Cseszik szolgáltatni 7000 Ft/óráért

2010.01.20. 07:44

Mivel az elmúlt 5 évben cirka 70 kilót híztam, és a teljes kivizsgálás során nem találtunk semmit, ami ezt indokolhatná, a dietetikus által előírt étrend, valamint a többféle fogyókúra pedig látszólag nem ért semmit, úgy gondoltam, elmegyek pszichológushoz, hátha lelki oka van ennek az egész dolognak, és ha majd azt megtalálom és dolgozom rajta egy kicsit, akkor talán a fogyás is megindul.


Ennek reményében indulok egy jó ismerősöm terapeutája által ajánlott pszichológushoz, akit előzőleg persze felhívtam, és dióhéjban elmagyaráztam neki, hogy mi is a problémám.


A nő nagyon kedves volt a telefonban, de időpontot nem lehetett választani nála. Azt mondta: hétfő 18:15, és amikor mondtam, hogy bármelyik másik nap bármikor máskor jó lenne, de ez pont azt jelenti, hogy egy teljes órát el kell csesznem várakozással, akkor úgy tett, mintha meg se hallotta volna.


Sebaj, gondoltam én, nyilván nagyon elfoglalt. Hétfőnként a kollégám szokott behozni a budaörsi munkahelyemről a Kosztolányira, így van ez most is, tehát negyed hatkor találkozom a párommal meg egy barátunkkal ott, iszunk egy kávét, majd elindulunk megkeresni a 212-es busz megállóját, amivel két megállót kell menni a rendelőhöz.


Mivel negyed hétre ott kell lennem és elképzelésem sincs, hogy mennyit kell majd gyalogolnom, a 17:55-kor induló buszra szállok fel, hogy el ne késsek. A busz kér perc alatt lenyomja a távot, én pedig újabb két perc gyaloglás után már a kaputelefonok kiírásait olvasgatom, mert ugyan a házszámot megadták telefonon, de kiírni a házakra elfelejtették, úgyhogy csak saccolni lehet, hogy hova megyek.


Hozzá kell tenni, hogy egy rosszul világított kertvárosi utcáról van szó, ahol háromemeletes társasházak ülnek a kertekben.


Végre megtalálom, hogy hova kell csengetnem, őszintén, meg se nézem az órát, csak csöngettem. Egyébként is, a telefonban azt mondta a nő, hogy hatig van nála valaki, aztán negyedóra szünetet tart, ezért menjek csak negyed hétre.


Felcsöngetek. Mondja, hogy ő ki. Mondom, hogy én meg én. Erre a következőt válaszolja:
– Akkor azt kérném, hogy majd 10 perc múlva újra tessék megpróbálni becsöngetni, mert 18:15-öt beszéltünk meg.
– És addig itt álljak kint az utcán? – kérdem én, mint aki rosszul hallotta. Erre persze nem válaszol egyenesen.
– Van itt nálam valaki, úgyhogy legyen szíves 18:15-kor újra csengetni.


Nagyon buták nézek, majd megnézem, mennyi az idő. 18:05-öt mutat a telefon. Felhívom a páromat, és ahogy mesélem, hogy mi van, kezdem csak el felfogni, hogy mennyire szürreális helyzetbe kerültem. Mondom a páromnak, hogy most már megvárom a 18:15-öt, aztán eldöntöm, hogy mit lépek.


18:13-kor csörög a telefonom. A doktornő hív.
– Akkor legyen szíves most nyomja meg azt a gombot.
– Mielőtt megnyomnám – válaszolom, – megkérdezném, hogy lift ugye, van? Mivel úgy emlékszem, hogy a harmadikra kell menni
Kedves nevetés a válasz. – Sajnos gyalog kell ide feljönni. Ami azt illeti, elég magasak az emeletek.
– Látom, nem nagyon sikerült megragadni a problémámat – mondom. – Ha én most felmászok a harmadikra a hetvenkilós hátizsákommal, akkor 5 percig lihegni fogok, utána pedig legalább negyedórán át ömleni fog rólam a víz, ami nem feltétlenül segít azon a helyzeten, hogy most fogok először találkozni egy idegennel, akivel a legbelsőbb problémáimról szeretnék beszélni.
– Nem baj, én szívesen kivárom, mire felér – mondja a doktornő. Komolyan, mint akibe gyárilag nem raktak empátiát.
– Én meg inkább úgy gondolom, hogy ezek után kihagynám ezt a találkozót.
– Akkor most nem jön fel? De megkérdezhetem, hogy miért? – kérdezi értetlenkedve.
– Kezdjük azzal, hogy gorombaság tíz percet váratni valakit az utcán, este, mínusz két fokban.
– De hát meg kell értenie, volt itt nálam épp valaki, hát mégse engedhetem be!
– Civilizált helyeken ezt a problémát váróval szokták megoldani.
Na, erre legalább megsértődik, és innentől kezdve minden tagmondatomnál benyögi, hogy „Igen?!”
– De legalább a kertbe vagy a nyilvánvalóan fűtött lépcsőházba beengedhetett volna.
– De 18:15-re beszéltük meg! – védekezik.
– Ez tök jó indok volna – mondom, – ha mondjuk a Blaha Lujza téren volna a rendelés, ahol percenként van tömegközlekedés. De itt nincs, csak 10 percenként, és ha a következő busszal jöttem volna, elkések, ami ugye az én 7000 forintos órámból megy. Ez persze a doktornőt egyáltalán nem zavarja. Elnézést, hogy raboltam az idejét.
– Ami azt illeti, egyetlen másodpercet sem vett el tőlem! – fejezi be a beszélgetést, gondolom, abban a tudatban, hogy neki volt igaza.


Szerencse, hogy voltam már terápián, és nem vagyok depressziós, tehát nem ment el a kedvem az egésztől, csak leszűrtem, hogy a néni cseszik szolgáltatni 7000 Ft/óráért. De ha belegondolok, hogy mondjuk egy olyan emberrel játssza ugyanezt el, aki utolsó mentsvárként megy hozzá segítségért, és ezt kapja? Felelősségtudatot nem tanítanak a pszichológia szakon, ha már vele nem született egy csepp se?

 


a blogod szempontjából csak a sztori érdekes, vagy kell az orvos neve is, esetleg? pereskedni nyilván nem szeretnék, de mondjuk magán e-mail-ben szívesen megmondom, ki az, hogy másokat ne tudjon ilyen helyzetbe hozni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ergerberger 2010.01.18. 05:35:43

Ritka nagy antiszociális idegbeteg fasz vagy.
A doktornőnek volt igaza, ennél kulturáltabban nem is kommunikálhatott volna.
Kurvára rád férne egy pszichoterápia.

"– Nem baj, én szívesen kivárom, mire felér – mondja a doktornő. Komolyan, mint akibe gyárilag nem raktak empátiát."

Itt mit vártál? Hogy lejön érted, ölbe kap és felvisz?!

Azonkívül miért olyan gecinehéz felfogni, hogy a 18.15 az 18.15 és nem 18.05? És mi a faszért olyan nehéz tíz percig várni?

Egyértelműen olyan ember vagy, aki minimális mértékben sem képes követni a szabályokat. Gondolom, a dietetikus által előírt étrend mellé is kétpofára tömted magadba a csokoládét, és nyilván akkor sem te voltál a hibás.

Te barom.

NemesekErnyo 2010.01.18. 08:25:35

"Mivel negyed hétre ott kell lennem és elképzelésem sincs, hogy mennyit kell majd gyalogolnom, a 17:55-kor induló buszra szállok fel, hogy el ne késsek. A busz kér perc alatt lenyomja a távot, én pedig újabb két perc gyaloglás után már a kaputelefonok kiírásait olvasgatom, mert ugyan a házszámot megadták telefonon, de kiírni a házakra elfelejtették, úgyhogy csak saccolni lehet, hogy hova megyek."
Ez nem fordult volna elő, ha első látogatás előtt tájékozódtál volna. Nem látok a történetben semmi olyant, ami miatt sértődötten kellett volna távozni. A 7000 Ft igazán nem sok, hiszen nem fizetted ki. Bármennyire érzéketlennek tűnik a doktornő, az előtted lévő beteget mégis tovább kezelte, mint a megengedett idő, valószínűleg ez neked is jól esett volna, ugye?

NemesekErnyo 2010.01.18. 08:28:07

Kacorka, könyörgöm, keress más lovat. Ott van az építészet, a kereskedelem, a vízi hajózás, a repülés, az atomgyártás, a pénznyomtatás, hibernálás. Hátha végre történik veled pozitívum!

Pistie 2010.01.18. 15:19:19

Én megértem a "beteget", 7000 forintos óradíjért joggal várja el az ember hogy kinyalják a seggét. Fapadossal ennyiért Budapest-Milánó-Budapest út megvan.

Az már más tészta, hogy ilyen lelki alapon elhízás dolog nincs. Ez inkább önmaguk átverése, hogy áá biztos valami lelki dolog, azért hízok el. Nyilván, a pszichológusok azt mondják, hogy van, hisz valamiből nekik is meg kell élni. De akkor is előbb vagy utóbb el kell fogadni: Ilyen nincs. Megfelelő étrenddel és sporttal le lehet fogyni, akármilyen lelki vagy fizikai adottságokkal is rendelkezik az illető.

ergerberger 2010.01.18. 21:45:36

@Pistie: Igen. Olyan van, hogy lelki alapon valaki akkora fasz, mint a történet hőse, és lelki alapon képtelen betartani a diétát, minek következtében szigorúan testi alapon minden áldott este disznómód bezabál és zsírsegget növeszt.
És lelki alapon ezt tagadja saját maga előtt is.
Na, ilyen van.

Mert nyilván a pajzsmirigyét vizsgálták ki elsőként, és az rendben volt. Akkor pedig a levegőtől nem lehet meghízni.

sorica123 (törölt) 2010.01.18. 22:22:41

@ergerberger: a doktornőnek igaza volt - meg szobakonyhás lakása, vécé a folyosón balra? Ha már otthon rendelek, akkor megoldom, hogy ne az utcán bassza a paciens a rezet, ha a világ végéről jár. Függetlenül attól, mennyire antiszoc, kekec vagy mit tudom én lábszagú.
Amúgy iggeniggen, nem mindenki magától 'játssza az eszét' (legyen ez kényszerbetegség, életvezetési gondok a.k. a. Emberi Hülyeség, vagy bármi más), és nem fogja attól abbahagyni, hogy 'szedd össze magad'. Van, akinek pszichológus kell. Az embereket elnézegetve abszolút nem kéne luxus legyen.

Cs@tLós 2010.01.19. 14:19:52

@NemesekErnyo: Ember, te tényleg ilyen hülye vagy, vagy csak megjátszod??? Ilyet miért engednek az internet közelébe????? Gyorsan töröld le a Zinternetexplórert a gépedről...
Csak hogy ne égesd be még magad v 20-30 blogon, kacorka CSAK publikálja amit a POSZTÍRÓK küldenek neki, ez nem 1 és ugyanaz. És mennyi ilyen szaladgál odakint és támadja meg a netet aki azt hiszi, hogy milyen okos,majd ő megmondja a tutit, és közben égeti magát mint a Reichstag...öcsém.
"Olyant". Aha. Hogyne, főleg. Helyesírási szótár? Ajánlom esti olvasmánynak.

NemesekErnyo 2010.01.19. 22:57:44

@Cs@tLós: Mi a probléma? Tételezzünk fel egymásról annyi intelligenciát, hogy kb. úgy szóljunk a másikhoz, ahogyan ő hozzánk.
Amilyen a mosdó, oLYan a törülköző. Vagy oLYannak kellene lennie.
Öcséd nehezen lehetnék :)

ergerberger 2010.01.20. 01:58:41

@NemesekErnyo: "Öcséd nehezen lehetnék :)"

Miért, honnan tudod, hogy nem egy nyolcvanéves löttyedtfaszú múmia ez a Csatlós? ;)

NemesekErnyo 2010.01.20. 08:31:34

@ergerberger: Valóban nem tudhatom, de azt igen, hogy mi vagyok én.
Irritáló, hogy ugyanazt a posztot szó szerint több oldalon is közölteti az írója, azt hiszi, hogy ettől jobb lesz az élete. Ilyen embert, beteget, ügyfelet, vendéget /nevezzük, ahogy akarjuk/ sehol nem kedvelnek.
Az egészségügyet tökéletesre szeretné mindenki, holott a piacon, vállalkozónál, egyéb szolgáltatóknál bármit benyel. Azt szoktam mondani, hogy mutassanak egy iparost, aki hibátlan munkát tudott végezni. Még nem volt ilyenhez szerencsém, de nem írtam cikkeket róla. Lerendeztem egymás között, kijavította a hibát, aztán elváltak útjaink. Az itt említett esetekben az érintettek nem kapták meg a lehetőséget. Talán még a védekezésre sem, valószínűleg nem olvasták a róluk írt "szakvéleményt".

antiszociális_munkás 2010.01.20. 23:08:08

A múltkor voltam kurvánál, de fogazott az istenadta! Tudtok valami blogot, ahol elpanaszolhatom a bánatom? Természetesen csak azért, hogy javuljon a szolgáltatás színvonala.

antiszociális_munkás 2010.01.21. 23:27:32

@ergerberger:

Nem, sőt... Mivel nem a híd alatt akartam lerendezni, ezért a helyszínt is nekem kellett biztosítani.

Ártatlan leányka 2010.01.27. 02:01:47

Én valahogy nem tudom megérteni a doktornőt... ha nincs lift akkor óhatatlanul találkoznak a lépcsőn a betegek így tök mindegy, hogy diszkrét akart lenni. Odakint marha hideg van, legalább a lépcsőházba beengedhette volna, mert nem hiszem, hogy a táppénzt fizeti a kedves betegének ha az megfázik a várakozás közepette.

Viszont a tisztelt beteg és körbenézhetett volna első odamenetel előtt, hogy mi merre és 10 percenként jár kertvárosba busz... ezek a pestiek elvannak kényeztetve, de komolyan. 10 perc "vidéken" a gyakori menetrend, napi két busz, na az a ritka.

És igen, van lelki okokra visszavezethető elhízás de arról a tisztelt beteg is tud, hogy na akkor tegnap felzabáltam a fél hűtőt. Egy időben nekem is voltak úgymond falási rohamaim, éhes voltam, éhes voltam és ha nem ettem olyan rosszullét mintha napok óta éheznék. És semmilyen szervi problémám nem volt, azóta lelki gubancok helyre rakva, falási rohamok kirúgva, rendszeres mozgás és nincsenek fölös kilók.

breba 2010.02.13. 21:07:14

az "olyant" legalább olyan helyes, mint az "olyat", ami az "oly" rövid alak ragozott formája.
de hogy ne legyen teljesen off: a pszichológus nem is orvos. :)

kihanemén 2010.03.27. 16:55:03

dirr egy saller a posztolónak. hisztis kövér p.csa.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása