Van még csoda a Magyar Egészségügyben

2016.12.23. 06:00

titkarsag_580.pngNem tudom hogyan tudnám másként kifejezni a hálámat az ott dolgozó orvosok, nővérek iránt, mint, hogy ezt meg írom és közzéteszem.

Tisztelt Praxis!

 

Van még csoda a Magyar Egészségügyben. 2016. X. 27.-én A SOTE III. számú Klinikáján találkoztam az emberséggel és az orvosi és asszisztencia hívatástudatával. Én mentem a kórház hematológiai osztályára,Dr. Szombath Gergely doktor Úrhoz, akiről csak csupa jót tudok mondani. és magammal vittem a 85 éves édesanyámat is, mivel Őt kontroll vizsgálatra kellett vinni A SOTE II. sz. Belgyógyászati Klinikájára, és nem akartam Káposztásmegyer és a Kútvölgyi út- Szentkirály utca között ingázni.

 

Sajnálatos módon az édesanyámnak egy hónappal ezelőtt egy esés következtében az L I. II. kettes csigolyája összeroppant, Tegnap az autóból való ki szálláskor újra elesett és az arcát nagyon csúnyán összetörte, ömlött belőle a vér.

 

A kórház Sürgősségi Befogadó Hely osztályán azonnal fogadták, sajnos a fájdalomtól és az ijedségtől baleset történt, az asszisztensek gyönyörűen lemosdatták, tiszta ruhát hoztak neki és a fiatal Dr. Kempler Miklós doktor Úr megvizsgálta, kedvesen az édesanyám emberi méltóságát tiszteletben tartva, és azonnal átvitette a sebészetre, ahol Dr. Farkas Péter doktor Úr ellátta és neki is volt biztató kedves szava hozzá..
Nem tudom hogyan tudnám másként kifejezni a hálámat az ott dolgozó orvosok, nővérek iránt, mint, hogy ezt meg írom és közzéteszem.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rókaregeróka 2016.12.23. 21:45:13

Reggel óta nem térnek a "kollégák" magukhoz :P

No comment :)

she_wolf 2016.12.23. 23:49:42

@Rókaregeróka:
Ha majd megtalálják a leesett állukat, akkor remélhetőleg megírják, hogy jó tudniuk, hogy valakik hálával gondolnak rájuk.

kheiron 2016.12.24. 18:04:53

A beteg találkozott a rutinnal, mi az extra?

christophe 2016.12.24. 18:46:49

Tok jo,az màr viszont kevèsbbé,hogy ez csoda szàmba megy.Normàlisan vègeztek a munkàjukat, a vonatvezetonek,hentesnek,viszerelonek is legyunk hàlàsak amièrt korrekt munkàt vègeznek?!

andd1234 2016.12.25. 10:24:55

Mindig örülök, amikor pozitív példákat olvasok az egészségügyről! Amikor még ott dolgoztam, ezek voltak többségben! A jót is észre kell venni, és közzé tenni! Így , névvel, és esetleirással! A dicséret, elismerés hatékonyabb, mint az állandó kritizálás, és jobbitja az ellátást! Aki jól dolgozik, azt el kell ismerni, meg kell köszönni ! A bolti eladó, autóbusz sofőr, ügyfélszolgálati ügyintéző , stb. munkáját is !

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.12.25. 12:05:57

@christophe: Neked is hálásnak kell lennünk, hogy rendben végzed a troll munkádat?

she_wolf 2016.12.26. 07:07:47

@christophe:
Kiábrándítalak: nem megy csodaszámba!
Csak tudod a magyar egy picsogós népség, amelyik állandóan rí minden szarért, mint a fürdős kurvák, és az a természetes, ha tetőtől-talpig, elölről és hátulról fényesre nyalják. Alapáron.
Az összehasonlításod teljes káosz, nem is értem, hogy jutott eszedbe.
Bár ők sincsenek megfizetve rendesen, de nem is 0-24-ben dolgoznak. Merd azt mondani egy betegnek, hogy a doki akire szüksége lenne
1: éjfél és hajnali 4 között nem közlekedik;
2: elfogyott;
3: kiszállási díj X ezres (ennek rendszeres folyománya, hogy utána még két szaki kell, hogy végre kész legyen, és rendesen működjön az a kurva csap és/vagy ne bugyogjon fel a szarlé. Természetesen minden alkalommal külön összegek felszámolása ellenében. Nem Belgiumban vagyunk. Különben is hétfő van:D)

Ha megjavítják, kifizetem, megköszönöm, a húst szintén, a vonatjegyet is. Ennyi a dolgom nekem, a megrendelőnek/vevőnek. Mert szolgáltatást kapok! Az állami egészségügy nem szolgáltató ipar kategória.
Az állami egészségügy népnyúzó kategória. Betegnek egészségügyi dolgozónak egyaránt. Tetszik érteni?
És ha nekem lehetővé teszik, hogy fájdalom nélkül, vagy azt minimálisra csökkentve élhessek és tehessem a dolgom, akkor bizony, hálás vagyok! Akkor is, ha ez neked nem tetszik.

karcsibácsi 2016.12.27. 08:34:06

@she_wolf: " Akkor is, ha ez neked nem tetszik."

Neki semmi sem tetszik, ami itthon van. Nagyon jól ismerem ezt a tipust (tipusról beszélek általánosságban, nem konkrét személyről): Elhagyta hazáját, csak arra nem számított, hogy külföldön soha nem fogják egyenrangú állampolgárnak tekinteni, még az ázsiai és afrikai bevándorlók is magasabb kasztba tartoznak ott, mint egy lejárt vízummal feketemunkát végző keleteurópai. Frusztráltságát, amit a csalódás okozott, azzal próbálja kompenzálni, hogy hazai(!) blogokon játssza a menő nyugatit és pocskondiáz mindent, ami magyar!

she_wolf 2016.12.27. 10:16:35

@karcsibácsi:
Semmi basjom azokkal, akik máshol keresik és találják meg a boldogulásukat. Mi több, örülök neki, ha a kint szerzett tapasztalataikat megosztják.
De azt nem tudom tolerálni, ha bármilyen okból (akár felvitte az Isten a dolgát, akár elsüllyedt, akár elismerik, akár éppencsak megtűrik)hazafelé köpködnek (és én sem véletlenül használok többest!).
Nem tudom, ki ő, mi ő, nem is érdekel, de valószínűleg tőle jóval kvalifikáltabb emberrel szemben is fogalmaztam már meg ilyen -ha nem ilyenebb- véleményt.

Remélem csendes, nyugis Karácsonyod volt, a lehető legjobbakat kívánom Neked 2017-ra!:)

karcsibácsi 2016.12.27. 14:21:11

@she_wolf:
Köszönöm, minden rendben volt.
Én is a legjobbakat kívánom Neked a közelgő új évre is!
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása