Majd jöhetnek, ha felszárad a kő

2010.07.28. 06:00

Tisztelt Praxisblog!

 

Az alábbi történetet küldeném, amely ebben a hónapban esett meg velünk.


11 hónapos kisfiam kedvenc foglalatossága az egész lakásra kiterjedő csúszás-mászás-mászkálás, és kortársaihoz hasonlóan, természetesen utál bárminemű ebben való korlátozást, pl.: járóka. Július 5-én is így volt ez, amikor is a feleségem feltett a gáztűzhelyre egy kávékiöntőbe vizet forralni a kávéjához.


Amint a víz felforrt, az edény egyszerűen magától felborult, kicsi fiam pedig pont alatta mászott és a víz pedig egyenesen az oldalára folyt. Egy felnőtt tenyérnyi helyen lett rajta égési seb. Ezek után legjobb tudásunk szerint megfelelő hűtést adtunk neki, és irány a kórház. Padlógáz, előzés mindenkit, veszélytelen helyeken lelkiismeret furdalás nélkül át a piros lámpán, mert a Megyei Kórház Miskolcon a város másik végén van.


Beálltunk a GYEK elé (kb. 6 óra volt délután), és ahogy mentünk be a sebészetre, egy nővér cigizése közben már kint az udvaron látta, hogy mi újság, látta a gyerek hólyagos-vörös testét, mondta is, hogy menjünk be a váróba és szólítanak.


Nem volt senki a váróban. Bementünk és vártunk. És vártunk. És vártunk. Már vagy 10-15 perc biztos eltelt (fél órának tűnt), amikor feleségem nem bírta cérnával és bekopogott. Egy kedves hölgy/nővér mittudoménmi kinyitotta az ajtót és értetlen arccal közölte, hogy még nem száradt fel, és be is csukta az ajtót.


Első pillanatban nem is értettük, hogy mi van, aztán lassan összeálltak a szavak, amiket mondott, ránéztem a feleségemre és "tolmácsoltam" neki, hogy még nem mehetünk be, mert felmosták nemrégen a követ, és még nem száradt fel. Az egész váró - ami közben megtelt - döbbenten vette tudomásul a történteket. Mintha egy vicc lett volna az egész, annyira nem volt valószerű. Döbbenetemben nem is tettem semmit, amikor még kb. vagy 3-4 perc múlva behívtak sem reklamáltam. Pedig azt aztán tudok rendesen.


Hát ez volt. A dolog emberség oldalát ne is említsük, ezt már sajnos el sem várja az ember.


Kérdésem talán csak az, hogy szakmailag megfelelően jártak el? Egy másodfokú égési sérülés (mert azt állapítottak meg) egy 11 hónapos csecsemőnél annyira lényegtelen, hogy nem számít negyed óra várakozás egy felmosott kő miatt?


Sándor Miskolcról


ui.: kisfiam bőre szépen gyógyul, már szép rózsaszín a seb helyén, reméljük nem fog látszódni a helye.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P75 2010.07.28. 07:31:03

A kórházban a takarító az úr. Két sztori ezzel kapcsolatban, ugyanaz a kórház: amikor terhesen bent feküdtem vese-problémák miatt, jött a takarítónő és mindenkinek beszólt takarítás közben: "bezzeg az én időmben még nem feküdtek a kismamák, akkor dolgozott mindenki az utolsó percig!" A másik esetnél az ötágyas szobában három műtétes volt. Megvárta, míg mindenki megkapja a műtét előtti beöntést, utána bejött takarítani és közölte, hogy félórán keresztül senki nem kelhet fel, mert összejárkáljuk a frissen mosott padlót és mit szól akkor az ő főnöke...

További jobbulást a kisfiadnak! Bár nem szorosan ide tartozik, egy jótanács: konyhába 5 évnél fiatalabbat felügyelet nélkül NE!!! Tűzhelyhez 60 cm-nél közelebb felügyelettel SE!!! Bár gondolom, ezt most Ti is megtanultátok :-(

bakela 2010.07.28. 13:12:46

Anyám egy 57 éves óvodapedagógus.
Feleségem egy felelőtlen némber.
Én meg jobban vezetek, mind Fittipaldi.
Tehát:
Dögöljön meg az összes egészségügyis.
Meg csak előre kérik a lóóóvééét.
Meg a kommunikáció.
Minden nővér lusta qrva.
A tesco píztárost bezzeg kib@ββák.
Kávéznak a mocskok.
Hyppo Karesz.
Én fizetem a téééébééét.
Pofán kell vágni.
Beperelni: Áááááááááááááádááááááám, hol vagy?

lehet más a handa-banda 2010.07.28. 13:43:16

Tenyérnyi 2.fokú égés, mégis mi az a sürgős orvosi beavatkozás aminek ilyenkor meg kéne történnie mert máskülönben izé?
Minden sztoriból csak annyit kapunk amennyi kell az izgalom fokozásához, ezt hívják bulvárnak.
Aztán a folytatás? Nyilván nyomtalanul begyógyult és a gyerkőc mindent elkövet hogy ráömöljön a következő adag lé

Cicmaláj 2010.07.28. 13:53:00

Azért akinek van gyereke, ráadásul az első, az tudja, hogy mennyire aggódósak a kezdő szülők. Az vesse rá az első követ, aki nem volt ilyen...

Cicmaláj 2010.07.28. 13:56:34

Azért akinek van gyereke, ráadásul az első, az tudja, hogy mennyire aggódósak a kezdő szülők. Az vesse rá az első követ, aki nem volt ilyen...

Cicmaláj 2010.07.28. 13:57:05

Azért akinek van gyereke, ráadásul az első, az tudja, hogy mennyire aggódósak a kezdő szülők. Az vesse rá az első követ, aki nem volt ilyen...

TamásD 2010.07.28. 16:00:36

Azért egy normális edény magától nem szokott felborulni attól, hogy felforr benne a víz. Nem inkább anyuka a tűzhely szélére tette, a gyerkőc meg arra mászott és véletlenül nekiment a tűzhelynek? Azt már mondani sem kell, hogy kúszó-mászó kisgyereket miért nem hagyunk egyedül forró vízzel a konyhában.

nextdoor · http://www.lelenc.hu 2010.07.28. 16:16:19

Ha pedig elesik beteg a még vizes, csúszós kövön, arról is az eü. tehet.
Ha meg nem mosnak fel és kosz van, az a baj...

mothe 2010.07.28. 16:25:54

ti egyébként, nextdoor, bakela, lehetmás halljátok, hogy miket beszéltek, vagy csak írtok agyatlanul, bele a nagyvilágba?

piroseperke 2010.07.28. 17:16:19

@mothe: bakela különösen gusztustalan - és zagyva - hsz.-eket produkál...

mothe 2010.07.28. 17:18:21

@piroseperke: igen, bár azt hiszi, hogy rém vicces.

Droidfigyelő (törölt) 2010.07.28. 17:43:19

@bakela:

Ja, meg a vakbélbe belehalt srác is megérdemli, a kurva anyját az ilyennek.

Még olvasó sem maradok, nincs miért.

trimalchio 2010.07.28. 17:45:52

@piroseperke:
"bakela különösen gusztustalan - és zagyva - hsz.-eket produkál..."

Na látod ebben tévedsz. Ezek a hozzászólások csak akkor lennének gusztustalanok, primitívek, általánosítók és megvetendők, ha egy nem orvos írja. Így viszont találóak, és az intellektuális humor olyan mélységeit mutatják, amiket mi meg sem érthetünk.

Droidfigyelő (törölt) 2010.07.28. 17:48:34

@trimalchio:

Persze, hogy nem érted, mert az se tudod felfogni, hogy ez is azért van, mert keveset keresnek az eü dolgozók.

Droidfigyelő (törölt) 2010.07.28. 17:49:44

@Droidfigyelő:

Ja, meg mert a TÁRSADALOM nem becsüli az egészségügyet.

Despota 2010.07.28. 17:49:54

Ma majdnem elpatkoltam, úgyhogy lehet egy-két nap pihi lesz a blogon.Legkésőbb vasárnap újraindulunk (ez persze nem biztos, az is lehet, hogy nem lesz szünet).

TamásD 2010.07.28. 18:19:19

@Droidfigyelő: Akkor most mindenki lapozzon vissza arra a posztra, amikor az volt a baj, hogy egészséges vakbelet vettek ki csak gyanúra. Hát ezért veszik ki...

mothe 2010.07.28. 18:40:51

az elmúlt három nap tendenciáját megfigyelve (és az előző egy hónapban tett észrevételeimet összegezve), nyugodtan kijelenthetem, hogy kedves orvostrolljaink szinte egyhangúlag terjesztett hiedelmével ellentétben ezen a blogon nem az orvosokat gyalázzák, hanem az orvosok gyalázzák a posztolókat (még akkor is, ha azok történetesen egészségügyi dolgozók). az orvostrolloknak mi, civiltrollok csak ezután szoktunk ellent mondani.

Irise 2010.07.28. 18:57:18

Hűtésen és fájdalomcsillapításon kívül azonnal nem igényel semmit. Ha az oldalán van, tehát nem izület, arc, nemi szerv az égett, akkor a nővér majd tesz rá egy arra való kötést és haza lehet menni.
Ha bármilyen torzító heg marad, azt utána a plasztikai sebész oldja meg.

Én személy szerint valóban nem helyeslem,amit a takarító/nővér csinált, de ezért nem a kórház a felelős, hanem csak az az egyetlen egy "némber". De :ha a gyereknek nem volt nagy fájdalma, megfelelően hűtötték előtte (és ezt írta Sándor), akkor nem történt baj.

Az viszont,hogy 11 hónaposat egyedül hagyni a konyhában.. vazze. Én a két és fél évesem nem hagyom egyedül a konyhában,pláne nem,ha valamit főzök, vagy sütök. Főzni csak és kizárólag a belső lap(okon) szabad,ha kisgyereked van. Soha semmi forrót le nem tenni a földre/asztalra,mert egy pillanat és megvan a baj.

Piros lámpán (bármilyen biztonságos is a hely Sándor szerint) soha,de soha át nem száguldunk. Nagyon könnyen összejöhetett volna,hogy az egész család a traumán köt ki súlyos koponya/mellkas/hasi sérülésekkel, plusz egy égett és sérült kisbabával. Ez borzasztó felelőtlen volt.

Az utolsó,amit tanácsolnék bármelyik betegnek/hozzátartozónak,hogy vágódjon kocsiba és tépjen befelé a kórházba. Aki már vezetett idegesen, tudja,hogy ez nem egy életbiztosítás.

Amit tenni kellett volna: lokális hűtés, fájdalomcsillapító a babának, közben anyuka hívja a mentőket, ők tudnak segíteni a sebellátásban, hűtésben, fájdalomcsillapításban is, és bevitték volna az ügyeletre őket.

Irise 2010.07.28. 18:58:39

@Irise: "Az utolsó,amit tanácsolnék bármelyik betegnek/hozzátartozónak,hogy vágódjon kocsiba és tépjen befelé a kórházba. "
Nehogy félreérthető legyen, ezt úgy értettem,hogy ez az,amit nem tanácsolnék.

nextdoor · http://www.lelenc.hu 2010.07.28. 19:10:23

@mothe: Kösz a kérdést, agyam működése, térfogata, morfológiája rendben, tudatom tiszta...

mothe 2010.07.28. 19:14:18

@nextdoor: ezek szerint csak a lelked beteg. azzal se lehet könnyű együtt élni.

nextdoor · http://www.lelenc.hu 2010.07.28. 19:20:44

@mothe: Mitől érzed magad kompetensnek, hogy diagnosztizálj 3-4(?) megjegyzésem alapján? És egyáltalán: érdemi hozzáfűznivalód nincs, hát személyeskedsz, minősítgetsz?
Elég kispályás...

lehet más a handa-banda 2010.07.28. 19:39:29

@mothe: Szerintem te a jobb lábaddal vakarod a bal füledet hogy ne viszkessen az orrod. De ezt is csak a hülye orvosok miatt

szabidoki 2010.07.28. 21:21:37

@nextdoor: mothe itt az überarc, meg kell szokni, egy idő után egészen szórakoztató. Azóta röhögök rajta egyfolytában, mióta kitalálta, hogy a gyógyszereket úgy kellene elnevezni, hogy "kis kék kapszula", meg "büdös zöld kenőcs", merthogy azt megjegyezni, hogy aszpirin, az bonyolult, és nem lehet mihez kötni... :))
@Droidfigyelő: nem veszítünk veled, ne aggódj!
@piroseperke: a hiba a te készülékedben van.

mothe 2010.07.28. 22:03:14

@szabidoki: örülök, ha jól szórakozol :) cserébe azt lehet, hogy amíg röhögsz, ne írj? :)

Twisk 2010.07.28. 22:23:26

Jusson eszedbe Tom Bobb......

zsebibaba12 2010.07.28. 22:48:41

@mothe: nem kell orvosnak vagy pszichológusnak lenni ahhoz, hogy megállapíthassuk, miből származhat a Te elképesztő méretű orvosellenességed. A válasz kézenfekvő, de ha jobban tetszik, vedd úgy, hogy ingyen kapsz egy mélyanalízist: kissebbségi komplexus túlkompenzálása körítve egy kis egyszerű (sárga) irígységgel.

mothe 2010.07.29. 05:25:42

@zsebibaba12: rendben. analizáld, kérlek, azt is, hogy a kettővel ez előtti posztra miért reagált az itteni orvosok túlnyomó része vehemensen negatívan? és ha már itt tartunk, kérnék egy diagnózist bakela posztjairól is, csak hogy egálban legyünk. te, mélyanalizátor. :)

Twisk 2010.07.29. 09:36:14

@mothe: Őt nem kell. Egyszer valahol leírta: univerzálisan gyűlöl mindenkit.

2010.07.29. 13:31:55

@zsebibaba12: tudom, nagyon genya vagyok, nem is a témához szólok hozzá, de ha már ennyire választékosan akarod kifejezni magad érdemes a kisebbségi komplexust helyesen írni.

bakela 2010.07.29. 21:37:57

@mothe: @Twisk:
Bakela nem ír posztot, hudöfáfizkucorgó kitette.
Kéretik megmutatni, ha Bakela 1x is valótlant pötyögött.
Bakela nem gyűlöl: Az egy érzelem, bizonyos /agyi/ aktivitást feltételez, ami nekem nem éri meg //Pedig kapacitás lenne//
Az esztergályos miért is gyűlöné azt a qrva va'zsdarabot???
Bakelának az itt olva'zsgatás szórakozás- nektek meg a Zoxigén.

nol.hu/velemeny/20100729-el_kellene_mondani_

Bakela pontosan 2002-ben rájött arra, amit itt ez az Ondó-Hervatt nevű némber írt, hogy ez egy SZOLGÁLTATÁS /a taplók 100%-a szerint-- hango'sztassátok is eleget itten/ Tehát annyit szolgáltat, amennyi ellenszolgáltatást kap / még 1x: nem para -lesz@rom/
Azóta felülről nézi magát, -meg 'tikteket is, és úgy tud csinányi veletek, mint a cakó, - jó magasról.
¿ưƳȣȹɤʘʞψϾϿѾ҉Ұ۩ᴥῲ�
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása