Európai színvonalú ellátás a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban

2017.01.11. 06:00

korhaz.jpgHa a magyar egészségügy általában itt tartana, mint a Flór Ferenc kórház, az élvonalbeli európai színvonal lenne, egyetlen apró hiányosságként csak a wc papír hiányát tudom említeni.

Tisztelt Admin !

 

Kiemelkedően pozitív tapasztalataimat szeretném megosztani a Kistarcsai Flór Ferenc kórházról. A 2016-os évben számos, ellenőrző jellegű és egy ízben sürgősségi vizsgálaton vettem részt. Valamennyi vizsgálaton korrekt, alapos, gyógyításra koncentráló ellátásban volt részem, a megadott időpontokban, rövid várakozásokkal. Külön megemlítem a sebészeti osztályt, ahol két kisműtéten is voltam, első esetben egy nem sürgős, halasztható polipeltávolítás: a jelentkezéstől számított 1 héten belül !

 

Második eset egy visszérműtét: nem időpontot adtak, hanem megkérdezték: mikor lenne nekem alkalmas ?

korhaz.jpg

A műtétet rendkívül alaposan végezték, az előzetes vizsgálatok, a tájékoztatás az orvosok és nővérek részéről nagyon alapos és körültekintő volt. A higiéniás viszonyok kiválóak, kérés nélkül cserélik a szennyezett ágyneműt, a kötözőnővér rendkívül ügyel a steril sebkötözésre, az egész légkör, a betegekkel való bánásmód egyenrangú félként történik. A nővérek nagyon figyelmesek, hívás nélkül jönnek, figyelik lefolyt-e az infúzió, érdeklődnek a betegek állapotáról, igényeiről.

 

Egyetlen apró hiányosságként csak a wc papír hiányát tudom említeni. Ha a magyar egészségügy általában itt tartana, mint a Flór Ferenc kórház, az élvonalbeli európai színvonal lenne. Nagyon elégedett vagyok az ott tapasztaltakkal, látszik a szervezett, protokollokat maximálisan betartó, gyógyításra törekvő központi szándék és ez meg is valósul a betegekkel való kapcsolatokban.

 

Gratulálok és köszönöm a figyelmes gyógyító tevékenységet !

 

Kis Tivadar

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

123bogi 2017.01.11. 19:20:26

2016. júniusában jártam ott. Azóta valószínűleg valaki titokban becsempészte európát, mert sajna az én tapasztalatom egészen más.

kuki123 2017.01.11. 20:25:28

pff
európai
Reakció:
i3.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/004/403/Girls.png

Azt még elhiszem, hogy a többi kórházhoz képest sokkal jobb, és
de hogy európai...
Az író még nem járt EU német osztrák holland svéd dán stb kórházban.

úgy mondanám büdös nagy mákja volt, vagy éppen nem használták még fel az idei x milliós polipeltávolítási pénzügyi keretet. (ami valójában a várólistákat okozza)

she_wolf 2017.01.11. 21:39:49

@n3spr3ss0:
Ja! Tutira csakis egy bérkommentelő írhatta, mert az teljesen elképzelhetetlen, hogy egy eccerű pógár ilyen ellátásban részesüljön.

@kuki123:
Az angolokat meg sem elmlíted? Ja, hogy brexit...bocs. Biztosan nem véletlenül nem akarnak egy lapon szerepelni a dánokkal,meg a svédekkel. Magyarokkal pláne nem! Inkább foglalkoztatják őket.
Az osztrák pedig a szokásos nyaralásai során látogtja a magyar orvosokat, mer' a szíve hazahúzza. Ha lesz időm, meg is hatódom a nagy hazaszereteten:(

she_wolf 2017.01.11. 21:52:17

Az első facés hozzászólónak izenem innen, lentről, hogy a VIP részlegekben szabott árak vannak, mint az ósünben:P
Beteg bemegy, ellátást kap+számlát, amit szépen kicsönget. Úgyhogy ki lehet húzni a kacsókát a zsebekből!
Mellesleg a poszter nem írta, hogy VIP ellátást igényelt volna, annyi zsét meg paraként nagy valószínűséggel nem ad, amennyibe a kivételezett bánásmód (VIP ellátás) került volna.
(Nálam legalábbis nem történt ilyen. A poszter és köztem csak annyi a különbség, hogy a méltató szavakat nem küldtem be posztként, pedig több alkalom is indokul szolgálhatna:P)

Tempus.Anh 2017.01.13. 09:14:58

Jellemző a süppedt IQ-jú csahosokra, hogy ha megjelenik egy pozitív visszajelzés valamelyik eü. intézményről, azt ők azonnal leugatják.

she_wolf 2017.01.13. 12:11:14

@Tempus.Anh:
Kutyaugatás nem hallszik.... tudod!:)

dayue 2017.01.13. 23:30:42

@Tempus.Anh:

Mint ahogy megjelenik egy negatív visszajelzés valamelyik eü.intézményről azt azonnal kitalációnak,ferdítésnek,eltúlzásnak tartják kórusban.

Apropó: Mi a véleményed a drogosnak kikiáltott srác esetéről,akinek olyan injekciót adtak be a Kispesti kórház pszichiátriáján (orvosi szakvélemény)amitől bizonyíthatóan másnap meghalt?

És a 41 fokos lázban égő agyhártya gyulladásos kislányhoz,akihez az ügyelet nem volt hajlandó kimenni arra hivatkozva,hogy elmúlt 6 hónapos (11 nappal)így éjnek évadján autóval száguldottak az Egri ügyeletre,ahol a nagyon nagy tudású doktor szúnyogcsípést állapított meg és a gyereket hazaküldte.Történt még egy és más azon az éjszakán amik ha nem történnek meg,a gyerek lehet még él.De meghalt.

she_wolf 2017.01.14. 09:29:09

@dayue:
Az egymás hibáztatása szokásos napirendi pont. Ezen nincs mit csodálkozni.
Ha a posztokat elolvasod, többségük valóban túlzó és ferde, de leginkább pontatlan. Pontosítani meg nem kényelmes visszajönni, mert akkor kiderülhet esetleg, hogy nini!, nem is mindenről a dokik tehetnek. A belátás nem a magyar ember ismérve!

Az egyik esethez fűzném: a kislány rendkívül sajnálatos halála esetében elmarasztaló ítélet született (úgy tudom), és bár mulasztás valóban történt, de azért el kellene azon gondolkodni, hogy mire vezethető vissza mindez:(
(Segítségül: Magyarország nem budapestből áll!)
A másik esetet illetően Árpira gondoltál?
Ha igen, akkor nem tudom, hogy ott mi a helyzet, történt-e előrelépés.
Mindenesetre cirkalmas ügy, nagy vitát generált szűk 1 éve.

dayue 2017.01.14. 17:33:02

@she_wolf:

'De azért el kellene gondolkodni,hogy miért történt mindez

-No miért? Ugye nem a bérezéssel kapcsolatos mert az érdekes lenne.Qrva nagy ítélet és büntetés született pár százezer forintos befizetés az állam kasszájába.Ez aztán nagy büntetés egy gyerek haláláért, akinek nem kellett volna meghalnia ha komolyan veszik a tünetetek.

Igen az Árpi nevű srácra gondoltam,akit bezártak a pszichiátriára bepelenkázva kikötözve,majd egy olyan injekciót adtak neki amitől másnap meghalt.Igazságügyi orvos szakértői vélemény nem az enyém még mielőtt valaki rám rontana,hogy az nem lehet az nem létezik.De sajnos így történt,lezárták az ügyet.

she_wolf 2017.01.15. 08:39:42

@dayue:
Nem jellemző rám, hogy védeni próbálom a védhetetlent, és kérlek, te se tedd!
Az, hogy elmarasztalták a kislány haláláért felelős orvosokat, tény. A büntetés nevetséges mértéke miatt pedig a magyar jogalkotók arcát leszel kedves leszakítani! Ha van ilyen terved szólj, szívesen veled tartok, segítek neked!
Erre gondoltam, amikor azt kértem tőled, hogy gondolkodj másmilyen irányban is.

Árpit illetően pedig ahány cikk, annyiféle. Csak ismételgetni lehetne azt, amiket már korábban leírtunk, leírtak.
Te pedig azt látsz bele, amit akarsz. Ha úgy gondolod, hogy elejétől a végéig a teljes igazában tudod, hogy mikor, mi és hogyan történt, akkor nincs miről beszélgetnünk.
Hivatkozol a boncolási jegyzőkönyvre (bocs, most látom, hogy szakértői véleményt írtál), amely szerint drog vagy alkohol nem volt kimutatható a vizsgálat során a szervezetben.
(A praxisos posztban szó nincs arról, hogy Árpi szívogatott, ám emlékezetem szerint később ez kiderült.)
Ha ez a számodra azt jelenti, hogy a beszállításkor sem lehettek jelen ilyen anyagok, akkor ismételten nincs miről beszélgetnünk.

Te ebből csak annyit látsz, hogy bevittek egy fitt, egészséges, 21 éves fiatalembert 2 nappal egy sörözős darts-os este után, akit a szemétláda orvosok átinjekcióztak a másvilágra! Pedig csak a remegésére meg a rosszullétére kellett volna valamit kapnia.
Ebben az esetben pláne nincs miről beszélgetnünk.

g0826 2017.01.15. 11:04:18

@she_wolf: Azért több újságban benne volt az a fiatalember, több helyen leírták drogfogyasztó volt. Kíváncsi lennék mi volt a vizsgálat eredménye a beszállításkor. Ha az nem igazolta volna a drogok jelenlétét, már rég keresztre feszítette volna a média az orvost.

she_wolf 2017.01.15. 12:19:29

@g0826:
Egyszerű: ki kell kérni az orvosi dokumentációt a mentősök észlelési lapjától kezdve az utolsó sajtcetliig!
Szerintem túltárgyalt téma. Ettől még tévedhetek, de van egy olyan érzésem, hogy nem fogok.

forge 2017.01.15. 12:38:47

@she_wolf:

A hivatalos szakértői vélemény az,hogy a fiú halálát az injekció formájában beadott gyógyszer okozta.Leállt a szíve.

forge 2017.01.15. 12:44:34

@g0826:

Ebben az esetben tökéletesen mindegy,hogy volt benne drog vagy sem,a halálát a beadott injekció okozta.A TV2 részletesen leadta a legfrissebb cikket amiben már szerepelt az igazságügyi orvosszakértő véleménye.

she_wolf 2017.01.15. 12:48:56

@forge:
Nem ismerem a részleteket, nem tudom, hol lelhető fel a hivatalos szakértői vélemény, vagy hogy ki írta azt, hogy a halálokként feltüntetett(?) szívleállást a beadott injekció okozta.

g0826 2017.01.15. 13:21:35

@she_wolf: erre én is kíváncsi vagyok, a tv2-nek akkor sem hiszek ha kérdez.Mióta Vajna tv nem nézem.

ergomókus 2017.01.15. 13:26:47

Válaszolnék néhány hozzászólásra:
Nem VIP ellátásban voltam a kórházban, normál állami ellátásban feküdtem bent.
Más betegekkel is ugyanúgy, maximálisan korrektül bántak.
Az európai színvonalról van némi fogalmam, holland, német vonalon van még mit behoznunk, de pl. Angliát már jóval leelőzzük: kollégám - már állampolgárként - meséli, hogy a pakisztáni orvosa az angol kórházban a wikipédiából !!! nézi ki, hogy mi lehet a baja? Skóciában élő fiam pedig a háziorvosához nem kap 1 hétre időpontot, nemhogy megműtik, egy simán halasztható esetben.
Nem vagyok bérkommentelő, csak egy átlagos beteg, más magyar kórházakban is voltam vizsgálatokon, műtéteken, van összehasonlítási alapom. Fenntartom: a Flór Ferenc kórház kiemelkedően szervezett, gyógyításra, betegekre koncentrált létesítmény, elismerésem !

she_wolf 2017.01.15. 13:45:34

@g0826:
Médiáknak azt sem, amit kérdez!
Az újságírás axiómája szerint a hír szent, a vélemény szabad. Pedig nem is:(
Érdemes megnézni ugyanazt a hírt a különböző médiák tálalásában. Az igazság meg mélyen kussol, mert kinek mi az érdeke (ebben az esetben ki kit akar befeketíteni).

she_wolf 2017.01.15. 13:56:24

@ergomókus:
Üdv!
Nyugi, meg fogod kapni a mindenkori kérdést: mennyit tejeltél, kinek a csókosa vagy? Csak mert 10 esetből 2-3 biztosan nem kapta meg azt, amit te.
Egyébként érdekes, hogy a facés írások közt is sok méltatja ezt a kórházat. Tuti, hogy ez csak valami összebeszélés eredménye lehet!
Elnézést az ironikus felhangért, eszemben sincs kétségbevonni a szavaidat, más helyeken magam is hasonlókat tapasztaltam!:)
A Flór Ferenc kórházban még nem voltam, de nem látok a jövőbe:)

dayue 2017.01.15. 19:10:40

@g0826: @she_wolf:

Most itt nem a TV2 hitelességéről meg Vajnáról van szó hanem arról,hogy az újságíró utánajárt mi történt azóta amióta az anya beperelte a kórházat.

" Bár a rendőrségi nyomozás még tart,az Országos Tisztifőorvosi Hivatal vizsgálata lezárult.
Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal két szakértője is megállapította,-figyeltek? hogy az adott szer okozhatta a fiúnál az életveszélyes állapotot amit miután nem ismertek fel,nem hívtak hozzá konzíliumot,nem helyezték el intenzív osztályon,emiatt meghalt-nyilatkozta dr. Hidvégi Klára a család jogi képviselője"

Az meg csak a hab a tortán,hogy a halál beállta után 15 perccel kezdték meg az újraélesztést.

Ennyit erről hölgyeim.

g0826 2017.01.15. 20:05:47

@dayue: Majd meglátjuk mit mondanak a szakértők, az újságírók meg...no azok közt becsületes ritka mint a fehér holló.

dayue 2017.01.15. 22:04:29

@g0826:

Nem érted ahogy látom.Készen van az Országos Tisztifőorvosi Hivatal hivatalos boncolási jegyzőkönyve,két szakértő is megállapította amit nem akartok elhinni.Most ne abba kapaszkodjunk,hogy mert a média meg az újságírók..Jelen esetben nyilatkoztak az érintettek is a tévének, tehát ne keressük ami nincs.Gondolod,hogy a család ügyvédje a kamerába mondaná a jegyzőkönyv tartalmának az ellentétét? A TV2 riportere szintén.Nyilván olvasta a fenti okiratot és annak alapján adta le a cikket fő műsöridőben.De miért csináltok úgy mint ha ez ritkaságszámba menne? Kéthetente ismétlem,kéthetente adnak le ilyen olyan botrányokat a kórházak körül.Hol elfertőződik a beteg,hol megverik,hol eltűnik,hol meghal,hol nyomorék lesz egy életre szóval hagyjuk az egészségügyi ellátás túlzott fényezését.

she_wolf 2017.01.15. 23:01:50

@dayue:
Hidvégi Klára, mint a szcientológia oszlopos tagja (CCHR: (Citizens’ Commision on Human Rights, Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért) a szcientológia pszichiátriai visszaéléseket feltáró szervezete) amelynek ő az ügyvezető igazgatója, és akinek állítólag legnagyobb érdeme, hogy bezáratta az OPNI-t, és ezért már 2010-ben ki is tüntették.
(Halk megjegyzés, hogy az OPNI már 2007-ben lehúzta a rolót.)
De tudod, mit?:
objektivszcn.blog.hu/2010/12/16/kituntetest_kapott_az_egyik_szcientologus_vezeto_az_opni_bezarasaert?full_commentlist=1#comments

De ez engem nem érdekel, számomra nem fontos. Amit fontosnak tartok az az, hogy "az adott szer okozhatta a fiúnál az életveszélyes állapotot" egy feltételezés, hiszen feltételes módban írtad. Hogy okozHATta, még nem jelenti azt, hogy okozta is.

Azoban ha ez: "amit miután nem ismertek fel,nem hívtak hozzá konzíliumot,nem helyezték el intenzív osztályon,emiatt meghalt-nyilatkozta dr. Hidvégi Klára a család jogi képviselője" így igaz, akkor úgy gondolom, hogy nem maradhat szankció nélkül, mert mulasztás, vagy gondatlan veszélyeztetés történt. Bocsánat, történHETett.

Papírt akarok látni, orvosi nyilatkozatot akarok hallani. Másképp nem vagyok meggyőzhető. És itt nem arról van szó, hogy mit akarok (el)hinni. Hinni csak templomban, nálam meg az közismerten nem fordul elő.

De érdemes megnézni ezt a filmbejátszást, ahol egyik ellentmondás a másikba ér:
tenyek.hu/210005_megrazo-tortenet-a-pszichiatrian-halt-a-fiatal-fiu.html

Engedékeny hangulatom van, betudom az élő adás okozta lámpaláznak a szülő részéről. De egy rutinos vérivó, a pszichiátriában az ördögöt vizionáló, orvosi kérdésekben még nálam is laikusabban megnyilvánuló embertől (aki véleményem szerint az ilyen esetek farvizén úszik a magasságokba) ez már visszatetsző!
Nem mondom, hogy nincs hiányosság a pszichiátriai és egyéb orvosi területen, dehogy nincs! Nagyon messze vagyunk sajnos a kívánatos szinttől. De ha megnézem a költségvetést, akkor azt látom, hogy minden szarra van pénz, csak az eüre nincs.
www.napi.hu/magyar_gazdasag/mar_kirepult_150_milliard_a_2017-es_budzsebol_napirenden_a_modositas.627654.html

she_wolf 2017.01.15. 23:07:35

@dayue:
Bocs, ez lemaradt:
"Az meg csak a hab a tortán,hogy a halál beállta után 15 perccel kezdték meg az újraélesztést."

Ki az az idióta, aki a halál beállta után 15 perc múlva kezdi el az újraélesztést?
Volt ott valaki a halál beálltának pillanatában? Ha nem, akkor honnan tudni, hogy 15 perccel korábban halt meg a beteg?
Ezt olvastad, vagy láttad valamelyik adásban? Linkelnél egyet?

defné 2017.01.16. 10:38:24

@she_wolf: Hol van a riportban ellentmondas? Az anya beszallitotta a korhazba gondolom az ugyeletre ahonnan egyenesen a pszichiatriara vittek. Ott adtak neki valamit amitol rosszabbodott az allapota. Szerintem azt se tudtak mi baja van,meg nem is nagyon tortek magukat,hogy megtudjak. A napnal is vilagosabb,hogy drogoskent kezeltek kivizsgalas nelkul aminek tragedia lett a vege.

she_wolf 2017.01.16. 13:51:07

@defné:
Csak kérdéseim vannak, de rendes leszek, válaszolok magamnak:)
Bemegy az életerős, fitt fiatalember a kórházba, aki előzőleg már 4 napja nem evett, nem ivott. Hm?
(Kórházba egészségesen megyünk ugyebár, és egyértelmű, hogy 4 napnyi kalória- és folyadékbevitel nélkül létezni tök normális, hiszen a kórházat is azért kereste fel a beteg, mert a zügyvédnő szerint azt még a laikus is tudja, hogy ilyenkor infúzió KELL, mert attól állnak helyre teljesen az életfunkciók, nem pedig a "pszichiátriai szerektől" -amikről mellesleg nem tudni, hogy mik voltak. Mert az, hogy a pszichiátriában alkalmazzák, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy kizárólag pszichiátriai betegeket kezelnek velük).

A beleegyezési nyilatkozat aláírása egy másik olyan dolog, amit nem igazán értek ebben az egészben. Ha valaki nem beszámítható, nem kommunikációképes, nem fogja fel amit mondanak neki, nincs döntésképes helyzetben, uram bocsá' képtelen a nevét is leírni, az azt jelenti, hogy akut életmentésről van szó. Ha Veled valamilyen baleset történik, ami kapcsán az azonnali életveszélyt kell elhárítani, akkor szerinted mit fognak tenni? Nekiállnak a félhulla korpuszod fölött papírozgatni, meg aláírogattatni, vagy beléd döfnek legalább egy fájdalomcsillapítót, vagy adrenalint, tökömtudjamit, hogy egyáltalán kooperálni képes állapotba hozzanak, és tárgyalóképes legyél?

Kikötötték, de úgy hogy "le sem tudott feküdni"... mitmitmit? Állva, vagy ülve kötözték ki?
De mondom, betudom az édesanya összeszedetlenségének.

Ha történt orvosi mulasztás, akkor azt szankcionálni kell, én is azt gondolom.
Szó esett epilepsziás rohamról. Volt korábban. Mitől, milyen eredet állt a háttérben? Merthogy most újra ezt említik mintegy mellékesen. Pedig nagyon nem az.
Már csak azért sem, mert a pszichiátria inkább felszerelt antiepileptikummal, mint egy belgyógyászat.
És egy GM rohamot kiválthat éppúgy az epilepszia, mint pl. a kannabisz.
Innen izenném a zügyvédasszonynak, hogy a pszichiátria manapság már nem az a delejjel sokkolós börtöncella, aminek ő láttatni szeretné. Tán nem a pszichiátriai intézmények ellen kéne kirohanásokat intézni, hanem meg kellene mozgatni a kapcsolatokat annak érdekében, hogy a pszichiátriai ellátás ne ilyen keretek közt kényszerüljön működni! Kicsinyég le van maradva a XXI. századtól, mert már ott is lelki nyavajákat keresgélünk, ahol pedig nem kellene.

(Én szedtem annak idején néhány gyógyszert (párat, és nagyon rövid ideig), amelyek mellékhatásai között nem egy esetben szerepelt, hogy halált is okozhat. És úgy gondolom, hogy amennyiben egy ilyen mellékhatás okozta a fiú szívleállását, azért orvost nem terhelheti felelősség. A késedelmes újraélesztésért viszont igen!)

Ismételten: nem mondom, hogy mindenben hótiszta a dunaújvárosi kórház. De ez az egész eset nem egyértelmű.

forge 2017.01.16. 19:19:14

@she_wolf:

Már nem tudom hol de olvastam én is,hogy a halál beállta után 15 perccel kezdték meg az újraélesztést ami dokumentálva van.
Ez csak úgy történhetett,hogy nem vették rögtön észre amikor meghalt.

she_wolf 2017.01.16. 19:56:31

@forge:
Volt itt egy számomra nagyon kedves kommentelő orvos (régi szép idők:(), aki választ adhatna arra, hogy a halál beálltát mennyire lehet időre pontosan meghatározni, megállapítani, amennyiben ilyen körülményekről van szó.
Az, hogy nem veszik észre, ha meghal valaki, teljesen elfogadható, hiszen nem ülnek a beteg ágyánál 0-24-ig, folyamatosan figyelve őt.
De természetesen a nagy vakságban ezt is felróják az orvosoknak.

Nem tudom, hogy lehet megállapítani, hogy az újraélesztést megelőzően 15 perccel korábban halt meg a beteg, bár találtam egy ilyet:
www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/12127/halal-idopontjanak-megallapitasa

she_wolf 2017.01.17. 17:57:02

Ebben viszont szerintem verjük Európát:
index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2017/01/17/ugyeszseg_tizenketezren_loptak_a_magyar_allamtol/

És ez mind a Ti pénzetek, az én pénzem, az egészségügy, az oktatás pénze.
Orgazdák gyülekezetének vezénylése alatt addig örüljünk az ilyen posztoknak, amíg vannak:(
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása