Haza zavarták a kórházból a haldokló asszonyt

2015.02.28. 07:57

86217_kecskemeti_korhaz.JPGBetegszállító már nincs. este lévén, úgyhogy kiülhet a folyosóra és megvárhatja a reggelt, vagy akár haza is gyalogolhat.

Tanyán lakom Bács megyében. A legközelebbi település 5 km, ahol van orvos, meg ügyelet. Itt felénk, mivel szórvány tanyák vannak, kell a jármű, mert ha nincs, bizony megdöglik az ember. No, az én kis történetem arról szól, ha nincs valakinek kocsija.

 

A napokban délben felhívott a szomszédasszonyom, aki bizony, hogy is mondjam, elég egyszerűen él. Mondta, hogy rosszul van, segítsek, mert mindjárt elájul, annyira fáj a feje, meg szédül. Kocsija nincs. Férje, családja nincs, egyedül él egy nagyon szerény kis putriban és várja a halált, tüdőrákos lévén.

 86217_kecskemeti_korhaz.JPG

Mivel nekem se volt otthon az autóm, így kihívtam az ügyeletet a legközelebbi településről, ami mint leírtam öt kilométerre van. Rendes volt a doktor. Jött is a terepjáróval és csekély három óra alatt stabilizálta a szomszéd 220-as vérnyomását 140-re, aztán mentőt hívott és bevitette a 20, kilométerre levő súlyponti kórházba/Kecskemétre/, hogy vizsgálják meg a beteget magasabb szinten.

 

Nos, a történet tulajdonképpen itt kezdődik. A szomszédot háromtól este hétig vizsgálták a sürgősségin. Volt vérvizsgálat, EKG délután, csupa rutin dolog. Kapott infúziót és a  140-es vérnyomás leballagott 110-re. Hurrá, mondhatnánk, ha tudta volna bárki is, miért volt az a magas vérnyomás, ami a szédelgést és fejfájást okozta. Mert ugye szakvizsgálat nem történt. Gondolok itt egy pl, CT-re. Aztán este hétkor mondták, hogy lehet hazamenni!

 

Mondja a szomszéd, hogy nincs már busz, mire az orvos, hát hívjon taxit, itt nem maradhat, mert Ön járóbeteg. Betegszállító már nincs. este lévén, úgyhogy kiülhet a folyosóra és megvárhatja a reggelt, vagy akár haza is gyalogolhat. Szerencsétlennek volt ezer forintja a nyugdíjig, az volt nála. Ott állt a kórházban a sürgősségin kezében a szatyra, amiben a hálóruha volt, mert a mentősök azt mondták, hogy benn fog maradni néhány napot, és nézett a fejéből kifelé, mit csináljon, hogy menjen haza?

 

Ennyi a történet. A végszó az, hogy visszahívást kért tőlem, lévén elfogyott a pénze a telefonról és megkért jöjjek be érte és vigyem haza. Este nyolckor öltöztem és elmentem érte. Mikor elköszöntem tőle, a markomba nyomta az ezrest. Tessék, itt van, talán kifutja az üzemanyagot!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asztalosani 2015.03.01. 07:37:14

@Irkutszk:
"A piacról-boltból hogyan megy haza a néni? "

na látom a te hátsód alatt is 10 éves korod óta kocsi van, éjjelente mászkálsz a tecsóba, és nem használod a tömegközlekedést!

kicsi szívecske!
városban a helyi piac kb. reggel 5-6-tól kb. délután 2-ig szokott létezni, nem tudom te miről is beszélsz? távolsági járatok (gyengébbek kedvéért: tudod azok a buszok amik A városból B városba megy) kb. este 6-7-8-ig. (hasráütésszerűen kiválasztva a városokat: bp népliget - bicske: utolsó busz hétfőn 18:35-kor megy el)

sőt elárulom neked, szintén városokban a helyközi járatok (gyengébbek kedvéért ismét: tudod azok amelyek városon belül közlekednek) is nagyon gyakran csak 6-7-8-ig közlekednek.

n3spr3ss0 2015.03.01. 07:57:11

@SaulTigh: Azért az nem normális hogy a déli 220-as vérnyomás estére 110 lesz.Ez a nagy ingadozás az probléma.Bent kellett volna tartani.

kleo1114 2015.03.01. 08:41:13

@Diorella Queen: Mert nem 10 ágy kellene, hanem legalább 50. Az 50-ből 40 másnap reggel sem tudna/akarna hazamenni... Az 50 beteg mellé kellene ápolószemélyzet, kaja, mosakodási lehetőség, mert ha nincs, az lenne a baj. Gurulós kocsi paternoster mellé: arról simán lezúg egy beteg, nyakát szegi, nem felelős döntés ilyenen altatni valakit, felügyelet nélkül. Mert azt tudjuk, hogy a már kivizsgált, kezelt, "hazaengedett" betegek ellátására egészen biztos, hogy nincs az SBO-n személyzet. Komolyan, 24 h-t töltene el mindenki egy sürgősségi osztályon ( nem rokona kezét fogva, hanem a személyzet felől látva), hogy lássa mik vannak.
valamilyen beidegződés ez a magyarokban, hogy szeretnek kórházban feküdni. A 77 éves nagymamám vidéki kisvárosban éjszaka bement az SBO-ra, mert éjfélig sem sikerült az otthon lévő gyógyszerekkel 200 alá vinni a vérnyomását. Beballagott, hajnalra levitték, 4 órakor hazasétált (3/4 óra gyalog), másnap kialudta magát. HA, tényleg képes ellátni magát, ugye...

asztalosani 2015.03.01. 08:55:24

@kleo1114:
persze ha a beteg a sötétben egy árokba esik és nyakát szegi, akkor a beteg a hülye, ugye?

ha az út mentén haladva halálra gázolják, akkor is a beteg a hülye, hiszen miért sétál egyedül a tök sötétben.

ha a sötétben (gyaloglás közben) hasba szurkodják, kirabolják, megerőszakolják, esetleg elesik és kihűl akkor is a beteg lesz a hülye... ugye?

érdekes egy felfogásod van! gratulálok! tipikus az a mossuk magunkat mentalitás!
kedves! leszel te még 70-80 éves, majd megnézem hogyan gyalogolsz te haza télen nyáron, hózivatarban, esőben fájó térd és csípő ízületekkel, bizonytalan lépésekkel, homályos látással!

nekik nem kell ápolószemély, sem étel, mosakodni sem akarnának és megjegyzem egy kórházi ágyról is simán le lehet esni, ami igencsak gyakran megtörténik... ja igen erre is van egy megoldás: aláíratni vele egy papírt, hogy önszántából maradt éjszakára és a kórház nem felelős...

a kajánál maradva: mi is mostanság a menü a kórházakban? egy szem zsemle, egy szem felvágott? azt ugye tudod, hogy a kecskeméti kórház közelében is van kisbolt???
________________________________________________________________________

csak hát tudod: már megint akarni kellene megoldani a problémákat, nem pedig gyártani hozzá újakat!

Irkutszk 2015.03.01. 09:17:48

@asztalosani: Rólam annyit tudsz, mint szöcske a bécsi szelet elkészítésének fortélyairól.

csakmotyogok 2015.03.01. 09:28:13

@Irkutszk: A legnagyobb gond, az, átlag emberek képtelen szétalvasztani az egészségügyet a szociális szférától és elemi fogalmakkal nincs tisztában. Pl.Mit takar a sürgősség, mire való az SBO. A mit jelent, az hogy akut, stb. Azután ha valaki elmondja jön, a fröccsögés emberlenezés', ez többnyire olyanoktól jön,akik maguk 99,9% csak beszélnek az emberségről és nem tesznek.

estónia 2015.03.01. 09:44:19

@kleo1114: Nos ez az írás nagyon kegyetlen volt.

. Beballagott, hajnalra levitték, 4 órakor hazasétált (3/4 óra gyalog), másnap kialudta magát. HA, tényleg képes ellátni magát, ugye...

Ha elolvastad volna az írásomat ekkora marhaságot nem írtál volna.Mint írtam vidékről beszélek és szórvány tanyákról.Ahol Én élek az nem Budapest bakker! Itt nincs helyi járat meg HÉV meg metró.Itt segíts magadon van mert mint a mellékelt ábra mutatta még azok sem segítenek akiknek a dolguk lett volna.
Egy egyszerű tanyasi öregasszony.Beviszi a mentő a lefestett ablakú üvegével a kórházba .Még ki se talál abban a kazamatában. Nekem kellett kisegítenem mert még mindig a kijáratot keresné a szerencsétlen.
Ja. Szinte látom amint a remegő lábával szédelegve besétál a húsz kilométerre levő kórházba.

estónia 2015.03.01. 09:59:35

Témazárásként szeretné még valamit leírni.

Akkor amikor megírtam a Praxisblognak ezt a történetet Nem! ezzel a címmel írtam.Tehát át lett szerkesztve némileg a cím. Nem akartam hatásvadászatot csak egyszerűen kibukott belőlem a felháborodás, hogy egy ember aki segítségre szorul milyen kiszolgáltatott tud lenni és mennyire hiányzik az emberség még a kórházban is.
Jelzem mindenkinek aki egy kicsit magáénak érzi a témát. Az idős asszony benn van a kórházba(újból) . Úgy tűnik beindult az orvosi gépezet és próbálnak segíteni rajta ,hogy a maradék életében legalább ember maradhasson és ne szenvedjen jobban mint ahogy a rákos betegsége gyötri.
Mivel ekkora port vert fel a dolog le fogom írni mi lett a sorsa.

kleo1114 2015.03.01. 10:04:24

@estónia: Én csak arra akartam utalni, hogy valaki nemcsak akkor önellátó, ha képes a gáztűzhelyet megkerülni, hanem be tudja engedni a szomszédot aki bevásárol neki, van működő emberi kapcsolata, akit vész esetén riaszt, mint ahogy a te szomszédodnak is volt...Ha ez nincs, nem önellátó, és veszélyes a léte, ez pedig szociális probléma megoldani, nem sürgősségi, ezt próbáljuk itt sokan elmagyarázni. De nyugodtan lehet ekézni a sürgősségben/mentőknél dolgozó embereket, hogy lelketlenek, meg embertelenek, nem azok, csak nincs lehetőségük az acutan fellépő szociális eredetű problémákat megoldani.
A nagymamámnak én sem örültem, hogy gyalog ment haza hajnalban, mert simán lett volna taxira pénze, de arra sajnálta, mert van őneki lába :-O.
És, ha te figyeltél volna, nem Budapestről írtam, hanem vidéki kisvárosról, ahol helyijárat rég nincs éjszaka, nemhogy metro, meg HÉV....

csakmotyogok 2015.03.01. 10:19:27

@estónia: Rossz helyre címezted, a szociális ügyekért felelős államtitkárnak kellett volna, olyan dolgot kérsz számon a kórházon, ami nem a feladata. Pl. mintha én számon kérném rajtad miért nem fuvarozod a környék lakóit ingyen egész nap. Ha nem teszed meg nap, mint nap sokszor, akkor azt mondanám embertelen vagy. Bármennyire is nehezen érthető érzelmileg elfogadhatatlan, akkor ott a kórházban, mindent maradéktalanul elvégeztek. Nem azon a pár igavonón kellene leverni a szociális hálónkat. Ami ,ugye nincs:((.
Igen, az lenne a korrekt ha időnként írnál a sorsáról.

Tempus.Anh 2015.03.01. 10:26:32

@kleo1114: Az örgek szociális gondjait elég sokan próbálják az egészségügy nyakába varrni, így lesz az ezer éve fekvő nagymamából sürgős jelleggel felveendő beteg, akit eztán a hozzátartozók hetekre, hónapokra ottfelejtenek a kórházban, miközben a nyugdíját ők emelik meg havonta.

Az egyedül élők ellátását pedig ezért bérezett szociális gondozók is elláthatják, ez semmiképpen nem egy kórház feladata.

Az itt irkáló abszolút dilettáns, rosszindulatú bércsahosok, Eszelősani & the Gang nyilván ezt nem így látják.

Tempus.Anh 2015.03.01. 10:28:47

@estónia: Az a bajod, hogy mért kellett HAZA is vinned a mamát, ugye, "jótét lélek"?
Az ilyen álsegítőkészektől lehet lavórba hányni, mint te.
Valakin segítenek, aztán megbánják és mindent másra kennek.

Számláztasd ki a benzinedet a kórházzal és tűnj el a balfenéken.

megvalaszolok 2015.03.01. 11:32:48

@Kommentelő k.m.n.: Olyat nem láttam, mivel a fejfájás+200 feletti vérnyomás kombó miatt CT készítettem, és mind a két SAV-at észleltem.

szabidoki 2015.03.01. 12:24:34

A kórháznak ugyanúgy nem feladata szállást biztosítani a járóbetegeknek mint amennyire nem feladata a tűzoltóságnak hogy szállást adjon azoknak, akiknek épp leégett a háza. Pedig laktanyának hívják, csak akad már ott pár ágy, milyen EMBERTELEN BÁNÁSMÓD már ez!

Warrior73 2015.03.01. 13:52:37

Beteg kísérőként dolgozom az egyik SBO-n..Napi szinten meg kell küzdenünk a magyarázkodással a sorrendiségről, a miértekről a hogyanokról. Borzasztóan fárasztó ezt csinálni úgy, hogy közben másodpercenként kiszólnak egy -egy rendelőből, hogy kéne a panaszost (szándékosan nem betegnek írom) vinni vizsgálatra! Mindez ágy melletti ápolási,Erzsébet utalvány, túlóradíjak kifizetése nélkül. Értekezletre meg hiába megy az ember ezeket elmondani, semmi nem történik! Ez sajnos mind politika! Kell a stadionok és egyéb paloták építésére minden pénz!

Kommentelő k.m.n. 2015.03.01. 14:13:28

@asztalosani: Már a korábbi kommenteiden is láttam, hogy neked mindegy, hogy miről szól a történet, fő hogy fikázni tudj. Csak rávilágítanék az agymenésed közepette elszórt néhány elképesztően bődületes baromságra:

Szerinted a hospice-t csak az javasolja, akinek "agyi elváltozása" van... Láttál már bármilyen betegségben haldoklót (vagyis amikor már nem tudja ellátni önállóan magát)? Az közös bennük, hogy az utolsó heteikben-napjaikban nem bírnak felkelni az ágyból, sőt nem is vannak teljesen maguknál. Ezek szerint szerinted az teljesen rendben van, hogy valaki (a posztoló általi leírásból kiindulva) teljesen egyedül fekszik étlen-szomjan, fájdalmak közepette és közben maga alá ürít. Ha nincs központi vagy távfűtés (márpedig kétlem, hogy a postoló által "putrinak" nevezett épületben lenne), akkor mindezt téli hidegben. Ez aztán a méltósággal teli, humános haldoklás!
Attól, hogy téged kutyák neveltek fel, ahol az volt a normális, hogy az öreg egyed elvonul az erdőbe egyedül megdögleni, attól még a civilizációban másképp kellene működnie a dolgoknak.

Az is mérhetetlen hozzá nem értésről tanúskodik, hogy párhuzamot akarsz vonni az SBO-s ágyak és a hospice ágyak száma között. Körülbelül mintha almát hasonlítanál a tűzőgéphez, de sebaj, nagyon okosat mondtál (már megint) büszke lehetsz magadra!
**************

Az eredeti történethez szólva: az miért nem fordul meg sokak fejében, hogy a nénit megkérdezték, hogy hogyan tud hazajutni miután a taxi, betegszállító stb. kiesett, mire ő azt felelte, hogy még megpróbálja felhívni a szomszédját, aki hátha haza tudja vinni. És így is lett. Az is lehet, hogy ha a szomszéd nemet mondott volna, akkor mégiscsak sikerült volna valahol ágyat keríteni neki...

estónia 2015.03.01. 15:17:16

@Kommentelő k.m.n.: Az az érdekes ezekben a posztokban mire a nyolcvan valahanyadik hozzászóló leírja a gondolatait már teljesen új történetről formál véleményt elferdítve az eredeti szöveget.
Sehova nem írtam le azt ,hogy bárki megkérdezte volna az időstől ,hogy megy haza. Egyszerű kijelentő módban közölték vele,hogy el lehet menni mivel Ő járóbeteg.
Az Én olvasatom szerint magasan tettek munkatársuk a beküldő ügyeletes orvos véleményére miszerint baj van. Ha a hozzászólásokat el olvassa akkor láthatná,hogy leírtam azt is ,hogy két nap múlva ugyanúgy elvitte a mentő és most is a kórházban van. Senki nem ajánlott neki ágyat vagy akár egy széket is.
Ez után kért visszahívást tőlem.

she_wolf 2015.03.01. 15:18:27

@Kommentelő k.m.n.:
Egy haldolkó mellé otthon 24/24 órás ügyelet kell (tapasztalat). És hatalmas lelkierő, hogy aztán -miután végre békére lel- magunk is megkönnyebbülhessünk atekintetben, hogy nem hibáztunk. Nagyon nehéz:(
A 24/24 órás ügyeletet (vigyázást) ki látja el egy tökegyedül, egy tanyán élő ember esetében?
Gondozóházak, otthonok, hospice. Nem tudom, melyiknek milyen anyagi vonzata van, de ilyen esetben a megoldást csak ezek valamelyike jelenthetné.
Szerinted hány ilyen szerencsétlen ember van még az országban? Felesleges itt bárkivel is vitába bonyolódni csak azért, mert fogalomzavarban szenvednek, és nem tudják, hogy egy-egy probléma megoldásához milyen úton kellene elindulni, vagy egyáltalán a szerepeket tisztázni.
Az észérvek nem fogják meggyőzni azokat, akik makacsul ragaszkodnak a saját téveszméjükhöz:(

she_wolf 2015.03.01. 15:25:12

@estónia:
"....két nap múlva ugyanúgy elvitte a mentő és most is a kórházban van...."
És most is valószínűsíthető, hogy olyan állapotba hozzák majd, hogy további kórházi teendőt nem fog igényelni:( És ugyanez megtörténhet több alkalommal is. Csak szólok, hogy ne érjen majd váratlanul.
Nagyon sajnálom a történteket. Téged is, és a beteget is. De kérlek, próbáld megérteni, hogy az esetek addig tartoznak az orvosokra, ameddig tennivalójuk ven vele.
(Gondolok itt akut ellátásra, gyógyszerbeállításra, ilyesmire.)

she_wolf 2015.03.01. 15:27:07

@csakmotyogok:
Ott a pont!:) Meg a zavar a fejekben:(

aszalosani 2015.03.01. 15:43:33

@estónia: " magasan tettek munkatársuk a beküldő ügyeletes orvos véleményére "

A beküldő orvos beküldi, az SBO-s pedig eldönti, hogy kórházban kell-e maradnia. A posztban úgy döntött (helyesen), hogy nem. A beküldő orvos nem mondhat olyant (a mentős pláne nem!), hogy néhány napig benn fog maradni.

Fluoro 2015.03.01. 15:48:48

Ez sajnos szociális probléma, igaz, annak nagyon szomorú. :(( De nem az orvosi ellátás volt hiányos, hiszen rendbe hozták. Nagymamám sajnos így halt meg egyedül 30 éve, mivel akkor még telefon se volt, hogy hívta volna a szomszédot, vagy minket. :((

csakmotyogok 2015.03.01. 16:22:27

@estónia: A beutaló orvos kéri, hogy vizsgálják meg a betegét, a szakorvos véleménye a döntő. A beutaló orvosok lapátolják a felelősséget a kórházakra, SBO-ra. A mentőben pedig mentő ápolók vannak az ő véleményük pedig abszolút nem irányadó.

yogosan 2015.03.01. 16:23:33

@kleo1114:

Te nem szégyenled magad?

"Mert nem tíz ágy kellene,hanem legalább ötven"

Nem,ötven ágy nem kellene elég lenne kettő vagy három egy félreeső helyen,hogy a késő este kirakott tanyán/vidéken/messze lakó emberek járművek hiányában ne bóklásszanak a nagy magyar éjszakában egy száll magukban hazafelé.

"Az ötvenből negyven másnap reggel sem tudna/akarna hazamenni"

Baz+ nem hajléktalanokról van szó,hanem otthonnal rendelkező emberekről akik este nem tudnak hazajutni a város kieső részeire pl.egy tanyára.

"A hazaengedett kezelt kivizsgált betegek ellátására egészen biztos,hogy nincs az SBO-n személyzet"

Minek kellene személyzet egy olyan embernek,aki a kora reggelt várja,hogy hazatudjon indulni? A többi hülyeségedre,hogy leesik az ágyról és hasonlók,már nem is tudok mit írni.

"Valami beidegződés ez a magyarokban,hogy szeretnek kórházban feküdni"

Biztosan igazad van,a magyar emberek egyenesen imádnak kórházakban feküdni.Szeretik a jó magyaros gazdag főztjét a menzának,szeretik a dús reggeliket,és ácsingóznak a kórházi vacsorákért.Ezenfelül állati jó dolog a zsúfolt kórtermekben egymástól 20 cm-re feküdni,sok helyen baromi kényelmetlen csónakszerű ágyban.Tényleg igazad lehet,ez csábító.

"A 77 éves nagymamám,vidéki kisvárosban ,éjszaka bement az S.B.O.-ra....stb.

A kedves nagyidnak biztos nem volt/van komoly problémája az egészségével,és ha a saját lábán képes volt begyalogolni oda vissza,akkor ott nagy baj nem lehetett.Ellenben itt a posztban egy súlyos rákbeteg asszonyról van szó,ha nem vetted volna észre.

yogosan 2015.03.01. 16:36:08

@estónia:
Sajnos itt bevett dolog,hogy a hetedik hozzászólónál a téma már olyan szinten el van ferdítve,hogy elveszik benne a lényeg.Még egy napig fent lesz a poszt,már arról fognak írni ilyen@kleo1114: @Tempus.Anh: @hüpike: @csakmotyogok: és társai,hogy a néni követelte az éjjeli szállás lehetőséget,de mégis milyen alapon?

Tényleg szánalmas kezd lenni ez a blog oldal.Én ennyi rosszindulatú,szívtelen egészségügyi dolgozóval soha nem találkoztam még.Ez már túltesz egy rossz hírű kórházat is.

hüpike 2015.03.01. 16:47:44

@yogosan: az érme másik oldala: tempus, rikitiki és a többiek megpróbálják elmagyarázni, mit lehet, és mit nem. Mit tudnak tenni, és mit nem. Az orvosokat gyűlölők talán olvassák, talán nem. De biztos hogy azt veszik ki belőle, hogyan próbálják megölni a szegény embereket a fehérköpenyesek. Talán olvasd el még egyszer a kommenteket, és értelmezd.

yogosan 2015.03.01. 16:53:52

@szabidoki: Senki nem említett kötelességet/feladatot,csak annyit,hogy egy szerencsétlen rákbeteg asszony pár órás ottlétét "vízszintes helyzetbe" kellett volna biztosítani,igen ha nincs más egy tili-toli ágyon kint a folyosón.Nem hiszem,hogy az S.B.O.ebbe beleszakadt volna.

Tempus.Anh 2015.03.01. 16:54:39

A kommentelők egy része talán nem ismeri pl. az USA-beli eü. viszonyokat.
Szóval ott, ha nincs biztosításod, fájhat a fejed, szédülhetsz és hányhatsz kedvedre...a sürgősségi bejárata ELŐTT, mert oda ugyan be nem engednek és el nem látnak érvényes insurance nélkül.
Arról pedig, hogy a kórházban héderelj, megszállj, aludj, mert este nem tudsz hazajutni, mondanom sem kell, hogy szó sem lehet.

Azt, amit itt a sürgősségi betegellátás orvosán számonkérnek, (akinek - hetvenhetedszerre mondjuk -) NEM kötelessége a járóbetegek szállásadójának lenni, azt odaát még említés szintjén sem tennék meg.

yogosan 2015.03.01. 16:57:34

@hüpike Nem kell elolvasnom még egyszer,azt hiszem elég volt egyszer elolvasni bizonyos hozzászólók jóindulatú véleményét.Ha görcsösen ragaszkodunk a "szabályokhoz"akkor biztosan nem lehet megoldani még egy ilyen pár órás megoldást sem.És itt ez történt.Egyszerűen szartak a nénire,menjen Isten hírével amerre lát.

csakmotyogok 2015.03.01. 17:02:07

@yogosan: Te sem szakadnál bele ha esténként az SBO-k előtt összeszednéd a betegeket és hazavinnéd a lakásodba aludni. Mert épp olyan alapon várom el, tőled, mint te a dokiktól, hogy tartsák ott a vidéki embereket. Rajta! Ha neme teszed meg, sokkal szemetebb vagy mint azok akik ,már 100 féleképp leírták, nem ez a dolga, nem ez a feladata nem ezért van. Légy jobb mutasd meg! Már ma este mehetsz begyűjteni és szállást adni a vidékieknek.
Már sokszor leírtam nem vagyok egészségügyi dolgozó, ha az lennék, már rég Németországban dolgoznék, pénzért nem itthon mogyoróért, de szerencsére nem vagyok:))

hüpike 2015.03.01. 17:03:17

@yogosan: Ok, akkor én elmondom szerintem mit mondhattak a néninek: hívtak betegszállítót (nem mentőt, mert nem volt szükség mentésre). A betegszállító meg megy, amikorra be tudja illeszteni a többi szállításba. Ez valószínűleg reggel/másnap lesz.
Betegszállító kocsi talán van, talán nincs, de lehet hogy már fekszik rajta valaki, vagy visznek vizsgálatra valakit, akinek szüksége van rá.
Hidd el nekem, az orvosok mindent megtesznek, amit szakmailag és szociálisan tudnak a betegekért. Olyanról is hallottam, amilyent valaki itt is írt fentebb, hogy adott pénzt taxira.
De ne várd már el tőlük. A dolguk a betegek gyógyítása, márpedig betegből egy SBO-n nem egy van.

zünüke 2015.03.01. 17:25:12

"két nap múlva ugyanúgy elvitte a mentő most is kórházban van"

-Ezek szerint csak átmenetileg lett jobban.Lehet még is csak bent kellett volna tartani egy pár napig? Igaza lett a mentősnek,csak két részletben.

yogosan 2015.03.01. 18:07:31

@csakmotyogok:

"Te sem szakadnál bele ha esténként az SBO-k előtt összeszednéd a betegeket és hazavinnéd a lakásodba aludni stb..."
Milyen ötletes vagy!

Hasonlatnak nagyon rossz volt,mert amíg én a saját pénzemen "szedegetném össze a haza sehogyan sem jutó betegeket az éjszaka közepén"azt a saját költségemen tenném.Ellenben az SBO-n ügyeletben lévő orvossal,akinek ez egy ku@va fillérjébe sem került volna,és a lakásába sem kellett/kellene senkit sem vinni.
És tényleg...a poszt jelenlegi tartalma lassan kezd a hajléktalan kérdés felé haladni.

"Nem ez a dolga,nem ez a feladata,nem ezért van"

Akkor most lépjünk tovább azon,hogy nem a kötelességük/feladatuk/dolguk a tanácstalanul álldogáló idős beteg asszony éjjeli szállását,pontosabban egy pár órás pihenését biztosítani.Tegyük fel,hogy ez az asszony a kórháztól száz méterre,vagy már az otthonában hazaérve hirtelen megint rosszul lesz és meghal.Tegyük fel,hogy a halál oka nem a már meglévő rákos betegsége,hanem a nagyon magas vérnyomása amit valahogy levittek,de utána a sorsára hagyták.Bár nem járok nagyon messze a dologtól,mivel ismételten kórházban van.Akkor meg a szerecsenmosdatás következne két teljes napig.
Ilyen hozzáállások/válaszok után még elvárjátok,hogy az emberek vonuljanak az utcára az egészségügyisek védelmében? Menjenek ki az utcára tüntetni/asztalt verni ilyen hozzáállású eü.dolgozók jobb munkakörülményeiért és a béremelésükért?Az ilyen sztorik futótűzként terjednek az interneten,nézd csak meg a bal felső sarokban,hogy mennyi ember olvasta ezt a posztot (és a hozzátartozó kommenteket is gondolom)A jó reklámhoz te is nagyban hozzájárulsz azzal,hogy állandóan a beteg embereket vagy a posztolókat basztatod, annak ellenére,hogy nem vagy egészségügyi dolgozó.Csak még arra nem jöttem rá,hogy neked ebből (mint nem eü.-s)mi a hasznod?

Tempus.Anh 2015.03.01. 18:11:46

@csakmotyogok: Csak olyanokkal érdemes párbeszédet folytatni, akik el is olvassák, amit írunk. Mert itt ez nem nagyon teljesül, kár a gőzért :)

Braincelle 2015.03.01. 18:22:49

Szerintem pedig ha lett volna hová lefektetni, megtették volna. Ha pedig nem tették meg, azt lehet embertelenségnek nevezni (valóban, szerintem is erkölcsileg elvárható, hogy egy ilyen beteg nénit az ember megpróbáljon lefektetni, nálunk is a más intézményből a képalkotó vizsgálatra küldött, órák óta mentőt váró öregeket össze szoktuk "vadászni" a folyosón és ha van ágy, lefektetjük; csakhogy sokszor már a pótágyainkon és az ambuláns vizsgálóhelységből felhozott ágyakon is betegek fekszenek, és azon kell gondolkozni, hogy hová teszem azt, akit legközelebb hoz a mentő); de ettől függetlenül ez egy rendszerszintű probléma.
Nem lehet az egészségügyi dolgozóktól elvárni, hogy az egész társadalom minden egyes tagja iránt kötelezően jótékonyak legyenek, egyrészt mert nem reális, másrészt mert politikai kérdés és érdek az, hogy ilyenkor az orvos legyen szemét, aki hazaküldte a szegény nénit, és ne merüljenek fel valóságos kérdések (amelyeket az előző hozzászólásomban feltettem).

asztalosani 2015.03.01. 18:31:27

@Kommentelő k.m.n.:

hanem vetted volna észre akkor _____FEBRUÁR____ van.

kb. egy óvódás is tudja*, hogy ez még __TÉL__ .

*(ezek szerint csak te nem)

vagyis a kecskeméti kórház egy idős nőt egyedül a télen ráadásul az éjszaka közepén kvázi kitett. egy olyan kórház amelyik " az év kórháza" volt.
gratulálok.
ez iszonyat nagy szégyen!

______________________________
a többi agymenésedre, vádaskodásaidra, kitalációidra, agybajaidra meg nem reagálok, mert az időm sokkal értékesebb :-). kedvesem, nem egy haldokló "beteg" közelébe voltam már, úgyhogy te engem ne oktass ki, oktasd ki inkább a nagyidat, hiszen ha nagyid egyedül gyalog ment haza a kórházból (amire én a helyedben nem lennék olyan k*rva büszke, hiszen ez azt jelenti, hogy nem mentél elé! hát te milyen unoka vagy??? ), akkor nem is értem mit keresett egyáltalán kórházban, ha már ennyit tud gyalogolni egymaga :P
_______________________________________________________________

további jó fröcsögést, marjatok el még több olvasót!
hajrá!
:D

Braincelle 2015.03.01. 18:33:11

A másik része a dolognak, hogy egy, a mienknél tudatosabb és jobb anyagi helyzetű társadalomban elvárható lenne, hogy az emberek előrelátóan valamiféle megoldást találjanak arra, hogy mi lesz velük, ha megöregednek és betegek lesznek.

A posztban szereplő asszony jelenleg lehet, hogy önellátó (bár van némi elképzelésem arról, hogy milyen állapotban tud lenni egy tanya, amit egyetlen, utolsó stádiumú rákos öregember vezet), de azt gondolom, hogy ez bármelyik pillanatban megborulhat. Egyetlen vérnyomás-kiugrás elég ahhoz, hogy ez megtörténjen, és mások esetleges jóindulatára szoruljon, legyen az akár az orvos jóindulata, aki mégis csak keres neki egy ágyat, vagy a szomszédé, aki hazaviszi.

Arra, hogy mi lesz holnap, amikor megint kórházba kerül, holnapután, amikor nem tud elmenni a boltig, azután, amikor nem tud kimenni a kertbe, semmilyen koncepció nincsen, sem nála, sem a hasonló helyzetben lévő ki tudja hány ezer vagy hány tízezer embernél.

Egy részül valószínűleg nem tehet erről, mert annyira szegény és olyan rossz helyzetbe került, hogy a túléléshez egész életében minden erejére szüksége volt. A másik részük felelőtlen, de valamilyen szinten ők is áldozatai annak, hogy egy emberöltőn belül kétszer fordult a világ, jött egy szocializmus, ami azt igérte, hogy mindent megoldunk, csak dolgozz és meglesz az ugyanolyan tévét meg mittudomén, mint a szomszédnak, majd berobbant ez a kapitalizmusnak csúfolt evolúciós túlélőjáték, és ennyi változáshoz egyszerűen ezek az emberek nem tudtak alkalmazkodni. Közben ugye a vidéki élet teljesen lepusztult, szétszóródtak a generációk, az egyik gyerek Pesten él, a másik Londonban próbál szerencsét, mindenki máshol él, mint ahová született és ahol megtanították volna neki, hogy abban az adott kis környezetben milyen problémák vannak és hogy lehet velük megküzdeni, megtörtek a rítusok, szétestek a közösségek stb.

Itt olyan nagy bajok vannak, amire nem elég megoldás, hogy legyen humános az oxiológus és oldja meg. Persze, legyen humánus, de dugig, megnyomorodásig van tömve a rendszer a meg nem oldott szociális problémákkal, amiket mind egyéni plusz humánumból lehetne átmenileg a szőnyeg alá söpörni. Az egyéni plusz humánum számolatlan osztogatását olyan emberektől várjátok, akik szintén tönkrementek és belenyomorodtak abba, hogy egyszerre négy ember helyett végeznek olyan munkát, ami amúgy is a legnehezebbek közé tartozik, olyan feltételekkel, amiket két határral arrébb a vécésnéni kinevetne.

yogosan 2015.03.01. 18:33:29

@Fluoro:
Annyira nem volt hiányos az orvosi ellátás,annyira rendbe hozták,hogy ismét kórházban van ahova a mentő vitte el két nap múlva.Ahhaamm.:))

Tempus.Anh 2015.03.01. 19:35:47

@Braincelle: Azt se felejtsük el, hogy ezt egyedül ITT kapja meg az orvos, a magyar társadalomtól, a sok istentelen, erkölcsöt hírből nem ismerő, a toleranciával hadilábon álló, frusztráltságtól csöpögő kommunista-ivadéktól.

Fluoro 2015.03.01. 19:36:02

@yogosan: honnan tudod, hogy a néni szedi pontosan a gyógyszereket, amit kapott a vérnyomására? Van vérnyomásmérője, hogy rugalmasan bevegyen még egy gyógyszert, ha felfelé indul neki a vérnyomása? Ezeket nem tudhatjuk! Persze, jó, hogy most rendesen kivizsgálják, gyógyszerét beállítják, de a kapott recepteket ki fogja tudni váltani? Baj van, igen, mert a néni egyedül van, elszigetelve, kevés pénzből él, idősen, betegen. Ezt nem a mentősök, orvosok fogják megoldani. Ez szociális probléma, jólelkű rokonok, rosszabb esetben önkormányzat szociális iroda, családsegítő, alapítvány stb. Tudna/ kellene, hogy segítsen.

she_wolf 2015.03.01. 20:24:05

@yogosan:
Akut problémáját kezelték. Megint visszakerült. Vizsgálják, ellátják, majd pár nap múlva megint viheti haza a szomszédja. Már nem arról van szó, hogy buszjárat híján valakit hazaküldenek, hanem arról, hogy mi lesz a továbbiakban...
Fel lehet esetleg venni krónikus osztályra. Meddig? És legfőképpen: miért?
És ki fogja egy kórházban látogatni, szennyeseit hazavinni, tisztára cserélni? Ki fogja majd mindazokat beszerezni a számára, amiket a kórház nem, vagy csak erősen limitáltan biztosíthat?
Ez az eset jóval nagyobb ívű annál, hogy bevitte a szomszéd, hazavitte, és most megint kórházban van. Gyűlölöm a tárgyi hasonlatokat, de ez a beteg jelen helyzetében kb. passzolgatott labda:(
Arra pedig gondolni is siralmas, hogy hányan lehetnek még így...

she_wolf 2015.03.01. 20:33:00

@swiss blend:
"Ha én most elkezdeném kigyűjteni amikben a hozzászólók,vagy a posztolók minden ok nélkül gusztustalanul undorító megjegyzéseket kaptak,akkor egy jó darabig ezzel foglalatoskodnék."

Bevallom, titkon reménykedtem valami ilyesmiben.
Bár megjegyezném, hogy itt ok nélkül senki sem bántatik.

"Természetesen "ezekről"te mit sem tudsz annak ellenére,hogy kevés az a poszt amihez nem szólsz hozzá."

Hozzászólok, ha van mit mondanom. Problémád van ezzel?

yogosan 2015.03.01. 22:38:32

@mig54:
De igen,arról van/volt szó,hogy járóbetegként hazaküldték este,amikor már semmi járattal nem tud hazamenni egy TANYÁRA!!!
Ennek szerintem most semmi köze nincs a szociális ellátórendszer hiányosságának.

"Bevallom titkon reménykedtem valami ilyesmiben"
"Bár itt ok nélkül senkit sem bántanak"

-Én meg konkrétan tudtam,hogy ezt fogod válaszolni,hogy ok nélkül is senkit sem bántanak.Pedig igen.

Félreértettél.
Arra értettem,hogy kevés poszt amihez nem szólsz hozzá,hogy olvasod szinte az összes hozzászólást/posztot ami meg azt jelenti,hogy kell látnod/olvasnod a sokszor letámadott,lehazugozott,kigúnyolt,lehülyézett,véglényezett meg mit tudom én milyen jelzőkkel cifrázott válaszokat egy-egy történet posztolójának címezve,vagy a poszt hozzászólójának válaszként.Konkrét nevek vannak,akik nem tudnak úgy hozzászólni egy történethez,hogy abban ne legyen valami a fent felsoroltak közül.De hát minek is bizonygatok én? Ha nem tévedek nem a betegek oldaláról tiltott ki Despota egy hozzászólót,és nem a betegek oldalán állóknak írta figyelmeztetésként,hogy a sértegetéseket jó lenne befejezni mert változtatni fog a blogszabályzaton.

yogosan 2015.03.01. 22:51:49

@mig54:

Na,ez megint érdekes!!!

2015.02.28. 18:50:22

@swiss blend: nick nevén kerültem adásba,és most vettem csak észre ahogy neked válaszoltam,láttam a "címzettet" (???)
Most ez mi?

she_wolf 2015.03.01. 23:05:25

@yogosan:
Valóban arról volt szó. Most már másról szól a történet. Amikor a beteget hazaküldték (először) csak annyi történt, hogy az akut helyzetet megoldották, a továbbiakban nem látták indokoltnak, hogy ott tartsák. Azzal senki nem értett egyet, hogy azonnali hatállyal "kirúgták". Ha a felhívott szomszéd nem tudott volna elmenni érte, nem tehették volna ki a kapu elé, gondolom, ez világos.
Újra visszakerült, és úgy tűnik, azóta bent is van. Az összes többi az ezek utáni, elkövetkezendő időről szól. És azon kívül, hogy az orvos teszi a dolgát (amit éppen akkor és ott kell), többet nem tehet. Ezt tessék már végre megérteni!

Más:
Én @swiss blend:-nek írtam azt, amire te most egyes szám első személyben válaszoltál.:

"Félreértettél.
Arra értettem,hogy kevés poszt amihez nem szólsz hozzá,hogy olvasod szinte az összes hozzászólást....."

Némileg zavar támadt az erőtérben, mert ezek szerint te "yogosan vagy swiss blend":)?

Nem kell semmit bizonygatnod.

she_wolf 2015.03.01. 23:06:22

@yogosan:
Éppen ezt próbáltam vesézgetni az előbb....bocs':))

kavezacc 2015.03.02. 00:51:24

Kedves hozzászólók!
Én csak véletlenül kerültem ide, de valamit megtanultam és ezt javasolom Önök közül a még jobb érzésűeknek is: a jövőben soha semmilyen orvoshoz nem fordulok, sem a mentőkhöz, sem szociális munkáshoz, sem semmiféle "hivatásos" segítőhöz, még a szomszédomhoz se. Megpróbálom magam megoldani, ha nem megy, meghalok, hogy ne okozzak gondot senkinek. Isten őrizzen meg attól, hogy ilyen embertelen társadalomban ilyen korrekt orvosok és egészségügyi szakemberek kezére kerüljek. Remélem, hogy mi öreg, beteg, szegény és egyéb okból segítségre szoruló emberek mihamarabb teljes egészében kihalunk és végre Önök minden probléma nélkül békében élhetnek egymás között. Jelentem alázatosan: eddig még reménykedtünk, de most már megértettük, elkotródunk. Ígérem, hogy rekord gyorsasággal fogom terjeszteni, hogy ezt várja tőlünk a haza és bízhatnak bennünk, még a temetésünkről sem kell gondoskodniuk. Sajnálom, hogy ennyire megvárakoztattuk Önöket és feleslegesen fárasztottuk kedves mindannyiukat.

csakmotyogok 2015.03.02. 06:04:14

@mig54: Tudtuk jól hogy swiss blend hasadt nick. Ez jellemző a gerinctelen hazug emberekre.:))
Ki tudja hány nicken van még itt. Azért megnyugodtam, a populációban nincs olyan sok alja ember:)). Csak néhány, de az semmitől sem riad vissza.Az ilyenek lopják el a kórházban a doki fonendoszkópját, szaturáció mérőjét, pénztárcáját, a mosdókból a csaptelepet, a szobából az ágyneműt, aztán pedig tépi a száját, a kórházban miért nincs ingyen szállás.

estónia 2015.03.02. 06:34:43

@Fluoro: Véleményedre reagálva tudnék írni egy kisebb könyvtárnyi irományt a szociális és egyéb gondozó szolgálatokról( épp ebben a történetben is) de azt hiszem akkor aztán borulna a bili rendesen. Jobb arról nem beszélni.

csakmotyogok 2015.03.02. 06:38:14

@estónia: Biztos az is az orvos hibája, meg az is hogy csökkentik az ágyszámot folyamatosan.Meg az is hogy nincs szállodája az elesettek számára. Aztán csodálkozunk, hogy nincs orvos.

Irkutszk 2015.03.02. 06:49:41

@zünüke: Ezt csak annak tudatában lehetne megállapítani, hogy milyen indokkal vitték be ismét a nénit. És még akkor is kétséges, hiszen a vérnyomás kiugrását sikeresen kezelték, az aznapi állapota alapján semmelyik osztály nem tudta felvenni fekvőbetegnek a nénit. Tehát hazaengedték.

yogosan 2015.03.02. 08:53:59

@mig54:

Egyébként most is swiss blend felhasználót ír ki nálam,na mindegy!!

Visszaolvastam.Nem tették volna ki a kapu elé ez lehet így van,de "senki nem ajánlott fel neki egy ágyat vagy egy széket sem". Akkor küldte a visszahívást.
Jó,mindegy.Kár ezen új vitát nyitni.Ha nagyon akarták volna egészen biztos,hogy megtudták volna oldani nekem ez a véleményem.

Más:Nem vagyok swiss blend (én sem:D)mint írtam a 2015.02.28. 18:50:22 kor küldött hozzászólásom viszont ezen a néven van fent,és ezt csak később vettem észre.

@csakmotyogok: Ha megkérhetnélek akadjál le rólam, a süket dumáddal.Ha nekem céloztad az ízléstelen megjegyzésedet akkor annyi a válaszom,hogy az állítólagos munkakörödből kifolyólag szerintem meg te jársz lopkodni az eü intézményekbe.Te vagy a tűz közelben nem én.

Fluoro 2015.03.02. 09:15:46

@estónia: Tényleg sajnálom a nénit. Hogy tudott így egyedül maradni? Gyereke nincs, vagy eltűnt valamerre? Valamilyen fórumon, blogon pedig kellene beszélni a szociális ellátórendszerről, mert biztos azt is lehetne jobban csinálni, és az ilyen egyedül maradt időseknek is járna, hogy méltósággal töltsék el azt az utolsó idejüket. Egyébként vannak még jóérzésű emberek, sok facebook csoport alakul kifejezetten segítésre, és volt már, ahol összeadták ilyen elesett emberek receptjére, tüzelőjére, stb., küldtek tartós élelmiszert. Én is adtam már bele, amikor megfogott a történet. A napi gondoskodás az sajnos más kérdés, nehéz dolog.

she_wolf 2015.03.02. 09:45:34

@csakmotyogok: @yogosan:

Nem azért, mert egy kalap alá akarnálak vonni titeket, hanem praktikussági okokból válaszolok így:

Engem nem tud érdekelni, ha valakinek "hasadványa" van. Van, akinek ez a heppje, legyen vele boldog, nem veszem el a játékát ha már ennyire csóró:(
Bár....amilyen "buli" lehet ilyennel szórakozni, legalább akkora az égés, mikor kitudódik. Az meg az ő baja.
(Más az persze, ha valaki azért regel más néven, mert belefojtják a szót egy kitiltással, meg sem adva neki a jogot, hogy védekezhessen.)
Velem is előfordult már, hogy mielőtt rányomtam volna a küldést, észrevettem a téves nicket, és majdnem reepach-ként küldtem el. Igaz, csak egyszer futottam majdnem bele ilyesmibe:)

Ellenben azon gondolkodtam, hogy a sok seggaszaló idiótának nem "reprezentatív felméréseket", és "megkérdeztük az utca emberét" című bohózatokat kellene játszania, hanem le kellene ülni Praxist olvasgatni. Igen. Mert itt aztán van minden. Egyik ismerősünk ker. tv-nél technikus. Ő elmesélte, hogyan is néz ki egy ilyen "véletlenszerűen kiválasztunk a tömegből egy embert" akció. Röhej:(
Szóval olvasgatni kellene a Praxison lévő posztokat, hozzászólásokat. Itt ugyanis nem látszik senki retkes-melós, vagy éppen élére vasalt nadrágja, legutolsó dizájn szerinti szemüvege, belőtt, vagy éppen zsírtól csimbókos sérója, gyöngy fogsora, vagy foghiánya. Egyszerűtől kezdve a bonyolultig, betegtől a gyógyítóig, tájékozottól a végletesen ostobáig. És akkor lehet agyalni, szabad a vásár!

aszalosani 2015.03.02. 10:01:13

@zünüke: ""két nap múlva ugyanúgy elvitte a mentő most is kórházban van"

-Ezek szerint csak átmenetileg lett jobban.Lehet még is csak bent kellett volna tartani egy pár napig? Igaza lett a mentősnek,csak két részletben. "

Az a tény, hogy most felvételre került a néni, nem feltétlenül jelenti azt, hogy 2 nappal azelőtt is fel kellett volna venni.

Tempus.Anh 2015.03.02. 11:35:15

@mig54: A többedik nick nyilvánvalóan egyetlen, egykor nagyon rettegett internetes troll kiváltsága.
Őt valamikor wolffnak hívták...

she_wolf 2015.03.02. 11:48:57

@Tempus.Anh:
Nyilvánvalóan. És nyilvánvalóan érthető, hogy miért tartottam fontosnak megjegyezni zárójelben. És így nyilvánvalóan az is világos, hogy az ezzel kapcsolatos, engem minősíteni hivatott megjegyzések (ha lesznek) mennyire nem érdekelnek:)

Tempus.Anh 2015.03.02. 12:17:04

@mig54: Tapasztaltuk már, hogy akire rásütötték, hogy wolffal bármilyen viszonyban is állott valaha, azt visítva kiközösítették. Szerintem, ha kiderítették volna, hogy ez a wolff egy álnéven Paraguayban bújkáló nürnbergi szökevény SS-Oberführer, az sem keltett volna ekkora hisztériát... :D

Tempus.Anh 2015.03.02. 12:21:12

Ja és a fenti poszthoz: a valósághoz az is hozzátartozik, hogy Kecskemét és környéke Pest-Pilis-Solt-Kiskun vármegye része, semmi köze Bács-Bodroghoz, noha a második Vh. után az új megyerendezés kapcsán kreáltak - a megmaradt Észak-Bácska bevonásával - egy nagy Bács-Kiskun megyét.

Szóval Kiskunság az, nem Bács...

she_wolf 2015.03.02. 12:30:19

@Tempus.Anh:
Hát ja. Hiába, nem lehet kiállni a sodorból. Én meg ezt ballisztikus ívben...:)

estónia 2015.03.02. 14:20:00

@Tempus.Anh: Látom vágtad a lényeget...

Tempus.Anh 2015.03.02. 14:24:07

@estónia: Ki volt csontozva az ügy, nincs amit hozzátenni, se elvenni belőle.

asztalosani 2015.03.02. 15:00:36

@Tempus.Anh:
tempusz ánuszkám, innentől kezdve ez lesz a neved!

Tempus.Anh 2015.03.02. 15:04:43

@asztalosani: Az egyiptomi Ankh-ról hallottál már, te nagyonhülye?

asztalosani 2015.03.02. 15:20:47

@Tempus.Anh:

tempusz ánuszkám: magasból tojok rá!

majd máskor ezerszer is meggondolod, hogy kit hogyan nevezel te nagyonhülye!

Tempus.Anh 2015.03.02. 15:25:46

@asztalosani: Ld. a másik posztot.
Egy óvodás megirigyelhetne :)

asztalosani 2015.03.02. 15:41:23

@Tempus.Anh:

ahhoz képest hogy elméletileg "orvos" vagy nagyon ráérsz itt chatelni, meg irkálni... tényleg "nagyon leterheltek" az orvosok...

én meg a húsvéti mikulás vagyok

nyugodtan irkálj bármit is, csakis magatok alatt vágjátok a fát :D

hajrá-hajrá!

swiss blend 2015.03.02. 16:17:32

Mielőtt tömeghisztériát keltenék,szeretném tájékoztatni a praxis.blog kedves olvasótáborát,hogy sem asztalosani,sem yogosan nick nevű kommentelő nem vagyok.Aki hiszi jó,aki nem annak hajó.Őszintén megmondom különösen nem izgat a dünnyögés e téma körül.Túlságosan nagy jelentősége sem a személyeknek,sem a rosszindulatú találgatásoknak nincs.

Remélem kielégítő volt a válaszom az érdeklődőknek.

A fenti poszthoz lényegében nincs már mit írni,akiben egy csepp emberség van azok már leírták.

swiss blend 2015.03.02. 16:40:03

@csakmotyogok:

Nagyon nem akaródzok veled diskurálni,de megakadt a szemem valamin,ha már a hazugságnál tartunk.
Nem is olyan régen egy kommentedben az írtad,hogy legszívesebben kimennél Németországba főnővérnek (mert hát téged ott tárt karokkal várnak) valami bazi nagy összeget firkáltál ide fizetésként,de nem nem tudod elvállalni, mert ha jól emlékszem az idős szüleidet,vagy mit tudom én kiket nem hagysz itt.
Most meg azt írod itt valahol,hogy te nem vagy egészségügyi dolgozó!

Kedves motyogok,akkor ki is a hazug? Nem te vagy a hazug ember véletlen?
Megnyugodhatsz nincs több nick nevem,csak ez a swiss blend.De minek kéne nekem több "fedőnév"? Ha valakit elakarok küldeni ahova való (mint például téged) akkor én azt nyugodt szívvel megteszem az ismert nevemen is,ehhez nekem nincs szükségem új nevet felvenni drágám.Túl sok krimit nézel a piálgatás közben,az pedig nem jó dolog.

A kórházi lopkodásról amit nekem írtál csak annyit:most nem tudom mit szólnál ha én kezdenék el fenyegetőzni,hogy feljelentelek.Hogy állna a szád ha pert indítanék ellened,mert nyilvánosan tolvajnak neveztél egy internetes blog oldalon.Megrágalmaztál,hogy kórházakba járok különböző orvosi eszközöket lopni,és ne gyere most hátulról a szokásos értelmezhetetlen dumáddal.Megrágalmaztál,csak hogy én szarok rá,és rád is de olyan magasságról,hogy neked arról fogalmad nincs.Tudod ennyi a különbség kettőnk közt.

elmebetegh 2015.03.02. 17:05:11

Ez ugye kitalált történet ?
Mondd, hogy igen, légyszi, légyszi !

Tempus.Anh 2015.03.02. 17:06:52

@asztalosani: Miután qrvára semmi közöd senki munkaidejéhez sem időbeosztásához, az ügyelet utáni szabadnapjához mégúgysem, ellehetsz a tiéddel. A tízből eggyel csak eljátszol vele, ha pedig egy nem elég, csinálod kettővel.

karcsibácsi 2015.03.02. 17:23:43

@swiss blend: " sem asztalosani,sem yogosan nick nevű kommentelő nem vagyok."
Elhiszem, fiam. Az biztosan csak a vakvéletlennek köszönhető, hogy a hozzászólásaid tartalma, a használt szófordulatok, de még a helyesírási hibák is ugyanazok, mint az asztalosnál...

she_wolf 2015.03.02. 17:29:25

@karcsibácsi:
Ne haragudj, de nem tudok Veled maradéktalanul egyetérteni:)
Egyébként úgy néz ki, hogy ma gyünnek a frontok, gurulnak a gyóccerek. Elfele:)

Tempus.Anh 2015.03.02. 17:32:01

Én sem vagyok azonos Flammenwerfer-rel. Sem Flugabwehrkanone-val, sem Panzerfausttal, sem az Unterseeboot-tal, Sturzkampfbomber-rel, Vergeltugswaffe-val, sem a német haditechnika egyéb csodáival:)

csakmotyogok 2015.03.02. 18:33:12

@swiss blend: Egyszerű,egészségügyi végzettségem van,de nem vagyok egészségügyi dolgozó.Nem engedhetem meg azt a luxust, hogy fillérekért pazaroljam el magamat:))
A hazug jellemtelen, te vagy és komolyan szánlak, hogy ennyire rám és tempusra vagy kihegyezve ill, miattunk regeltél új nickel:))

csakmotyogok 2015.03.02. 18:36:55

@swiss blend: jajj, rágalmazás, az rám nem állna, azt írtam ilyenek khmm :)).
Rád á és yogosanra állna, mert te/ti szó szerint engem rágalmaztatok.

asztalosani 2015.03.02. 20:12:26

már kb. 3 órája egyfolytában csapkodom az asztalt és röhögök!

nektek nem pszichiáter kell, hanem pszichiáter TEAM.

XD

___________________________________________
@swiss blend:
szerintem hagyd őket, nevess rajtuk te is!
:)

she_wolf 2015.03.02. 20:45:23

@Tempus.Anh:
Én csak azt tudom, hogy azonos vagyok velem, és mindig számíthatok rám. Nekem ez elég, a többi csak bónusz:)

Tempus.Anh 2015.03.02. 21:02:43

@mig54: Azért a fenti nick jól biztatja saját magát, hogy nevesssen a többi nickjén. Egyik nickje csapkodja az asztalt nevettében, a másik pedig biztatja a többit, hogy nevessen az elsőn. Bleuler és Kraepelin jegyzetelhetne errefelé :)

swiss blend 2015.03.02. 23:00:13

@karcsibácsi:
Kislányom Karcsika !!

Még egyszer leírom neked is. Nekem nincs szükségem több nick névre,mert ha valakit elakarok küldeni a halál faxára,azt megteszem ezen a néven is.
Hogy hol láttál az írásokban egyezéseket asztalosanival ezt igazán nem tudom,pedig próbálom összehasonlítani. Nem baj,hogy egész más stílusban ír mint én?
De inkább arról mesélj Karcsika,hogy te hogy kerültél vissza ilyen hosszú szünet után egyik pillanatról a másikra? Szinte a csodával határos módon majdnem egy napra esett a te előkeveredésed,és Tempus barátod egy napos büntikéje.Nem lehetséges esetleg az a verzió,hogy itt voltál végig csak más nick néven?

swiss blend 2015.03.02. 23:18:59

@asztalosani:

Persze,hogy hagyom a francba.Csak előtte tájékoztattam némelyiket,hogy nekem nincs szükségem a bújócskára. Kitiltva nem voltam,engem még nem kellett figyelmeztetni,hogy vegyek vissza,ok nélkül senkinek rosszat nem írok.Akkor? Miért kellene nekem két-három nick név?

swiss blend 2015.03.02. 23:24:02

@csakmotyogok:
Te miattad aztán tényleg nincs értelme új nick nevet regisztrálni,annyira nem érdekes a dumád.

she_wolf 2015.03.02. 23:24:50

@swiss blend:
Én hiszek neked, komolyan mondom. A fijjug nem, az meg az ű dóguk.

asztalosani 2015.03.03. 06:49:31

@swiss blend:
velem is ezt csinálták/csinálják! nem csak veled akartak összemosni már, hanem másokkal is.

elején még viccesnek találtam és próbáltam türelmesen elmagyarázni, de amit itt lerendeznek hónapok óta az már igen komoly pszichiátriai eset kórképét vetíti elő. (pl.: üldözési mánia személyiséghasadással (tempusz ánusz-mig páros) , depresszív dühkitörés, agresszió...stb.)
kényszer kezeltetni kellene őket. :-)

és ilyen emberek "gyógyítanak", "mászkálnak" beteg emberek között, mint "orvos", mint "ápnő", mint "mig54", takernő.

_______________________________________________
de semmi gond, majd az élettől visszakapják azokat a dolgokat amelyet adnak másoknak :-)

karcsibácsi 2015.03.03. 09:38:59

@swiss blend:
Ez a "Who is who?" kezd nevetséges lenni. Engem kicsit elszomorít, ha eszelős és svejci mégsem ugyanaz a személy, mert rossz fényt vet a populációra, ha nemcsak egy, hanem több hülye is van a közelünkben, de egyébként a kérdés hidegen hagy.
Tempus meg nem én vagyok, bár megtisztelő rám nézve, hogy hozzá hasonlítasz.

karcsibácsi 2015.03.03. 09:43:44

@asztalosani: "orvos", ... "ápnő", ... takernő."
És a beteghordót nem is említed? Bástya elvtárs már nem számít?

asztalosani 2015.03.03. 09:52:37

@karcsibácsi:

szerintem téged csak az zavar, hogy a populáció egyre nagyobb részének kezd kipattanni a csipája a szeméből és észreveszik, majd szóvá IS teszik az eü.-ben keletkezett (jogos) sérelmeiket!

vagy a te szemedet az csípi, hogy nem lehet már tb-s helyeken lejmolni lehúzva a betegeket, hozzátartozókat?

karcsibácsi 2015.03.03. 10:11:45

@asztalosani: " lehúzva a betegeket"
Én nem húzom, hanem tolom a betegeket. Az eszelősöket a zárt osztályra.

swiss blend 2015.03.03. 11:54:49

@karcsibácsi:

Megkérnélek,hogy fejezd be velem a kötekedést,és a nekem célzott provokáló megjegyzéseidet.
Én is rettenetesen sajnálom,hogy te és @Tempus.Anh: nem ugyanaz a személy vagytok,mert így már két folyton ráérő orvos szívja itt a posztolók és a betegek vérét felváltva.

swiss blend 2015.03.03. 12:08:08

@asztalosani:

Elég szomorú,hogy "nagy tudású orvos létükre"itt lógnak ezen a kis fika blogon,lesben állva,hogy kit tudnak kikezdeni,kinek lehet jókat beszólni,hogy aztán lehessen vitatkozni napokig.Elég siralmas szórakozás tanult emberektől.

defné 2015.03.03. 12:57:37

Egy órával ezelőtt szerettem volna belépni és a következő neveken vagyok.

1.outtatime
2.outatime
3.Rónarider
4.R.Igor Mortis

????

she_wolf 2015.03.03. 13:13:19

@defné:
Nagy cucc...tegnap többedszeri próbálkozásom ellenére is "tamagochi"-ként akart beengedni, én meg beintettem neki:P
De szerintem így járt jól mindenki:)

she_wolf 2015.03.03. 13:17:18

@karcsibácsi:
Olcsó játék hülyegyerekeknek.
Nem kell vele foglalkozni. Te is tudhatnád igazán: mindenkit nem lehet megmenteni.

defné 2015.03.03. 13:20:46

@mig54:

Én majdnem rányomtam!!
A jó Isten nem mosta volna le rólam,hogy öt nick nevem van.:D

yogosan 2015.03.03. 18:57:32

@defné:

Mint ahogy én jártam. :):)

she_wolf 2015.03.03. 19:47:14

@defné:
Tényleg előferdül ám, de nem kell ennek nagy feneket keríteni. Ha észreveszed, hogy más alatt írtál, mer' gyors voltál mina vellám, utólag jelzed, oszt kalap!:D

estónia 2015.05.07. 20:20:18

Nos Uraim, Hölgyeim lezárom ezt a nemessé fajult hozzászólás sorozatot.

Az írásban szerepló asszony ha még emlékszik rá valaki tegnap azaz 2015.05.06. 15.30-kor meghalt.

she_wolf 2015.05.07. 21:15:07

@estónia:
Nagyon sajnálom, részvétem.
Otthon, vagy kórházban (már ha nem bántó a kérdés)?
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása