minden szarba belekötő,okoskodó(közben ostobaságokat író)blog kommentelővel soha még nem találkoztam,pedig egy pár éve nyomom a netet ráérő időmben.
Nála senki nem tud szöveget értelmezni,mindenki hülye,ilyen olyan,csak ő az okos-de nagyon!!

Hogy is becézett zünüke@: lexikon? 'Figyelj ide kis lexikonunk,ma 2015-ben egy iskola sem küld rosszullétre panaszkodó gyereket az iskolaorvoshoz az óra kellős közepéről.Gőzöm nincs,hogy honnan vetted ezt a hülyeséget,de látom foggal körömmel ragaszkodsz ehhez az agymenésedhez.Hová kísérné a tantestületből valaki a gyereket akinek megy a hasa,és rosszul van? Megnyugtatlak már végre,hogy ilyen nincs!Ha a gyerek panaszkodik,hogy nem érzi jól magát akkor a szülőt értesítik telefonon.Ha a szülő valamilyen okból nem tud azonnal odarohanni,és a probléma nem olyan súlyos akkor a gyereket addig a lehetőségekhez képest lefektetik bárhová,hogy nyugalomban legyen.Ha komolyabb panaszai vannak és járóképtelen,akkor az iskola mentőt hív,de semmi esetre sem "viszi vagy cipeli át"semmiféle legközelebbi gyerekorvoshoz aki lehet utcákkal arrébb van.
Istenkém""" ne gyere már nekem ezzel a folyton ismétlődő szakszövegeiddel,hogy: tudjál már az elsősegélynyújtás és az akkut ellátás közt különbséget tenni baz+!! Minek kell ilyen részletesen belemenni egy iskolában bekövetkezett baleset utáni kötelező egészségügyi ellátásba,hogy fertőtlenítik,meg bekötik,de ha nyílt a törés....Ez csak egy felesleges szófosás a részedről.Érthetően leírtam,hogy három verzió lehetséges (és még én nem tudok szöveget értelmezni)ha a nem súlyos telefonálnak a szülőnek,hogy vigye haza a gyer4eket,ha baleset éri és nem tudnak várni,akkor a pedagógus vagy kiviszi vagy mentőt hív az iskola.

Na tessék,már nekem is szófosásom lett.

defné 2015.07.19. 20:11:23

@asztalosani:

Azt lefelejtettem,hogy ha baleset éri akkor "kiviszi" de a baleseti sebészetre viszi sehova máshova nem visznek gyereket.

És van gyerekem,már nem is ovis.

asztalosani 2015.07.20. 08:13:35

@defné:
nem olvastam végig az agymenésedet, de nálunk például átkísérik, "mert ez kötelességük"- ezt nem én állítom, ők mondták.
na tessék akkor tovább fortyogni, hogy titeket ennyire hülyének néznek!

és ha tudnál szöveget értelmezni, ne adj isten jogszabályt értelmezni, akkor nálatok is átkísérnék, nem kennék a szülőre, de hát aki ennyire hülye, és hagyja magát az így járt 3:)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

és kicsi kis szívecském: újra öngólt rúgtál, de mekkorát!
NEM baleseti sebészet, hanem BALESETI AMBULANCIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

látom te még életedben nem voltál baleseti sebészeten, ergo semmilyen eü.-s végzettséged nincs de azért teszed az eszed a semmire és mindenbe belekéötsz!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

és tévedsz. máshová is visznek gyereket ha kell!
na erről is leríííí, hogy s*gg hülye vagy te ehhez, ugyanúgy amikor azt írtad nincs is iskolaorvos, aztán kiderült mégiscsak van, ugyanúgy amikor összekeverted az elsősegélynyújtást az akut ellátással és még sorolhatnám. szerintem most állítsd le magadat, mert innentől kezdve már csak lejjebb süllyedhetsz. 3:)

asztalosani 2015.07.20. 08:16:00

@mig54:
szövegértelmezés szívecském látom az még mindig nem megy neked!

dupla LOL

Igazság, hol vagy? 2015.07.20. 11:25:26

@asztalosani: Egy kis kiegészítés:Van baleseti sebészet."Nem kennék a szülőre":Mit vársz egy hányós,hasmenéses gyermekkel mit tud kezdeni egy iskolaorvos,netán diétáztatja meg itatja míg a szülőnek lejár a munkaideje vagy vissza küldi az iskolába ,hogy fertőzze a társait?Mit szolnál ahhoz,ha a te gyerekedet a tanerő vinné el vizsgálatra és nem értesítene erről?Akkor jönne a következő hozzászólás tőled:A szülőnek joga van...

zünüke 2015.07.20. 11:25:52

@defné:

Tényleg hagyd a francba ezt a tudálékos bolondot semmi értelme vitázni vele.Teljesen nyilvánvaló,hogy beteg ember szerencsétlen pára.

zünüke 2015.07.20. 11:31:12

@Igazság, hol vagy?:

Jaaa tényleg!! Akkor meg lökné a szöveget,hogy a szülő azonnal tegyen bejelentést az ANTSZ-nél,meg a lehető összes helyen,hogy milyen alapon merik a gyereket a beleegyezése és tudta nélkül egy idegen orvoshoz vinni.:D

Igazság, hol vagy? 2015.07.20. 11:49:53

Még kimaradt kedves asztalosani:Te minden cselekedeted a jogszabályok szabályozzák és aszerint is élsz,vagy bort iszol és vizet prédikálsz?

asztalosani 2015.07.20. 12:13:03

@Igazság, hol vagy?:

szövegértelmezés tripla LOL

idézd már be nekem, hol is állítottam, hogy NINCS bal. seb, kis szívecském!

@zünüke:
te vagy beteg, naposcsibe!

Igazság, hol vagy? 2015.07.20. 12:29:35

@asztalosani: Kis szivecském a veled egykorú és kedves családod!2015.07.08.13:35-Kérdésedre válaszolva.A poszt címe pedig ez:Felesleges és drága gyógyszereket írnak fel.Hol van itt szó iskolaorvosról,3 nap igazolásról amin te lovagolsz napok óta,mindenkit becézgetve"Aranyom" Neked is szép napot csillagom!Részemről itt lezárva bogaram.

she_wolf 2015.07.20. 12:30:46

@asztalosani:
Mégis milyen szöveget kellene "értelmeznem"?

1; Azt, hogy (mert te a nagy mindentudó eszelősani -ha már a becézgetésnél akarsz maradni mindenáron- valami képzelt előjog kapcsán megteheted) kinyilatkoztatod, hogy én soha nem dolgoztam?
(Megjegyezném, hogy valószínűleg többet, és sokrétűbbet, mint te.)

2; Netán azt, hogy te kijelented, hogy mindenki(!) 8-17-ig egy irodában izzasztja a napi öt husis szenyón hizlalt seggét (amihez egészséges köretet is tol, természetesen, élükön a majonézzel, mert mit nekem a koszorúér, hajrá koleszterin, éljen a szívroham, de azért ugatok az egészséges életmódról, mert ugathatnékom van!:D), no és mindenkinek autokrata főnöke, és undok munkahelyi környezete van, amiből lehetetlenség elszabadulni a beteg gyerekért?

3; Esetleg azt, hogy az orvosi szén -szerinted megoldást jelentő- alkalmazását maga a gyerekorvos javasolta @drappának elutasítani, erre te újfent lapátolnád a gyerekbe?

Kinek van szövegértelmezési problémája akkor, ha egy oktatásban használatos vizsgálati módszert sem bír helyesen leírni többedszerre sem? Mégis milyen alapon, milyen képzelt előjogok kapcsán merészelsz te bárkit is kioktatni olyan stílusban, hogy még a jámborabb hozzászólók zsebében is kinyílik tőle a bicska?
Másokat kérdőre vonni, minősíteni, az megy neked. Empátiáról hablatyolsz, aminek te szikráját sem mutatod.
Egyre inkább azt látom, hogy amit mások hibájául rósz fel, azt te magad szeretnéd birtokolni. Tanulni nem késő, hajrá!

Bonus track a @defnének írottakhoz:
"látom te még életedben nem voltál baleseti sebészeten, ergo semmilyen eü.-s végzettséged nincs de azért teszed az eszed a semmire és mindenbe belekéötsz!"
Oszt mé'? Neked talán van eü. végzettséged?
(Már megint nagyon röhögök:D)

she_wolf 2015.07.20. 12:31:57

@Igazság, hol vagy?:
Elfelejtetted odaírni, hogy a kérdésed költői.:)

she_wolf 2015.07.20. 12:37:46

@asztalosani:
Szomorú vagyok egyébként, mert válasz nélkül hagytad a kérdéseimet:( Megtennéd, hogy egyszer (csak egyszer!) válaszolsz egy normális, lényegi kérdésre a -te, és nem az internet!- legjobb tudásod szerint?
De asszem, naív vagyok....

Igazság, hol vagy? 2015.07.20. 12:53:09

@mig54: Bocs,igazad van,ez lemaradt .Kösz!

defné 2015.07.20. 13:01:02

@asztalosani:

Tisztelt hatalmas lexikális tudással rendelkező,szövegértelmezési szakértő asszony!

Elnézést kell kérjem,hogy ismét öngólt rúgtam azzal,hogy helytelenül írtam le a szóban forgó egészségügyi intézmény hivatalos megnevezését.

Tehát akkor az nem baleseti sebészet,hanem baleseti ambulancia...

A kettő nem ugyanaz te barom? Mi a ló..aszt szívózol itt mindenkivel már 4 napja?

Neked van bármiféle szakmai végzettséged az eü.-n belül? No..rajta várjuk a választ.

she_wolf 2015.07.20. 13:33:04

@Igazság, hol vagy?:
Igazán nincs mit!:)
(Íme, hogy lehet értelmezni egy szöveget, ha annak van értelme, de ancikánknak van mit pótolnia ezen a téren.)

@defné:
Az biztos, hogy józan esze nincs, a cucc meg már megint miatta száll el a Holdba, mert nem lehet az ostobaságait szó nélkül hagyni:(
A normális kommentelők meg inkább a kezüket vágatnák le, mintsem belefolyjanak ebbe a parttalan vitába, és igazuk is van:(
De mi sem vagyunk különbek, mert teszünk róla, hogy oka legyen tombolni, hülyeségeket írni, idegeket borzolni!

defné 2015.07.20. 16:09:59

@mig54:

Ha jól emlékszem egy pár hónapja (akkor is tombolt)valakinek volt egy jó ötlete,hogy miképpen lehetne már végre bekussoltatni:figyelmen kívül kell hagyni minden hozzászólását folytatni a blog éppen aktuális posztját,és egyszerűen nem válaszolni neki akárhogyan is próbál belekötni az emberbe.Ezzel te másképpen nem bírsz. xD

she_wolf 2015.07.20. 16:43:02

@defné:
Tudom én, és hidd el, rengetegszer megfogadtam már hogy figyelmen kívül hagyom a blődségeit, de többet nem teszem, mert úgyis megszegem:(
Az a baj, hogy az ember igazságérzete berzenkedik az ellen, hogy mindent figyelmen kívül hagyjon. Gondolok itt az akár a posztereket, akár a hozzászólókat minősítő jelzőkre. Ne tagadd, ezzel Te is így vagy!:) Észérveket sem felhozni, sem elfogadni képtelen, a maga hagymázától befolyásolva kreált birodalmában élő, azt etalonnak tekintő humanoid, aki elvárja, hogy minden úgy történjék, ahogy őt azt elképzeli.
Érdeklődően és őszintén kérdezni és a válasz által tudását gyarapítani, saját tévedését elismerni, egy-egy kiigazítást megköszönni még csak véletlenül sem, ám önmagát mindenki más fölé helyezni annál inkább kedvére való a mi ancikánknak.
Pedig többen, többször és több módon igyekeztek javítani ezen a siralmas állapoton, de úgy tűnik, már valamikor nagyon korán elromlott valamelyik alkatrész a fejében:(

she_wolf 2015.07.20. 16:47:14

@defné:
Ja, ilyeneket, hogy:
"Tisztelt hatalmas lexikális tudással rendelkező,szövegértelmezési szakértő asszony!"
ne írj, mert iróniából többször is elhasalt:) Hidd el, képes szó szerint értelmezni a szöveget (mert azt nagyon tud-ez is irónia volt:D), és komolyan veszi:)

forge 2015.07.20. 19:27:50

@asztalosani:

"....és tévedsz.máshová is visznek gyereket ha kell"

-Pl. hova, a "baleseti ambulancián" meg a félévenkénti fogászati ellenőrzésen kívül?

"...na erről is lerííí,hogy segghülye vagy te ehhez" írod@defné:-nek címezve)

-Nem,sajnos te vagy a segghülye.

"ez nem azt jelenti,hogy a szülőt beráncigálják az esetleges munkahelyéről,hogy vigye haza,mert a gyerekre rájött a fosás,ez nonszensz"

-Látod milyen mérhetetlen rosszindulat tombol benned? A posztoló azt írta,hogy telefonáltak,hogy a gyerek NEM ÉRZI JÓL MAGÁT és FÁJLALJA A HASÁT !! Nem azért telefonáltak,hogy FOSOTT,hanem NEM ÉREZTE JÓL MAGÁT,ÉS FÁJT A HASA.Hát'én nagyon meg vagyok lepve,hogy egy ekkora egészségügyi szaktudás birtokában lévő szakápoló,(?)orvos,(?)ne tudná a gyomorrontás vagy vírusos megbetegedés kínzó melléktüneteit,és ne tudná azt is,hogy ez a gyerek milyen szarul lehetett,ha már a tanárnak szól.

Szégyellheted magad.

swiss blend 2015.07.20. 20:23:30

@forge:

A félévenkénti fogászati kezelésen,és a hivatalos nevén baleseti ambulancián kívül viszik még az iskolásokat állatkertbe,kirándulni,a városligetbe,néha-néha úszni.:D

zünüke 2015.07.20. 21:25:32

Nálunk két gyerek van egy 10 éves és egy 12 éves, tehát 'gyakorló nagymamának' számítok azt hiszem,de még soha nem fordult elő,hogy akármelyik gyereket is iskolaorvoshoz vitték volna el ha valami gebasz van.

Tavaly a nyári szünet előtt nem sokkal cseng a telefon.Látom a kijelzőn,hogy az iskolából hívnak.Persze az ember ereiben ilyenkor meghűl a vér,mert minek hívnának délelőtt?Az iskolatitkár volt,hogy valaki menjen a gyerekért mert tenyérnyi piros foltok vannak rajta mindenhol,és ők nem tudják mi az.Mindenesetre addig elkülönítik a többiektől.Rohanok az iskolába a gyerek a portán ül,engem vár.Nem fájt semmije,nem volt rosszul de tényleg csúnyán nézett ki.A gyermek bőrgyógyász aznap nem rendelt,a felnőtt bőrgyógyászat meg nem fogadta.Bementünk a patikába ahol a patikus lányok azonnal ránézésre megmondták,hogy ez csalánkiütés.Ajánlottak egy kenőcsöt,meg valami gyógyszert amitől másnapra elmúlt.

Ezt csak azért írtam le,hogy én sem tudok olyanról,hogy a tanulót iskolaorvoshoz küldené vagy vinné a pedagógus.Egy baleset az más,akkor természetes,hogy azonnal a baleseti sebészetre(vagy ambulanciára?:D)kell vinni.

she_wolf 2015.07.21. 00:33:47

@zünüke:
Nagymami:)
Nem tudom, hogy az iskolaorvosi rendszer hogyan működik, nem is szükséges tudnom.
De arra gondolok, hogy ezt talán az önkormányzatok írhatják elő, vagy valósíthatják meg saját rendelkezéseik alapján, vagy hatáskörben. Ha így van, akkor ez nagyban függhet a helység területi nagyságától, népességétől, na és persze a megfelelő szakemberek ill. létesítmények számától.
De biztos vagyok benne, hogy más a helyzet Pest-megyében (különösen Budapesten), mint akár Borsodban, Szabolcsban, vagy Győr-Moson-Sopronban. Azt pedig nem tudjuk, hogy a poszter hol él a családjával.
Tényleg nem tudom, csak elkezdődött a második műszakom, és most téged olvasva ez ugrott be:) Meg még sok más dolog is, de inkább megkímélem tőle a blog olvasóit:)

yogosan 2015.07.21. 01:11:17

Nem tudok aludni mert szakad a víz rólam,elnéztem ide is (nevető smile)Basszus miről maradtam én le!! Vaooo.. (sírva röhögő smile)

she_wolf 2015.07.21. 19:49:29

@yogosan:
Semmirőlnem maradtál le, csak a szokásos cicaharc ment:)
Volt itt szövegértelmezés, meg kompetencia(fel?)mérés, és a hozzászólókat minősítő hablaty egy ezekben a témákban totálisan inkompetens izétől, oszt ennyi:)
A poszter két kérdéséből egyre érkezett válasz, ill. a másikra is valamilyen szinten, de nem túl kielégítően.
A poszt talán ha 40 hozzászólást ért volna meg normális esetben, de azért csak sikerült közel 200-ra duzzasztani.
Van kérdés?:D Azért ki tudtad pihenni magad?

yogosan 2015.07.26. 14:09:57

@mig54:

Olvastam a hsz-at némelyik tényleg gáz,de egyébként én egyenesen egy körzeti védőnőtől hallottam ezt a 'pletykát,hogy elég sok esetben a lehető legdrágább gyógyszert írja fel némelyik orvos, mert a kiváltott gyógyszerek után pontokat kapnak-állítólag.Aztán igaz-e vagy sem azt nem tudom.

csakmotyogok 2015.07.26. 20:19:00

@yogosan: Hazudik,ez tuti.Orvoslátogató vagyok,már 1 tollat sem adhatok az orvosnak, mert komoly összegekre bírságolják a céget.

yogosan 2015.07.26. 20:39:23

@csakmotyogok:

Ha te ajándékot adsz az orvosnak,vagy az orvos pontot gyűjt a felírt és kiváltott gyógyszerek után a kettő véleményem szerint más-más kategória.

csakmotyogok 2015.07.27. 07:12:44

@yogosan: Jesszus milyen pontot? Piros pontot?? Nem hiába a leghülyébbek mentek el védőnőnek..tisztelet a kivételnek...

she_wolf 2015.07.27. 10:57:22

@yogosan:
Messziről jött ember hamar elfárad:) Ebben a témában a kívülállók szerintem csak szépek lehetnek, okosak nem.
És mint említettem is korábban, engem nem igazán tud érdekelni, hogy ezzel mi a helyzet. Embere válogatja, hogy a kereslet és a kínálat hogy találkozik.

@csakmotyogok:
Pont, pont, vesszőcske..:D Egyébként meg nem mindegy ám, hogy milyen az a toll, mert ha mondjuk egy arany töltőtollról van szó cca. negyed milláért, akkor ugyi..:D

yogosan 2015.07.29. 13:12:19

@mig54:
Ez érdekes amit@csakmotyogok: írt,mivel én már többször láttam az orvosok kezében/asztalán trendi gyógyszereket reklámozó írótömböt,és golyós tollat.

Persze nem arany töltőtollról beszélek,filléres reklámtollakról.

csakmotyogok 2015.07.29. 20:21:10

@mig54: Lassan több mint 1 éve tilos még occo' reklám tollat is adni, drágát soha nem adtam/adtunk nem tudnám finanszírozni a cég pedig csak occot' adott régen. Nyilván való mikor tudtuk,hogy tilos lesz marék számra osztottuk, az pedig eltart 1 darabig.Már csak tépőtömb és prosi van...a marketing számít +vagy az orvos tudása.

she_wolf 2015.07.29. 20:45:08

@csakmotyogok:
Ott volt a mondat végén a dagi szmájli, nem véletlenül:D
Neked és @yogosan: -nak is:
szerintem az ilyen bolhából elefántot csinálással rengeteg értékes idő megy el. Ja, persze, egy seggaszalónak is kell munkát adni, hogy dolgozza ki, hogy mi lehet egy orvos asztalán, különben éhenhalik szerencsétlen?!
Ha egy gyártó kiadásába belefér, hogy szóróajándék írószereket esetleg olcsóbb mappákat, lefűzőket logóztasson, miért ne tehetné meg? Ki az az ostoba, aki elhiszi, hogy ez bármiféle pluszt jelenthet valamelyik félnek?
Ilyen alapon le kellene takarni mondjuk egy monitor márkajelzését?

De a "pontrendszerhez" (vagy miaszösz?) tényleg nem tudok mit hozzáfűzni, mert gyökkettő vagyok hozzá, mint még rengetegen rajtam kívül.

csakmotyogok 2015.07.29. 21:35:51

@mig54: :)) értem. Pontrendszerről nem hallottam most vagy csak az én cégemnél nincs (bár azért ismerek más cégnél dolgozókat is,ők sem mondták) vagy csak kitaláció, sejtés.Mint mikor azt hiszik sokan, hogy az ügyelettel betegre keresik magukat a dokik, Egy pl. most 15-től épp ezért ment Svédországba. Azt mondta, mikor 16 óra ügyeletért kap nettó 5000 Ft-ot akkor lépni kell. Most mit lehet erre mondani?? A betegnek pedig hőbörögnek, mi az hogy aludni mer ügyeltben fizetést kap érte. Az oep pedig azért fizet ennyit ,ami egy takarítónő bérének a harmada, mert úgy is alszik.Aztán megy a megdöbbenés, hogy a tüdőrákos, hónapokig nem kap semmit. Igen a tüdőgyógyászat, is hiányszakma.

she_wolf 2015.07.29. 22:34:10

@csakmotyogok:
"Azt mondta, mikor 16 óra ügyeletért kap nettó 5000 Ft-ot akkor lépni kell. Most mit lehet erre mondani??"

Azt, hogy teljesen igaza van. Még akkor is ezt mondanám, ha tudom, hogy magammal tolok ki.
Az oep nyaljon sót, mert mindenki érdeke, hogy az ügyelő orvos tudása legjavát nyújtsa! Egy szerződésben nem lehet arra hivatkozni, hogy úgyis alszol, aludj ingyen!
A beteg (hacsak nem akut a dolog) örüljön, hogy lehetőség és szükség szerint pihent(ebb) orvos foglalkozik vele. Ez természetesen felvételes helyeken nem oldható meg, ha állandósult létszámhiány van.

she_wolf 2015.07.29. 22:43:46

@csakmotyogok:
Volt itt korábban élcelődés arról, hogy miért nem merik szankcionálni az orvosokat, ha hibáznak. Akkor szóba került, hogy nyugodtan tessenek minden szarság miatt cseszegetni az orvosokat, hiszen szépen vonogatják össze az intézményeket, mert betegek ugyan lennének, de velük törődő személyzet már kevésbé, hiszen aki teheti, sovány malac vágtában húz elfele ebből az országból.
És különben is, minek annyi orvos, ha a betegek majd a netről gyógyítják magukat, meg a szomszédokat, rokonokat.
Régebben volt valami idétlen reklám a tv-ben, egy kiskrapek óbégatott, hogy: "Apa! Kezdődik! Kezdődik!"
Ez jutott ma eszembe erről:

index.hu/belfold/2015/07/29/megoperalta_magat_egy_rokkantnyugdijas/

csakmotyogok 2015.07.30. 11:26:36

@mig54: :((( nem örülök..Nem tudom olyan kis kórházban, mint Nagyatád hány szakorvos lehet, mikor Kaposváron a megyeszékhelyen sem tudják felmutatni még a minimum feltételeket sem.

defné 2015.07.31. 00:02:18

@csakmotyogok:

A tüdőrákos úriember (nyugodjon békében)nem azért halt meg mert a "tüdőgyógyászat is hiányszakma" hanem azért mert egyszerűen lexarták.Azért 9 hónap alatt csak előtudtak volna keríteni egy szabad onkológust,vagy tüdőgyógyászt aki a kezelést elkezdi.Vizsgálatról-vizsgálatra küldözgették (9 hónapig) és mire sikerült végre kivizsgálni,a daganat a tüdejében elterjedt.Itt halkan megjegyzem,hogy azután jegyezték elő az egyébként SOS műtétet,miután bekerült az ügy a médiába is.

csakmotyogok 2015.07.31. 07:52:30

@defné: Hidd azt ,egy onkológus magában nem ér semmit..kell mellé sebész,tüdőgyógyász,anesztes. Szóval hidd azt amit szeretnél könnyebb így neked és a hozzád hasonlóknak.

she_wolf 2015.07.31. 08:14:42

@csakmotyogok:
Az orvoslás komplexitása nem mindig, és legtöbbünk számára nem nyilvánvaló.
A vizsgálatok egymásra rétegzésének szükségessége pedig viszi az időt, az idő viszi/viheti az életet.
Kevesen képesek belátni ezt, mint ahogy azt is, hogy eset és eset között mindig van különbség. Nagyon kis különbség képes olyan eredménybeli tulajdonságot befolyásolni, ami a laikusok számára felfoghatatlan.

(Az önműtő betegről a mai Indexen van fent újabb cucc is, de most nincs időm (és hogy őszinte legyek, kedvem sem) foglalkozni vele, vár a szemész...)

defné 2015.07.31. 12:27:28

@csakmotyogok:
Látom a szemtelen, ráadásul ostobasagokat tartalmazó hozzaszolasaid minősége semmit nem változott a praxis kenyszer szünetete alatt sem.

"....KELL MELLÉ SEBÉSZ, TUDOGYOGYASZ, ANESZTES. SZÓVAL HIDD AZT AMIT SZERETNEL KÖNNYEBB IGY NEKED ÉS A HOZZÁD HASONLOKNAK."

Aha tehát 9 hónap alatt nem volt sem sebész, sem aneszteziológus, és tudogyogyasz sem aki elvegezte volna ezt a sürgős műtétet, ismetlem 9 hónap alatt sem. Most két lehetőség áll fent veled kapcsolatban: te tényleg egy fizetett bertollnok vagy (már valaki ezt gyanitotta regebben) vagy teljesen elment az eszed, es nem tudod milyen ostobasagokat irkalsz ide. Gyanítom, hogy ez a te és a hozzád hasonlók agyszulemenye, semmi más.
Naponta végeznek különböző kórházakban mindenféle fajta műtéteket, de szerinted 9 hónap alatt nem tudtak három fele orvost össze szedni, akik legalább meg próbálták volna ezt az embert megmenteni. Nagyon kivancsi lennék, hogy ilyen lazán venned-e a dolgot, ha te lettél volna a beteg, vagy a csaladja helyében.

csakmotyogok 2015.07.31. 13:38:08

@defné: Szemtelen te vagy, mellé rémesen alul művelt is és még osztod is az észt. A többivel nem is foglalkozom mert a plebsel már rég nem vitázom.

zünüke 2015.07.31. 15:38:31

@defné: Nos ő a másik akivel nem érdemes leállni vitatkozni. Az ostoba, hiteltelen, az igazságtól teljesen távol álló hsz-i szóra sem érdemesek. Hogy asztalosani szavaival éljek, szánalmas.

zünüke 2015.07.31. 21:39:43

@defné:

Te most komolyan elhiszed ennek a szerencsétlennek,hogy az a valós véleménye amiket ide okádik? Nagyon is tisztában van azzal,aminek pont az ellenkezőjét írja ide általában.Vegyük ezt a tényleg sajnálatos esetet,hogy szegény embernek az egész tüdejében elterjedt a tumor 9 hónap alatt kezelés nélkül.Gondolod,hogy csakmotyogok nem tudja azt,hogy semmi köze ennek az orvoshiányhoz? Csupán hangulatkeltés,semmi más.

defné 2015.08.01. 12:01:26

@zünüke:

Azon csodálkozom,hogy a másik posztban panaszkodó hölgynek még nem az volt a válasza,hogy a mentő nem azért van,hogy az egyébként tudatánál lévő járóképes beteg taxinak használja,amikor ilyen kevés a mentő meg a személyzet.

A tüdőrákban elhunyt férfi családjának őszinte részvétem,nagyon helyesen tették,hogy ügyvédhez fordultak.A 9 hónap üresjáratra semmiféle magyarázat nem létezhet.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása