Elegem van az összes orvosból

2020.02.17. 05:53

unnamed_2.jpgSzó szerint elviselhetetlen fájdalmakkal éltem hónapokig.

Kedves Praxisblog!

 

Szeretném én is leírni a történetemet nektek. A kálvária novemberben kezdődött, amikor elkezdett fájni a bal felső 5ös fogam. Előtte is éreztem, hogy valami nem egészen jó, néha fújtam az orromat, és ilyen ragasztó szerű anyag jött ki. A fogászat megállapította, hogy az 5ös fogam van begyulladva. Elkezdték gyökérkezelni, a végén nem éreztem, hogy nem egészen jó, de azt mondta a doki, hogy letömi, jó lesz az. Utána elkezdett fájni, közölte, hogy ő nem tud vele mit csinálni, menjek mikroszkópos gyökérkezelésre. Mentem, ott is kezelgették, de 1-2 napnál többet nem bírtam fájdalom nélkül. Kikértem még egy szájsebész véleményét, de neki sem volt több ötlete, ezért kihúzták a fogamat. Ezután ismét, nagyon fájt. Olyan volt mintha a fog gyökere fájna. Ott sem tudtak segíteni. Fül orr gégészetre és neurológiára küldtek, amit nem igen értettem. Egy újabb fogászatra mentem, mert a seb sem jött rendbe, és könyörögtem, hogy valaki segítsen. Ekkor megint szétszedték a sebet, összevarrták, közben megint néhány napra jobban lettem. Azonban ez sem segített.

unnamed_2.jpg

Már mindenhol fájt, a környező fogaim egyikére sem tudtam ráharapni, és nem éreztem velük semmit. Egyfolytában a munkám megtartása jutott eszembe, ezért hétvégén az ügyeletre is elmentem. A végén a kihúzott 5-ös fogam mellett egyszerre gyökérkezelték a 4-es 6-os 7-es fogaimat. Senki nem tudott semmit mondani, miért fáj mindig, rettenetes fájdalommal a fogam gyökerénél. Elmentem fül orr gégészetre, vittem minden dokumentumot, de nem tudtak segíteni. A fogászaton egy kabaré alakult ki 3 orvos között, hogy ez fogászati vagy fül orr gégészeti probéma, vagy mi más lehet. Elmentem neurológushoz is, aki szintén elküldött. A fogászat feltételezte azt is hogy arcidegzsábám van, ezért mentem neurológushoz is. Elmondtam neki is hogy hónapok óta szenvedek, az összes fogamat kezelik, rettenetesen fáj. Elküldött, mert szerinte ez nem neurológiai probléma.

 

A fogászat, mivel fül orr gégésznél és neurológusnál is jártam, folytatta a kezelést, majd kihúzták a 6-os 7es fogamat is... Ennek a sebe sem gyógyult, rettenetesen fájt az egész. Ekkor kerültem egy újabb szájsebészhez, aki megállapította, hogy ez a fog gyulladása általi ideggyulladás, amire neurológus tud adni gyógyszert... És hogy feleslegesen húzták ki a 6-os és 7es fogamat... A végén már a hónapok óta tartó szenvedés által bármibe belementem volna, hogy megszabaduljak a fájdalomtól... A fogorvost is direkt megkérdeztem előtte, hogy ha kihúzzák a fogamat akkor megoldódik a probléma?? Eljátszotta az arcnyomkodós tesztet amit a neurológus is, ami csak az arcidegzsábára vonatkozik, idegek másmilyen jellegű problémáját nem lehet vele tesztelni... Közben még a fogászat arcüreg műtétre is akart küldeni, meg már mindent kitaláltak... A végén nem volt más ötletük, de nekem sem, tekintve hogy fül orr gégésznél és neurológusnál is jártam, jött a foghúzás... Feleslegesen...

 

Egy újabb neurológustól kaptam normális gyógyszert, amire kezdett helyre jönni a fájdalom. Viszont milliókba fog kerülni mire csontpóltással felépítik majd a fogaimat, ha egyáltalán sikerül, 31 évesen, a neurológus hibájából, amennyiben nem sikerül implantátumot csinálni a jövőben, kivehető fogaim lesznek egész életemben... Panaszt írtam az intézménynek, ahol neurológusnál jártam, mert a neurológus tényleg kb semmit nem csinált. Még nem kaptam rá választ, de tovább szeretném vinni az ügyet mert ez közel se vicces, hogy csak úgy húzkodják az ember fogait, mert fogalmuk sincs mi bajom, és ezt elsődlegesen a neurológus hibájának vélem, hiszen az ő szakterülete, az ő mulasztásából adódott az egész. Teljesen kétségbe vagyok esve, mert én kb mindenhova elmentem, mégsem segített senki, és erre az egészre majdnem ráment a munkám is.

 

Szó szerint elviselhetetlen fájdalmakkal éltem hónapokig. Elegem van az összes orvosból, és bele sem merek gondolni, milyen kálvária lesz mire pótolva lesznek a fogaim...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eyject 2020.02.18. 00:13:41

Szivmelengető.

Nekem a teljes állkapcsom deformálódott el gyerekkoromtól fogva, arccsont, izomzat stb.
Érdekes módon egyedül, orvosi papyrus nélkül kellett megtanitanom magam, hogy miként is kezeljem a deformált arcom (ami persze szakértői szem nélkül teljesen normális...lenne).
Ez mind 2 fog, fogszabályzó és egy zsák aranytallér után. Kit érdekel az orthrotrópia amikor sokat lehet keresni gondolkodás nélkül.

Nem csak a kedves addapénzed fogorvosokkal adódik probléma, fog nélkül lehet élni, már régi találmány a turmixgép.
Viszont abban az esetben amikor az ember főbb szervei/végtagjai állnak le/halnak el elég nehéz lenyomni a turmixgombot.

Az orvosok fő jellemzője a felelősség átháritása, ahol a dupla lelkiismeret becsülettel burger luxus.

boundary 2020.02.18. 08:40:56

Nem vagy sclerosis multiplexes?

automaton_aliza · http://antiquefashioncompany.blog.hu/ 2020.02.18. 09:27:45

Nekem van idegzsábám, sajnos hasonlít az erős fogfájásra, csak nagyobb területen érződik. Miután megállapították, hogy nincs baja a fogaimnak ott, én nem hagytam, hogy hozzányúljanak. B-vitaminos kezeléstől helyreállt, néha előjön stresszes időszakban, akkor megint szedek vitamint. Ennyi.

kismokus41 2020.02.18. 11:08:17

Sajnos ez az orvosok szinvonala! Egy nagy nulla! Fogalmuk sincs az egészről és magasról tesznek arra, h a betegnek mi baja. Szivbaj nélkül tönkreteszik az ember életét!

erol 2020.02.18. 12:10:55

@kismokus41: "Sajnos ez az orvosok szinvonala! Egy nagy nulla! Fogalmuk sincs az egészről és magasról tesznek arra, h a betegnek mi baja. Szivbaj nélkül tönkreteszik az ember életét!"

Ez nem csak az orvosokra igaz, hanem a különböző mesteremberekre (víz-gáz-villanyszerelő stb.), az ügyvédekre, jogászokra, politikusokra, pincérekre, kereskedőkre stb. tulajdonképpen minden szakmára. Bármelyikre sok példát tudnék.

exilis 2020.02.18. 13:55:30

Nem akarom bagatelizálni az ügyet, de ez egy ritka probléma volt, több orvoson keresztülment, nem kell annyira csodálkozni, hogy nem sikerült időben diagnosztizálni. Ilyen esetekben a betegnek kell nagyon észnél lennie, és amikor látja, hogy az orvosok tanácstalanok, és nem száz százalékosan biztosak, akkor elmenni még többhöz. A valódi probléma általánosságban az, hogy rengeteg könnyen diagnosztizálható betegséget sem vesznek észre időben. Csak egy családi példa. Apukám egy hónapot feküdt kórházban szédült, fájt feje, állandóan fáradt volt, vért köhögött. Kezelgették, vizsgálgatták, nem találtak semmit, mindig mondták, hogy pénteken jöhet haza, aztán mindig a következő péntekre csúszott, míg végül én mentem már oda a főorvoshoz, hogy vizsgálják már ki rendesen, mert apám egy hónapja még tejesen egészséges volt, most meg alig tud eltámolyogni a WC-re, valami komolyabb gond van. Én mondtam azt, hogy talán egy tüdőröntgen nem ártana. Megröntgenezték, kiderült, hogy nagy kiterjedésű tüdőrák. Néztem a leleteit, minden rákra utalt (ha jól emlékszem a káliumszintje volt nagyon magas pl.), vért köhögött, és senkinek nem jutott eszébe (arra azt mondták, biztosan azért mert megfázott és a köhögéstől felszakadt egy ér a torkában). Pénteken diagnosztizálták tüdőrákkal, hétfőre bele is halt. Ha az orvosokon múlt volna észre se veszik a teljesen egyértelmű helyzetet, ez a tragédia, hogy ez mindennapos történet. A legjobb orovosaink kint vannak külföldön, közben meg határon túli fociakadémiákra, meg templomokra mennek el szó szerint százmilliárdok, ahelyett, hogy azokat fizetnénk meg akik a legfontosabbak.

Kicknick 2020.02.18. 13:58:59

@boundary: de, tuti az. Meg valószínűleg AIDS-es is és elkapta a koronavírust csak még nem érzi

idiesel 2020.02.18. 15:19:04

Kedves posztiro! Hogy tudnam felvenni a kapcsolatot Veled? Edesanyam hosszu evek ota szenved ugyanilyen tunetektol es a poklok poklat jarja..:( Nem tulzok, eletbevago lenne, ha tudnank par szot valtani e-mailben! Kerlek jelezz!! Koszonom!

Szőrgyáros 2020.02.20. 21:45:50

@idiesel: Nálam ugyanez volt, csak megjártam fél országot. Röntgen, MR, CT semmit nem mutatott ki az érintett területen, így két lehetőség maradt, SM vagy lyme. Utóbbi beigazolódott. Menni kell, nem hagyni. Ez iszonyú fájdalom.

lacix86 2020.02.21. 23:40:30

kb. a második mondat után mondtam ki magamban halkan, hogy vagy trigeminus neuralgia, vagy atípusos arcfájdalom. Win. Az ilyen betegtől 10/9 orvos "menekül", mert nem tudja megoldani a helyzetet.
Trigeminus neuralgia esetén valoban le kell szűrni a beteget SM-re is, gyakran az első tünete a betegségnek.

Jobbulást a posztolónak, bár ett a kálváriát 100/99 ilyen beteg végigjárja, főleg azért, mert kizárásos diagnózis. mindenkinek le kell írni, hogy nincs baj, akkor lehet rá gondolni.

üdv: egy (arc- állcsont- ) szájsebész

G.-T. R. 2020.03.04. 20:15:46

Mi implantátumot készítettünk. Sajnos az arcfájdalom fokozódott, ki kellett szedetni. Borzasztó fájdalmas volt, és az arcidegzsába miatt, amire csak a kivétel után jöttünk rá, elviselhetetlen fájdalom alakult ki az arcban. Senkinek nem javaslom az implantátumot, annyit szenvedtünk vele, és annyit költöttünk rá, hogy nem igaz.

Csodaországban 2020.08.03. 01:25:50

@Eyject: És ebben támogatja őket az un orvosi kamara és a biróság.

M.Andrea 2020.08.11. 23:32:32

@idiesel: szia. Màsfél éve hasonló gonddal küzdök, kérlek ha elérted az írót, köss össze vele. Nagyon fontos lenne. Köszönöm!! Jobbulàst nektek!!

M.Andrea 2020.08.11. 23:34:32

Kedves posztoló! Kérlek ha ezt olvasod üzenj rám. Màsfél éve hasonló gondokkal küzdök. A neurológushoz szeretnék elmenni aki segített neked. És jó volna beszélgetni valakivel ha van kedved aki megért. Ez az egész mentálisan is kicsinàl már.

csokosszaju 2021.10.20. 17:24:19

@M.Andrea: másfél éve már ez a fájdalom? szegénykém :( kívánom, hogy oldódjon meg a gond hamar!

Dia76 2021.12.03. 20:44:09

Kedves posztoló,
én is hasonló cipőben járok. Már 2019 november óta szenvedek. Nekem is kihúzták már három fogamat, de továbbra is fáj az egyik oldalon. Örülök, hogy megtaláltam ezt a blogot, mert itt legalább találok pár jó tippet, hogy merre induljak el. Konkrétan azt szeretném megkérdezni, hogy melyik gyógyszer segített végül amit a neurológus írt fel? Azért kérdezem, mert nem szeretném , hogy sokféle gyógyszert kelljen kipróbálni. Várom azok válaszát is akik szintén neurológustól kaptak gyógyszert, hogy melyik segített? Segítségeteket előre is köszönöm !
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása