Levél - Hagyták meghalni édesapámat

2012.11.01. 09:42

bloghg.jpgÁtszállították és megműtötték, az egész nyakát felvágták, mert tele volt tályogokkal. Ezután mesterséges kómában volt napokig.

Tisztelt praxis blog!

 

Szeretném önökkel is megosztani édesapám ügyében. Bölcsesség foga fájni kezdett, ezért megröntgenezték, amelyen a fog alatt egy góc volt. A fogorvos nem kezelte ki a gyulladást. 2012.01.13.-án egy szájsebész kiműtötte a bölcsesség fogát. Nem varrták össze, nem kapott szájfertőtlenítő, nem kellett kontrolra vissza menni-e. Másnapra bedagadt az egész arca, nyaka alatti rész.

 

Szedte a gyógyszert, amit írtak és borogatta. Nem javult a helyzet, ezért hétfőn elment a háziorvoshoz. Ekkor már nehezen kapott levegőt is. Az orvos meg sem vizsgálta, adott neki tüdőszűrőre és vérvételre beutalót. Másnap reggel elment a kórházba vérvételre, ahonnan már nem engedték haza. Felhívott telefonon, hogy a kórházból egy másik kórházba szállítják, mert ott nem vállalják az életmentő műtétet.

 

Egyből bementem hozzá a kórházba, de semmilyen felvilágosítást nem kaptam az orvosoktól. Átszállították és megműtötték, az egész nyakát felvágták, mert tele volt tályogokkal. Ezután mesterséges kómában volt napokig. Pénteken javult az állapota, a véreredmény szerint. De sajnos szombaton háromszor élesztették újra, a harmadik már nem sikerült. Édesapám halála után a kórház feljelentést tett foglalkozásban elkövetett gondatlan emberölés miatt. A nyomozás azóta is tart. Mindezt azért osztottam meg önökkel, hogy a véleményüket kérjem,  hogyan történhetett meg mindez és ki lehet a felelős.

 

Nikoletta

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.laikus PhD 2012.11.01. 10:15:25

Kedves Nikoletta!

Részvétem Önnek!

"Édesapám halála után a kórház feljelentést tett foglalkozásban elkövetett gondatlan emberölés miatt."

Folyik a vizsgálat. Innen ki és hogyan tudná megmondani ki és mit követett el, hol hibázott?

Nyugodjon meg és legyen türelmes, hiszen a kórház tett feljelentést az édesapja ügyében.
Valahol valaki gondatlan volt szerintük. Az orvosszakértő majd megállapítja, hogy ki és mikor.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.11.01. 13:03:06

a történet nem éppen friss és úgy nézem perszagú, már csak ebből is arra következtetek:
orvosi-muhiba.tlap.hu/forum/

Mindfield 2012.11.01. 20:44:01

"Nem varrták össze, nem kapott szájfertőtlenítő, nem kellett kontrolra vissza menni-e."

Na itt lehetett a hiba.

xk2spv 2012.11.01. 21:03:29

Azért azt te sem gondolod komolyan, hogy az index környékén hemzsegő trollok majd megmondják, hogy miért halt meg az édesapád?

rohadjmegARCgeci 2012.11.01. 21:14:24

@Mindfield: Tévedsz szerintem.A hiba a körzeti orvosnál van aki nem hívott azonnal mentőt.
A fogorvosok nagy része nem varrja össze (hogy jól vérezzen ki a seb) és fertőtlenítőt sem adhatnak sztem nyílt sebre.

Porcelán az elefántboltban 2012.11.01. 21:35:22

@Dr. Furia: Hát nekem összevarrták mind a két alkalommal a bölcsim helyét és még mondták is, hogyha belázasodok vagy valami, akkor spuri dokihoz.

Porcelán az elefántboltban 2012.11.01. 21:37:19

Ja, és persze, miután összevarrták, egy hét múlva vissza kellett menni varratot szedni, az egyben kontroll is volt, hogy oké.

micsoda? 2012.11.01. 21:45:36

Szomorú, és felháborító eset.
Nekem a bölcsességfogam annyira begyulladt, hogy a szám teljesen nem tudtam kinyitni. Idős fogorvos kihúzta, és kész. Nem volt semmi utóhatás. Ahogy olvasom mennyi kört kell leróni manapság, ugyanezért v. kétes eredményért. Az egészségügyi ellátás több szintre szakosodott,aztán nem ér annyit mint az én idős doktorom egymagában.

Antalbaba 2012.11.01. 21:50:06

Látatlanban /a fogászaton töltött 20 év után/ azt mondanám, hogy a szájsebészeten ha kihúzták, kipucolták, elmondták, amit kell /ne öblögessen, másnaptól mossa rendesen.../ és ők adták az antibiotikumot, akkor itt még rendben lehetett. A háziorvosok alaposságáról és hozzáértéséről nyilatkozzon egy ottani dolgozó:-( Részvétem...

vitalis06 2012.11.01. 21:57:56

ha gyulladás (tályog) volt a fog alatt akkor nem varrhatják össze, hiszen annak tisztulnia kell. (sőt ha kell újra és újra megnyitják)
antibiotikumot biztos kapott.
azért az valószínű, hogy megmondták, ha gond van menjen vissza. a háziorvosnak is a szájsebészetre kellett volna küldenie.
de ha van (volt) vizsgálat akkor biztosan megállapítják ki hibázott

dr kíváncsivagyok 2012.11.01. 22:33:47

@Porcelán az elefántboltban:
Így igaz , a Nejemnek is összevarrták , egy kis tampont bent hagyva tisztulás céljából és VISSZARENDELTÉK KONTROLLRA naponta ...

Parasite 2012.11.02. 00:11:09

@Porcelán az elefántboltban: bölcsii??? jézusmáriateremtőisten!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.11.02. 00:24:54

@xk2spv: " Azért azt te sem gondolod komolyan, hogy az index környékén hemzsegő trollok majd megmondják, hogy miért halt meg az édesapád?"

Nikoletta nem is mondott ilyesmit. Nem is kérdezett. Egyszerűen elmondta a saját, mélységesen elszomorító történetét. A trollok pedig belekötnek.

Szilárd vélemény 2012.11.02. 00:49:03

Sajnálatos eset. Őszinte részvétem. :(

A bölcsességfog helyén az ínyt nem mindig varrják össze. Antibiotikumot majdnem mindig adnak foghúzás után (ha sztk, ha magán). A tennivalókat biztos elmondták a húzás után. Kontrollra soha nem hívtak vissza sztk-ban, csak a magándokinál (sztk-ban kétszer húzták a fogam, a többi magán volt).

Véleményem szerint a körzeti lehetett a hibás, aki miután gondolom édesapja elmondta, hogy foghúzás után történt ez, azután tüdőszűrésre küldte...no comment. Ehhez nem kell orvosi diploma, ehhez elég az egyszerű paraszti logika.

Persze ez is egy érdekes kérdés, ha van orvos aki olvassa és dolgozik állami eü. intézményben és magánrendelése is van, akkor válaszoljon már. Miért tud egy fogorvos az egyik helyen barbár lenni, a másik helyen meg csili-vili hollywood-i fogsort csinál?! Egyik helyen bunkó, kedvtelen paraszt a másikon meg bűbáj, kedves alázatos betegért dolgozó. Mintha skizofrének lennének. Ha meg egyszer nem fizetik meg az sztk-s munkáért, akkor minek vállalja be. Számomra érthetetlen.

szepi79 2012.11.02. 01:07:57

@Androsz: konkrétan ezt írta: "Mindezt azért osztottam meg önökkel, hogy a véleményüket kérjem, hogyan történhetett meg mindez és ki lehet a felelős."

don padre 2012.11.02. 06:03:17

Bocsánat de sántít a történet!Ha valóban másnapra bedagadt az arca,miért nem ment vissza azonnal a fogászatra? A hétfői háziorvost sem értem,a háziorvos nem fogorvos és nem kell,hogy beutalót adjon a fogászatra!A nyak nem lesz tele2-3 nap alatt tályogokkal,azoknak már ott kellett lenniük!Szóval kicsit hiányosnak érzem a történetet!A meglátásom az,hogy a papa egy agresszív vérmérgezésben hunyhatott el,amit a foghúzás előtti "steril" gyulladás okozhatott!

kicsibuta 2012.11.02. 09:00:48

"megröntgenezték, amelyen a fog alatt egy góc volt. A fogorvos nem kezelte ki a gyulladást." Na, ez volt az első hiba. Az összes többi ennek a következménye. Normális esetben csak azután nyúlnak a foghoz, hogy a gyulladást kikezelték.

isssti 2012.11.02. 09:52:41

@Dr.laikus PhD: Az orvosszakértő majd megmondja melyik orvos hol NEM hibázott, és a betegnek mit kellett volna másképp csinálni..

Farkasokkal táncoló 2012.11.02. 10:30:05

@kicsibuta:
Ha a góc alatt egy gennyes gócot értenek, akkor nincsen az a gyóccer, ami azt visszafejleszti, azt meg kell nyitni. Ha nincsen még genny, "csak" gyulladás, akkor viszont tényleg először egy erős ab kúra (mellesleg begyulladt felületet el se lehet érzésteleníteni, sajnos van tapasztalatom, mikor a feldagadt képemből a dupla lidokain után is mindent éreztem, ahogy a fogóval kitépik a húsból a fogamat... pedig előtte még kaptam pár napig Augmentint is..), és csak utána szabad nekiszaladni a szikével.

Szerintem a háziorvosnak kellett volna azonnal mentővel a megfelelő szakkórházba szállíttatni az édesapját, aki miatt ezúton is részvétemet nyilvánítom. :-(

Dr.laikus PhD 2012.11.02. 10:30:38

@isssti:

Ha te ennyire jól tudod....

Biztosan így van, hiszen jártas vagy a szakértésben. Vagy nem?

Eleve kórházi feljelentésről van szó és nem a posztoló jelent fel bárkit is.
Arról, hogy hiba volt a rendszerben a kórháztól tudja.

Ott kéne érdeklődni, ahol a nyomozás folyik. Annyit biztos elmondanak, mi a feljelentés indoka és kit okolnak.

Szal' nem érdemes marhaságokat írogatni.

isssti 2012.11.02. 13:52:26

@Dr.laikus PhD: Egyrészt finomíthatnál a stílusodon: én sem sértegettem, csak a szomorú véleményem írtam le: kishazánkban az orvosi perek olyanok, amilyenek - ezt sajna mindenki tudja ..rajtatok, orvosokon-egészségügyiseken kívül (tisztelet a számos kivételnek).
Ha pedig csak szimplán nem értetted mire célzok, nos akkor pláne ne sértegess: nem ismerjük egymást, még az is lehet, hogy okosabb vagyok nálad: sosem tudhatod!

megvalaszolok 2012.11.02. 16:51:09

@isssti: Nem sértegetett, csak megkérdezte mire alapozod a feltevésed, esetleg Te is orvosszakértő vagy-e?
Az meg, hogy ki okosabb kinél, utoljára iskolában hallottam. Ugyanis ezt nem lehet összemérni az életben.

isssti 2012.11.02. 20:43:26

@megvalaszolok: Nem egészen értem mért avatkozol más párbeszédébe: te lenni önkéntes rendőr? Hogy ki kinél okosabb, azt talán Te nem tudod eldönteni, mások szerencsére igen.
Ami felvetésed illeti: jelzem, szövegértési gondjaid vannak: fuss neki mégegyszer. Ha nem megy, nyugodtan jegyzetelj -nem szégyen. Biztos olyan dolog is van, amiben Te vagy jó: talán érdemesebb lenne azzal foglalkoznod..ezt fogadd baráti jótanácsként- így ismeretlenül..

megvalaszolok 2012.11.02. 20:47:43

@isssti: Eléggé jó vagyok abban, amit csinálok hidd el. Csak nem szeretem, ha jön egy önkéntes "okos" és beleköt abba, aki már elég sokat megélt, és elég sok embernek adott már jó tanácsokat ezen a fórumon.
Egyébként a kérdés továbbra is fennáll: Orvosszakértő vagy talán? Esetleg jogász? Honnan van belelátásod egy esetleges perbe? Mire alapozod a feltevéseid?
Vagy csak kívülről találgatsz? Ez talán egy okos emberre vallana? Kötve hiszem.

Farkasokkal táncoló 2012.11.02. 20:54:32

Én úgy tudom, hogy a magyarországi orvosi műhibák általában nem a bíróságon kötnek ki, hanem a beteg és a kórház megegyezik egy bizonyos kártérítésben ügyvédi segédlettel. Van erre valami keretük... de majd kijavít aki jobban tudja, én a tévében hallottam valami beszélgetésen.

Emiatt van az, hogy viszonylag kevés orvosi műhibaperről olvasni.

isssti 2012.11.02. 21:12:42

@megvalaszolok: Akár cseveghetnénk is, de nem szeretem a mások társalgásába belekotyogó "önkéntes mérvadókat". Ami azt illeti, nem tudom mért érzed úgy, hogy más társalgásába kell beleszólnod, de igazán nem is érdekel - talán ez is egy betegség (?) - mindenesetre én a helyedben biztosan leszoknék róla.
Netán szeretsz kötözködni? Menj ki a falutok (városotok) főutcájára, esetleg kocsmájába - sokkal teljesebb kielégülést kaphat ezirányú igényed ...hacsak nem félsz..

megvalaszolok 2012.11.02. 21:24:00

@isssti: Ez egy fórum. Ha privát beszélgetést szeretnél valakivel folytatni, arra is van lehetőség. Rákattintasz az egyén nevére és ott van privát üzenetküldési lehetőség. Ha nem élsz vele, bizony másnak is joga van hozzászólni a dolgokhoz, ez nem belekotyogás.
A kérdéseimre még mindig nem válaszoltál. Feltételezem, nem vagy orvosszakértő, tehát úgy alkotsz véleményt egy témáról, hogy lövésed sincs róla. Na látod ez tényleg baj és erről le kéne szoknod.
Nos ezek után én lezártnak tekintem a mi kis vitánkat. Nem szeretek olyanokkal vitatkozni, akik olyan témában okoskodnak, amiről fogalmuk sincs.

Mellesleg szerintem a háziorvos eléggé nagyot hibázott. Egyáltalán miért kért mellkas röntgent? Mindenesetre kíváncsi lennék, hol tart a vizsgálat, hiszem az egész már elég rég (januárban) történt.

isssti 2012.11.02. 23:07:23

Kedves barátom, hogy Te mit és kivel zársz le, az a te privát ügyed. Magam részéről továbbra is csak azt tudom javasolni neked: ne kotyogj bele mások dolgába, de ha már ezt teszed, legalább nézd meg rendesen mibe ütöd az orrod:
Olvasd vissza az eredeti 2 hsz-t(enyém és Dr phd-ét), olvasd el a szöveget gondosan (ha szükséges, kérj segítséget (nem szégyen az!), majd ezt követően nézd meg saját, ehhez intézett hsz-od: nos ezen pontig kell csak eljuss és máris megvan a hiba - "csöndben maradtam volna, okosabb lettem volna" -mondhatod ezen a ponton.
Persze csak ha eljutsz eddig. Ha képes vagy rá.
Kétségeim vannak ezt illetően.
Cáfolj meg bátran!

Dr.laikus PhD 2012.11.03. 03:45:07

@isssti:

Egyrészt én a betegek táborához tartozom, (fricska a nickem) nem a hozzátartozókéhoz, barátokéhoz, szomszédokéhoz és nem a _mindenkihez_ aki tudja a tutit.

Egyszóval én biztosa vagyok, hogy okosabb vagy azt nem nehéz. De!
A véleményedre írtam, hogy marhaság és nem rád.

Azért az jellemző, hogy nem a véleményed írod, vagy ha azt, akkor miért kell nyomatékosítani azzal, hogy mindenki tudja?

Finomítva is marhaság amit írsz. Sajnálom issstike.

isssti 2012.11.03. 11:51:12

@Dr.laikus PhD: Köszönjük az értékes hozzászólást. A mezei pirospont azonban sajnos még nem jár: kicsit finimítani kell a helyesírás-stílus-beszélgetőtárs tisztelete hármason és akkor meglesz -dolgozz rajta, megéri!
Azt, hogy a betegek táborához tartozol, őszinte sajnálattal és együttérzéssel konstatálom (bár e tény felől nem volt kétségem eddig sem..)

u.i.: csak az jutott eszembe, hogy személyeskedés helyett nem lehetne-e hsz-om érdemi részével foglalkozni: azzal a ténnyel, hogy kishazánkban az orvosszakértők elsődleges törekvése az orvoskollegák mentegetése és a felelősség lehetőség szerinti delikvensre kenése. Mondjak egy példát rá? Vagy kettőt? Szeretnétek? Megoldható: csak kicsit kell igyekeznetek..

Dr.laikus PhD 2012.11.03. 13:09:03

@isssti:

Honnan a bánatból veszed, hogy az orvosszakértő (mindegyik)a beteg ellen dolgozik az orvosért?
Ebben az esetben meg különösen, amikor a kórház tett feljelentést?

Na mindegy....

Te személyeskedsz. Vitriolosnak szánt hozzászólásaid kimerítik ezt a tényt.Nem csak velem, hanem másokkal is. Persze annyira nem éri meg, mert itt nem engedik. Moderálni fognak, ha nagyon eldurvulsz.

Nincs a hozzászólásodnak érdemi része. Állítasz valamit ami láthatóan meggyőződés mindenféle bizonyíték nélkül. Erre a számodra megfelelő lelkes válasz az igenigenigenigen.
issstike igaz?

isssti 2012.11.03. 13:25:06

@Dr.laikus PhD: Nos, ez a válaszod sajnos nem meríti ki az "igyekezet" kategóriát, így sajnos a várt példáim elmaradnak. Talán jobb is: az ilyen személyes, tragikus példák megosztása nem ilyen szociális környezetbe való..
Inkább maradjunk annyiban: ki sem mondott példáim látatlanban sem helyesek, s nem igazolják állításomat. Neked/ nektek van igazatok: mindig, mindenben - ez talán pont egy ilyen fórum. Ilyen is van, minden bizonnyal erre is van igény. Persze nem részemről..
További jó fórumozást!

isssti 2012.11.03. 13:26:21

u.i.: azt írod személyeskedek. Talán már én is. De én másképp fogalmaznék: csak védekezem.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása