Ribancnak nevezett a nőgyógyász

2015.02.17. 10:17

o-woman-sad-facebook.jpgNem tudtam elfogadni, amikor kvázi ribancnak nevezett a vizsgálat után az orvos, amiért elkaptam egy fertőzést.

Tisztelt Praxis!

 

Egy nő életében az egyik legfontosabb ember a nőgyógyásza. Igazi bizalmon alapuló pozíció. Nekem sajnos elég sok idő kellett, mire sikerült megtalálnom azt az orvost, aki betölti ezt a szerepet. Előtte elég kellemetlen élményeim voltak a nőgyógyászokkal kapcsolatban, mondanom sem kell, kivétel nélkül SZTK, TB által finanszírozott rendelésen értek ezek a rossz tapasztalatok. Egy közülük igen kirívó volt, ezt szeretném megosztani az olvasókkal.

 

Körülbelül 2 évvel ezelőtt tavasszal történt, hogy munkahely váltás miatt költöznöm kellet. Az ország nyugati szegletéből egyik napról a másikra Budapestre kerültem. Persze mikor legyen nőgyógyászati problémám, ha nem akkor, amikor amúgy is fenekestül felfordult az életem. Sikerült ugyanis összeszednem valami nyavalyát, amelyet most nem részleteznék, a lényeg, hogy kénytelen voltam felkeresni új lakóhelyem szerinti szakrendelést. Mentem volna én magánrendelésre is, ha lett volna kihez, ahhoz meg nem volt elegendő időm, hogy alaposabban feltérképezzem a budapesti nőgyógyászokat, vagy utána olvassak a neten, kit ajánlanak. Így felkerestem a körzeti nőgyógyászt.

 o-woman-sad-facebook.jpg

Mivel minden új volt, nem éreztem teljesen komfortosan magam, de a várakozás közben arra gondoltam, hogy a vizsgálat után jobban leszek és kapok gyógyszert, másrészt legalább hosszú idő után újra kipróbálom a nem fizetős rendelést. Ez utólag nagy hibának bizonyult. Azt még benyeltem, hogy elég faragatlan stílusban tessékeltek be a rendelőbe és azt is, hogy mogorván, lekezelően beszélt hozzám a doktor úr, mindig azt szoktam mondani, hogy a lényeg a szaktudás és a gondos ellátás, nem pedig a mézesmázos stílus, Dr. House sem véletlenül népszerű. Viszont azt már nem tudtam elfogadni, amikor kvázi ribancnak nevezett a vizsgálat után az orvos, amiért megfertőződtem. Azt meg pláne nem, hogy úgy beszélt velem, mint egy buta kis fruskával, 31 éves fejjel nem annyira tolerálom, ha elkezdenek oktatni, pláne arra, hogy ne feküdjek össze mindenkivel. Leginkább pedig azért, mert az élet úgy hozta, hogy egy balesetben 28 éves koromban elveszítettem a férjemet és az eset történtekor már 3 éve nem voltam úgy együtt senkivel.

 

Szépen felvilágosítottam a doktor urat a helyzetről, aztán a lehető leggyorsabban távoztam is és azóta sem jártam nála, de nem is fogok, az biztos. Nem elég, hogy megalázott, feltépte a sebeimet, de miután elmondtam neki, hogy téved, annyit sem mondott, hogy elnézést. Néha úgy érzem, egyes orvosok olyan magas lovon ülnek, ahonnan a beteg számukra már csak egy pici pontnak látszik. Miért jó bunkón viselkedni, másoknak kellemetlenséget, fájdalmat, bosszúságot okozni? Én nem voltam sem udvariatlan, sem rátarti, igyekeztem egyrészt együttműködőnek mutatkozni, másrészt mindenben segíteni a munkáját. Nyilván, nem fizettem külön a vizsgálatért, mert úgy gondolta, teszek egy próbát, mi jár nekem a befizetett TB után, sajnos olyan kevés, hogy többet biztos nem megyek. Azóta szerencsére már van jó nőgyógyászom, nála ilyen nem fordulhat elő, de akkor is kiakasztó ez a 2 éves történet, sokszor eszembe jut még mindig. Nem is igazán bosszant már, csak a bizalmam veszett el egy kissé.

 

Zsuzsanna

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

töpörtő 2015.02.17. 10:27:15

Dràga Zsuzsanna de még mindig bosszant különben nem ezen rinyàlnàl 2év tàvlatàból.Javaslom ahogyan fogalmaztàl néz szét a neten kit ajànlanak privàt pszihomókusnak és probàld magad kezeltetni hàtha visszaforditható még.

reepach 2015.02.17. 10:40:49

Nem hiszem, hogy Zsuzsának pszichológusra lenne szüksége, túlzásoktól mentes, korrekt írása kiegyensúlyozott lelkialkatra vall. Sajnos, amit megoszt velünk, nagyon valószerű és nagyon rossz fényt vet a nőgyógyászokra - azért nem "orvosok"-at írok, mert a nőgyógyász az egy külön(ös) állatfajta. Nem véletlenül mondta szépemlékű kórbonctan professzorom annak idején egy csoporttársamnak, amikor megtudta, hogy nőgyógyásznak készül: gondolja meg, kolléga úr! nem akar mégis inkább orvos lenni? -.
Zsuzsanna (nem részletezett) fertőzése kapcsán a nőgyógyász nyilván STD-re gondolt, amit promiszkuitással társított. Ez esetben legfeljebb annyit tehetett volna (ha már félre diagnosztizálta az esetet), hogy bőr és nemibeteg gondozóba irányítja a beteget. Ezt is természetesen tapintatosan, nem lekezelő, megalázó módon.
A történtekre nincs mentség. Zsuzsanna pedig tegye túl magát a tényleg felháborító eseményen, szerencsére vannak normális, empatikus, jól felkészült szakemberek. Még a nőgyágyászok között is.

defné 2015.02.17. 11:20:43

@töpörtő
Nincs igazad @töpörtő:,mert egy ilyen negatív élmény miatt sok nőbeteg évekig nem keresi fel a nőgyógyászatot,halogatja a szükséges vizsgálatot ami óriási rizikó ma.Nekem is volt hasonló "élményem" évekkel ez előtt,hónapokig halogatom ha mennem kell,pontosan ezért.

Tempus.Anh 2015.02.17. 11:21:03

A jelző csak úgy jön ki jól, ha a nőgyógyász magas, szőke, acélkék szemű, izmos testalkatú, Alexander Skarsgard-ra hajaz és épp egy légyott kapcsán, ágyban fekve, gyertyafényes félhomályban, gyöngéden suttogja a csaj fülébe.
Na, akkor, az ott afrodiziákum és a csaj talán még imádja is.

Lekurvázni valakit sértés, mérgében sem veti oda egykönnyen az ember.

A pasik ezzel szemben a "lator" jezőt büszkén viselik és csődörségük bizonyítékaként tűzik kalapjuk mellé. Meg kell becsülni, mert nem tart hosszú ideig :)

Más íze-bűze van a "hímringyó" kifejezésnek, az felvet egyéb árnyalatokat is.

Itt viszont NEM volt leribancozva a posztíró, ugyanis ez a "kvázi" szó azonnal elveszi a sértés élét és a legtöbb, amit kifejezhet, egy ráutaló szókombináció lehet. Valamire célzott ugyan a nőgyógyász, de a párbeszéd szövegét a posztoló nem írta le konkrétan, tehát nem tudhatjuk, milyen szövegkörnyezetből volt kiemelve.
A poszt címe tehát sarkított.

A jó nőbányász amúgy keresett és megbecsült személy.
Ahogy mondani szokás, a nők egy rész mindent megtenne azért, hogy legyen gyereke, egy másik része pedig azért, hogy ne legyen.
Ennek a csikicsukinak kulcsfigurái pedig maguk a nőgyógyászok.
Mindazokon túl, hogy ők annak a testrésznek a beható ismerői/kezelői, amin a világtörténelem tengelye pörög.

Tempus.Anh 2015.02.17. 11:39:32

Amennyiben egy gastroenterológustól eléggé jól tolerálható, ha egy endoszkópia után táplálkozási tanácsokkal lát el, úgy egy nőgyógyásztól sem lehet rossznéven venni, ha egy hüvelyfertőzés kapcsán a megelőzés fontosságáról kifejti a véleményét.
Ettől a páciens az első esetben még nem habzsoló haspók, a másik esetben pedig nem bárcás.
Tolerancia és értő párbeszéd kérdése az egész.

anitám83 · http://kep.ivpicture.hu/223232.t.jpg 2015.02.17. 11:44:10

Nekem is volt hasonlo tortenetem. Koltozes, nogyogyasz kereses. Boritek bekeszites, irany a nogyogyasz erre kozlik a betegiranyitoban, hogy vege a rendelesnek jojjek vissza kettokor. 10.45-kor!!!!!! Gondoltam megkerdezem, hogy esetleg itt van- e meg az orvos mert surgos lenne. Beszeljem meg vele. Futok fel az emeletre, erre a doki azzal fogadott, ha nem kurvalkodnek akkor nem lenne ilyen surgos. Ekkor mar a kezemben volt a boritek, ezt keson vette eszre az orvos, megfordultam es kijottem. A Doki ezutan probalta menteni a menthetot. En meg sem alltam..... Azota maganorvoshoz jarok.

asztalosani 2015.02.17. 11:54:38

@töpörtő:
talán meg kellene tanulni olvasni: zsuzsa írta, hogy megtalálta már a nőgyógyászát, akiben megbízik.

majd ha 60 leszel szívesen lennék ott amikor egy vastag csövet feldugnak a hátsódba és mindenféle rihe-rongynak elmondanak csak úgy merő szórakozásból, vajon te akkor hogyan is fogsz majd viselkedni?

és igen, sokszor eljátsszák ezt a TB-s orvosok, csak azért hogy magánrendelésre menjél [mindegy kihez], így tb-s keretek között kevesebb beteget kelljen nekik megvizsgálni/ellátni

asztalosani 2015.02.17. 12:00:11

@anitám83:
és ilyenkor fel sem merült bennük, hogy éppen munkaidőben vagy, vagy éppen utaznál, dolgod lenne és talán azért sietnél :(

de, jól tetted :)
biztosan fájt az annyira neki :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.02.17. 12:20:02

@töpörtő: ne haragudj, de pl engem is bosszant az a jópár eset ami 8-10 éve történt, ez nem pszichomokuson múlik, ez évek után is bosszantó. Tök mindegy mikor történik ilyesmi.

mnika88 2015.02.17. 12:26:59

@Tempus.Anh:
Könyörgöm,csak szőke,kék szemű ne legyen...

Nem tudom,nekem sosem lesz életem egyik legfontosabb embere a nőgyógyász,ahogy Zsuzsa írta.Miért lenne az??Évente 1x ha felkeresi az ember.Jó,ha bajunk van,többször,de attól még nem válik ez számomra egy mély,komoly kapcsolattá,hiába intim a viszony.:)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.02.17. 12:31:05

L. doktor pl. a fehérvári úti sztkban abszolút nem jómodoráról híres, pénzsóvár, nőket lenéző stílusú. I. Soten is volt olyan nőgyógyász, akitől kértem , hogy váltsunk gyógyszert, mert ezt nem bírom, 4-5 mellékhatása is van, kioktatott, hogy ez a legkisebb hormontartalmú, ő mást nem ír fel, nem küld vizsgálatra, ha nem tetszik, húzzunk gumit....

7 nőgyógyászom volt 6 aki hez soha többé, 1 semleges, mire végül egy tündéri, kedves, és segítőkész doktornőt találtam. Köszi, nem szeretek kísérleti nyúl lenni.

Tempus.Anh 2015.02.17. 12:31:58

@mnika88: Csak arra céloztam, hogy a "ribanc" szót is lehet gyöngéden fülbe súgni, van az a helyzet, amikor "jólesik" :)

Egy vicc:
Nő és pasi az ágyban, csupaszon.
A nő: "- Drágám, kérlek súgj a fülembe valami piszkosat!"
A pasi: "- Konyha..."

she_wolf 2015.02.17. 12:44:50

Andrológia, szülészet-nőgyógyászat, urológia..mind olyan terület, ahol könnyen sérülhet a bizalom, hiszen nem csak egy kificamodott bokáról van szó.
A nőgyógyászat különösen kiemelkedik ebből a szempontból, mert nagyon nem mindegy, hogyan talál egymásra a beteg és az orvos.
Amennyiben az eset úgy történt ahogy a posztban szerepel, eléggé elítélhető az orvos viselkedése.
Bár mindenhol, de egy nőgyógyásznál valóban a türelem és ennek nyomán a sikeres párbeszéd az alapja a prosperáló együttműködésnek.
A fenti esetben ott csúszhatott el a dolog, hogy a beteg egyéb körülményeit nem ismerve hozott ítéletet az orvos, és azt nem tartotta magában, ezzel is még kellemetlenebb helyzetbe hozva a betegét:(
Remélem, hogy a poszter bizalma helyreáll az azóta megtalált orvos segítségével, a korábbi rossz élményt pedig el tudja majd felejteni.

she_wolf 2015.02.17. 12:50:53

@mnika88:
Pedig az:) Mély, komoly kapcsolat. Mert neki mindent illik elmondani, és ez nem mindenki számára olyan egyszerű, mint azt mondani a traumán, hogy: doki, félreléptem, bedagadt a bokám:)
És ha a traumán azt mondják, hogy legközelebb én legyek alul, az nem olyan, mintha a hűségemet, vagy évek óta tartó érintetlenségemet figyelembe nem véve azt mondja a lukász, hogy ne tespedt promiszkuitásban éljem az életemet:)

she_wolf 2015.02.17. 12:52:40

@mnika88:
Fekete haj, ződ szem rulez!:)

mnika88 2015.02.17. 12:54:53

@Tempus.Anh:
Ez pontosan így van!Nekem is mondta már a nőgyógyászom mosolyogva,hogy néha azért pihenjek is.:) Akkor kvázi nimfománnak titulált,de értettem a poént,el is vicceltük a dolgot.:)Igen,nem mindegy hogyan mondják ezt,milyen éllel stb.Ha a hölgynek rosszul esett,akkor lehet,h bántón mondta,nem tudom.

mnika88 2015.02.17. 13:03:03

@mig54:
Igen,lehet,mások vagyunk.Én simán beszélek velük bármiről,engem nem zavar.A vizsgálat már igen,de az más tészta sztem.:)) Hiába mondja:"lazulj el és gondold azt,hogy a barátod csinálja" Erre a szintre nem egyszerű eljutni,ugyanis egy normális kapcsolatban nincs se gumikesztyű,se kacsa,se kolposzkóp.:D

reepach 2015.02.17. 13:03:46

@Tempus.Anh: Kivételesen nem egészen értek egyet: azt még én is tudom, hogy fluort, colpitist nemcsak nemi úton lehet szerezni, ennek ellenére a nőgyógyászban ez a lehetőség fel sem merült, promiszkuitást tételezett fel ( arra kezdte oktatni, hogy "ne feküdjön össze mindenkivel") és éreztette, hogy ezt elítéli. Tette ezt nem egy jobbra-balra kamatyoló fruskával, hanem egy 3 éve megözvegyült, azóta "absztinens" érett nővel.
A gasztroenterológus hasonlatod akkor állná meg a helyét, ha a kolléga egy vegetariánus, sovány, aktuálisan diétázó emberről tételezné fel, hogy állandó alimentáris kihágásban él, és kioktatná arról, hogy nem szabad reggeltől estig zabálni, különösen a füstölt húsoktól és véres hurkától tartózkodjon ezentúl!

she_wolf 2015.02.17. 13:15:34

@mnika88:
Én akkor voltam córeszban, amikor szülészeten melóztam:)
Akkor volt nőnemű nőgyógyászom. Sem előtte, sem utána. A mostanihoz '96 óta járok, rövidesen befejezi a praktizálást:(

Tempus.Anh 2015.02.17. 13:45:02

@reepach: Valószínűleg nem így fogalmazott a kollega, a saját mundérját azért mindenki becsüli annyira, hogy nem beszél nyóckeri stílusban, ha tanácsról van szó.
A "nemi partner óvatos megválasztása, a nemi érintkezés higiénéjének betartása" és a "ne dugj mindenkivel, te ribanc" közt azért nagy a különbség.
Nőről pedig ember legyen a talpán, aki megállapítja, hogy van-e valakije vagy nincs.
Azt szokták mondani, hogy csak az a nő foglalt, akin épp fekszenek.
Bocsánat :)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2015.02.17. 14:12:11

@reepach: Azért Miss Marple megint beköszön (ő a legrosszabbat tételezi fel az emberekről, és általában igaza lesz). Mert ez a két év múlva kihányom a nyilvánosság elé, és a 28-31 éves korom között nem szexeltem így együtt elég sajátos kombináció. Inkább olybá tűnik, hogy mostanra nincs meg a pasi, akitől a trippert kapta, és már el meri mondani, nem fél attól, hogy az illető megneheztel. De hát én gonosz vagyok.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2015.02.17. 14:12:48

Ki tudja, hogy hívják a szegény nőgyógyászt?

Tempus.Anh 2015.02.17. 14:13:07

@reepach: Gimis osztálytársaim közül kettő lett nőgyógyász, épp a legjobb fejek, azonkívül itt kórházon belül a nőgyógyászokkal a legjobb a viszonyunk, vannak tehát pozitív kivételek. Valamiféle titok lengi körül a nőgyógyászati szakmát, nyilván a többi szakág férfigárdája kissé irigykedve szemléli őket, de valójában egy nagyon nehéz szakma művelői, hatalmas felelősséggel - a műhibaperek zömét ők viszik el.
Azonkívül arra is gondolnunk kell, hogy nem csak Salma Hayek-ek és Angelina Jolie-k fekszenek a kezeik alatt, hanem egy elég vegyes kategória, azon túlmenően, hogy ott és akkor a tűzvonalban mindenre gondolnak, csak arra nem, hogy épp mire szolgál egy pasi számára ama testrész.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2015.02.17. 14:16:58

@mnika88: Én ugyan nem vagyok nőgyógyász, de egy "normális" kapcsolatban betegektől láttam, hogy kólásüvegtől villanykörtéig mindenféle volt már, miért kéne kizárni a gumikesztyűt és egyebeket?:-)

she_wolf 2015.02.17. 14:35:17

@Molnárgörény:
Ezt még nem ismertem, de nagyon ott van!:DDD

she_wolf 2015.02.17. 14:36:18

@Molnárgörény:
Ezt még nem ismertem, de nagyon ott van, köszi:DDD

she_wolf 2015.02.17. 14:38:31

Bocs, duplikálódtam:(

n3spr3ss0 2015.02.17. 14:40:39

Szerintem az ország legnagyobb bunkói az orvosok közül kerülnek ki.

mnika88 2015.02.17. 14:51:10

@Molnárgörény: @Tempus.Anh:
Nem vagytok százasok! :D
Amúgy a villanykörtét hogy magyarázta meg??Mert a kólásüveget megértem (nem mintha,na,érted).De a villanykörtét??

Tempus.Anh 2015.02.17. 14:54:59

@mnika88: Valószínűleg más megvilágításból akart közeledni a G-ponthoz a körte által :)

Tempus.Anh 2015.02.17. 14:55:37

@nespresso: Az ő kezeik közül, valóban.

benőjenő 2015.02.17. 15:00:54

aki büdösparaszt, az büdös paraszt SZTK-ban is és magánban is. illetve aki magánban csak azért nem büdösparaszt, mert fizetnek érte, ahhoz én nem akarok járni se így, se úgy.

she_wolf 2015.02.17. 15:02:19

@mnika88:
Miért érted meg a kólásüveget, és miért nem a villanykörtét? Tanultál anatómiát, voltak a suliban szemléltető ábrák is, ha visszaidézed....bár igaz, hogy ha a villanykörtét "benyeli", akkor az már minimum nagyon koraszülés, de egy kólásüveget eltüntetni...azt már tényleg csak vájár tudja elővarázsolni:D

she_wolf 2015.02.17. 15:04:08

@Tempus.Anh:
Diplomatikus, sokatmondó válasz. Dagad a szügyem, büszke vagyok:)

Tempus.Anh 2015.02.17. 15:15:20

@benőjenő: Jenő, ha nőgyógyászok vesznek bennünket kezelésbe, abból minden származik, csak jó nem :)

mnika88 2015.02.17. 15:27:02

@mig54:
Kólásüveget,sörösdobozt már láttam úgy:) Az nem nagy kunszt,nyilván nem mindegy kinek,hova,milyen mélyen...de ebbe ne menjünk bele.:D Viszont egy rohadt villanykörte?Mi van,ha szilánkosra törik ott bent??Vagy elég megrepednie.Úgy kihúzni basszus.De ciki lehet ezzel kórházba menni.:))

benőjenő 2015.02.17. 15:31:38

@Tempus.Anh: szerencsére nekem eddig nem volt negatív tapasztalatom (ja, nő vagyok :D ) nődokikkal, már ami a stílust illeti, volt szimpatikusabb, kevésbé szimpatikus, szakmailag felkészültebb, kevésbé az, és ők mind klinikán vagy SZTK-ban. magánban még sosem voltam.

Mérges 1234 2015.02.17. 15:32:49

@nespresso:

ügyvédek, politikusok az már smafú.... ????

Én tavaly beszoptam jártam orvoshoz eleget, egy nagyon fura orvoshoz, aki nagy meláknak nevezett, meg azt is mondta menjek már a picsába, meg hasonlók. De én mondom nem sértődtem meg, mert amúgy rendes volt, foglalkozott a bajommal, jobban mint én.

Nem kell mindent olyan véresen komolyan venni. De persze a nőgyógyó az bizalmasabb terület.

lavór 2015.02.17. 15:33:14

@nespresso:

Majd mondd meg nekik, mikor épp kezelnének...

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.02.17. 15:36:14

@anitám83:

" erre a doki azzal fogadott, ha nem kurvalkodnek akkor nem lenne ilyen surgos. Ekkor mar a kezemben volt a boritek"

A helyes válasz az lett volna, hogy ha a doktor úr nem lenne ekkora ordas paraszt, akkor ezt a borítékot megkapta volna :D

odamondó 2015.02.17. 15:36:25

Melyik a jobb orvos?

-a bunkó aki érti mit csinál

-a kedves figyelmes diploma nélküli kamudoki

Csak azért kérdezem, mert szerintem nem jófejkedni járunk orvoshoz.

FionaG 2015.02.17. 16:18:50

Nagyon megértem a posztolót, sajnos nekem is volt rossz tapasztalatom TB-s nőgyógyásszal. Azért fordultam hozzá, mert a honlapja szerint jó szakembernek tűnt, de egy pénzéhes, szadista tuskónak bizonyult. Jó teszt kipróbálni az orvost TB rendelésen, mert csak akkor érdemes fizetni neki a magán praxisában, ha egyébként is normális. Kár, hogy a rossz tapasztalat mégiscsak egy tüske marad az emberben, ez így van az élet minden területén.
Egyébként több nőgyógyásznál is jártam már, magán és nem magán rendelésen is, általában jók a tapasztalataim.
A nőgyógyász pedig szerintem is a legfontosabb orvosok közé tartozik egy nő számára, hiszen a legintimebb testrészünk gyógyítását bízzuk rá.
Végül pedig megjegyezném, hogy amikor olyan gyakran hallani arról, hogy milyen gyakori a méhnyakrák és emlőrák, amelyek korai stádiumban jól gyógyíthatók, akkor éppenséggel nem kéne elvenni a nők kedvét az orvoshoz járástól.

Pepibubó 2015.02.17. 16:21:10

@odamondó:
Tehát a bunkó orvos a jó orvos? Érdekes. Nekem pont fordított a tapasztalatom. Az kétségtelen, hogy vannak szakterületek, ahol a humán kapcsolat kevésbé számít. A nőgyógyászati pont nem ilyen.

A költői kérdésre : Miért jó bunkón viselkedni, másoknak kellemetlenséget, fájdalmat, bosszúságot okozni?"

Miért szereti a hal a vizet?
Mert hal. A bunkó, az meg bunkó, akármilyen papírja van.

Alick 2015.02.17. 17:28:16

@odamondó: vééégletek... egyébként a bunkó doki pszichoszomatikusan többet árthat, mint amit szakmailag rendbehoz.

mnika88 2015.02.17. 18:44:06

@FionaG:
Fontos szerintem is,hogy jó legyen az a nőgyógyász,de nem a legfontosabb emberek egyike az életünkben,nem? Mert szerintem minden nőgyógyásznak te csak egy beteg vagy a sok közül,azt sem tudja sokszor hova tegyen.
Nem tudom,ha belegondolok kik számomra a legfontosabb személyek,nem jut eszembe a nőgyógyászom,holott remek ember és szakember,de csak egy orvos.

anitám83 · http://kep.ivpicture.hu/223232.t.jpg 2015.02.17. 18:51:18

@beszélő majom: Megszolalni sem tudtam abban a helyzetben. Varatlanul ert.

min 2015.02.17. 18:51:33

@Tempus.Anh: Most valószínűleg vagy biztos. El kéne döntened, hogy mundért védesz vagy elhiszed a betegnek amit mond. Te nem voltál ott csak találgatsz így én a betegnek hiszek aki veled ellentétben ott volt.
Lehet poénkodni egymással egy bizonyos fokú ismertség után de nem egy sosem látott beteggel. Ez ebben a formában nettó köcsögség és a hölgy helyében jól szájon vágtam volna ezt a díszpéldányt.

5perc 2015.02.17. 18:54:00

Zsuzsanna mindent tud, nincs szüksége tanácsra. Ha meg mégsem tud valamit, arra ott a gyóccer.

dr_itzek (törölt) 2015.02.17. 19:33:44

Nem a magas ló effektus ez szerintem, ez sokkal inkább a beteg, gyomorbajos magyar társadalom egy példája, ahol is minél rosszabb a másiknak, annál jobb nekem, úgyhogy ennek fényében jól odaszólnak az embernek.

EZAZ 2015.02.17. 20:34:40

Nekem 15 évesen volt picit hasonló élményem, bár csak az életkorom miatt volt megalázó és kellemetlen. Állandóan fájt a gyomrom (eminens, maximalista tanuló, állandó stressz alatt voltam), ezért elküldtek gyomorröntgenre. Az orvos (kb. 70 éves férfi) első kérdése az volt, hogy talán inkább terhes lehetek-e, mint gyomorfájásos. Néztem zavartam és bambán, mire jól lecseszett, hogy mit nem értek ezen. Mondtam, hogy terhes biztosan nem vagyok. Erre felháborodott (még ő!), hogy ugyan már, én azt honnan tudom. Még én voltam zavarban, hogy el kell magyaráznom, hogy még szűz vagyok... Fel sem merült benne, természetesen nem kért elnézést.
SZTK-s nőgyógyásznál egyszer voltam, aznap kb. 3-4 órát álltam a zuhany alatt sírva és kb. egy hétig nem volt kedvem az akkori barátom közelségéhez (egyébként napi 24 órában). Elég f@szkalapok tudnak lenni.
A posztolót nagyon sajnálom. Nagyobb borzalmat nem sokat tudok elképzelni, mint amin keresztülment és ezt pont egy ilyen barom miatt kell újra felelevenítenie és átélnie, aki méltatlan arra, hogy kiadja magát neki.
Sajnos túl sok nőgyógyásszal találkoztam, akiket még egy elefánt közelébe sem engednék (az elefántot félteném!), de a mostani előtt pl. azt sem kell szégyellnem, ha elsírom magam előtte.

EZAZ 2015.02.17. 20:41:01

@mig54: Én úgy gondolom, hogy egy orvos akkor sem ítélkezhet a betege fölött, ha esetleg ismeri a körülményeit, amik esetleg illetlennek minősülhetnek. Egy nemibetegséget úgy is el lehet kapni, ha én csak egyvalakivel vagyok, de ő hoz valamit "kívülről". Vagy akár lappangva, előző kapcsolatból. De ezzel bizonyára tisztában vagy, egy nőgyógyász meg pláne.
Hogy menjen el valaki orvoshoz, ha ilyentől kell rettegnie, hogy megalázzák? Ilyenkor jön az, hogy próbálja az ember kitalálni, hogy mi baja van és kúrálni saját magát. Ez egy ilyen esetben eléggé kockázatos szerintem.

EZAZ 2015.02.17. 20:43:01

@Tempus.Anh: Drága, itt senkit nem kérdeznek, hanem mindenki elmondhatja a véleményét.

Tempus.Anh 2015.02.17. 20:47:22

@EZAZ: Kivéve, amikor megszólítasz. Nem tudom hogyan jelezzem még feléd, hogy nagyon nem vagyok kíváncsi a véleményedre, tehát nyugodtan hanyagolhatsz.

Tempus.Anh 2015.02.17. 20:52:17

Nőgyógyászként adhatok olyan tanácsot, hogy a nemi higiénére vigyázzon, a nemi partnereit válogassa meg, védekezzen a nemi betegségek ellen.
Akit ez "sért" az vagy nagyon buta vagy túlontúl rosszindulatú.
Ennek semmi köze se a meghalt férjhez, se a 31 éves szende hajadon széplelkéhez (ja, ahhoz nyilván eléggé idős és érett, hogy kikérje magának a "kioktatást")...
Szó se volt leribancozásról.
Farizeusság, nő a neved...
Bocsánat a valóban egyenes jellemű nőktől.

EZAZ 2015.02.17. 21:35:16

@Tempus.Anh: min nevű hozzászólónak adott "intelligens" válaszodra reagáltam, ami azt volt, hogy "kérdezett valaki?" Bocs, nem jegyzem meg az összes bunkó nevét és nem tudtam, hogy örihari van. Meg azt sem tudtam, hogy itt a te engedélyed kell ahhoz, hogy valaki hozzászóljon. Szóval elnézést, nem a személyedet akartam minősíteni, csak egy primitív hozzászólást, ami "véletlenül" tőled indult. Még egyszer bocs. :)

she_wolf 2015.02.17. 21:50:53

@mnika88:
Eegen...a vellanykörte nem edzett biztonsági üvegből készül ugyebár, de el nem tudom képzelni, hogy juthat ilyesmi valakinek az eszébe:))
Annak másmilyen doki kellene.

she_wolf 2015.02.17. 22:19:34

@EZAZ:
Ha szigorúan vesszük, akkor egyetlen orvos, egyetlen szakterületen sem ítélkezhet(ne) a beteg fölött. Nem az a dolga ugyanis. Véleménye lehet, amit vagy tartson meg magának, vagy írja le a Praxisban:) Tanácsot is adhat -és nagyon jó ha ad-, a többi már a páciensen múlik.
De a nőgyógyászok valóban külön kasztot képeznek az orvostársadalmon belül. Kiindulva abból, hogy van páciens aki ugyanúgy keresi fel a nőgyógyászát, mint a belgyógyász háziorvosát egészen addig, aki még a férje előtt is szemérmes, és csak setétben, hálógúnyában, migymás:) Mert nem is hinnéd hogy a mai felvilágosult korban mennyien feszengenek még egy mammográfián is, mert jujj, le kell venni a melltartót:)
Ha pedig valami diszkomfort költözik a bugyigóba, akkor világvége van. Mert le kell vetkőzni, juj, még a férjem/barátom sem látott így kitárulkozva, mert úristen, most egy vadidegen oda fog nyúlni.....szóval félelem, szorongás bőven van.
Az orvosok egy része pedig ránéz a betegre, meghallgatja a panaszt, és még mielőtt a vizsgálat befejeződne megalkotja a maga véleményét diagnózis felállítása helyett, vagy mellett. Ami vagy helytálló, vagy nem. Egy kíméletlen, személytelen nőgyógyászati vizsgálat nagyon mély nyomot tud hagyni a nőben, a beteggel szemben eleve előítélettel viseltető orvos pedig kárt okoz benne.
A lelki sebek ellen pedig nem használ a gyógypuszi. Pláne, ha nincs is aki adjon, mint a poszter esetében is:(

És valóban nem kell ahhoz ordas kurvának lenni, hogy az ember megcsípjen valami kellemetlen izét akár. Uszoda, strand vs. természetes vizek. Mióta tózni járunk már vagy ezer éve nem voltam nőgyógyásznál fertőzés miatt, míg korábban nyaranta azért előfordult.

EZAZ 2015.02.18. 06:05:33

@laptop szerviz: Szép lenne, de nem nagyon tudok elképzelni egy nőt sem, aki egy szál blúzban, bugyi nélkül, cipő nélkül csípőre teszi a kezét és picsába küldi el. Az viszont biztos, hogy marha nagy műsor lenne, ebből a doktor "úr" is tanulna. :)

asztalosani 2015.02.18. 07:50:27

@laptop szerviz:
:)
ismerek egy kis csajt: szőke hosszú hajú, kék szemű, tudod olyan barbie baba arcú hölgyemény, kicsit alacsony is és nagyon szép mosolya van.

ja, igen, a felsorolásból majdnem kimaradt, hogy az elmúlt években a katonaságnál megedződött és olyan hangja és kiállása lett, hogy betojsz ha meghallod a folyosó végéről :D kíváncsi lennék, mi lenne, ha ...:D

amúgy az ilyeneket kamerával is fel lehetne venni, és kitenni, majd miután a kedves dr.-nak a magán páciensköre megcsappan kissé elgondolkozna a viselkedésén. :D

Csibészgyerek 2015.02.18. 09:07:20

@töpörtő: Tipikus rosszindulatú magyar ember vagy, aki ilyen helyzetben is a sértettet vegzálja. PPfujj, az ilyen rongy embereket beraknám egy húsdarálóba és csak tekerném és tekerném a kart.
További szép reggelt mindenkinek aki megérdemli. :)

kispotzak 2015.02.18. 10:17:30

OFF:

Valaki magyarázza már meg, hogy miért annyira meglepő és gyanús, ja, és mért kiált pszichológusért, ha egy betegségekkel, gyógyítással kapcsolatos blogon, ahol a posztolók megosztják a többiekkel a tapasztalataikat, ott az egyik posztoló 2 (vagy fél, vagy 15 stb) éves történetet ír le...?

Minden alkalommal, amikor vki egy hétnél régebbi sztorival jön elő (mert most találta meg a blogot, mert most jutott eszébe megírni, mert úgy gondolja, h másnak is érdekes stb stb), tuti van legalább egy irtó okos és fifikás kommentelő, aki rávilágít, hogy a posztoló valójában pszichiátriai eset, hiszen ennyi idő után posztol. Egy eü sztorit. Egy eü blogon. Gyanúúús!

kispotzak 2015.02.18. 10:22:42

Tempus, irtó édes, hogy konkrétan kitaláltad, hogy a "kvázi leribancozás" helyett mi hangzott el ("semmi"), de a tény az, h nem tudjuk. Elég ügyesen (és egyértelműen) le lehet vkit kurvázni úgy, hogy egyetlen nyomdafestéket nem tűrő szó sem hangzik el... Meggyőződésem, h vagy annyira intelligens, h pl neked is menne, ha egy csaj felbosszantana ;-)

Egyébként ha a nő fontosnak érezte az orvos célzásai, megjegyzései után elmondani, hogy 3 éve halt meg a férje, és azóta most élt először szexuális életet, akkor legalábbis valószínűsíthető, hogy igenis elhangzott egy egyértelmű utalás, még ha az nem is konkrétan a "ribanc" szó volt.

asztalosani 2015.02.18. 10:34:48

@kispotzak:
+2 BIG LIKE

kár hogy nem lehet like-olni a hsz-okat!

ne nagyon emészd magadat, ezek mindig ezt csinálják! volt már olyan aki hangfelvételt linkelt be, azzal is gondjuk volt, volt olyan hogy filmet töltöttek fel a yt-ra, akkor meg a személyiségi jogokkal jöttek. ezeknek semmi nem jó, és mindig mindenkinél jobban tudják azt hogy mikor kivel mi történt és mi hangzott el, még a panaszos helyett is, aki viszont ott volt...

katemi 2015.02.18. 11:15:56

Nem a pénzen múlik, hogy egy orvos bunkó-e, aki az, az magánrendelésen se sokkal kedvesebb. Amúgy csak a szaktudása lenne a fontos és az alapvető udvariasság. Legutóbbi nőgyógyászati élményem az volt, amikor egy csomót vettem észre a mellemben és azonnal elmentem orvoshoz, mivel eléggé megijedtem. A rendelés 14:00 óráig tartott, én kb.11 óra körül érkeztem,(jóval a rendelési idő vége előtt) ennek ellenére amikor kinézett az orvos és megkérdezte, hogy volt-e időpontom, már akkor megjegyzést tett, hogy mi volt ilyen sürgős... Aztán amikor bementem és csak annyit kértem, hogy legyen szíves, adjon egy beutalót mammográfiára, kioktatott, hogy miért sürgős ez ennyire, egy csomó az nem pár nap alatt alakul ki, szóval miért izgat ez ennyire, miért nem kértem időpontot a rendelésre (ami több hét múlva lett volna, nyilván addig nem nő tovább az elváltozás, meg nem is idegeskedik tovább az ember), ráért volna, amúgy is biztosan ciszta vagy valami ártalmatlan dolog. Közöltem vele, hogy három gyerekem van, és szeretném tudni, hogy komoly bajom van-e, vagy nem. Azért nagy durcásan megvizsgálta a mellemet és miután konstatálta a csomót, kért egy sürgős beutalót a mammográfiára, ahol kiderült, hogy mellrákom van, azóta már kétszer műtöttek, éppen most kaptam az utolsó kemoterápiás kezelést és reménykedem, hogy még időben sikerült elkapni a dolgot. Azért ettől az orvostól megkérdezném, hogy ha a hozzátartozójáról vagy éppen a saját prosztatájáról lenne szó, ő vajon szépen nyugodtan kivárná-e a heteket, hónapokat csak mert az adott orvosnak éppen nincs kedve a vizsgálathoz?

Dorinda41 2015.02.18. 11:52:40

@töpörtő: Kedves Töpörtő, Nem kell ide pszichológus. Nekem még mindig fáj, hogy a szülész-nőgyógyász orvos, akihez elmentem a negyedik gyermekemmel terhesen megkérdezte és megtartja? Az igen válasz után a kérdés: Minek? Felejthetetlen élmény a mai napig. 17 éve volt.
1. Mi köze hozzá? 2. Ő fogja eltartani? 3. Ő fogja felnevelni?
A gyermekeim egyébként jó anyagi körülmények között, magániskolákban és külföldön tanulva nőttek fel. S igen, köszönik jól vannak és mind a négyen boldogok. A legfiatalabb és a legidősebb között 18 év a korkülönbség. Ebben az évben pedig végre nagymama leszek. De. Ha az orvos valami ilyesmit mer kérdezni akár a lányomtól, akár a menyemtől biztos lehetsz benne, hogy én, az abszolút nyugis, kiegyensúlyozott, soha életében senkit nem bántó nő, bíróság elé fogok kerülni, mert biztos nekimegyek a drágának és kikaparom a szemét és kiszedem a haját.

Mókus ős 2015.02.18. 12:43:33

Azon viccelődni, hogy milyen nehéz a nőgyógyászoknak, mert nem csak Angelina Jolie tárja szét nekik a lábát mindenkor és minden helyzetben eléri az ízléstelenség és humortalanság bochkorgábori kategóriáját. Egy ilyen poszt alatt osztani a szellemes észt, hogy nem is ribancoztak le, hülye kurva, pedig nem más, mint vele született zsírparasztság. Tényleg nagy baj van a magyar egészségügyben, ha ez a szellemi muníció maradt itthon.

U.i.: A címet a szerkesztő adja, tahókáim, nem a posztoló.

Tempus.Anh 2015.02.18. 13:35:11

@Mókus ős: Előbújtál az odúdból, te Nagyonhülyemókus? :D

Tempus.Anh 2015.02.18. 13:45:11

@kispotzak: Ha valaki nőgyógyászhoz megy egy altáji fertőzéssel (itt nem a hasonnevű ázsiai régióról van szó, nyilván), akkor ahhoz hozzá kell(ene) tartozzon az is, hogy az orvosi tanácsot megfogadja. Ami nem kioktatás, nem lenéző megbélyegzés és nem becsületsértés, hanem az orvos tanácsa a beteg felé a hasonló esetek elkerülése érdekében.
Ha én azt mondom valakinek, aki nőgyógyászati vizsgálatra jelentkezett nálam, hogy a nemi partnerek megválogatása, a promiszkuitás elkerülése, a nemi együttlét alatti védekezés a STD ellen az illető hasznos, abban nincs benne az, hogy ő válogatás nélkül cserélgetné a nemi partnereit, de még az sem, hogy ezt ellenszolgáltatásért tenné.

Ugyanígy mondhatnám azt is, hogy a közös WC használatakor tekerje körül az ülőkét WC-papírral, vagy előlről hátrafele törölje ki vécézés után, vagy a bugyit cipőben ne húzzon fel, ha ezeket még nem tanították meg neki, amikor meg kellett volna.

A rossz kisgyerek-habitust ("én semmit sem csináltam, nem vagyok rosszkölyök, engem ne dorgáljanak") pedig valahol a negyedik évtized elején (31 éves, tehát feltételezhetően már érett agyú nő) ki kellene nőni.

Tempus.Anh 2015.02.18. 13:46:47

A hatodik sor végén "az illető számára hasznos" olvasandó :)

[c] 2015.02.18. 13:50:39

@Tempus.Anh: "...ha egy hüvelyfertőzés kapcsán a megelőzés fontosságáról kifejti a véleményét."
Aha. És az miért oly magától értetődő, hogy a páciens volt felelőtlen, hogy mindjárt ki kell osztani?
A piruló, szende, felelősségteljes monogám is a nőgyógyászati rendelőben találhatja magát, elég hozzá, ha a partnere viszont nem bizonyult annak (felelősségteljes monogámnak tudniillik).

[c] 2015.02.18. 13:57:02

@Tempus.Anh: "Nőről pedig ember legyen a talpán, aki megállapítja, hogy van-e valakije vagy nincs."
Tehát, ha nincs ráírva a homlokára, akkor a helyes eljárás az orvostól az, hogy feltételezésekkel él?

[c] 2015.02.18. 14:00:15

@Tempus.Anh: "Szó se volt leribancozásról."
Nem értem, rólad van szó a posztban? (Nyilvánvalóan nem, csak az a fránya kognitív disszonancia...)

[c] 2015.02.18. 14:06:11

@Tempus.Anh: Csak baromira nem mindegy ám, hogy hogyan van mindez előadva, tanácsként, vagy úgy, hogy "nem kéne ám mindenkivel összefeküdni", implicite kimondva, hogy a páciens ezt tette/teszi. Utóbbi természetesen soha nem fordul elő, ha egy páciens mégis ilyesmit állítana, az csak hiszti, mint tudjuk.

Tempus.Anh 2015.02.18. 14:25:44

@[c]: Tanácsolnám, hogy olvasd el a hozzászólásomat egészben és EGY választ írj, mert így bnagyon fárasztó. A psychiatria ezt gondolatszökellésnek nevezte valamikor :)

Audiatur et altera pars, hallgassuk meg a doktort is, mielőtt pálcát törnénk fölötte.
A csaj ahelyett, hogy örült volna, hogy a szatyrából csöpögő undormánytól megszabadították, visszaköpköd az orvosra, hogy márpedig őt ne oktassa, mert ő nem, mert ő dehogy, stb.

[c] 2015.02.19. 15:13:42

@Tempus.Anh: Gondolatszökellés? Túrót. Ez a multitasking működésképtelensége.
Azt, hogy "hallgattassék meg a másik fél is", minden ilyen történethez oda lehetne írni - teljes joggal egyébként, de ennek nem kellene odáig fajulnia, hogy a levérírót by default hazugnak vagy képzelgőnek tekintjük (ld. "Szó se volt leribancozásról.").

swiss blend 2015.02.19. 15:53:48

@[c]: Hagyd,itt lehetetlen egyes hozzászólóknak egy poszt/komment tényleges tartalmát elmagyarázni.
Élő példának tudnám neked mutatni egy pár napja @EZAZ:ártatlan hozzászólását,mely arról szólt,hogy van egy kedves idős főorvos ismerőse,aki ingyen vállal munkát valamelyik egészségügyi intézményben,mert a kórháznak nincs pénze stb.stb.
Erre fel megjelent a színen a túlképzett,és a blog hivatásos betegutálója dr.csakmotyogok akinek sikerült a posztot teljes mértékben átalakítani,sértegetni a @EZAZ.-t persze próbáltam elmagyarázni neki,hogy nem úgy van az ami..és olvasson már értelemszerűen,na meg a stílusából vegyen egy kicsit vissza,nekem is nekem esett.
Még mindig kitartok a véleményemnél,hogy tök részeg volt,na mindegy.:D Látom most te szenvedsz a másik hivatásos betegutálóval aki szintén nagyon szereti kiforgatni a kommenteket.

Sok szerencsét!!

Tempus.Anh 2015.02.19. 17:32:16

@[c]: A "quasi" leribancozás kb. egyenértékű azzal, hogy "majdnem" a fejemre esett egy tégle
és meghaltam.

Tempus.Anh 2015.02.19. 17:35:00

A másik fél meghallgatása nélkül minden kijelentés és vád egyoldalú és erősen megkérdőjelezhető, szubjektív verbalizáció.
Ilyen alapon bárki bárkiről bármit mondhat.
Bocs, hogy szkeptikus vagyok, különösen akkor, ha egy becsületsértéssel való megvádolás ugyancsak a becsületsértés kategóriájába tartozik.

asztalosani 2015.02.19. 18:22:19

@Tempus.Anh:
na akkor játsszuk le! :)

kérdés1:
mi a jó édes francokat tudnál te elfogadni bizonyítékként, hm?

csakmotyogok 2015.02.19. 18:51:02

@[c]: Így van,de ez egy elmérgesedett helyzet . Fika nickek, szociopaták homokozója lásd swiss blend-et aki saját bevallása szerint csak beszólogatni regisztrált. Hasadt személyiség időnként elbeszélget magával is. Nem csoda megszökött az elvonóról ahol drogok és alkoholizmus miatt kezelték. Ő csak tudja mi az alkoholizmus így aztán mások nyakába varrja a saját nyomorát. Akit kikezd, általában sikeres ember így én is azok közé tartozom akin feni a fogát.Sajnos ezért megszűnt itt az ésszerű eszmecsere . Miatta és a többi nicke miatt.Szerencsétlen ember egyébként se kutyája se macskája:(( sem rendes munkája.

reepach 2015.02.19. 19:54:07

@csakmotyogok: amennyiben swissblend azonos asztalossal, akkor egyetértek, hogy
"ezért megszűnt itt az ésszerű eszmecsere . Miatta és a többi nicke miatt.Szerencsétlen ember "
Többször is visszafogtam magam, és az ő színvonalán, óvódásnak is érthetően, kedvesen magyaráztam neki, amire ismég csak a tőle megszokott primitiv, tudálékos, kötözködő módon reagált.
Komolyan nem tudom eldönteni, hogy tényleg ennyire hülye, vagy csak direkt széttrollkodja a blogot.

swiss blend 2015.02.19. 22:09:07

@reepach@
Nyugi semmi közöm nincs @asztalosani:-hoz és a vitáihoz sem,bár olvastam már tőle érdekes hozzászólást is a kötekedésén és a makacsságán túl is.

Neked meg kedves dr.@csakmotyogok: gratulálok,hogy valakivel sikerült megfogalmaztatni egy érthető hozzászólást.Miután ez tőled nem megszokott,így feltűnő jelenség ezen a blogon.
Már megint félrebeszélsz drágám (mint általában) Én nem "beszólogatni" regisztráltam,hanem a kedvességéről híres Tempus.Ahnak egy förtelmesen undorító írására akartam válaszolni,de ez regisztráció nélkül nem ment.Vedd a fáradságot és ismételten kérlek,hogy érthetően olvass,ha már kutakodsz visszamenőleg utánam.AZ alkohollal mint írtam semmi gondom,ellentétben veled.Vagy talán erős gyógyszereket szedsz? Esetleg mindkettő játszik?
Te sikeres ember lennél? Hol? Miben? Két értelmes szót nem tudsz leírni arany anyám,nem hogy sikerekkel dicsekedhess.Itt lehet sikeres vagy a saját köreidben,mert a meleg szarig felnyalsz mindenkinek,akin fehér köpeny van és ezt sokan szeretik is.
Ésszerű eszmecserét pontosan az ilyenek miatt nem lehetséges itt folytatni,mint például te vagy aki folyamatosan a betegeket szidja/átkozza/hibáztatja sőt fenyegeti sok esetben.
Hogy ki a szerencsétlen ember,akinek se kutyája,se macskája,sem rendes munkája azt itt senkiről nem lehet megállapítani.Rólad sem.Te is azt írsz ide amit akarsz,és én is és mindenki.Én nem tartom kizártnak még azt sem,hogy te egy magadra maradt öregedő nő vagy,aki unalmában (meg hát hogy legyen valami "rangod" is itt)fontos egészségügyi dolgozónak adod ki magad,aki tökéletesen tisztában van mindennel.(Úristen)
De ahogy olvastam tőled egy-egy röffenést,vagy ha tetszik inkább böfögést,a szókincsed nem egy agyoniskolázott emberre vall,ha tetszik ha nem.És ennek semmi köze a számítógép bármelyik programjához,vagy bármi egyébhez.

ui: Szóval nyugi asztalosani és én nem vagyunk egy személy,bár olvastam a találgatásokat amik teljesen hidegen hagytak.
Inkább Tempus Ahnt kérdezzétek meg Ő hány nick nevet regisztrált már a biztonság kedvéért,ha netán Despota megint dühbe gurulna.:D:D

swiss blend 2015.02.19. 22:12:26

Jahhh

És Gabi Prelle sem én vagyok mindenki megnyugtatására.

she_wolf 2015.02.20. 06:11:01

@reepach: @csakmotyogok:

Kettejük esetében ne azt nézzétek, hogy mit írnak, hanem hogy hogyan írják:) A hibáink sokat elárulnak rólunk. Egy egészséges pszichéjű ember megvezetheti a többieket játszásiból. De az nem, aki flash-sel ír:) Szerintem az egyenlő a buktával, és nekem ezért nincs több nickem, noha csábító játék. Nyilván a kb. harmadik írásomnál kilógna a lólábam:))

she_wolf 2015.02.20. 06:18:19

@swiss blend:
Tempus-Anh azért regelt új nick-kel, mert nem igazán kedveli, ha betapasztják a száját:) Megértem, én sem szeretem. Lehetősége és joga adott hozzá, miért ne tenné/tehetné meg? Én is megtenném hasonló esetben azzal a különbséggel, hogy rögtön tudatnám, ki vagyok:)
Én egy prcig sem hittem, hogy azonos lennél a másik említett kommentelővel.
És mint írtam is korábban, itt szerintem mindenkinek megvan a maga csontja....

Tempus.Anh 2015.02.20. 13:12:20

@mig54: Az "új" nickem ráadásul egy 6 évvel ezelőtti régi nick, sokkal régebbi mint sok kommentelőé errefelé. :)

she_wolf 2015.02.20. 13:55:38

@Tempus.Anh:
Akkor a szemed előtt hullik atomjaira, mi egykor szép és jó volt. Nagyon sajnálom:(

min 2015.02.21. 00:21:41

@Tempus.Anh: ez egy fórum ahol nem kell, hogy kérdezzenek ellenben bárki elmondhatja a véleményét az olyan mundérvédőkkel szemben is mint te.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása