Belehalt a kórházi ellátásba

2014.10.07. 09:27

129021.jpgÉdesapám a „szakszerű” ellátást a baleset bekövetkezése után több mint két hónappal, de még a combnyaktörés igen késői diagnosztizálása után is több mint két hét elteltével kaphatta csak meg.

Véletlen folytán olvastam a  A SZENT MARGIT KÓRHÁZ VÁLASZA  címú írást

 http://praxis.blog.hu/2014/01/17/a_szent_margit_korhaz_valasza

 

Milyen korrekt ez a manus, gondolhatja az ember. Végre egy főnök aki a beosztottainak a körmére néz, hogy rendben menjenek a dolgok. Itt sajnos szó sincs ilyesmiről. Tipikusan a vizet prédikál, de bort iszik esete.

 

A felháborodásomnak az alábbi, igaz történettel, névvel , dokumentumokkal kívánok hangot adni.

 

A panaszommal közvetlenül a főigazgató urat kerestem meg. Ő „lepattintott” az orvos igazgatónak. Az orvos igazgató a helyettesének. Az orvos igazgató helyettese pedig a titkárnőjének. Nyilván a történet folytatódik, majd a végén valami takarító néni lesz a hibás.

 

 Lássuk a történetem(A TRAGÉDIÁM!)

 

Édesapámnak a több mint 10 évvel ezelőtt kialakult cukorbetegségének a szövődményeként amputálták mindkét lábát, és leállt a veséje. A veseelégtelenség beálltát követően heti 3x művese kezelésre szorult, melyet a területileg illetékes Szent Margit Kórházban végeztek. A kezelésekre a be, illetve a hazaszállítását a mentőszolgálat betegszállítója végzi. Január 31.-én az aznapi kezelése közben a kerekesszékből a kezelő ágyába átülés közben kiesett a székéből, és megütötte a lábát. Majd a művese kezelés közben rosszul lett, felszökött a láza, és verejtékezett. A szállítás közbeni baleset miatt, a kezelés után átszállították a Honvéd kórházba, ott megröntgenezték a csípőjét ahol megütötte azt. A röntgenkép kizárta a törést, szerencsére csak zúzódás történt, ezután visszaszállították a Margitba. Ahol a művese kezelés alatti rosszulléte, és a láza miatt felvették a Nephrológiai osztályra, ahol másnap( a sors durva fintora, hogy aznap volt a 69.ik születésnapja) elkezdték a rosszullét, és láz eredetét vizsgálni. A lábát amelyet korábban megütött az esés következtében kissé fájlalta, de nem volt számottevő a fájdalom. Teljesen önellátó volt, tiszta volt a tudata, egyedül átült az ágyról a kerekesszékébe, és vissza, kijárt wc.-re stb. Az osztályon hamar megtalálták a rosszullét, és láz okát, amely a vérvizsgálatnál is magas gyulladási értéket produkált, vírusos tüdőgyulladást diagnosztizáltak nála. Megkezdték a gyógyszeres kezelését. Néhány napra rá Édesapám a látogatás alkalmával mesélte, hogy kiesett az ágyából, ezt a nővér is említette, de hozzátette, hogy az ügyeletes orvos ellátta nincs semmi komoly. Meg is feledkeztünk az újabb balesetéről, miközben a gyógyszeres kezelés hatására javultak a leletei, de ennek ellenére mégis folyamatosan romlott a fizikai állapota. A lábát egyre jobban fájlalta. Édesapám is, és én is jeleztük ezt a kezelő orvosának, nekem azt válaszolta erre: „tudjuk, vizsgáljuk, de még nem tudjuk, hogy mi okozza.” Teltek a hetek miközben a kezelések ellenére az Édesapám fizikai, és mentális állapota folyamatosan romlott. Ekkor már pelenkázták, nem tudott segítség nélkül felülni, enni, teljes ellátásra szorult, a tudata szinte folyamatosan zavart volt. A kezelő orvosa tanácstalan volt nem tudott semmilyen magyarázattal szolgálni.

 

Ekkorra a kezelő orvosa számára világossá vált, hogy az anyagi lehetőségeink nem teszik lehetővé, hogy a zsebét pénzzel tömködjük, ezt tisztáztuk is vele, nem volt elragadtatva az őszinteségünktől. Majd ezután a kezelő orvos először megpróbálta áthelyeztetni Édesapámat a pol. korrekt nevén ápolási osztályra, azaz az„elfekvőbe”, mondván nem tudnak vele mit kezdeni, és a végtelenségig sem tarthatják itt. Megnéztem az ajánlott „elfekvőt”, szó szerint sokkolt a látvány, ezt jeleztem is az orvosnak, és ha nincs más lehetőség az Édesapám tisztességes kezelésére, ellátására akkor hazaviszem, és majd én ápolom őt otthon.

 

Március 7.-én hazaengedték őt a kórházból, a zárójelentés szerint remek állapotban, (akár még a maratoni távot is lefuthatná, szerintük). A valóságban ezzel szemben teljesen leromlott fizikai, és mentális állapotban. Etetni, itatni, mozgatni, pelenkázni kellett, szinte soha nem volt öntudatánál, hallucinált, ha csak megmozdult már szinte üvöltött a lába fájdalmától.

 

Miután hazaengedték abbamaradt a „lórúgás” méretű antibiotikum kúra, továbbra is kétnaponta művesekezelés, majd március 19.-én a kezelés után újra ott tartották a Nephrológiai osztályon, mert ismét leromlottak a leletei.

 

Április elején hallottunk róla először, hogy az Édesapámnak combnyaktörése van ami miatt meg kell műteni. 2014.0408.-án átveszi az OORI Szeptikus Rehabilitációs Ambulancia, ezután megműtik, az állapota lényegében mégsem javul. Tudata szinte folyamatosan zavart, hallucinál, legtöbbször engem sem ismer meg, nem tudja hol van. Édesapám április végén visszakerül a Szent Margit kórházba, ahol 04.30.-án 69 évesen meghal.

 

2014.05.06. keltezéssel kiállított  A Szent Margit kórház részéről a halál okát megállapító orvos dr. XY aláírásával ellátott HALOTTVIZSGÁLATI BIZONYÍTVÁNYT, melyben az alábbiakról tájékoztatnak:

 

A  halálhoz vezető betegségek(események) sorozata-időrendben visszafelé!

közvetlen halálok a.)A 41.9 Septiko-toxikus állapot.          hetek

alapbetegség szövődményei b.) Z49.1 Művese kezelés.     11éve

c.)N18.9 Idült veseelégtelenség.                                              18éve

d.) E 10.7 Cukorbetegség többszörös szövődményekkel.     18éve

A halálozás jellege:

(1)    természetes X

(2)    baleset

(3)    stb

 

Megvallom őszintén, mivel nem vagyok orvos, ezért az orvostól folyamatosan kért, és kapott tájékoztatásokat, kénytelen voltam elfogadni. A személye elleni ellenérzések ellenére, fel sem merült bennem, hogy nem a színtiszta igazat mondja. Az elmondottak alapján kénytelen voltam beletörődni, hogy a folyamatosan romló állapota a hosszú évek óta fennálló cukorbetegségének a természetes velejárója.

 

A kórházi ellátás szempontjából teljesen lényegtelen mellékszál: Rendelkezik a családunk balesetbiztosítással, csonttörés, műtét esetére. Áprilisban a műtét után, annak rendje, és módja szerint jeleztük is a biztosító társaságnak a balesetet, benyújtottuk a rendelkezésünkre álló orvosi dokumentációt. A biztosító további orvosi dokumentumokat kért, amelyeket mi meg sem kaptunk. A kezelő orvoshoz fordultunk a papírok miatt, ezek közül egyet kaptunk csak meg, azt is szinte közelharc árán, hosszas vitatkozás után. A biztosító társaság orvos szakértője hívta fel a figyelmünket, arra a tényre, ami idáig elkerülte a figyelmünket, nevezetesen hogy a kórházi papírokban sehol nem szerepel a combnyaktörést okozó baleset.

 

Gondoltuk, nyilván egy kis adminisztrációs hiba történt ezért a baleset lemaradt a zárójelentésből. A korábban a kezelő orvossal szerzett negatív tapasztalatok miatt, ezt az ütközetet eleve kihagytuk, és közvetlenül a Főigazgatóhoz fordultunk a kérésünkkel. A Főigazgató szó nélkül „lepattintott” az Orvos Igazgatónak, ő írt rá egy hablaty szintű választ, amivel gondolom a saját részéről lezártnak tekintette a témát, mert utána ő is „lepattintott” a helyettesének, az pedig a titkárnőjének. Feltételeztük, az ügy végén eljuthatunk a portáshoz, vagy a takarító nénihez, ezt nem kívántuk kivárni, ezért újabb válaszlevélben jeleztük, hogy amennyiben a kért hiánypótlást továbbra sem teljesítik, akkor most már kérjük a teljes kórházi dokumentációt.

 

Az Orvos Igazgatótól kapott hablatynál a posta cím mellett az email címe is szerepelt, ezért elektronikus úton küldtük a választ. Teltek a hetek, de válaszra sem méltattak. Ekkor kinyomtattam az elektronikus levelet, írtam hozzá egy emlékeztetőt, hogy ezt már korábban eredménytelenül elküldtem, majd tértivevénnyel feladtam.

 

Aznap amikor átvették a postán küldött levelet, gyorsan küldtek egy emailt, hogy a leveleimet(email, posta is)megkapták, kis türelmet kérnek. Néhány napra rá az orvos igazgató titkárnője küldött egy emailt, hogy a Margit kórház jogásza kéri a telefonszámom(!!!!), hogy egyeztessünk. Elküldtem a telefonszámom, 5! percen belül hívott a jogász. Mézes-mázosan előadta, hogy természetesen kiadják a kért teljes dokumentációt, de azt ugye tudom, hogy ezeknek a másolata akár oldalanként 800ft, így a kért másolatok igen jelentős összeget tesznek ki.

 

Érdekesség képen megéri ránézni az alábbi linkre. Itt üzleti alapon másolnak,

 

 http://www.obudaifenymasolo.hu

 

 tehát ezekkel az árakkal nem csak az alkalmazottak bérét, gép amortizációt, alapanyagköltséget, üzlet bérleti díjat termelik ki, hanem a hasznot is. Ez az ár nagyságrendekkel kevesebb mint  a kórház által, szigorúan csak szóban mondottnak.

 

Érted, ha nem fizetsz hálapénzt, akkor majd fizetsz a dokumentumokért, ha tudni szeretnéd, hogy mi történt a szeretteddel.

 

Rendben ha annyi, akkor annyi ezzel nem tudok mit tenni, kell! Kért néhány nap türelmet, hogy utána jelentkeznek, ok. semmi gáz hónapok óta megy a huzavona, néhány napon már semmi nem múlik.

 

Eltelt a néhány nap, és ahogy ígérték jelentkeztek. Akkor éppen az orvos igazgató helyettesének a titkárnőjénél volt a feladat, hogy elrettentsen minket. Roppant mulatságos volt a beszélgetés(pláne, hogy éreztük mire megy ki a játék), jól ki volt találva. Először a hölgy érdeklődött, akkor pontosítsunk, milyen papírokra is van szükségünk, mert akkor azokat lemásolja. Ismét elmondtam ami a levélben is szerepelt, hogy minden papírra, akkor hangot váltott, és mint egy anya a hülyegyerekének elkezdte magyarázni, hogy azzal tisztában vagyok e , hogy ez milyen sok pénz, de tényleg? Persze, semmi gond nem kell lemásolni, mert egy új törvény értelmében digitális adathordozón kívánom elhozni a kért dokumentumokat. Na volt is baj rögtön, azonnal kiesett a szerepéből, HUHÚ MINDJÁRT VISSZAHÍVOM!

 

Hamarosan visszahívott, beletörődve a tényekbe, és megegyeztünk az iratmásolási időpontban.

 

A megbeszélt időpontban a férjemmel megjelentünk, itt még volt egy vérszegény próbálkozás a kórház tapasztalatlan, nem túldörzsölt, magával igencsak elégedett ügyvédnője részéről, a „lepattintásunkra”, csak ez fordítva sült el. Feltehetően nem számoltak azzal az eshetőséggel, hogy megkaparintjuk a dossziét, csak így történhetett meg, hogy „kényes” iratok maradtak az anyagban(belső levelezések, stb).

 

Mire észbe kaptak, egy kivételével lemásoltuk őket, azt az egyet még gyorsan sikerült az ügyvédnek kikapnia az anyagból.

 

Ezen post írása előtt mindössze két nappal másoltuk le az Édesapám kórházi ápolása során keletkezett orvosi dokumentációt. Ilyen rövid idő alatt képtelenség lenne a közel 200 oldalas dokumentáció részletes, mindenre kiterjedő átvizsgálására. Az idő rövidsége ellenére a kórházi kezelés dokumentációjából orvosi műhibák egész sorozata rajzolódik ki.

 

Miután állítólag másfél hónapja folyamatosan vizsgálják az Édesapám lábfájásának okát, március 21.-én CT. vizsgálaton megállapítják, hogy nem friss, darabos combnyaktörése van. Április 03.-ig (további 2 hétig!!!)a combnyaktörés ügyében semmi nem történik, ekkor kérnek csak konzultációt. A konzultáció alkalmával :

 

2014.04.03. OORI Szeptikus Rehabilitációs Ambulancia Dr. YX

 

„Anamnézis…..Jelenleg belgyógyászaton több hete fokozatosan kialakuló szeptikus állapot miatt kezelik, vizsgálják. …..Vél: Feltehetően a tünetek nélkül járó(amennyiben, nem vesszük tünetnek a minden mozgásnál jelentkező, pokoli fájdalmat, szerk.) és nem rögzített törés következtében alakult ki a gyulladás, majd infekció a jobb csípőben”

 

2014.0408.-án átveszi az OORI Szeptikus Rehabilitációs Ambulancia, ezután megműtik, az állapota lényegében mégsem javul. Tudata szinte folyamatosan zavart, hallucinál, legtöbbször engem sem ismer meg, nem tudja hol van. Édesapám április végén visszakerül a Szent Margit kórházba, ahol 04.30.-án meghal.

 

2014.05.06. keltezéssel kiállított  A Szent Margit kórház részéről a halál okát megállapító orvos dr. XY aláírásával ellátott HALOTTVIZSGÁLATI BIZONYÍTVÁNYT, melyben az alábbiakról tájékoztatnak:

 

A  halálhoz vezető betegségek(események) sorozata-időrendben visszafelé!

közvetlen halálok a.)A 41.9 Septiko-toxikus állapot.          hetek

alapbetegség szövődményei b.) Z49.1 Művese kezelés.     11éve

c.)N18.9 Idült veseelégtelenség.                                              18éve

d.) E 10.7 Cukorbetegség többszörös szövődményekkel.     18éve

A halálozás jellege:

     1,természetes X

     2,baleset

     3,stb

 

Ez a látszat:

A látszattal szemben pedig a valóság!:

Ugyanaznap készült, a kórház részére a „saját” Boncjegyzőkönyv, melyben

2014.05.06. keltezéssel kiállított  A Szent Margit kórház részéről a halál okát megállapító orvos dr. XY az alábbiakat állapítja meg:

 

„1 hónappal korábban- a beteg kerekesszékéből kiesett(szándékosan elhallgatja a kórházban ezután történt esetet amikor az ágyból kiesett, és meg sem vizsgálták!! szerk.)és jobb oldali combnyaktörés következett be, amit az elvégzett képalkotó vizsgálat nem tárt fel. A traumatisalt csonttöréses terület táptalajjá vált, septicus góccá alakult- az 1 hónappal később  kialakult septicus állapot szövődményeként.

 

Csípőtáji területet feltárták, a lobos elhalt szöveteket eltávolították. Mégis a műtét területén kórboncoláskor gennyes, gyulladásos folyamat jelenlétét észleltük. …………….

 

A halál közvetlen oka septico-toxikus állapot volt.

 

A csípőízület körüli műtéti terület gennyes gyulladását, a légúti aspiratiot és a jobb oldali tüdőben kialakult gyulladást a kórboncolás tárta fel.”

 

A dokumentumok alapján meggyőződésem, hogy az Édesapám halálát nem a „HALOTTVIZSGÁLATI BIZONYÍTVÁNY” szerinti: Z49.1 Művese kezelésből természetesen következő A 41.9 Septiko-toxikus állapot. okozta.

 

Hanem, a kórházi ápolás alatt elszenvedett, ellátatlan combnyaktörés nyomán kialakuló Septiko-toxikus állapot.

 

Kíváncsian várjuk a kórház magyarázatát.

Tisztelettel:Till Ferencné

 

Update:

A levelem megírása után továbbra sem hagyott nyugodni néhány gondolat, ezért ezzel kívánom az írást kiegészíteni.

A miniszterelnök korábbi nyilatkozata szerint „ Az egészségügy nem üzlet”, a fentiek alapján úgy tűnik ezt a Szent Margit kórházban nem így gondolják.

Az utolsó levelemet augusztus 23.—án  kapták kézhez, most október 03.-a van ennek ellenére még nem sikerült megválaszolniuk a feltett kérdéseimet.

 

A világhálón számtalan információ, tanulmány megtalálható a combnyaktörés szakszerű ellátásával kapcsolatban. Ezekből lényegesnek tartom kiemelni, fontos, hogy a baleset bekövetkezése után minél rövidebb időn belül megműtsék, és rögzítsék a törést az esetleges szövődmények lehetőségének a minimalizálása érdeken. Abban az esetben, ha a baleset bekövetkezése után 24 órán belül nem részesül a beteg szakszerű ellátásban, akkor jelentősen romlik a túlélésének az esélye.

 

Édesapám ezt a „szakszerű” ellátást a baleset bekövetkezése után több mint két hónappal, de még a combnyaktörés igen késői diagnosztizálása után is több mint két hét elteltével kaphatta csak meg.

Tisztelt Dr. Haris Ágnes főorvos Asszony!

 Miért?

 

A Praxis blogon olvastam az alábbi kommentet:

 

dr.Molnár Géza 2014.01.15 18:45:05

A Margit kórház vágóhíd.

 

Sajnos ezzel a sommás véleménnyel vitatkoznom kell, mert egy vágóhídon kíméletesen bánnak az állatokkal, nem úgy mint itt a betegekkel. Minden ágy mellett gondosan elhelyezve ott van legalább 1db biblia, miközben a betegek szinte sorsukra hagyva szenvednek.

 

Gratulálok Főigazgató Úr, Orvos igazgató Úr, Helyettes Orvos Igazgató úr, Osztályvezető főorvos Úr, és végezetül de nem utolsó sorban Dr Haris Ágnes Főorvos Asszony!

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reepach 2014.10.07. 09:59:42

Haris Ágnes MD., Ph.D

2009 Nephrology Training Course, Harvard Medical School,
Boston, USA
1999-2001 Clinical Fellowship in Nephrology, Toronto, Canada

Postgraduális képzés Harvardon és Torontóban - mindig mondtam, hogy ezek az amerikai meg kanadai egyetemek szart sem érnek.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.07. 10:48:54

Az eset szempontjából teljesen lényegtelen, hogy hol tanult az orvos. Mert az állatorvosin is megtanulják, hogy a fájdalmat okozó testrészt megvizsgáljuk, hogy megtaláljuk mi okozza a fájdalmat. Egy darabos combnyaktörés azért nem egy fantom fájdalom.

Haraszty Miklós 2014.10.07. 12:08:08

Van nekem is egy pár betegségem,sokkal kórházban is feküdtem.Eddig bajom nekem kórházzal nem volt. Sőt minden tiszteletem az egészség ügyet illeti.De hallomás után tudok "halálgyárakról",ahol a pénz,a biblia ,pártkötődés a lényeg.A nagyvezír ezt is megkavarta.(300 forintos vizitdíj)KerüljenekCsórón pénz nélül hasonló helyzetbe. LEGYENEK AZ ILYEN LELKETLEN SZEMETEK ÁTKOZOTTAK!

epres négercsók 2014.10.07. 12:33:05

Az olvasóknak és a bloggazdáknak egyaránt: a posztban név szerint említett kezelőorvosok neveit - érkezett hozzám jelzés ez ügyben - személyiségi jogaikra tekintettel kitöröltem.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.07. 13:24:53

@epres négercsók: Ezen mindig úgy "meglepődök", hogy azok az orvosak akik magasról tesznek a beteg jogaira, milyen érzékenyek a saját személyiségi jogaira.

Irkutszk 2014.10.07. 14:02:28

@futobolond a kozeleti paranoiás: Nem biztos, hogy az érintettektől érkezett jelzés. Hozzátenném, hogy bármit le lehet írni, amit a papír elbír, tehát amíg az Orvosi Etikai Bizottság előtt, illetve a magyar bíróság előtt megálló dokumentumokkal nem támasztja valaki alá a kijelentéseit, addig azok maximum véleménynek fogadhatók el; esetleg rágalmazásnak.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.07. 14:12:08

@Irkutszk: Ördögi kör, mert a rágalmazást bíróság állapítja meg. A vélemény nyilvánítás pedig szabad, még. Holló a hollónak a szemét nem vájja ki.

epres négercsók 2014.10.07. 14:58:14

@futobolond a kozeleti paranoiás: Nem a posztban nevesített orvosoktól jött a reklamáció, hanem olyasvalakitől, aki az egyiküket évtizedek óta jól ismeri, és mellesleg ide is elég gyakran írogat.
De tetszik vagy sem, orvosok nevei maximum jogi/etikai/stb. eljárásban hangozhatnak el, egy anonim nyilvános blogon semmiképp.

Tempus.Anh 2014.10.07. 15:11:10

A beteg műthető volt, szövődményes cukorbetegséggel és rossz renális compliance-szal, GFR-rel?

Ezenkívül diabeteses betegeknél nagyobb a szeptikus szövődmény lehetősége balesetek után.
A szeptikus szövődmény pedig a már nagyon rossz renális statust rontja, a beteg ördögi körbe kerül be. Itt még szó sem esett a cardiopulmonális állapotáról, ami valószínűleg szintén érintett lehetett.

Egy nagyon beteg ember nagyon szerencsétlen esete.
Én abban nem vagyok egészen biztos, hogy egy pertrochanter-műtétet túlélt volna.

Arról fogalmam sincs, hogy mért kellett "kilopni" az orvosi dokumentációt, amikor minden vizsgálat, kezelés, konzílium ott van a betegek zárójelentéseiben.

És végül: mi a végcélja ennek a hosszúra nyúlt posztnak?

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.07. 15:17:44

@epres négercsók: " jogi/etikai/stb. eljárásban hangozhatnak el," Nyilván ezek a nevek ott is elhangzanak. A hazai bíróságok gyakorlatát tekintve nem kizárt, hogy ez akár 10 évbe is telhet.
Amennyiben az orvosok neve nem szerepelhet, akkor nem szerepelhet, de ez akkor nyilván a blog szerkesztőinek a feladata.

rat12 2014.10.07. 15:50:49

@futobolond a kozeleti paranoiás: Na én ezért oldom meg másképp ha eü-s gondom támad. Nem fogok én várni biróságra meg összekacsintó szakértökre, vannak nekem is szakértőim akik a maguk területén nagyon jók és hamar meg tudnak győzni mindenkit arról, hogy változtatniuk kellene a hozzá álláson. Tudom, ez nem törvényes, de igazából ezt a részét leszarom, főleg ha hozzámtartozóról van szó!

Tempus.Anh 2014.10.07. 17:24:25

@futobolond a kozeleti paranoiás: Epres négercsók a praxisblog adminisztrátora, nyilván felhívhatja a figyelmet a szerkesztők mulasztásaira is, főleg, ha azoknak jogsértő vonzata is van. És nagyon helyesen is teszi.
Pereltek már be weboldalt jogsértés miatt.

Tempus.Anh 2014.10.07. 17:26:39

@rat12: Ezt nagyon ajánlom, hogy ne reklámozd itt. Ha valahol egy eü. dolgozót ismeretlen tettes általi bántalmazás ér a környezetedben, előfordulhat, hogy a nyomozati anyagban ott lesz a neved a potenciális felbujtók közt. Nem a nickneved, az eredeti neved.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.07. 17:33:56

@Tempus.Anh: Sejtettem, hogy belsős. Én viszont a posztban vagyok belsős, mivel a néhai Apósomról szól a történet. Nem kértem, és nem is várhatom el, hogy a blog törvényt sértsen. Azt majd megteszem én más fórumon, ha úgy adódik. Mert mint már korábban leírtam amíg a mi jogainkat semmibe veszik, addig én sem hatódok meg, az ő személyiségi jogaiktól.

Tempus.Anh 2014.10.07. 17:47:19

@futobolond a kozeleti paranoiás:
Isten nyugtassa szegényt...:( Ha a lelki megnyugvás és a kegyelet ezt kívánja, nyilván az ember végigjárja ezt az utat és igazságot keres. Ha nem, és csak felzaklatja magát ezzel és a folyamat a gyászt, békétlenséget, tehetetlen elkeseredést szolgálja, akkor meggondolandó.

Mindenesetre többségükben nem a betegek ellenségei az orvosok. Hál'Istennek, hogy így van.

csakmotyogok 2014.10.07. 17:52:14

@futobolond a kozeleti paranoiás: Elfogult vagy. A beteg menthetetlen volt. Keress 1 pszichiátert +1 ügyvédet. Nincs jogod arra amit teszel... még ha a veszteséged miatti fájdalmad emocionálisan érthető is.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.07. 18:05:06

Az, hogy személyesen érint még nem jelenti azt, hogy elfogult lennék.
Pontosan mihez is nincs jogom? Ha bővebben kifejtenéd.
A beteg az orvosok hibájából lett menthetetlen.
Ezt pontosan tudják az orvosok is, nem véletlenül "maradtak ki" lényeges információk a mi papírjainkból.
Minek kéne ügyvéd?

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.07. 18:30:38

@Tempus.Anh: Igen műthető volt, meg is műtötték, nagyon soká, és utólag kiderült, hogy a műtét sem sikerült. A kórház részére készült kórboncolás feltárta, hogy a fertőzés, az ellátatlan combnyaktörés miatt alakult ki. A közvetlen halál ok az emiatt kialakult septico-toxikus állapot.
Az orvosi papírokat azért kértük ki mert a zárójelentések hiányosak, és ellentmondásosak voltak.
A papírokból egyértelműen kiderült, hogy a fent leírtakat előlünk elhallgatták, csak az ő példányukban szerepeltek. Ez már önmagában is elég durva.
Nem kiloptuk az iratokat, hanem éltünk a betekintési, és iratmásolási jogunkkal.
A Margit kórházzal való levelezés alatt folyamatosan egyeztettünk a betegjogi képviselővel. Az ő javaslatára kérdéseket fogalmaztunk meg Dr. B. Sz. főigazgatónak amelyre 1 igazán lényegtelen részkérdésen kívül nem kaptunk válaszokat. Kértük, hogy a zárójelentések "hiányosságait pótolják" vagy kérjük a teljes orvosi dokumentációt.
ez sem történt meg. Ezek után, és csak is ezek után:
Nem kiloptuk az iratokat, hanem éltünk a betekintési, és iratmásolási jogunkkal.
Mi a célja a posztnak? A feltett kérdéseinkre a válaszok megkapása.
Tudom az orvos is ember, és mindenki hibázik, de a hibát nem eltussolni, hanem beismerni kell.

neduddki21 2014.10.07. 18:37:55

@Tempus.Anh: Nyilván műthető volt, hiszen megműtötték, jó pár héttel a törést követően, jelentősen leromlott állapotban. Magát a műtétet még így is túlélte. Ha azonnal kivizsgálják és megműtik, komolyan veszik a panaszait, nem várják meg, hogy az érintett terület begyulladjon és elfertőződjön, nyilván nagyobb esélye lett volna meggyógyulni.

csakmotyogok 2014.10.07. 18:41:13

@futobolond a kozeleti paranoiás: Szerintem meghalt volna így is úgy is. Azért kell , ügyvéd neked ,hogy ne fizesd rá a gatyád az alaptalan vádaskodásra. Emberek nem istenek, nem tehetnek csodát.

neduddki21 2014.10.07. 18:41:35

@neduddki21: Amikor írtam, még nem olvastam az előző hozzászólást, majdnem ugyanazt írtuk :)

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.07. 18:55:58

@csakmotyogok: Persze te is meg én is meghalunk, mert senki nem él örökké. Ez viszont nem magyarázza azt, hogy egy darabos combnyak törés észrevételéhez, és ellátásához miért kell két hónapnak eltelnie, folyamatos orvosi felügyelet mellett.
Nem az alapbetegségéből adódott a fertőzés, és a halála, hanem a 2hónapnál hosszabb ideig ellátatlan darabos combnyak törése.

Tempus.Anh 2014.10.07. 19:42:34

@neduddki21: A "gyógyulást" remélem idézőjelbe teszed egy nyilvánvalóan infaust esetnél. Bocsánat, ami nagyon rossz az nagyon rossz, arra más szó vagy kifejezés nem lehet. Végstádiumú, kétnaponta HD-ra szoruló veseelégtelenségben, súlyos, szövődményes cukorbetegséggel szerinted milyen quo ad vitam esélyei vannak még egy szervezetnek?

Tempus.Anh 2014.10.07. 20:05:06

Nyilván egy pertrochanter törtést egy általános orvosnak is illik felismerni, bár ha az első Rtg. negatív volt, a második már nem készült el, miközben a két esés közül az egyik titokban maradt.

Szerencsétlen eset, nagyon de nagyon sajnálatraméltó történet.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.07. 20:05:21

@Tempus.Anh: Akkor ilyenkor el sem kell látni egy darabos combnyaktörést, Komolyan kérdezem?
Az a normális gyakorlat, hogy rögzítés nélkül folyamatosan mozgatják a sérült végtagot?

Benoke2 2014.10.07. 20:45:00

Sajnálatos eset, az egészben az a legrosszabb hogy ez egyáltalán nem egyedi eset. Nyilvánvaló hogy a kórház hazudott és takargatták a valóságot, mert a kiadott papírokból hiányzott a lényeg amit a megszerzett papírokból már lehet látni. Ha megvan minden papír, egy percet sem várni ügyvédet szerezni és azonnal pert indítani. Így is évekig fog tartani.
Nem nézik embernek az embert az orvosok, persze azért említsük meg hogy nem mind ilyen, hanem sok olyan van aki tényleg lelkiismeretesen próbálja végezni a munkáját.

Azon lehet vitatkozni hogy most el lehet -e műteni vagy nem de hazudtak a hozzátartozóknak ez pedig nem azért volt mert elfelejtettek szólni... A papírokat pedig nem akarták kiadni... Ez jóval több mint furcsa...
A papírokon viszont szerepelnie kell -ene hogy akkor műthető vagy nem. Ahogy kiveszem a papírokon ez nem szerepel sehol... Magyarul nemes egyszerűséggel nem foglalkoztak a beteggel és hagyták meghalni...

Szomorú. Részvétem, és ha minden igaz, akkor nem szabad annyiban hagyni, mert az ilyen emberek folytatják...

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.10.07. 21:01:01

Annak mekkora az esélye, hogy egy cukorbetegnek a betegsége rendezett vérnyomás, vérzsír-értékek, normál testsúly, káros szenvedélyek mellőzése, valamint a szigorúan tartott diéta és gyógyszeres kezelés ellenére 10 év alatt mindkét lába elvesztéséhez és mindkét veséje leállásához vezet?

Tempus.Anh 2014.10.07. 21:02:35

@Benoke2:
A beteg tudomásom szerint meghalt, eltemették. Milyen pereskedésről beszélsz, kórbonctani/törvényszéki orvostani új anyag híján? A patológus boncjegyzőkönyve megvan, a kórház által kibocsátott záró is, a kettő passzol. A klinikai halálok a patológiailag megállapított halálokkal tehát egyezik.

Imádom, amikor kívülállók a partvonalról uszítják a károsultat egy olyan harcra, ami a gyászon és elkeseredettségen túlmenően iszonyú pénz- és időigényes és kimenetele sem biztos.

miértmindigén 2014.10.07. 21:08:54

Érdekes amit ír!
Azt írja, hogy a nővér említette a balesetet, akkor ezt le is kellett, hogy dokumentálják. Megtörtént? Van arról bármilyen feljegyzés, jegyzőkönyv stb? Ha igen akkor nem hallgatták el...
Milyen saját boncjegyzőköny??? Ilyen nincs!
A fénymásolás díjját úgy tudom minden kórház térítési díjszabása határozza meg. Önöknek semmi köze nem bolt a belső levelezéshez, ergo még ha a kh részére terhelő tartalom is állna benne akkor sem az Ön tisztje megállapítani hogy "kényes".
Azt is írja, hogy nem volt ideje átnézni a végül mégis megszerzett dokumentációt, nyilván az óta már megtörtént...
Vannak bizonyos szakhatóságok, amik gyorsan felgöngyölítik az amúgy nagyon sajnálatos ám világos ügyet.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.07. 21:09:53

@Tempus.Anh: A kórház által ki adott záró nem passzol a boncjegyzőkönyvvel.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.07. 21:15:16

@polyvinyl: Ez hogy jön egy ellátatlanul hagyott combnyaktöréshez? Mert a balesetnek semmi köze a cukorbetegséghez, és a veseelégtelenséghez. Viszont a baleset során keletkezett, el nem látott combnyaktörés miatt alakult ki a "septico-toxikus" állapot, ami a halál oka.

epres négercsók 2014.10.07. 21:25:47

@futobolond a kozeleti paranoiás: Nem vagyok "belsős", csak nyugdíjba vonult modi, aki visszanéz, ha szólnak neki. És biztos vagyok benne, hogy bárki is tette ki a posztot, véletlenül felejtette benne a neveket. Nem szabad kitenni, és ezután is ki fogom venni, ha erre járok és ilyet tapasztalok.
És csak hogy érezd, nem a posztolók ellen és az orvosi szakma védelmében tettem, töröltem én itt már ki olyan orvos nevét is, akit magánemberként, a poszttól független dolgok miatt, szívem szerint elküldtem volna valahova...

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.10.07. 21:28:27

@futobolond a kozeleti paranoiás:

Nekem furcsa, hogy lehetett ilyen rövid idő alatt ennyire leépülni, ezért kérdeztem, hogy ez együttműködő beteg esetében mennyire esélyes.

Tempus.Anh 2014.10.07. 21:39:20

@futobolond a kozeleti paranoiás: A lényeg annak kiderítése, hogy mulasztás vagy gondatlanság történt-e és mi vezetett a beteg halálához illetve mi volt végül a közvetlen halálok. A törvényszéki orvostan a nagyon súlyos, végstádiumú, ante finem betegek halálozásához vezető okok megítélésekor másként jár el, mint mondjuk egy korábban jó egészségnek örvendő, potenciálisan még hosszú életet megélni képes betegek esetében. Sajnos apunál van egy sor olyan tényező, aminek következtében az őt ért sérülés bekövetkezte, annak következményei és az általuk okozott szövődmények lefolyása eleve súlyosabb volt, rosszabb kórjóslatú, mint egy fizikálisan jobb általános állapotú, kevesebb szervi betegségben szenvedő betegnél.
Ezt mindig mérlegeli a jog.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.07. 21:53:40

@miértmindigén: A baleset a kórházi felvétel után néhány nappal történt, az Apósom mesélte, és egy nővér is említette. A fokozódó lábfájást többször jeleztük a kezelő orvosnak, ő azt mondta tudják vizsgálják, de nem tudják mi okozza.
Később tűnt csak fel, hogy az általunk ismert papírokban sehol nem tesznek említést a balesetről, és szó sem volt arról, hogy vizsgálnák a lábfájását.
Mint most már tudjuk: A baleset február 04.-én történt, erről az első írásos dokumentumot szeptember 29.-én láttuk az iratbetekintés alkalmával.
Elhallgatták, de kitudódott.
Kaptunk egy "halottvizsgálati bizonyítványt" amin más szerepelt mint a kórháznak készült boncjegyzőkönyvben.
Az iratmásolási díjszabásról nem hajlandók írásban tájékoztatni, kizárólag szóban, és részletesen ecsetelve, hogy ez több tízezer forint.
A hatályos törvények értelmében a kh. kezelés alatt keletkezett iratba leletbe be tekinthetünk, és azokat digitális adathordozón díjmentesen ki kell adniuk a számunkra.
Ezzel éltem is.
A belső levelezést pedig ők rakták az aktába, én meg lemásoltam sorban az iratokat.
A kényes kifejezéssel a véleményemet mondtam el, amit továbbra is fenntartok.
Igen átfutottam az iratokat.
Most állítom össze a panaszt az ÁNTSZ.-nek
A panasz kivizsgálása várhatóan 3-6 hónap

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.07. 21:55:40

@epres négercsók: Nem volt bennem semmi ilyen érzés, köszönöm a visszajelzést.

miértmindigén 2014.10.07. 22:01:20

@futobolond a kozeleti paranoiás:
Nincs fent a térítési díjszabályhat a honlapon? Abban benne kell, hogy legyen az ár.
Jól szétszedtük a posztot, remélem kiderül az igazság.....

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.07. 22:05:24

@polyvinyl: 11évvel volt egy seb a talpán, ami nem gyógyult.Aztán egyszer csak leállt a veséje, utána amputálták comb középből a lábát. Utána nyugi, majd két évre rá a másik lába. Utána heti 3 dialízis, teljesen rendeződött a vércukra stb. Majd most januárban összeszedett egy vírusos tüdőgyulladást, ezzel került kórházba, és ott történt a baleset.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.07. 22:13:30

@miértmindigén: Nincs bizony!
Az a jó, hogy szétszedtétek.
Sokkal jobban örülnék ha én tévedtem volna a kórházi ellátással kapcsolatban.
Hidd el nehéz teher az, hogy miért nem vettük észre, hogy valami nem klappol.
Rengeteget panaszkodott az Apósom amit ezek szerint nem vettünk elég komolyan akkor, mert a fertőzés miatt zavart volt a tudata szinte folyamatosan.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.07. 22:23:30

@Benoke2: Köszönöm szépen!
Pont ezek motiválnak amit te is leírtál.
Sajnos van tapasztalatom a mundért védő szakértőkről, senkinek nem kívánom.
A szélmalomharc ehhez képest kiegyenlített küzdelem.
Ezt akkor sem hagyhatom szó nélkül, egy ember életét rövidítették meg a nemtörődömségük miatt.
Persze lehet azt mondani, hogy úgyis meghalt volna előbb utóbb.
Csak hogy olyan szenvedést még az ellenségemnek sem kívánok amelyet az Apósomnak kellett elviselnie az ellátatlan, darabos combnyaktörése miatt.

miértmindigén 2014.10.07. 22:38:32

Pedig fent van..... Kezdőoldal, jobb oldal: alapdokumentumok, negyedik pont: Térítési díjszabályzat.

Attól tartok nem tud olvasni a soraink között.

Sok szerencsét!

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.07. 22:57:05

@miértmindigén: Letölthető pdf? a négyből melyiket? Hahó 21. század.
De mint mondtam digitális adathordozón ingyen ki kell adni!
Ez a nem mindegy.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.07. 23:01:14

@miértmindigén: Aha akkor ön a blogelhárító szakasz katonája? Akkor üdvözlöm a főnökét!

Tempus.Anh 2014.10.07. 23:48:40

Szerintem addig csűritek-csavarjátok, amíg exhumálás és igazságügyi orvostani, rendőrorvosi boncolás lesz a vége. A kórház nem hagyja magát, ti nem hagyjátok, és nyúlik a dolog, mint a rétestészta.

Nem tudom, hogy az ügyvédetek vezet-e benneteket és ösztönöz a további lépésekre, remélve, hogy majd egy hatalmas kártérítés részese lehet ő is (megsúgom: soha nem lesz), de eléggé elszántaknak tűntök.

Részemről fáklyásmenet az egész ügy, de szerintem árnyékot nem érdemes bokszolni már.

Kommentelő k.m.n. 2014.10.07. 23:51:46

Két idézet a "futobolond a kozeleti paranoiás" nevű felhasználótól, melyek számomra ellentmondásosnak tűnnek:

1. "Mert a balesetnek semmi köze a cukorbetegséghez, és a veseelégtelenséghez. Viszont a baleset során keletkezett, el nem látott combnyaktörés miatt alakult ki a "septico-toxikus" állapot, ami a halál oka."

2. "11évvel volt egy seb a talpán, ami nem gyógyult.Aztán egyszer csak leállt a veséje, utána amputálták comb középből a lábát. Utána nyugi, majd két évre rá a másik lába. Utána heti 3 dialízis, teljesen rendeződött a vércukra stb. Majd most januárban összeszedett egy vírusos tüdőgyulladást, ezzel került kórházba, és ott történt a baleset."

A 2. állításból következik, hogy már 11 éve se volt egyensúlyban a cukorbetegsége/keringése az elhunytnak, amire a nem gyógyuló fekély utal. Az "egyszer csak leállt" vesék se egy pillanat alatt álltak le, hanem hosszú évek alatt fokozatosan tette őket tönkre a feltehetőleg rosszul kezelt cukorbetegség. A lábamputáció szükségessége is azt mutatja, hogy a beteg erei (is) már katasztrofális állapotban voltak. Ha egy cukorbetegnél már ilyen súlyos vese- és érszövődmények vannak, akkor ott már az immunrendszer is csak árnyéka önmagának (csak a felvilágosító kampányokban a cukorbetegség eme következményéről kevés szó esik). Az, hogy dialízis után már rendezve volt a vércukra még nem jelenti azt, hogy a korábbi évtizedek pusztítása is meggyógyul, csak a további állapotromlást lassítja le.

Na, de a lényeges dolgokra fókuszálva: előrehaladott cukorbetegség, melyben feltételezhető az erősen legyengült immunrendszer is. Ehhez még hozzájön, hogy a beteg dialízisre szorul. Az ilyen osztályokon könnyű összeszedni gyógyszer-rezisztens baktériumokat (pláne ilyen általános állapotban) a személyzet minden igyekezete ellenére is.
A januári tüdőgyulladás vírusos(?) tüdőgyulladás megágyazhatott egy ilyen rezisztens kórházi törzs megtelepedésének (MRSA, MACI stb), vagy nem is vírusos volt, hanem eleve bakteriális.
Az biztos, hogy nem banális fertőzés, mivel akkor nem vették volna fel a kórházba. A lázas állapot is ezt erősíti. A már említett immungyengeség miatt feltételezhetően már a kórházi felvételkor is szeptikus állapotban volt (vagyis kórokozók voltak a vérkeringésben).
Sőt, a combnyaktörés elfertőződése is ezt a teóriát erősíti. Mivel a törés zárt volt, illetve nem történt a törést követően műtét, ezért a baktériumok csak egy helyről kerülhettek a törés helyszínére: a VÉRKERINGÉSBŐL! De normálisan a vérkeringésben nincsenek baktériumok, kivéve ha a beteg szeptikus.

Innentől kezdve pedig könnyen érvelhet úgy a "védelem", hogy a törés helyének elfertőződése az alapfertőzésnek (tüdőgyulladás) a szövődménye, viszont nem áll közvetlen ok-okozati összefüggésben a beteg halálával. Attól, hogy septikus góccá változott, még nem tekinthető a halál okának, mivel a "fő góc" (ami az egész állapotot eredményezte és fenntartotta) a tüdőben továbbra is végig ott volt. És továbbra is fontos hangsúlyozni, hogy a beteg az alapbetegségéből kifolyólag immunszupprimáltnak tekinthető, ami kedvez a szeptikus gócok kialakulásának.

Amúgy idős korban a combnyaktörés gyakori szövődménye (és haláloka) a tüdőgyulladás, mely a beteg immobilizációja miatt alakul ki. Viszont ez esetben még ezzel se lehetne érvelni a combnyaktörés haláloki szerepe mellett, mivel itt a tüdőgyulladás megelőzte a combnyaktörést.

Végezetül, a fentebb leírtak miatt a hosszú kommentem elején idézett 1.-es szövegben említett "a baleset során keletkezett, el nem látott combnyaktörés miatt alakult ki a "septico-toxikus" állapot, ami a halál oka" állítás nagy valószínűséggel nem igaz.

Tempus.Anh 2014.10.08. 00:20:40

@Kommentelő k.m.n.:
Ezt nyilvánvalóan a kórház is így tudja (nagyon jól összeszedted amúgy), csak hagyja a panaszos ügyvédjét is egy kissé élni még a vesztes per előtt.
A "kevéssé dörzsölt"-nek nevezett kórházi jogász szerintem leveri a vádat az asztalról, mint négert a mocsárláz.

holdkoros · http://holdkor.blog.hu/ 2014.10.08. 02:22:19

@Tempus.Anh: Jaj. tudom, hogy rohadt menő latinul tudó egészségügyi dolgozónak lenni, de tök felesleges orvosi szövegekkel teletolni minden mondatod. Te sem leszel tőle vagányabb, és van (lenne) ezek helyett olyan kifejezés is, amit mondjuk mindenki ért.
Persze magánügy, csak rohadt idegesítő.

Tempus.Anh 2014.10.08. 06:34:07

@holdkoros: A gugli a barátod. De át is lehet ugrani a hozzászólásokat. És nem kell idegeskedni. Árt az.

alprazolam 2014.10.08. 09:03:56

az volt már, hogy ki kellene kérni a honvéd kórházas röntgenfelvételt lemezen? csak cd-t kell vinni, mert nem mindig van nekik. meg egy kikérő papírt.

SD9 2014.10.08. 09:16:28

@Tempus.Anh: Igazad van, de azért remélem, amikor a betegekkel személyesen beszélgetsz, akkor már nem várod el, hogy ott álljanak táblagéppel vagy okostelefonnal a kezükben és közben guglizzák a szakkifejezéseket.

Braincelle 2014.10.08. 09:17:19

A műtét következtében kialakult sipolynak ismertnek kellett lennie, különben mért az OORI Szeptikus osztályára helyezték volna?
Nem lehet, hogy ismert volt a sipoly, de nem volt műthető, illetve nem volt műtét indokolt? Létezik több ilyen beteg, akinek a combműtét helyén sipoly alakult ki, és ezeket nem mindig nyitják fel újra.

Erről az egész történetről megint csak nehéz annak részletes ismerete nélkül nyilatkozni.
Lehet, hogy lehetett vagy kellett volna valamit másképp csinálni; de azt gondolom, hogy egy ilyen súlyos beteg ember bármibe bármikor meghalhat, adekvát ellátás ellenére is. Ezzel nem azt mondom, hogy szabad kontár módon ellátni, csak azt, hogy nem biztos, hogy itt ez történt.

Mellesleg ennek a betegnek az életét évek óta a dialízissel tartják fent, az az osztály és azok az emberek, akiket most átkoz. Ha addig korrektek és hozzáértők voltak, nem lehet-e, hogy itt is megtették, amit meg lehetett?

Tempus.Anh 2014.10.08. 09:50:29

@SD9: Mindig megtalálom a közös hangot, reményeidnek megfelelően. A betegeim pedig nem a táblagépes-okostelefonos hülyegyerek-kategóriából kerülnek ki, egyszerű normális emberek többnyire.

DFK 2014.10.08. 09:56:29

Szépen összezárnak az orvoskollegák: a súlyos állapotú beteggel minek kellett volna foglalkozni, az orvosok nem hibáztak (mert nem hibáznak soha), minek ugrál a hozzátartozó. Szólnék nekik, hogy mi vagyunk a járulékfizetők, akik eltartják őket. Ha képesek megérteni ezt a relációt.

Netuddki. 2014.10.08. 10:00:24

2014. magyar egészségügy, orbán rezsim.

Nagyon szomorú eset, de most már túl kell lépni rajta, keresni egy valóban jó ügyvédet és pár 10milkára beperelni a kórházat. Aztán majd a kórház vezetése levonja a következtetést, még talán az ezután következő betegek helyzete is javul valamelyest. Persze csodák nincsnek, pénz nélkül mulatni bajos...

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.10.08. 10:04:23

"Édesapámnak a több mint 10 évvel ezelőtt kialakult cukorbetegségének a szövődményeként amputálták mindkét lábát, és leállt a veséje."

hat igen
oda kellett volna figyelni jobban, nemcsak hogy ne terhelje a TBt a muvesekezelessel, hanem a sajat eletenek es eletminosegenek a megovasa erdekeben is, es ez akkor es ott nem az orvosok hibaja volt, inkabb az egyen felelossege

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.10.08. 10:07:49

a vese leallasat megelozoen amugy vannak kotelezo korok is, (mar csak a TB kassza kimelese erdekeben is :) ) amiknek az extra durva dieta az alapja, ott hogy nem tartja be a dietat a delikvens az megint csak nem az orvos hibaja

Tempus.Anh 2014.10.08. 10:14:58

@DFK: Ne fárassz már ezzel az "eltartással", egy időben mások is hőzöngtek ilyesmivel, aztán alábbhagytak...
Ilyen blődséget csak a követelőző, asztalcsapkodó magyar betegpopuláció vág az orvosai fejéhez, aztán csodálkozik, hogy nemsokára már csak Ugandából és Bangladesből érkezettek látják el őket.

A fizum fele elmegy adóba és járulékokba, én kit tartok el?

Braincelle 2014.10.08. 10:43:32

@DFK:
Dehogynem kell vele foglalkozni.
De egy dializált, cukorbeteg, idős férfi egy szeptikus ízületi gyulladásban adekvát ellátás esetén is meghalhat.
Amikor először olvastam a postot, úgy értelmeztem, hogy nem ismerték fel a szeptikus állapota hátterében a gyulladást. Akkor azt gondoltam, hiba történt.
De ha a szeptikus ízületi rehab. osztályra akarták helyezni, akkor nyilvánvalónak kellett lennie, hogy ez a baj. Ráadásul ez azt is jelzi, hogy mindent megpróbáltak a betegért: az OORI valószínűleg nem könnyen egyezett bele ennek a betegnek az átvételébe a súlyos belgyógyászati és általános állapota miatt (a rehabilitációhoz megfelelő erőnlét szükséges).
Ezek alapján már nem olyan egyértelmű a történet. Tudni kellene, hogy milyen erőfeszítések történtek, látta-e ismét a traumatológus a sebet, megkonzultálták-e vele a beteget, egyáltalán, milyen ütemben haladt ez a gyulladás.
Összességében azt is el tudom képzelni, hogy elhanyagolták, későn vették észre, hogy baj van vagy alábecsülték ennek a súlyát; és azt is, hogy ez egy menthetetlen állapot volt. Persze vitális indikációval és önvédelemből sok műtétet elvégeznek, de ezek az átlagember és átlagorvos számára inkább néha túlzottnak is tűnnek.
Világosabban kellett volna kommunikálni a hozzátartozóval, de olyasvalakivel nehéz, aki azt hiszi, hogy az orvos azért teszi le hirtelen a telefont, mert megijedt a digitális adathordozó említésétől, azzal valószínűleg nehéz lehet zöldágra vergődni.

Ennél többet én nem tudok hozzátenni, ha jön valamelyik sebész vagy traumatológus, ők esetleg pontosabb véleményt is tudnak alkotni.

she_wolf 2014.10.08. 10:50:54

@DFK:
Röhejes közhelyek és degradáló általánosítás nélkül nem megy?
Valahol elhagytad az iránytűdet, azt hiszem.

neduddki21 2014.10.08. 11:17:11

@Tempus.Anh: Gyógyuláson az eredeti állapot helyreállítását értettem. Vagyis azt az állapotot, amilyenben az első baleset előtt volt, amikor a tolókocsiból a kezelőágyra való átüléskor elesett. Akkor ugyanis (és még utána is egy darabig) a poszt szerint teljesen önellátó volt, képes volt önálló helyváltoztatásra és tudta élni az életét. Nyilván a posztoló és én sem arra gondoltunk, hogy olyan egészséges legyen, mint gyerekkorában, viszont még pár évet élhetett volna, ha odafigyelnek rá, kivizsgálják a sérülést és kezelik. És az a pár év nagyon nem mindegy, hogy megadatik-e valakinek.

Tempus.Anh 2014.10.08. 11:54:58

@neduddki21: Nem vitatom, hogy az élethez, jobb egészségi állapothoz való jog mindenkit megillet és nem is mindegy, hogy azt az életet milyen általános állapotban, psyches és fizikális statusban éli le. Jómagam mindig a körültekintő, alapos vizsgálat, odafigyelés és nyomonkövetés híve voltam.
Ez az ügy azonban így, ahogy van sajnos a törvény előtt nem fog megállni, az általam fent említett okok miatt, de ezeket Kommentelő k.m.n. nagyon jól összefoglalta előttem.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 12:31:15

@Kommentelő k.m.n.: Az ellátatlan combnyaktörés miatt kialakult septico-toxikus állapot okozta a halálát, a patológus boncjegyzőkönyvében szerepel. Nyilván ő tudja, mit látott a boncoláskor.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 12:36:47

@Braincelle: Ember! Te tisztában vagy vele, hogy mit írsz le. Szerinted az normális, hogy a kórházi ellátás alatt elszenvedett baleset következtében kialakult combnyaktörést csak 2 hónap múlva látták el.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 12:44:20

@DFK: Igen, pontosan ezt látom én is. A blog elhárító orvosok mindent elkövetnek, hogy félre magyarázzák az esetet.
Az eset roppant egyszerű, a kórházban szerzett combnyaktörést több hónapon keresztül nem vették észre, és nem látták el.
Ez tény, ehhez semmi köze a cukorbetegséghez, és a veseelégtelenséghez.

neduddki21 2014.10.08. 12:51:39

@Tempus.Anh: Nos, hogy mi áll meg a bíróság előtt és mi nem, nagyon sok mindentől függ: mit mond a szakértői vélemény (és sokszor ahány szakértő annyiféleképpen látja), a bíróktól, a jogi képviselőktől stb. Néha olyan perek is sikeresek, amikért egy lyukas garast sem adott volna senki, néha pedig egyértelműnek látszó kereseteket utasítanak el. Gyakran másképp látja az első fok, mint a második és megint másképp a Kúria.

Nekem nem egyértelmű a (közvetlen!) okozati összefüggés a halál és a korábbi tüdőgyulladás között. A leírtakból az ellátatlan combnyaktörés és a halál közötti közvetlen okozati összefüggés tűnik ki, de nyilván ez szakértői kérdés. Az okozati összefüggésnek közvetlennek kell lennie, vagyis nem lehet hivatkozni arra, hogy ha nincs a cukorbetegség, akkor a többi baj sincs és a beteg nem esik le az ágyról, nem szenved törést, nincs minek elfertőződnie és így tovább. Mindenesetre a kétféle jegyzőkönyv (a posztolónak odaadott és a belső használatú), a kórház ködösítése, hárítása nem azt mutatja, hogy nincs rejtegetnivalójuk, éppen ellenkezőleg.

Egyébként a pernek én sem vagyok híve, mert nem teszi jóvá a történteket, de van, aki csak akkor nyugszik meg, ha bíróság (mindhárom foka) mondja ki a verdiktet. Sok pénz és kötélidegek kellenek hozzá.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 12:52:33

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Empatikus egy figura lehetsz!
Akkor szerinted az ilyen beteg dögöljön meg, és a combnyaktörését sem kell ellátni? Tehát a Szent Margit Vágóhíd helyesen cselekedett? Mert egy csomó pénzt megspórolt a TB kasszának.

megvalaszolok 2014.10.08. 12:58:16

@futobolond a kozeleti paranoiás: Itt ki kell javítsalak. Nem spórolt meg semennyit, sőt szerintem a befizetése 100X-osát elköltötte a művese kezelésre. Kíváncsi lennék azért mennyire tartotta a diétát, milyen gyakran kontrollálta a cukrát, hogy ilyen súlyos szövődmények alakultak ki.
Egyébként meg lehet ezt csűrni-csavarni, ha igaz amit leírtál a posztban, akkor itt mulasztás történt. Azért egy perctrochanter törést illik észrevenni, de legalábbis ha a beteg fájdalomra panaszkodik esés után legalább egy RTG-t csináltatni.

Bikli néni 2014.10.08. 12:58:53

@futobolond a kozeleti paranoiás: megkérdezhetem, mit jelent a "blog elhárító orvosok" kifejezés a mondanivalódban?

Bikli néni 2014.10.08. 12:59:46

@DFK: A hónap kommentje, köszönjük. Már megérte kinyitnom ma is ezt a blogot.

reepach 2014.10.08. 12:59:48

@futobolond a kozeleti paranoiás:
", ehhez semmi köze a cukorbetegséghez, és a veseelégtelenséghez."

Nagyon is van köze.

reepach 2014.10.08. 13:06:25

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:
100%-ig igazad van.
Jól karbantartott diabetesnél soha nem lesz veselégtelenség!
De az egyén felelősségéről nem beszélünk!

miértmindigén 2014.10.08. 13:15:15

"Mindenesetre a kétféle jegyzőkönyv (a posztolónak odaadott és a belső használatú), a kórház ködösítése, hárítása nem azt mutatja, hogy nincs rejtegetnivalójuk, éppen ellenkezőleg."

Ezt kizártnak tartom, ilyen nincs. Viszont ez, az Önnel szembeni rágalmazási perben már megállná a helyét, miután okirat hamisítással vádolja a Kórházat. Mi a jó franc érdekük fűződne ehhez? Bár egyébként teljesen valószínűnek tartom, hogy dupla adminisztrációt végeznek, csakhogy borsot törjenek a paranoid hozzátartozók orra alá. :)))))
Az a baj, hogy csak a kórház és Ön tudja, hogy mi történt. De maga már csak azért sem mondaná el az igazat. Persze erre valók a szakhatóságok.
Egyébként a Vágóhidas hasonlatot a János kórházra írták, de lényegtelen..... :))))

Ahogy a posztokra adott válaszából is látszik, mindenki torkát átharapja aki egy kicsit reálisan látja az esetet. Az Ön számára lényeges dolgokat kiemeli, de pl. még mindig nem árulta el, hogy a kórházban készült-e arról jegyzőkönyv, hogy kiesett az ágyból...

Mind1 is. Úgyis kiderül.

megvalaszolok 2014.10.08. 13:18:12

@DFK: Azért megnézném hányan vagyunk itt a blogon tényleg, nettó egészségügyi adót befizetők.

reepach 2014.10.08. 13:18:32

@DFK: "mi vagyunk a járulékfizetők, akik eltartják őket."
A gyerekeidet tarfod elé, ha vannak!
A járulékot, pontosabban adót, azért fizeted, hogy jogosult legyél az ellátásra!
Hülye.

reepach 2014.10.08. 13:20:32

@reepach: Helyesen: A gyerekeidet tartod el, ha vannak!
A többi stimmel.

Kommentelő k.m.n. 2014.10.08. 13:22:58

@futobolond a kozeleti paranoiás:

Ha jól idézted a jegyzőkönyvet, akkor abban is az áll, amit én írtam, nem pedig az, amit te állítasz. Ki is van emelve félkövérrel, de ide bemásolom:

"A traumatisalt csonttöréses terület táptalajjá vált, septicus góccá alakult- az 1 hónappal később kialakult septicus állapot szövődményeként."

Ismétlem, septikus állapot SZÖVŐDMÉNYEKÉNT! Vagyis a septikus állapot okozta a törés helyének elfertőződését, és NEM FORDÍTVA. Emiatt nem szerepel a halálhoz vezető okok között sem a törés okozta septikus góc.

Az is említésre méltó, hogy a dokumentum szerint már 18 évvel korábban is többszörös szövődmények voltak a cukorbetegség miatt és 11 éve szorult művese kezelésre. (Te azt írtad, hogy 11 éve csak egy seb volt a talpán, holott ezek szerint már 18 éve is komoly bajok voltak).

Magyarul, a boncolási jegyzőkönyv is a "védelem" álláspontját fogja alátámasztani.

Vagyis szubjektív véleményem szerint egy olyan per, amiben a későn észrevett combnyaktörést próbáljátok a halál okaként beállítani vesztésre van ítélve. És nem azért, mert a kollégák/szakértők/zodiákusok/akárkik összezárnak, hanem egyszerűen a tények miatt.
Sőt, ha egyértelmű halálok lenne a combnyaktörés (márpedig ez erősen vitatható), akkor se biztos, hogy műhiba történt. Azt még külön be kell bizonyítani, hogy a személyzet nem tette meg a tőle elvárható lépéseket (amit még nehezebb lenne bizonyítani). Az, hogy pl. egy röntgenen nem vették észre a törést még nem műhiba, mert nincs 100% szenzitivitású diagnosztikai módszer. Ha az ágyból kiesett beteg kapcsán azt mondja a kezelőorvos, hogy követte az állapotát, és csak akkor végezte el a szükséges vizsgálatokat, amikor indokoltnak látta, az se feltétlenül műhiba.

De ismétlem, ez esetben már az egész vád gyenge lábakon áll, mivel az is erősen kérdéses, hogy a feltételezett műhibák miatt kialakult állapot egyáltalán összefüggésbe hozható-e a beteg halálával.

Tempus.Anh 2014.10.08. 13:37:28

@neduddki21: Főleg, ha a puska fordítva sül el és a pernyertes kórház ráhúz egy hatalmas összeget, erkölcsi kártérítési címén.

Tempus.Anh 2014.10.08. 13:42:34

@Kommentelő k.m.n.:
A hozzátartozó azt hiszi, hogy mi a halált favorizáljuk az élet helyett és a trehányságot a precíz felelősségtudat helyett.
Pedig csak ésszerűek próbálunk lenni.
Ha pedig a kedves ügyvédje sarkallja - érthető okokból - ismételt ringbeszállásra, akkor eléggé világosan a tudtára kellene adnia, hogy ne tegye, mert ez az ügyük nem áll nyerésre.
Becsületes ügyvéd belátja az ügye esélyeit és azt az ügyfelének tudomására is hozza.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.10.08. 14:00:34

@futobolond a kozeleti paranoiás: bevallottan addig a mondatig olvastam csak el a posztot :)
az egyennek egyertelmuen van felelossege a sajat egeszsegenek a megorzese erdekeben!!!
leirtam amugy, gond van a szovegertessel???
ezt irtam: "oda kellett volna figyelni jobban, nemcsak hogy ne terhelje a TBt a muvesekezelessel, hanem a sajat eletenek es eletminosegenek a megovasa erdekeben is, es ez akkor es ott nem az orvosok hibaja volt, inkabb az egyen felelossege"

a sajat eletenek es eletminosegenek megovasa erdekeben ODA KELLETT VOLNA FIGYELNIE!!!
ezt helyette csak es kizarolag munkatabor/fegyenctabor korulmenyek kozott lehetett volna megcsinalni amikor azokat az embereket, aki cukroskent zabal ket pofara azt jol meggumibotozzak!!!

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 14:04:02

@megvalaszolok: " Azért egy perctrochanter törést illik észrevenni, de legalábbis ha a beteg fájdalomra panaszkodik esés után legalább egy RTG-t csináltatni. "
Erről szól a poszt!
Az összes többi szőrszálhasogatás, és szándékos mellébeszélés!

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 14:33:20

@reepach: Akkor gyorsan ellenőrzöm a vércukor szintemet, nehogy combnyaktörést szenvedjek. Te tényleg ilyen korlátolt vagy, vagy ezért fizetnek?

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 14:36:38

@Kommentelő k.m.n.: Te a Dr. B.Szabolcs vagy, hogy ennyire félrebeszélsz, vagy csak valamelyik helyettese?

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 14:40:48

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: " Azért egy perctrochanter törést illik észrevenni, de legalábbis ha a beteg fájdalomra panaszkodik esés után legalább egy RTG-t csináltatni. "
Erről szól a poszt!
Az összes többi szőrszálhasogatás, és szándékos mellébeszélés!
Bocsánat az őszinteségért, de te idióta vagy, vagy ezért fizetnek neked?

Irkutszk 2014.10.08. 14:42:50

@futobolond a kozeleti paranoiás: Mindenképpen személyes kapcsolat kell, hogy legyen a két ember között csak azért, mert nem ért veled egyet?

Tempus.Anh 2014.10.08. 14:52:02

@Irkutszk: Ja, mi mind a kórház bérbuzerátorai vagyunk. Nem a józanságra és a valóság objektív szemlélésére ösztönzünk, nem...

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 14:52:37

@miértmindigén: Fél évvel a baleset után megszereztük a baleseti jegyzőkönyvet amelyben az ágyból kiesés után az ügyeletes orvos ránézett, és "megállapította", hogy semmi gond. Nyilván röntgen szeme van!
Ezek után egyszerűen nem foglalkoztak a lábfájdalmával, se röntgen, se semmi ez ügyben.
A vágóhidas megjegyzést a Margitra tették. A Google a barátod:
www.google.hu/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=margit%20k%C3%B3rh%C3%A1z%20v%C3%A1g%C3%B3h%C3%ADd
Rémálom a Margit kórházban - Praxis
praxis.blog.hu/2014/01/15/remalom_a_margit_korhazban
2014. jan. 15. - Ezzel a hozzáállással nem sok időt töltenének külföldi kórházakban. Mindenki ... A Szent Margit kórház válasza ... A Margit kórház vágóhíd.

" Azért egy perctrochanter törést illik észrevenni, de legalábbis ha a beteg fájdalomra panaszkodik esés után legalább egy RTG-t csináltatni. "
Ezt feltehetően orvos írta!
Erről szól a poszt!
Az összes többi szőrszálhasogatás, és szándékos mellébeszélés!

Tempus.Anh 2014.10.08. 14:56:35

Bocs, a saját egészségéért mindenki felel egy bizonyos pontig.
Azért egy gangraenával végződő diabeteses angiopathiaig valahogy el kell jutni, tíz- és százezrek érnek meg épségben nagyon előrehaladott életkort inzulinos cukorbetegként, jól beállított vércukorral és az életviteli utasítások betartásával.
Ami a szövődmények után jön, az minden, csak nem jó, az egészségügy sem képes irreverzibilis folyamatokat megfordíthatóvá tenni, de erről nem tisztem előadást tartani, a szomorú statisztikák és a bőséges irodalom elmondja helyettem.

miértmindigén 2014.10.08. 15:00:14

@Tempus.Anh: Itt majd az ügyvéd is hülye, barom, hozzá nem értő ripacs lesz mert el merte veszíteni az ügyet. Szakmai hibák sorozatát követi majd el.
Hagyjuk....

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 15:02:21

@Irkutszk: @Tempus.Anh: Nem kell a személyes kapcsolat, ehhez elég a szakmai összetartás, minden áron védeni a mundér becsületét, ha kell mellébeszélni, ha kell hazudni, elhallgatni stb.

" Azért egy perctrochanter törést illik észrevenni, de legalábbis ha a beteg fájdalomra panaszkodik esés után legalább egy RTG-t csináltatni. "
Most akkor döntsd el, hogy mi a véleményed, mert nekem ezt írod, másnak meg az ellenkezőjét.
Kaptam reggelre jó privátot, íme az egyikből részlet:
"Ne hagyd hogy Temusz drága összezavarjon (szokása a sz@rt kavarni itt a fórumon),"
Sajnos nem tudok vele vitatkozni

Tempus.Anh 2014.10.08. 15:07:14

@miértmindigén: Tudod hogy van: nem lehet a miénk a világ összes szép nője. De legalább meg lehet próbálni.

neduddki21 2014.10.08. 15:07:36

@miértmindigén: Az én hozzászólásomból idézel, de bízom benne, hogy nem nekem szántad a leírtakat, hanem a posztolónak. Ha mégis, jelezd, mert akkor válaszolok.

"Viszont ez, az Önnel szembeni rágalmazási perben már megállná a helyét, miután okirat hamisítással vádolja a Kórházat. Mi a jó franc érdekük fűződne ehhez?"

Tényleg nem tudod elképzelni, hogy milyen érdekük fűződhetne hozzá?

Tempus.Anh 2014.10.08. 15:08:08

@futobolond a kozeleti paranoiás: A privát levelezésed nem tartozik a közre, legkevésbé rám, sorry :)

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 15:10:55

@miértmindigén: @Tempus.Anh:
Nem viszont ti mindketten azok vagytok.
Elvtelenül véditek a védhetetlent, miközben isteneknek képzelitek magatokat. Nyilván teszitek ezt vígan dalolva szolidaritásból, mert ha ti kerültök ilyen helyzetbe akkor számíthattok viszonzásra.
"Bocs, a saját egészségéért mindenki felel egy bizonyos pontig."
Ez a post azon a bizonyos ponton túlról szól.
Századszor is leírom a szavaid:
" Azért egy perctrochanter törést illik észrevenni, de legalábbis ha a beteg fájdalomra panaszkodik esés után legalább egy RTG-t csináltatni. "

Tempus.Anh 2014.10.08. 15:12:57

@futobolond a kozeleti paranoiás:
Fentiekhez az is hozzátartozik, hogy egy kettős amputált alsóvégtagú beteg pertrochanter törését (nem volt megjelölve az amputatio szintje) nehezebb is megítélni, mint egy amúgy ép alsóvégtagú betegét.

Szóval az együttérzés és részvét őszinte kinyilvánítása mellett mondom, hogy ez az ügy eléggé nehezen keresztülvihető.
Nem azt jelenti, hogy meg se próbáld, de a sikere kétséges.

Tempus.Anh 2014.10.08. 15:15:47

@futobolond a kozeleti paranoiás: Az "isteneknek képzeljük magunkat" kijelentésed nem áll, egy szóval sem állítottuk, hogy felsőbbrendűek lennénk bárkinél.
Csak épp benne vagyunk a szakmában és a rács belső oldaláról szemléljük a látogatókat.
Akiknek jól bevált szokása ingerelni és etetni minket, a tilalom ellenére.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 15:18:40

@Tempus.Anh: Nem volt igaza? Dehogynem igazi kétszínű alak vagy, állítasz valamit, majd szemrebbenés nélkül az ellenkezőjét. Mindenkinek azt amit hallani akar.
A nekem szánt válaszaidat szándékosan másnak, vagy nem is címzed!
Az én értékrendem szerint ezt hívják Sz@rkavarónak.
Ne fogd vissza magad, igazán szórakoztató jelenség vagy.

miértmindigén 2014.10.08. 15:18:47

A posztolónak szántam.

Egyébként persze, simán vállal egy okirat hamisításos ügyet a Kórház. Ez tuti.... Csak azért, hogy egy fentebb részletezett állapotban lévő beteg balesetét eltussolják a hozzátartozók előtt.

Egyébként kérdem én: mi okuk lenne rá? Hisz ha igaz lenne amit a posztoló ír, akkor úgyis elküldi a szakhatóságnak és per lesz.(Ami nyilván nem állja majd meg a helyét, de ezt már átrágtuk.) Ha mulasztás történt elmarasztalják a kórházat és kész.
Na, valaki mondja meg nekem az okot. De ne a baromságot. Mondjuk példával alátámasztva, hogy mikor hamisított bármilyen okiratot bármelyik kh. Tök komolyan, kíváncsi vagyok.

Nem siklottunk el mindannyian a posztoló által említett "az ügy szempontjából teljesen jelentéktelen mellékszál" felett?

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 15:32:45

@Tempus.Anh: Igen, és akkor van baj, ha találkoztok egy olyan hozzátartozóval aki nem tud"etetni", és még ne adj isten számon kéri a mulasztásaitok is.
Hát ez már maga borzalom.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 15:45:53

@miértmindigén: Nyilván rövid távú memória zavarban küzdesz, mert tegnap óta elfelejtetted, hogy kell nekem címezni a hozzászólást.
Nem vitatom, hogy a kórházi dolgokban járatos lehetsz, a jogban azonban láthatóan nem.
Nem említettem okirat hamisítást. Az említett dokumentumoknak az okirattá minősítéséhez számos körülménynek kell teljesülnie. Itt nem térek ki ezekre, a Google a barátod.
"Egyébként kérdem én: mi okuk lenne rá?"
Tényleg? Nem lehetsz ennyire buta.
"Ha mulasztás történt elmarasztalják a kórházat és kész."
Ennyi a cél, amelynek a végén valakinek azt kell mondania, hogy elnézést hibáztunk.

A tegnapi disputához, kaptam adalékot:
" jól gondolod,hogy azt neked digitális adathordozón INGYEN (és sokszor azonnal) meg kell kapnod! ha szólsz a bjk-nek max 3(!) napon belül meg kell kapod.

Az hogy egy kórház 800 Ft-ot számol fel vagy csak akar felszámolni, az jogellenes, ugyanis maximum annyit számolhatnak fel, amennyi annak az elállításhoz szükséges (tehát piaci keretek között 8-20-25 Ft régebben 100 ft/oldal volt de az is már megszűnt)! Erre van egy hivatalos állásfoglalás is!

Ha alá akarsz fűteni a kórháznak, akkor jelentsd az esetet, miszerint tőled 800 Ft/ oldalat akartak kérni! Jó kis bírságot kapnak majd :)"

she_wolf 2014.10.08. 15:48:42

@futobolond a kozeleti paranoiás:
"Sajnos nem tudok vele vitatkozni"

Nagyon úgy tűnik nekem (remélem hogy tévedek, de ha mégsem): kísért a múlt.
Vele pedig csak vitatkozni lehet, érdemben vitázni nem.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 15:51:37

@Bikli néni: "blog elhárító orvosok" kifejezés alatt azt értem, hogy néhányan azért vannak itt, hogy védjék a mundér becsületét.
Amikor a blognak elküldtem a postot a kórháznak is elküldtem másolatban. Tehát már a megjelenés előtt tudtak róla. Az már egy korábbi blog postnál kiderült, hogy a Margit kh. figyelemmel követi a blogot.
A mai kor adta lehetőségekkel ott is élnek.

she_wolf 2014.10.08. 15:51:56

@Tempus.Anh:
Becsületes ügyvéd? Betéptél?:) Nem, semmi bajom az ügyvédekkel, én is csak általánosítok...

Braincelle 2014.10.08. 15:57:41

@futobolond a kozeleti paranoiás:
Nem tudom, mit vettek észre. Nem láttam ezt a beteget, sem a lázlapját, nem beszéltem az orvosaival.
Majd ha lesz erőm, végigolvasom még egyszer a posztot és megpróbálom jobban megérteni, csak nagyon sok benne a felesleges rész, meg a paranoia.
Ha nem vették észre, akkor természetesen hibát követtek el (bár egyébként nem könnyű egy fekvő, amputált betegnél egy mondjuk nem típusos helyű törést észrevenni, de ez ebből a szempontból mindegy).

Braincelle 2014.10.08. 16:03:26

Amúgy nem teljesen értem az egész történetet, azért merült fel bennem hogy nem tudunk mindent. pl. vírusos tüdőgyulladásból hogy lett "lórúgás" antibiotikum?
Tényleg senkinek sem tűnt fel, hogy üvölt, ha megmozdítják a lábát? Gondolom a kezelőorvos sem teljesen hülye, ha azt mondta "tudok róla, de nem tudjuk, mi okozza?" akkor valamilyen diagnosztika csak történhetett, ha egyszer keresték az okát?

reepach 2014.10.08. 16:24:11

@futobolond a kozeleti paranoiás:
" Akkor gyorsan ellenőrzöm a vércukor szintemet, nehogy combnyaktörést szenvedjek. Te tényleg ilyen korlátolt vagy, vagy ezért fizetnek?"

hogy fizetnek-e téged, azt nem tudom, de hogy korlátolt vagy, az tuti!

Nem a vércukorszint és a combnyaktörés közt írtam összefüggést, hanem az elhanyagolt cukorbetegség és a veseelégtelenség között!

reepach 2014.10.08. 16:28:17

@Braincelle: " végigolvasom még egyszer a posztot és megpróbálom jobban megérteni, csak nagyon sok benne a felesleges rész, meg a paranoia. "

Na végre, valaki kimerte mondani! (mármint a paranoiát)

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 16:32:53

@Braincelle: "Tényleg senkinek sem tűnt fel, hogy üvölt, ha megmozdítják a lábát? Gondolom a kezelőorvos sem teljesen hülye, ha azt mondta "tudok róla, de nem tudjuk, mi okozza?" akkor valamilyen diagnosztika csak történhetett, ha egyszer keresték az okát?"
A baleset február 04. az első CT március 21!
Addig semmilyen más, a lábfájásra irányuló diagnosztikai vizsgálat nyomára nem bukkantunk az iratokban. Se RTG, se CT.
"Gondolom a kezelőorvos sem teljesen hülye,"
Mi is így gondoltuk!

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 16:36:11

@reepach: Az feltűnt, hogy a post az ellátatlan combnyaktörésről szól,
és nem a veseelégtelenség kiváltó okairól?
Csak kérdem?

miértmindigén 2014.10.08. 16:41:09

@reepach: Ez nem fair, én is kimondtam. (Írtam)

Braincelle 2014.10.08. 16:43:50

@futobolond a kozeleti paranoiás:
De nem április elején derült ki?
Akkor a CT-n mi volt, egyáltalán milyen CT volt ez?

miértmindigén 2014.10.08. 16:45:55

@reepach: ja bocsi. Csak akartam. Tényleg baj van a rövid távú memóriámmal....

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 16:56:01

@Braincelle: Nem! Március 21.-én végeztek először CT-t a medencéről(jobb-bal). Ezután végeztek kontroll CT.-t április elején( gondolom hátha, elmúlt azóta a darabos combnyaktörés)
Viszont érdekes mert sehol nem szerepel, hogy miért tartják szükségesnek a CT.-t, mint ahogy a fájdalom sem szerepel, és az sem, hogy többször jeleztük ezt.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 16:59:58

@reepach: Na ennek örülök, hogy végre kiderült, hogy csak képzelődtem, hogy az Apósom combnyaktörését a baleset bekövetkezése után csak több mint két hónappal később látták el!
Vagy várjál, mégsem?
IDIOT

reepach 2014.10.08. 17:06:45

@futobolond a koz- és magánéleti paranoiás:

Tempus.Anh 2014.10.08. 17:20:10

@futobolond a kozeleti paranoiás: Nem tudom, ki égeti itt magát már második napja ezzel a nyilvánvalóan rosszindulatú és meglehetősen ferde sztorival.
De a kórháztól remélt nagy konc nyilván felülírja még a gyászt is. Pénzért szopunk, nyalunk, gombot varrunk, hogy Hofit parafrazáljam.
Ezt valahogy úgy nevezik, hogy a halottból próbálunk hasznot húzni.
Rajtad csak a halottad iránti kegyeletből nem röhögök, de az itt kommentelők többsége eléggé meg van győződve a valós szellemi kapacitásaidról.
A nicknevedet pedig nehogy megváltoztasd, nagyon jó kórisme, viseld büszkén.

Tempus.Anh 2014.10.08. 17:23:34

@mig54: Carrie2014 szelleme kísért? Az pedig rosszabb a Hamlet atyjáénál :)

reepach 2014.10.08. 17:26:37

@Tempus.Anh: "A nicknevedet pedig nehogy megváltoztasd, nagyon jó kórisme"

Én azért egy kicsit módosítottam rajta...

Tempus.Anh 2014.10.08. 17:38:36

@reepach: "Boldogok a lelki szegények, mert övék a Mennyeknek Országa..." :)

csakmotyogok 2014.10.08. 17:46:42

@Tempus.Anh: Hmm tehát nem csak én láttam úgy, hogy gyűlik a vad a pénz szagra? Ügyvéd barát(sztár ügyvéd) aki xy. kórház peres ügyeit is viszi azt mondta az a szomorú, hogy sokkal több pert megnyernek betegek és főleg a hozzátartozók, mint az igazságos lenne...mert azt mindig elő lehet húzni, hogy a minimum feltételek hiányoznak..és tényleg.
OFF Szabolcsi vagy ..a szomszédunkban élsz:))

csakmotyogok 2014.10.08. 17:47:30

@Tempus.Anh: Sztem tuti ő írt privit...csodálom "miget" kihagyta.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 18:04:25

@Tempus.Anh: @csakmotyogok: @reepach: Csináljatok magatoknak kis testvért, a beteg ellátás helyett, ti tévedhetetlen istenek!

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.10.08. 18:17:16

@futobolond a kozeleti paranoiás: szerintem el lett cseszve az elete annak akinek levagjak a ket labat mert cukros es jon a cukorra a CUKROS vesebetegseg

ezt meg kellene elozni!!!
erted ezt te csokkent hugyagyu?

jut eszembe fogadjunk hogy pofazol csak a temarol de a "hugyagyu" jelenteserol fogalmad sincsen

akkor ennyit arrol hogy ki is az idiota

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 18:24:52

@csakmotyogok: @reepach: @Tempus.Anh:
Pénzszagra a hozzátok hasonló sintérek gyűlnek a pénzszagra, akik leszarják a beteget, ha nem kapnak pénzt. Ha meg nem fizetsz hálapénzt akkor fizess 800ft/oldal iratmásolási díjat, azért amit a kötelezettség ellenére nem adtok ki?
Meggyőződésem, ha tömködjük pénzzel a "drága" Dr.H.Ágnes főorvos asszony zsebét, akkor apósom ma is élhetne.
A pénzt istenként szeretitek, és csak azért nem mentek külföldre dolgozni mert nem ütitek meg a mércét.
Itthon meg ez tudás is elég, a sok hülyének.
Ki a pénzéhes?

csakmotyogok 2014.10.08. 18:43:14

@futobolond a kozeleti paranoiás: Ez amit leírsz undorító és gusztustalan...
Én nem vagyok orvos, csak értelmes aggódó ember, aki ismeri és látja a mai eü helyzetét és tudja a dokik 90% milyen heroikus küzdelmet végez, amiért sokszor 1 büdös fillért sem kapnak.Nem szeretném, ha a hozzád hasonlók miatt totál kiégnének.
A külfölddel kapcsolatban: több olyan főorvos ismerek akit, havonta keresnek meg 8000-10000 eurórós alap fizu ajánlattal + felfelé , de tudod nekik is van családjuk: idős szüleik, nagynénjük ezért nem mennek el jó pénzért, már csak ezért sem igaz amit a pénzről írsz. Jahh és csak tudd az ő fizetésük azért alacsony, mert bekalkulálják azt a pénzt ,amit te és a hozzád hasonlók adnak. Ja, hogy nem adtok ,és még ezért le is köpitek őket az a nem szép. Ne adjatok, de ne is emlegessétek.Az apósod azért nem él,mert tönkre vágta saját magának az egészségét, ő tehet arról, hogy ilyen helyzetbe került. Jóléti államokban tized ennyit nem tettek volna érte, mert ott megnézik mennyit tett a közösbe és ha keveset akkor nem vehet ki csak keveset.

csakmotyogok 2014.10.08. 18:44:57

@futobolond a kozeleti paranoiás: A férjem szokta mondani Istennő vAGYOK:)) legalább nőnem ben Istennőz:))

reepach 2014.10.08. 18:48:42

@futobolond a kozeleti paranoiás:
"Ki a pénzéhes?"
Te, de még ahhoz is túl hülye vagy... a suzukid is összetörted, asszonyostúl (őt sajnálom).
Ha így folytatod, nem marad semmi pénzed, mert ha Haris Ágnes méltat arra, hogy bepereljen rágalmazásért ("ha tömködjük pénzzel a "drága" Dr.H.Ágnes főorvos asszony zsebét, akkor apósom ma is élhetne."), néhány milka kártérítésre már most gyűjthetsz.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 18:50:18

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:
Húha doki ideges vagy?
Megint félrebeszélsz?
Te Dr. Mengele figyelj már !
Ha valakinek levágják mindkét lábát akkor onnantól nem jár neki tisztességes ellátás?
Mi ez B+ románia 80-as években amikor a mentő nem megy ki az öregekhez?
Nagy karriert futottál volna be 3. birodalomban, mint igazán empatikus orvos.
Ha leállt a veséd, és amputálták a lábad, akkor dögölj meg?
Erre tetted a Hippokráteszi esküt?
"Tehetségemhez és tudásomhoz mérten fogom megszabni a betegek életmódját az ő javukra, és mindent elhárítok, ami ártana nekik. Senkinek sem adok halálos mérget, akkor sem, ha kérik,"

she_wolf 2014.10.08. 18:55:14

@csakmotyogok:
Ami késik, az jön. Meg a hatos villamos.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 18:55:14

@reepach: Alig várom, hogy méltasson a beperelésre, az a pénzéhes hentes.
Már úgy izgulok:DDDDDD léccci lécci

csakmotyogok 2014.10.08. 18:55:45

@futobolond a kozeleti paranoiás: Ha már Hippokratész? Tudtad ő csak azt gyógyította meg akit megszánt vagy fejedelmien megfizette,igaz onnantól , hogy elvállalta, mindent meg tett érte ( de ő döntöt elvállalja-e). Tudtad, hogy szerinte egy orvosnak rengeteget kell pihennie és utaznia, és jól kell élnie ,hogy legyen ereje ,a gyógyításra? Ja és tudtad, hogy a tanítványainak azt ajánlotta fertőző beteghez ne menjenek, védjék a saját egészségüket?

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 19:05:52

Tudod a pénzéhség már elvette az eszem, ezért kérlek segíts ebben megtalálni az általad citáltakat. Előre is hálásan köszönöm!
" A hippokratészi eskü szövege
Esküszöm a gyógyító Apollóra, Aszklepioszra és Hügieiára és Panakeiára és valamennyi istenre és istennőre, akiket ezennel tanúkul hívok, hogy minden erőmmel és tehetségemmel megtartom következő kötelességeimet: tanáromat, akitől e tudományt tanultam , úgy fogom tisztelni, mint szüleimet, vagyonomat megosztom vele, s ha rászorul, tartozásomat leróvom; utódait testvéremnek tekintem, oktatom őket ebben a tudományban, ha erre szentelik magukat, mégpedig díjtalanul; továbbá az orvosi tudományt áthagyományozom fiaimra és mesterem fiaira és azokra, akik az orvosi esküt leteszik, másokra azonban nem. Tehetségemhez és tudásomhoz mérten fogom megszabni a betegek életmódját az ő javukra, és mindent elhárítok, ami ártana nekik. Senkinek sem adok halálos mérget, akkor sem, ha kérik, és erre vonatkozólag még tanácsot sem adok. Hasonlóképpen nem segítek hozzá egyetlen asszonyt sem magzata elhajtásához. Tisztán és szentül megőrzöm életemet és tudományomat. Sohasem fogok hólyagkövet operálni, hanem átengedem ezt azoknak, akiknek ez a mesterségük. Minden házba a beteg javára lépek be, s őrizkedni fogok minden szándékos károkozástól, különösen férfiak és nők szerelmi élvezetre használatától, akár szabadok, akár rabszolgák. Amit kezelés közben látok vagy hallok – akár kezelésen kívül is a társadalmi érintkezésben – nem fogom kifecsegni, hanem titokként megőrzöm. Ha ezt az esküt megtartom és nem szegem meg , örvendhessek életem fogytáig tudományomnak, s az életnek, de ha esküszegő leszek, történjék ennek ellenkezője.
A Magyar Orvosi Kamaráról szóló törvényben előírt kötelezettségnek eleget téve a MOK megalkotta az első Magyar Orvosetikai Kódex-et. Ebben szerepel a – hippokratészi esküre alapozott - Orvosi eskü általuk javasolt szövege:
Én ............................. esküszöm, hogy orvosi hivatásomhoz minden¬kor méltó magatartást tanúsítok. Legfőbb törvénynek tekintem a betegek testi és lelki gyógyítását, a betegségek megelőzését. Az emberi életet minden meggkülönböztetés nélkül tisztelem. Orvosi tevékenységem soha nem irányul emberi élet kioltására. A betegek emberi méltóságát és jogait tiszteletben tartom, bizalmukkal nem élek vissza és titkaikat haláluk után is megőrzöm. Tanítóimnak megadom az illő tiszteletet, orvos társaimat megbecsülöm. A betegek érdekében ismereteimet, tudásomat folyamatosan gyarapítom. Minden erőmmel arra törekszem, hogy megőrizzem az orvosi hivatás tisztaságát és tekintélyét. Az ............................................. Egyetem hírnevét öregbítem és megbecsülését előmozdítom."

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 19:09:29

@csakmotyogok: Azt valóban nem tudtam, hogy a kezelő orvosnak az őse volt.
Így már mindent értek, ő csak tovább vitte a családi hagyományt.
A családi hagyományok folytatása tiszteletre méltó cselekedet.

she_wolf 2014.10.08. 19:12:01

@Tempus.Anh:
Kinek a mije? Ahhoz az kellene, hogy legalább egy picit érdekeljen a személye:)
Szó se róla, a hibáink - bármilyen természetűek is legyenek - többet elárulnak rólunk, mint azt gondolnánk és ezt elsősorban neki mondanám, mert azt látom, hogy bőszen olvas.
Meg persze privizget, ami nem baj, minden joga megvan hozzá. Ebben az esetben viszont a "szarkeverés" mibenlétével vagyok gondban, hogy ki, mikor milyen szart és kivel, és hogyan...tényleg fárasztó:)
Talán ezért lehet az, hogy én csak egy nickkel vagyok következetes, őszinte, mint bárhánnyal következetlen, és hazug. Macerás, fárasztó, és kisebb gondom is nagyobb ennél.
Az mindenesetre komoly jelentőséggel bír (számomra), hogy ha valakit rommá alázva hajtanak el többen többször is az ajtón keresztül, még mindig mindig van ereje (képe?) visszajönni, legfeljebb az ablakon át még akkor is, ha ahhoz panoráma ablak kell:(

csakmotyogok 2014.10.08. 19:12:19

@futobolond a kozeleti paranoiás: No már pedig ezt az utsó' betűig betartották a te apósod gyógyítói és te még hálátlan is vagy. Pereld be őket és aztán fizess:))

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 19:21:57

@csakmotyogok: Várjunk csak! Ezek szerint lehet, hogy az általam kifogásolt kezelő orvos a te általad sugallt 10%-hoz tartozik?
" a dokik 90% milyen heroikus küzdelmet végez,"
Tudod van az úgy, hogy a 90% nem elfogadható.
Mert a fennmaradó 10% miatt emberek halnak meg.

csakmotyogok 2014.10.08. 19:24:22

@futobolond a kozeleti paranoiás: Nem a 10% csak olyan mint te.Nem hős, csak ember dolgozik a legjobb tudás szerint ,a többi meg hős, amit te el sem tudsz képzelni:))

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 19:29:48

@csakmotyogok: Honnan vagy olyan biztos ebben? Te vagy az egyik?
Meglepő lesz de nem én fogom a rövidebbet húzni. A nálam lévő papirokból ez elég egyértelmü.
Lehet azon rugózni, hogy mennyire volt vétkes a veséi leállásában.
Csak ez a post nem erről szól.
101x is idézem
" Azért egy perctrochanter törést illik észrevenni, de legalábbis ha a beteg fájdalomra panaszkodik esés után legalább egy RTG-t csináltatni. "

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 19:35:10

@csakmotyogok: Akkor még mindig zavaros, csak a 90% a tévedhetetlen, ők ugyebár a hősök, és a 10% az már tévedhet?
Vagy pedig a 100% uk tévedhetetlen, de akkor miért csak a 90% a hős.
Magyarázd már el lécci, mert csak nem áll össze a kép.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 19:42:05

@csakmotyogok: VÁRJÁL LEHET, HOGY MEGVAN!
Lehet, hogy az a gond, hogy a 90% hősnek, istennek és tévedhetetlennek képzeli magát?
Ezért lényegében megszűnik az egészséges belső kontroll, ami miatt már fel sem merül bennük, hogy ők sem tévedhetetlenek.

reepach 2014.10.08. 19:50:12

@futobolond a kozeleti paranoiás:
Tényleg abba kellene hagynod, mert egyre rosszabb képet festesz magadról. Rossz taktika a butaságot agresszivitással és fölényeskedéssel kompenzálni.
Egyébként senki sem tévedhetetlen, az orvoslás pedig nagyon nehéz szakma, tele olyan csapdával, amit te el sem tudsz képzelni.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 19:58:16

@reepach: Na ne röhögtess már, miért nem válaszoltok a kérdéseimre. Őszintén kíváncsi vagyok rá, hogy mitől érzitek magatokat tévedhetetlennek.
Miért annyira felfoghatatlan, hogy a szakmátok egyik jeles képviselő hatalmasat hibázott.
" Azért egy perctrochanter törést illik észrevenni, de legalábbis ha a beteg fájdalomra panaszkodik esés után legalább egy RTG-t csináltatni. "

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 20:00:20

@reepach:
"Tényleg abba kellene hagynod, mert egyre rosszabb képet festesz magadról."
Akkor már barátok sem lehetünk?
Nemá!

csakmotyogok 2014.10.08. 20:02:13

@futobolond a kozeleti paranoiás: Te fixált vagy. Ki emelsz 1 mondatot a szövegkörnyezetből.Nem vagyok orvos. Szerencsére.
Vagy csak fizetett bértollnok vagy, akit a bloggazda alkalmaz, mert így tudja eladni a reklámfelületét.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 20:06:13

@csakmotyogok: Tehát te sem válaszolsz a kérdéseimre?
Igaz könnyebb a kérdezőt támadni, mint a saját hazugságaidból kikeveredni.

Tempus.Anh 2014.10.08. 20:35:16

@futobolond a kozeleti paranoiás: Látod, én mindkét esküt letettem, a valódit, a Hippokratészit kétszer, a módosított változatot egyszer, tehát háromszor esküdtem. :)
Öt találgatásod lehet, hogy miért is? :)

Tempus.Anh 2014.10.08. 20:37:55

@mig54: Egyre kevésbé értem, hogy a fenti vitának mi értelme már :(

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 20:44:58

@Tempus.Anh: Pont lesz@rom, hogy miért. Nem én nem én mentem a te postod alá téged lehazugozni.
Részemről nyugodtan megtarthatod magadnak a storyt.

she_wolf 2014.10.08. 20:49:13

@Tempus.Anh:
Nem baj. Nem is vita, csak afféle brainstorming volt a részemről, a korábbi kérdésedre válaszolva:)

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 21:01:36

@mig54: Én sem tudom vitának értelmezni, mert néhányan az orvosfalka védelmében mindent elkövettetek a disputa valótlan mederbe tereléséhez.
A tévedhetetlenségetek látszatának a fenntartásáért.
Viszont mindenképpen tanulságos volt, az egysíkú érvelésetek megismerése.

Tempus.Anh 2014.10.08. 21:16:53

@futobolond a kozeleti paranoiás: Van, amit még a hazugságnál is jobban utálok.

she_wolf 2014.10.08. 21:30:00

@futobolond a kozeleti paranoiás:
Én nem tereltem semmit sehová.
Én nem vagyok tévedhetetlen, így soha nem is vallom magam annak.
Én nem érveltem senki/semmi mellett, vagy ellen.
Úgyhogy a fejedelmi többest akkor használd velem szemben, ha okot adok rá, kérlek!

És végül: én tudom hogy mit, és miért írok, írtam. És te? Te tudod?

Tempus.Anh 2014.10.08. 21:37:24

@mig54: Hagyd, a hölgy frusztrált. Vannak olyan dolgok, amiken nem tudunk segíteni, még ha nagyon akarnánk se. Ha pedig nem akarunk, akkor pedig végképp nem.

Tempus.Anh 2014.10.08. 21:42:31

@futobolond a kozeleti paranoiás: Ennyit összedumálni üresjáratban csak egy nő képes, ha nem nő vagy, akkor bocs érte.

she_wolf 2014.10.08. 21:46:23

@futobolond a kozeleti paranoiás:
Bár sokszor értek Vele (is) egyet, azért nehezen vagyunk összekeverhetőek akár a stílusunk, akár a tudásunk, vagy akár az élet egyik-másik szegmenséről alkotott nézeteink/véleményünk alapján.
De van olyan, hogy néha mellényúl az ember és másra kattint. Egyszer hihető. Egyszer el is szoktam hinni.

she_wolf 2014.10.08. 21:48:13

@futobolond a kozeleti paranoiás:
Ha tudnád, mekkora önfegyelem kell nem lecsapni ezt a labdát....:)

she_wolf 2014.10.08. 21:49:48

@Tempus.Anh:
Nem akarok én mindenáron segíteni. Teréz Anyának nézel? Tudhatnád, hogy mi sem áll tőlem távolabb:(

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 21:51:59

@mig54: "Hű már megint beszartam" (részlet a gyalog galoppból)
Az ominózus hsz.-em fölött volt a tiéd amit@Tempus.Anh: címeztél, én meg csak a címzést néztem.
De ez már történelem.
A dolog érdekessége hogy a hsz.-ei egy része az én álláspontom támasztja alá míg a másik része a szöges ellentéte.
Na mindegy.

reepach 2014.10.08. 21:52:08

@futobolond a kozeleti paranoiás:
Pontosan azt írtam, hogy senki sem tévedhetetlen. Lehet, hogy követtek el hibát az apósod kezelése során is, bár ez még a te - célirányosan elfogult - esetismertetésedből sem derül ki egyértelműen. Egy 69 éves, generalizált érbeteg (nem viccből vágták le mk. lábát), veseelégtelenségben és sokszervi szövődményben szenvedő cukorbeteg bármikor meghalhat, a leggondosabb és legszakszerűbb kezelés ellenére is. Az, hogy nem történt rtg. a leesés után, nem feltétlenül hiba. Ha nincs külsérelmi nyom, duzzanat, kóros mozgathatóság vagy mozgáskorlátozottság, nem kell minden esetben röntgen vizsgálat.
A másik dolog, hogy a combnyaktörés ill. annak kései felismerése és a halálos kimenetel között van-e oki összefüggés? Nekem úgy tűnik, hogy nincs. Az is kérdés, hogy ha időben felismerik, lett-e volna bármi konzekvenciája (műthetőség? altathatóság?). A végül, nyilvánvalóan vitális indikáció alapján, ultimum refugiumként végzett műtétet sem élte túl!

Biztos vagyok abban, hogy megalapozott szakértői vélemény adható mindkét részről (a fel nem ismert combnyaktörés következményeibe halt bele vs nincs oki összefüggés), aztán legfeljebb a laikus bíró eldönti, hogy ki a szimpatikusabb...

Egyébként szerintem is illett volna felismerni a törést, akkor is, ha a kimenetelen nem változtatott volna...

she_wolf 2014.10.08. 22:00:23

@futobolond a kozeleti paranoiás:
Látod? Nem vádolhatod részrehajlással.

she_wolf 2014.10.08. 22:05:33

@futobolond a kozeleti paranoiás:
"Blájen"? Még a végén megkedvellek, jól kinézek....
Ma én is alkalmaztam szabad felhasználásban csak máshol, egy vidám fórumon, egy vidám társaságban. Ezek szerint vannak véletlenek, vagy...?

she_wolf 2014.10.08. 22:08:33

@mig54:
Én meg hülye vagyok, bocs. Tőled is, és magamtól is, de elginkább a szereplőgárdától. A Gyalog galopp nem "Blájen" de ezek olyan egyformák, sőt..!:)

reepach 2014.10.08. 22:09:55

@futobolond a kozeleti paranoiás:
Mennyivel? ha 30 napon belül hal meg, mütéti halálozásnak számít.

Tempus.Anh 2014.10.08. 22:16:02

@futobolond a kozeleti paranoiás: Előzőleg norvég síbajnoknő voltam, bevallom. Felvarrtak rám valamit és kivették a fél agyam, így lettem pasi :D

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 22:16:42

@mig54: A 90.es évek elején a kedvenc filmünk volt haverokkal. Rengeteget idéztünk, és marhultunk belőle. 1992.-ben nősültem, és előtte rengetegszer marhultunk a témán, hogy amikor az anyakönyvvezető felteszi a kérdést.... ezt kéne mondani, hogy hú már megint beszartam. Eljött az esküvő napja, az anyakönyvvezető pedig feltette a kérdést, nekem meg beugrott a válasz. Nagyon kicsin múlt, hogy visszafogjam a hangos röhögést. A haverok meg persze tudták min mosolygok. Nem volt egyszerű.

mnika88 2014.10.08. 22:22:00

Mennyi komment.
Még hogy a nők dumálnak sokat...:)

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 22:23:38

@reepach: 3hét, de a boncjegyzőkönyv szerint nem sikerült a műtét, mert a feltárt terület továbbra is gennyes volt. Itt minden összejött aminek nem szabadott volna megtörténnie.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.08. 22:27:20

@mig54: Fel sem tűnt volna ha nem írod, pedig előtte linkeltem a blájenből a kövezést a tempusnak.
Annyira egyként tekintek a Monty Python életműre.

she_wolf 2014.10.08. 22:36:55

@futobolond a kozeleti paranoiás:
1-1?
Ezek szerint X-re vettük a meccset? Jó!:)
1991-ben mentem férjhö' valakihez, akivel (többek között) az ilyen filmek szeretete hozott össze. A kapcsolatunk és a Monty Python filmek iránti rajongás azóta is töretlen.
Mára off!ból is, meg egyébként is ennyi voltam.

Ami az "ügyedet" illeti: remélem minél hamarabb megnyugvást találsz és enyhül a fájdalmad. Laikusként írom, mert szakmailag nem tudok hozzá(d)szólni.

she_wolf 2014.10.08. 22:38:43

@mnika88:
:) Jól vagy? Írhatnál, hogy mizu, és szoríthatnál nekem!:)

mnika88 2014.10.08. 22:56:52

@mig54:
Ühüm,élek,bár már elegem van,hogy minden este 38 fölé felmegy a hőm,a fene se tudja miért.:/
'91-ben mentél férjhez?Én akkor kezdtem az ovit...:D Ilyenkor mindig eszembe jut,hogy de öreg vagy! :P :D
Miért kell szurkolni??:D Írok holnap privit,nehogy megint lecsesszenek minket itt.:D

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.09. 08:32:43

Vajon hányat kell még aludni, a Margit kórház válasza című post megjelenéséig?
A bullshit generátor már csúcson járhat a Bécsi úton.
Már nagyon várom.:D

miértmindigén 2014.10.09. 09:18:07

@futobolond a kozeleti paranoiás: Szerintem nagy ívben tesznek rá.
A múltkorira azért reagáltak, mert név nélkül, osztály említése nélkül írt valaki, ami persze nem is az illetővel történt meg.
Egyébként nem gondolod, hogy egy kórház a praxis blogon fogja megtárgyalni az ügyedet?!
Gondolom leveleztetek, ha ez eddig nem elégített ki, minden jogod megvan ahhoz, hogy hivatalosan, szakhatóság felé jelezd a sérelmed. Ők majd hivatalból kivizsgálják. Onnantól kezdve Te már csak az ÁNTSZ-en keresztül fogsz állásfoglalást kapni a Kh részéről.
Vagy úgy gondoltad, hogy most rögtön felhínak, hogy jajj kérem, ne tessék minket feljelenteni. Egyébként meg ne reklámozd, hogy mire készülsz, mert még a végén máglyán égetik majd el a dokumentumokat, hogy újra írhassanak egyet.
Egyébként légy már egy kicsit szorgalmas és nézd meg ezt: www.szentmargitkorhaz.hu/ jobb oldalon a Szent Margit Kórház alapdokumentumainál a Térítési díjszabályzatot nyisd már meg. Vagy várj, inkább ne, kimásolom neked: Egészségügyi dokumetum másolat: A/4: 300 Ft./o.
A/3 (érted, A/3): 800 Ft./oldal.
Szerintem egyenesen a GYEMSZIT (alias a Kh FENNTARTÓJÁT) jelentsd már fel amiért jóvá hagytak egy ilyen TDSZT. És ha van még egy kis kedved, szorgalmad, nézd meg más kórházaknál ugyanezt.....

Tempus.Anh 2014.10.09. 09:20:46

@futobolond a kozeleti paranoiás:
Pont kettészarják a praxison megjelent posztodat a Szent-Margitban.

Azért van Magyarorszáhgon még kb. 10 millió ember, aki fontosabb nálad, lásd be.

reepach 2014.10.09. 09:45:07

@futobolond a kozeleti paranoiás: Ha válaszolnak, nem itt fognak, hanem a bíróságon. De azt hiszem, @Tempus.Anh: látja helyesen: nagy ívben tesznek rá(d).

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.10.09. 10:51:47

@futobolond a kozeleti paranoiás: mirol beszelsz te nyomoronc?
hogy jo poen ugy hagyni embereket az ut szelen es hagyni hogy sajat magukat gyilkolasszak le?
a vegen meg megy a nyoges a magadfajta retardalt barmok altal hogy miert is nem tudtak megmenteni
hat azert te hugyagyu mert elcseszte az egeszseget, nem kicsit hanem nagyon

nem mellesleg hugyagyu azert mert a vese nem muxik...
errol ennyit meg a tobbi altalad velt vagy valos problemadrol, ossze vissza pofazol meg tamadgatsz mindenkit semmifele informacio nelkul, ha ezt a kocsmai stilust egy kocsmaban tenned ezt akkor meg kapnal a pofadra

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.09. 12:11:53

@miértmindigén: @Tempus.Anh: @reepach: @Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:
Relax dokikáim, miért nem a másik tízmillióval foglalkoztok?
Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe
Azt észre vetted hogy egy halottat gyalázol a "hugyagyuzással" te féreg.

Tempus.Anh 2014.10.09. 12:36:27

Már elkeltem és inkább a nőkhöz vonzódom, bocs.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.09. 13:55:12

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:
Be kell lássam veled kapcsolatban tévedtem!
Neked valamiféle kéjes élvezetet jelenthet a halott hozzátartozó mocskolása, és pocskondiázása.
Csak nyugodtan, ne fogd vissza magad. Engem nem zavar, és téged minősít.
Végül is nem te tehetsz róla, hogy nem emberek között nevelkedtél, akik ezekre megtaníthattak volna.
További szép napot!

mnika88 2014.10.09. 14:34:50

@Tempus.Anh:
Lassan ciki lesz felvállalni,hogy hetero az ember,úgy kell majd fogalmaznod,hogy a "nőkhöz jobban vonzódsz"...

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.09. 15:04:23

Úgy látom az orvostársadalom itt blogoló része előtt ismeretlen fogalom az "IRÓNIA".

Tempus.Anh 2014.10.09. 15:04:46

@mnika88: Ahogy a pasik mondani szokták: " - Ha nő lennék, nagyon nagy qrva lennék" :)
Irányotokban a vonzalmam töretlen, úgyhogy maradok a tiszta heteroszexualitásnál :)

Tempus.Anh 2014.10.09. 15:05:44

@futobolond a kozeleti paranoiás: Az irónikus megjegyzésedre irónikusan válaszoltam, úgyhogy a labda a te térfeleden...

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.09. 15:12:07

Miért focizunk? Merthogy a pénzéhségem, a paranoiám, a briliáns elméd, és a magával ragdó empatikus személyiséged elhomályosította az érzékszerveimet, ezért nem tűnt fel.

she_wolf 2014.10.09. 15:27:23

Szevasztok! Látom, termeltetek. Akkor én most balra el.....

@futobolond a kozeleti paranoiás:
Ezt csak neked, és a kérés szintjén: fuss neki mégegyszer annak a "hugyagyus" cuccnak, mert félreolvastál valamit. Nem az elhunytadat minősítette, hanem neked udvarolt (a maga módján). Szerintem.
Szóval szerintem neked is relax, attól, hogy valaki nem ír kellően tagoltan, olvasni még lehet. Tagoltan.

she_wolf 2014.10.09. 15:28:58

@Tempus.Anh:
Én meg ha pasi lennék, felpróbálnám (majdnem!) az összes nőt!:)

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.09. 15:39:59

@mig54:
Köszönöm az aggódásod, de nem vagyok dyslexiás.
"hugyagyuzni" egy ilyen szituációban akárhány diplomája is van az illetőnek, nem túl magas EQ szintről , és nem túl cizellált agyműködésről tesz bizonyosságot.
Nehéz lenne ezt másképpen értelmezni.
" hugyagyu mert elcseszte az egeszseget, nem kicsit hanem nagyon

nem mellesleg hugyagyu azert mert a vese nem muxik..."
Ne akarjad ezt megmagyarázni lécci.
MInt följebb is leírtam, ha neki ez örömet okoz akkor csak hajrá. Nem mindenkinek adatik meg, hogy emberek közt nevelkedhet, akik az ilyesmit megtanították volna neki.

Tempus.Anh 2014.10.09. 16:23:34

@futobolond a kozeleti paranoiás: Az úgy szólt volna, hogy "...húgyagyú, mert elcseszte az egészségét..."stb. És: " nem mellesleg, húgyagyú, mert a vese nem műkszik" Szóval a húgyagyú valóban nem az elhunytra vonatkozott, hanem a megszólítottra, csak írója takarékoskodott a vesszőkkel.

Amúgy nagyon érdekes ez a "húgyagyú" kifejezés, fogalmam sincs, ki és hogyan tud ilyet elképzelni.

Tempus.Anh 2014.10.09. 16:25:35

@mig54: Pasiként egy ideig él bennünk ez a vágy, hogy "az összeset", aztán az idő múlásával egyre csökken e szám felezési ideje, végül marad az az egy fele/ség, ami megadatott :)

she_wolf 2014.10.09. 16:39:28

@futobolond a kozeleti paranoiás:
Na mégegyszer:
"hat azert te hugyagyu mert"....vanik ottan egy személyes névmás (én; te; ő; ....)

"nem mellesleg hugyagyu azert mert a vese nem muxik..." itten meg nem vanik személyes névmás, csak az előzőekkel történő összefüggésben itt is rólad van szó. Szerintem.

Persze ez is attól függ, hogy a kommentelő által ilyen-olyan okból kifelejtett névmásokat, vesszőket hová tesszük...

Én meg virággal jöttem, nem karóval (hogy átfordítsam kedvenc költőm szavait):)

reepach 2014.10.09. 16:40:34

A "húgyagyú" kifejezés szerintem is túl durva, nem használatos abban az értelemben, amit Nick írt (uraemiás agykárosodás), szemben a húgyvérűséggel, ami a XIX századi magyar nyelvű orvosi irodalomban elfogadott volt a veseelégtelenségre.

Csak érdekességként:

"Új értelmet kap a húgyagyú kifejezés

Agysejtek bőséges forrása lehet a jövőben az emberi vizelet kínai kutatók tanulmánya szerint, akik viszonylag egyszerű módszert találtak arra, hogy az emberi vizelettel kiürülő sejteket értékes, akár a neurodegeneratív betegségek terápiájában is felhasználható idegsejtekké alakítsák át.

A Nature Methods című szakfolyóiratban ismertetett eljárásban nem használnak embrionális őssejteket, amelyek beültetése tumorképződési kockázattal jár. Az új módszer a vizeletben lévő közönséges sejtekből indul ki, azokat alakítja át idegi elősejtekké (neurális progenitor sejtek). Az idegi elősejtek felhasználásával a jelenlegi módszereknél gyorsabban, ráadásul a páciensek szélesebb köre számára állíthatnak elő egyénre szabott sejteket a jövőben.

A kutatók ma már rutinszerűen programoznak vissza szövetekből származó bőr- és vérsejteket indukált pluripotens őssejtekké (iPS-sejt), de a vizelet sokkal hozzáférhetőbb sejtforrást jelent.
Tuancsing Pej, a kínai tudományos akadémia Kuangcsou Biomedicina és Egészségügyi Intézetének a kutatója olyan vektorral juttatta be a sejtekbe a pluripotenciát biztosító géneket, amely - a korábban használt retrovírusvektorral ellentétben - nem épül be a sejtben lévő genomba.

A létrehozott idegi elősejteket újszülött patkányok agyába ültették be, hogy biztonságosságukról meggyőződjenek: a sejtekből nem keletkezett tumor, ellenben felvették az érett idegsejtek alakját és molekuláris jellemzőit - olvasható a nature.com című tudományos portálon."

she_wolf 2014.10.09. 16:47:02

@Tempus.Anh:
A magyar nyelv gyönyörű. Szerintem egy nyelven sem tudják ilyen szépen kifejezni, ha érzékeltetni akarják, hogy a másik valóban fele/ség.
Kár, hogy nem lehet ezt a szót a nemektől elvonatkoztatva használni egy konzervatív kapcsolatban, hiszen nekem a férjem valóban a felem. Életem szebbik, és jobbik fele:)
Az, hogy egy "fele" hányszor adatik meg az életünkben, már más tészta. Nem is nyújtanám....

Tempus.Anh 2014.10.09. 17:33:42

@mig54: Az egész/ség záloga a jó fele/ség :)

@reepach: Nagyon jó idézet, köszönöm :)

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.09. 22:00:54

@Tempus.Anh: @reepach: @mig54:
Kár erőlködni, a hallgatás bizony beleegyezés.
Igaz a tapasztalatom szerint a gerinctelen létformák élnek ezzel a megoldással.

she_wolf 2014.10.09. 23:28:01

@futobolond a kozeleti paranoiás:
Szerintem neked is kár erőlködni. A hallgatás (ebben az esetben) azt jelenti, hogy ezen a blogon kívül is éljük az életünket. Legalábbis én igen, és tudomásom szerint a többiek is.
Ők melóznak, én pedig adom nekik a munkát sok társammal együtt.
Barátságosan közeledtem feléd, ezek után köszönöm, hogy így minősítesz.

Ami pedig a gerinctelen létformákat illeti: inkább vagyok polip, mint pl. pávián.

she_wolf 2014.10.09. 23:30:42

@Tempus.Anh:
Hiszem, hogy mindenki megtalálja a maga másik felét. Ki-ki amilyet érdemel:)
Bár gyakran úgy érzem, én a sors kegyeltje vagyok ilyen tekinteben:)

Tempus.Anh 2014.10.09. 23:32:31

@mig54: Szerintem ignoráljuk már ezt a szellemileg aluldozírozott suttyót.

És valóban, megtalálja, így van.

she_wolf 2014.10.09. 23:49:59

@Tempus.Anh:
Rendben. Annál is inkább, mert készülnöm kell, pakolom össze a motyómat.
Egy darabig nem fogok tudni írni, mert reggel megyek az OBSI-ba, megfaragják a térdemet. Ha felébredek az altatásból és miután hazaengednek, majd megírom, hogy bántak velem:)

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.09. 23:50:17

@Tempus.Anh:
"Nem tudom, melyik patkánylyukból bújtál elő, nagyokos, de hogy az orvosszakmához semmi közöd, az holtbiztos. A psychiatria nem latin, hanem ógörög eredetű név, ha büdös az orvosi nomenklatúra, akkor ne gyere erre az oldalra a tudatlan bunkó fejeddel osztani az észt.
A psychiatriai osztályok működési rendjébe, a psychiatria mint orvostudományi ág szakmai irányelveibe semmi beleszólásod, hisz kívülálló laikus seggfej vagy, BelAmi barátoddal együtt.

A minősítgetésemmel pedig jobb , ha felhagysz.

Világos voltam, Jean heréje?"
Nyugi most már tudom hol laksz!

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.10. 00:02:48

@mig54: Kit érdekelsz? Ki kérte, hogy Barátságosan közeledj felém?
Nem kell a színjáték!

Tempus.Anh 2014.10.10. 00:07:35

@futobolond a kozeleti paranoiás: Nocsak, meguntad a pihepuha jóléted? :-) Nagyon ajánlom, hogy ne fenyegetőzz. És csak egyszer mondom el.

she_wolf 2014.10.10. 00:09:38

@futobolond a kozeleti paranoiás: Alapból nem vagyok barátságtalan, és ha valami nem jellemző rám, az a színjáték. Nem ismersz, ne minősíts. Én sem tettem veled.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.10. 00:11:37

@mig54:
Kérlek hanyagoljál már, nyúzzad az életed párját.

she_wolf 2014.10.10. 00:21:13

@futobolond a kozeleti paranoiás:
Legyen úgy, ahogy akarod. Rendes gyerek vagyok, ha alszom, enni se kérek.
Nyugodj meg, vedd be a gyógyszeredet, vagy igyál valamit, zsibbadj le, és ne foglalkozz a világgal:)

she_wolf 2014.10.10. 00:31:56

@futobolond a kozeleti paranoiás:
Köszönöm. Annak ellenére, hogy ronda konnotatív jelentése van annak, amit kívántál nekem. Ha úgy gondolod hogy megérdemeltem, akkor valami nagyon elcsúszott nálad:(

she_wolf 2014.10.10. 00:37:40

@futobolond a kozeleti paranoiás:
Otto orrában a sült krumpli vicces. Te nem voltál az.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.10. 00:43:05

@mig54: Értem én a viccet, csak nem szeretem!
Már úgy aggódom Tempus-ért, hogy nem válaszol, lehet, hogy beájult? Vagy már megint beszart?
Please!

she_wolf 2014.10.10. 00:44:15

@futobolond a kozeleti paranoiás:
Nem. Kedvet kaptam tőled, a háttérben a férjem éppen egy filmet keres. Ha megtalálja, megnézem A hal neve Wandát, és aztán ejtőzés ötig, utána pedig gyía! Éhgyomorra, felpakolva irány az OBSI.

she_wolf 2014.10.10. 00:48:53

@futobolond a kozeleti paranoiás:
Pegig viccelni jó dolog, ha a helyén kezeled. Lehet komolynak is lenni, de adjuk meg a módját! Tempusért szerintem ne aggódj, jó kezekben van. A sajátjaiban:) Ahogy én tudom nem szokása beájulni, és már régóta szobatiszta. De ezt bizonyára elmondja majd neked.
Aki beszart az éppenséggel én vagyok, de szerintem nem kórosan.

yogosan 2014.10.10. 09:13:14

interpretálod,konnotatív,psychiatria,imperatívusz,konformizmus,rugalmas kooperáció,nómenklatúra,ignováljuk,stb.
Tényleg nem megy ezek nélkül egy mondat sem?
Kár.

Tempus.Anh 2014.10.10. 09:37:12

@yogosan: Legalább idézz pontosan. És akkor talán "yogosan" kritizálhatsz. :)

yogosan 2014.10.10. 10:08:36

@Tempus.Anh:
Akkor Ti írtátok rosszul mert én csak kimásoltam a hozzászólásokból.Le lehet ellenőrizni doktor úr ha gondolja,csak vissza kell olvasni egy kicsit.De a kérdésem ettől teljesen független doktor úr.

reepach 2014.10.10. 10:32:46

@yogosan: "interpretálod,konnotatív,psychiatria,imperatívusz,konformizmus,rugalmas kooperáció,nómenklatúra,ignováljuk"
Ezek egyike sem terminus technicus, hanem a magyar köznyelvben meghonosodott, általánosan használt kifejezések. Azon lehet vitatkozni, hogy az idegen(eredetű) szavak elterjedése gazdagítja-e, vagy rongálja nyelvünket, de ellene tenni nem nagyon lehet. Egyébként legtöbbnek van pontos magyar megfelelője, de nem mindegyiknek: pl. hogy mondanád azt egy szóval, hogy konformizmus?

"ignováljuk" - ezt honnan másoltad?

yogosan 2014.10.10. 11:34:33

@reepach:

Bocsánat, tényleg rosszul másoltam ki, egy betűt elírtam ( v-é betűt olvastam a másolásnál)Ignoráljuk-helyesen.Véleményem szerint semmiképpen nem gazdagítja a magyar nyelvet,sőt egyenesen idegesítővé teszi az olvasmányt.Általánosan használt kifejezéseknek nem mondanám,mert elég sok fórumon olvasgatok ezt azt, a válaszok is érdekelnek,de én még sehol nem láttam,hogy ennyire gyakorian használnának a fórumozók az idegen kifejezéseket.
Megnéztem a jelentését az általad írt konformizmusnak.
-megalkuvás
A fennálló uralkodó rendszerhez való elvtelen alkalmazkodás.
Természetesen ezt nem lehet egy szóval közölni,de értelme se sok van a komment szövege közt.

yogosan 2014.10.10. 11:35:21

@Tempus.Anh: Igazad van egy betűt elírtam.De csak egyet.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.10. 11:57:32

@yogosan:
Persze, hogy nem megy ezek nélkül egyetlen mondat sem.
Tudod itt a virtuális térben ezzel "diszkréten" jelzi a felsőbbrendűségét, a tévedhetetlenségét.
A való életben egyszerűbb a szitu, ott elég a hálapénzből összetarhált Porsche kulcsát megpörgetnie a doktorúrnak.

Tempus.Anh 2014.10.10. 12:30:59

@futobolond a kozeleti paranoiás: Mr. Irdatlan, figyelmeztetnélek, hogy a Porsche-tulajdonosok nem köztünk, hanem az izomagyú ügyeskedő vállalkozók és hatalomközeli strébercsemeték, a politikailag jól helyezkedő konjunktúralovagok közt keresendők. Idegen szavakat kérésre azonnal fordítok. A konformizmus a fentiekben alkalmazkodást és nem megalkuvást akart jelenteni.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.10. 13:28:37

@Tempus.Anh:
Igazán örülök, hogy tegnap óta sikerült kijózanodnod, vagy csak megtalálnod az elgurult gyógyszereidet. A végeredményt tekintve lényegtelen melyik történt, de így legalább a következő abúzusig talán sikerül emberként viselkedned.
doktorúr!
Még mindig várom az üzeneted, nem lehetsz ilyen nyúlbéla!
A konformizmusod nem szorul magyarázatra, beteg fizess, vagy dögölj meg.
Remekül alkalmazkodtál a rendszerhez!

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.10. 13:32:03

Ha esetleg elfelejtetted volna, tegnap sikerült vért hánynod:
"Nem tudom, melyik patkánylyukból bújtál elő, nagyokos, de hogy az orvosszakmához semmi közöd, az holtbiztos. A psychiatria nem latin, hanem ógörög eredetű név, ha büdös az orvosi nomenklatúra, akkor ne gyere erre az oldalra a tudatlan bunkó fejeddel osztani az észt.
A psychiatriai osztályok működési rendjébe, a psychiatria mint orvostudományi ág szakmai irányelveibe semmi beleszólásod, hisz kívülálló laikus seggfej vagy, BelAmi barátoddal együtt.

A minősítgetésemmel pedig jobb , ha felhagysz.

Világos voltam, Jean heréje?"

Tempus.Anh 2014.10.10. 13:42:04

@futobolond a kozeleti paranoiás:
Milyen üzenetről beszélsz?
Sosem ittam, nem iszom és semmiféle gyógyszert nem szedek.
Nem mintha rád tartozna ez az infó, de ez a valóság.
A fenti "haematemesisről" pedig: a címzettel ma egészen jó konszenzusra jutottunk, úgyhogy ezek az utózöngék teljesen fölöslegesek.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.10. 14:30:16

@Tempus.Anh: Mr.nyúlbéla doktorúr!
A fenti idézet remekül bemutatja, hogy a kultúremberré válás folyamatában nem elegendő néhány orvosi szótárt bemagolni, és azt random módon visszaböfögni. Ettől még nem lettél kultúrember.
Nem azzal van baj, ha valamiféle abúzus, vagy felfokozott érzelmi állapot miatt, esetleg elfogadhatatlan stílusra ragadtatod magad.
A gond ott kezdődik amikor ezen állapot elmúltával, nem vagy képes a benned rejlő faragatlan taplóval szembenézni, és megkövetni azokat, akiket ezzel a viselkedéssel megsértettél, vagy megbotránkoztattál.
Nyilván nem tűnik fel, de ez nem azonos az általad említettel.
Nyilván valóan a tanulmányaiddal valamiféle műveltséget szerezhettél, ám ennek ellenére érdemben az intelligenciád nem változott.
Az EQ fejleszthető, tanulható, erre bizony a ténykedésed alapján rászorulsz.

Milyen üzenetről beszélek?
Hát arról amelyet küldtem neked.
Én nem csupán egy nicknév mögé bújva arctalanul, névtelenül osztom az észt, hanem felvállalom a nevem, és elérhetőségeim. Ezek néhány kattintással kideríthetőek, mint ahogy te azt meg is tetted, mivel a valódi nevem szóltál be.
Erre kérdeztem Mr. nyúlbéla doktorúr!
Be mersz mutatkozni pm.-ben, vagy csak névtelenül fröcsögsz?
Megválaszolom helyetted, dehogy mersz te bemutatkozni!
Üdvözlettel:Till Ferenc
Ui. Ne fogd vissza magad. naplózom a tevékenységed, hogy jelezhessem az orvosi kamarának.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.10. 15:51:54

Nem gondolom, hogy a fentiek alapján sikerült megértened a mondanivalóm, ezért alább bemásolok neked egy a Facebookról lopott írást.
Az írás egy olyan oldalról származik, ahol szigorúan elvárják, hogy a valós nevükkel kommenteljenek. A te példád remekül mutatja, hogy miért.
Tudod, hátha esetleg!Előre szólok nehéz olvasmány, mert nincsenek benne latin, és ógörög kifejezések sem. Ha valamit nem értesz csak kérdezz bátran, nem szégyen az.
Íme:
"Hogyan kér egy bölcs ember elnézést?
George Takei, az eredeti Star Trek egyik főszereplője, melegjogi véleményvezér és Facebook szenzáció (7 millió követővel) az alábbi bocsánatkérést írta és nem tudok mást, csak meghajolni a bölcsessége előtt:
"A minap posztoltam egy karikatúrát, amin egy tehén egy övet tart a kezében és azon filozofál, hogy a nagynénje mára már egy fekete öv. Az alábbi kommentet írtam hozzá: "Felháborodott állatjogi hozzászólások: 3... 2... 1..."
"Nem volt célom megsérteni azokat, akik védik az állatok jogait. Ahogy a karikatúra sugallta, ez egy humoros bejegyzés volt, de egyben feldobott egy fontos témát is azoknak a lényeknek a sorsáról, akik étellel és ruhával látnak el bennünket, embereket, de a hangjukat nem hallathatják. NEM volt célom, hogy a karikatúra egy végetérhetetlen kommentlavinává alaluljon, de mégis ez lett belőle. A Takei Csapat rengeteg felháborodott emailt kapott, azokat védve, akik életüket az állati jogok képviseletére tették fel."
"A csapat hangját tolmácsolva, amely a hétvégén összeült, hogy ezt megbeszéljük, elnézést kérünk, hogy akaratlanul is azt sugalltuk, hogy ezt a témát szeretnénk elkerülni a hozzászólásokban."
(WolfG megj: most jön a kedvenc 2 bekezdésem)
"Minden álláspont tiszteletet érdemel, és minden álláspontot üdvözlünk ezen az oldalon, és hiba volt ezek ellen felszólalni."
"Kérlek, ne használd ezt a bocsánatkérést arra, hogy kritizáld azokat, akik a Te szemedben túlérzékenyek. Mindannyiunknak vannak érzékeny pontjaink, amit ha mások megnyomnak, az elkeseredett reakciót válthat ki, ami után joggal tüske marad az emberben. Ehelyett inkább legyünk tisztelettel, civilizált módon, aziránt, hogy az internet a vélemények hatalmas gyűjtőhelye, és ezeket a véleményeket szabadon cserélhetik azok, akik nem kívánnak rosszat a másiknak és nem mutatnak gyűlöletet mások iránt."
"Köszönöm, barátaim - George Bácsi"

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.10. 15:57:15

Ugye ahogy mondani szokás a hanyatló nyugat!
A fenti példában állatok jogainak tiszteletben tartásáról esik szó, és nem beteg anyagról.
Bizony bizony az a "hanyatlás" is elérhetetlen távolságban van tőletek.

csakmotyogok 2014.10.10. 16:18:10

@yogosan: Ezekenk a szavaknak az ismerete a klasszikus , általános műveltséghez hozzátartozik, még orvosi siploma sem kell hozzá. Elég ha gimnáziumba járt valaki, no nem csak a padot koptatni.

reepach 2014.10.10. 18:34:51

@futobolond a kozeleti paranoiás:
Ez egy anonym blog. Ha valakiben túlteng az exhibicionizmus (pl. Till Feriben), leírhatja a nevét (vagy a szomszédjáét), de ez nem jelenti azt, hogy ezzel valamiféle pozitív módon értékelhető dolgot vitt volna végbe, sem pedig azt, hogy ezt másoknak illene követni.
@Tempus.Anh: hangneme, stílusa nem rosszabb, mint az itt kommentelő átlagé, pl. a tied, sőt, esetenként útszéli mocskolódásod, sértegetésed túl tesz rajta. Hozzáteszem, hogy nekem egyik sem tetszik, és igyekszem nem is követni a példátokat, éppen ezért nem reagáltam a te többszöri útszéli megszólításodra sem.
Ami meg a kamarát illeti, kisebb gondja is nagyobb annál, hogy óvodások torzsalkodásaival foglalkozzon, de ha gondolod, nyugodtan keresd meg őket. Természetesen minden nick-név beazonosítható, de tudomásom szerint csak bírósági megkeresésre adhatók ki.

Tempus.Anh 2014.10.10. 21:25:48

@reepach: Ja, priviben írt egy egymondatos üzenetet ez a suttyó, valami Feri vagy ki a tököm (a nevét azonnal elfelejtettem), abból három szó maradt meg, az, hogy "doki" és az, hogy "halljuk, ki vagy?"

Azt hiszi, hogy a kocsmájából szedett össze engem, basszus.:DDD

Kommentelő k.m.n. 2014.10.10. 22:02:04

@futobolond a kozeleti paranoiás:
Elnézést, hogy csak most reagálok, de ugyebár a blogon kívül is van élet.

Nem gondoltam volna, hogy egy blogon is nyilatkozni kell az esetleges "conflict of interest"-ről, mint ahogy közlemények végén szokás. De ha már gyanúsítgatás van, akkor íme:

Nem állok semmilyen gazdasági vagy egyéb függőségi kapcsolatban a nevezett intézménnyel és annak egy dolgozójával sem ápolok semmilyen baráti/rokoni/szakmai kapcsolatot. Az általam leírtak kizárólag a személyes véleményem tükrözik, melyek a posztoló által leírtakon alapszanak, nem pedig az objektív valóságon.

Magyarul: csak unalmamban feljöttem ide olvasgatni, és sikerült annyira felhúznom magam, hogy rászántam magam pár hosszabb hozzászólás megírására, hátha akkor egyesek elgondolkodnak azon, hogy a dolgon nem annyira fekete-fehér alapon működnek, ahogy ők gondolják.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.10. 22:04:37

@reepach: Idézek a szellemi vezetődtől amennyiben ragaszkodunk hozzá, hogy ez egy anonim blog.
De hogy tovább menjek senkit nem zavart a folyamatos durva kegyeletsértés. szándékosan nem tettem szóvá csak naplózom ezeket.
Azzal semmi gondotok ha a trehány orvos miatt emberek halnak, mert nem tudtuk hálapénzzel tömködni. De a nevét nem lehet leírni, mert neki jogai vannak a beteg meg kussoljon. A pénzéhesről leírni, hogy pénzéhes az útszéli mocskolódás? Lehet akárhány diplomátok attól még IQ tok az nincs.
Az IQ és EQ tok hiányát nem pótolja, hogy a bemagolt orvosi szótárat böfögitek vissza.
Nyugodtan vissza lehet nézni ki kezdett mocskolódni, és hányan?
Idézzél már tőlem ilyet légyszives, pedig én ruppótlan paraszt vagyok.
"Tempus.Anh 2014.10.09. 23:27:23
Till Ferencnek pedig érdemes a képeit szemügyre venni egy kissé. Nagyon illik őkelme ehhez a poszthoz.
Válasz erre
Tempus.Anh 2014.10.09. 23:31:10
"A csillagszemű juhász"...:)))

(Mellesleg a mai magyar baloldal jeles képviselője)

"Nem tudom, melyik patkánylyukból bújtál elő, nagyokos, de hogy az orvosszakmához semmi közöd, az holtbiztos. A psychiatria nem latin, hanem ógörög eredetű név, ha büdös az orvosi nomenklatúra, akkor ne gyere erre az oldalra a tudatlan bunkó fejeddel osztani az észt.
A psychiatriai osztályok működési rendjébe, a psychiatria mint orvostudományi ág szakmai irányelveibe semmi beleszólásod, hisz kívülálló laikus seggfej vagy, BelAmi barátoddal együtt.

A minősítgetésemmel pedig jobb , ha felhagysz.

Világos voltam, Jean heréje?"

Rendőrségi megkeresésre kiadják az adatokat, nyugi.
Ideig óráig elbújhattok az elefántcsont tornyotokba, ettől még nem lesztek érinthetetlenek.
Egy orvos igenis nem engedheti meg magának, hogy ilyen szintre süllyedve nyilvános a szakmáját érintő fórumon vért hányjon.
Ő itt nem a névtelenség mögé bújó nímand, hanem az orvos szakma képviselője, és ezt fennen hirdeti.
Egyszerűen gerinctelen alakok vagytok.
Kész. Légyszíves ne provokáljál tovább.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.10. 22:07:50

@Tempus.Anh:
Aha. Az úgy kezdődött, hogy visszaütöttem. A jelek szerint túl részeg voltál hogy emlékezz rá!
"Tempus.Anh 2014.10.09. 23:27:23
Till Ferencnek pedig érdemes a képeit szemügyre venni egy kissé. Nagyon illik őkelme ehhez a poszthoz.
Válasz erre
Tempus.Anh 2014.10.09. 23:31:10
"A csillagszemű juhász"...:)))

(Mellesleg a mai magyar baloldal jeles képviselője)

Tempus.Anh 2014.10.10. 22:52:34

@futobolond a kozeleti paranoiás: Az apósod halálát kérd számon az illetékeseken. Rólam pedig szállj le, erre nyomatékosan megkértelek.

Tempus.Anh 2014.10.10. 23:02:00

@futobolond a kozeleti paranoiás: És a saját érdekedben kértelek: ne fenyegetőzz. Ez az utolsó szavam hozzád, innen tovább ignore on.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.10. 23:14:56

@Tempus.Anh:
Bocsánatot kérek Dr. nyúlbéla doktorúr!
Nyilván gondok vannak a memóriáddal, nem én álltam le téged kóstolgatni, hanem te, illetve ti engem. Ezt jó ha nem felejted el.
Eddig nyilván mindenki úgy ugrott ahogy ti fütyültök, ha nem akkor inkább csöndbe maradt, mert nem akart szembe szállni az aljas mocskolódó fajtáddal.
Ez most megváltozott, kotródj az utamból, a helyedre.
Menjél sarcold a betegeid!
Ahhoz értesz, mert kellően alkalmazkodtál a rendszerhez.
Az Apósom halálát pedig valóban az illetékeseken kívánom számon kérni.
Ez fikarcnyit sem változott.
Pont erről szólt a post.
Amennyiben továbbra is az orvos társadalmat kívánod névtelenül képviselni, akkor viselkedj is úgy, hogy arra a hivatásod tisztességes képviselői is büszkék lehessenek.
Ha nem, akkor megígérem, hogy ne maradhasson névtelen az ámokfutásod.
Nem vagy te isten!
Tessék ezt elfogadni.
Kérlek!

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.10. 23:24:00

@Kommentelő k.m.n.:
Belátom tévedtem!
További boldog életet kívánok neked, és szeretteidnek, bízva abban, hogy baj esetén a postban szereplő, és azt támadó remek orvosok siessenek a segítségetekre.

she_wolf 2014.10.11. 16:32:33

@futobolond a kozeleti paranoiás:
Átkozódni teljesen felesleges, de leginkább visszatetsző.

she_wolf 2014.10.11. 16:38:33

@reepach:
Arról nem is beszélve, hogy egy orvos által megírt komment kész regény lenne, ha a szakmájukban használatos kifejezéseket kizárólag magyar szavakkal írnák le.

she_wolf 2014.10.11. 17:05:48

@futobolond a kozeleti paranoiás:
Ne nézz hülyének, csak ennyit kérek! Nem hiszem, hogy el kéne magyaráznom az általad írtak némelyikének a felhangját.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.11. 17:36:40

@mig54: Roppant mód örülök, hogy nem kell egy hétig kétségek közt gyötrődnöm, hogy felébredtél e?
Remélem jól vagy, minden rendben?
Azonban el kell keserítselek, mert nem lehetünk többé barátok.
Tudom, hogy most a nyári zivatarként aláhulló könnyeid a klaviatúrát áztatják.
Tudom sokáig még hüppögsz, és könnyes szemmel, elkeseredetten üvöltöd világgá a fájdalmad: MIÉRT?
Bízz bennem, hidd el mindkettőnknek ez így lesz a legjobb

she_wolf 2014.10.11. 17:55:41

@futobolond a kozeleti paranoiás:
Nem is tudom mit tegyek....szórjak hamut a fejemre, szaggassam meg a galléromat, kövessek el szeppukut, vagy menjek ki a kert végében a diófához?
Tudom, el kell hogy engedjük egymást, de sírni nem fogok utánad, fel tudom majd dolgozni ezt a veszteséget.

Végül pedig ezek után a baromságok után: nagyon kevés barátom van, és nem illene közéjük egy seggfej akkor sem, ha szereti az angol abszurd humort.

mnika88 2014.10.11. 18:06:13

@futobolond a kozeleti paranoiás:
Nagyon belelendültél a dolgokba,sajnálom,hogy ennyi keserűség van benned.De tényleg nem az itteni orvosok ártottak neked.Azt meg,ha nem a te pártodat fogják,nem neked adnak igazat,fogadd el.Ne húzd fel magad ezen,de őket se idegesítsd fel.A pontot az ügy végére úgysem ők teszik,hanem majd a hivatalos szervek.
Elképesztő számomra,hogy felnőtt emberek hogy egymás torkának tudnak ugrani itt.
Még csak egy utolsó megjegyzés,Tempus minősítése a végén nagyon durva volt és hogy mennyire nincs igazad,azt az is mutatja,hogy nekem is segített már egy szakmájához tartozó egészségügyi problémában,meglátásaival az én orvosomnak is ötletet adott.És semmi számlát nem nyújtott be érte.:) Pedig nem vagyok a betege.Rendes dolog volt tőle.
Én értem,hogy te most haragszol mindenkire,ha igazad is van,akkor is durva,amit itt művelsz.:/
Részvétem az apósod miatt.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.11. 18:10:46

@mnika88:
Ezen sorokkal búcsúzom tőled kedves!
Remélem jól vagy, minden rendben?
Azonban el kell keserítselek, mert nem lehetünk többé barátok.
Tudom, hogy most a nyári zivatarként aláhulló könnyeid a klaviatúrát áztatják.
Tudom sokáig még hüppögsz, és könnyes szemmel, elkeseredetten üvöltöd világgá a fájdalmad: MIÉRT?
Bízz bennem, hidd el mindkettőnknek ez így lesz a legjobb

mnika88 2014.10.11. 18:26:06

@futobolond a kozeleti paranoiás:
:) Így legyen ötösöm a lottttóóóón!!! (Tipikus férfi,a hisztisebbik fajtából! :))

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.10.11. 18:49:41

@mnika88:
Maunika Drága Kedves!
Még egy utolsó kivételt teszek, de aztán el kell engedj.
"Tempus minősítése a végén nagyon durva volt és hogy mennyire nincs igazad,azt az is mutatja,hogy nekem is segített már egy szakmájához tartozó egészségügyi problémában,meglátásaival az én orvosomnak is ötletet adott."
Rákérdezhetek? Akkor ő a Doktor House? Személyesen?
Tudod a nagy embereknek vannak gyengéd pillanatai, amikor elérzékenyülnek!
A példáimban semmi utalást nem kívánok tenni a személyek közti párhuzamra. Ilyenről szó sincs, csak kellően markáns példát akartam választani.

A legenda szerint: Lenin , és kísérete egy vidéki pártbizottság meglátogatása közben egy mezőn focizó gyerekcsapat mellett haladt el. Amikor az egyik gyerek véletlenül Lenin elvtárs elé rúgta a labdát. Ő lehajolt, felvette a labdát, és mosolyogva visszadobta azt a gyerekeknek.
A meglátogatott párt emberek rögtön összesúgtak a háta mögött, hogy micsoda nagyszerű ember, pedig közéjük is lövethetett volna.

Hitler utolsó filmfelvételén a csatába induló fiúcskák vállát veregette, ugye milyen emberi gesztus volt?
Akkor ezen gondolat meneted alapján ők végül is jó emberek voltak?
Bocsáss meg kedves most magadra kell hagyjalak. Tudom, tudom, de hidd el idővel tompul majd a fájdalom, jön újabb hús nem fogtok szűkölködni, meglásd.

mnika88 2014.10.11. 19:16:20

@futobolond a kozeleti paranoiás:
Nem,nem House,csak egy orvos,aki segített.:)
Azért Lenint.Hitlert összefüggésbe hozni Tempussal és a többi orvossal,hááát tudod,erre már nem lehet mit mondani.De nem baj,éld ki magad itt kisember,mocskolódj,pocskondiázz.Az itteni orvosok gyógyítják tovább betegeiket,te meg nyugodtan folytasd a hisztit.:)
Légyszi menj,menj minél messzebb,meg akarjuk tudni milyen érzés nélküled.Szegény apósod,foroghat a sírjában...

Mókus ős 2014.10.28. 17:36:59

@Tempus.Anh:
Már akkor nagyon furcsállottam a kommentjeidet, amikor egy hónappal ezelőtt olvastam ezt a posztot. Most újraolvastam és még inkább furcsállom. Az első kommented egy abszolút szakszerű, jól strukturált, értelmes válasz volt, nyilván orvos vagy, és biztos érted a dolgodat. A kommented utolsó mondatánál ("mi a végcélja ennek a hosszúra nyúlt posztnak?") felkaptam a fejem, majd láttam, hogy még kétszer kommenteltél, mire a negyedik beírásodnál végre kibökted, hogy sajnálod.

Na, ez maga a magyar egészségügy legsúlyosabb betegségének a tünetet. Maga a megtestesítése annak, amiért ez a blog - szerintem - létrejött.

Barátom, ezek a posztok emberekről szólnak. A szenvedő alanyok szerencsére gyakran maguk tudják elmondani, mit éltek át, mert ez azt jelenti, hogy bár szenvedtek, de legalább életben vannak. Viszont sokszor már csak a hozzátartozók írnak - írásterápia, beszédterápia. Ezekben a posztokban rengeteg félelem, szorongás és fájdalom van, nem csak fizikai, hanem lelki is, ami gyakran sokkal mélyebb, mint egy műtét fájdalma. Ugyanezeket érzik a te betegeid is. Néha vedd már észre őket. Kösz.

U.i.: Megsúgom, te is ugyanezeket érzed majd, amikor betegként bekerülsz. Ha másért nem, ezért legyél egy kicsit emberségesebb.

magánügy 2014.11.19. 00:27:59

@reepach: Példa értékű, mikor valaki aláírja a kommentjét, a valódi nevén.

Irkutszk 2014.11.19. 09:16:36

@futobolond a kozeleti paranoiás: Ha tudod magadról, hogy paranoiás vagy, miért nem küzdesz ellene, ahelyett, hogy csak mész a benned folyó árral?

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.11.19. 09:24:08

@Irkutszk: Ha nem vagy kellően tájékozott a névválasztásommal kapcsolatban, akkor nyugodtan érdeklődjél, szívesen segítek!

Irkutszk 2014.11.19. 09:48:01

@futobolond a kozeleti paranoiás: Ha megengeded, ezt az élményt meghagyom másnak. De nagyon kedves, hogy felajánlod.

reepach 2014.11.19. 14:55:23

@Irkutszk: Túlértékelte magát a névválasztással: nem is tud futni...

reepach 2014.11.19. 17:12:42

Maradj a @magánügyeidnél (=szaros gatyád), ne ugass bele a közügyekbe!
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása